Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Seniorennet doet het licht uit

Ook Seniorennet doet het licht uit


http://img215.imageshack.us/img215/1543/pascalvyncke.jpg



Voor EarthHour van WWF maakt www.SeniorenNet.be haar homepage zaterdag de ganse dag zwart. De website doet symbolisch het licht uit om mee de actie te steunen.

"Als dé website voor de 50-plusser willen we een voorbeeld stellen", legt Pascal Vyncke van SeniorenNet uit. "Energie zal de zwarte homepage waarschijnlijk niet besparen. Het gaat echter om een symbolische actie die de hele dag de tienduizenden 50-plus bezoekers niet zal ontgaan."

SeniorenNet steunt de actie van Earth Hour en roept haar bezoekers tevens op om mee te doen vanavond en ook zelf het licht uit te doen. "Het milieu en de natuur zijn té belangrijk om met te spelen. We willen samen mee een sterk signaal geven", aldus Vyncke.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 320 gemeenten doen morgen het licht uit

Meer dan 320 gemeenten doen morgen het licht uit


http://img260.imageshack.us/img260/6141/lichtuit.jpg


Meer dan 320 gemeenten en 600 bedrijven hebben zich al geregistreerd op de site van Earth Hour, een initiatief van WWF. De natuurorganisatie roept iedereen op morgen van 20.30 uur tot 21.30 uur het licht te doven, als symbolische actie tegen de opwarming van de aarde.


Darth Fladder, de ambassadeur van Earth Hour in België, zal morgen  samen met Vlaams minister van Milieu Joke Schauvliege de lichten doven van het Atomium. Ook collega Hilde Crevits, minister van Mobiliteit, steunt het initiatief. Zij zal de verlichting van de snelwegen uitknippen. "Om veiligheidsredenen zullen de op- en afritten en de Ringwegen wel verlicht blijven", aldus de minister. In Wallonië werd besloten om de verlichting wel aan te steken, maar twee uur later dan normaal.






Het Brussels gewest dooft morgen alle lichten in de administratieve gebouwen en de kabinetten. De ambtenaren werden aangemoedigd om thuis hetzelfde te doen. Ook in onder meer de Basiliek van Koekelberg en de VRT-toren blijft het donker. In de Europese gebouwen gaat het licht uit om 20.30 uur. Nadien zal een maand lang intern campagne worden gevoerd om energie te besparen op kantoor.


Volgens WWF is Earth Hour dit jaar meer dan ooit nodig, na de grotendeels mislukte klimaattop in Kopenhagen. Acties als deze zijn volgens de organisatie onmisbaar om de regeringsleiders met meer ambitie te laten onderhandelen op de volgende klimaatconferentie in Cancun, eind 2010.

Elia, de beheerder van het elektriciteitsnet, laat intussen weten dat er storingen kunnen optreden als iedereen tegelijk het licht weer aansteekt




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofielen zijn binnenkort te ontmaskeren via hun typgedrag

Pedofielen zijn binnenkort te ontmaskeren via hun typgedrag





Pedofielen die het internet gebruiken om hun jonge prooien te zoeken, kunnen binnenkort worden opgespoord door hun toetsenbord. Wetenschappers zijn druk doende om bepaalde technologieën te ontwikkelen die de pedofiel kunnen ontmaskeren op de manier waarop hij zijn berichten intikt.


Onderzoekers aan de Universiteit van Newcastle hopen met hun nieuwe techniek leeftijd, geslacht en achtergrond te bepalen van de typist. Dat kan door binnen de tien toetsaanslagen snelheid en ritme te bepalen. Volgens de vorsers belooft de technologie 95 procent nauwkeurigheid.


Ook hopen ze zo volwassenen die zich voordoen als kinderen, met de hulp van hun software, te ontmaskeren. De nieuwe techniek belooft een fantastische tool in de strijd tegen pedofielen op het net. Ook kan zo voorkomen worden dat reeds veroordeelde zedendelinquenten opnieuw misdaden plegen via de computer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop de vispedicure

"Stop de vispedicure"





De vispedicure, waarbij kleine visje dode huidcellen op je voeten wegknabbelen, komt steeds meer in opspraak.  In New York is de behandeling al verboden en ook in Nederland gaan stemmen op om de beautybehandeling te verbieden. De diertjes zouden er teveel stress bij voelen.


