Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grijzende mannen: hot or not?

Grijzende mannen: hot or not?


http://img689.imageshack.us/img689/2964/georgeclooneyg.jpg



Ook mannen vechten tegen tekenen van veroudering. Tegen de rimpels, met huidcrèmes, tegen een slappe huid, met oefeningen en tegen grijze haren, met haarverf. Maar hoeft dat wel?

Voor vrouwen is het schoonheidsideaal als jaren strak, jong en stralend. Maar voor mannen gold dat toch niet? Oudere nieuwsankers blijven tot ze zelf opstappen, vrouwelijke nieuwsankers worden (meestal) snel vervangen. Voor acteurs geldt net hetzelfde.

Lang werd gezegd dat mannen 'alles' mochten. Wallen, rimpels, grijze haren, een buikje... voor hen was het van geen tel. Vrouwen die op het kleine of grote scherm kwamen daarentegen, moesten er zelfs op leeftijd picobello bijlopen: geen grijze haren, zo weinig mogelijk rimpels, een strak lichaam.

Wijsheid en sexappeal
Grijzende mannen werd als een teken van wijsheid gezien, extra sexappeal, een gedistingeerd uiterlijk. Maar de balans lijkt door te slagen naar de andere kant. Ook voor mannen worden grijzende haren niet altijd meer getolereerd (of voelen ze zich te oud?), en steeds vaker grijpen ook zij naar de haarverf. Tien procent van de Britse mannen doet dat zo'n 6 tot 8 keer per jaar tegenover 60 procent van de vrouwen.

Het geheim
Maar is dat wel een goede zaak? Niet altijd zo blijkt. Als het verschil met de grijzende haardos te groot is, kan een geverfde man er behoorlijk belachelijk uitzien (nietwaar, Silvio Berlusconi?). Het geheim is dan ook de verf te doseren, een tint te kiezen die bij je haarkleur (en je grijze kleur) past, en dat minimaal toe te passen.

"Het is verdacht"
Vrouwen reageren minder enthousiast. "Het is verdacht als een man van middelbare leeftijd zijn haar kleurt", klinkt het. Maar wat ze daarmee bedoelen, werd niet duidelijk. Denken ze dat hun man een affaire heeft, of ten minste indruk wil maken op het (jongere) andere geslacht? Of dat hun man zijn veranderende lichaam niet aanvaard, wat wel een heel hypocriet argument zou zijn...

Grijs is sexy?
Of is het gewoon omdat vrouwen een (elegant) grijzende mannen wel kunnen appreciëren. De grijze lokken van George Clooney geven hem niet minder sexappeal (bijna in tegendeel). Ook Michael Douglas of John Slattery komen er vlot mee weg. Maar zij verzorgen ook de rest van hun lichaam. Ze blijven sporten, ze kleden zich in dure maatpakken en de rimpels wijzen op wijsheid, niet op vermoeidheid (zoals bij Brad Pitt wél het geval is).

Weten wat kan
Conclusie? Ook als man moet je weten wat je kan hebben. Of een beetje verf je vooruit helpt, of je er net belachelijk doet uitzien. Uiteindelijk komt het neer op aanvaarden wie je bent en hoe je er uit ziet.

Eén man die zijn haar liet verven verantwoordde het als volgt. "Je begint met haarverf, en dat maakt je zo bewust van wat er allemaal beter kan, dat je ook begint na te denken over facelifts en andere schoonheidsingrepen. Het is het niet waard."





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We verzamelen steeds meer rommel

We verzamelen steeds meer rommel


http://img85.imageshack.us/img85/8094/rommel.jpg


We mogen dan onderdeel zijn van een wegwerpsamenleving, zelf gooien we verrassend weinig weg. Brits onderzoek toont dat het hamsterinstinct van de Britten de bovenhand heeft gehaald, waardoor hun huizen steeds voller zitten met oude elektrische toestellen en speelgoed.


20.000 euro
Het aantal zelden gebruikte dingen in huis neemt bij de gemiddelde Brit 95 kubieke meter in beslag, dat is een verdubbeling op 30 jaar tijd. Al die rommel is in een gemiddeld gezien 20.000 euro waard.
Het meest rommel vind je in de slaapkamers en logeerkamers.

De situatie is het ergst bij mensen tussen 35 en 44 jaar. Hun huis is tot bijna de helft gevuld met spullen die ze niet gebruiken, voornamelijk kledij en schoenen.

Entertainment
Vooral 'home entertainment' (zoals dvd's en computerspelletjes) zijn enorm gestegen (+ 3866 procent), spelletjes en speelgoed (+ 1190 procent), muziek (+ 733 procent) en kleine elektrische toestellen (+ 400 procent). Ook ongebruikt groot elektronica, gereedschap en kleren (ongeveer plus 200 procent) is enorm in aantallen toegenomen.

