Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Chinees meisje, duizenden gewillige aanbidders

Eén Chinees meisje, duizenden gewillige aanbidders


http://img8.imageshack.us/img8/1784/witterozen.jpg


Toen ze haar wens om een vriendje kenbaar maakte op het internet, hoopte de Chinese studente Zhang Mengqian dat ze tenminste enkele antwoorden zou krijgen. Maar ze kreeg een massa wanhopige vrijgezellen voor haar neus, enkele duizenden zo werd geschat.

Mengqjan studeert aan de universiteit van elekrowetenschap en technologie in Chengu (Sichuan). Voor elke vrouwelijke studente zijn er 25 mannelijke, dus de massale respons is enigszins begrijpelijk.

Wensmuur
De universiteit besloot een inspanning te doen voor de meisjes en gaf ze een 'meisjesdag'. De studentes kregen een blanco kaartje en de opdracht een wens neer te schrijven. Die werden vervolgens op de 'Wensmuur' geplaatst.

"Ik ben knap, denk ik"
Mengqjan schreef: "Ik heet Zhang Mengqjan, een eerstejaarsstudente, en ik denk dat ik knap ben, maar toch kan ik geen vriendje vinden. Ik geloof in het lot, dus als je dezelfde wens hebt, kom dan alsjeblieft naar mijn kotgebouw tussen 12h30 en 12h50 op 11 maart 2010. Ik zal je in het geheim bespieden van op het gebouw. Als je mijn type bent, kom ik naar beneden om je te ontmoeten."

Tweede proef
De wens verspreidde zich als een lopend vuurtje, en op de 11de maart begaven niet enkele maar een hele troep studenten zich naar het kotgebouw. Slimme Mengqjan had echter nog een tweede proef aan haar wens toegevoegd: "Schreeuw mijn naam als je er bent". Gek genoeg slaagden slechts enkelen in deze proef.

Het meisje is weinig verrassend niet naar beneden gekomen om uit de massa haar uitverkorene te kiezen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa verliest massaal vlinders

Europa verliest massaal vlinders


http://img379.imageshack.us/img379/8086/vlinder.jpg



Van de bijna vijfhonderd soorten vlinders die in Europa voorkomen, is 9 procent met uitsterven bedreigd. Nog eens 10 procent geldt als kwetsbaar. Dat blijkt uit de nieuwe Europese Rode Lijst voor dagvlinders. In Europa leven in totaal 482 soorten dagvlinders, waarvan bijna een derde uitsluitend in Europa voorkomt.

Ongeveer de helft van de soorten blijft op dit moment stabiel, ongeveer een derde gaat achteruit en slechts 4 procent neemt toe. Bijna 20 procent van de dagvlindersoorten heeft de status bedreigd of kwetsbaar, zoals het klaverblauwtje, het gentiaanblauwtje en de bruine vuurvlinder.

Als belangrijkste bedreiging voor de vlinders geldt het verlies van leefgebied door veranderingen in landbouwmethoden. Andere belangrijke bedreigingen zijn klimaatverandering, branden en toerisme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Astrid Nijgh - Ik Doe Wat Ik Doe

Astrid Nijgh - Ik doe wat ik doe

Klik op de foto om haar te beluisteren






Astrid Nijgh-de Backer (Amsterdam, 16 april 1949) is een Nederlands zangeres. Ze is contra-alt en ex-echtgenote van tekstschrijver Lennaert Nijgh. In 1973 scoorde ze een grote hit met het nummer Ik doe wat ik doe.

Astrid Nijgh (meisjesnaam De Backer) volgde vanaf haar dertiende een zangopleiding bij de bekende zangpedagoge Bep Ogterop. In folkclub de Waag in Haarlem ontmoette zij Lennaert Nijgh, met wie zij trouwde.

Toen Boudewijn de Groot en Lennaert uit elkaar groeiden, ging Astrid muziek schrijven bij de teksten van Lennaert. Veel artiesten vertolkten nummers van het echtpaar Nijgh, waaronder Rob de Nijs, Adèle Bloemendaal, Gerard Cox, Leen Jongewaard en Jenny Arean. Na twee en half jaar huwelijk ging het echtpaar uit elkaar, maar zij bleven samen songs schrijven.