De Dr. Fish methode is een nieuwe trend waarbij je de voeten onderdompelt in een bak water met honderden visjes. Zodra ze jouw tere voetjes in de gaten krijgen, gaan ze aan de slag. Elk droog stukje huid of eelt wordt door hen vakkundig opgeknabbeld en opgegeten. Zelfs droge huid die voor het menselijke oog nog niet zichtbaar is, wordt weggevreten. Dierenrechtenorganisaties willen de vispedicure liever kwijt. De diertjes zouden er volgens hen veel stress en ongemakken aan overhouden.


Deze methode, waarbij honderden vissen aan je voeten sabbelen, komt oorspronkelijk uit Turkije. In gebieden aan de Dode Zee maakt men er al jarenlang gebruik van. Onder meer om psoriasis, een chronische huidziekte gekenmerkt door rode vlekken, te behandelen. Recent is het een rage geworden in Europa, Amerika en Japan. De vraag is enorm.






De vissen zitten in een ton gevuld met water op hoge temperatuur. In dat warme water krijgt de Gara Rufa Obtusa, de karpersoort die de job uitoefent, geen ander voedsel. Bijgevolg stort de vis zich maar meteen op een alternatief, je onderdanen.


Het resultaat zou door geen menselijke pedicure te evenaren zijn. Al schijnt het knabbelen en sabbelen volgens 'voetgetuigen' vaak erg onaangenaam en irritant te zijn. Niet iedereen zit de behandeling uit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kritiek op pretpark met 108 dwergen

Kritiek op pretpark met 108 dwergen


http://img340.imageshack.us/img340/1829/skingdom.jpg


De kritiek op een pretpark met dwergen in China zwelt aan. Tegenstanders vinden dat de dwergen vernederd en commercieel uitgebuit worden voor de ogen van nieuwsgierigen.

Het 'Little People's Kingdom' stelt 108 dwergen te werk. Ze komen uit alle hoeken van de Volksrepubliek en entertainen bezoekers in sprookjesachtige pakken. Het koninkrijk van de dwergen heeft niet alleen engeltjes in dienst maar ook een heuse koning met een leger. Er is ook een ziekenhuis en een ministerie van Buitenlandse Zaken. Allemaal leven ze samen in een groot dorp.

Het hoogtepunt in hun dagelijks bestaan is de opvoering van het 'Zwanenmeer' waarbij de kleine mannen en vrouwen in roze balletpakjes dansen als kleine zwanen voor de bezoekers. Toch is niet iedereen opgezet met de vertoningen van de dwergen. Belangengroepen van gehandicapten vinden het bestaan van het koninkrijk "vernederend en stigmatiserend". Dwergen die in het pretpark willen werken moeten aan twee eisen voldoen. Ze moeten kleiner zijn dan 1 meter 30 en zelfstandig zijn. De jongste werknemer is 18 en de oudste 48, schrijft Sky News.




» Reageer (0)
25-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Singles vormen risicogroep voor zelfdoding

Singles vormen risicogroep voor zelfdoding





Zeven op de tien mensen die in 2009 de Zelfmoordlijn belden, is ongehuwd, weduwe of weduwnaar of gescheiden. Meer dan vier op de tien telefonische oproepers woont alleen.


"Alleenstaanden vormen een risicogroep voor zelfdoding", zegt het Centrum ter Preventie van Zelfdoding (CPZ). "Met 10.363 oproepen stond de Zelfmoordlijn ook in 2009 roodgloeiend." Vooral de eenzaamheid bij alleenstaanden en het hoge aantal suïcidale personen zonder juiste begeleiding was vorig jaar frappant.


Bijna 40 procent van de alleenstaanden meldde eenzaamheid als probleem. Bij de alleenwonenden liep dit zelfs op tot de helft. Die eenzaamheid blijkt ook nefaster te zijn voor mannen dan voor vrouwen. Het huwelijk en het hebben van een partner zijn logischerwijs een goed middel tegen eenzaamheid. "Voor mannen blijkt het voordeel echter aanzienlijk groter", luidt het, "onder de gehuwde bellers tellen we opvallend meer vrouwen".


