Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Come away with me

Norah Jones - Come away with me

Om haar te beluisteren druk op de foto





Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979), is een Amerikaanse jazz-zangeres.


Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag onder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.




» Reageer (0)
08-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lens in kin is nieuwste piercingrage

  Nieuwste piercingrage 'lens in kin'

Hebben jullie zin...?




De nieuwste trend qua piercings is een gat in je kin waarbij een lens goed je tanden laat zien.


Etensresten
Dit nieuwe juweel kreeg de naam 'Clear Lens Facial Piercing'. Het is een zogenaamde stretcher waarbij je met een juweel een klein gaatje in je onderlip steeds meer rekt tot de gewenste grootte. Vervolgens steek je er een lens in, zodat iedereen je tanden kan zien.

Het is niet echt een aanrader als accessoire voor een romantisch diner op Valentijn. Het is niet smakelijk als je partner je hele maaltijd langs je kin ziet passeren of geconfronteerd wordt met etensresten tussen je tanden net voor hij je wil kussen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst

56% van de kinderen in Antwerpen van allochtone afkomst


http://img41.imageshack.us/img41/9581/handinhand1.jpg


In de stad Antwerpen is ruim de helft van de kinderen tot negen jaar van allochtone origine. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de stedelijke Studiedienst Stadsobservatie, schrijft Gazet van Antwerpen.

De studiedienst hanteert een methode waarin ook de etnische achtergrond van Antwerpenaars van allochtone origine die in België zijn geboren en de Belgische nationaliteit dragen, zichtbaar is. Uit de meest recente cijfers blijkt dat 36,1 procent van alle Antwerpenaars van allochtone origine is. Binnen die groep is het aandeel van mensen met een oorsprong in Noord-Afrika het grootst (10,4 procent), gevolgd door West-Europa en West-Azië (elk 5,4 procent) en Oost-Europa (5 procent).

Dat Antwerpen steeds meer verkleurt, blijkt ook uit de evolutie per leeftijd. Van de Antwerpse twintigers is 46 procent van allochtone origine, van de tieners 48 procent en van de kinderen tot negen jaar liefst 56 procent. Schepen Monica De Coninck schat dat tegen 2020 2 van de 3 Antwerpse jongeren van allochtone origine zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pa Sarkozy schildert Carla Bruni

Pa Sarkozy schildert Carla Bruni


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/3/5/media_xl_3580475.jpg?20100208160158



De vader van Nicolas Sarkozy stelt samen met de Duitse kunstenaar Werner Hornung enkele schilderijen tentoon in Boedapest. Niet zo speciaal, ware het niet dat op twee meesterwerken de Franse president en zijn muze Carla Bruni afgebeeld staan. Het ex-model zit op een piano terwijl ze een gitaar aan het stemmen is, Sarkozy staat gewoon recht aan zijn bureau.






De schilderijen dienden als huwelijkscadeau voor Bruni. "Zij is een verrukkelijke meid die geholpen heeft om de vader-zoon-band opnieuw te herstellen", aldus Pal Sarkozy. "Op de piano ligt een roos. Die staat niet alleen symbool voor liefde, maar ook voor de openheid waarmee mijn zoon de politieke linkerflank tegemoet treedt."

"Enorme stimulans"
In 'Le Figaro' vertelde Pal Sarkozy onlangs dat zijn schildercarrière weer in de lift zat dankzij zijn zoon. "Zijn hoge positie is een enorme stimulans voor mij", klonk het.

De relatie tussen vader en zoon zat lange tijd in het slop omdat Pal zijn vrouw verliet toen Nicolas nog maar vijf jaar oud was. Toen Sarkozy junior op een dag met een matig rapport thuiskwam, kreeg hij te horen dat hij "met zo'n naam en zo'n resultaten nooit aan de bak zou komen in Frankrijk".

Pals werken zullen in april ook in een Parijse galerij te bewonderen zijn en daarna verkocht worden voor ongeveer 8.000 euro.



Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.
Pal Sarkozy naast zijn collega Werner Hornung.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers

Levende dieren voor tijgers voor vertier bezoekers





Deze tijgers, uit een dierenpark in Harbin (China), krijgen regelmatig een koe op hun bord.
Een Chinees natuurpark waar Siberische tijgers worden gefokt, geeft levende dieren te eten aan de tijgers. De bezoekers van de zoo in Harbin kunnen voor vier euro een kip doneren of voor 150 euro een koe laten aanrukken. Eens de keuze gemaakt, staan de medewerkers en toeristen er met zijn allen op te gapen hoe de tijgers hun prooi aan stukken rijten.

