Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe leef je met een man?

Hoe leef je met een man?



"Beslis je met een man samen te leven, gaat een hele nieuwe wereld open. Veel vrouwen denken dat liefde en romantiek de klus wel klaren, zo verwaarlozen ze de strategie". Dit schrijft auteur Jennifer Worick in haar boek : 'Leven met een man, hoe moet dat dan?"


Er bestaan handleidingen om met een man samen te leven. 6minutes. be haalde de ultieme tips uit het boek van de Amerikaanse schrijfster. De auteur geeft een aantal, vaak hilarische tips aan om met je liefste in pijs en vree samen te leven. Oordeel zelf wat ze waard zijn.  


1.    Territorium
Heb je een man gevonden, begint het al: wie trekt in bij wie? Of verhuis je naar iets nieuws, hoe vind je iets waar beiden tevreden mee zijn? Romantiek wordt door mensenhanden gemaakt: zorg voor voldoende ruimte, een dekbed in een kleur waar beiden van houden, een stapels kussens, een kaars met geur of massage-olie. Deze kunnen de kloof tussen beiden al dichten. Maak het met andere woorden gezellig, zoek gemeenschappelijke mooimakers in je interieur. Lukt dat niet, moeten aparte slaapkamers worden gemaakt.


Volgens de schrijfster moet een eigen plek kunnen. Zonder toestemming mag de ander er geen voet verzetten. Dat kan voor manlief de kelder of garage zijn, voor vrouwlief een zonnig plekje aan het raam. Voorwaarde is dat daar niets verplaatst of gewijzigd mag worden.


2.    Zorg voor romantische rituelen
Romantiek doorbreekt de dagelijkse sleur en bewaart de appetijt. Niet onlogisch, al raadt ze ons ook aan echt interesse te tonen in zijn hobby's, zijn werk en wat hem bezighoudt. Krijg jij die belangstelling niet van hem, tracht dan een eigen leven te leiden naast je relatie. Dat mag.


3. Stem de kookpotten op elkaar af
Zoek wat jullie beiden lekker vinden, maar leer beslist zijn favoriete gerecht klaar te maken en op te eten. Moet hij ook jouw kost leren eten? Dat kan door hem te verrassen met jouw kookkunsten.


4. Al spelend leren
De moderne man doet zijn deel in het huishouden. Dat hoort zo, maar net als een klein kind maak je er een spelletje van 'wie is het eerst klaar?' of 'verstop geld op plekken waar hij de werkjes doet. Wat hij vindt, mag hij houden?' 


5. Verzorg je
Wil je romantiek, hoor je als vrouw er deftig bij te lopen. Een beetje glamour mag niet ontbreken, zelfs al ben je mama. Verstop overal in huis een lipstick zodat je jezelf altijd kan opmaken. Heb je een baby, leg je overal een fopspeen zodat de kleine op elk moment kan getroost worden. 'Zo wordt manlief niet geforceerd, maar bloeit die zachtjes open in zijn relatie met het kindje'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruine zomertint blijft gegeerd

Bruine zomertint blijft gegeerd





Een witte huid mag door de mode-industrie dan wel gegeerd zijn, voor de meeste dames hoort een bruingetinte huid nog steeds bij de zomer. Uit een Nederlandse rondvraag blijkt dat 30 procent zichzelf slanker vindt met een bruine teint. Vrijwel alle vrouwen denken te weten hoe veilig te zonnen, al dan niet onder de zonnebank.


Slechts 1 op de 10 ondervraagden smeert zich niet altijd in met een beschermingsfactor. Een kleine 13 procent weet te weinig over veilig zonnen, dat blijkt uit het onderzoek van Sunday's. Naakt zonnen lijkt voorbij, slechts 5 procent trekt alle kleren uit onder de zon. Vooral vrouwen onder de dertig jaar doen het nooit.


Geen zon te bespeuren? 30 procent van de dames trekt dan naar de zonnebank, 1 op 2 gelooft dat de zonnebank op dezelfde manier werkt als de zon. Redenen om onder de lampen te liggen zijn: ontspanning (57%) , een mooie gebruinde huid (56%) of een voorbereiding op de zomerperiode en vakantie (44%). Minstens even veel dames trekken niet naar de zonnebank uit mogelijke gezondheidsrisico's (41%) en tijdsgebrek (20%).(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsunami door vulkaan kan Zuid-Italië tot zinken brengen

Tsunami door vulkaan kan Zuid-Italië tot zinken brengen



Volgens een gerespecteerd vulkanoloog kan Zuid-Italië op ieder moment tot zinken gebracht worden indien de grootse onderzeese vulkaan afbrokkelt en reuzegrote golven veroorzaakt.

