Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt

Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt





Archeologen hebben in het centrum van de Mexicaanse hoofdstad de funderingen van een ronde Aztekentempel ontdekt. De tempel was volgens archeoloog Eduardo Matos Moctezuma mogelijk aan de god van de wind gewijd.

 
De tempel bevindt zich achter de huidige kathedraal in Mexico-City en maakte vroeger deel uit van de hoofdstad van het Aztekenrijk Tenochtitlán. Hij werd waarschijnlijk op het einde van de vijftiende eeuw kort voor de aankomst van de Spanjaarden gebouwd en was vermoedelijk 30 meter hoog.



» Reageer (0)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen helpt weer te praten na beroerte

Zingen helpt weer te praten na beroerte





Dokters konden slachtoffers van een beroerte weer laten spreken door hen woorden en zinnen te laten zingen. Deze techniek werd succesvol getest op duizenden patiënten die niet meer konden praten door schade aan de linker hersenhelft.


Sommige slachtoffers van een beroerte, die vroeger geen twee woorden konden zeggen, geven dankzij de techniek nu speeches voor een publiek, aldus de onderzoekers. Volgens neuroloog Gottfried Schlaug werkt de techniek voor mensen en kan dit thuis aangeleerd worden.


Een beroerte gebeurt wanneer door een bloedklonter of gesprongen bloedvat er geen zuurstof naar een deel van de hersenen kan, dit deel loopt dan schade op. Dokters weten al langer dat slachtoffers van een beroerte die niet kunnen spreken, wel kunnen zingen. Dit komt omdat het deel van de hersenen verantwoordelijk voor spraak ergens anders ligt dan het deel dat muziek verwerkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn

"Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn"





Een massascreening van mensen met een verhoogd risico op AIDS kan succesvol de ziekte binnen de 40 jaar uitroeien, dat zegt alvast een toonaangevend onderzoeker.


Professor Brian Williams wil miljarden mensen jaarlijks testen op aids. Iedereen die positief werd bevonden zal dan de juiste medicatie krijgen. Met dit radicaal voorstel wil hij de overdracht van het virus binnen vijf jaar stoppen, tegen 2050 zou volgens hem de globale aids-epidemie zo uitgeroeid moeten zijn.


Williams werkt in Zuid-Afrika, het land met het hoogste aantal aids- en hiv-besmettingen. Daar zal als eerste het proefproject starten. Andere gebieden met een hoge besmettingsgraad zullen snel volgen. "Onze beste hoop is dan medicatie te gebruiken die niet alleen levens redt maar ook het aantal besmettingen met de ziekte zal stoppen. Deze medicatie tegen aids verlaagt namelijk de concentratie van hiv in het bloed, dit maakt de dragers minder besmettelijk. De kosten voor Zuid-Afrika van dit project worden geschat op meer dan 2 miljard euro. Volgens Williams zouden de lagere kosten van de gezondheidszorg dit goed moeten maken.


"De hiv-epidemie is een van de ergste plagen in de menselijke geschiedenis. Het aids-virus besmette naar schatting al 33 miljoen mensen en vermoordde er al 25 miljoen. Door dit plan te volgen zou de ziekte samen met de huidige generatie besmette mensen moeten sterven", besluit Williams.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: vrouwen die breien op café

Trend: vrouwen die breien op café





Kijk niet vreemd op wanneer op café de tafel naast je gevuld is met jonge, modebewuste vrouwen met brepriemen in de handen. In Groot-Brittannië zijn breiclubs namelijk de nieuwste trend.


Het idee is heel eenvoudig: de vrouwen ontmoeten elkaar wekelijks op café om te breien, te roddelen en raad te vragen over moeilijke patronen bij een glas wijn. Breien is al langer trendy, veel bekende sterren als Julia Roberts en Cameron Diaz komen er voor uit deze 'ouderwetse' hobby te beoefenen. De vereniging van hippe breigroepen Stitch 'n' Bitch (wat zoveel als breien en roddelen betekent) zegt dat ze de nieuwe boekenclubs voor vrouwen zijn.


De oorsprong van deze breigroepen is echter helemaal niet zo modern. De traditie startte tijdens de Tweede Wereldoorlog, breiende vrouwen praatten toen bij op café. De trend kent een heropleving in de 21ste eeuw, dit startte in de Verenigde Staten met de feministe en redactrice Debbie Stolle en haar boek 'Stitch 'N Bitch: The Knitter's Handbook' in 2003.


