Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lulu - Shout

Lulu - Shout

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lulu


Lulu Kennedy-Cairns, OBE (geboren als Marie McDonald McLaughlin Lawrie op 3 november 1948 in Lennoxtown, Stirlingshire), vooral bekend door haar artiestennaam Lulu, zij is een Schotse singer-songwriter, actrice, en tv-persoonlijkheid die succesvol is geweest in de entertainment business in de jaren 1960 tot en met de dag van vandaag.  Ze is het meest bekend vanwege haar hit "To Sir, with Love" en in het Verenigd Koninkrijk met "Shout".




» Reageer (0)
03-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele

Ex-eigenaar eist piano terug van Herr Seele


http://img52.imageshack.us/img52/6859/pianovanherrseele.jpg


De zeldzame piano van de hand van de befaamde Parijse pianobouwer Ignace Playel uit 1838, die Herr Seele recent kocht in het kringloopcentrum van Bredene, had misschien al een eigenaar. Een zekere Dirk Lievens beweert dat de piano zonder zijn medeweten werd verkocht aan het kringloopcentrum.

Dirk Lievens was de vorige eigenaar van het Albert 2 hotel in Oostende, waar de piano door het kringloopcentrum werd opgehaald. Lievens beweert dat de piano nog steeds van hem is, en zonder zijn toestemming van de hand werd gedaan door de nieuwe eigenaars van het hotel.

De Vlaamse striptekenaar Herr Seele reageert resoluut: "Ik heb deze piano gekocht en het is nu mijn eigendom. Er zijn van deze piano maar twee exemplaren wereldwijd en ik verzeker je, het is in zeer goede handen.

Ook Bart Herremans, directeur van het kringloopcentrum Kust waar de piano werd verkocht, reageert onaangeslagen: "Na de ophaling van de spullen moeten de eigenaars een document ondertekenen waarin ze bevestigen dat zij deze spullen verkopen. Dit was ook zo het geval bij de piano." (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie

"Lijntje coke is goedkoper geworden dan kopje koffie"

Waar gaan we naar toe...te bedenken dat sommige mensen zich druk maken om een gewone sigaret...!!!


http://img682.imageshack.us/img682/3624/cokeb.jpg


Een lijntje coke is goedkoper geworden dan een kop koffie in Londen. Dat blijkt uit een parlementair onderzoeksrapport in het Verenigd Koninkrijk. Het rapport hekelt ook de inadequate manier waarop getracht wordt om de invoer van de drug te stoppen.

Uit het rapport blijkt dat een lijntje coke nog amper 2,2 euro kost. De prijsdaling is vooral te wijten aan het overaanbod in Groot-Brittannië. Cocaïne kostte tien jaar geleden nog 88 euro per gram. Volgens politici hebben ook celebrities schuld aan die evolutie. Ze hebben met hun snuifgedrag gezorgd voor een popularisering van de drug, net als succesvolle zakenmannen. "Het beeld dat celebrities zomaar wegkomen met het gebruik van cocaïne heeft gezorgd voor een toenemende populariteit van de drug. Ze hebben cocaïne snuiven zo ook sociaal aanvaardbaar gemaakt, net als zakenlui die blijkbaar normaal kunnen functioneren met de drug en er ook schijnbaar hun carrière aan danken", luidt het in het rapport. "Dit draagt bij tot de bedenkelijke reputatie van de drug als zijnde 'onschadelijk' en niet-verslavend". Supermodellen Kate Moss en Jodie Kidd werden betrapt op het gebruik van cocaïne. Zangeressen Katherine Jenkins en Amy Winehouse maken er geen geheim van. Ze geven toe dat ze regelmatige gebruikers te zijn.

Twee euro voor lijntje coke
De politici lieten zich informeren door een rist experts over de prijzen en de bereikbaarheid van de drug in Groot-Brittannië. De prijs van een lijntje cocaïne varieert in Londen van 2,2 tot 8,8 euro. Voor een kop meeneemkoffie betaal je in Londen minstens twee euro. Een pintje of een glas wijn kosten algauw vier euro. Een verklaring voor de dalende prijzen van cocaïne is het ontstaan van een nieuwe markt gebruikers die tevreden zijn met coke van mindere kwaliteit (aangevuld met andere producten).

Dertig ton per jaar
Het cijfer van het aantal gebruikers is angstaanjagend. Groot-Brittannië telt het tweede meeste aantal in Europa. Drie procent van de volwassen gebruikte vorig jaar de drug en dat is een vervijfvoudiging tegenover 1996. Volgens de politie is het duidelijk dat het beleid faalt en dat alle pogingen om de invoer van de drug te stoppen, niets uithalen. De politiediensten en douane kunnen maar twaalf procent van de ingevoerde cocaïne onderscheppen. Elke jaar raakt dertig ton van het spul verkocht.

