Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak jezelf gelukkiger in je slaap

Maak jezelf gelukkiger in je slaap


http://img96.imageshack.us/img96/8779/slapen6.jpg



Slaapleren of hypnopaedia gaat uit van de theorie dat je 's nachts bijvoorbeeld een nieuwe taal kunt leren of leren te stoppen met roken via een tape. Het klinkt voor velen als een droom in de oren, experts doorprikken echter deze illusie, maar zeggen dat je tijdens het slapen je jezelf wel gelukkiger kunt maken.

Leren?
Slaapexperte Florence Cardinal: "Tapes afspelen in je slaap kan zelfs een negatief effect hebben op je nachtrust. Dit verstoort namelijk je patroon omdat je hersenen 's nachts alert blijven, waardoor je niet in een diepe slaap raakt. Een fase die net ontzettend belangrijk voor je brein is." Daarom is het beter net voor je gaat slapen te leren. "Herbekijk je materiaal verschillende keren en probeer het in je geheugen op te slaan. Dit geeft je brein de tijd die het nodig heeft om de informatie op te slaan. Als je dan naar bed gaat, doen je hersenen de rest. Je zult verrast zijn hoeveel je onthoudt."

Gelukkiger worden
Het is wel mogelijk gelukkiger te maken in je slaap. Dit kan je doen door je dromen te sturen. "Zo kun je in verbeelding tijdens je droom je baas vertellen wat je echt van hem denkt, zonder dat dit gevolgen heeft. De volgende dag zul je je opgelucht voelen. Dit heeft invloed op je wakkere leven en zo word je overdag ook gelukkiger", aldus gezondheidsexpert Devadas. "Je kunt 's nachts dromen dat je een kettingroker bent, dit zal je helpen om in de werkelijkheid te stoppen met je nicotineverslaving. 20 procent van de bevolking is van nature goed in het sturen van dromen, maar de meesten kunnen zich er wel in trainen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondje vuil? Steek het in de wasmachine

Hondje vuil? Steek het in de wasmachine

Die diertjes moeten angst hebben...



Een speciaal ontworpen wasmachine maakt je hond en kat schoon voor een fractie van het geld (4 euro) dat een trimbeurt bij de hondenkapper zou kosten. Voorlopig is de 'Joyful Honda' alleen beschikbaar in de voorwijken van Tokio.

Zowel honden als baasje moeten even wennen aan het systeem. "Ik vind het niet vreemd, maar mijn Benji (een Yorkshire terrier) moest er wel even aan wennen", getuigt Naka Honda. Vooral de droger joeg het hondje schrik aan, wat verminderde zolang hij zijn baasje kon zien staan.

Het hele proces duurt ongeveer een half uur, inclusief shampoo, spoelen en drogen. Er wordt speciaal ozonwater gebruikt, en het geheel zou '100 procent veilig' zijn. Om dat te bewijzen nam één van de bedenkers zelf plaats in de machine. Hoe hij daar in paste, weten we helaas niet.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brandweer bevrijdt puppy uit theepot

Brandweer bevrijdt puppy uit theepot


http://img690.imageshack.us/img690/5074/591c.jpg



De brandweer in Gisborne, Nieuw-Zeeland, is uitgerukt om een hondje te redden dat met zijn kop in een theepot vastzat. De brandweermannen dachten op basis van de noodoproep dat ze een baby moesten bevrijden, vertelde officier Mike Milne aan het radiostation Newstalk ZB. "Onderweg vroegen we ons af hoe we tewerk zouden gaan en maakten we de bedenking dat de baby in elk geval door de tuit van de pot kon ademen."

 
Er was geen spitstechnologie nodig om de 10 weken oude mastiff te bevrijden. "Enkele tikken met een hamer volstonden", zei Milne. De puppy had enkel een kleine snee in zijn snoet en kwispelde al met zijn staart toen de eigenaars van de hond de scherven van de pot opraapten.