Verder zegt de Zelfmoordlijn dat het taboe rond mentale gezondheid en zelfdoding blijft bestaan. Net geen 23 procent van de bellers en ongeveer 30 procent van de chatters spreekt voor het eerst over zijn of haar zelfdodingsgedachten met de Zelfmoordlijn.


"Meer dan een derde van onze oproepers raadpleegt geen deskundige. Nochtans denkt bijna de helft van onze oproepers al langer dan een jaar aan zelfdoding en hebben velen al een poging achter de rug. Dit is verontrustend", aldus directrice Grieke Forceville.
Uit een onderzoek van jongerenonderzoeksbureau Trendwolves blijkt dat 70 procent van de jongeren die online met zelfdoding geconfronteerd worden, op het onderwerp ingaan; 80 procent probeert hulp te bieden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg eet en drinkt vaker thuis door crisis

Belg eet en drinkt vaker thuis door crisis




Door de economische crisis eet en drinkt de Belg vaker thuis, al is het verschil klein. Zevenenzestig procent van de consumptiemomenten in 2009 vond thuis plaats, tegenover 65 procent in 2007. Dat blijkt uit een studie over het eetgedrag van de Belgen waarvan het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).


Onderzoeksbureau InSites bevroeg in 2009 elke dag online 17 Belgen tussen 15 en 65 jaar, of 6.264 respondenten in totaal. 33 procent van de consumptiemomenten vindt buitenshuis plaats. In de eerste plaats is dat op het werk of op school: 30 procent had de dag voordien iets op school of het werk gegeten of gedronken. In 2007 was dat nog 37 procent, een daling die volgens het VLAM waarschijnlijk grotendeels te wijten is aan de hogere werkloosheid en de stijging van het deeltijds werken en thuiswerken.


Van de warme maaltijden is 74 procent thuis bereid met de "vlees-groenten-aardappelen-combinatie" als populairste. Brood blijft het meest geconsumeerde product. Opvallend, 28 procent verklaarde de voorbije dag geen groenten of fruit gegeten te hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevallen fietsster krijgt boete voor bloedvlek op wegdek

Gevallen fietsster krijgt boete voor bloedvlek op wegdek


http://img213.imageshack.us/img213/6863/boetevoorbloedvlek.jpg


Een vrouw uit Wieze smakte afgelopen zomer tijdens een fietstocht door Aalst tegen het asfalt. De Oost-Vlaamse stad heeft de arme dame van 70 nu een factuur gestuurd van 250 euro. Het brandweerkorps moest namelijk opgetrommeld worden om een bloedvlek van het wegdek te verwijderen.

Burgemeester Ilse Uyttersprot (CD&V) ontkent het verhaal niet. Volgens haar gaat het hier om een standaardprocedure. "Als er een ongeval gebeurt krijgt de stad Aalst de facturen voor het vervoer met de ziekenwagen, de opname in het ziekenhuis en sturen we de brandweer om de rijweg schoon te maken."

De brandweer was destijds twintig minuten in de weer om de bloedvlek op te kuisen en dat werd nu in rekening gebracht. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beha' lift je kont zonder operatie

'Beha' lift je kont zonder operatie





Een hangerige of platte kont kun je nu instant een lift geven met een kledingstuk dat hetzelfde doet voor je achterste als een push-up beha voor je borsten.

Jennifer Lopez
Je draagt de Biniki onder je broek, dit geeft een stevigere look aan je kont, zodat je de rondingen van celebs als Jennifer Lopez en Beyoncé kan evenaren. Het kledingstuk bestaat uit een gordel rond de taille met aanpasbare bandjes die onder de kont zitten om deze te liften. Er is zelfs een mannelijke versie van, de Maniki, die hij zelfs kan dragen onder een zwembroek. Ook ontwikkelde de ontvindster Karin Hart de 'Throng', een Biniki dat je als string kan dragen zonder het oncomfortabele touwtje.