"Koffie duurder dan lijntje coke"
"Het is toch onwaarschijnlijk dat een kopje koffie in Londen duurder geworden is dan een lijntje coke. Labour treft hier schuld. De regeringspartij doet onvoldoende inspanningen om de drugs uit ons land te houden", zegt James Brokenshire, woordvoeder van de Conservatieven. "De vaststelling toont nog maar eens aan hoe belangrijk het is om extra te investeren in de grenspolitie. Enkel zo kunnen we de invoer van de drug verminderen. Vandaag is Groot-Brittannië het centrum geworden van de cocaïnehandel in Europa. Dit kan zo niet verder!" Ook Keith Vaz is die mening toegedaan. Hij zat de parlementaire commissie voor. "De strijd tegen de invoer van de drug mag niet verslapt worden ook al omdat cocaïne sociaal aanvaardbaar geworden is. De drug is ook betaalbaar geworden voor de middenklasse en net daarom moeten we meer inspanningen leveren om de invoer ervan tegen te gaan."

"Geen onschuldige drug"
Professor Les Iversen maakte nog eens duidelijke dat cocaïne helemaal geen onschuldige drug is. "Het is een misverstand geworden dat cocaïne een relatief veilige drug is. Dat is helemaal niet het geval!" Uit cijfers blijkt ook nog dat drieduizend Britten tussen 18 en 24 vorig jaar in behandeling waren tegen de drug. Nog eens 745 gebruikers jonger dan achttien zochten vorig jaar hulp. Het zijn alarmerende cijfers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer

Originele albums van Kuifje en Blake en Mortimer onder de hamer




Franstalige orginelen uit het oeuvre van Hergé (Kuifje, Kwik en Flupke) en Edgar P. Jacobs (Blake en Mortimer) worden zondag geveild in de Brusselse veilingzaal Banque Dessinée.
 
Een originele zwart-wit uitgave uit 1930 van 'Kuifje in het land van de Sovjets' wordt geschat tussen de 12.000 en 15.000 euro. Het album 'De scepter van Ottokar' uit 1939, ook in zwart-wit, wordt evenveel geschat. 'De krab met de gulden scharen' (1943) wordt op 10.000 euro geraamd, 'De zaak Zonnebloem' (1958) op 6.000 euro, 'Cokes in voorraad' (1958) op 3.500 euro en 'De sigaren van de farao' (zwart-wit uit 1941) op 4.000 euro.
 
Naast Hergé wordt ook werk van andere auteurs geveild, meer bepaald Edgar P. Jacobs met verschillende originele albums van Blake en Mortimer. Verder is Franquin met een Guust Flater uit 1960, geschat op 4.000 euro, Peyo met een Johan en Pirrewiet ('De slotheer van Schoonburg', 1960) geraamd op 1.500 euro, en Morris met een Lucky Luke ('Rodeo') uit 1949, geschat op 7.000 euro.
 
Ten slotte zal een aantal gesigneerde tekeningen verkocht worden. Het gaat om een Asterix-tekening van Uderzo en een Blake-tekening van Jacobs. Ook is er een door Hergé gesigneerd werk.
 
De loten, meer dan 700 in totaal, zullen vrijdag en zaterdag tentoongesteld worden in de zaal Laetitia in Elsene (Grenadierslaan 48). De verkoop zelf begint zondag om 11 uur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lager risico op botontkalking bij vegetariërs

Lager risico op botontkalking bij vegetariërs




Vegetarische voeding beschermt het lichaam beter tegen allerlei ziekten, zoals botontkalking, dan vlees. Dat bevestigt een studie van biometricus Peter Deriemaeker en enkele collega's van de Vrije Universiteit Brussel.
 
Eiwitten
Eiwitten bevorderen botontkalking. Tegenstrijdig genoeg stimuleren eiwitten ook de aanmaak van bot. Of ze een positief of negatief effect hebben, hangt grotendeels af van de rest van het voedingspatroon.  Het eten van voldoende groenten en fruit speelt een belangrijke rol, maar daarnaast zijn ook de genetische achtergrond, leeftijd en geslacht doorslaggevende factoren.
 