» Reageer (0)
24-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tattoo Eddy moet sterrenmeisje weer gaaf gezicht geven

Tattoo Eddy moet sterrenmeisje weer gaaf gezicht geven





Goed nieuws voor het veelbesproken 'sterrenmeisje' Kimberley Vlaeminck. De 19-jarige Kortrijkse heeft er haar eerste sessie van een gloednieuwe laserbehandeling opzitten en is "dolgelukkig dat er een oplossing in zicht is", zo zegt ze in de krant 'Het Laatste Nieuws'. Kimberley laat haar sterretjes weghalen bij Tattoo Eddy, waar Eddy Vercaemere en zijn vrouw Alena Bedvarikova een nieuw laserapparaat gekocht hebben waarmee tatoeages kunnen verwijderd worden zonder littekens.


De behandeling kan tot twintig maanden duren, afhankelijk van het aantal sessies die nodig zijn. Het zal Kimberley tot 2.500 euro kosten. "Ik ben heel blij dat ik eindelijk iemand vond die me kan helpen", aldus Kimberley. "Ik was erg gespannen voor de eerste lasersessie, maar heb daarna tranen gehuild van geluk. Op sommige plekken, ter hoogte van de jukbeenderen, doet het wel pijn. Maar ik wil afzien om van die sterren af te raken. Ik bijt wel op mijn tanden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sexting is de nieuwste vorm van ontrouw

Sexting is de nieuwste vorm van ontrouw



Ooit waren lipstick op de kraag en verdachte hotel- of restaurantrekeningen de aanwijzingen voor ontrouw, nu moeten partners vaak harder zoeken omdat via ontrouw sms-berichten, ook bekend als sexting, gebeurt. Sommigen zeggen dat dit de doodsteek voor een relatie betekent, anderen schrijven het een positief effect toe.


Samen met de komst van de gsm en zeker door smartphones ontstond het fenomeen sexting. Dit is het sturen van sexy berichtjes al dan niet met een pikante foto of video in bijlage. Vaak beschrijven beide partijen wat ze met elkaar op seksueel vlak willen doen. Dit betekent echter niet dat elke man die sexy berichtjes stuurt, dit ook werkelijk in de praktijk omzet. Steeds meer gewone mannen zouden het doen, sexting is populair bij veel veertigers, want zo kunnen ze hun liefdesaffaire beter verstoppen.


De Britse Cheryl Cole ontdekte dat haar man Ashley aan sexting deed met andere vrouwen, dit was voor haar meteen een reden tot scheiding. Ook Tiger Woods en de Britse presentator Vernon Kay werden zo betrapt op ontrouw. Hannah Betts: "Hoewel het eerst enkel een trend bij jongeren leek, gaan steeds meer veertigers, die vaak al een relatie hebben, zich er ook mee bezig houden. Vernon Kay stuurde seksberichten naar tal van vrouwen, maar ziet het zelf niet als ontrouw, eerder onschuldig vermaak."


Psychotherapeute Paula Hall behandelde het onderwerp in haar nieuwste boek. "Mensen die aan sexting doen verdedigen zich door te zeggen dat het onschuldig is, dat het niets seksueel inhoudt. Ze raken zelfs die andere man of vrouw niet aan. Dit is echter duidelijk wel bedrog en het schaadt het vertrouwen tussen partners. Beide partijen spelen met vuur. Het verzwijgen van dingen voor je geliefde is schadelijk voor de relatie. Het gaat om vluchtgedrag uit je dagelijkse leven, want degene die berichtjes stuurt heeft de controle en voelt zich aantrekkelijk. Er zijn sommige koppels die samen bepaalde grenzen kunnen vastleggen, maar in de meeste gevallen spelen de 'sexters' met vuur."


Het feit dat je geen oogcontact hebt en dat je steeds verder gaat,  maakt sexting verslavend. Vaak begint het onschuldig, maar snel neemt het ernstigere vormen aan. Eens je ontdekt hebt dat je partner aan sexting doet, is het moeilijk om hem daarna nog te vertrouwen. Aangezien velen nu onafscheidelijk zijn van hun telefoon, zullen velen altijd wantrouwig zijn wanneer de andere een sms'je krijgt.