Plakband
De Amerikaanse psychologe Karin Hart vond het kledingstuk uit nadat ze afviel en zo de ronde vorm van haar kont verloor. Ze ontdekte als snel dat er geen product bestaat dat kleine of platte konten lift. Hart: "Toen ik ben afgevallen, ging ik op zoek naar iets dat mijn kont kon liften. Omdat ik niets vond, besloot ik zelf iets te maken. Ik gebruikte plakband en bracht deze op verschillende gebieden aan, zo wist ik wat het beste werkte. Omdat ik zo tevreden was over het resultaat, maakt ik een paar exemplaren zodat ik ze altijd kon dragen.

Beha voor kont
"De meeste mensen zijn het ermee eens dat borsten en konten het meeest sexy zijn als ze hoog zitten, daarom dragen miljoenen vrouwen een beha. De Biniki boost kleinere, plattere konten, het geeft vrouwen meer zelfvertrouwen over hoe hun achterkant", aldus Hart. Momenteel is ze nog op zoek naar een Europese distributeur voor haar producten, je kan de Biniki al wel op haar website bestellen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland

Nieuwe mensensoort ontdekt in Rusland





Een nieuwe mensensoort is ontdekt in Rusland, dankzij dna-tests op een vingerbeentje dat was opgegraven in Siberië. De persoon, die naar schatting 30.000 jaar geleden heeft geleefd, behoorde niet tot de soort Homo sapiens, de enige mensensoort vandaag, maar was ook geen Neanderthaler, een mensensoort die 35.000 jaar geleden uitstierf.
 
Het Max Planck Instituut voor Evolutionaire Antropologie in Leipzig deed de ontdekking, waarover wordt bericht in het wetenschappelijk blad Nature. De vondst suggereert dat er nog een andere emigratie was van hominide voorouders uit Afrika, waar alle Homo soorten hun voorouderlijke roots liggen. Tot nog toe was gedacht dat enkel de Homo sapiens, Neanderthalers en Homo erectus is staat was tot deze verre verhuis.
 
Het beentje, dat in 2008 werd gevonden in een grot in het Altajgebergte in het zuiden van Siberië, bevatte nog voldoende mitochondriaal dna om geanalyseerd te worden door het team aangevoerd door Johannes Krause en Svante Paabo.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fats Domino - There Goes My Heart Again

Fats Domino - There Goes My Heart Again

Klik op de foto om hem te beluisteren






Fats Domino, geboren als Antoine Dominique Domino, (New Orleans, 26 februari 1928) is een rhythm and blueszanger-pianist. In de jaren 50 en 60 was hij de best verkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Voor Domino's bijdragen aan de rock-'n-roll is hij in 1986 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Ook staat hij in de The Louisiana Music  en Songwriters Hall Of Fame. Domino staat op #25 in de Rolling Stone-lijst 100 Greatest Artists of All Time.

Zijn carrière begon in 1949 met "The Fat Man", een van de eerste rock-'n-rollplaten  en de reden voor zijn wereldberoemde bijnaam. Dit nummer en de vele hits die daarna volgden schreef hij samen met Dave Bartholomew, een bandleider en producent van vele Rhythm-and-Bluesartiesten uit New Orleans. De nummers werden tijdens de vijftiger jaren allen opgenomen in de studio van Cossimo Matassa in New Orleans en uitgebracht op het Imperial Label. The Fat Man werd met meer dan een miljoen verkochte exemplaren een grote hit. Dave Bartholomew is ook de schrijver van de wereldhits " I hear you Knockin'" en " One Night".

Na een aantal kleine hits brak Domino in 1955 definitief door bij het grote publiek met "Ain't That a Shame", dat in de Verenigde Staten de top-tien haalde. Vervolgens maakte Domino 35 nummers die de Nederlandse Top 40 haalden, waaronder "Whole Lotta Loving", "Blue Monday" en "Blueberry Hill". Ook speelde Domino in de films Shake, Rattle & Rock! en The Girl Can't Help It. Gedurende de zeventiger jaren was Domino nog steeds actief, maar niet zo succesvol als in de vijftiger en zestiger jaren. In 1980 trad hij voor het eerst op bij het North Sea Jazz Festival.