"We reden 'per toeval' met een busje voorbij een open veld waar ze kippen naar de roofdieren katapulteerden. Daarna werd het grof geschut bovengehaald. Een koe werd gelost en in geen tijd aan flarden gescheurd door de hongerige tijgers. Heel wat medewerkers en toeristen juichten de tijgers toe. Een paar enkelingen keek met ongeloof toe", reageerde amateurfotograaf Chris Geddes in The Daily Mail. Volgens de directie is het voeren van levende dieren een goede training. "Ze moeten immers kunnen terugkeren in de natuur", klinkt het.

Het filmpje heb ik weggelaten omdat ik zelf die beelden niet wou zien...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan Valentijn

Kwart Belgen besteedt tot 100 euro aan Valentijn



Volgens een online-enquête van vrijetijdsketen Fun geeft een op de vier Belgen tot honderd euro uit voor een valentijnsgeschenk.

Fun zette de enquête 10 dagen op zijn website. Er hebben 2.497 volwassenen (18 procent mannen, 82 procent vrouwen) en 743 jongeren aan deelgenomen.
 
Knuffel
Uit de enquête bleek dat een derde minder dan 20 euro uitgeeft aan een valentijnsgeschenk, een even groot aantal maximaal 50 euro, en een kwart tot 100 euro. Verder geeft 34 procent liefst "iets persoonlijks". Zeventien procent geeft een etentje, 11 procent houdt het bij een knuffel.
 
Thuisblijven en koken
Vier op de tien respondenten blijven thuis voor Valentijn en gaan bijvoorbeeld voor de partner koken. Wie buitenshuis gaat, gaat in zes op de tien gevallen op restaurant.
 
Jongeren naar de bioscoop
Fun zegt dat Valentijn ook leeft bij jongeren. Zo antwoordde de helft dat ze een lief hebben. Daarvan zal 57 procent een kaartje schrijven, 55 procent verwacht ook een geschenkje. Hoewel jongeren minder uitgaan dan volwassenen zou 1 op de 10 jonger dan 15 jaar toch iets speciaal doen op Valentijn, zoals naar de bioscoop gaan. Bij jongeren tussen de 15 en 18 gaat bijna de helft uit met Valentijn, zegt Fun, ook hier vooral naar de bioscoop.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Antony and the Johnsons - If It Be Your Will

Klik op de foto om hun te beluisteren







Antony and the Johnsons is een New Weird America-band uit New York City, samengesteld rond de zanger/componist Antony Hegarty. Antony and the Johnsons maakt vooral ballads en hun nummers worden wel omschreven als ‘kamermuziek’, vanwege het gebruik van strijkers en houtblazers. De bijzondere falset van Antony is bepalend voor het geluid van Antony and the Johnsons. Ze braken in 2005 door met hun album I Am a Bird Now.


Het debuutalbum Antony and the Johnsons verscheen in 2000 op het Britse Durtrolabel. Kort daarna verscheen de ep I Fell in Love with a Dead Boy (2001). Producer Hal Willner bracht deze onder de aandacht van Lou Reed, die Hegarty onmiddellijk vroeg mee te werken aan zijn muzikale Edgar Allen Poe-project The Raven. Dit bracht een grotere bekendheid van de leadzanger teweeg, waardoor Antony and the Johnsons bij een Amerikaanse platenmaatschappij, Secretly Canadian, een contract kon tekenen.


Bij Secretly Canadian kwam de ep The Lake uit. De titelsong was net als Reeds The Raven geïnspireerd op een gedicht van Edgar Allan Poe. Lou Reed heeft op deze ep zijn medewerking verleend aan het nummer Fistful of Love. In 2004 bracht Secretly Canadian het debuutalbum opnieuw uit om het bij een breder (Amerikaans) publiek onder de aandacht te brengen, gevolgd door de ep Hope There's Someone. In 2005 kwam het tweede album I Am a Bird Now uit, dat goed ontvangen werd. Aan het album werkten Lou Reed, Boy George, Rufus Wainwright en Davendra Banhart mee. Het album betekende de doorbraak voor Antony and the Johnsons: zij wonnen er onder andere de Mercury Music Prize mee voor het beste album van 2005. Later in 2005 verscheen de ep You Are My Sister. De titelsong is het duet van Antony en Boy George dat ook staat op I Am a Bird Now. Januari 2009 verscheen The Crying Light.