Meer fruit en groenten
Deriemaeker en zijn collega's vergeleken een groep vegetariërs met een gelijkaardige (geslacht, leeftijd, ...) groep niet-vegetariërs. Hoewel de opname van calcium, fosfor, natrium, magnesium en kalium in beide groepen binnen de aanbevolen waarden lag, bleek de opname van magnesium en kalium significant hoger bij vegetariërs. Zij hadden aanzienlijk meer fruit en groenten gegeten.
 
"Er tekent zich dus een duidelijk verschil af tussen beide groepen. De resultaten staven het eerdere vermoeden dat een dieet rijk aan plantaardige voedingsstoffen (...) het lichaam beter beschermt tegen een hele reeks ziekten zoals osteoporose", klinkt het.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen

Vrouwen gaan evenveel vreemd maar om andere redenen





We kennen allemaal de stereotypen betreffende vreemdgaan. Zo worden mannen vaak met de vinger gewezen omdat ze steeds een excuus zouden zoeken om een scheve schaats te rijden. En vrouwen blijven braafjes bij het haardvuur zitten terwijl hun echtgenoot elders rampetampt, nietwaar?

Uiteraard gaat het hier om een typisch cliché dat dringend uit de wereld moet geholpen worden als het van dokter en antropologe Helen Fisher afhangt. Volgens haar zijn vrouwen even schuldig als het op vreemdgaan aankomt dan mannen, alleen de reden waarom verschilt.


Dokter Fisher legt uit dat gedurende het verloop van de geschiedenis vreemdgaan echt wel een mannenzaak was. Vrouwen waren immers erg afhankelijk van hun echtgenoot wat betreft hun levensonderhoud. Ontrouw zijn was voor vrouwen dan ook uit den boze.


Door de ontwikkeling van de moderne samenleving zijn de statistieken echter drastisch dooreengeschud. Recente onderzoeken tonen immers aan dat zowel mannen als vrouwen jonger dan veertig jaar even erge schuinsmarcheerders blijken te zijn. Dames zijn zich immers veel meer bewust van hun seksualiteit en spelen die uit.


Mannen en vrouwen gaan dus volgens de recente statistieken evenveel vreemd maar de reden waarom ze een slippertje maken, kan wel danig verschillen. Een man laat zich vaak verleiden door het nieuwe seksuele avontuur, terwijl een dame eerder vreemd zal gaan uit ongenoegen betreffende de bestaande relatie.

Vrouwen willen geen onenightstand beleven maar wensen daarentegen een heel ander leven op te bouwen met hun nieuwe vlam. 54 procent van de mannen die een scheve schaats rijden, geven toe dat ze eigenlijk wel gelukkig zijn binnen hun relatie, vergeleken met slechts 36 procent van de vrouwen.


 "Mannen en vrouwen lijken wel samen in een complot te zitten wat vreemdgaan betreft", verklaart dokter Fisher.  "De beide seksen lijken er stellig van overtuigd dat mannen meer bedriegen. Vrouwen willen dat mannen geloven dat zij nooit een scheve schaats rijden, terwijl mannen niets liever lijken te willen dan die stelling voor waar aan te nemen." Het is en blijft echter een feit dat je steeds met twee moet zijn om een slippertje te maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier koffies of meer per dag goed voor hart

"Vier koffies of meer per dag goed voor hart"



Mensen die vier of meer koppen koffie per dag drinken, hebben minder kans op hartritmestoornissen. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek, dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association.

Volgens de onderzoekers hebben mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.

"Het onderzoek betekent niet dat mensen koffie moeten drinken om hartritmestoornissen te voorkomen'', benadrukt onderzoeker Arthur Klatsky. De uitkomst ondersteunt volgens hem wel het idee dat mensen met hartritmestoornissen of met het risico daarop, koffie niet hoeven te laten staan. Aan het onderzoek hebben ruim 130.000 mannen en vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben het aantal ziekenhuisopnamen in deze groep tien jaar lang bijgehouden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

Cher & Tina Turner - Shame, Shame, Shame

klik op de foto om hun te beluisteren






Cher


Cher, (geboren Cherilyn Sarkisian LaPiere (El Centro, 20 mei 1946), is een Amerikaans zangeres en actrice van Armeense afkomst.

Cher werd geboren in El Centro, Californië. Ze werd bekend van het rock-'n-rollduo Sonny & Cher, samen met haar toenmalige echtgenoot Sonny Bono. Ook maakte ze toen al solo-opnamen. Sonny en Cher scheidden in 1975. Cher hertrouwde later met rock-'n-rollzanger Gregg Allman, en scheidde weer in 1979. Later volgden relaties met bassist Gene Simmons van Kiss en gitarist Les Dudek. Ze heeft twee kinderen, Chastity Bono en Elijah Blue Allman.