In 1973 bracht Astrid Nijgh zelf het nummer Ik doe wat ik doe op single uit. Vanwege duidelijke verwijzingen naar de prostitutie wekte dit nummer veel commotie op. Het nummer bereikte de zesde plaats in de Nederlandse Top 40. Haar zangcarrière nam vanaf dat moment een vlucht en ze bracht nog verschillende albums uit

In het voorjaar van 2010 deed ze samen met Liliane Saint-Pierre, Sophie Van Everdingen en Frank Dingenen een tour doorheen Vlaanderen. Ze brachten het programma: "Hij komt, hij is er en hij gaat". Drie verschillende zangeressen brengen liedjes over de verschillende stadia van de liefde. Frank Dingenen zorgt voor de bindteksten met een humoristisch kantje.




» Reageer (0)
13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen

10 dingen die elke vrouw zou moeten kunnen




Vrouwen kunnen heel veel, zoniet bijna alles. We kunnen sowieso alles dat we willen kunnen. En toch... toch zijn er een paar dingen waar vrouwen niet sterk in zijn, waar we steken laten vallen of die we gewoonweg niet kunnen. Daar is niets mis mee, maar sommige dingen zou je wel moeten kunnen, of je zou tenminste moeten weten hoe. Zoals...


1) Een platte band vervangen

Iedereen die met de auto rijdt heeft het wel eens voor, vrouwen dus ook. Meestal kunnen ze alleen hulpeloos naar hun man/vader/vriend bellen of meteen de wegenwacht inschakelen. Makkelijk is het niet, maar onmogelijk is het ook niet.

Trek eerst je fluovestje aan, plaats de gevarendriehoek en gebruik je knipperlichten. Check of je een reserveband bijhebt, die geschikt is om mee te rijden. Draai de bouten los (meestal het moeilijkste stuk), installeer de krik, en krik de auto op. Neem de bouten en de band van de as, zet de nieuwe erop en draai de bouten (niet te strak) aan. Laat de auto weer zakken, en draai de bouten strak aan (je kan eventueel op de sleutel gaan staan).

Je houdt er vuile handen en een goed gevoel aan over. Let wel: een reserveband is niet geschikt om lange afstanden mee te rijden, zeker niet als de band kleiner is dan je andere. Ga dus zo snel mogelijk naar een garage.

2) Bedankbriefjes
Een bedankbriefje is  niet echt meer van deze tijd. Maar een mailtje, sms'je of muurberichtje om iemand te bedanken voor een heerlijk maal of een toffe babbel, dat is toch niet teveel gevraagd?

3) Accepteer een compliment
Gedaan met de valse bescheidenheid, vrouwen moeten leren een compliment te aanvaarden. Doe dit met een stralende glimlach en een gemeend dank je wel, meer hoeft dat niet te zijn. Neen, je moet jezelf niet verklaren of uitleggen of verklappen hoe weinig die mooie schonene maar gekost hebben. Zeg gewoon dank je, met de glimlach en meen het. Simpel, toch?

4) Ongelijk toegeven
Niemand is perfect, ook jij niet. Je ongelijk toegeven, je veronstchuldigen voor een gemene opmerking, een venijnige grap of een beledigende toon, dat is maar zo beleefd. Doe het zo snel mogelijk, en doe het oprecht, anders telt het niet.

5) Iets koken dat mannen lekker vinden
Een maaltijd kunnen koken die een man imponeert én smaakt: het klinkt gemakkelijker dan het is. Toch hoef je het daarom niet heel moeilijk (of te simpel) te maken, less is more (behalve wat de porties betreft dan).

6) Een cadeautje inpakken
Okee, het papiertje er min of meer netjes rond doen, dat lukt nog wel. Maar je kan het cadeautje ook pimpen, met een mooie strik en een bloemetje of lolly.

7) Van seks genieten
Elke vrouw zou moeten weten wat haar bevredigt en wat ze leuk vindt, en, belangrijker, hoe dit aan haar partner duidelijk te maken. Seks hebben zonder dat je er van geniet, dat is tijdverlies.

8) Een knop naaien
Natuurlijk verliest je favoriete bloes wel eens een knopje op de foute plek. Dit terug aannaaien kan niet zo moeilijk zijn, maar hoeveel jonge vrouwen kunnen en doen het nog? Leer het van je moeder, je zal er geen spijt van krijgen.

9) Een lief dumpen
Geen leuke bezigheid, en het moet ook geen hobby worden, maar soms is het de enige juiste beslissing. Waarom? Omdat iemand aan het lijntje houden niet beleefd en redelijk egoïstisch is. Je wil hem niet kwetsen, maar toch is de korte pijn te verkiezen boven een verzurende relatie waarin je hem gebruikt en zijn kansen op geluk verkleint. Hij verdient iemand die hem wel graag ziet, dus het is beter voor jullie beiden om het uit te maken.