Consumptiegeest
Hoe komt het dat we zoveel rommel bij ons houden? De consumptiegeest van de jaren '80 en '90 zou een van de grootste oorzaken zijn, samen met een voorzichtige instelling 'voor als we het ooit nog eens nodig hebben'. Maar in realiteit gebruiken we de rommel zelden, en het bemoeilijkt de zoektocht naar de dingen die we wél nodig hebben.

Kwaliteit boven kwantiteit
Die opgehoopte stapels onbruikbare dingen doet mensen beseffen dat ze beter voor kwaliteit kiezen dan voor kwantiteit. Twee op drie van de 1.800 respondenten zegt spijt te hebben iets goedkoop te kopen dat niet lang meeging. Meer en meer mensen gaan op zoek naar dingen die minder plaats innemen, zoals een laptop in plaats van een desktop en een flatscreen in plaats van een 'oude' tv.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mariah Carey and Luther Vandross - Endless Love

Mariah Carey and Luther Vandross - Endless Love

Klik op de foto om hun te beluisteren






Mariah Carey (Long Island (New York), 27 maart 1970) is een Amerikaanse popzangeres. Ze is een van de best verkopende vrouwelijke artiesten aller tijden.



Luther Vandross (New York, 20 april 1951 - Edison (New Jersey), 1 juli 2005) was een Amerikaanse R&B en soul zanger. Gedurende zijn carrière verkocht hij meer dan 25 miljoen albums en won acht Grammy Awards.





» Reageer (0)
14-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn

Valentijn


http://img168.imageshack.us/img168/8163/roos6.jpg



Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Een meisje moet een brief schrijven aan de jongen, en de jongen een roos geven aan het meisje

Commerce
In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde naar liefde. Valentijnsdag is in België en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Ook de Nederlandse posterijen deden hieraan mee door een valentijnspostzegel uit te geven.

Historische achtergrond
Er bestaan verschillende heilige martelaren met de naam Sint-Valentijn. Eén was priester in Rome, een ander was bisschop van Terni. Beiden werden in de 3e eeuw ter dood gebracht. Mogelijk gaat het hier om dezelfde persoon.

Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 (!) februari gevierd ter ere van vruchtbaarheidsgod Lupercus. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden en verving men Lupercalia door Valentijnsdag[1].

Legenden over Valentijn komen voor in de Legenda Aurea, maar het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gebeurt, dankt zijn ontstaan aan een vermelding door Geoffrey Chaucer in 1382:


For this was on seynt Volantynys day
Whan euery bryd comyth there to chese his make

'Want dit was op Sint Valentijns dag
Als elke vogel zijn maatje komt kiezen'



Legenden

Het was in de tijd dat keizer Claudius II aan de macht was. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij allerlei eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan thuis.

Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meerdere paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar het jaar is onduidelijk. Voor het vonnis werd uitgevoerd, zag hij nog kans het dochtertje van de gevangenisbewaarder een briefje toe te stoppen. Van je Valentijn, stond erop.

Volgens een ander verhaal kwam een cipier (of de stadhouder van Rome) bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van zijn onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na Valentijns terechtstelling ontving het meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond 'Van Valentinus' en direct kon ze weer zien. Volgens de legende werd de vader daarna bekeerd tot het christendom.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marvin Gaye and Tammi Terrell

Marvin Gaye and Tammi Terrell - Ain't no Mountain High Enough

Klik op de foto om hun te beluisteren






Marvin Gaye (Washington, D.C., 2 april 1939 - Los Angeles, 1 april 1984) was een van de belangrijkste Amerikaanse soulzangers.


Tammi Terrell (geboren als Thomasina Montgomery) (Philadelphia, 29 april 1945 – aldaar, 16 maart 1970) was een Amerikaanse soul-zangeres. Ze boekte haar grootste successen aan de zijde van Marvin Gaye tussen 1967 en 1969, maar stierf reeds jong aan de gevolgen van een hersentumor.



» Reageer (0)
13-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drank- en eetfestijn carnaval kreeg pas in middeleeuwen religieus tintje

Drank- en eetfestijn carnaval kreeg pas in middeleeuwen religieus tintje


http://img138.imageshack.us/img138/5753/carnavalo.jpg



Carnaval is vanaf het begin al een eetfeest geweest, waarbij men zich te buiten gaat aan spijzen en dranken. "De oorsprong van het carnaval gaat terug naar de oude Romeinen", zegt directeur Ineke Strouken van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur aan de vooravond van het populaire volksfeest. "Maar de echte doorbraak kwam pas in de middeleeuwen."
 
De naam stamt vermoedelijk ook af van het Latijnse 'carne vale', dat 'vaarwel aan het vlees' betekent. Ook het verkleden en in optocht door de straten lopen, was bij de Romeinen al gebruikelijk.
 
Kerk
De religieuze invulling van carnaval kwam pas later, zegt Strouken. "De kerk heeft het heidense carnaval omgezet in een katholieke traditie. Datzelfde is in principe gebeurd met Kerstmis." De periode van carnaval vormt de opmaat tot de vastentijd en bezinning voor Pasen. "Iedereen mag even helemaal gek doen voordat de ziel moet worden gereinigd", legt de deskundige uit.
 