Tina Turner


Tina Turner (geboren als Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, 26 november 1939) is een Amerikaans zangeres en actrice. Ze heeft de bijnaam Queen of Rock. In de jaren '60 en '70 werd ze met haar toenmalige echtgenoot bekend als het duo Ike & Tina Turner. In de jaren '80 brak ze door met een uiterst succesvolle solocarrière. De zangeres is met ongeveer 200 miljoen verkochte platen de best verkopende vrouwelijke rockartiest en verkocht de meeste concerttickets van alle soloartiesten ter wereld. Tina Turner staat bekend om haar originele en krachtige stemgeluid, energieke optredens op hoge hakken en in minirokjes, vitaliteit, om haar mooie benen en big hair.





» Reageer (0)
02-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo

Antwerpse gemberthee wordt officiële warme drank op Expo


Bedenker Alain Indria met zijn gemberthee


Gingerlove wordt de officiële warme drank van het Belgisch Paviljoen tijdens de Wereld Expo 2010 in Shangai. Bedenker Alain Indria, de Antwerpenaar met Italiaanse roots, stelde zijn gemberthee voor in zijn bio-restaurant Lombardia.
 
Uniek
"Het is uniek dat een kleine zelfstandige ondernemer zijn uitvinding of creatie zelf weet te commercialiseren op wereldniveau. Het is helemaal uniek en zelfs de eerste keer in de geschiedenis van de Wereld Expo, dat deze zich ook nog eens officiële partner mag noemen voor het Belgisch paviljoen tijdens de gehele expo-periode van 1 mei tot eind oktober", pronkt Indria.


Eigen fabrikaat
Zes maanden lang zullen China en de rest van de wereld kennis kunnen maken met deze gezonde warme drank die Alain Indria enkele jaren geleden creëerde in zijn bio- en eco-restaurant Lombardia.
 
Proeven
Nieuwsgierigen kunnen van maandag tot en met zaterdag komen proeven in Lombardia. Een tas gingerlove kost 4,98 euro. Meer info op  www.lombardia.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsbeer Knut mag het niet met zijn nichtje doen

IJsbeer Knut mag het niet met zijn nichtje doen



Dierenrechtenorganisatie PETA stelt voor om de wereldberoemde ijsbeer Knut te castereren zodat hij geen seks kan hebben met zijn nichtje. De lieveling van de Berlijnse zoo kreeg vorig jaar het gezelschap van Giovanna, maar die blijkt nu dezelfde opa te hebben als Knut. De twee ijsberen zijn dus neef en nicht, en incestueuze seks moet vermeden worden, vindt PETA.

Een nakomeling van Knut en Gianna (voor de vrienden) zou de genetische diversiteit van de ijsberenpopulatie in Duitsland kunnen bedreigen. Het zou ook de zogenaamde 'incestdepressie' als gevolg kunnen hebben.

"De fans van Knut moeten beseffen dat de ijsbeer enkel met Giovanna kan blijven samenleven als hij gecastreerd wordt", zegt specialist Frank Albrecht van PETA.

Verbouwing
Giovanna kwam over van de zoo van München, waar er verbouwingswerken aan haar verblijf moesten gebeuren. Het was bedoeld als een tijdelijke situatie, maar de twee groeiden langzaam meer en meer naar elkaar toe. 



  http://www.hln.be/static/FOTO/pe/10/8/7/media_xl_3605317.jpg?20100302194108



Knut verwierf in 2007 wereldfaam als het schattige edoch door zijn moeder verstoten ijsbeerwelpje. Bij zijn eerste publieke optreden trok hij 500 reporters en 100 cameraploegen aan. Hij schopte het zelfs tot de cover van onder andere Vanity Fair.




http://www.hln.be/static/FOTO/pe/12/8/5/media_xl_3605300.jpg?20100302194121





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fransen grootste voorstander van verbod op boerka

Fransen grootste voorstander van verbod op boerka


http://img34.imageshack.us/img34/9788/boerka.jpg



De Fransen tonen zich de grootste voorstander van een verbod op de boerka, het gezichtsbedekkend gewaad voor islamitische vrouwen, op bepaalde openbare plaatsen. Dat blijkt uit een peiling van de Financial Times onder de inwoners van zeven landen. Zeventig procent van de bevraagde Fransen is voor een verbod op de boerka, terwijl een meerderheid van de Europeanen eveneens voor de toepassing van een dergelijke wet in hun land is.
 
