Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Pebbles - Seven Horses In The Sky

The Pebbles - Seven Horses In The Sky


Klik op de foto om hun te beluisteren






The Pebbles waren in de jaren 60 van de twintigste eeuw een Belgische popgroep die enkele internationale hits scoorde.

De groep werd door Fred Beekmans en Bob Baelemans gesticht. Ze noemden zich oorspronkelijk The Fredstones. Toen ze in 1965 in contact kwamen met producer Norman Petty (hij deed productiewerk voor Buddy Holly) stonden ze dicht bij een internationale doorbraak. Petty wist de groep te overreden om de naam van de groep te veranderen in The Pebbles.

In 1967 werd Louis de Vries, die ook Ferre Grignard onder zijn vleugels had, hun manager. Hij bezorgde hen een platencontract bij Barclay Paris. Een jaar later bracht de groep de single Get Around uit die frequent door Radio Vrij Veronica werd gedraaid. Het werd hun eerste hit.

De daaropvolgende single Seven Horses in the Sky wordt door velen als de beste Belgische popsong ooit beschouwd. Ze kwamen dicht bij een platencontract met Apple maar Eddie Barclay wou de groep niet laten gaan.

George Harrison stuurde hen een felicitatietelegram voor hun single Incredible George en Mackintosh werd een hit in Spanje. Hun eerste LP The Pebbles bracht niet het verhoopte succes en leidde tot meningsverschillen. Er volgden een aantal wijzigingen in de bezetting van de groep en vanaf dan ging het langzaam bergafwaarts met hun populariteit.

In 1974 hield de groep op te bestaan. Af en toe treden The Pebbles nog gezamenlijk op.





» Reageer (0)
09-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn

Waarom sommigen gevoeliger zijn voor pijn


http://img697.imageshack.us/img697/1641/pijn.jpg


Een bepaald gen is de reden waarom sommige mensen gevoeliger zijn voor pijn. Deze ontdekking belooft volgens wetenschappers de ontwikkeling van meer efficiënte pijnstillers. 

Gen
De onderzoekers ontdekten het gen na een studie bij 578 mensen met artrose, zenuwpijn in de rug, fantoompijnen, rugproblemen en pancreatitis, daaruit bleek namelijk dat ze allemaal hetzelfde gen deelden. Vervolgens bestudeerden ze 186 gezonde vrouwen daaruit bleek dat degenen met dit gen meer pijn voelden. De wetenschappers ontdekten dat het proteïne aangemaakt door een mutatie van dit gen langer openblijft dan een normaal proteïne. Dit zou meer zenuwen activeren die het gevoel van een zeurende pijn produceren. Medicatie die de activiteit van dit proteïne verandert zou volgens de onderzoekers een efficiënte pijnstiller kunnen zijn.

Nieuwe pijnstiller
Volgens professor Geoffrey Woods vergroot het vinden van een gen verantwoordelijk voor pijn de mogelijkheid om dit te overwinnen en te controleren. "De zoektocht naar het vinden van pijnstillers met aanvaardbare bijwerkingen duurt al erg lang. De huidige oplossingen hebben maar een beperkte werking, bij 50 procent van de behandelde patiënten werkt de huidige medicatie niet."

Wereldwijd kampen heel veel mensen met chronische pijn, als gevolg van bijvoorbeeld een kwetsuur of artritis, dit beïnvloedt elk aspect van hun leven, wat bij hen vaak resulteert in een depressie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie

Topprijzen op veiling Peter Stuyvesant-collectie



De veiling van de Peter Stuyvesant-collectie bij veilinghuis Sotheby's in Amsterdam heeft flink meer opgebracht dan verwacht. De veiling van ruim 160 schilderijen en sculpturen leverde enkele miljoenen meer op dan de verwachte opbrengst. Die lag tussen de 4 en 5 miljoen euro.

Het schilderij 'Dinosaurierei' van de Duitse kunstenaar Martin Kippenberger was de klapper van de avond: het werk werd geveild voor 900.000 euro. De getaxeerde waarde lag tussen de 200.000 en 300.000 euro. Kippenberger maakte het werk in 1996, een paar maanden voordat hij abrupt op 44-jarige leeftijd stierf.
Het schilderij "2 Trames de Tirets" van de Franse kunstschilder François Morellet ging weg voor 360.000 euro, liefst twaalf keer de getaxeerde waarde.