Elke plaatselijke groep is een initiatief van de lokale leden, deze wordt opgericht via de website stitchnbitch.org. De Londense groep is de grootste, met 6.000 leden die ingeschreven zijn op de nieuwsbrief. De grootste bijeenkomst was vorige maand, 200 leden daagden er op. In België is het nog niet echt een trend, we kennen momenteel drie groepen, twee in Gent en één in Antwerpen. Als je een groep wil opstarten, hoef je helemaal geen natuurtalent te zijn. Een 'Stitchette', een vrouw met ervaring, helpt je namelijk op weg. En misschien nog het belangrijkste, de bijeenkomsten zijn gratis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.




» Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen

Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen





Kinderen die een muziekinstrument leren bespelen, hebben minder moeite met lezen en kunnen ook beter luisteren en zich concentreren wanneer het erg rumoerig wordt in de klas.

Zelfde deel hersenen
Professor Nina Kraus, een neurologe en amateur-musicus, mat de elektrische activiteit in de hersenen en ging na hoe musicerende en niet-musicerende mensen daarop reageren. Dat leidde tot de conclusie dat mensen die goed zijn in het vinden van muzikale harmonieën, ook beter kunnen lezen omdat hetzelfde deel van de hersenen een cruciale rol speelt bij het lezen.

Verwerken
Volgens vorsers aan de Amerikaanse Northwestern universiteit is gebleken dat muzikanten beschikken over verhoogde hersenactiviteit. Die stelt hen in staat om informatie die ze ontvangen via hun ogen en oren beter te 'verwerken' dan mensen die geen instrument bespelen.

Beter en sneller
Dat komt doordat het deel van ons brein dat geluiden interpreteert, de auditieve cortex, beter en sneller werkt bij mensen met een muzikale opleiding en dus beter geschikt is om uit de stortvloed van informatie die onze zintuigen naar de hersenen sturen subtiele patronen op te sporen. Dat meldt de Sunday Telegraph.
 
Letters = patronen
"Onze ogen en oren nemen elke seconde miljoenen stukjes informatie op en het brein kan niet al die info verwerken", legt Kraus uit. "Daarom zijn de betrokken delen van de hersens erop gericht regelmatige patronen te ontdekken in de ontvangen signalen. Hoe beter je in staat bent muzikale patronen te ontdekken, des te beter kun je ook lezen, want letters en woorden op een bladzijde zijn eigenlijk ook gewoon patronen".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Caravaggio in Rome

Expositie Caravaggio in Rome


http://img638.imageshack.us/img638/9194/caravaggio.jpg



Rome opende dit weekend een prestigieuze tentoonstelling van het werk van Caravaggio (1571-1610). Het is het grootste van een reeks evenementen die de 400e verjaardag van de dood van de Italiaanse meester van het clair obscur herdenken.

De tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale toont 24 van de 64 werken die Caravaggio maakte. "En dan hangen er nog eens 15 schilderijen in kerken in Rome. Dat maakt Rome tot de hoofdstad van Caravaggio's werk", zegt een van de curators van de expositie.

Caravaggio staat bekend als de meester van het clair-obscur, een dramatisch licht-donkercontrast. Sommige zalen van het museum zijn bijna niet verlicht om de schilderijen nog beter tot hun recht te doen komen.

Caravaggio werkte vooral in Rome, waar hij even beroemd als berucht was. Hij schopte vaak schandaal en kwam meer dan eens in aanraking met het gerecht. In 1607 moest hij Rome ontvluchten nadat hij iemand had gedood in een gevecht.

De tentoonstelling belicht Caravaggio's werk in drie fasen: zijn jeugd (1592-1599), zijn grootste successen (1600-1606) en zijn vlucht (1607-1610).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma moet getuigen

Oma moet getuigen


http://img22.imageshack.us/img22/1695/omab.jpg



Beklaagdenbank


Advocaten zouden nooit aan een oudere dame vragen moeten stellen als ze niet voorbereid zijn op haar antwoord.

Tijdens een proces in Amerika riep de aanklager zijn eerste getuige naar voren, een dame op leeftijd. Hij ging naar haar toe en vroeg: "Mevrouw, kent u mij?"