Vijfenzestig procent van de Spanjaarden en 63 procent van de Italianen hebben ook liever dat het kledingstuk verboden wordt. In iets mindere mate is dat ook het geval in Groot-Brittannië (57 procent) en Duitsland (50 procent). In de VS is een minderheid van 33 procent, in China minder dan 30 procent. De Amerikanen en de Britten zijn daarentegen met meer dan 60 procent voor het gebruik van lichaamscanners op de luchthavens, terwijl in Frankrijk, Italië en Duitsland een kleine meerderheid voorstander is. In Spanje schaart slechts 46 procent zich achter het idee.
 
De peiling werd uitgevoerd tussen 3 en 10 februari door het instituut Harris voor de Financial Times bij 7.256 volwassenen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, VS en China.
 
De Franse regering overweegt een wetsvoorstel over een zo breed en effectief mogelijk verbod op de boerka. In Groot-Brittannië heeft minister van Justitie Jack Straw zich begin februari uitgesproken tegen een verbod op de boerka.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft 2 jaar op gras en bladeren

Man leeft 2 jaar op gras en bladeren


http://img99.imageshack.us/img99/6294/grasenbladeren.jpg


De 50-jarige Chinees, Li Sanju, zegt dat hij 2 jaar overleefde door enkel bladeren en gras te eten. Dat meldt China News Network.

Eerst probeerde hij het al grazend in een weide. Dit smaakte echter bitter en hij werd er onwel van."Ik denk dat het gras vol pesticiden zat. Daarom schakelde ik over naar de planten in mijn achtertuin. Sinds dan heb ik nooit geen problemen meer gehad."

Geïnspireerd door tv
De man uit Niuwei village zegt dat hij perfect gelukkig is met zijn toch wel eigenaardig dieet. Hij haalde zijn inspiratie op tv. "Ik zag eens een programma waarin men stelde dat een mens meer dan 10 dagen kan overleven door enkel water te drinken en dus zonder iets te eten. Daarom wou ik zelf ook zoiets proberen met natuurlijke zaken die dicht bij mijn huis voor handen zijn", aldus Sanju.

Aanvankelijk wou hij bij elke maaltijd ook een kleine portie rijst eten, maar al gauw gaf hij dit op en ging volledig voor bladeren en gras. Ook het vlees heeft hij volledig afgezworen. "Ik zou geen vlees meer kunnen eten. Al wat vet is zou me ziek maken. Iemand bood me zelfs 1.100 euro aan om een stuk vlees te eten, maar ik kon het niet over mijn hart krijgen."

Tumor genezen
"Ik stond in het dorp bekend als een man die altijd ziek was. Maar sinds ik enkel nog bladeren en gras at, ben ik kerngezond. Zelfs de tumor in mijn rechtervoet is verdwenen." Het lokale ziekenhuis zei dat de meeste planten eetbaar waren en dus niet giftig, maar beveelt het dieet echter niet aan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse brouwerij maakt bier met 45 procent alcohol

Nederlandse brouwerij maakt bier met 45 procent alcohol





De Almeerse brouwer Jan Nijboer heeft bier met 45 procent alcohol ontwikkeld. Hij komt hiermee in opstand tegen twee niet-Nederlandse brouwers die steeds maar weer met zwaarder bier op de markt komen. Dat liet Nijboer dinsdag weten.

 
"Ik vind het zo langzamerhand een klein beetje idioterie worden", legt Nijboer, eigenaar van bierbrouwerij Het Koelschip, uit. "En ik vond het wel leuk om in opstand te komen". Momenteel bestaat volgens hem het zwaarste biertje ter wereld uit 41 procent alcohol. Zijn bier Obilix is ondanks het hoge alcoholpercentage nog steeds goed drinkbaar. "Je drinkt het alleen niet als bier, maar als borreltje. In een mooi whisky- of cognacglas."





» Reageer (0)
01-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 5 vrouwen komt moeilijk financieel rond

1 op 5 vrouwen komt moeilijk financieel rond



Voor ruim één op de vijf vrouwen (22 procent) is het lastig om financieel rond te komen. Zeven procent van de vrouwen moet zelfs toegeven dat ze niet rondkomen, voor 15 procent is het 'moeilijk'.

Nog eens 40 procent komt wel rond, maar kan zich niets extra veroorloven. Dat blijkt uit een onderzoek naar de financiële situatie bij 2.313 vrouwen.

Het rapport is niet gebaseerd op een representatief staal van de Belgische bevolking maar is wel uniek omdat een poging werd gedaan om vrouwen te bereiken die anders moeilijk bereikbaar zijn.