10) Nieuwe vrienden maken
Het wordt minder gemakkelijk als je ouder wordt: vrienden maken. Daar moet je tijd en energie in investeren. Stel vragen, plan activiteiten samen en ga niet in een hoekje zitten!





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sovjet-edelstenen binnenkort geveild in Antwerpen


Sovjet-edelstenen binnenkort geveild in Antwerpen


http://img364.imageshack.us/img364/9217/veilinghuisbernaerts.jpg


Het Antwerpse veilinghuis Bernaerts veilt op maandag 29 maart met de 'Soviet Stars Collection' een uitzonderlijke verzameling van 17 opvallend grote topazen en 1 beryl. De waarde van de collectie wordt geschat op honderdduizenden euro, zegt Peter Bernaerts.
 
De topazen zijn 225 tot liefst 2.411 karaat groot. Een eivormige edelsteen die deel uitmaakt van de collectie is 8,8 x 5,7 cm groot, en wordt geschat op 240.000 tot 360.000 euro. Voor de andere edelstenen lopen de schattingen uiteen van 15.500 tot 170.000 euro.
 
Communistische vakmannen
"De stenen werden gedolven in de Oeral, en onder het Sovjet-tijdperk geslepen in de vroege jaren 1970. Het lag in de bedoeling van de Russische regering met deze collectie de wereld te tonen waartoe de communistische vakmannen in staat waren", zegt Bernaerts. "De omvang van de stenen liet toe dat er tot de helft van de oorspronkelijke grootte werd opgeofferd om een uitzonderlijke vorm te verkrijgen: een bloemblad, een ruit, een ei, een peer, een blad en een traan."
 
De Soviet Stars Collection is uniek door de zeldzaamheid van de stenen, de uitzonderlijke slijp, de 'keizerlijke' kleur, de zuiverheid en de grootte. Ze zijn enkel na afspraak met de gerechtsdeurwaarder te bezichtigen bij de Antwerp Diamond Bank, niet bij het veilinghuis zelf. De stenen zullen verkocht worden aan de meestbiedende onder toezicht van de curatele omwille van een faillissement.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Paus wist van kindermisbruik en gaf zelfs onderdak aan pedofiele priester

Paus wist van kindermisbruik en gaf zelfs onderdak aan pedofiele priester


http://img696.imageshack.us/img696/8529/paus.jpg


De paus is wel degelijk geconfronteerd geweest met pedofiele priesters en heeft alvast één van hen zelfs de hand boven het hoofd gehouden. Dat is de schokkende onthulling van de Süddeutsche Zeitung, die ondertussen bevestigd is door het bisdom München. Bovendien pleegde de priester nog verschillende zedendelicten met minderjarigen nadat toenmalig aartsbisschop Joseph Ratzinger hem de hand had gereikt. De paus moet daarvan op de hoogte zijn geweest. Eerder vandaag liet de kerkvader nog weten bijzonder verontwaardigd en geschokt te zijn door de onthullingen in Duitsland.

Paus Benedictus XVI heeft in 1980, toen hij nog aartsbisschop van München was, in zijn aartsbisdom onderdak gegeven aan een pedofiele priester, opdat de man in therapie kon gaan. Dat heeft het aartsbisdom München en Freising vandaag in een communiqué meegedeeld.

Eerwaarde H.
De priester in kwestie wordt aangeduid als "eerwaarde H.". Joseph Ratzinger, de huidige paus, stond aan het hoofd van het aartsbisdom van 1977 tot 1982. Hij wist wat H. had uitgespookt in het bisdom Essen, maar stemde toch in met een "behandeling" in München. De pedofiele priester herviel quasi meteen in zijn misbruik van minderjarigen en werd later ook veroordeeld daarvoor. Desalniettemin is hij nog steeds aan de slag als pastoor in Beieren.

18 maanden cel, maar wel nog steeds pastoor
"De vraag om H. op te vangen was", aldus het communiqué, "afkomstig van het bisdom Essen". Met zijn communiqué bevestigt het aartsbisdom informatie van de Süddeutsche Zeitung. "Ondanks de verdenkingen aan zijn adres werd H. voor onbepaalde duur aangesteld als assistent-aalmoezenier in een parochie van de diocese München", aldus nog het aartsbisdom. In juni 1986 werd H. veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel en een boete van 4.000 mark (2.045 euro) voor seksueel misbruik van minderjarigen. De man is nog steeds werkzaam als pastoor in Beieren, maar het bisdom "heeft geen weet van ander wangedrag door de man".