» Reageer (0)
07-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop

Vis was in vier jaar nog nooit zo goedkoop


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/02/06/896912/vis-was-in-vier-jaar-nog-nooit-zo-goedkoop_1_515x0.jpg


Goed nieuws voor de visliefhebbers. Kabeljauw, tong, schol en garnaal gingen afgelopen maand aan extreem lage prijzen over de toonbank. Niet enkel door de crisis, maar ook door het feit dat vissers dankzij de lage brandstofprijzen weer meer uitvaren.

De Oostendse vishandelaar Luk Eggers houdt het op een samenloop van omstandigheden. “De crisis zit er zeker voor iets tussen. Zo komt er enorm veel vis uit IJsland binnen, dat zo zijn economie probeert te herstellen maar daardoor wel de prijs op de markt naar beneden duwt. Daarnaast is brandstof goedkoper geworden, waardoor vissers sneller uitvaren.”





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug

Prins Filip geeft 'geleende' meubels op laatste ogenblik terug





Prins Filip haast zich niet om de meubels terug te geven die hij vijftien jaar geleden leende uit het koninklijk paleis op de Antwerpse Meir. Het Antwerpse paleis opent eind volgende maand al de deuren, maar de prins heeft zijn verhuiswagen pas voor vlak voor de opening besteld, zo berichten de Coreliokranten.
 
150 stuks
In 1995 nam de prins een aantal stoelen en consoles mee uit het Antwerpse paleis, alles samen 150 stuks. Intussen staan ze al een paar jaar in zijn privévleugel in het paleis van Laken en in het kasteel van Argenteuil.
 
Toen bekend raakte dat het paleis aan de Meir opnieuw de deuren zou openen, eiste de Vlaamse overheid alle stukken terug. Tot groot ongenoegen van de prins, die tot eind 2008 nodig had om akkoord te gaan met een teruggave.
 
Bourgeois
Intussen is de opening gepland voor 27 maart, maar op iets meer dan een maand van de grote dag zijn de meubels er nog altijd niet. "We houden het goed in de gaten", zeggen ze bij Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois (N-VA).
 
Amper twee weken voor de opening zullen ze de meubels in Antwerpen dus terug krijgen. In welke staat ze zullen zijn, is niet bekend, zegt Tom Bridts, directeur van Erfgoed Vlaanderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom muggen niet iedereen steken


Waarom muggen niet iedereen steken

Wie vaak het bed deelt, heeft het wel al meegemaakt: er zoemt een mug door de slaapkamer en die landt keer op keer bij een van de slapers en laat de andere met rust. Dat een mug, net als andere stekende insecten, een doelwit kiest via de geur, wisten we al. Nu onthult de Sunday Times hoe die ongenode gast dat doet: een vaak gestoken mens zweet gewoon meer of heeft in dat zweet een hogere concentratie aan chemische stoffen.




Volgens professor John Carlson, moleculair bioloog aan de Amerikaanse universiteit van Yale, is een groot deel van het reuksysteem van muskieten namelijk speciaal ontworpen om menselijke doelwitten te ruiken.


Chemicaliën in zweet
Van de 72 geurontvangers waarmee zo'n beest is uitgerust, zijn er 27 bedoeld om de chemicaliën op te sporen die in ons zweet zitten. De ploeg van Carlson hoopt met deze analyse de basis te kunnen leggen voor het ontwikkelen van nieuwe manieren om de muggen weg te houden of te vangen.
 

Malaria
En dat heeft natuurlijk veel belangrijkere gevolgen dan onze slapeloze nacht en ons jeukend plekje. Muggen verspreiden immers ook een van de kwalijkste ziektes ter wereld, malaria. Die ziekte treft in tropische streken honderden miljoenen mensen met jaarlijks zo'n drie miljoen slachtoffers - vooral jonge kinderen in zwart-Afrika - tot gevolg. In de woorden van professor Carlson: "De wereld heeft grote behoefte aan doeltreffende, goedkope en milieuvriendelijke middelen om muggen onder controle te krijgen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martha Wainwright - Stormy Weather

Martha Wainwright - Stormy Weather

Klik op de foto om haar te beluisteren






Martha Wainwright (Québec, 8 mei 1976) is een Amerikaanse singer-songwriter. Zij is een dochter van troubadour Loudon Wainwright III en folkzangeres Kate McGarrigle. Ze heeft een oudere broer, de inmiddels ook bekende zanger Rufus Wainwright.