Tijdens de veertigdaagse vasten wordt de periode van veertig dagen herdacht dat Jezus door de woestijn zwierf en niet at.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 vreemde weetjes rond menstruatie

10 vreemde weetjes rond menstruatie


http://img22.imageshack.us/img22/6324/menstruationw.jpg


Wat weten we nu helemaal over onze maandstonden? Dat ze in principe elke vier weken komen, en een gevolg zijn van een niet-bevruchte eicel, dat wel. Dat het bij elke vrouw anders is ook: sommigen zijn regelmatig, anderen niet, sommigen zijn er elke maand ziek van, anderen niet. Maar verder dan dat gaat het niet.

Dat verandert met het boek 'Flow. The cultural study of menstruation' (Vloed: de culturele studie van de menstruatie) van Elissa Stein en Susan Kim. Tien bizarre weetjes werden via 'thefrisky.com' verspreid.

1) Lysol
Het desinfecterende schoonmaakmiddel Lysol, dat werd tussen 1920 en 1960 aangeprezen als 'vaginale douche' (voor na de menstruatie) en uiteindelijk ook als 'spermadodend middel'.

Met als gevolg dat tonnen vrouwen zich voor en na hun maandstonden en voor en na geslachtsgemeenschap wasten met Lysol. Het resultaat was interne brandwonden, vaginale infecties en zwangerschappen, want de effectiviteit tegen zwangerschap was nooit bewezen.

2) Hysterie
De stemmingswisselingen en humeurigheid van vrouwen vlak voor hun menstruatie werd eeuwenlang 'hysterie' genoemd. Die diagnose werd gesteld van bij de oude Grieken tot de jaren '50 ongeveer, toen 'pms' of het premenstrueel syndroom werd 'ontdekt'. De beste behandeling voor deze hysterie was 'manuele stimulatie tot het punt van orgasme' en het gebruik van een vibrator, die in de 19de eeuw al werd uitgevonden en werd voorgeschreven door dokters.

3) Aderlatingen
Aderlatingen zijn gebaseerd op menstruatie. Daar de oude Grieken dachten dat maandstonden een manier was van het lichaam om slecht bloed uit het lichaam te krijgen, begonnen ze met aderlatingen... met alle gevolgen vandien.

4) Andere openingen
Zeldzaam maar het bestaat: menstruatie waarbij je niet bloedt vanuit de baarmoeder, maar uit andere lichaamsopeningen, zoals neus, armen, longen, borsten, darmen, mond, blaas, oog, oren en zelfs de mond. Het heet vicariërende bloeding, en zou ontstaan omdat een bloeding elders in het lichaam gestelpt werd.

5) Offerande
Als vorm van rituele reiniging raadt de Bijbel aan een dier te offeren: twee jonge duiven of twee schildpadden.

6) Studeren
Meisjes werd lang afgeraden om te studeren, omdat gedacht werd dat dan te veel bloed naar haar hersenen zou vloeien, wat het voortplantingssysteem in de war zou brengen. Als gevolg zou ze ziekelijke, zwakke kinderen baren.

7) Afzuigen
In 1971 bedacht een groep feministen een doe-het-zelfsysteem om je menstruatie uit je lichaam te zuigen (en eventueel ook de foetus bij een ongewenste zwangerschap).

8) Bijgeloof
Rond menstruatiebloed hangt heel wat bijgeloof. Zo zou je zaden onvruchtbaar maken, insecten, bloemen en gras doden, fruit van bomen doen vallen, messen onscherp en honden gek maken en miskramen bij paarden veroorzaken. Menstruerende vrouwen werden gebannen uit kerken, zilvermijnen (Mexico) en opiumlabo's (Vietnam).

Zwarte Zuid-Afrikaanse vrouwen mogen geen melk drinken tijdens hun menstruatie, want dat zou de koe doen sterven. Moslimvrouwen mogen tot de dag van vandaag niet bidden tijdens hun menstruatie omdat ze zich in al hun 'onreinheid' niet mogen richten tot Allah.

9) Epilepsie
Sommige epilepsie-aanvallen kunnen getriggerd worden, wat blijkbaar tot gevaarlijke dingen kan leiden. Bijlmoordenares Lizzie Borden zou haar ouders kunnen vermoord hebben tijdens zo'n aanval.

10) Premarine
Premarine is een synthetisch oestrogeen, gewonnen uit de urine van zwangere merries. In de VS nemen meer dan 9 miljoen vrouwen dit hormoon, waarvoor 50.000 paarden continu zwanger worden gehouden om aan de vraag te voldoen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deep Purple - Smoke On The Water

Deep Purple - Smoke On The Water

Klik op de foto om hun te beluisteren






Deep Purple is een Britse hardrockband. De groepsnaam is afgeleid van de jazzklassieker Deep Purple, het favoriete nummer van de moeder (of de grootmoeder, naargelang de bron) van gitarist Ritchie Blackmore.