Volgens de Süddeutsche Zeitung moet Joseph Ratzinger van de zaak op de hoogte zijn geweest. Hij zetelde in de bisschoppelijke raad die stemde over de overplaatsing van de pedofiele priester, en het bisdom bevestigt dat de paus instemde met de overplaatsing.

"Zware fout"
Woordvoerder Bernhard Kellner heeft het over een "zware fout". De Süddeutsche Zeiting kon het dossier inkijken dat ook de huidige paus moet hebben gelezen. Daarin staat uitgelegd hoe de priester een elfjarige jongen dwong hem oraal te bevredigen. Er staat de aanbeveling in dat de priester naar München moet komen om "te genezen". Daar werd hij echter onmiddellijk weer ingezet in een parochie. Van dat laatste, beweert het bisdom München, was de toenmalige aartsbisschop en huidige paus niet op de hoogte. Dat was volgens het bisdom een beslissing van de toenmalige vicaris-generaal.

Geen woord over broer Georg
Volgens informatie van de Süddeutsche Zeiting wist Ratzinger het echter wel. Vandaag ontving de paus Robert Zollitsch, de aartsbisschop van Freiburg im Breisgau en voorzitter van de Duitse bisschoppen. Volgens Zollitsch was de paus bijzonder aangegrepen en verontwaardigd over het misbruik in zijn vaderland: "Hij spoort ons aan de ingeslagen weg te blijven bewandelen en tegelijk naar opheldering te blijven streven." Tijdens het gesprek werd met geen woord gerept over het seksueel misbruik bij de Regensburger Domspatzen. Dertig jaar lang was de koorleider in deze school niemand minder dan Georg Ratzinger, de oudere broer van Joseph Ratzinger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezicht slachtoffer open voor gsm in Brusselse Nieuwstraat

Twintigjarige overvaller snijdt gezicht slachtoffer open voor gsm in Brusselse Nieuwstraat



Een twintigjarige overvaller heeft voorbije nacht in de Brusselse Nieuwstraat het gezicht van zijn slachtoffer opengesneden omdat die zijn gsm niet wilde afgeven. Het slachtoffer heeft er een lelijke snijwonde in de kaak aan overgehouden, maar kon na verzorging het ziekenhuis verlaten.

De jonge overvaller kon later opgepakt worden en het Brusselse parket vraagt zijn aanhouding, meldt het parket
 
Het incident gebeurde in de Nieuwstraat rond 2.20 uur. Twee jongemannen die daar over straat liepen, werden plots aangesproken door een jongeman die vroeg of zij hem geslagen hadden. De twee wandelaars antwoordden ontkennend, waarna die één van hen om diens gsm vroeg. Toen het slachtoffer weigerde, haalde de boef met een scherp mes uit naar diens gezicht en veroorzaakte een wonde die liep van de bovenlip tot aan het oor.
 
Terwijl de jonge overvaller wegvluchtte, werd het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Ondertussen doorzocht de politie, samen met de vriend van het slachtoffer, de buurt. Daarbij konden ze een verdachte oppakken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tieners vaakst high van inademen huishoudmiddelen

Tieners vaakst high van inademen huishoudmiddelen





Het is belangrijk kinderen te waarschuwen voor de gevaren van drugs als marihuana en cocaïne, maar waar ouders zich echt zorgen over moeten maken is dat hun kinderen huishoudproducten als schoensmeer, lijm en luchtverfrissers inhaleren. Daar beweren Amerikaanse onderzoekers althans.


Uit Amerikaanse cijfers van 2006 tot 2008 blijkt dat 6,9 procent van de 12-jarige al high werd van 'huffing' (het inhaleren van huishoudproducten), in vergelijking met 5,1 procent met het misbruik van medicatie, 1,4 procent met marihuana, 0,7 procent van hallucinogenenen 0,1 procent met cocaïne. Meer 12-jarigen gebruikten dus potentieel gevaarlijk inhalatoren om high te worden dan alle illegale drugs samen. "Steeds meer jongeren experimenteren en misbruiken bewust huishoudproducten, vooral jonge tieners zijn hier erg gevoelig voor", aldus onderzoekers


Het meest onrustwekkende aan 'huffing' is dat de meeste ouders niet beseffen dat het dodelijk kan zijn. De inhalatoren kunnen je hart plots heel wat sneller doen slaan, wat uiteindelijk kan leiden tot een hartstilstand, waardoor je bijna onmiddellijk sterft.  "Als arts kan ik niet genoeg het belang benadrukken van de voorlichting van adolescenten over de gevaren van het inhaleren van vluchtige stoffen", aldus professsor Jennifer  Caudle. "Jonge mensen beseffen niet altijd de gevolven van hun acties. Het kan zijn dat ze al sterven na een keer te inhaleren."




