Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke koffie is beter voor de maag

Sterke koffie is beter voor de maag





Drink je koffie, neem je maar beter het straffe en sterke spul. Nieuw onderzoek bewijst dat de sterke variant beter is voor de maag dan milde koffie.

Zuren
1 op 5 maaglijders door het koffiedrinken, dient zich te onthouden van het bakje troost. De studie door Oostenrijkse wetenschappers kan een heleboel mensen helpen die last hebben van koffiegevoeligheid. De resultaten suggereren immers dat donker gebrande koffie minder zuur produceert in de maag dan andere varianten.

Roosterproces
Volgens het rapport zijn er drie componenten die koffiedrinkers een zure maag bezorgen: cafeïne, catechols en N-alkanoly-5-hydroxytryptamides. Onverwacht botsten ze op 1 koffie-ingrediënt, N-methylpyridium (NMP), dat de maagcellen aanzet tot een stopzetting van het aantal zuren. Deze NMP werd niet gevonden in ruwe koffiebonen, maar komt vrij door het roosterproces.

Nieuwe koffie
Intussen testen de vorsers verschillende soorten bonen en roostermethodes. Zo hopen ze later een nieuw maagvriendelijk koffiebrouwsel op de markt te kunnen brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie onderkaak maakt even jong als facelift

Operatie onderkaak maakt even jong als facelift





Het vraagt meer dan enkel operatie die de huid strakker maken om de tekeningen van veroudering tegen te gaan. Onderzoekers ontdekten dat gezichtsveroudering ook belangrijke veranderingen aan de beenderstructuur inhouden.

Onderkaak
De artsen bestudeerden 120 gezichtscans. Ze verdeelden de deelnemers in drie leeftijdscategorieën: van 20 tot 36, van 41 tot 64 en 65 en ouder. Daaruit bleek dat de hoek van de kaak afneemt met de jaren, dit zorgt voor een minder gedefinieerde onderkaak. Ook neemt de lengte van de kaaklijn af waardoor je kin minder uitgesproken wordt. Als laatste krijgt je gezicht een meer ovale vorm. Dit proces begint ongeveer vanaf je veertigste.

Twee procedures
De toekomst van cosmetische procedures zal dus eerst bestaan in het aanbrengen van kin en wangimplantaten bij vrouwen om zo de structuur van vroeger terug te reconstrueren. Dan pas komt het strak trekken van de gezichtshuid. De kaak bepaalt namelijk het uitzicht van het onderste van je gezicht, het verandert je schoonheid. Dit onderdeel zorgt ook voor de ondersteuning van de huid aan de kaak en de nek, als de lengte ervan afneemt, gaat je huid hier meer gaat hangen.  

Invloed uiterlijk
"Artsen kregen lang te horen dat gezichtsveroudering veroorzaakt wordt door het zakken van het zachte weefsel en door verlies aan elasticiteit van de huid. Hoewel we altijd al wisten dat de beenderstructuur verandert met de jaren, beseften we de invloed hiervan niet op het uiterlijk", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester

Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester





Olivia Story, een zesjarig meisje uit het Engelse Reading, gaat momenteel door het leven als een echte Assepoester. Ze is de eerste persoon over het kanaal die speciaal gemaakte beenprotheses heeft. Op haar tweede werd Olivia geveld door de dodelijke ziekte meningokokken meningitis, waardoor ze haar twee ledematen onder de knie en een arm verloor.