Ze laten voor het eerst van zich horen eind 1968  met de single 'Hush'. Deep Purple scoort in de jaren '70 grote hits met 'Black Night', 'Woman From Tokyo' en 'Smoke On The Water'. 'Child In Time (Part 1)' uit 1972 blijkt een klassieker en haalt twee keer de Nederlands Top 10. Bassist Roger Glover is verder ook nog bekend van het nummer 'Love Is All'.


De groep zoals ze nu bestaat


De huidige samenstelling (2006) is Airey / Gillan / Glover / Morse / Paice, en in deze samenstelling treden ze nog steeds op. In januari 2006 is Deep Purple begonnen aan de ongeveer twee jaar durende Rapture of the deep-worldtour. Op 18 april 2006 werd de nieuwe Ian Gillan-cd/dvd Gillan's Inn uitgebracht. Op 9 juni 2006 speelden ze voor de tweede keer op het Arrow Rock Festival te Lichtenvoorde. Tijdens de uitvoering van het nummer "Smoke on the Water" speelde de gitarist Neal Schon van Journey ook mee.

De grootste hit van de band is "Child in Time". Dit nummer staat in elke Tijdloze 100 in de bovenste regionen geklasseerd. Hetzelfde geldt voor "Smoke on the water".

Deep Purple zou op 27 juli 2006 een concert geven in Libanon. Het concert werd afgelast vanwege de oorlog met Israël. Op 13 november 2006 gaf Deep Purple een eenmalig concert in muziektempel Nikaïa in Nice in zuid-Frankrijk. Voorlopig is Deep Purple aan hun drie jaar durende Rapture Of The Deep-tour. Hierbij zijn ze in de Lotto Arena in Antwerpen geweest.

Deep Purple is in 2003 uitgeroepen tot beste live-band en trekt sindsdien overal ter wereld weer volle zalen en stadions. Ze doen op dit moment zo'n 150 concerten per jaar en zijn daarmee een van de drukste bands ter wereld. Gitarist Steve Morse(sinds eind 1993) is een waardige opvolger van Ritchie Blackmore en heeft ook echt nieuw leven in de band geblazen. Hij is in America ook vijf jaar lang uitgeroepen als beste gitarist en hangt ook in "The Hall of fame". Hij speelt ook nog steeds in zijn eigen band "The Steve Morse band" en in de "Dixie Dreggs". Deep Purple was op 15 juli 2006 ook de afsluiter van het Montreux Jazz Festival, dat dat jaar 40 jaar bestond. Deep Purple deed daar voor de derde keer mee, ook vanwege hun speciale band met Montreux door het nummer "Smoke on the water". Deep Purple heeft ook zijn eigen monument aan de boulevard in Montreux.

Ritchie Blackmore heeft in 1996 zijn eigen band opgericht genaamd Blackmore's Night.

Ian Gillan heeft op 14 november 2009 in de Hammersmith Apollo verklaard tijdens een optreden dat er in februari 2010 een nieuw album uitgebracht zal worden.




» Reageer (0)
12-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen zoeken levensgezel steeds vaker via internet

Belgen zoeken levensgezel steeds vaker via internet


http://img714.imageshack.us/img714/7347/kantoor.jpg



Internet is volgens 34 procent van de Belgen het ideale middel om mensen te ontmoeten. Dat blijkt uit een enquête van Microsoft over online flirten en daten.
 
In 2008 verklaarde nog slechts 16 procent van de Belgen dat internet de ideale manier was om mensen te ontmoeten. Dat aantal is intussen meer dan verdubbeld en bedroeg 34 procent in 2009. Internetten is daarmee de op een na populairste manier geworden om een potentiële partner te vinden. De beste manier om de toekomstige levensgezel tegen het lijf te lopen blijkt nog altijd via bemiddeling van vrienden (52 procent).
 
Chatten
Uit het onderzoek leren we ook dat meer dan de helft van de Europeanen (56 procent) en de helft van de Belgen (50 procent) al eens geflirt heeft via een chatdienst. De helft van de respondenten verklaart overigens het makkelijker te vinden om te flirten vanachter een computerscherm dan face-to-face.
 
Meer dan een derde van de Europeanen, en 38 procent van de Belgen, zou ooit al een relatie begonnen zijn met iemand die ze via het internet hadden leren kennen. Negen procent van de Belgen verklaart zelfs getrouwd te zijn met een persoon die ze voor het eerst online hadden ontmoet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agressie op treinpersoneel met kwart toegenomen

Agressie op treinpersoneel met kwart toegenomen





Het aantal gevallen van verbale en fysieke agressie en bedreigingen tegen treinpersoneel is de eerste elf maanden van 2009 met 27 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de NMBS Holding die bevoegd is voor de veiligheidsdienst Securail. Van januari tot en met november werden er 1.191 gevallen geregistreerd. In heel 2008 waren dat er 936. "Dat is een aanzienlijke stijging", geeft Holding-woordvoerder Louis Maraite toe.
 