Appel
Ook werken van kunstenaars als Karel Appel, Jan Schoonhoven, Simon Hantai en Max Bill gingen van de hand voor bedragen die ver boven de verwachte opbrengsten lagen. De veiling bij Sotheby's was de grootste collectie naoorlogse moderne kunst die ooit in Nederland onder de hamer kwam, met vele werken die in een museum niet zouden misstaan.

Tegen monotone werkomstandigheden
Het was het eerste deel van de Peter Stuyvesant-collectie, die geldt als de eerste bedrijfscollectie van Nederland. De verzameling werd in 1960 opgezet door Alexander Orlow, directeur van de Turmac Tobacco Company. Om de monotone werkomstandigheden van de arbeiders in de sigarettenfabriek in Zevenaar te verbeteren, schafte hij moderne kunst aan. De rest van de collectie komt in twee delen later onder de hamer. Wanneer dat gaat gebeuren, is nog niet bekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen

Eén ei per dag is supergezond en helpt afvallen


http://img175.imageshack.us/img175/6411/eitje.jpg



Eieren worden door wetenschappers tot het nieuwe 'superfood' uitgeroepen omdat ze goed zijn voor je gezondheid en obesitas kunnen aanpakken. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Essentiële stoffen
De wetenschappers analyseerden 71 voorgaande onderzoeken die de voedingswaarden en de rol van eieren in je eetpatroon bestuderen. Zo ontdekten ze dat eieren een belangrijke rol spelen bij een goede gezondheid en het verliezen van gewicht. Dit voedingsmiddel bevat weinig calorieën, maar is een goede bon van proteïne en bevatten veel essentiële stoffen die vitaal zijn voor een goede gezondheid, zoals vitamine D, B12, selenium en choline. Het onderzoek bevestigt ook dat eieren de rijkste mix hebben aan aminozuren, een belangrijke stof voor kinderen, adolescenten en jonge volwassenen, die zorgen namelijk voor een goede groei en herstelling. Het hoge niveau van antioxidanten in eieren kunnen ook blindheid door een oogaandoening voorkomen.

Meest voedingstoffen
Dit betekent dat een ei één van de voedingsmiddelen is dat het meeste voedingstoffen per oppervlakte bevat. Daarom raden de wetenschappers aan minstens een ei per dag te eten voor de gezondheidsvoordelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw

Man heeft elke dag 50 minuten meer vrije tijd dan vrouw





Belgische mannen hebben dagelijks 50 minuten extra dat ze kunnen besteden aan televisie kijken, bijpraten met vrienden, sporten of uitvoeren van hobby's, dat blijkt uit een recente studie.


De onderzoekers verdeelden tijd in werk, onbetaald werk, persoonlijke zorg en vrije tijd. Werk houdt studeren of betaald werk in. Vrije tijd omvat televisie kijken, hobby's uitoefenen, vrienden ontmoeten, naar evenementen gaan en sporten. Onbetaald werk zijn huishoudelijke taken, koken, voor de kinderen of ouders zorgen en winkelen. Persoonlijke verzorging houdt slapen, eten, drinken, persoonlijke hygiëne, haarverzorging, fitness en medische verzorging in. Uitslapen en gaan lunchen met vrienden hoort dus ook bij dit laatste. Uit het onderzoek blijkt wel dat vrouwen meer tijd besteden aan persoonlijke zorg dan mannen, waardoor als je hiermee rekening houdt, de kloof tussen mannen en vrouwen qua vrije tijd minder groot is.


De studie bracht ook heel wat verschillen over de hele wereld aan het licht. Britse mannen hebben slechts 32 minuten meer vrije tijd dan hun vrouwelijke tegenhangers, in Amerika is dat 38 minuten, 33 minuten in Frankrijk en 22 minuten in Duitsland. "Noorse mannen hebben slechts enkele minuten meer vrije tijd per dag dan vrouwen, in Italië besteden mannen 80 minuten aan wat ze willen. Dit komt doordat Italiaanse mannen televisie kijken terwijl hun vrouw het huis poetst", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
08-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten

Belg eet nog niet helft van aanbevolen hoeveelheid groenten


http://img695.imageshack.us/img695/4978/groenten.jpg



De Belg eet gemiddeld 138 gram, wat nog niet eens de helft is van de aanbevolen hoeveelheid van 300 gram. Daarom focust de Week van de Diëtist, die dit jaar van 29 maart tot 2 april loopt, zich deze keer op 'onmisbare groenten'.

Geïnteresseerden kunnen tijdens die week na afspraak terecht bij één van de 200 deelnemende diëtisten voor een kennismakingsgesprek over wat gezonde voeding precies inhoudt.