Olivia besefte al snel dat ze voor altijd anders zou zijn dan haar klasgenootjes, van een feestje waarin ze uit de bol kon gaan met haar vriendinnen in roze dansschoentjes kon ze alleen maar dromen. Maar na uren werk aan haar beenprotheses met aangepaste voeten zorgt de medische wereld voor soelaas, zodat Olivia naar de feestjes als een levensechte Assepoester kan.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/13/5/media_xl_3630635.jpg?20100324113809




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanda Jackson - Let's Have A Party

Wanda Jackson - Let's Have A Party

Klik op de foto om haar te beluisteren






Wanda Jackson (Wanda Jean Jackson), (Maud, Oklahoma, 20 oktober 1937), wordt soms de eerste vrouwelijke rock-'n-rollzangeres genoemd. Ze begon bij Decca  in 1954. Jackson tekende een contract bij Capitol in 1956. In 1960 kreeg ze succes in de pop chart toen Capitol haar opname uit 1958 "Let's Have a Party" uitgaf. Ze schakelde over naar countrymuziek  in de zestigerjaren en scoorde hier en daar een paar hits. Ze noemden haar vaak de "Queen of Rockabilly".

Jackson zat nog steeds op de 'High School' toen countryzanger Hank Thompson haar hoorde zingen in een programma op de radio in Oklahoma City en hij vroeg haar of ze wat opnamen wilde maken met zijn band. Ze ontmoette Elvis Presley, die haar aanmoedigde het genre van de gospel - waarmee ze sinds haar jeugd optrad - te verlaten en rock-'n-roll te proberen. Ze ontwikkelde haar eigen distinctieve geluid en trad op in een variëteit van genres, van volkse traditionele liedjes tot country en luidstemmige suggestieve ballads.

In 1995 maakte Wanda Jackson min of meer haar rentree in de rock-’n'-rollscène door haar medewerking aan het het album "Rockabilly Filly" van Rosie Flores. In 2003 verscheen haar eerste studioalbum in jaren "Heart Trouble" waarop zij wordt begeleid door artiesten zoals Elvis Costello, Lee Rocker (Stray Cats) en The Cramps. Drie jaar later volgde de CD "I Remember Elvis" waarop Wanda terugblikt op haar samenwerking en vriendschap met The King.

Op 16 augustus 2007 nam Wanda deel aan een concert in Europa, als gast ster van de Nederlandse rock-'n-roll-sterren, René Shuman en Angel-Eye. In 2009 verzorgt Wanda Jackson een gastoptreden op de CD-single "Whiskey Song" van Nederlandse rock-'n-roll-zanger William Smulders. Het betreft hier duetversies van Let's Have A Party en Funnel Of Love.

In april 2009 zal Wanda Jackson worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.




» Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen

Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen



Maar liefst 44 procent van de Belgen had in 2008 moeite om rond te komen. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor.


In 2008 had 44 procent van de Belgen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat meldt de FOD Economie op basis van een Europese enquête. In 2007 bedroeg dat aantal nog 34 procent. Maar liefst 21 procent van de ondervraagden geeft aan 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' rond te komen, 23 procent komt 'eerder moeilijk' rond.
 

Ongeveer 1 op 7 Belgen loopt een verhoogd risico op armoede. Dat wil zeggen dat er in het gezin per hoofd niet meer dan 899 euro per maand beschikbaar is. Vooral 65-plussers (21,3 procent) en alleenstaande ouders (39,5 procent) hebben een opvallend hoger risico om in de armoede te verzeilen.

Verder blijkt dat werk een belangrijke buffer is tegen armoede. Het armoederisico van werklozen is zeven keer hoger dan dat van de werkenden. Ook het onderwijsniveau beïnvloedt het armoederisico. Bij personen zonder diploma of met een diploma lager onderwijs ligt het risico twee keer hoger dan bij personen met een diploma secundair onderwijs en bijna drie keer hoger dan bij personen met een diploma hoger onderwijs.
 

Voor 24,1 procent van de mensen die boven de armoedegrens leven is het onmogelijk om één keer per maand vrienden te ontvangen. In dezelfde groep is het voor 39,5 procent niet mogelijk om een onverwachte uitgave van 800 euro binnen de week op te vangen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je bioklok nu al op het zomeruur

Zet je bioklok nu al op het zomeruur





Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje vooruit gezet. En dat heeft gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje minder slaap kan dagen voelbaar zijn.