Al op haar tiende speelde Martha in een band: de McGarrigle Sisters and Family, van moeder Kate, tante Anna en kinderen Rufus en Martha zorgde voor een aantal regionale succesjes, en veroorzaakte ook de nominatie van Rufus voor 'Juno', de Canadese Grammy, als veelbelovend artiest.

Later heeft Martha geregeld meegewerkt aan de muzikale carrière van haar familieleden, maar tot in 2005 kwam ze niet verder dan een aantal singletjes die in eigen beheer werden uitgebracht. In dat jaar bracht zij voor het eerst een geheel eigen cd uit, met als titel 'Martha Wainwright'. De muziek die op deze cd staat is een combinatie van pop-, rock- en folkmuziek.

In 2004 zong ze "I'll Be Seeing You" voor de soundtrack van de filmthe Aviator in de jaren 30 stijl.

Martha Wainwright zong in 2006 mee in het nummer Set The Fire To The Third Bar op de cd Eyes Open van de Schotse band Snow Patrol. Dit nummer is in België uitgebracht op single.

Martha bracht in mei 2008 haar nieuwe album 'I Know You're Married But I've Got Feelings Too' uit. Deze CD bereikte de 63e positie in de Album Top 100 in Nederland. Zij deed ook Nederland aan in haar Europese tour in mei 2008.




» Reageer (0)
06-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 minderjarige handtasdieven vrij wegens plaatsgebrek

4 minderjarige handtasdieven vrij wegens plaatsgebrek


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/handtas.jpg?t=1265475032



Vier minderjarigen uit Anderlecht die vandaag door de politie van Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst) waren opgepakt voor een reeks handtasdiefstallen, zullen over enkele uren weer op vrije voeten zijn.

Geen plaats in jeugdinstelling
Het parket heeft aan de jeugdrechter gevraagd de vier te laten opnemen in een jeugdinstelling, maar omdat er geen enkele plaats vrij is, moeten de vier wel vrijgelaten worden.
 
Slag slaan
Het viertal was door de lokale recherche van de zone Brussel Zuid opgepakt na een reeks handtasdiefstallen. De speurders hadden de vier daarbij in de gaten gehouden en zelfs foto's genomen van de vier terwijl ze hun slag sloegen.

Gezien de ernst van de feiten, besloot de parketsubstituut de vier ter beschikking te stellen van de jeugdrechter met de bedoeling hen te laten plaatsen in een jeugdinstelling.
 
Plaatsgebrek
"Maar opnieuw zijn we daarbij geconfronteerd met het plaatsgebrek in de jeugdinstellingen", zegt substituut Antonissen. "Ik heb zowat alle instellingen afgebeld, tot en met Everberg toe, maar nergens is er ook maar één plaats vrij. De vier minderjarigen zijn dus wel ter beschikking gesteld van de jeugdrechter, maar die zal niets anders kunnen doen dan hen vrijlaten."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke appelcake

Klassieke appelcake


http://www.nina.be/static/FOTO/pe/7/1/11/media_l_2379491.jpg



Ingrediënten voor 2 bakvormen van 15 cm diameter:
150 g zachte boter
200 g suiker
3 eieren
250 g gezeefde bloem
2 appels, geschild en in stukken gesneden
1/2 tl bakpoeder
zaadjes uit 1/2 vanillestok



Bereidingswijze:
Meng boter, suiker en vanille door elkaar.

Voeg de eieren er langzaam aan toe onder voortdurend roeren.

Doe er de appelstukken bij en meng dan zo snel mogelijk bloem en bakpoeder door de massa. Doordat de bloem gezeefd is kan je die er makkelijk onder roeren.

Vul de licht beboterde cakevormen voor 2/3 met het beslag.

Bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende 40 minuten.