» Reageer (0)
12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht

Historische meubelen Paleis op de Meir zijn terecht


http://img717.imageshack.us/img717/6280/historischemeubelenpale.jpg



De historisch waardevolle meubelen van het voormalig koninklijk Paleis op de Meir zijn opnieuw op hun oorspronkelijke stek. Vandaag bracht een verhuisfirma in opdracht van het Hof de meubelen terug naar Antwerpen.

Het Paleis op de Meir werd in 1969, samen met de inboedel, overgedragen aan Vlaanderen. De Vlaamse overheid gaf in de jaren tachtig een deel van het interieur in bruikleen aan musea en het Hof. Zo belandden een 150-tal meubelen bij kroonprins Filip. Voor de heropening van het Paleis op de Meir wou de Vlaamse overheid die meubelen weer op hun oorspronkelijke locatie.

Vlaams minister Geert Bourgeois ijverde al sinds de vorige regeerperiode voor de terugkeer van de meubelen naar Antwerpen. Na maandenlang overleg bereikte de minister daarover in september 2008 een principieel akkoord met federaal minister van Financiën Didier Reynders. Erfgoed Vlaanderen, de beheerder van het Paleis op de Meir, sloot vervolgens een definitieve overeenkomst over de verhuis van de meubelen.


Volgens Erfgoed Vlaanderen, dat het Paleis op de Meir beheert, zijn de meubelstukken op het eerste gezicht allemaal in goede staat. Vanaf het openingsweekend van het Paleis op de Meir, op 8 en 9 mei, worden de meubelen tentoongesteld voor het publiek.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man helpt meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op

Veel mannen helpen meer dan ooit in huis, vrouw merkt dit niet op




Britse mannen spenderen wekelijks 13 uur aan huishoudelijke taken per week, dat is meer dan ooit. Het probleem is echter dat hun partner dit niet lijken op te merken.


Uit het onderzoek bij 1.000 mannen blijkt dat mannen 676 uur per jaar met huishoudelijke taken bezig zijn. Wekelijks spendeert hij 4,7 uur aan werk in huis, 1,5 uur gaat naar doe-het-zelfklusjes en 6,9 uur naar kinderverzorging. Verder blijkt dat 85 procent van de mannen de vuilbakken buitenzet, 80 procent draagt de winkelzakken en 78 procent gaat wekelijks naar de winkel. 58 procent doet regelmatig de was en 57 procent strijkt vaak.


Maar zes op de tien van hen zegt dat dit vaak niet opgemerkt door hun parnter omdat hij hier geen heisa over maakt. De helft van de mannen zegt dat vrouwen meer pochen over hun bijdragen in het huishouden. Onderzoeker Paul Connell: "Dit onderzoek toont aan dat moderne mannen meer van zich laten horen over hun huishoudelijke taken, het vooroordeel dat ze niets uitvoeren klopt dus niet langer."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen

"Onzichtbare ster bekogelt Aarde met dodelijke kometen"




De impact van de dodelijke kometen die Nemesis afvuurt, zou van dezelfde orde zijn als de asteroïde die de dino's uitroeide.

Het zou weleens kunnen dat een gigantische, onzichtbare, bruine dwergster dodelijke kometen op de Aarde afvuurt. Dat meldt The Sun. De impact van die 'sneeuwballen' op onze planeet zou vergelijkbaar zijn met die van de asteroïde die de dinausurus 65 miljoen jaar geleden definitief van de aardbodem veegde.

Volgens wetenschappers zou de bizarre ster rond de zon cirkelen en ervoor zorgen dat kometen de Aarde bombarderen met 'sneeuwballen' - lees: kometen. Deze 'bruine dwerg', die tot vijf keer de grootte van Jupiter zou meten, zou om de 26 miljoen jaar verantwoordelijk zijn voor massavernietiging. De term 'dwergster' slaat op het weinige licht dat de ster afgeeft.