Nadelen
Volgens artsen is het winteruur het meest natuurlijke voor ons lichaam. Anders is het met de zomertijd. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van een verhoogde luchtverontreiniging .

7 dagen last
Wat er ook van is, een uur vooruit zetten, betekent een uur eerder opstaan. Volgens berekeningen zouden we 15 tot 20 % minder slaap hebben. Dat kan het slaapritme van heel wat mensen verstoren. Vooral nachtmensen die doorgaans laat gaan slapen en 's morgens ook laat opstaan, zouden hinder kunnen ondervinden. Ook ouderen, kinderen en zieken ijlen enkele dagen na bij de verschoven tijd. Een aanpassing vraagt aan het lichaam één tot zeven dagen tijd. 

Tips
Hoe kan je het lichaam voorbereiden op een uurtje minder slaap?

-Ga op vaste tijdstippen slapen.  Zorg dat je voldoende nachtrust kent en op vrijdag,zaterdag en zondag trek je zelfs een half uurtje eerder naar bed.

-Doe geen middagdutje op de dag dat de klok wordt bijgesteld. Ga liever 's avonds tijdig naar bed.

-Neem geen slaappilen en tracht koffie, alcoholische dranken of andere slaapverstoorders, zoveel mogelijk te vermijden.

-Is het buiten nog erg licht en raken je kinderen niet in bed, verduister dan hun kamer. Zorg dat ze op hun gewone tijdstip in bed geraken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis nachttelefoon voor Brusselse eenzamen

Gratis nachttelefoon voor Brusselse eenzamen



De Stad Brussel lanceert in september een groen nachtnummer waarop inwoners kleine conflicten, zoals nachtlawaai of burenruzies, kunnen melden. Maar ook eenzame mensen mogen ernaar bellen. Dat meldt de krant La Dernière Heure. Tegelijk zouden zo'n vijftien ordebewakers op het terrein gestuurd worden tussen 18u30 en 2u00.

Volgens burgemeester Freddy Thielemans (PS), zal iedereen die "het slachtoffer is van nachtelijk geweld of geluidsoverlast" het nummer gratis kunnen bereiken tot 2u 's ochtends. Na een oproep is het de bedoeling dat een ordebewaarder langskomt om de situatie onder controle te brengen. Bij ernstige problemen zou de politie ingeschakeld worden.
 
Het call-center zal ook oproepen ontvangen van eenzame personen. Ook bij hen zal iemand ter plekke gaan, zonder tot in de huiskamers binnen te treden. De orde-agent zal de persoon doorverbinden naar de juiste organisaties.
 
Het initiatief is momenteel beperkt tot de wijk Papenvest in het centrum van Brussel. Als het systeem een succesverhaal mocht blijken, kan het nog uitgebreid worden, aldus La Dernière Heure. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man laat 12-jarig meisje met 100 mannen slapen, haar moeder strijkt meeste geld op

Man laat 12-jarig meisje met 100 mannen slapen, haar moeder strijkt meeste geld op


http://img155.imageshack.us/img155/6501/baardiris.jpg


Op het Australische eiland Tasmanië is een gruwelijk verhaal van kinderprostitutie aan het licht gekomen. Een man liet een 12-jarig meisje in een jaar tijd met 100 mannen slapen. Haar moeder, met wie de man bevriend is, streek het grootste deel van de winst op. Tot overmaat van ramp liep het arme meisje een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) op. De man pleitte schuldig op zijn proces in Hobart.


De 51-jarige man fungeerde vorig jaar als pooier van de twaalfjarige dochter van een vriendin en liet haar met meer dan 100 mannen seks hebben in Glenorchy. De fikse winsten verdeelden ze op een heel rare manier. De pooier kreeg een kleiner stuk dan de moeder van de gedwongen kinderprostituee, die zelf de kruimels kreeg. Het grootste deel van het geld ging uiteindelijk naar drugs.