Zij antwoordde direct: "Wel ja ik ken u mijnheer. Ik ken u al van toen u nog een knaap was en eerlijk gezegd ben ik in u erg teleurgesteld. U liegt, u bedriegt uw vrouw, u manipuleert de mensen en spreekt kwaad achter hun rug. U denkt dat u een hele meneer bent terwijl u geen verstand genoeg heeft om te beseffen dat u het nooit ver zult brengen. Jawel, ik ken u."

De aanklager stond perplex. Niet wetend wat anders te doen wees hij door de zaal naar de verdediger en vroeg: "Mevrouw, kent u de advocaat van de verdediging?"

Zij antwoordde weer direct: "Welja, ik ken hem ook al van toen hij klein was. Hij is lui, onverdraagzaam, en hij heeft een drankprobleem. Hij kan met niemand een normale relatie opbouwen en zijn praktijk is de slechtste van het land. Bovendien heeft hij zijn vrouw bedrogen met drie verschillende minnaressen, waaronder uw vrouw. Jawel, ik ken hem."

De verdediger zakte bijna ineen van schaamte.

Toen riep de rechter de twee advocaten bij zich en zei heel stilletjes:

"Als een van jullie beiden het waagt aan die dame te vragen of ze mij kent, dan stuur ik jullie allebei naar de elektrische stoel!"





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy

Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy





Een nieuwe soort vrouw werd gesignaleerd, de jonge cougar, ook bekend als poema. Steeds meer vrouwelijke dertigers zoeken een jongere partner, in navolging van de oudere vrouwen met toyboys. En jongemannen beginnen tegenwoordig maar al te graag iets met een oudere partner.

Minder bewijzen
Een oudere vrouw trekt heel wat mannen aan, aldus psychologe Helen Fisher. "Ze heeft het voordeel van levenservaring, opleiding en stijl, drie eigenschappen die veel mannen aanbidden. Vandaag de dag zijn vrouwen op financieel vlak succesvoller dan ooit, dit verandert wat mannen van een partner verlangen. Ze vallen vaak op de onafhankelijkheid van een vrouw, dit maakt de druk voor hen kleiner om zichzelf op financieel vlak te bewijzen. Deze nieuwe soort, de poema, verstaat beter het gebrek aan ambitie van deze jonge mannen."

Zorgelozer
De poema houdt er van dat deze mannen zorgelozer zijn en meer ontspannen, wat heel verfrissend kan zijn voor vrouwen. Velen van hen hebben namelijk genoeg van hun gestresseerde leeftijdsgenoten, aldus professor Sandra Caron. Uit onderzoek blijkt dat een vrouwen zich goed voelt wanneer ze een jongere man aan de haak kan slaan. Jonge mannen zetten hun oudere partner op een voetstuk en zijn vaker onder de indruk van hun prestaties.

Seks
Ook op seksueel vlak kan dit leeftijdsverschil voordelig zijn, niet alleen omdat vrouwen op seksueel vlak later pieken dan mannen. Een vrouwelijke dertiger is qua seksleven compatibel met een mannelijke twintiger. Ze zitten dan vaak beter in hun vel en maken zich geen zorgen meer over hun uiterlijk tijdens het vrijen, ze focussen zich meer op hoe ze zich voelen. Deze zelfzekerheid is erg aantrekkelijk voor jonge mannen, zij vallen vandaag meer op de onafhankelijkheid van een vrouw en minder op haar uiterlijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stash - Sadness

Stash - Sadness

Klik op de afbeelding om hem te beluisteren






Stash (voormalig Stache) is een Vlaamse muziekgroep, die uit het bijna niets een monsterhit scoorde in Vlaanderen met het nummer "Sadness" in 2004-2005.


Het nummer brak de records van de hitlijst van de VRT, de Ultratop, door zowel de langstgenoteerde plaat in de top 10 als de langstgenoteerde plaats in de gehele Ultra Top 75 te zijn. In de clip van "Sadness" is een reeks bekende Vlamingen aan het werk, zoals Axl Peleman, Guy Swinnen, Luc De Vos, Walter Grootaers. In de clip van "Shelter Of The Evil Ones" spelen de moeders van de 4 bandleden mee.