Slechts 138 gram
Tijdens dat gesprek wordt ook besproken hoe belangrijk groenten zijn in de dagelijkse voeding, en welke positieve eigenschappen ze hebben. De aanbevolen hoeveelheid groenten per dag is zo'n 300 gram, maar het Belgische gemiddelde bedraagt slechts 138 gram.

Bereidingswijze
Het wordt aangeraden om groenten vooral vers te gebruiken, maar ook sommige industrieel behandelde groentesoorten bieden gezondheidsvoordelen. De bereidingswijze kan wel een impact hebben op de voedingswaarde. Zo blijkt dat bloemkool de meeste van zijn antioxidanten verliest door koken, terwijl sperziebonen, selderij en wortels net meer antioxidanten krijgen door koken.

De lijst van deelnemende diëtisten is binnenkort terug te vinden op www.dietistenvereniging.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje-album verkocht voor 28.800 euro

Kuifje-album verkocht voor 28.800 euro





Een originele zwartwit-uitgave van het stripalbum 'Kuifje in het land van de Sovjets' uit 1930 is tijdens de stripveiling 'Banque Dessinée' in Elsene verkocht voor 28.800 euro. De waarde van het album werd voor de veiling geschat tussen de 12.000 en 15.000 euro.
 
'De scepter van Ottokar', een ander album van Kuifje, veranderde dan weer voor 15.600 euro van eigenaar. Een originele uitgave van het Lucky Luke-album 'Arizona' uit 1951 ging voor 13.300 euro onder de hamer, hoewel de waarde werd geschat op slechts 1.100 tot 1.300 euro.
 
Tijdens de veiling werd een geldsom opgehaald van in totaal 248.000 euro, exclusief kosten, zegt organisator Arnaud de Partz van veilinghuis Salle Laetitia.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filorolletjes met spinazie en feta

Filorolletjes met spinazie en feta





1 el olijfolie
150 g spinazie
dikke steeltjes verwijderd, gewassen en uitgelekt
200 g feta
1 groot ei, losgeklopt
de blaadjes van een klein bosje gemengde kruiden zoals munt, bladpeterselie en dille gehakt
zeezout en zwarte peper
een snuifje sumak (naar keuze)
6 vellen filodeeg
100 g boter, gesmolten





Bereidingswijze:

Verhit een grote koekenpan en doe de olijfolie erin. Voeg zodra de olie heet is de spinazie toe en schep hem goed om tot hij is geslonken. Doe de spinazie in een vergiet, druk het teveel aan vocht er met de achterkant van een grote lepel uit en dep droog met keukenpapier. Hak de spinazie fijn en doe hem in een grote kom. Laat hem afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verkruimel de feta over de spinazie en meng het ei, de gehakte kruiden, zout en peper en desgewenst een snuifje sumak erdoor.

Werk met twee filodeegvellen per keer en houd de rest onder een theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.

Bestrijk een filodeegvel met de gesmolten boter en druk er een tweede vel op. Bestrijk dat ook met gesmolten boter en snijd dan uit de twee lagen vier rechthoekjes.

Verdeel een lepel van de spinaziefetavulling langs een korte kant van een rechthoekje en laat daarbij 2 cm aan weerszijden open. Rol het deeg een klein stukje over de vulling om deze te bedekken, vouw de zijkanten naar binnen om en rol het deeg verder als een 'sigaar' op. Leg het rolletje op een grote, licht ingevette bakplaat en bestrijk het met nog wat gesmolten boter. Herhaal dit met de rest van het filodeeg en de vulling; je zou genoeg moeten hebben om twaalf rolletjes te maken.

Bak de filorolletjes 20 à 30 minuten in de oven, tot ze goudbruin en krokant zijn. Ze zijn het lekkerst als ze warm uit de oven komen.  (br.nina)




» Reageer (0)
07-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieter Franciscus Dierckx was een Vlaams kunstschilder

Pieter Franciscus Dierckx was een Vlaams kunstschilder 1871 - 1950


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/ZelfportretPieterDierckx.jpg?t=1267973687
Zelfportret Pieter Franciscus Dierckx


Pieter Franciscus Dierckx (Antwerpen, 7 februari 1871 - Berchem/Antwerpen, 4 september 1950) was een Vlaams kunstschilder (onder meer portretschilder), etser, grafisch ontwerper en illustrator.

Dierckx studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en aan het Hoger Instituut in Antwerpen. Zijn leraars waren o.m. Juliaan De Vriendt, diens broer Albert De Vriendt en Karel Verlat.