Nadat in 2005  de orkaan Katrina over zijn geboorteplaats was getrokken, werd Fats Domino korte tijd vermist, totdat zijn dochter hem herkende op foto's van geëvacueerden. Door deze natuurramp mist hij nu wel 12 van zijn 22 gouden platen, maar hij is erg gelukkig met het feit dat hij de foto nog heeft waar hij samen met Elvis Presley op staat afgebeeld.

Zijn laatste optreden vond plaats op 19 mei 2006 bij Tipitinas, de bekende jazz- en bluesclub in New Orleans. Dit optreden is opgenomen op de recent verschenen documentaire "Walking Back to New Orleans". Fats is inmiddels (2010) 81 jaar oud en in goede gezondheid.

"Golden Record Awards" meer dan 1.000.000 exemplaren verkocht:




» Reageer (0)
24-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mestkever is sterkste insect ter wereld

Mestkever is sterkste insect ter wereld



Zes dubbeldeksbussen uit Londen kan het beest tillen. Of toch het equivalent daarvan voor de 'Onthophagus taurus'. Dat is de mestkever die werd uitgeroepen tot het sterktste insect ter wereld.

De kever kan 1.141 keer zijn eigen gewicht trekken, volgens een onderzoek van de Queen Mary University of London, dat in het wetenschappelijke tijdschrift 'Proceedings of the Royal Society B' werd gepubliceerd. Dat zou voor een gemiddelde sterveling van 70 kilo (droog aan de haak) overeenkomen met een Londense volgeladen dubbeldekkerbus of zes. Toch maar niet, zouden wij zeggen.

Mijt nog sterker
Het onderzoek bracht ook aan het licht dat de mijt eigenlijk nog een zwaarder gewicht kan trekken dan de kever, maar mijten behoren, zoals u ongetwijfeld weet, tot de spinachtigen en niet tot de insecten. Vandaar dat ze geen concurrentie zijn voor de macho mestkever, die zijn onvoorstelbare krachten vooral nodig heeft bij gevechten om vrouwtjes.

Die vrouwtjes graven tunnels waarin de paring kan plaatsvinden. Als een mannetje op zo'n tunnel botst die al bezet is door een rivaal, dan is het oorlog en worden de hoorntjes gekruist met de bedoeling elkaar weg te duwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudere vrouwen moeten elke dag uur sporten om slank te blijven

Oudere vrouwen moeten elke dag uur sporten om slank te blijven





Vrouwen van middelbare leeftijd moeten minstens éé uur per dag gematigd sporten als ze de extra kilo's willen vermijden die met het verouderen gepaard gaan, dat blijkt uit recent onderzoek. Velen hebben echter geen tijd om dit in hun drukke schema te passen.


Professor Mary Tillema zegt echter dat elke dag een uur sporten niet makkelijk zal zijn voor veel vrouwen. "Het is veel om te vragen van de mensen. Als ik niet oplet met wat ik eet, zelf al sport ik consequent, dan kom ik bij." "In de realistische wereld van een werkende moeder met een gezin is het erg moeilijk om dit uurtje sport in te plannen", aldus professor Eva Lazarra. "Het is belangrijk bij de bestrijding van obesitas dat we beginnen te kijken naar preventie en dat dit een deel wordt van het dagelijkse leven, maar het moet wel doenbaar blijven. "


President Barack Obama en first lady Michelle Obama gingen al de strijd aan met obesitas bij kinderen. "Het is nodig dat dezelfde maatregelen genomen worden bij volwassenen om de gezondheidsconsequenties van obesitas te vermijden." Experts zeggen dat het politieke veranderingen zal vragen om de Amerikanen te helpen meer te sporten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HIV-moeder weigert hulp en laat baby sterven van honger

HIV-moeder weigert hulp en laat baby sterven van honger



Negen dokters, sociale assistenten en verzorgers stonden in voor de baby en toch is het gestorven omdat zijn moeder niet in staat was om voor hem te zorgen. In de zes maanden voor zijn dood kreeg de baby nog vijftien keer bezoek van de professionele hulpverleners en toch kon het drama plaats vinden.