De pooier liet een seksadvertentie plaatsen waarin hij de zogezegd 18-jarige 'Angela' aanprees. De moeder boekte een hotelkamer voor twee nachten. De pooier rekende 100 Australische dollar (zo'n 67 euro) aan voor een halfuur seks met het in werkelijkheid 12-jarige meisje. Een klant die geen condoom wilde gebruiken, moest de helft extra betalen. Zo kreeg het meisje wratten op haar geslachtsorganen en werd ze besmet met chlamydia. De pooier beweert dat hij zo 2.000 dollar achterover drukte in die eerste fase. Vervolgens begon de man een eigen seksbedrijfje vanuit zijn huis, waar het meisje van donderdag tot zondag moest 'werken' en gedwongen seks had met meer dan honderd klanten.


In november kon de politie de man klissen en nu kwam zijn proces voor. Zijn advocaat pleitte dat de man nu begrepen heeft dat hij een misdaad heeft begaan en dat hij zijn lesje wel geleerd heeft. Rechter Peter Evans velt donderdag zijn vonnis. Het meisje zit in een pleeggezin, terwijl ook haar moeder een celstraf boven het hoofd hangt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters roepen chocolade tot gezondheidsvoeding uit

Dokters roepen chocolade tot gezondheidsvoeding uit


http://img443.imageshack.us/img443/8579/chocolade.jpg



Chocolade onderdrukt een hardnekkige hoest, dat is het nieuwste bewijs dat deze lekkernij goed is voor je gezondheid. Daarom zeggen wetenschappers nu dat cacao 'superfood' voor je lichaam kan zijn. 


Uit recent Brits onderzoek blijkt dat chocolade eten een hardnekkige hoest verzacht. Ooit werd het als een gezondheidszonde gezien, maar het bewijs groeit dat dit snoepgoed goed is voor lichaam je. Het bevat veel antioxidanten, deze schakelen vrije radicalen, stoffen verantwoordelijk voor het verouderingsproces, uit. Antioxidanten beschermen ook je huid tegen schade van de zon en geven een boost aan je cardiovasculaire gezondheid. Een ander weldoende ingrediënt is theobromine, wat goed is voor je zenuwsysteem. Het bestanddeel fenylethylamine zorgt dan weer voor een goed humeur.


Chocolade is zo goed, dat sommige dokters het nu als vorm van behandeling aanraden. Professor K.K. Atsina gebruikt al jarenlang cacaopoeder als behandeling voor een hoge bloeddruk en diabetes. Een andere wetenschapper Kwaku Addai raadt twee tot vijf porties cacaopoeder als bescherming tegen malaria. Professor en Brits oogchirurg Dan Reinstein moedigt zijn patiënten aan zoveel mogelijk chocolade te eten een half uur voor de operatie. "Mensen die cacao eten voor een operatie zijn minder gespannen, alerter en werken beter mee dan degenen die kalmeermiddelen krijgen. Met een ontspannen, aandachtige patiënt kan ik een routineprocedure in minder dan drie minuten verrichten. Dezelfde ingreep kan veel langer duren als de persoon gespannen is."


De Italiaanse professor Donatella Lippi: "De afgelopen jaren beschouwen artsen flavonoïden, die je in hoge concentraties in cacao vindt, als een natuurlijk antidepressiva. Het kan ook gebruikt worden om stoffen in de hersenen als serotonine en dopamine in balans te brengen. Deze zijn belangrijk bij het controleren van je humeur en dwangneurosen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LaBelle - Lady Marmalade

LaBelle - Lady Marmalade

Klik op de foto om hun te beluisteren






LaBelle was de naam van het vocale trio bestaande uit de zangeressen Patti Labelle (pseudoniem van Patricia Holt), Nona Hendryx  en Sarah Dash, gedurende de periode 1970-1976. De groep was daarvoor actief als Patti LaBelle & the BlueBelles. Onder hun nieuwe manager Vicki Wickham wijzigden ze in 1970 hun naam in LaBelle en veranderden van stijl: in plaats van popdeuntjes kozen ze voor een mengeling van soul, funk, (proto-)disco en rock. Bij hun optredens gingen ze zich kleden in bizarre, extravagante kostuums met veel glitter en veren, die deden denken aan de glamrock.