Het Britse onderzoekersbureau gespecialiseerd in relaties One Plus One: "Het loopt allemaal zo'n vaart niet, we steken graag de schuld op technologie bij het mislopen van relaties, maar het probleem ligt echter vaak bij de partners. Veel mensen gebruiken hun gsm bijvoorbeeld ook om problemen om te lossen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat koppels mails en berichtjes gebruiken om onderwerpen aan te snijden die ze anders te moeilijk vinden. Sexting kan ook een positieve rol spelen in relaties. Het is vaak een manier voor mensen om met een moeilijke periode in hun relatie om te gaan. De sexting stopt vaak vanzelf wanneer de plooien weer gladgestreken zijn."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer




» Reageer (0)
23-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zijn het gelukkigst op 74 jaar

We zijn het gelukkigst op 74 jaar





Mensen zijn het meest tevreden over hun leven op hun 74ste, aldus Britse onderzoekers. Dit komt door een combinatie van minder verantwoordelijkheden, minder financiële zorgen en meer tijd voor jezelf.


Mensen van vijftig en zestig worden steeds vrolijker, op hun 74ste geven ze zichzelf een 5,9 op 7 qua tevredenheid over hun leven. Vanaf de tienerjaren daalt dit gevoel en gaat het in een neerwaartse trend tot je veertigste. Dan bereikt het een plateau, vanaf je 46ste gaat het in stijgende lijn. Duitse en Amerikaanse wetenschappers analyseerden de resultaten van een langetermijn studie bij meer dan 21.000 Duitse en Britse mannen en vrouwen. De proefpersonen gaven op een schaal van één tot zeven hoe tevreden ze waren, 1 stond voor helemaal niet, 7 voor volledige tevredenheid.


Na hun 74ste daalt de tevredenheid omdat meer mensen dan te maken krijgen met gezondheidsproblemen. Volgens de onderzoekers is het ook mogelijk dat mensen bij het verouderen meer appreciatie tonen voor wat ze hebben. Ze proberen dan het beste van hun leven te maken. "Het besef dat hun leven niet meer zo lang kan duren zorgt er voor dat oudere mensen zoveel mogelijk van het leven proberen te genieten", aldus de onderzoekers. Bij het ouder worden kunnen we beter onze negatieve gevoelens controleren. Twintigers en dertigers kampen met stress door hun hypotheek, de zorg voor hun gezin en hun carrière.

Deze cyclus van de tevredenheid over het leven blijkt wel vooral een Brits fenomeen te zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partner

Gifkikkers uit Peru zijn trouw aan hun partner



http://www.hln.be/static/FOTO/pe/11/7/13/media_xl_3596578.jpg?20100223113234



In het regenwoud van Zuid-Amerika is een kikkersoort ontdekt die een hele leven lang voor dezelfde partner kiest. De Peruaanse gifkikker is tot nu toe de enige monogame amfibie ter wereld.


Na het paren legt het vrouwtje haar eieren op bladeren. Als de eieren uitkomen, draagt het mannetje zijn kroost op zijn rug naar verschillende kleine poelen waar hij voor de kleine kikkertjes kan zorgen. Als de baby's honger krijgen, roept het mannetje zijn partner die onvuchtbare eitjes in het water dropt. Dat is het voedsel van de jonge kikkers.


 




Het was al geweten dat een koppel Peruaanse gifkikkers goed samenwerkt, maar wetenschappers hebben nu onderzocht hoe trouw de kikkers wel zijn. Er zijn wel meer dieren die monogaam zijn en hun hele leven bij dezelfde partner blijven. Maar in de realiteit blijken de meeste dieren zich wel eens op glad ijs te wagen en overspel te plegen.








Maar niet de Peruaanse gifkikker. Wetenschappers van de East Carolina University voerden DNA-tests uit bij twaalf koppels. In elf gevallen bleken de kikkers enkel met hun eigen partner te paren. Slechts in één geval had een mannetje een scheve schaats gereden. Andere gifkikkers bleken na onderzoek een stuk minder trouw te zijn.



De oorzaak moeten we volgens de wetenschappers in de poelen zoeken waarin de kikkers hun eieren leggen. De poelen van de Peruaanse gifkikker zijn veel kleiner waardoor de dieren afhankelijk zijn van hun ouders. Volwassen gifkikkers hebben daardoor meer de neiging om trouw te blijven aan hun omgeving. Als de beide ouders na de geboorte niet langer voor hun kroost zouden moeten zorgen, zouden ze ook minder aan elkaar gebonden zijn. De Peruaanse gifkikker blijft daarom trouw aan zijn partner en zijn gezin.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse dog (111 kg) officieel grootste hond ter wereld

Duitse dog (111 kg) officieel grootste hond ter wereld





Giant George, een enorme Duitse dog uit Tucson, in de Amerikaanse staat Arizona, is officieel erkend als de grootste hond ter wereld. Dat heeft het Guinness Book of Records meegedeeld.
 