Uit onderzoek blijkt dat de Marsili vulkaan boordenvol magma zit. Bovendien zijn de wanden zeer fragiel waardoor ze elk moment kunnen instorten. Alles wijst erop dat de vulkaan terug actief is en kan beginnen uitbarsten. "Het kan zelfs morgen al gebeuren", verklaart vulkanoloog Enzo Boschi. Indien de vulkaan uitbarst, zal dit een enorme tsunami teweegbrengen die een grote bedreiging vormt voor Zuid-Italië en Sicilië.

Indrukwekkende cijfers
De onderzeese Marsili vulkaan is 3000 meter hoog en bevindt zich 150 km ten zuidwesten van Napels. De lengte van de enorme vulkaan bedraagt 70 km en hij is zo'n 30 km breed. De krater is 450 meter onder zeeniveau gesitueerd.




» Reageer (0)
29-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je benen klaar voor rokjes en shorts

Maak je benen klaar voor rokjes en shorts



http://img651.imageshack.us/img651/4928/benens.jpg


Nu de lente is aangebroken, kunnen we weer onze fleurige rokjes en shorts beginnen klaarleggen. Omdat we onze benen zo lang weggestoken hebben tijdens de winter, is een opfrisbeurt voor de zomer bij de meeste vrouwen nodig. Daarom enkele tips om je benen rokjesklaar te maken.

Een bleke teint, cellulitis en fijne spataders zijn de meest voorkomende redenen waarom vrouwen hun benen niet durven tonen op straat:

Adertjes en kleur
Via laserbehandelingen kun je fijne spataders aanpakken, dit laat geen littekens na en je herstelt hier redelijk snel van. Als je echter deze behandeling niet ziet zitten, kun je deze verdoezelen door je hydraterende crème te mengen met een concealer, een bruiner kleurt doet de adertjes minder opvallen. Pas dan wel op met witte, fleurige rokjes, zorg dat alles goed is ingetrokken voor je deze aantrekt om plekken te vermijden. De illusie van een stralende teint creëer je ook met een bodylotion die het licht reflecteert. Het zorgt voor een gloed waardoor je benen bruiner en strakker lijken.

Cellulitis
De meeste crèmes tegen cellulitis werken niet en zijn dus weggesmeten geld. Een eenvoudige scrub kan meer effect hebben omdat de massage de doorbloeding in je benen stimuleert. Dit verwijdert ook de dode huidcellen en de daarmee gepaard gaande doffe, grijze kleur. Kies voor een scrub met natuurlijke ingrediënten, zodat je huid er niet onder te lijden heeft. Om je benen wat steviger te maken en zo ook cellulitis te beperken kun je vanaf nu  elke dag volgende oefening doen:

- Sta rechtop, hou je voeten samen en neem twee lichte gewichtjes in je handen. Die hangen losjes naast je lichaam, je palmen wijzen naar binnen.

- Met een voet zet met je knie in een hoek van 90 graten een stap voorwaarts, de andere knie plooit richting de grond, die mag echter nooit de grond raken. Let er op dat je voorste knie ter hoogte van de enkel zit.

- Vervolgens duw je je terug af met je rechtervoet en ga je naar startpositie.

- Herhaal dit nu met je andere been. Werk een set van 15 oefeningen af, rust even en doe er dan weer 15.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse appel verkleint kans op kanker

Dagelijkse appel verkleint kans op kanker





Het regelmatig eten van appels beperkt het risico op een bepaalde darmkanker, dat blijkt uit recent Pools onderzoek.


De onderzoekers vergeleken de gegevens van 592 patiënten met deze ziekte met die van 765 gezonde mensen. Daaruit blijkt dat degenen die meer dan één appel per dag eten de helft minder risico liepen op colorectale kanker. Het eten van ander fruit heeft niet hetzelfde effect op je gezondheid.


Volgens de onderzoekers is de hoge concentratie van flavonoïden in appels de reden. Deze gedragen zich als antioxidanten en zitten voornamelijk in de schil van de appels, je vindt ze er vijf keer meer dan in het vruchtvlees. De onderzoekers raden dus aan het fruit te wassen in plaats van te schillen. Flavonoïden verhinderen dat vrije radicalen schade aanrichten aan het weefsel, zo kunnen ze kanker voorkomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrij te koop sleuteltje schakelt alle flitspalen uit

"Vrij te koop sleuteltje schakelt alle flitspalen uit"



Met sloten en sleutels die vrij te koop zijn, kunnen alle flitspalen in Vlaanderen uitgeschakeld worden zonder risico op vervolging. Dat zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD).