Hoewel ze verschillende keren hun bezorgheid geuit hebben, nam niemand initiatief om de baby te redden. Zijn HIV-positieve moeder stuurde de hulpverleners ook vaak wandelen. Uit een vertrouwelijk rapport dat de krant Daily Mail kon inkijken, blijkt dat de baby dood aangetroffen werd tussen rottend voedsel na een noodoproep van zijn moeder.


Uit de autopsie bleek dat zijn maagje leeg was en dat de baby al dagen niet meer gegeten had. Volgens de lijkschouwer kwam de baby om van de honger en was het kind duidelijk ondervoed. De politie startte een onderzoek en pakte de moeder op beschuldiging van kinderverwaarlozing op. Ze had professionele hulp geweigerd omdat ze bang was dat iemand er zou achterkomen dat ze de hulp nodig had omdat ze besmet was met het aidsvirus. De immigrant had schrik, ze wilde niet dat haar gemeenschap haar zou verstoten. Hoewel de professionele hulpverleners twijfelden aan haar oudercapaciteiten mocht ze haar baby en haar vier jaar oude dochter houden. Twee dagen na de dood van de baby werd de vrouw overgebracht naar een ziekenhuis in West-Londen waar ze overleed aan een hersenaandoening, een gevolg van haar HIV-besmetting.


De vrouw kwam een paar jaar terug naar Londen met haar familie. Het was hulpverleners meteen opgevallen dat ze eigenlijk niet in staat was om voor haar dochter te zorgen en ze plaatsen het meisje op een lijst van risicogevallen. Later werd de naam van de kleuter op de lijst geschrapt en verhuisde ze samen met haar zwangere moeder naar Birmingham waar de vrouw beviel van haar zoontje. Na de bevalling beweerde ze dat ze mishandeld werd door de vader van de baby en ze verhuisde naar Londen waar een aantal zorgverleners haar kwamen bezoeken. Ondanks dat alles erop wees dat de vrouw steeds minder in staat was om voor haar kinderen te zorgen, werd er niets ondernomen.


Een week na het laatste bezoek van een professional werd de baby dood aangetroffen op de flat van zijn moeder in St. John's Wood. "We hoorden de baby en het oudere kind altijd huilen", zegt een buur. "Op 8 maart hoorde mijn zoon plots een luide schreeuw." Volgens een bron met kennis van zaken is het ongeoorloofd dat een baby zo kan sterven. "Minstens twee instanties waren verantwoordelijk voor het welzijn van de baby. Het is dan ook onaanvaardbaar dat vandaag in Groot-Brittannië een kind dat onder toezicht staat van verschillende instanties toch nog sterven kan van honger!"




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterke koffie is beter voor de maag

Sterke koffie is beter voor de maag





Drink je koffie, neem je maar beter het straffe en sterke spul. Nieuw onderzoek bewijst dat de sterke variant beter is voor de maag dan milde koffie.

Zuren
1 op 5 maaglijders door het koffiedrinken, dient zich te onthouden van het bakje troost. De studie door Oostenrijkse wetenschappers kan een heleboel mensen helpen die last hebben van koffiegevoeligheid. De resultaten suggereren immers dat donker gebrande koffie minder zuur produceert in de maag dan andere varianten.

Roosterproces
Volgens het rapport zijn er drie componenten die koffiedrinkers een zure maag bezorgen: cafeïne, catechols en N-alkanoly-5-hydroxytryptamides. Onverwacht botsten ze op 1 koffie-ingrediënt, N-methylpyridium (NMP), dat de maagcellen aanzet tot een stopzetting van het aantal zuren. Deze NMP werd niet gevonden in ruwe koffiebonen, maar komt vrij door het roosterproces.

Nieuwe koffie
Intussen testen de vorsers verschillende soorten bonen en roostermethodes. Zo hopen ze later een nieuw maagvriendelijk koffiebrouwsel op de markt te kunnen brengen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Operatie onderkaak maakt even jong als facelift

Operatie onderkaak maakt even jong als facelift





Het vraagt meer dan enkel operatie die de huid strakker maken om de tekeningen van veroudering tegen te gaan. Onderzoekers ontdekten dat gezichtsveroudering ook belangrijke veranderingen aan de beenderstructuur inhouden.