Werk en diploma geen garantie
De vrouwen die niet rondkomen blijken vaker alleenstaand, werkloos en laagopgeleid dan de vrouwen die geen financiële zorgen hebben. Bovendien hebben ze ook vaker kinderen.

Werk en diploma verkleinen het risico op financiële problemen, maar bieden zeker geen garantie. Zo is 38 procent van de vrouwen die moeilijk rondkomen hoger opgeleid en is 30 procent voltijds aan de slag.
 
Thuis blijven
Een belangrijk gevolg van de precaire financiële situatie is dat die vrouwen weinig buitenkomen (77 procent) en proberen te verbergen dat ze niet rondkomen (68 procent).

Taboe
Bij 47 procent van de respondenten weet de omgeving zelfs niet dat ze het financieel moeilijk hebben. In totaal durft 59 procent geen financiële hulp te vragen. Uit deze cijfers blijkt dat het taboe op financiële moeilijkheden nog altijd erg groot is.

Breuk
Voorts blijken vrouwen financieel vaak erg afhankelijk te zijn. Zo geeft iets meer dan de helft van de respondenten (52 procent) aan in financiële moeilijkheden te zullen raken als zij en haar partner uit elkaar gaan. Elf procent van de vrouwen zegt zelfs enkel bij haar partner te blijven omdat ze het anders financieel niet aankunnen.

Geld en geluk
Tot slot lijkt het onderzoek ook de stelling te ontkrachten dat geld niet gelukkig maakt. Slechts 44% van de respondenten die het financieel zwaar hebben, geeft aan tevreden te zijn over haar leven in het algemeen, tegenover 80% van de vrouwen die wel makkelijk rondkomen.

Om het risico op armoede en financiële moeilijkheden verminderen, wordt de gids "Check, Alles over vrouwen en hun geld" uitgebracht. De gids zal deze week als bijlage te vinden zijn in de bladen Flair en Libelle. Hij zal ook te vinden zijn in de postkantoren, en kan besteld werden via de Koning Boudewijnstichting.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mishandelde Stefan: Ik moest in een hondenmand blijven liggen

Mishandelde Stefan: "Ik moest in een hondenmand blijven liggen"


http://s1.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2010/03/01/934312/kopie-mishandelde-stefan-ik-moest-de-hele-tijd-in-een-hondenmand-blijven-liggen_5_460x0.jpg



Een week geleden heeft een groep twintigers die in Neeroeteren bekendstaan als drugsgebruikers, de minderbegaafde Stefan Jonck (35) thuis ontvoerd. In de woning van de bendeleider werd Jonck op beestachtige manier gefolterd met slagen en elektroshocks. Vier verdachten zitten in de gevangenis van Hasselt.

De feiten dateren uit de nacht van zondag 21 op maandag 22 februari. Stefan Jonck droeg die avond enkele oude computers die hij gekregen had via de veranda naar binnen.
Leider Ken C.

Plots doken twee mannen op die hem in een auto sleurden en meenamen naar een huis op de Kinrooiersteenweg, de woning van de 28-jarige Ken C., door het slachtoffer en de politie beschouwd als de leider van de kliek drugsgebruikers.
Hondenmand

“Ik moest de hele tijd in een hondenmand blijven liggen. Ze bleven maar slaan en stampen. En met een ijzeren staaf gaven ze me elektroshocks. Na een zware klap ben ik bewusteloos geraakt. ‘s Morgens kon ik niet weg omdat alle deuren gesloten waren. De moeder van Ken C. heeft me uiteindelijk gevonden”, zegt slachtoffer Stefan Jonck.

Een week later draagt hij nog altijd de sporen van de zware foltering. Een opgezwollen gezicht, een pijnlijk kaak, blauwe ogen, kneuzingen, bloeduitstortingen op beide benen, en vooral brandwonden van de vele elektroshocks op armen en in de nek.

Uit het onderzoek bleek dat de jongeman al meerdere keren het slachtoffer was geworden van dit groepje mannen. Op YouTube staat een filmpje van juni vorig jaar waar hij in het water wordt geduwd. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanhoudingen volgen. (br.gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)
28-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Booms glas

Booms glas


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Artver.jpg?t=1267367973



De Boomse glasfabriek ‘De Rupel’ produceerde van 1923 tot 1982 een uitgebreid gamma van drink-, decoratie-, en verlichtingsglas. Het meest gekende is het zwarte Boomse glas, gedecoreerd met goud of bloemen. Maar ook het opalineglas, het ‘Artver’ glas en het geslepen kristalglas  was van een gerenommeerde kwaliteit en werd wereldwijd geëxporteerd.