Giant George is 109 centimeter hoog en 2,2 meter lang. Hij weegt 111 kilogram en verorbert maandelijks zo'n 50 kilogram voedsel. Tot gisteren was de eer van grootste hond ter wereld weggelegd voor een andere Duitse dog: Titan uit Californië, maar die meet "slechts" 107 centimeter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt

Ronde Aztekentempel in Mexico ontdekt





Archeologen hebben in het centrum van de Mexicaanse hoofdstad de funderingen van een ronde Aztekentempel ontdekt. De tempel was volgens archeoloog Eduardo Matos Moctezuma mogelijk aan de god van de wind gewijd.

 
De tempel bevindt zich achter de huidige kathedraal in Mexico-City en maakte vroeger deel uit van de hoofdstad van het Aztekenrijk Tenochtitlán. Hij werd waarschijnlijk op het einde van de vijftiende eeuw kort voor de aankomst van de Spanjaarden gebouwd en was vermoedelijk 30 meter hoog.



» Reageer (0)
22-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zingen helpt weer te praten na beroerte

Zingen helpt weer te praten na beroerte





Dokters konden slachtoffers van een beroerte weer laten spreken door hen woorden en zinnen te laten zingen. Deze techniek werd succesvol getest op duizenden patiënten die niet meer konden praten door schade aan de linker hersenhelft.


Sommige slachtoffers van een beroerte, die vroeger geen twee woorden konden zeggen, geven dankzij de techniek nu speeches voor een publiek, aldus de onderzoekers. Volgens neuroloog Gottfried Schlaug werkt de techniek voor mensen en kan dit thuis aangeleerd worden.


Een beroerte gebeurt wanneer door een bloedklonter of gesprongen bloedvat er geen zuurstof naar een deel van de hersenen kan, dit deel loopt dan schade op. Dokters weten al langer dat slachtoffers van een beroerte die niet kunnen spreken, wel kunnen zingen. Dit komt omdat het deel van de hersenen verantwoordelijk voor spraak ergens anders ligt dan het deel dat muziek verwerkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn

"Aids kan binnen 40 jaar uitgeroeid zijn"





Een massascreening van mensen met een verhoogd risico op AIDS kan succesvol de ziekte binnen de 40 jaar uitroeien, dat zegt alvast een toonaangevend onderzoeker.


Professor Brian Williams wil miljarden mensen jaarlijks testen op aids. Iedereen die positief werd bevonden zal dan de juiste medicatie krijgen. Met dit radicaal voorstel wil hij de overdracht van het virus binnen vijf jaar stoppen, tegen 2050 zou volgens hem de globale aids-epidemie zo uitgeroeid moeten zijn.


Williams werkt in Zuid-Afrika, het land met het hoogste aantal aids- en hiv-besmettingen. Daar zal als eerste het proefproject starten. Andere gebieden met een hoge besmettingsgraad zullen snel volgen. "Onze beste hoop is dan medicatie te gebruiken die niet alleen levens redt maar ook het aantal besmettingen met de ziekte zal stoppen. Deze medicatie tegen aids verlaagt namelijk de concentratie van hiv in het bloed, dit maakt de dragers minder besmettelijk. De kosten voor Zuid-Afrika van dit project worden geschat op meer dan 2 miljard euro. Volgens Williams zouden de lagere kosten van de gezondheidszorg dit goed moeten maken.


"De hiv-epidemie is een van de ergste plagen in de menselijke geschiedenis. Het aids-virus besmette naar schatting al 33 miljoen mensen en vermoordde er al 25 miljoen. Door dit plan te volgen zou de ziekte samen met de huidige generatie besmette mensen moeten sterven", besluit Williams.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: vrouwen die breien op café

Trend: vrouwen die breien op café





Kijk niet vreemd op wanneer op café de tafel naast je gevuld is met jonge, modebewuste vrouwen met brepriemen in de handen. In Groot-Brittannië zijn breiclubs namelijk de nieuwste trend.