Omdat de sloten en sleutels zonder bestelling vrij te koop zijn, "kan iedereen die het typenummer van het sleuteltje kent dit kopen, bestellen en op eenvoudig verzoek laten namaken. Elke slotenmaker kan dit leveren en namaken. Zowel het slot als de sleutel beschikt niet over een of andere veiligheidcode."


Verstrepen toonde in het programma 'Verstrepen&Hermans' op GunkTV hoe hij de flitspalen onklaar maakte. "Mijn voordeur thuis is beter beveiligd dan al die flitspalen en sturingskasten. Je doet ze zonder probleem open en je kan gewoon de zekering afzetten. Ik moet zelfs geen kniptang meebrengen. Ik heb bewezen dat het allerlaatste model zelfs opengaat met mijn sleuteltje. Het is onvoorstelbaar dat de Vlaamse overheid zo nalatig en amateuristisch is."
 

Als hij dat zou willen, zegt Verstrepen, legt hij "morgen het grootste deel van de flitspalen in Vlaanderen plat. Als ik stout ben, geef ik de gegevens vrij van het sleuteltje en het slot. Ik wil dit niet doen, maar als ik het kan en weet... wie dan nog?" Verstrepen spreekt van "je reinste amateurisme" in hoofde van de overheid. "Ik kan flitspalen uitschakelen zonder iets te vernielen. Men kan mij dus zelfs niet vervolgen omdat ik niets vernietig." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen diagnoses meer voor probleemkinderen ouder dan 7jaar

Geen diagnoses meer voor probleemkinderen ouder dan 7jaar



De Centra voor Ontwikkelingsstoornissen (COS) moeten door een gebrek aan budget kinderen ouder dan zeven jaar weigeren voor onderzoek. "Dat is schrijnend, omdat veel gedrags- en leerproblemen pas in de lagere school tot uiting komen", luidt het maandag in Gazet van Antwerpen. Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V) belooft een meerjarenplan.


In Vlaanderen zijn er vier Centra voor Ontwikkelingsstoornissen: in Antwerpen, Gent, Leuven en Brussel. Zij onderzoeken duizenden baby's en jonge kinderen op mogelijke mentale, fysieke, gedrags- of leermoeilijkheden, waaronder ADHD en autisme.


De wachttijden voor kinderen ouder dan 24 maanden waren enkele jaren geleden opgelopen tot twee jaar. "Om daar iets aan te doen hebben de centra ervoor gekozen om zich te concentreren op de baby's en kleuters. Om daar de problemen vroeg te detecteren zodat snel met ondersteuning gestart kan worden", zegt Lieve Heene, de directrice van COS Antwerpen.


Daardoor blijft een hele groep ouders met kinderen met moeilijkheden wel in de kou staan. Zij kunnen alleen op de privémarkt terecht, maar daar kosten multidisciplinaire onderzoeken minstens 750 euro, waar de ouderbijdrage bij een gesubsidieerd onderzoek door een COS maximaal 60 euro bedraagt.


Vlaams minister Vandeurzen zegt dat er vanaf 2011 een uitbreidingsoperatie moet starten. "Die zal zorgen voor meer capaciteit in de verschillende diagnosecentra", luidt het. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van stem

Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van stem



Een op de drie Vlaamse leraren heeft last van de stem. Een op de vijf heeft een echt stemprobleem. Dat zijn minstens 30.000 leraren. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat het onderwijsblad Klasse deze week bekendmaakt.

Het onderzoek is van logopedist en onderzoeker Bernadette Timmermans. Zij toonde aan dat het probleem al in de lerarenopleiding begint. Zo zou een op de vijf aspirant-leraren last hebben met zijn stem of zelfs al een stemprobleem hebben. Volgens Timmermans kan een minimale training de stemkwaliteit van 75 procent van de studenten al verbeteren.
 
Overbelasting
Stemverlies en keelontsteking, beide door overbelasting, zijn de meest voorkomende stemproblemen bij leraren. Vooral vrouwelijke leraren hebben er last van. Het aantal stemproblemen bij leraren piekt tussen de leeftijd van 20-25 jaar en 45-50 jaar. De 45- tot 50-jarigen klagen het meest over stemproblemen. Dit bewijst dat stemproblemen vooral na langdurige (over)belasting de kop opsteken.
 