Aangezien het nog niet om de volledige cijfers gaat, is de analyse van de cijfers nog niet gemaakt. "We hebben opnieuw meer reizigers vervoerd, dat kan al een deel verklaren. We vermoeden ook dat de matige dienstverlening een rol kan gespeeld hebben. Het was zoals bekend een slecht jaar inzake stiptheid. Als een trein vertraging heeft, worden de passagiers nerveus en prikkelbaar. Dan komt het al eens tot een scheldpartij."
 
Onveiligheidsgevoel
Securail zet de mensen en middelen gericht in op de plaatsen waar er veel incidenten zijn. Dat blijken de lijnen Brussel-Mechelen, Brussel-Bergen en Brussel-Charleroi. Ook de Noord-Zuidverbinding in Brussel geldt als een moeilijke lijn.
 
Cijfers van agressie tussen reizigers kon Maraite niet geven. Wel hebben de spoorwegen het onveiligheidsgevoel laten onderzoeken. Het blijkt dat in 2009 81,7 procent van de reizigers zich veilig voelde op de trein en in de stations. Het jaar daarvoor was dat 82,3 pct, in 2007 82,4 pct. Het percentage daalt dus licht. De treinen scoren iets beter dan de stations.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizenden naakte monniken duiken de Ganges in

Duizenden naakte monniken duiken de Ganges in





Duizenden 'naga sadoes' - compleet naakte, langharige en met as ingewreven monniken - zijn vandaag de rivier de Ganges bij de stad Haridwar ingedoken. Dit zogeheten koninklijke bad is het hoogtepunt van het hindoefestival Kumbh Mela.






Zonden wegwassen
Dit feest loopt van 14 januari tot 28 april en wordt maar om de twaalf jaar gehouden. Volgens de hindi staan de sterren nu zo gunstig dat de heilige rivier een ziel kan schoonwassen van alle zonden. Komt daarbij, dat het vandaag de huwelijksverjaardag is van de god Shiva.







Veiligheidsmaatregelen
Het feest gaat gepaard met immense veiligheidsmaatregelen. Tienduizend politieagenten en artsen in een dertigtal ziekenhuizen staan paraat om het religieuze bad in goede banen te leiden. Bij vorige edities zijn immers mensen vertrappeld in de chaos. Nadat de monniken hebben gebaad, is het de beurt aan tienduizenden gewone pelgrims.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/11/10/media_xl_3584665.jpg?20100212110553



Aandacht voor milieu

Door middel van spandoeken en een fototentoonstelling vragen de naga sadoes ook aandacht voor het milieu. Zij vestigen de aandacht op de zwaar vervuilde Ganges en het Himalayagebergte. Veel sadoes wonen hoog in de bergen. Door een vorm van yoga kunnen de monniken de kou daar zonder kleding doorstaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse vegetariërs zijn veelal vrouwen

Vlaamse vegetariërs zijn veelal vrouwen


http://img28.imageshack.us/img28/8163/vegetarisch.jpg



Zowat 79 procent van de Vlaamse vegetariërs is een vrouw. Dat blijkt uit een enquête die EVA, de Vlaamse vegetarische organisatie, uitvoerde bij 3.400 bezoekers van haar website.
 
EVA merkt naar eigen zeggen al jarenlang dat het merendeel van de geïnteresseerden in vegetarisme vrouwelijk is. De verhouding die blijkt uit het onderzoek is echter nog meer scheefgetrokken dan verwacht.
 
Rood vlees
"Vlees, en dan vooral rood vlees, wordt nog steeds gezien als iets typisch mannelijks", stelt de vegetarische organisatie. "Mannen die anders nooit in de keuken te vinden zijn, staan bijvoorbeeld wel graag achter de barbecue. Bovendien zijn vrouwen meer bezig met hun gezondheid, een belangrijke reden om minder vlees te gaan eten."
 
Naast gezondheid blijken ook dierenwelzijn en de wereldvoedselproblematiek belangrijke drijfveren om vegetariër te worden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriel Rios - Broad Day Light

Gabriel Rios - Broad Day Light

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.

Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.

Het debuutalbum van Gabriel Rios is genaamd Ghostboy en kwam begin 2004 uit. Eind 2005 kwam het livealbum En Vivo uit. Angelhead is het nieuwste album van Rios en kwam uit in april 2007. In november 2007 kon je de cd "Morehead" vinden bij de Knack.

De tweede single van het album in België, Broad Daylight, werd in eerste instantie in 2004 uitgebracht. Hoewel het nummer in die tijd weinig commercieel succes genoot, viel het bij filmmaker Theo van Gogh zo goed in de smaak dat hij het gebruikte in zijn film 06/05 over de moord op Pim Fortuyn. In zijn testament vermeldde Theo van Gogh dat Broad Daylight zou moeten worden gespeeld op zijn begrafenis.