Het idee is heel eenvoudig: de vrouwen ontmoeten elkaar wekelijks op café om te breien, te roddelen en raad te vragen over moeilijke patronen bij een glas wijn. Breien is al langer trendy, veel bekende sterren als Julia Roberts en Cameron Diaz komen er voor uit deze 'ouderwetse' hobby te beoefenen. De vereniging van hippe breigroepen Stitch 'n' Bitch (wat zoveel als breien en roddelen betekent) zegt dat ze de nieuwe boekenclubs voor vrouwen zijn.


De oorsprong van deze breigroepen is echter helemaal niet zo modern. De traditie startte tijdens de Tweede Wereldoorlog, breiende vrouwen praatten toen bij op café. De trend kent een heropleving in de 21ste eeuw, dit startte in de Verenigde Staten met de feministe en redactrice Debbie Stolle en haar boek 'Stitch 'N Bitch: The Knitter's Handbook' in 2003.


Elke plaatselijke groep is een initiatief van de lokale leden, deze wordt opgericht via de website stitchnbitch.org. De Londense groep is de grootste, met 6.000 leden die ingeschreven zijn op de nieuwsbrief. De grootste bijeenkomst was vorige maand, 200 leden daagden er op. In België is het nog niet echt een trend, we kennen momenteel drie groepen, twee in Gent en één in Antwerpen. Als je een groep wil opstarten, hoef je helemaal geen natuurtalent te zijn. Een 'Stitchette', een vrouw met ervaring, helpt je namelijk op weg. En misschien nog het belangrijkste, de bijeenkomsten zijn gratis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand - Ben ik te min

Armand - Ben ik te min

Klik op de foto om hem te beluisteren






Herman George van Loenhout (Eindhoven, 10 april 1946) beter bekend als Armand, is de Nederlandse protestzanger die ook wel "de Nederlandse Bob Dylan" genoemd wordt. Zijn hit "Ben ik te min" is een klassieker. Zijn partner is Marrit Dijkstra en er zijn twee kinderen, Johan en Joris.

Armand brengt zijn eerste single "En nou ik" uit in 1965. Die wordt een grote flop, maar Armand geeft het niet op en brengt de single "Een van hen ben ik" uit. Hiermee bereikt hij in eerste instantie alleen de tipparade, totdat drie maanden later Radio Veronica de b-kant op de radio laat horen en die een succes wordt. In de zomer van 1967 breekt Armand door met het nummer "Ben ik te min". Deze single wordt als controversieel gezien door het establishment. Armand wordt vanaf dit moment beschouwd als de Nederlandse protestzanger. In dat zelfde jaar komt Blommenkinders in de Top 40, met als hoogste positie nr. 19.

In 1969 stopt Armand, hij is dan zwaar verslaafd aan harddrugs. In 1971 is hij weer terug als artiest en in 1973 komt de plaat "De oorlog woedt in jezelf" in de tipparade, maar een hit wordt het niet. Hierna is het Armand nooit meer gelukt in de hitparade te komen. Wel blijft hij albums uitbrengen met maatschappijkritische teksten, veelal geïnspireerd door de hippie-ideologie. Twee derde van de singles die hij tot op heden heeft uitgebracht zijn geboycot door de Hilversumse radiostations.

In 1981 betuigt Armand zijn steun aan de demonstratie tegen de kruisraketten, met het lied "Liever een Rus (in de keuken dan een raket in de tuin)". Tijdens de grote demonstratie in Amsterdam vlogen er vliegtuigjes boven de stad met de tekst "Liever een Rus in de keuken dan een raket in de tuin". Dit nummer werd in die tijd zeer vaak ten gehore gebracht op de radio en het is ook zijn laatste lied dat succesvol was in de media.

In 1990 onthult Armand in de vara-gids 'Nee, ze naaien me niet meer', waarin hij aangeeft geen albums meer te maken bij een platenmaatschappij, omdat hij stelt dat hij zo geen volkomen vrijheid van muziek uitbrengen heeft. En zo verschijnt in 1994 het album One of eur Kind enkel te koop bij zijn live optredens, en Armand slaat zo een bewust nieuwe weg in, enkel nog albums uitbrengen voor zijn liefhebbers en fans. Armand is daarna ook periodiek op televisie te zien, en staat model voor de hippie Koos Koets die gespeeld wordt door Kees van Kooten.