In de zomer van 2005 waren ze onder andere te zien op Rock Werchter. De frontman van Stash is Gunter Verspecht.




» Reageer (0)
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zaterdagavond







.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man bevallen van derde kind

Man bevallen van derde kind


http://img638.imageshack.us/img638/9064/thomasbeatie.jpg



Thomas Beatie (34) is voor de derde keer vader geworden. De transseksueel is bevallen van een meisje. Beatie liet zich ombouwen tot een man maar hij behield zijn vrouwelijke geslachtsorganen. 

De Amerikaan die opgroeide in Hawaï ging twintig jaar lang door het leven als Tracy Lagondino en haalde nog de finale van een schoonheidswedstrijd voor jonge meisjes. Hij werd wereldberoemd toen hij zwanger verscheen in een homoblad en zijn opwachting maakte op de sofa van Oprah Winfrey. "Kinderen krijgen is niet een exclusie aangelegenheid voor vrouwen alleen. Ook mannen willen een kind krijgen. Het is gewoon een menselijke behoefte. Ik ben wie ik ben en ik heb het recht om te bevallen." En dat deed hij dus al voor de derde keer.

De nu 35-jarige Beatie werd geboren als vrouw met de naam Tracy. Ze liet 15 jaar geleden haar borsten weghalen. Door het slikken van testosteron veranderde haar wettelijke geslacht van vrouw naar man.

Omdat de Amerikaan wel zijn vrouwelijke voortplantingsorganen behield kon hij zwanger worden en een kind baren. Hij besloot dat ook werkelijk te doen toen zijn vrouw Nancy onvruchtbaar bleek te zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft 6-jarige meisjes vindt zichzelf te dik

Helft 6-jarige meisjes vindt zichzelf te dik


http://img211.imageshack.us/img211/1237/ongelukkig.jpg


De helft van de 6-jarige meisjes in Groot-Brittannië vindt zichzelf te dik. Ze denken ook dat magere meisjes meer succes hebben. Dat blijkt uit een studie van de gereputeerde universiteit van Cambridge.

De meisjes kregen digitale beelden van zichzelf onder ogen met een (paar) maatje(s) minder. De meeste meisjes kozen meteen voor de foto waarop ze met drie maatjes minder afgebeeld stonden. Een moeder is razend en steekt een beschuldigende vinger uit naar de media die alleen oog hebben voor graatmagere modellen die bovendien nog eens digitaal bijgewerkt worden. "Ook Saffron bladert uiterst kritisch door vrouwenbladen. Ze zegt dan steevast dat haar benen te dik zijn", zegt Amanda, moeder van Saffron Davies die aan het onderzoek deel nam en ook de 'magerste foto' van zichzelf koos. "Ik stel vast dat steeds meer jonge meisjes denken dat ze te dik zijn en dat is een angstwekkende evolutie."

Ook dokter Terri Apter van de universiteit van Cambridge maakt zich zorgen. "Steeds meer jonge meisjes koppelen mager zijn aan populariteit en dat is een verontrustende trend", besluit ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Knack - My Sharona live

The Knack - My Sharona live

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Knack is een band die ontstond in Los Angeles. Hun eerste single, My Sharona in 1979 was meteen een schot in de roos. het nummer staat op hun debuut album, Get the Knack. My Sharona werd internationaal een hit. Critici vergeleken de band al direct met The Beatles. Niet de slechtste vergelijking voor een beginnende band. De powerpop van The Knack was een goede muzieksoort tegen al het discogeweld van die tijd.

Alhoewel de kritieken dus goed waren en My Sharona een vette hit opleverde werden de albums en singles na hun eerste lichting niet zo'n succes. En uiteindelijk leidde dat tot het uiteenvallen van de groep. In 1980 wordt er verwezen naar 'My Sharona' in het nummer 'Pull my strings' van de punkband The Dead Kennedys op het Bay Area Music festival. The Dead Kennedys klaagden hiermee de voorgekauwde supersterren aan in de muziekindustrie.

Later kwam het tot een reünie. En in 2001 werd een studio album uitgebracht onder de titel Normal As The Next Guy en een live DVD: Live From The Rock N'Roll Funhouse. The Knack tourt nog steeds en heeft ook nog steeds een groot aantal fans die genieten van hun energieke rock en roll muziek.