NASA-wetenschappers bedachten de ster met de bijnaam 'Nemesis'. Dit hemellichaam zou onzichtbaar zijn omdat ze enkel infraroodlicht afstraalt en ongelooflijk ver van ons verwijderd is. Nemesis zou in een baan van 25.000 keer de afstand tussen de zon en de Aarde rond ons zonnestelsel draaien. Haar wentelingen in het melkwegstelsel sleuren door de aantrekkingskracht ijzige stenen uit de Oortwolk met zich mee, dat is een wolk van miljarden kometen die nog eens twee keer verder dan Nemesis van ons verwijderd is.

'Sneeuwballen'
Deze 'sneeuwballen' worden op de Aarde geworpen als kometen en veroorzaken daarbij een verwoesting die zo groot is als die van de op de Aarde ingeslagen asteroïde, die 65 miljoen jaar geleden het einde van de dinosaurus betekende.

Wetenschappers van de NASA denken nu Nemesis te kunnen opsporen met een nieuwe warmtegevoelige telescoop, die in januari het luchtruim begon af te speuren. Verwacht wordt dat er zo'n duizend bruine dwergsterren zullen gevonden worden binnen een afstand van 25 lichtjaar van de zon. De telescoop zond alvast een foto naar de Aarde van een komeet die mogelijk uit de Oortwolk afkomstig is.

Sedna en Nemesis
De eerste aanwijzing voor het bestaan van Nemesis was de gekke omwenteling van de dwergster Sedna. Volgens wetenschappers kan de ongewone ovale wenteling van 12.000 jaar enkel verklaard worden door de aanwezigheid van een enorm hemellichaam. Mike Brown, die Sedna in 2003 ontdekte, zegt het volgende: "Sedna is een heel vreemd object. Het zou er niet moeten zijn. Het kan maar op één manier en dat is dat een of andere reus het heeft weggeschopt."

Professor John Matese van de University of Louisiana in Lafayette, beweert dat de meeste kometen uit hetzelfde gedeelte van de Oortwolk stammen. "Er is statistisch belangrijk bewijsmateriaal om te stellen dat de concentratie van kometen kan veroorzaakt zijn door een kompaan van de zon."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto

Kat overleeft rit op autostrade in motorkap auto


(archieffoto)


In Duitsland heeft een kat een rit in de hete motorkap van een wagen overleefd. Met snelheden tot 160 kilometer per uur werd het dier uit Berlijn meegenomen over de snelweg.

De bestuurder van de auto hoorde pas na ruim 50 kilometer rijden het luide gemiauw vanonder zijn motorkap. Vanaf de onderkant van de wagen zag hij de kop en een pootje van de poes, die volgens hem in de auto was gekropen voor een warme slaapplek bij de motor.

Hulpdiensten moesten het voorwiel en de motor van de auto verwijderen om de kat te kunnen vrijlaten. Het dier hield er een verbrande poot over.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.

Verkrijgbaar in flessen: verse lucht.


http://www.hln.be/static/FOTO/pe/18/0/8/media_xl_3616478.jpg?20100312093842



In het Verenigd Koninkrijk pakt de National Trust uit met een wel erg speciale promotie. De natuurvereniging bottelde lucht uit de rustigste en mooiste delen van het land, en deelt die nu uit aan gestresseerde werklui uit de steden. De flessen zouden een relaxerend effect hebben. Dat schrijft de Daily Express.

10 minuten stressvrij
Elke volle bokaal frisse lucht, afkomstig van feeërieke lokaties als Lake Windermere en Box Hill in Surrey, zou tot 10 minuten helpen tegen stress, maakt de National Trust zich sterk.

De Trust kreeg het idée voor gebottelde lucht nada teen studie aan het licht bracht dat liefst 60 procent van de Britten tot rust kwam door een beetje frisse lucht.

3 op 4 hebben stress
Het onderzoek, dat werd uitgevoerd bij 1.000 mensen,  bracht aan het licht dat drievierde van de stedelijke werkende bevolking met stress kampt, maar die achter zich laat zodra ze de stad kunnen inruilen voor het platteland.

De Trust deelt de komende dagen duizenden flesjes uit die elk 0,42g lucht bevatten in de Britse hoofdstad Londen. Daarna zou de rest van het verstedelijkte Groot-Brittannië moeten volgen. Met de actie wil de vereniging ook de deugden van het Britse buitenleven in de kijker zetten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen

Onthoofde lichamen in Engels massagraf blijken Vikingen


http://img214.imageshack.us/img214/3893/vikingen.jpg


In juni 2009 werd in het zuidwesten van Engeland een massagraf ontdekt in het graafschap Dorset. Archeologen hebben de ontdekte onthoofde lichamen nu geïdentificeerd als Vikingen. Uit testen bij 10 van de meer dan 50 lijken, blijkt dat ze afkomstig zijn uit een land met een kouder klimaat dan dat in Groot-Brittannië.