Hij was lid van de Antwerpse kunstenaarskring De Scalden.


In september 1896 werd hij directeur benoemd van de Tekenacademie in Temse en werd tevens verantwoordelijk voor de tekenklas. Hij vernieuwde de school naar vorm en inhoud en tilde haar op een hoger niveau. Pieter Dierckx geldt als een van de belangrijkste directeurs in de 230-jarige geschiedenis van de Academie van Temse.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Pieter-Dierckx-De_Kantwerks.jpg?t=1267973778
De kantwerkster



Als etser en grafisch ontwerper stelde hij zijn kunst ten dienste van het verenigingsleven ( affiches, briefhoofden…). Hij illustreerde het “Studentenliederboek” (1899) van Karel Heyndrickx. Voor de auteur Lodewijk Scheltjens (1861 - 1946) illustreerde hij in 1910 enkele kinderverhalen. In 1912 werkte hij mee als ontwerper van de historische stoet in Rupelmonde ter gelegenheid van de 400ste verjaardag van de geboorte van Mercator.


Tijdens de Eerste Wereldoorlog schilderde hij het landelijk leven in Temse met werken als: “Aardappelschillers in het Ouderlingengesticht”, “Het sober Maal”, “De Soepbedeling”, “Het Plekplein”, “De Kantwerkster“, “De Klompenmaker”, “De Mandenvlechter”, “De kleine Kaai” (1917), “Het verbrande Hof”, “De Baanwachtster”, “Het huisgezin van de Wever”, “Het Spinnewiel“, “Godvrucht op de Heide“ e.a.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Pieter-Franciscus-Dierckx-.jpg?t=1267973855
 


Het grootste gedeelte van zijn productie bestaat uit opnamen van landschappen waarin boszichten een bijzondere plaats innemen. Behorend tot de neo-impressionistische school speelde het licht een voorname rol in zijn werken.

Hij werd ook aangetrokken door het historisch genre waarbij men vooral aan Hendrik Leys moet denken. Op aanbeveling van Franz Courtens, die grote waardering had voor de kunst van Pieter Dierckx, kreeg hij de belangrijke opdracht van de stad Lokeren om voor de raadzaal twee historische panelen te schilderen: op het ene ziet men Keizer Karel die aan de afgevaardigden van Lokeren in 1555 het octrooi voor het houden van een wekelijkse markt overhandigt. Op het andere paneel ziet men hoe Albrecht en Isabella in 1613 de Sint-Sebastiaangilde instellen en tevens het octrooi voor de jaarmarkt uitreiken. Het zijn grote schilderijen die de glorie van de school Leys bevestigen en die bovendien aantonen hoe Pieter Dierckx een geschiedkundig thema meesterlijk wist uit te beelden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Soepbedeling-Pieter-Dierckx.jpg?t=1267973929
De soepbedeling



In maart 1919 keerde hij terug naar Antwerpen en begon er een schildersatelier. Met het bijna 5 m brede doek: “ Sint-Willibrordus het evangelie verkondigend aan de oeverbewoners der Schelde omtrent het jaar 700” (1939) bevestigde hij andermaal zijn talent als historisch schilder. Dit werk hangt in de H. Hartkerk, Lange Beeldekensstraat 18 te Antwerpen.

Met de schilderijen: “Dans der Sylphiden bij dageraad” en “ Orpheus de zoetgevooisde zanger van Tracië” (1942) heeft hij mythologische onderwerpen uitgebeeld. In dit laatste werk heeft hij de “Dans der Sylphiden” op de achtergrond hernomen .

Als portretschilder heeft hij eveneens zijn meesterschap bewezen.

Sedert 1952 wordt er aan de Tekenacademie van Temse een tweejaarlijkse “Pieter Dierckx Prijs voor schilderkunst” uitgereikt.

In 1986 werd, als eerbetoon aan Pieter Dierckx, een straat in Temse naar hem genoemd.



  http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/PieterDierckx-schildersatel.jpg?t=1267974280
In zijn schildersatelier


Pieter Dierckx hoort thuis in de traditie van de grote schilders van zijn generatie, waar hij een eigen en bevoorrechte plaats inneemt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Brusselse musea trekt 12.000 bezoekers

Nacht van de Brusselse musea trekt 12.000 bezoekers


http://img299.imageshack.us/img299/9002/belvuemuseum.jpg

Het BELvue Museum


Museum Night Fever, de Nacht van de Brusselse musea, trok gisterenavond zo'n 12.000 bezoekers. Dat heeft de Brusselse Museumraad, die het evenement organiseert, bekendgemaakt.