Nona Hendryx ontpopte zich in de periode die volgde als een getalenteerde songschrijfster. De meeste nummers op de LP Pressure Cookin' uit 1973 waren van haar hand. In 1974 namen ze in New Orleans de LP Nightbirds op met de befaamde producent Allen Toussaint. De single Lady Marmalade met het Franse refrein "voulez-vous coucher avec moi ce soir?" ging naar de eerste plaats van onder andere de Amerikaanse hitparade, een succes dat ze later niet meer konden herhalen.

De volgende LP's, Phoenix (1975) en Chameleon (1976) waren commercieel niet erg succesvol. Op het einde van 1976 werd de groep ontbonden en begonnen de leden aan een solocarrière, die voor Patti LaBelle zelf en Nona Hendryx meer succesvol zou verlopen dan voor Sarah Dash.




» Reageer (0)
22-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heetste zomer ooit op komst

Heetste zomer ooit op komst



Na de extreem koude winter mogen we ons opmaken voor een extreem hete zomer. Het wordt zelfs de heetste zomer ooit, als we een klein weerkundig bedrijfje in Groot-Brittannië mogen geloven. En daar hebben we misschien wel reden toe, want ook de extreme vrieskou van de voorbije maanden hadden ze voorspeld.


Voor de Britten was de voorbije winter nog net iets historischer dan voor ons. Het land lag er sinds december bijna de hele tijd onder een dikke sneeuwlaag. Het leek wel of de Noordpool tot net boven het zeekanaal was afgedaald. Volgens een klein Brits weerkundig bedrijf zou de komende zomer op zijn beurt records breken. Zo zal de temperatuur het nationaal record van 38,5 graden Celsius overstijgen.


Maar heeft zo'n klein bedrijf dan wel enige autoriteit als hun voorspelling niet ondersteund wordt door het Met Office, de weerkundige dienst van Groot-Brittannië? De voorbije winter hebben ze de belangrijkste weersvoorspellers alvast op hun plaats gezet. Die hadden vorig jaar trouwens al een goede zomer voorspeld, terwijl de Britten extreem veel regen over zich heen kregen.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/10/6/8/media_l_3627908.jpg?20100322150626



De daaropvolgende winter zou dan weer "mild" worden, terwijl we intussen een historische vrieskperiode achter de rug hebben. 'Positive Weather Solutions', een bedrijf in Abergavenny (Wales) met slechts vijf werknemers, had de ijskoude winter wel zien komen. Ook de regenval van vorige zomer hadden ze aangekondigd. Twee toevalstreffers of moeten we echt gaan geloven dat ze het weer beter kunnen voorspellen dan het Met Office?


Voor het eerst zullen hun voorspellingen de meeste mensen als muziek in de oren klinken. De zomer van 2010 zou de heetste uit onze geschiedenis worden. Zelfs de hete zomer van 1976 zou dit jaar sneuvelen. Het zal gedurende juni, juli en augustus warmer zijn dan gewoonlijk en begin augustus mogen we ons aan een heuse hittegolf verwachten.

"Een extreem hete zomer ligt al enkele jaren op tafel, maar het Met Office gokte op vorige zomer", zegt Jonathan Powell, de oudste weerkundige in dienst van 'Positive Weather Solutions'. "Maar nu is het echt tijd om de barbecue boven te halen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje (9) elke dag naar de les via eeuwenoude death ride

Meisje (9) elke dag naar de les via eeuwenoude 'death ride'


Foto Christoph Otto

Daisy Mona (9) neemt haar vijfjarig broertje mee in een juten zak voor een 'death ride' 400m boven de rivier.