Armand maakt deel uit van de hippiegeneratie en staat bekend als fervent liefhebber van cannabis.




» Reageer (0)
21-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen

Kinderen die instrument bespelen, kunnen beter lezen





Kinderen die een muziekinstrument leren bespelen, hebben minder moeite met lezen en kunnen ook beter luisteren en zich concentreren wanneer het erg rumoerig wordt in de klas.

Zelfde deel hersenen
Professor Nina Kraus, een neurologe en amateur-musicus, mat de elektrische activiteit in de hersenen en ging na hoe musicerende en niet-musicerende mensen daarop reageren. Dat leidde tot de conclusie dat mensen die goed zijn in het vinden van muzikale harmonieën, ook beter kunnen lezen omdat hetzelfde deel van de hersenen een cruciale rol speelt bij het lezen.

Verwerken
Volgens vorsers aan de Amerikaanse Northwestern universiteit is gebleken dat muzikanten beschikken over verhoogde hersenactiviteit. Die stelt hen in staat om informatie die ze ontvangen via hun ogen en oren beter te 'verwerken' dan mensen die geen instrument bespelen.

Beter en sneller
Dat komt doordat het deel van ons brein dat geluiden interpreteert, de auditieve cortex, beter en sneller werkt bij mensen met een muzikale opleiding en dus beter geschikt is om uit de stortvloed van informatie die onze zintuigen naar de hersenen sturen subtiele patronen op te sporen. Dat meldt de Sunday Telegraph.
 
Letters = patronen
"Onze ogen en oren nemen elke seconde miljoenen stukjes informatie op en het brein kan niet al die info verwerken", legt Kraus uit. "Daarom zijn de betrokken delen van de hersens erop gericht regelmatige patronen te ontdekken in de ontvangen signalen. Hoe beter je in staat bent muzikale patronen te ontdekken, des te beter kun je ook lezen, want letters en woorden op een bladzijde zijn eigenlijk ook gewoon patronen".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Expositie Caravaggio in Rome

Expositie Caravaggio in Rome


http://img638.imageshack.us/img638/9194/caravaggio.jpg



Rome opende dit weekend een prestigieuze tentoonstelling van het werk van Caravaggio (1571-1610). Het is het grootste van een reeks evenementen die de 400e verjaardag van de dood van de Italiaanse meester van het clair obscur herdenken.

De tentoonstelling in de Scuderie del Quirinale toont 24 van de 64 werken die Caravaggio maakte. "En dan hangen er nog eens 15 schilderijen in kerken in Rome. Dat maakt Rome tot de hoofdstad van Caravaggio's werk", zegt een van de curators van de expositie.

Caravaggio staat bekend als de meester van het clair-obscur, een dramatisch licht-donkercontrast. Sommige zalen van het museum zijn bijna niet verlicht om de schilderijen nog beter tot hun recht te doen komen.

Caravaggio werkte vooral in Rome, waar hij even beroemd als berucht was. Hij schopte vaak schandaal en kwam meer dan eens in aanraking met het gerecht. In 1607 moest hij Rome ontvluchten nadat hij iemand had gedood in een gevecht.

De tentoonstelling belicht Caravaggio's werk in drie fasen: zijn jeugd (1592-1599), zijn grootste successen (1600-1606) en zijn vlucht (1607-1610).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma moet getuigen

Oma moet getuigen


http://img22.imageshack.us/img22/1695/omab.jpg



Beklaagdenbank


Advocaten zouden nooit aan een oudere dame vragen moeten stellen als ze niet voorbereid zijn op haar antwoord.

Tijdens een proces in Amerika riep de aanklager zijn eerste getuige naar voren, een dame op leeftijd. Hij ging naar haar toe en vroeg: "Mevrouw, kent u mij?"