De twintig deelnemende Brusselse musea, die tussen 19 uur en 1 uur 's nachts hun deuren openden, werden samen meer dan 36.000 keer bezocht door zowat 12.000 bezoekers. Vorig jaar trok de museumnacht zo'n 10.000 bezoekers.
 
Museum Night Fever mikt vooral op jongeren tussen 18 en 35 jaar, maar volgens de organisatoren kon het programma ook ook oudere bezoekers en families bekoren.
 
De musea die het meest volk over de vloer kregen waren onder meer Bozar, het BELvue Museum en de archeologische site van de Coudenberg, het Muziekinstrumentenmuseum, het Broodhuis en het Belgisch Stripcentrum.
 
Door het succes komt er volgend jaar waarschijnlijk een vierde editie van de museumnacht, aldus nog de Brusselse Museumraad.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur

Inbrekers slaan toe in de week tussen 14 en 16.30 uur


http://img38.imageshack.us/img38/1151/inbrekers.jpg



De meeste inbrekers doen niet langer aan nachtwerk. Ze slaan steeds meer hun slag in de namiddag en dat op weekdagen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers.

De piekmomenten zijn op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14 en 16.30 uur. Ook op weekendavonden tussen 19 en 21h30 wordt nog wel eens vaak ingebroken.


In 2009 waren er in totaal 66.000 woninginbraken, een stijging van 9.000 inbraken in vergelijking met 2008. 
Ook het aantal minderjarige inbrekers neemt gevoelig toe."In 20 procent van de gevallen ging het om minderjarigen. Als het gaat om rondtrekkende dievenbendes is dat zelfs 35 procent."


"Tot en met 2005 was er een gevoelige daling van het aantal inbraken. "Deze nieuwe stijging verontrust ons dus", aldus Eddy De Raedt, verantwoordelijke eigendomsdelicten van de federale gerechtelijke politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hot Chocolate - You Sexy Thing

Hot Chocolate - You Sexy Thing

Klik op de foto om hun te beluisteren






Hot Chocolate was een Britse discoband van de jaren 60, 70 en 80 en werd opgericht door Errol Brown (oorspronkelijk van Jamaica). De bandnaam The Hot Chocolate Band werd verzonnen door Applemedewerkster Mavis Smith, dit werd echter al snel afgekort.

Brown begon zijn muziekcarrière met het maken van een reggaeversie van John Lennons "Give Peace A Chance", maar er werd hem verteld, dat hij toestemming nodig had. Tot Browns verbazing werd hij benaderd door Apple Records, aangezien John Lennon zijn versie goed vond en kreeg vervolgens een contract aangeboden bij Apple Records.

Vervolgens werkte de band samen met producent Mickie Most aan vele singles, waaronder Love Is Life (1970), Brother Louie (1973) en Emma (1974), en geleidelijk introduceerden ze hun karakteristieke funky geluid. Het succes van de band was in de Benelux matig in de beginperiode, maar Hot Cholocate bleef gestaag produceren. Toen in 1975 de discoperiode aanbrak, brak ook Hot Chocolate door en had met name in het Verenigd Koninkrijk grote hits, zoals You Sexy Thing (1975), So you win again (1977), Every 1's A Winner (1978), No doubt about it (1980), Girl crazy (1982) en It Started With A Kiss (ook 1982). In 1987 maakte Ben Liebrand remixes van oude hits van Hot Chocolate; You sexy thing (remix) stond maar liefst 29 weken in de Nationale Hitparade maar kwam nooit hoger dan de 29e plaats.

Errol Brown begon vervolgens tevens aan een weinig succesvolle solocarrière met uitzondering van één kleine hit: Personal touch (1987). In 2003 ontving Brown de Order of the British Empire (equivalent van de ridderorde) en in 2004 de Ivor Novello Award voor zijn uitmuntende bijdrage aan de Britse muziek. Hot Chocolate is echter nog niet opgehouden en blijft doorgaan met tours en optredens.

In 1975 verliet basgitarist Tony Wilson de groep omdat hij het niet eens was met de met de verzoeting en vercommercialisering van de sound die Errol Brown voorstond. Tony scoorde in 1977 één hit in de Benelux, I like your style.




» Reageer (0)
06-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag

"Dinosauriërs stierven wel degelijk uit door meteorieteninslag"





Dinosauriërs stierven 65 miljoen jaar geleden wel degelijk uit als gevolg van een reusachtige meteorieteninslag. De theorie werd 30 jaar geleden voor het eerst gelanceerd, maar wordt nog steeds gecontesteerd door sommige wetenschappers.
 