Na de moord op Theo van Gogh werd het nummer herhaaldelijk gebruikt voor achtergrondreportages over de moord. Hierdoor werd het nummer bij een select publiek steeds bekender. In de zomer van 2005 speelde Gabriel Rios op veel grote festivals in België en Nederland, waaronder op Koninginnenach, Parkpop, Mundial, Pinkpop en Lowlands.

Eind 2005 werd Broad Daylight opnieuw als single uitgebracht na grote bekendheid te hebben verworven als muziek bij een reclamespot van Appelsientje, en scoorde het in de hitlijsten een hoge notering.

Gabriel Rios bracht samen met Natalia , het nummer "Hallelujah" van Leonard Cohen  tijdens de benefietuitzending 'Help Haïti'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendje leert kleuter stappen

Eendje leert kleuter stappen





Dieren hebben soms een groot effect op kinderen. Zo ook op Finlay Lomax. De Britse kleuter kreeg als baby een hartaanval en zou nooit kunnen lopen. Zijn moeder gaf de strijd niet op en liep ziekenhuizen plat maar niemand kon haar helpen. Tot ze op een dag een eendje met een gebroken pootje in huis haalde.

Imitatiegedrag
Becci bracht het eendje naar de veearts en die spalkte het pootje. Ze gaf het watervogeltje de naam Ming-Ming en nam hem voor haar zoontje mee naar huis. De jongen was meteen gek op het diertje en hij zag hoe het eendje steeds beter ging waggelen. Onder de indruk van de revalidatie van Ming-Ming begon Finlay het gedrag van de eend na te imiteren. "Kijk mama, ik loop als een eendje!"

"Onvoorstelbaar"
"Toen Ming-Ming zijn eerste pasjes zette, ging Finlay hem achterna. Ik ben echt zo trots op mijn zoontje", aldus Becci. Finlay en het eendje lopen nu ganse dagen rond. Met een looprekje kan de jongen al vijf meter stappen. "Ik heb hem verteld dat als hij hard zijn best blijft doen, hij op een dag kan gaan wandelen met Ming Ming aan de leiband", aldus de single mama. "Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat hij dankzij het eendje zijn eerste stapjes gezet heeft."




» Reageer (0)
11-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen vinden zwarte lingerie meest sexy

Mannen vinden zwarte lingerie meest sexy


http://img28.imageshack.us/img28/1696/zwartelingerie.jpg


Meer dan de helft van de Britse mannen zegt dat rood hun minst favoriete kleur is voor ondergoed, ze verkiezen donkere lingerie bij hun bedpartner. Twee derde van de vrouwen denkt echter dat hun partner hen liever ziet in een rode beha en slipje.

Rood en roze
Rood wordt traditioneel als meest sexy lingeriekleur gezien, het is de tint die vrouwen een flirterig gevoel geven. Uit onderzoek bleek namelijk ook dat mannen onbewust personen in deze kleur aantrekkelijk vinden. Helaas flatteert dit niet de teint van vrouwen, die hoogstwaarschijnlijk bleek is rond Valentijn. Nu blijkt dus ook dat meer dan 50 procent van de Britse mannen rode lingerie niet mooi vindt, 18 procent zegt dat ook van roze, 11 procent zegt nee tegen huidskleurige setjes. Wit komt op de tweede plaats als mooiste kleur van ondergoed. 60 procent van de vrouwen bekende echter dat ze al rode lingerie kocht om haar partner te imponeren.

Combineren?
Met wat moet je een zwart setje nu combineren om succesvol te verleiden met Valentijn? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met rode kleding mannen meer doen uitgeven tijdens een romantische date, het dragen van rood is dus ook voor jou voordelig. Cosmopolitan-journaliste Pederson raadt daarom aan je zwart of wit lingeriesetje te combineren met rode schoenen of een jurkje in deze kleur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljonair geeft alles weg:

Miljonair geeft alles weg: "Geld maakt mij niet gelukkig"



De schatrijke Oostenrijkse zakenman Karl Rabeder (47) schenkt drie miljoen euro aan de armen en wil het voortaan zelf rooien met amper 888 euro per maand. "Mijn fortuin heeft me nooit gelukkig gemaakt", geeft hij als verklaring voor zijn plotse gulheid. "Ik wil finaal niks meer overhouden, helemaal niks", zei hij aan de Daily Telegraph. "Geld werkt contraproductief, het houdt geluk tegen."

Rabeder verkoopt zijn villa van 1,6 miljoen euro. Het optrekje is gelegen aan een meer, heeft een sauna en een spectaculair uitzicht op de Alpen. Ook zijn boerderij in de Provence in Frankrijk doet hij van de hand.

Zijn collectie van zes zweefvliegtuigjes, zijn luxewagen, zijn dure meubels én zijn zaak -  samen goed voor een fortuin drie miljoen euro - werden al verkocht. Het geld gaat naar weeshuizen en andere liefdadigheidsprojecten in Zuid-Amerika.