 Begin jaren 60 kende deze glasfabriek met 400 personeelsleden, waaronder heel wat Spaanse gastarbeider zijn absolute bloeiperiode. Nadien raakte de ze door de concurrentie van het machinaal vervaardigde glas sterk in verval.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Art-ver-2.jpg?t=1267368032
Artver




De Artver is gezien haar uitstraling ontegensprekelijk het top product van de Boomse glasfabriek. De reeks is vervaardigd rond 1935.
De serie Artver was het stokpaardje en het levenswerk van Paul Heller.



Paul Heller 1914 1995 ( glasblazer en decorateur )
Hij werd geboren op 23 juli 1914 in Ullrichsthal Bohemen en stierf op 25 november 1995 te Reet
In de glasfabriek te Boom ontwierp Paul Heller glaswerk van een uitzonderlijke klasse die hij signeerde met Artver.



De versiering van Artver bestond gewoonlijk uit dieren, vogels en vissen.
Ook uit bloemen, licht tot uiterst gestileerd, wat de vazen een uit gesproken art-deco uitzicht geeft.

De Artver werd ongeveer 10 jaar vervaardigd, tot aan het uitbreken van de oorlog. Nadien kwam de productie niet meer op gang.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Blauwe-vaas.jpg?t=1267368089
Deze blauwe vaas is versierd met dentelle en goud



Dentelle veel toegepast in de periode 1937-1958

De te behandelen tekening werd vooraf gezandstraald. Nadien werd de tekening bedekt met een pâte gemaakt van lijm en beendermeel.  Er werden drie lagen aangebracht. Na het drogen werd het voorwerp in een ovenkamer verwarmd tot 55° C. De dentelle ( ijsbloempjes) ontstonden door het afspringen van stukjes glas van de opervlakte, tengevolgen de sterke inkrimping van de pâte.

Vervolgens werd de vaas versierd met goud.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beslissingen waar je spijt van krijgt

Beslissingen waar je later spijt van krijgt



Als je jong bent, waan je je onoverwinnelijk. Je kan de wereld aan, je weet het beter dan die ouwe zakken én de snotneuzen, en je staat op het toppunt van je (over)moed, ambitie, schoonheid en energie. En dan overschat je jezelf al eens. Later, als het leven gemoedelijker, gezapiger, milder en wijzer is geworden, besef je dat er sommige dingen zijn die je beter nooit had gedaan. Meer bepaald:



1) Naaktfoto's

Die naaktfoto's op het internet, was dat wel een goed idee? Okee, je was strak, de borsten pittig, maar je toekomstige nieuwe baas voor een job in een publieke kan ze ook zomaar vinden. Oeps!

2) Tatoeages
Het lijkt altijd een goed idee, zeker na een paar drankjes, een paar trekjes of een paar vriend(inn)en die hetzelfde doen. Een kleintje of een grote, op je onderrug, enkel of onderbuik. Een gek, origineel, hip idee. Denk je dus. Als je jong en hip bent, natuurlijk. Maar twintig jaar later staat het nog maar zelden , je  huid is niet meer zo strak en je kinderen zullen je keihard uitlachen.

3) Mannen boven vrienden
Een fout die we allemaal maken: je vrienden verwaarlozen zodra je een man aan de haak hebt geslagen. Het is ook zo verleidelijk, in die wittebroodsperiode. Dan wil je ook alleen maar bij elkaar zijn, en elkaar leren kennen en verdrinken in elkaars ogen. Maar mannen hebben wel eens de neiging te vertrekken, en als je je vrienden te veel hebt verwaarloosd, dan blijf je eenzaam achter. Gouden tip: zoek altijd een evenwicht tussen je relatie en je gals.

4) Te jong trouwen
Wie zichzelf niet de kans geeft te ontdekken, te reizen, zich te ontwikkelen, te experimenteren, die beklaagt dat op latere termijn.

5) Te veel kosten
Kosten maken, dat moet wel als je jong bent. Je moet toch ergens wonen, een auto hebben, kunnen reizen en dus hebben we visakaarten en talloze leningen. Als je jong bent, denk je ook dat je genoeg tijd hebt om alles af te betalen. Maar hou het onder controle, en ga zeker niet lenen om je lening af te betalen.