Alle Vlaamse lerarenopleidingen ontvangen bij de Klasse van deze week een gratis preventiebrochure waarmee ze hun studenten kunnen leren hoe ze hun stem beter gebruiken en minder belasten. TV.Klasse brengt bovendien een instructiefilmpje online waarmee leraren leren hun stem beter te gebruiken.

Uit onderzoek in het Antwerpse blijkt dat leraren die aan stemloosheid lijden negentien dagen per jaar afwezig zijn.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verpleegster weigert stervende patiënt glas water

Verpleegster weigert stervende patiënt glas water


http://img97.imageshack.us/img97/254/geenwater.jpg
(foto mailonline)


In Groot-Brittannië heeft een patiënt naar de telefooncentrale van het ziekenhuis gebeld nadat een verpleegster hem een glas water weigerde. De 60-jarige Derek Sauter gebruikte zijn gsm om medische hulp te vragen in zijn ziekenbed. Toen de dokter in zijn kamer aankwam, stuurde verpleegster Caroline Lowe hem opnieuw weg met de smoes dat Sauter overdreef. Ze dreigde ermee zijn gsm in beslag te nemen. Acht uur later was de man dood.


De verpleegster had duidelijk geen medeleven met de vrouw van Sauter. Het koppel was 41 jaar getrouwd, maar Susan Sauter kreeg van Lowe te horen dat haar echtgenoot kon aangeklaagd worden wegens het nutteloos opbellen van een dokter. De 42-jarige dochter van Sauter is niet te spreken over de manier waarop haar vader behandeld werd in het ziekenhuis. "Mijn vader kwam binnen met een ontsteking in de borst, maar hij kwam hier nooit meer buiten. Zijn toestand was niet levensbedreigend, maar de verpleegster heeft haar werk niet gedaan. Haar gedrag heeft mijn vader gedood. Hij had niet moeten sterven, zijn tijd was nog niet gekomen", aldus dochter Sauter.


Derek Sauter lag in het Queen Mary's ziekenhuis in Kent. Hij kreeg bij zijn opname een kamer toegewezen, maar belde enkele uren later naar zijn vrouw om te zeggen dat hij geen water meer kreeg omdat hij per ongeluk zijn eerste bekertje had omgestoten. De familie van de overleden man trof verschillende briefjes aan. Op het eerste stond te lezen: "Om 18u vroeg ik een glas water. Om 20u30 opnieuw omdat ik mijn beker liet vallen. Ik kreeg geen water meer."

Op een tweede briefje schreef Sauter. "Ik voel me slecht. De verpleegster zou elke vier uur moeten komen kijken, maar ik heb al uren niemand meer gezien." Om halftwaalf belde de man dan maar met zijn gsm om hulp. De volgende morgen kreeg mevrouw Sauter een telefoontje met de vraag om naar het ziekenhuis te komen. De vrouw heeft haar echtgenoot niet meer gezien voor hij stierf omdat het geen bezoekuur was.


Uit een onderzoek van het ziekenhuis bleek dat er 11 uur niemand meer naar de toestand van Sauter had omgekeken. Volgens het rapport had Derek Sauter nog geleefd als verpleegster Lowe haar werk had gedaan. De vrouw werd ontslagen door het ziekenhuis. "Ik vind het erg wat er gebeurd is, maar de familie heeft ook fouten gemaakt", was de uitleg van de verpleegster. "Hij riep niemand als hij iets nodig had, ik heb hem water gegeven, ook nadat Sauter zijn beker had omgestoten. Ik ben er nog steeds niet goed van." Gelukkig dacht het ziekenhuis er anders over, maar daar krijgt mevrouw Sauter haar echtgenoot niet mee terug. (br.hln) (foto mailonline)



» Reageer (0)
28-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Catteau

Charles Catteau - geboren 1880 in Sèvres en gestorven 1966 in Nice


Hij werd geboren uit een Belgische vader en een Franse moeder.
Charles Catteau studeerde in 1903 af als ingenieur-keramist aan de ‘Ecole nationale de Céramique’ in Sèvres. Hij gaat eerst aan de slag bij de Königliche Porzellan-Manufaktur in Nymphenburg nabij Munchen. Daar krijgt hij de de kans om zijn artistieke vaardigheden te ontwikkelen vooraleer hij in 1906 naar Boch Frères Keramis trekt.



http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/charles-chatteau.jpg?t=1269787696



Hij verdedigt de visie dat kunst toegankelijk moet zijn voor iedereen. Overtuigd van de cruciale rol die het onderwijs hierbij speelt, werd Catteau titularis van de cursus decoratieve schilderkunst aan de industriële hogeschool van La Louvière. Hij bleek een uitstekend pedagoog te zijn, die zijn studenten aanmoedigde om te styleren en geometrische vormen te gaan gebruiken.