Het massagraf werd ontdekt tijdens bouwwerken in het Engelse graafschap Dorset, in het zuidwesten van Engeland. Volgens het team archeologen rond Jane Evans en Carolyn Chenery van NERC Isotope Geosciences Laboratory in Nottingham, dateert de vondst van tussen 910 en 1030 na Christus. Mogelijk werden de Vikingen vermoord door Angelsaksen.
 
"Het is relatief zeldzaam dat een massagraf ontdekt wordt, zeker een massagraf van deze omvang en uit deze tijd", zegt projectleider David Score. "Het biedt ongelooflijke mogelijkheden om meer te ontdekken over wat er in Dorset heeft plaatsgevonden." De wetenschappers hopen nieuwe informatie te verkrijgen over de levensstijl, de voeding en de algemene gezondheid van Vikingen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel

Betere huidtransplantaties door ontdekking nieuwe stamcel





Onderzoekers hebben een stamcel gevonden die in staat is alle weefsels te vormen die voorkomen in de opperhuid. Dat maakte het UMC Utrecht vandaag bekend.

Muizen
De gevonden cellen staan aan de basis van haarzakjes, talgklieren en de opperhuid zelf. Hoewel de cellen gevonden zijn bij muizen, zijn de resultaten van het onderzoek volgens de wetenschappers ook van toepassing op mensen omdat de betrokken eiwitten en cellen volledig vergelijkbaar zijn.

Betere transplantaties
De onderzoekers stellen dat hun vondst in de toekomst kan leiden tot betere huidtransplantaties omdat het denkbaar is dat lichaamseigen huidweefsel "met alles erop en eraan" in een laboratorium kan worden gekweekt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronan Keating - When you say nothing at all

Ronan Keating - When you say nothing at all

Klik op de foto om hem te beluisteren






Ronan Keating (Dublin, 3 maart 1977) is een Ierse zanger, bekend geworden als zanger van de boy-band Boyzone.

Ronan was de zanger van Boyzone vanaf 1994. In 1999 begon hij een solocarrière. Ook was hij de bedenker en co-manager van Westlife. Keating presenteerde de MTV Europe Music Awards van 1997.

Hij trouwde op 30 april 1998 met Yvonne Connolly (1974) en heeft inmiddels drie kinderen: Jack (15 maart 1999), Marie (18 februari 2001) en Ali (7 september 2005).




» Reageer (0)
11-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd

Japanse vrouw studeert af op 91-jarige leeftijd





Een Japanse vrouw heeft op 91-jarige leeftijd haar diploma van de middelbare school behaald. Ze leverde deze buitengewone prestatie op een speciale avondschool voor mensen die het altijd niet even gemakkelijk hebben gehad in het leven. Dat meldt de krant Mainichi Simbun.

Tegenslagen
En dat het leven van Sidzue Hirai niet altijd over rozen liep, mag blijken uit het volgende. Als weeskind moest ze op haar twaalfde gaan werken. Ze trouwde toen ze achttien was, maar haar man sneuvelde in de Tweede Wereldoorlog. De vrouw hertrouwde, maar in 2007 werd haar huis vernield tijdens een aardbeving.

Verder studeren
"Dankzij deze school heb ik mijn jeugd teruggevonden", sprak Sidzue Harai tijdens de diploma-uitreiking. "Ik zou nog graag verder studeren. Deze dag is een nieuw begin voor mij".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen laten zich vooral door mama troosten

Kinderen laten zich vooral door mama troosten



Als kinderen zich pijn hebben gedaan, richten ze zich vooral tot hun mama (71 procent) om zich te laten troosten en verzorgen. Kinderen zijn in het gezin dan ook degenen die zich het meest verwonden, vrouwen verwonden zich het minst. Dat blijkt uit een enquête van pleistermerk Hansaplast.

De meeste wondjes ontstaan bij het koken, klussen en de huishoudelijke taken. Dat gaat dan vooral om schrammen (40 procent), snijwonden (36 procent), blauwe plekken (36 procent) en insectenbeten (33 procent). 18 procent loopt wel eens een brandwonde op, 6 procent een open wonde.