Smakelijk




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mirakel: tumor verdwijnt spontaan bij Britse peuter

Mirakel: tumor verdwijnt spontaan bij Britse peuter


http://img514.imageshack.us/img514/3479/kindjemetkankergezwel.jpg


Toen er een groot kankergezwel werd vastgesteld achter het oog van een Britse peuter, brak er een zeer zware periode aan voor de familie Finn. Op de koop toe werd het kindje zo ziek van de chemo en medicatie dat alle behandelingen moesten stopgezet worden. Het kind riskeerde volledige blindheid en kon zelfs aan de aandoening sterven. Groot was dan ook de verbazing toen uit een scan maanden later bleek dat het gezwel spontaan verdwenen was. De dokters hadden er geen verklaring voor.

Liberty (3) en haar tweelingszusje Destiny werden schijnbaar gezond geboren in december 2006. Toen de baby's zes maanden oud waren, merkten de ouders Carl en Dawn oncontroleerbare oogbewegingen op bij hun dochter Liberty. Verdere testen in het ziekenhuis van Nottingham wezen uit dat er zich een tumor achter het oog bevond die blindheid kon veroorzaken. De ouders kregen te horen dat het gezwel onmogelijk kon verwijderd worden gezien de delicate plaats waar het zich bevond.

Ontzettend ziek
In oktober 2007 begon Liberty aan verschillende chemokuren over een periode van achttien maanden. Tegelijkertijd kreeg ze zware medicatie toegediend. Op het einde van de behandeling bleek de tumor met vijftig procent afgenomen te zijn. Dat was op zich goed nieuws maar het kind was ondertussen zo ziek geworden dat ze de zware kuren niet meer aankon. De behandeling werd dan ook volledig stopgezet. Liberty liep nu een groot risco om volledig blind te worden en de kans dat de tumor opnieuwe zou groter worden, was zeer reëel.

Eentje uit duizend
Vorige week bleek echter uit een scan dat het gezwel helemaal verdwenen was en dat een soort van mirakel zich had voltrokken. "We konden het ons zelfs in onze meest wilde dromen niet voorstellen dat dit zou kunnen gebeuren", vertelden de ouders geëmotioneerd. "Het voelt alsof ons dochtertje er eentje uit duizend is omdat haar lichaam de strijd tegen het gezwel heeft verdergezet. Het is fantastisch voor ons maar het kan ook andere ouders van kinderen met kanker hoop geven".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tien beste manieren om een baby te troosten

De tien beste manieren om een baby te troosten


http://img32.imageshack.us/img32/3417/babychina.jpg



Een huilende baby kan ouders (en babysitters) de muren doen oplopen van frustratie. Je kan niet meer nadenken, je probeert alles waar je aan kan denken, en je komt gevaarlijk dicht bij het randje van een zenuwinzinking. Deze tien manieren worden door de site allwomenstalk aangeraden:

1) Wiegen
De meest basismethode van alle basismethodes als je omgaat met baby's: wiegen. Dat kan door je baby letterlijk heen en weer te wiegen in je armen, of samen in een schommelstoel te zitten. Een schommelwiegje kan ook.

2) Wippen
Ook een basistroostmethode: op en neer bewegen met je baby in je armen. Dit kan al zittend en al staand. Een wipstoel kan ook handig zijn als je baby hiervoor gevoelig is.

3) Zingen
Zachtjes zingen of neuriën is ook een gekende methode. Niet voor niets worden slaapliedjes voor kinderen ook 'wiegenliedjes' genoemd. De beste keuze is een rustig nummer te nemen, en niet te veel te variëren. Maar niet alle kinderen reageren daar evengoed op.

Sommige worden rustig van iets jazzy of iets met gitaren... Wees dus in eerste instantie creatief bij het uitzoeken van welk soort muziekje het best werkt voor jouw baby. Ook voorlezen kan een rustgevend effect hebben.

4) Huisdieren
Enige voorzichtigheid is geboden als huisdieren in de buurt komen van je baby. Je weet nooit dat ze bijten of krabben, als ze de baby als een bedreiging beschouwen. Toch kan het huisdier ook een rustgevende invloed hebben op je baby, door te spinnen of gewoon de aanwezigheid.

5) Een bad
Voor de meeste baby's volstaat het gevoel van water al om te kalmeren. Is dat niet voldoende, probeer het dan eens met een klein stroompje lopende water of iets dat een kleine fontein opwekt. Het lopende water fascineert hen zo, dat ze vergeten wat hen dwars zat. Ook kindvriendelijke zeep, met een kalmerende geur, kan helpen.