Onderkaak
De artsen bestudeerden 120 gezichtscans. Ze verdeelden de deelnemers in drie leeftijdscategorieën: van 20 tot 36, van 41 tot 64 en 65 en ouder. Daaruit bleek dat de hoek van de kaak afneemt met de jaren, dit zorgt voor een minder gedefinieerde onderkaak. Ook neemt de lengte van de kaaklijn af waardoor je kin minder uitgesproken wordt. Als laatste krijgt je gezicht een meer ovale vorm. Dit proces begint ongeveer vanaf je veertigste.

Twee procedures
De toekomst van cosmetische procedures zal dus eerst bestaan in het aanbrengen van kin en wangimplantaten bij vrouwen om zo de structuur van vroeger terug te reconstrueren. Dan pas komt het strak trekken van de gezichtshuid. De kaak bepaalt namelijk het uitzicht van het onderste van je gezicht, het verandert je schoonheid. Dit onderdeel zorgt ook voor de ondersteuning van de huid aan de kaak en de nek, als de lengte ervan afneemt, gaat je huid hier meer gaat hangen.  

Invloed uiterlijk
"Artsen kregen lang te horen dat gezichtsveroudering veroorzaakt wordt door het zakken van het zachte weefsel en door verlies aan elasticiteit van de huid. Hoewel we altijd al wisten dat de beenderstructuur verandert met de jaren, beseften we de invloed hiervan niet op het uiterlijk", aldus de onderzoekers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester

Meisje zonder benen is nu levensechte Assepoester





Olivia Story, een zesjarig meisje uit het Engelse Reading, gaat momenteel door het leven als een echte Assepoester. Ze is de eerste persoon over het kanaal die speciaal gemaakte beenprotheses heeft. Op haar tweede werd Olivia geveld door de dodelijke ziekte meningokokken meningitis, waardoor ze haar twee ledematen onder de knie en een arm verloor.





Olivia besefte al snel dat ze voor altijd anders zou zijn dan haar klasgenootjes, van een feestje waarin ze uit de bol kon gaan met haar vriendinnen in roze dansschoentjes kon ze alleen maar dromen. Maar na uren werk aan haar beenprotheses met aangepaste voeten zorgt de medische wereld voor soelaas, zodat Olivia naar de feestjes als een levensechte Assepoester kan.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/1/13/5/media_xl_3630635.jpg?20100324113809




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanda Jackson - Let's Have A Party

Wanda Jackson - Let's Have A Party

Klik op de foto om haar te beluisteren






Wanda Jackson (Wanda Jean Jackson), (Maud, Oklahoma, 20 oktober 1937), wordt soms de eerste vrouwelijke rock-'n-rollzangeres genoemd. Ze begon bij Decca  in 1954. Jackson tekende een contract bij Capitol in 1956. In 1960 kreeg ze succes in de pop chart toen Capitol haar opname uit 1958 "Let's Have a Party" uitgaf. Ze schakelde over naar countrymuziek  in de zestigerjaren en scoorde hier en daar een paar hits. Ze noemden haar vaak de "Queen of Rockabilly".

Jackson zat nog steeds op de 'High School' toen countryzanger Hank Thompson haar hoorde zingen in een programma op de radio in Oklahoma City en hij vroeg haar of ze wat opnamen wilde maken met zijn band. Ze ontmoette Elvis Presley, die haar aanmoedigde het genre van de gospel - waarmee ze sinds haar jeugd optrad - te verlaten en rock-'n-roll te proberen. Ze ontwikkelde haar eigen distinctieve geluid en trad op in een variëteit van genres, van volkse traditionele liedjes tot country en luidstemmige suggestieve ballads.

In 1995 maakte Wanda Jackson min of meer haar rentree in de rock-’n'-rollscène door haar medewerking aan het het album "Rockabilly Filly" van Rosie Flores. In 2003 verscheen haar eerste studioalbum in jaren "Heart Trouble" waarop zij wordt begeleid door artiesten zoals Elvis Costello, Lee Rocker (Stray Cats) en The Cramps. Drie jaar later volgde de CD "I Remember Elvis" waarop Wanda terugblikt op haar samenwerking en vriendschap met The King.