Zij antwoordde direct: "Wel ja ik ken u mijnheer. Ik ken u al van toen u nog een knaap was en eerlijk gezegd ben ik in u erg teleurgesteld. U liegt, u bedriegt uw vrouw, u manipuleert de mensen en spreekt kwaad achter hun rug. U denkt dat u een hele meneer bent terwijl u geen verstand genoeg heeft om te beseffen dat u het nooit ver zult brengen. Jawel, ik ken u."

De aanklager stond perplex. Niet wetend wat anders te doen wees hij door de zaal naar de verdediger en vroeg: "Mevrouw, kent u de advocaat van de verdediging?"

Zij antwoordde weer direct: "Welja, ik ken hem ook al van toen hij klein was. Hij is lui, onverdraagzaam, en hij heeft een drankprobleem. Hij kan met niemand een normale relatie opbouwen en zijn praktijk is de slechtste van het land. Bovendien heeft hij zijn vrouw bedrogen met drie verschillende minnaressen, waaronder uw vrouw. Jawel, ik ken hem."

De verdediger zakte bijna ineen van schaamte.

Toen riep de rechter de twee advocaten bij zich en zei heel stilletjes:

"Als een van jullie beiden het waagt aan die dame te vragen of ze mij kent, dan stuur ik jullie allebei naar de elektrische stoel!"





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy

Ook meer jonge vrouwen willen een toyboy





Een nieuwe soort vrouw werd gesignaleerd, de jonge cougar, ook bekend als poema. Steeds meer vrouwelijke dertigers zoeken een jongere partner, in navolging van de oudere vrouwen met toyboys. En jongemannen beginnen tegenwoordig maar al te graag iets met een oudere partner.

Minder bewijzen
Een oudere vrouw trekt heel wat mannen aan, aldus psychologe Helen Fisher. "Ze heeft het voordeel van levenservaring, opleiding en stijl, drie eigenschappen die veel mannen aanbidden. Vandaag de dag zijn vrouwen op financieel vlak succesvoller dan ooit, dit verandert wat mannen van een partner verlangen. Ze vallen vaak op de onafhankelijkheid van een vrouw, dit maakt de druk voor hen kleiner om zichzelf op financieel vlak te bewijzen. Deze nieuwe soort, de poema, verstaat beter het gebrek aan ambitie van deze jonge mannen."

Zorgelozer
De poema houdt er van dat deze mannen zorgelozer zijn en meer ontspannen, wat heel verfrissend kan zijn voor vrouwen. Velen van hen hebben namelijk genoeg van hun gestresseerde leeftijdsgenoten, aldus professor Sandra Caron. Uit onderzoek blijkt dat een vrouwen zich goed voelt wanneer ze een jongere man aan de haak kan slaan. Jonge mannen zetten hun oudere partner op een voetstuk en zijn vaker onder de indruk van hun prestaties.

Seks
Ook op seksueel vlak kan dit leeftijdsverschil voordelig zijn, niet alleen omdat vrouwen op seksueel vlak later pieken dan mannen. Een vrouwelijke dertiger is qua seksleven compatibel met een mannelijke twintiger. Ze zitten dan vaak beter in hun vel en maken zich geen zorgen meer over hun uiterlijk tijdens het vrijen, ze focussen zich meer op hoe ze zich voelen. Deze zelfzekerheid is erg aantrekkelijk voor jonge mannen, zij vallen vandaag meer op de onafhankelijkheid van een vrouw en minder op haar uiterlijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stash - Sadness

Stash - Sadness

Klik op de afbeelding om hem te beluisteren






Stash (voormalig Stache) is een Vlaamse muziekgroep, die uit het bijna niets een monsterhit scoorde in Vlaanderen met het nummer "Sadness" in 2004-2005.


Het nummer brak de records van de hitlijst van de VRT, de Ultratop, door zowel de langstgenoteerde plaat in de top 10 als de langstgenoteerde plaats in de gehele Ultra Top 75 te zijn. In de clip van "Sadness" is een reeks bekende Vlamingen aan het werk, zoals Axl Peleman, Guy Swinnen, Luc De Vos, Walter Grootaers. In de clip van "Shelter Of The Evil Ones" spelen de moeders van de 4 bandleden mee.


In de zomer van 2005 waren ze onder andere te zien op Rock Werchter. De frontman van Stash is Gunter Verspecht.




» Reageer (0)
20-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne zaterdagavond







.

» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!