Zanger Doug Fieger, een inwoner van Detroit, speelde voordat hij tot The Knack toetrad in een country rock band die de naam Sky droeg. Zijn broer Geoffrey is een succesvolle maar controversiële advocaat en een politieke kandidaat namens de staat Michigan.

Doug Fieger overleed op 14 februari 2010 in zijn huis in Californië. Een paar jaar daarvoor was hij geopereerd wegens twee hersentumoren. Hij bleek die te hebben nadat hij tijdens een optreden hoofdpijn kreeg en zijn teksten vergat. Later kreeg Fieger ook nog eens longkanker. Hij werd 57 jaar.




» Reageer (0)
19-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer vrouwen klussen in huis

Steeds meer vrouwen klussen in huis





Steeds meer vrouwen nemen gereedschap zelf in de handen en klussen in het huis. Ook bieden meer dames hun handige kwaliteiten online aan.

Niet wachten
Het aantal vrouwelijke singles groeit en steeds meer gehuwden willen niet op hun partner wachten om hun interieur onder handen te nemen. Dit maakt dat het aantal vrouwen dat een klusjesman inhuurt met een kwart steeg het laatste jaar. De emancipatie en het gevoel dat ze hiervoor geen man nodig hebben, speelt ook een rol, dat meldt nu.nl. 

Interieur
Voor vrouwen is het bij kluswerk vaak het uitzicht van groot belang. Zij bepaalt de kleuren op de muren en het interieur van de kamers. "Vrouwen worden steeds zelfstandiger, zij hebben niemand meer nodig om hun zaakjes te regelen", aldus woordvoerder van een Nederlandse site die klusjesmannen aanbiedt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwentaboe: dunner wordend haar

Vrouwentaboe: dunner wordend haar





Dunner wordend haar is een toenemend probleem, maar blijft door het huidige schoonheidsideaal een groot taboe. Een vrouw hoort een volle haardos te hebben, als teken van vrouwelijkheid. "Onterecht wordt gedacht dat daar niets aan te doen valt", stelt de Nederlandse dermatologe Ids Boerma op BeautyJournaal TV.


"Maar liefst 15% van de vrouwen voor de menopauze en zelfs 40% van de vrouwen in de menopauze krijgen onder invloed van hormoonveranderingen te maken met een ernstige vorm van haaruitval", vertelt dermatoloog en specialist in haarziekten, Ids Boersma, verbonden aan de Intermedica Kliniek in Geldermalsen. "Het is een groot taboe, vrouwen lijden enorm en nodeloos onder hun haarprobleem. De heersende opvatting is dat er niets aan te doen is, of dat het door stress komt en wel weer overgaat. Vooral huisartsen stellen veel te snel deze diagnose."


Uit de documentaire wordt duidelijk dat maar tien procent van de vrouwen effectief haaruitval krijgt door stress. Deze is inderdaad tijdelijk. Bij de grootste groep van de vrouwen, waaronder ook steeds meer jonge vrouwen, is sprake van erfelijke kaalheid. Vrouwen lopen er erg lang mee rond voor ze stappen durven te ondernemen. Zo vertelt een zekere Carien in de documentaire hoe ze op een gegeven moment bij regenachtig weer ook niet meer naar buiten ging, bang dat de dunne plukjes uit model zouden waaien en nat worden. Ook zwembad- en saunabezoek waren taboe.


"Wij zeggen altijd dat je niet langer dan zes maanden moet blijven tobben. Hoe eerder de diagnose gesteld is, hoe eerder je ervoor kan zorgen dat het proces gestopt wordt met medicijnen en/of vertraagd met speciale lotions," aldus de arts. "Hoe langer je doorloopt, hoe dunner je haardos wordt. Als blijkt dat er sprake is van erfelijke haaruitval, is dat een blijvende schade. Haar dat eenmaal weg is, blijft weg. Dus wat je kunt behouden, is van groot belang."


Voor Carien is er nu eindelijk hulp. Met het medicijn dutasteride kan ze het uitgedunde haar aan de voorkant in ieder geval behouden, en voorkomen dat de rest ook uitdunt. Jarenlang dacht ze dat het bij haar ook door stress kwam en door het vele diëten, maar niets is minder waar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solomon Burke - Cry To Me

Solomon Burke - Cry To Me

Klik op de foto om hem te beluisteren







Solomon Burke (Philadelphia, Pennsylvania, 21 mei 1940) is een Amerikaans soulzanger. Hij is een van de muzikanten die begin jaren zestig aan de wieg stonden van de soulmuziek.