6) Een wasmachine/droogkast/vaatwas
Het geluid van deze machines (of de mogelijkheid om de kleren zien rond te draaien) werkt kalmerend bij veel baby's.

7) Een massage
Als het bij jou werkt, waarom dan niet bij baby's? Je kan ervoor kiezen te strelen, of te masseren met een babylotion.

8) Afleiding
Soms is het leven simpel: je baby afleiden is soms al voldoende. Een rondje kiekeboe, een kleine spiegel, een leuk boekje met veel kleuren of een rammelaar: alles wat de aandacht trekt van je baby, kan hem/haar afleiden van het probleem.

9) Ga naar buiten
Een wandeling samen, in een draagzak of een kinderwagen, is er iets ontspannender? Te veel gedoe met doekjes, pampers en flesjes? Steek ze klaar, dan kan je altijd onmiddellijk weg.

10) Ga een ritje maken met de auto
Dit werkt volgens hetzelfde als de eerste twee tips: iets dat beweegt, kalmeert de baby. Eventueel met een zacht muziekje op de achtergrond, een blokje om rijden, en de baby slaapt als een roos.
Andere tips zijn altijd welkom!




» Reageer (0)
05-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners Shanghai mogen niet meer in pyjama op straat

Inwoners Shanghai mogen niet meer in pyjama op straat




Sinds jaren lopen de inwoners van Shanghai graag en onbeschaamd in hun pyjama op straat. Maar daar wil de stad nu paal en perk aan stellen. Over enkele maanden start de Wereldtentoonstelling in de Chinese stad, en de autoriteiten willen niet dat hun stad een mal figuur slaat. De krant South China Morning Post meldt dat de stadswijk Qiba ambtenaren van het wijkcomité en vrijwilligers gemobiliseerd zijn om mensen te verbieden nog langer in hun pyjama rond te lopen.


Het gebruik om in nachtkledij rond te lopen stamt volgens de socioloog Zhang Jiehai uit de leefomstandigheden in bepaalde stadswijken. "Het is een kwestie van praktisch gemak. De mensen woonden toch op elkaar, een grens tussen private en publieke ruimte was er omzeggens niet".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag vierde Panamarenko zijn 70 ste verjaardag


Vandaag vierde Panamarenko zijn 70 ste verjaardag


http://img200.imageshack.us/img200/5837/panamarenko.jpg



Panamarenko studeerde aan de Antwerpse Academie. Vóór 1968 leunde hij aan bij de pop-art, maar hij raakte algauw in de ban van het vliegtuig en vliegen op eigen kracht. Panamarenko is een pseudoniem en een samentrekking van "Pan American Airlines and Company". Aldus ontstonden, sinds 1970, zijn schaalmodellen van talrijke imaginaire voertuigen, vliegtuigen, ballonnen of helikopters in alle mogelijke origineel-verrassende vormen.



http://img222.imageshack.us/img222/1130/panamarenko2.jpg



 Het zijn evenveel varianten op de droom van het vliegen van de mythologische figuur Icarus. Of deze tuigen echt kunnen vliegen is deel van het mysterie en de aantrekkingskracht.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen steeds de foute man kiezen

Waarom sommigen steeds de foute man kiezen


http://img31.imageshack.us/img31/1237/ongelukkig.jpg



Sommige vrouwen lijken voor het ongeluk geboren in de liefde en kiezen steeds de foute man eruit. In het boek 'Vrouwen en hun (foute) partners' somt psychotherapeute Martien Verreycken hun beweegredenen op. Een foute relatie ontstaat, volgens haar, al in de kindertijd. Haar argumenten staan te lezen op 6minutes.be.

Verleden
Waarom vrouwen voor de verkeerde man kiezen, heeft veelal met het verleden te maken. Kinderen die onvoldoende affectie, liefde en waardering kennen, blijven er steeds hopeloos naar op zoek.

Zelfbeeld
Een stevig zelfbeeld is het begin van alles. Dat geldt ook voor de heren. Eisen moeders hen teveel op, zitten ze emotioneel aan haar vast. Is er voor het kind geen of weinig papa aanwezig, mist de jongen een model. Hierdoor groeit hij onzeker op. Dat gemis compenseert hij vaak door zich later op zijn werk of hobby te storten. Slechter is dat hij zich kan ontwikkelen tot een ware macho die psychisch of fysiek geweld durft te gebruiken.