Op 16 augustus 2007 nam Wanda deel aan een concert in Europa, als gast ster van de Nederlandse rock-'n-roll-sterren, René Shuman en Angel-Eye. In 2009 verzorgt Wanda Jackson een gastoptreden op de CD-single "Whiskey Song" van Nederlandse rock-'n-roll-zanger William Smulders. Het betreft hier duetversies van Let's Have A Party en Funnel Of Love.

In april 2009 zal Wanda Jackson worden opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.




» Reageer (0)
23-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen

Bijna helft Belgen heeft het moeilijk om rond te komen



Maar liefst 44 procent van de Belgen had in 2008 moeite om rond te komen. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor.


In 2008 had 44 procent van de Belgen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat meldt de FOD Economie op basis van een Europese enquête. In 2007 bedroeg dat aantal nog 34 procent. Maar liefst 21 procent van de ondervraagden geeft aan 'moeilijk' of 'zeer moeilijk' rond te komen, 23 procent komt 'eerder moeilijk' rond.
 

Ongeveer 1 op 7 Belgen loopt een verhoogd risico op armoede. Dat wil zeggen dat er in het gezin per hoofd niet meer dan 899 euro per maand beschikbaar is. Vooral 65-plussers (21,3 procent) en alleenstaande ouders (39,5 procent) hebben een opvallend hoger risico om in de armoede te verzeilen.

Verder blijkt dat werk een belangrijke buffer is tegen armoede. Het armoederisico van werklozen is zeven keer hoger dan dat van de werkenden. Ook het onderwijsniveau beïnvloedt het armoederisico. Bij personen zonder diploma of met een diploma lager onderwijs ligt het risico twee keer hoger dan bij personen met een diploma secundair onderwijs en bijna drie keer hoger dan bij personen met een diploma hoger onderwijs.
 

Voor 24,1 procent van de mensen die boven de armoedegrens leven is het onmogelijk om één keer per maand vrienden te ontvangen. In dezelfde groep is het voor 39,5 procent niet mogelijk om een onverwachte uitgave van 800 euro binnen de week op te vangen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zet je bioklok nu al op het zomeruur

Zet je bioklok nu al op het zomeruur





Dit weekend wordt er weer eens met de tijd geknoeid. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje vooruit gezet. En dat heeft gevolgen voor onze biologische klok: een uurtje minder slaap kan dagen voelbaar zijn.

Nadelen
Volgens artsen is het winteruur het meest natuurlijke voor ons lichaam. Anders is het met de zomertijd. De Belgische Vereniging tegen de Zomertijd (BVZT) is al jaren tegen de ingreep en zwaait met wetenschappelijke publicaties die de gevolgen aanhalen: slaperigheid, stress, overconsumptie van slaap- en kalmeringsmiddelen en meer ongevallen. De zomertijd zou volgens hen ook een oorzaak zijn van een verhoogde luchtverontreiniging .

7 dagen last
Wat er ook van is, een uur vooruit zetten, betekent een uur eerder opstaan. Volgens berekeningen zouden we 15 tot 20 % minder slaap hebben. Dat kan het slaapritme van heel wat mensen verstoren. Vooral nachtmensen die doorgaans laat gaan slapen en 's morgens ook laat opstaan, zouden hinder kunnen ondervinden. Ook ouderen, kinderen en zieken ijlen enkele dagen na bij de verschoven tijd. Een aanpassing vraagt aan het lichaam één tot zeven dagen tijd. 

Tips
Hoe kan je het lichaam voorbereiden op een uurtje minder slaap?

-Ga op vaste tijdstippen slapen.  Zorg dat je voldoende nachtrust kent en op vrijdag,zaterdag en zondag trek je zelfs een half uurtje eerder naar bed.

-Doe geen middagdutje op de dag dat de klok wordt bijgesteld. Ga liever 's avonds tijdig naar bed.

-Neem geen slaappilen en tracht koffie, alcoholische dranken of andere slaapverstoorders, zoveel mogelijk te vermijden.

-Is het buiten nog erg licht en raken je kinderen niet in bed, verduister dan hun kamer. Zorg dat ze op hun gewone tijdstip in bed geraken.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!