Alhoewel hij nooit grote pophits heeft gehad, zijn een aantal van zijn nummers uitgegroeid tot klassiekers, die meerdere malen zijn uitgevoerd door andere artiesten. "Everybody Needs Somebody to Love" is hiervan waarschijnlijk de bekendste.

Burkes wortels liggen in de gospel. Hij zingt in een kerkkoor, preekt op jonge leeftijd al in zijn kerk in Philadelphia en presenteert een gospelprogramma op de radio. Tussen 1954 en 1958 neemt hij enkele gospelnummers op voor het label Apollo. In 1960 wordt hij ontdekt door producer Jerry Wexler en tekent hij een contract bij Atlantic Records. Zijn eerste singles zijn covers van countryliedjes als "Just Out of Reach". Door gospel te mengen met de toen populaire muziekstijl R&B legt hij de basis voor soulmuziek.

Hij heeft in de jaren zestig wel enkele grote R&B-hits, maar weet niet door te breken tot het grotere poppubliek, wat andere soulzangers (Aretha Franklin, Otis Redding, Sam Cooke) wel lukt. Enkele R&B-hits uit die tijd zijn onder andere "Cry To Me", "If You Need Me", "Got To Get You Off My Mind" en "Tonight's The Night". "Everybody Needs Somebody to Love" uit 1964 is mogelijk zijn bekendste nummer: het wordt datzelfde jaar nog gecoverd door de Rolling Stones op een van hun eerste albums, en krijgt ook bekendheid in de versies van Wilson Pickett en The Blues Brothers. In '64 wordt hij ook door een diskjockey uitgeroepen tot de "King of Rock and Soul", een titel die hij nog steeds met trots draagt. In 1969 scoort hij zijn grootste hit met een cover van "Proud Mary" van Creedence Clearwater Revival.

Eind jaren zestig verlaat Burke Atlantic. In de jaren zeventig, tachtig en negentig brengt hij onregelmatig muziekalbums uit. Deze albums worden echter enkel goed ontvangen bij enkele muziekliefhebbers, en niet bij het grote publiek. Regelmatig geeft hij dan ook in deze tijd aan de muziekindustrie vaarwel te zeggen. Wel heeft hij in 1986 een kleine hit met "A Change is Gonna Come", oorspronkelijk van Sam Cooke. Dit nummer wordt ook in Nederland een kleine hit. Ook is hij te zien in de film The Big Easy uit 1987.

In 2002 maakt Solomon Burke een comeback mee. Andy Kaulkin, de eigenaar van Fat Possum Records, haalt hem over om een album op te nemen met nummers geschreven door enkele bewonderaars. Met het resulterende album Don't Give Up On Me, weet hij een nieuw publiek te bereiken. Enkele van de artiesten die een nummer hebben geschreven voor het album zijn Bob Dylan, Elvis Costello, Tom Waits, Van Morrison, Nick Lowe, Brian Wilson en Dan Penn. Het album is geproduceerd door Joe Henry. Don't Give Up On Me wint een Grammy Award voor beste bluesalbum en wordt door verscheidene muziektijdschriften (onder andere Mojo, OOR, Rolling Stone) beschouwd als een van de beste albums van het jaar. In 2003 treedt Burke op op zowel Pinkpop als North Sea Jazz en neemt hij het nummer "Catch Up To My Step" op met Junkie XL, en in 2004 volgt het duet "Devil in me", met de Italiaanse zanger Zucchero op diens duetalbum "ZU & Co".

In 2006 verbleef Burke een paar dagen in Buddy Millers huis in Nashville om zijn countryalbum Nashville op te nemen, waarop Emmylou Harris, Patty Griffin, Gillian Welch, Patty Loveless en Dolly Parton duetten met hem zingen. Eind 2007 gaf hij tijdens een concert van De Dijk een gastoptreden.

Solomon Burke staat aan het hoofd van een zeer grote familie. Mei 2009 had hij 21 kinderen (14 dochters en 7 zonen), 90 kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. Behalve zanger is hij ook werkzaam als predikant en is hij eigenaar van onder andere een eigen kerk en een keten van begrafenisondernemingen. Burke zingt tevens mee op het nummer "Het moet en het zal", door hem geschreven en vertaald door Huub van der Lubbe van De Dijk op de cd "Brussel", uit 2008.