Eenzaamheid
Bij meisjes speelt eenzaamheid mee. Als geen van de ouders zich bekommert om het kleine meisje, wordt ze eenzaam. Ze gaat als het ware op zoek naar manieren om 'liefde te verdienen'. Kreeg ze alleen maar kritiek of mist ze de goedkeuring van ma of pa, zal ze aan zichzelf blijven twijfelen en zich afvragen of ze wel liefde verdient. Zichzelf wegcijferen of een overdreven zorgzame houding zijn maar enkele gevolgen.

Ontkennen
Dat is ook de reden waarom vrouwen steeds naar foute mannen grijpen. Bang voor de eenzaamheid, denken ze dat ze nog harder hun best moeten doen. Ze blijven zijn fouten ontkennen. Zo pikken deze vrouwen ook alles en laten ze bijna de vloer met zich aanvegen.

Hulp
Volgens de schrijfster kan je een foute man niet veranderen. Altijd hervalt hij in zijn oude patroon, de vrouw zal altijd de schuld krijgen. Teveel vrouwen verdragen psychisch, fysiek of seksueel geweld. Zelfs de jaloezie of het drankmisbruik laten ze toe. Hulp zou deze dames en hun kinderen kunnen helpen, stelt de auteur.  Een objectieve stem is aangewezen en kan evalueren of het nog de moeite waard is voor de relatie te vechten.

' Vrouwen en hun foute partners' van Martien Verreycken, prijs is € 27,80.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorverpakte sla moet nog gewassen worden

Voorverpakte sla moet nog gewassen worden


http://img205.imageshack.us/img205/4316/slaatje.jpg


De voorgewassen en ingepakte slaatjes in de supermarkt zijn niet zo proper als ze lijken. Een recent Amerikaans onderzoek bewijst dat heel wat zakjes massa's bacteriën bevatten. Dit wijst op slechte hygiëne.

Onderzoek
The Consumers Union, een consumentenorgansatie, onderzocht 208 voorverpakte slaatjes van 16 verschillende merken. De slaatjes werden zowel in zakjes als plastic bakjes verkocht. 39 procent van de stalen bevatten meer dan 10.000 bacteriën, die onder meer darmontstekingen kunnen veroorzaken.

Andere opmerkelijke resultaten:
-Zes dagen voor de vervaldatum werden minder bacteriën gevonden dan vijf dagen voor de houdbaarheidsdatum.
-Sla-mengelingen met spinazie bleken hogere bacteriewaarden te hebben dan die zonder spinazie.
-De verpakking speelt geen rol. Zowel de zakjes als de plastic containers bleken even veel aangetast. Ook bio-voedsel bleef niet gespaard.
-Zowel de grote, nationale als de kleinere regionale merken hadden minstens 1 op 4 aangetaste stalen.

Adviezen
De consumentenorganisatie raadt aan enkel slaatjes te kopen die nog minstens zes dagen voor de vervaldatum te eten zijn. Ook dienen de voorgewassen slaatjes nog grondig afgespoeld en gewassen. De adviezen werden gepubliceerd in het consumentenmagazine Consumer Reports.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Within Temptation - Memories

Within Temptation - Memories

Klik op de foto om ze te beluisteren






Within Temptation is een Nederlandse symfonische metalband en een van de succesvolste bands in het genre.


Biografie

De band startte in de formatie genaamd The Circle, waar een aantal huidige bandleden al in speelden. Zodra Robert Westerholt en Jeroen van Veen de band verlaten, gaat The Circle verder onder de naam Voyage, en neemt een debuutalbum op genaamd Embrace. Snel daarna valt Voyage uit elkaar.[1].

Robert en Jeroen gaan verder onder de naam The Portal, samen met de vriendin van Robert, Sharon den Adel. Ondanks dat er voor The Portal al een logo is ontworpen, wordt nog voordat er muziek wordt uitgebracht de naam veranderd naar Within Temptation.

De atmosferische metal van de eerste cd's Enter en The Dance scoorde goed in de undergroundscene. In de jonge dagen van de band stonden zij op Dynamo Open Air. Met de cd Mother Earth in 2000 ging de band een nieuwe kant op, zij lieten de grunt achterwege en maakten meer bombastische keltische rock dan metal. De single Ice Queen werd geheel onverwacht een hit, hij was al een half jaar uit toen radio 3FM hem uitkoos als Megahit en het balletje ging rollen.