Dat er in de Zuid-Amerikaanse jungle nog primitieve toestanden bestaan, wisten we al. Het verhaal van de negenjarige Colombiaanse Daisy Mora en haar broertje van vijf tart echt de verbeelding. Het meisje moet elke dag via een kabel 400 meter boven de wilde Rio Negro naar de andere oever om op school te geraken. Op haar 'death ride' neemt ze met 65 km per uur haar 5-jarige broertje Jamid mee in een juten zak.

De kabelbaan in twee richtingen (voor de terugweg) hangt al eeuwen boven de Rio Negro. De Duitse ontdekkingsreiziger Alexander von Humboldt was de eerste westerling die het systeem met eigen ogen mocht aanschouwen. Toen waren de kabels van hennep, maar met de komst van de houthakkers werden die vervangen door stalen exemplaren.


Er wonen maar elf families samen met de Mora's aan die kant van de rivier. Er zijn zelfs geen paden in dit dichtbeboste Cordillera-gebied, zodat dit de enige manier is en blijft om Daisy's kant van de vallei te verbinden met de buitenwereld. Ook voedsel en zelfs vee moeten via de 'death ride' naar de andere oever. Omdat Jamid nog te jong is om zelf veilig de 'death ride' aan te vatten, steekt zijn grote zus hem in een juten zak. Met een houten vork kan ze min of meer remmen.
  



Foto Christoph Otto



Enkele jaren geleden werd al een documentaire uitgezonden over het fenomeen, maar nu heeft de Duitse fotograaf en schrijver Christoph Otto (43) er een prachtige fotoreportage over online gezet. De man nam de andere kabel die weer naar boven gaat om deze prachtige beelden aan de wereld te tonen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel koopt huis voor buurman

Koppel koopt huis voor buurman





Een koppel met een gouden hart heeft het huis van de buurman gekocht. Het huis stond de koop omdat de eigenaar van het huis zijn belastingen niet meer betaalde. "We wilden hem helpen want hij wou graag in zijn huis blijven wonen", klinkt het.

Debbie en Clint Harrell betaalden 3.160 euro aan de belastingsdienst van Marion. Het bod was voldoende om Mark Reeves te helpen. Het was de eigenaar van het huis die niet langer meer eigendomsbelastingen betaalde waardoor Reeves in de problemen kwam, schrijft de krant The Indianapolis Star. De Harrells beslisten om Reeves te helpen ook al hebben ze geen cent te veel. Clint Harrell verloor nog maar net zijn job en zijn vrouw Debbie die gehandicapt is, leeft van een uitkering.

Toen het hulpvaardige stel, Reeves het goede nieuws bracht, brak de man in tranen uit. "Vrienden die ik al dertig jaar ken, wisten af van mijn probleem maar ze hebben me niet geholpen. Dat hebben mijn buren wel gedaan", benadrukt Reeves. "Ik vind het onwaarschijnlijk want ze hebben het ook niet breed." De Harrells beschouwen hun daad als een renteloze lening. "Ik ben blij dat Mark nu niet in zijn caravan hoeft te leven. Het huis is niet veel soeps maar voor hem is het een echte thuis", besluit Debbie Harrell.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms'je na moord: Kom je mee mijn vriendje opeten?

Sms'je na moord: "Kom je mee mijn vriendje opeten?"


http://img690.imageshack.us/img690/9348/luguber.jpg


Straffe tragedie van de andere kant van de wereld. De 29-jarige Tarnie Melehan vermoordde haar vriend, David Vaughan (30), en nodigde vervolgens een andere man uit om het lijk mee te komen opeten. Bonus: het drama gebeurde op kerstdag.

De dolle Australische sms'te na het doodsteken van Vaughan naar een andere vriend dat ze het lijk zou oppeuzelen, omdat ze dacht dat het goed zou smaken. Ze had net haar partner met zestien messteken in de hals, zes in de borst en vier in zijn buik om het leven gebracht. Het koppel was amper drie maanden samen, die kerstdag in 2008.