» Reageer (0)
18-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook vrouwen kijken vaak naar borsten

Ook vrouwen kijken graag naar borsten


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/beha1.jpg?t=1266506927


De meeste mannen zijn geobsedeerd door borsten dat weet toch iedereen maar wist je ook dat vrouwen net zoveel oog hebben voor een goed gevulde boezem? Uit een onderzoek blijkt immers dat vrouwen tot zeven keer per dag naar borsten kijken.

Meer nog, negen op tien vrouwen kijkt meteen naar de voorgevel van vrouwen die ze ontmoeten. Ze willen checken of hun boezem voller is. De helft van de ondervraagde vrouwen geeft ook toe dat ze vaak jaloers zijn op de beter gevormde boezem van hun seksegenotes.

Vrouwen zijn in ieder geval eerlijker dan mannen want maar de helft van de ondervraagde mannen geeft toe eerst naar de borsten en pas dan naar het gezicht van een vrouw te kijken.

Uit het Brits onderzoek blijkt verder dat vooral mannen uit Newcastle oog hebben voor het bovenlichaam van vrouwen. De meeste mannen zeggen dat ze minstens tien keer per dag naar borsten kijken.

De helft van de Britse vrouwen is ook niet zo blij met haar borsten en 63 procent van de respondenten vindt haar boezem te klein. Misschien moeten ze toch maar eens met hun partner praten want ruim de helft van de mannen vindt de boezem van hun partner prachtig, blijkt nog uit het onderzoek van Transform.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen van Gauguin in Van Gogh Museum

Vrouwen van Gauguin in Van Gogh Museum


http://img16.imageshack.us/img16/3742/paulgauguin.jpg



Het Van Gogh Museum in Amsterdam biedt vanaf nu onderdak aan de geportretteerde vrouwen van de Franse kunstschilder Paul Gauguin (1848-1903). Schilderijen en tekeningen van vrouwen in Bretagne, Arles of Tahiti: ze zijn tot en met 6 juni te zien op de nieuwe tentoonstelling 'Paul Gauguin. De doorbraak naar moderniteit'.
 

De tentoonstelling toont hoe de Fransman zich ontwikkelde tot een maker van moderne kunst en zich hierbij aangetrokken voelde tot boerinnen en badende en exotische vrouwen. De aanleiding voor de expositie is de zogeheten 'Volpini-serie', een reeks van elf prenten van Gauguin die het Van Gogh Museum in 2004 aankocht. De kunstenaar maakte de serie tijdens de Parijse Wereldtentoonstelling van 1889 op aandringen van Theo van Gogh, de broer van Vincent en de kunsthandelaar van Gauguin.
 

De schilder exposeerde zestig werken in Café des Arts van de heer Volpini op het terrein van de Wereldtentoonstelling, en de serie was daar een onderdeel van. "De prenten waren het visitekaartje van Gauguin om zich aan de wereld te presenteren", zegt museumdirecteur Axel Rüger. De schilder wilde heel graag dat meer mensen zijn kunst zagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat geeft eekhoorn de borst

Kat geeft eekhoorn de borst


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/2/15/3/media_xl_3591078.jpg?20100218011815


De natuur zit vol ontwapenende en wonderbaarlijke verhalen. Neem nu deze gewonde eekhoorn die onderdak vond bij een kat. Nadat haar baasje Ruben Gaviria uit Envigado (bij de Colombiaanse grootstad Medellin) een week geleden de jonge eekhoorn gewond had aangetroffen in een park en mee naar zijn huis gebracht, adopteerde de kat Tita het arme diertje. De eekhoorn krijgt zelfs borstvoeding om op kracht te komen.



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/13/9/14/media_xl_3591089.jpg?20100218011739



Ruben Gaviria ziet het schouwspel in zijn woning met plezier aan. Zelfs het kleine katje van Tita speelt met de eekhoorn. Dat leidt tot hilarische taferelen, zoals blijkt uit de foto's.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/1/14/2/media_xl_3591077.jpg?20100218011802




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/8/13/media_xl_3591088.jpg?20100218011658




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!