Een 40-tal onderzoekers, waaronder Prof. Philippe Claeys (VUB) en Robert Speijer (KUL), leveren in een nieuw artikel in het vaktijdschrift Science, dat nieuwe en reeds gepubliceerde gegevens bundelt, het bewijs dat dit wel degelijk het geval was.

Meteoriet had diameter van 10 a 15 km
De meteoriet had een diameter van 10 a 15 km en sloeg in met een snelheid tussen 20 en 72 km/seconde in de omgeving van Chicxulub in Mexico. De volledige opgevulde krater, die een doorsnede heeft van 200 km, werd 20 jaar geleden ontdekt. Uit modelnabootsingen blijkt dat bij de inslag energie vergelijkbaar met 5 miljard Hiroshima-atoombommen vrijgekomen moet zijn.
 
De inslag moet materiaal met hoge snelheid rond de wereld hebben doen slingeren en gepaard zijn gegaan hebben met aardbevingen met een sterkte groter dan 12 op de schaal van Richter, ineenstortingen van de continentale rand, aardverschuivingen en tsunami's.
 
De opeenvolging van fossielen toont volgens de groep onderzoekers, onder leiding van de Duitse hoogleraar Peter Schulde (Universiteit van Erlangen), overduidelijk aan dat het wereldwijde massa-uitsterven van de dinosauriërs exact samenvalt met de wereldwijd aangetroffen gesteentelaag die voor een deel bestaat uit resten van de meteoriet en deels uit het uitgeworpen kratermateriaal.
 
Alternatieve hypothesen zijn volgens de onderzoekers niet toereikend om het abrupte massale uitsterven te verklaren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen

Kunstenaar wil alle 8.363.710 inwoners New York schetsen




Kunstenaar Jason Polan heeft zichzelf een onmogelijke taak opgelegd, en dat beseft hij. De voorbije twee jaar probeerde de jongeman uit Michigan alle 8.363.710 Newyorkers te schetsen. Toen hij recent 8.300 portretten had verzameld, hield hij een feestje onder de noemer 'The One-Tenth of One Percent Event' (een tiende van een procent event).


Elke dag maakt Polan schetsen op straathoeken, in fastfoodrestaurants, in musea en op basketpleintjes. "Ik weet dat ik de eindmeet nooit zal halen, maar ik ben bereid er heel mijn leven aan te werken", verklaart hij. Polan doet er gemiddeld twee minuten over om van iemand een schets te maken. Die verkopen, doet hij niet. "Als iemand merkt dat ik hem of haar aan het schetsen ben, stop ik er toch mee".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. James Brown -It's a mans world

 James Brown -It's a mans world

Om hem te beluisteren druk op de foto






James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 — Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".


Brown zou geboren zijn in Barnwell in 1933, maar sommige bronnen noemen 1928 als zijn geboortejaar en Pulaski (Tennessee) als zijn geboorteplaats. Hij groeide op in een bordeel, in de crisisjaren '30 in Augusta (Georgia). Op 16-jarige leeftijd werd hij veroordeeld voor een gewapende overval. Na drie jaar werd hij op voorspraak van Bobby Byrd vrijgelaten op voorwaarde dat hij zich niet meer in Augusta zou laten zien en dat hij een baan zou zoeken. Na een korte sportcarrière in boksen en baseball zocht hij zijn heil in de muziek.

Hij was vier keer gehuwd; achtereenvolgens met Deidre Jenkins, Velma Warren (1954 - 1969) en Adrienne Rodriguez. Dit laatste huwelijk hield twaalf jaar stand, tot z'n vrouw in 2002. In dat jaar trouwde James Brown een laatste keer, met Tommie Rae Hynie.

Gedurende zijn carrière heeft hij veel muzikanten beïnvloed. In de jaren '60 werd hij door andere artiesten geïmiteerd. Halverwege de jaren '70 verlieten diverse muzikanten zijn band en gingen meer de funkkant op, à la George Clinton. In de late jaren '70 en jaren '80 was Brown een inspiratiebron voor rap, breakdance en hiphop, dj's als Grandmaster Flash gebruikten veelvuldig samples van Browns werk. Met de Egyptische zanger Hakim zong hij 'Leila' (2004).

James Brown wordt vaak The Godfather of Soul, Soul Brother Number One en Mr. Dynamite genoemd. Op 23 januari 1986 werd Brown opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame en op 14 november 2006 in de UK Music Hall of Fame.