Ontoerekeningsvatbaar
Melehan bekende de moord, maar pleit op haar proces onschuldig wegens ontoerekeningsvatbaarheid. De vrouw heeft een medisch verleden dat bol staat van de psychische problemen. In 2002 werd ze gediagnosticeerd met paranoïde schizofrenie.

Bizarre berichten
Een greep uit de bizarre sms'jes die ze verstuurde aan een man die ze naar eigen zeggen "miste":

"Mag ik deze kerel opeten?"
"Ik denk dat hij lekker smaakt... er is genoeg, als je zin hebt om mee te eten - geen grap, delicieus vlees..."
"Heb hulp nodig om het lijk weg te krijgen."

Mama vindt lijk
Even later belde ze haar moeder om haar te vragen: "Kan je naar mij thuis komen en hem meepakken voordat ik zijn keel oversnijd?" Melehans mama, Loretta Watts, trok inderdaad naar het huis van haar dochter en vond er het lijk van Vaughan op de grond van de douche in de badkamer. Het bloed gutste uit de nek van de onfortuinlijke man.

De verdediging pleit dus ontoerekeningsvatbaarheid. Het is nog wachten op de uitspraak van de rechter.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Gerry & The Pacemakers - You'll Never Walk Alone

Klik op de foto om ze te beluisteren






Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het club lied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.




» Reageer (0)
21-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nimf liep door een bos

Werk van Otto Lingner ( 1856 – 1917 )

Hij was een van de jonge Duitse kunstenaars van de Münchense school



http://img10.imageshack.us/img10/4194/ottotheodoregustavlingn.jpg


een nimf liep door een bos
over een pad van prachtig mos
haar haren in de wind
O wat was ze welgezind
ze liep naar een beek
waar ze naar de vissen keek
ze begon te zingen over water
over licht en zon
over blad en boom
ze begon te dansen op haar lied
stoppen nee dat wou ze niet
toch stond ze stil
al was dat tegen haar wil
ze ging verder met haar tocht
waar ze naar meerdere avonturen zocht
lichte passen hadden haar stap
ze was niet traag maar ook niet rap
twee zwaarden op haar rug licht als een veer
voor vijanden, aanval en verweer
af en toe hoorde ze een haas of vos
snel trok ze dan haar zwaarden los
opgelucht was ze als ze wist
het was maar een dier
dan ging ze weer verder weg van hier
stak ze haar zwaarden weer in de scheden terug
en zo ging ze weg
weg van hier




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sieraden van 860.000 euro gestolen op kunstbeurs Maastricht

Sieraden van 860.000 euro gestolen op kunstbeurs Maastricht


Een beeld van de kunstbeurs Tefaf in Maastricht.


Onbekenden hebben vandaag op de kunstbeurs Tefaf in Maastricht twee sieraden gestolen ter waarde van in totaal 860.000 euro. Het gaat volgens een woordvoerster van de Tefaf om een ring en een hanger, die eigendom zijn van de Londense antiekhandelaar Hancocks. De sieraden werden ontvreemd in het laatste uur van de beurs. Van de daders ontbreekt elk spoor. Het is niet voor het eerst dat dieven toeslaan op de kunstbeurs. Twee jaar geleden werd tijdens de Tefaf een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro gestolen.
 
De Tefaf is inmiddels gesloten. In de elf dagen dat de internationale kunstbeurs de deuren geopend had, trok de beurs 72.863 bezoekers, aldus de woordvoerster. Dat zijn er ruim 4.000 meer dan vorig jaar. De woordvoerster toonde zich tevreden over het bezoekersaantal. "Het is een goede beurs geweest, er is goed gekocht", zegt ze.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimentaart met plattekaas

Pruimentaart met plattekaas


http://img294.imageshack.us/img294/5417/pruimentaart.jpg


Ingrediënten
Voor het deeg
1 pak petit-beurre-koekjes
100 g griessuiker
50 g boter

Voor de vulling
6 blauwe pruimen
250 g roomplattekaas
¼ l dikke verse room
4 geweekte gelatineblaadjes
2 eieren
100g fijne griessuiker
sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel suiker
2 eetlepels pruimengelei om te bestrijken