"Ik kwam op dat idee een paar jaar terug, op vakantie in Hawaii. Ik kan niet wachten tot ik echt van al mijn bezittingen af ben. Ik heb er tot nu over gedaan om te beseffen dat ik geen geld nodig heb. Sinds ik mijn bedrijf verkocht in 2004, heb ik al heel wat projecten met weeskindjes gesteund in Centraal- en Zuid-Amerika.

Rabeder woont intussen in een kleine flat met twee kamers in Innsbruck. Hij is gescheiden en leeft van 888 euro per maand. "Het ergste dat mij zou kunnen overkomen, is dat ik er ergens een kleine job moet bijpakken om rond te komen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we binnenkort een neanderthaler klonen?

Gaan we binnenkort een neanderthaler klonen?



Loopt er binnenkort weer een neanderthaler op onze planeet rond? Het is niet onmogelijk, want wetenschappers beschikken bijna over voldoende DNA om deze uitgestorven mensensoort te klonen.

Het Max Planck Instituut begon in 2005 het DNA van een 30.000 jaar oude vrouw te ontrafelen. Nu de genetische code bijna compleet is, kunnen wetenschappers meer te weten komen over het leven van neanderthalers. En wie weet, misschien klonen ze een exemplaar.

DNA is een stuk eenvoudiger geworden dan een paar jaar geleden. Toen kostte het miljoenen en duurde het een jaar om DNA te onderzoeken. Vandaag doen we er nog amper twee dagen over. Eens we over DNA beschikken, is klonen mogelijk. Sommige wetenschappers denken dat we een neanderthaler zouden kunnen klonen door een menselijke cel aan te passen. Het gaat dan wel over duizenden tot miljoenen aanpassingen.

Het blijft natuurlijk wel de vraag of het ethisch verantwoord zou zijn om een neanderthaler te klonen. Volgens auteur Zach Zorich heeft de neanderthaler immers ook recht op mensenrechten. En hoe zou een neanderthaler reageren op onze maatschappij?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevenjarige 'danskoningin' tijdens carnaval in Rio

Zevenjarige 'danskoningin' tijdens carnaval in Rio

Klik op de foto om haar te bekijken





De 7-jarige Julia Lira mag 'danskoningin' zijn namens haar dansschool tijdens het carnaval in Rio de Janeiro. Braziliaanse media meldden gisteren dat een rechtbank daarvoor toestemming heeft gegeven, ondanks protesten van actiegroepen die opkomen voor de rechten van kinderen.
   
Meestal zijn danskoninginnen schaarsgeklede volwassen dames. Lira's vader, het hoofd van de betreffende dansschool, vond dat de rol van danskoningin niet te erotisch was voor zijn dochter. Wel beloofde hij dat het meisje niet te bloot gekleed zal zijn. Haar kleding zal de onschuld van dit kleine meisje benadrukken, zo zei haar vader.


  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/8/4/12/media_l_3583332.jpg?20100211065420
   

Een rivaliserende dansschool liet een 12-jarig meisje zes jaar geleden voorop lopen in een carnavalstoet.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dusty Springfield - Son of a preacher man

Dusty Springfield - Son of a preacher man

Klik op de foto om hem te beluisteren





Dusty Springfield , Mary Isabel Catherine Bernadette O'Brien (Hampstead (Londen), 16 april 1939 – Henley-on-Thames (Oxfordshire), 2 maart 1999) was een Britse popzangeres.


Springfield begon begin jaren '60 samen met haar broer en een andere jongen het trio The Springfields. Een bekende hit van hen was Little Boy uit 1962. Andere nummers waren Silver Threads and Golden Needles en Island of Dreams. In 1964 ging het trio uit elkaar en begon zij haar solocarrière. Springfield was een van de meest populaire Britse zangeressen uit de jaren zestig met maar liefst zeventien hits. Met You don't have to say you love me bereikte zij in 1966 de eerste plaats in de Engelse hitparade. Haar album 'Dusty in Memphis' wordt, vooral door haar fraaie door de soul beïnvloede stem, beschouwd als een popklassieker. Na 1970 was het gedaan met haar populariteit. In 1974 werd het nummer 'Summer is over' uit 1964 alsnog een klein hitje omdat Radio Veronica dat gebruikte bij de acties voor het behoud van deze zeezender. In 1987 maakte zij onder de hoede van de Pet Shop Boys een kortstondige come-back, die enkele jaren duurde. Dusty Springfield overleed op 59-jarige leeftijd aan de gevolgen van borstkanker. Desondanks is haar invloed nog steeds erg groot op de huidige Britse blue-eyed soulzangeressen, zoals Amy Winehouse en Duffy.




» Reageer (0)
10-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen

"Mannen verwachten dat vrouwen alle beslissingen nemen"



In 2020 zullen vrouwen definitief het roer hebben overgenomen als drijvende kracht van de wereldeconomie. Nu al beslissen in 80 procent van de gezinnen moeder de vrouw over de boodschappen en 94 procent over de binnenhuisdecoraties. In de helft van de gezinnen heeft manlief niets te zeggen in de financiën, de aankoop van een huis, wat ze zullen doen in het weekend of naar welk programma ze kijken op televisie.