In december 2004 werd bij Brown prostaatkanker vastgesteld. Hij overleed op 73-jarige leeftijd op eerste kerstdag 2006 om 07:45 uur CET, nadat hij een dag eerder in het ziekenhuis was opgenomen met een longontsteking. De doodsoorzaak was congestief hartfalen veroorzaakt door de longontsteking. In maart 2007 werd bekend dat het lichaam van James Brown bijgezet is in een crypte bij het huis van een van zijn dochters in Columbia (South Carolina).





» Reageer (0)
05-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige mensen praten meer én zinvoller

Gelukkige mensen praten meer én zinvoller





Gelukkige mensen communiceren meer dan ongelukkige mensen. Bovendien praten ze over zinvollere dingen en nemen ze minder deel aan de oppervlakkige gesprekjes over koetjes en kalfjes.

Studie
Bij een onderzoek aan de University of Arizona dienden een aantal proefpersonen vier dagen lang een EAR (Electronically Activated Recorder) te dragen. Op die manier werden gesprekjes gevolgd van de deelnemers. Wat ze vertelden, werd in twee groepen gedeeld: zinvolle gesprekken of babbels over koetjes en kalfjes. Een persoonlijkheidstest rondde het onderzoek af. Daarin werd gepeild naar het algemene welzijn van de deelnemers.

Minder alleen
Volgens de resultaten besteden gelukkige mensen 70 procent meer tijd aan praten dan ongelukkigen. Wie zich gelukkig voelt, zou ook 25 procent minder tijd alleen doorbrengen. Opvallend is dat deze laatsten dubbel zo vaak en veel liever deelnemen aan zinvolle gesprekken.

Geen zin
Wat de preciese reden is, blijft voorlopig onduidelijk. Zijn het de zinvolle gesprekjes die gelukkig maken? Wel vermoeden de psychologen dat ongelukkige mensen minder zin hebben in serieuze gesprekken en het liever oppervlakkig houden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe

Huiselijk geweld op vrouwen neemt alleen maar toe





Steeds vaker worden Europese vrouwen het slachtoffer van huiselijk geweld. Ondanks strengere wetten, neemt het geweld nog toe. Naar aanleiding van de Wereldvrouwendag op 8 maart zetten deze internationale cijfers aan tot nadenken.

Slachtoffers
De Raad van Europa, een groep van 47 landen die op de toepassing van de mensenrechten toeziet, had in een rapport van 2006 al berekend dat 12 tot 15 procent van de Europese vrouwen ouder dan zestien het slachtoffer is van geweld in een relatie. Ondanks strengere wetten blijkt het huiselijk geweld nog toe te nemen.

In België registreerde de politie 56.748 gevallen van huiselijk geweld in 2007, een stijging met een derde ten opzichte van 2000. Die cijfers zijn slechts een indicatie, want zeker niet iedereen doet aangifte.

In Nederland steeg het aantal door-de-politie-geregistreerde incidenten van 56.355 in 2004 naar 63.841 incidenten in 2008. In bijna de helft van de helft van de gevallen gaat het om lichamelijk geweld en daarbij zijn de slachtoffers meestal vrouwen. Naar schatting 10 tot 12 procent van de incidenten wordt gemeld, dus het werkelijke cijfer is aanzienlijk hoger.

Elke minuut
In Groot-Brittannië krijgt de politie gemiddeld elke minuut een melding van een geval van huiselijk geweld. Elke week worden twee vrouwen vermoord door partners of ex-partners, blijkt uit nieuwe gegevens van de politie van Sussex.

Stalking
In Italië zijn naar schatting 6,7 miljoen vrouwen, op een totale bevolking van 60 miljoen, al slachtoffer geweest van lichamelijk of psychisch geweld. En het geweld neemt toe, zegt het laatste rapport van het Nationaal Instituut voor de Statistiek. Meer dan twee miljoen vrouwen werden al gestalkt. Bijna zevenhonderdduizend vrouwen waren slachtoffer van herhaaldelijk geweld, vaak met hun kinderen als getuigen.

Overlijden
In Frankrijk overlijdt om de drie dagen een vrouw aan de gevolgen van huiselijk geweld, zegt het ministerie van Binnenlandse Zaken daar. Een nationale politiestudie uit 2008 toonde dat 156 vrouwen en 27 mannen dat jaar vermoord waren door hun partner of ex-partner, goed voor 16 procent van het totale aantal moorden in Frankrijk.