6) Te bruin
We weten het, te wit is niet sexy genoeg. Maar te veel zon (of zonnebanken), dat wreekt zich. Je weet dat wel, maar je doet het lekker toch, want de gevolgen zijn niet onmiddellijk zichtbaar. Twintig jaar later beklaag je je dat wel, als je vel rimpelt, uitdroogt en vlekken vertoont. Bescherm je huid dus als je in de zon gaat, en beperk dat in tijd. Verzorg je huid ook na het zonnen en in de winter.




» Reageer (0)
27-02-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herr Seele koopt unieke piano uit 1838 voor 50 euro

Herr Seele koopt unieke piano uit 1838 voor 50 euro



Kunstenaar en pianoverzamelaar Herr Seele heeft in het kringloopcentrum van Bredene voor amper 50 euro een uiterst zeldzame buffetpiano uit 1838 van de befaamde Parijse pianobouwer Ignace Pleyel op de kop getikt.

Opmerkelijk aan het instrument is dat het serienummer amper vijf nummers verwijderd is van de vleugel waarop Chopin veel van zijn oeuvre heeft gecomponeerd, meldt Herr Seele zelf.
 
Zeldzaam
"De buffetpiano's van Pleyel uit de jaren 30 zijn zo zeldzaam dat de overgebleven exemplaren op een paar handen te tellen zijn. We staan hier immers aan de wieg van de rechtopstaande piano. Naar dit type piano kijk ik al 20 jaar uit, op de internationale markt. Het is werkelijk een verbluffende vondst", legt de enthousiaste kunstenaar uit.
 
Chopin en Delacroix
Behalve de link met de vleugel van Chopin is het instrument ook slechts drie nummers verwijderd van de buffetpiano die Eugène Delacroix bezat. De piano heeft bovendien een holle ijzeren bebalking aan de rugzijde. Van dit type was wereldwijd maar één exemplaar bekend, aldus nog Herr Seele.
 
Belachelijk weinig
Hij geeft toe dat de prijs van 50 euro belachelijk laag is, maar het instrument wordt niet doorverkocht. "We gaan het restaureren en het krijgt mettertijd een zeer bijzondere plaats in het pianomuseum dat we willen oprichten in Oostende. Oorspronkelijk stond er een hoger bedrag op van 100 euro, maar ik kon niet nalaten nog af te dingen. Ik wist toen overigens nog niet hoe belangrijk de piano wel was, maar merkte wel dat ik met een ongewoon exemplaar te doen had."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daarom is pompelmoes goed voor je

Daarom is pompelmoes goed voor je


http://img641.imageshack.us/img641/4695/grapefruit.jpg



Pompelmoezen zijn niet meteen het meest populaire fruit, maar ze zijn wel bijzonder goed voor je lichaam en geest. Wij somden de voordelen van deze heerlijke vrucht voor jou op.

Grapefruit zit boordevol vezels en vitaminen. Hierdoor worden afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd en wordt de opslag van vet voorkomen. Dankzij het hoge vitamine C-gehalte zorgt de vrucht er bovendien voor dat het verouderingsproces vertraagd wordt en je immuunsysteem een extra boost krijgt.

Grapefruit bevat slechts 100 calorieën maar geeft je lichaam en geest dankzij zijn bittere karakter wel een enorme energieboost. Volgens experts is de fruitsoort dan ook één van de beste middeltjes om een dipje tegen te gaan. Hou je niet zo van de extreem bittere varianten? Kies dan voor een pompelmoes uit Florida. Deze zijn meestal sappiger en zoeter van smaak dan hun Europese soortgenoten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer gezinnen besparen op gezinsbudget

Steeds meer gezinnen besparen op gezinsbudget


http://img251.imageshack.us/img251/1848/verwarming.jpg


Gezinnen besparen al sinds 2008 op hun uitgaven, maar dat gedrag is naarmate de crisis vorderde alleen maar toegenomen. Zo heeft een kwart van de consumenten de voorbije zes maanden bespaard op de uitgaven voor kleding, reizen en telecom. Dat blijkt uit een onderzoek van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).

Twee op de drie consumenten zeggen nu thuis energie te besparen, door bijvoorbeeld de verwarming lager te zetten of spaarlampen te gebruiken. Bij het winkelen gaat de helft meer op zoek naar promoties, vier op de tien consumenten kopen meer goedkope producten.
 
Daarnaast ging zowat een derde van de consumenten minder op restaurant of café en een derde gaf minder uit aan vrijetijdsactiviteiten en sport. Een op de vijf consumenten reed minder met de auto.
 
De lage sociale groepen worden dieper getroffen door de crisis dan de andere consumenten, aldus het OIVO. De Belgen zijn momenteel het meest bezorgd over de toename van de werkloosheid, de daling van de koopkracht en de armoede.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!