Ontsmetting
Een snijwond en schram wordt door bijna 80 procent onmiddellijk ontsmet. Respectievelijk 70 en 42 procent zal ook een pleister of verband aanbrengen. Brandwonden worden door quasi iedereen onmiddellijk onder stromend water gehouden (94 procent), maar slechts de helft brengt ook verzorgende zalf aan.

Zalfjes
De helft van de Belgen behandelt ook blauwe plekken met een zalf. Bij insectenbeten stijgt dat naar 72 procent, 20 procent ontsmet het wondje ook. Bij zwaardere verwondingen contacteert bijna 6 op tien onmiddellijk een dokter of gaan langs op een spoeddienst.

Pleisters
Onze huisapotheek bestaat uit pleisters, ontsmettingsmiddelen, verbanden en zalfjes. Bijna de helft controleert alles elke 1 tot zes maanden, 27 procent tussen 6 en 12 maanden en een kwart doet dit niet jaarlijks.

Ze wordt aangevuld als iets simpelweg op is (38 procent), vervallen (21 procent), een wonde moet verzorgd worden (14 procent) of vlak voor de vakantie (12 procent).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man huwt knuffelkussen

Man huwt knuffelkussen


http://img709.imageshack.us/img709/789/huwtknuffelkussen.jpg



In Japan is een Koreaanse man getrouwd met zijn knuffelkussen . Niet zomaar het eerste het beste kussen: het gaat om een 'dakimakura', een Japans knuffelkussen dat blijkbaar nogal populair is bij Japanse tieners.

Om het allemaal nog wat vreemder te maken, is het kussen versierd met een afbeelding zijn favoriete - uiteraard sexy - animepersonage Fate Testarossa uit de serie 'Mahou Shoujo Lyrical Nanoha'.

Obsessie
De 28-jarige Lee Jin-gyu is blijkbaar geobsedeerd door het kussen, en doste het zelfs uit in een heus trouwkleed voor de korte huwelijksceremonie, die plaatsvond in Tokio.

"Hij neemt het overal mee," zegt een vriend. "Ze gaan samen naar het park of de kermis, waar het samen met hem op alle attracties gaat." Het kussen mag zelfs mee uit eten, en krijgt dan zelfs een eigen maaltijd...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Editors - Papillon

Editors - Papillon

Klik op de foto om ze te beluisteren






Editors is een Britse indie rockband, bestaande uit Tom Smith (zang/gitaar), Chris Urbanowicz (gitaar), Russell Leetch (basgitaar) en Ed Lay (drums). Het debuutalbum The Back Room, met als bekendste single Munich, werd in 2005 uitgebracht en werd genomineerd voor een Mercury Music Prize. Het vervolgalbum, An End Has A Start, kwam in 2007 uit en bevatte onder meer de hitsingle The Racing Rats


De vier bandleden komen voor het eerst bijeen als ze in 2000 allemaal de Music Technology-lessen volgen op Staffordshire University. Daar merkten ze dat ze alle vier dezelfde muzieksmaak hadden. Ze begonnen een band en kozen Pilot als naam. De eerste optredens vonden plaats in de omgeving van Wolverhampton, Birmingham en Stafford. Toen de band er achter kwam dat er in de jaren ´70 al een band genaamd Pilot bestond, veranderden ze hun naam in The Pride. Onder deze naam maakten ze hun eerste demo, met nummers als "Come Share The View" en "Forest Fire". Ze zetten deze nummers op het internet en kregen daarop positieve berichten. Nu het goed begon te gaan, besloot de band wederom een andere naam te gebruiken: Snowfield. Tijdens die periode was de drummer Geraint Owen, die later werd vervangen door Ed Lay. In de herfst van 2003 rondden de vier bandleden hun studie af en verhuisden ze naar Birmingham om zich volledig op de band te storten


Ze speelden in 2005 op Lowlands, Pukkelpop en in het voorprogramma van Franz Ferdinand. In 2006 staan ze voor eerste keer op het podium van Rock Werchter. Ook stonden zij in 2006 op Pinkpop. In de zomer van 2006 speelde de band enkele nieuwe nummers: Weight Of The World en Bones


Editors hebben de voorbije maanden reeds tientallen concerten gegeven en er staan er nog volop gepland tot eind maart. In België was het eerste op 7 november in Vorst Nationaal. Dit concert werd in juli 2009 aangekondigd, maar was slechts enkele weken voor aanvang uitverkocht. Later in november kondigden Editors een extra concert aan in België in de Lotto Arena te Antwerpen op 30 april 2010. Dit concert was, in tegenstelling tot dat van in Vorst, vrijwel meteen uitverkocht.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!