Verbeterd
"De politiek en de publieke opinie zijn zich meer bewust geworden van huiselijk geweld, en van het ruimere probleem van geweld tegen vrouwen, en de hulpverlening is aanzienlijk verbeterd", zegt Nicola Harwin, van de Women's Aid Federation, het oudste Britse netwerk van organisaties tegen huiselijk geweld. "Maar er is nog veel werk aan de winkel om alle slachtoffers van geweld tegen vrouwen en kinderen effectieve bescherming en ondersteuning te geven."

Hulplijn
De diensten voor huiselijk en seksueel geweld van Women's Aid hielpen vorig jaar 108.690 vrouwen en 39.130 kinderen. Bovendien beantwoordden ze meer dan 150.000 telefonische oproepen via de nationale hulplijn voor huiselijk geweld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers

Diepvriesgroenten zijn soms voedzamer dan vers





Ingevroren groenten kunnen voedzamer zijn dan zogezegde 'verse' supermarktgroenten, zo blijkt uit een recente studie. Verse groenten verliezen tot 45 procent van hun voedingsstoffen als ze niet tijdig de tafel bereiken.

Verloren tijd
De tijd dat verse groenten in de opslagruimte, het transport en in de winkel liggen, kan tot meer dan twee weken oplopen. Zo verliezen groene bonen bijvoorbeeld bijna de helft van alle voedingsstoffen in de 11 tot 15 dagen dat ze elders dan op het bord liggen. Brocolli en bloemkool zouden 25 procent verlies maken, tuinerwten tot 15 procent en wortelen tot 10 procent. De diepgevroren varianten daarentegen behouden een veel hoger niveau van vitamines en voedingsstoffen.








Opvatting
Tachtig procent van de shoppers is nochtans van mening dat de verse groenten verkocht in de supermarkt minder dan vier dagen oud is. In werkelijkheid liggen ze al vaak negen dagen elders voor ze in de winkel aankomen.


Superieur
Volgens de studie, uitgevoerd door het Britse Institute of Food Research, begint de voedingswaarde van groenten te verslechteren zodra ze worden geplukt. "Het wordt tijd dat we de opvatting dat diepgevroren slechter is dan vers, volledig negeren", aldus de onderzoekers. "Bevroren voedsel is qua voedingswaarde vergelijkbaar en in sommige gevallen zelfs superieur. Snelle en georganiseerde oogstmethoden maken dat diepgevroren groenten zo weinig mogelijk voedingsstoffen verliezen".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Klik op de foto om haar te beluisteren






one day i'll fly away
leave your love to yesterday
what more can your love do for me
when will love be trough with me?
why live life from dream to dream
and drag the day when dreaming end



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/vliegende-vogel-1.jpg?t=1267736224





» Reageer (0)
04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes

Trend: plastische chirurgie aan wangen en kin voor kuiltjes





Lachkuiltjes zijn schattig, maar slechts weinigen zijn er mee gezegend. Steeds meer plastische chirurgen echter krijgen de vraag wangen en kinnen te opereren om zo kuiltjes te creëren.

Kin of wang?
Veel beautyfora staan vol met vragen over plastische ingrepen voor kuiltjes, mannen en vrouwen willen dezelfde look als Jennifer Garner, mannen willen een kuiltje in de kin à la Russel Crowe. De operatie kost tussen de 1.500 en de 3500 euro. "De afgelopen twee jaar voerde ik meer dan 200 van dit soort ingrepen uit", aldus plastisch chirurg Gal Aharonov uit Beverly Hills. "Van over de hele wereld vliegen mensen naar hier voor de operatie. Zowel jong als oud vragen ernaar. 65 procent van mijn patiënten zijn vrouwen, zij willen graag een kuiltje in de wangen, mannen verkiezen er eentje in de kin."

Lokale verdoving
Een kuiltje in de wangen wordt gecreëerd door een incisie in de mond, het duurt ongeveer tien minuten en wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Het duurt ongeveer een week tot een maand voor je genezen bent, maar als je volledig hersteld bent, krijg je kuiltjes bij het lachen. Natuurlijke kuiltjes zijn eigenlijk een misvorming van de natuur, het is een erfelijke kwaal die veroorzaakt wordt doordat de huid en de kaakspier aan elkaar kleven.

Sexyer
Dokter Aharonov zegt dat de ingreep een boost aan je sexappeal geeft. "De aantrekkingskracht van kuiltjes is dat ze dynamisch zijn, de ene moment zie je ze, de andere niet. Mensen houden van dit soort eigenschappen die plots de aandacht trekken."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!