Is het waar dat vrouwen van vandaag eigenlijk alles beslissen? Dat mannen niet echt bijdragen tot de verantwoordelijkheid? En aan wie ligt dat dan: aan de mannen, die geen mening hebben, zich laten doen of kiezen voor het gemak? Of aan de vrouwen, die niets uit handen kunnen geven, te ongeduldig om te wachten op zijn beslissing of uit verantwoordelijkheid alles naar zich toe trekken?

De strijd
Beslissingen nemen in een relatie is niet altijd gemakkelijk. Bij de keuze van het diner of een vakantie geeft een partij al eens gemakkelijk toe, maar als het gaat over welk huis je koopt (en waar), hoeveel kinderen je wil (en wanneer) en de grootte van je huwelijksfeest, dan komt de echte strijd in een koppel naar boven. Wie weet wat hij/zij wil kan botsen met een partner die iets helemaal anders wil. Wie wint die strijd? Steeds vaker de vrouwen, zo blijkt.

Lust of last?
Sommigen zien er een vooruitgang in: vrouwen aan de macht, vrouwen beslissen, vrouwen leiden. Anderen denken vooral aan de lasten: "Waarom zou een vrouw de last en verantwoordelijkheid van élke beslissing moeten dragen, of ze nu groot, klein of petieterig zijn? Als we streven naar gelijkwaardigheid, zou die er dan niet moeten zijn in elk aspect van het leven?" argumenteert journaliste Lucy Taylor.

Lange lijst
Om nog maar te zwijgen over de lijst verantwoordelijkheden die voor vrouwen steeds langer wordt. Hip kapsel, toffe schoenen, moderne handtas, verantwoorde auto, goede job, leuke kinderen, sexy echtgenote, eersteklas kokkin, grondige kuisvrouw én alle beslissingen nemen daar bovenop.

Wat doen vrouwen eigenlijk niet? Is het dan een wonder dat vrouwen het niet zien zitten een gezin te starten? Dat ze moe zijn, depressief worden, een burn out krijgen?

Waarom?
En waarom laten mannen dat toe? Is dat historisch gegroeid, toen mannen gingen werken en vrouwen het huishouden bestierden? Steken mannen zoveel energie in hun werk, dat ze geen meer over hebben voor 'lastige' beslissingen thuis? Of steken mannen meer energie in hun werk omdat ze niet mogen thuis? Of geven ze toe voor de lieve vrede? Of uit pure liefde, omdat ze willen dat vrouwlief alles krijgt wat ze wil?

Veilig
Sommige experten geloven dat dit soort relaties de mannen 'die onder de sloef liggen' een veilig en bemoederd gevoel geven. Of dat zo is, valt af te wachten, maar zeker lijkt in alle geval wel dat de meerderheid van de mannen zich onderwerpt aan zijn vrouw.

Een deel van de vrouwen juicht dat toe, zo krijgen zij altijd hun zin. Een andere deel wil gillend wegrennen van deze 'mannen zonder ruggengraat'. Niet dat deze vrouwen hun beslissingsmacht volledig uit handen willen geven, maar beslissingen nemen zou volgens hen minstens een gedeelde last moeten zijn.

Veel blala
"Is dat niet een noodzakelijk onderdeel van een goede relatie? De meeste koppels zeggen wel dat ze beslissingen samen nemen in overleg en elkaar als gelijken behandelen, want dat hoort zo in een moderne relatie. Maar dat zelden maar echt het geval."

Onafhankelijkheid opgeven
Een koppel vormen is dan ook niet gemakkelijk. "We zien onszelf als individuen, met een gevoel van eigenheid, identiteit, autonomie en onafhankelijkheid. In een relatie moet je een deel daarvan opgeven of aanpassen, en dat is niet voor iedereen gemakkelijk. Idealiter wordt het evenwicht bewaard, en is er geen dominante of onderworpen partner. Maar in het echte leven is dat anders. Wat geen probleem is, als beide partners dat willen. Maar het wordt een probleem zodra een of beide partner hun rol beginnen te haten", aldus een relatietherapeut.

Controle hebben
"Het is waar dat het leven gemakkelijker is als iemand anders de beslissingen voor jou neemt. Maar wat begint bij het avondeten of het broodbeleg, eindigt bij de namen van je kinderen, je huis en uiteindelijk je leven.

Wil niet iedereen tot op zekere hoogte controle hebben over zijn of haar leven? Of tenminste het gevoel hebben dat ze controle hebben? Daarom is gelijkheid en evenwicht in een relatie het streven waard. Vrouwen moeten hun mannen niet bemoederen, het zijn mannen, geen baby's. En als hij weigert een beslissing te nemen, loop dan maar gillend weg!" concludeert Lucy Taylor.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!