Doorbraak

Within Temptation mocht op grote festivals spelen zoals Rock Werchter en ook deed de single Mother Earth het goed in de hitlijsten. Na deze successen hadden zij het heel druk met touren op festivals, clubtouren door heel Europa en maakten sommige bandleden hun studies af waardoor in 2004 pas de volgende cd uitkwam. Inmiddels was getekend bij platenmaatschappij BMG en had Within Temptation ook een nieuw management, AT-productions (die ook het management verzorgt van diverse Idols-sterren).

De cd The Silent Force is mede hierdoor duidelijk gericht op het bereiken van nieuwe successen. Naast het bijna geheel verloren gegaan van de harde gitaren, is ook de stem van zangeres Sharon den Adel een stuk ingetogener, waardoor de cd veel minder extreem is dan zijn voorgangers en meer gericht op het grote publiek. Ook het gebruik van mooie melodieën en de inzet van een Russisch koor zorgden er voor dat deze cd op nummer 1 binnenkwam in de Nederlandse cd top 100. Professionele videoclips werden uitgebracht van Stand My Ground, Memories en Angels. Within Temptation is hiermee definitief doorgebroken, ook in het buitenland, zoals Duitsland. Echter, meerdere liefhebbers van Enter en The Dance hebben zich van deze band afgekeerd. Maar ook Within Temptation zelf heeft de keuze gemaakt voor hun nieuw werk, door bij concerten alleen maar nummers te spelen van Mother Earth en The Silent Force, en bijna geen nummers van de cd’s daarvoor. Hiermee is Within Temptation populairder in bijvoorbeeld Duitsland dan in Nederland. In 2005 tekent Within Temptation een contract met het van oorsprong Nederlandse Roadrunner voor distributie van albums in Japan, Groot-Brittannië en Australië.


Het buitenland lonkt; De toekomst voor Within Temptation

Op 9 maart 2007 kwam het nieuwe album The Heart Of Everything uit. Dit album werd voorgegaan door de single What Have You Done een samenwerking met zanger Keith Caputo van de band Life of Agony. Na de release van het album volgde een tweede single, Frozen. In juli 2007 werd bekend dat het album in de Verenigde Staten werd uitgebracht [2].

Op 5 augustus 2007 werd bekend dat de band op nummer een is binnengekomen in de Amerikaanse Heatseeker Charts met het album "The Heart Of Everything". Ook wordt hun hit "What Have You Done" veel gedraaid op de radiostations in Amerika waardoor dit nummer erg hoog uitkwam in de Amerikaanse top 40. In Nederland stond Within Temptation op 16 augustus 2008 in het voorprogramma van Iron Maiden. De band maakte ook muziek voor een computerspel, The Chronicles of Spellborn. 19 maart 2009 kwam het nummer "What Have You Done" uit in Guitar Hero World Tour.[3].

Eind 2007 maakte de band bekend dat ze een nieuw album wilde schrijven. In 2008 hielden ze accoustische theater tour. In 2009 traden ze als band niet op, maar zaten ze in de studio. Daarnaast is zangeres Sharon den Adel op 1 juni 2009 moeder geworden van een zoon. In een interview op Nu.nl geeft de band te kennen dat het nieuwe studio-album waarschijnlijk in het najaar van 2010 zal uitkomen[4].

Op 30 oktober 2009 is hun nieuw live album An Acoustic Night at the Theatre uitgekomen. Dit is een opname van één van de concerten die deel uitmaakte van de akoestische tour in november 2008. Het (live-)album bevat eveneens hun nieuwe single (samen met Chris Jones): Utopia. Deze werd fysiek uitgebracht op 23 oktober 2009.

Sharon Den Adel is in het najaar van 2009 te gast op de Night of the Proms concerten, gehouden in het Sportpaleis Antwerpen, Gelredome en Ahoy. Samen met het orkest Il Novecento brengt ze enkele nummers in een klassiekere versie.

2010 zal voor Within Temptation starten met een tweede theatertour, die op 3 april zal beginnen in de stadsschouwburg van Middelburg

Op het moment zijn ze op muzikaal gebied het grootste exportproduct van Nederland.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!