Bereiding
Kneed de geplette koekjes met de suiker en de boter tot een glad deeg en verdeel dat over de bodem van een springvorm. Strijk glad en bak ongeveer 20 minuten in de op 180° C voorverhitte oven. Laat afkoelen. Klop de room stijf. Klop de eiwitten tot stevige sneeuw met 1 eetlepel suiker en laat opstijven in de koelkast. Snijd twee ontpitte pruimen in partjes en hak de rest fijn. Klop de eierdooiers op een laag pitje op met sinaasappelsap en suiker en los daarin de geweekte gelatine op. Spatel er de plattekaas, de opgeklopte room en de eiwitsneeuw door, samen met de gehakte pruimen. Schep over de deegbodem en strijk glad. Bestrijk bovenop met verwarmde pruimengelei en garneer met pruimenpartjes.


Pas de hoeveelheid suiker aan aan de pruimensoort of fruitsoort , want de ene is zoeter dan de andere.

Men kan ook andere fruitsoorten uitproberen, zoals ananas , bosbessen, frambozen enz





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dakloze gedood voor 15 euro in Brusselse Zuidstation

Dakloze gedood voor 15 euro in Brusselse Zuidstation




In het station Brussel-Zuid is vannacht een dakloze doodgeslagen door een andere dakloze voor 15 euro. De dader is gekend en wordt opgespoord. Dat meldt het parket van Brussel. Een derde dakloze, die de politie verwittigde, is opgepakt voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood.

De 43-jarige dakloze Philippe zou doodgeslagen zijn omdat hij met geleend geld geen bier was gaan kopen. Hij zou de 15 euro van de dader voor zichzelf gehouden hebben. Een dakloze vrouw was getuige van de feiten die plaatsvonden in een dienstruimte onder het station. Zij verwittigde de politie. Ze werd doorverwezen naar het parket voor het niet verlenen van hulp aan een persoon in nood. Dankzij haar getuigenis is de dader wel gekend. Hij wordt verdacht van doodslag en wordt opgespoord.

Het slachtoffer was zo fel toegetakeld, dat de identificatie moeilijk verliep. Bovendien had de man geen papieren op zak.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder met achtling bijna op straat door wanbetaling huis

Moeder met achtling bijna op straat door wanbetaling huis


Nadya Sulema heeft een jonge achtling en zes andere kinderen.


Een Californische achtling dreigt ruim een jaar na zijn geboorte dakloos te worden. De moeder, Nadya Suleman, wordt volgens de Los Angeles Times mogelijk uit haar huis gezet. Haar vader blijft in gebreke met de afbetaling van het huis, zei schuldeiser Amer Haddadin aan de krant. Suleman woont in het huis met de achtling en de zes kinderen die ze eerder kreeg.

Haddadin kwam naar eigen zeggen met Sulemans vader een maandelijkse afbetaling van 4.000 dollar overeen voor het huis in La Habra, 30 kilometer ten zuidoosten van Los Angeles, dat 565.000 dollar (415.000 euro) kost. Begin deze maand moest een eindbedrag van 450.000 dollar betaald worden, maar dat geld heeft hij tot dusver niet ontvangen. "Ik was de redder van de kinderen. Maar wat de familie nu doet, is niet correct. Ik zal hen voor de rechtbank dagen", zei Haddadin aan televisiezender KABC.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/18/8/2/media_xl_3626567.jpg?20100321081455
         

Sulemans woordvoerder zei dat het een zaak tussen haar vader en Haddadin was. "Zij is enkel het slachtoffer."
         
Na een kunstmatige bevruchting bracht Suleman in januari acht kinderen met een keizersnede ter wereld. Drie kindermeisjes helpen haar dagelijks bij de verzorging van haar veertien kinderen.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/0/9/3/media_xl_3626568.jpg?20100321081654




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!