Aangekomen bij Boch Keramis in La Louvière, maakt Catteau snel carrière: ontwerper, op zijn 27ste bevorderd tot hoofd van de designafdeling, zijn Catteaus eerste creaties voor Boch Frères eerder traditioneel. Het observeren van de natuur bezorgt hem inspiratie voor zijn ontwerpen: planten, verschillende gestileerde dieren, geometrische motieven... Zijn bekendste creaties dateren van kort na de eerste wereldoorlog. Hij creëert binnen de keramische kunsten nieuwe vormen, nieuwe glazuur- en decoratietechnieken.




http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/boch.jpg?t=1269788053




Terwijl zijn werk qua vorm en ontwerpen werd beïnvloed door verschillende kunststromingen zoals het het Japanisme en het Africanisme. en de internationale avant-garde stromingen hebben geleid tot het gebruik van puur abstracte, geometrische ontwerpen en intense kleuren. Op die manier werd Catteau een vertegenwoordiger bij uitstek van de Art Deco met een zeer persoonlijke toets.


De ‘Exposition Internationale des Arts Décoratifs et industriels modernes’ in Parijs in 1925 was van doorslaggevend belang voor zowel Catteau als Boch Frères Keramis. In 1927 deed ook de glasfabriek “Verreries de Scailmont” in Manage een beroep op hem. Aan het hoofd van het “Atelier de Fantaisie” van de Manufacture Boch Frères Keramis, kreeg hij nationale en internationale erkenning. Zijn werk was enorm populair tot begin jaren 30. Hij bleef voor het bedrijf werken tot in 1946. Hij verliet La Louvière in 1950 en verhuisde naar het Franse Nice, waar hij in 1966 overleed.



http://i771.photobucket.com/albums/xx355/halloween_doe/chateau-1.jpg?t=1269788957



Het werk van Catteau is wereldwijd verspreid en zeer gegeerd bij verzamelaars. Binnen de kunstmarkt worden zijn kwalitatieve werken dan ook uitermate zeldzaam. (br.www.charlescatteau.be)


 

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon heeft ook positieve effecten

"De zon heeft ook positieve effecten"


http://img532.imageshack.us/img532/7859/dezon.jpg


Te veel zonlicht en UV-stralen leiden inderdaad tot huidkanker, maar de zon heeft ook positieve effecten. Onder invloed van zonlicht maakt ons lichaam immers vitamine D aan, wat de botten versterkt en astma, diabetes 2 en multiple slerose verzacht of zelfs (tijdelijk) verhelpt. "Geniet dus van de zon", adviseren Britse wetenschappers in de Sunday Times.

De jongste tijd is zonnebaden in een slecht daglicht komen te staan, omdat een overdaad aan uv-stralen zou leiden tot huidkanker. Vandaar ook de stroom van crèmes en spuitbussen die ons daartegen moeten beschermen. Maar nu waarschuwen Britse artsen voor een omgekeerd gevaar: de meeste mensen krijgen juist veel te weinig vitamine D doordat ze de zon schuwen.  Daarom is er niets mis mee om te genieten van de zon.

Een kwartier per dag
Toch is urenlang zonnebaden niet nodig. Elke dag een kwartier met blote armen en benen in de zon is meer dan voldoende. In donkere wintermaanden kan overwogen worden om een vitamine D-suppelement te slikken.
 
Geen schrik
Onderzoekster Barbara Boucher zegt dat de dagelijkse inname van 10 microgram vitamine D 'geen kwaad kan' omdat daardoor de hoeveelheid vitamine D in het bloed merkbaar stijgt.

"Er is geen reden om schrik te hebben van de zon. Mensen denken dat ze, door enkele minuten in de zon, hun huid jaren verouderen en grote kans lopen om melanomen, maar dat is niet zo."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Carmen - L'aigle Noir

Marie Carmen - L'aigle Noir

Om haar te beluisteren druk op de foto






Marie Carmen is de artiestennaam van Marie-Carmen Aubut (geboren 29 augustus, 1959 in Sainte-Foy, Quebec), een Canadese pop zangeres




» Reageer (0)
27-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie

Belgische bieren bedreigd door namaak en concurrentie



Het Belgische bier wordt in het buitenland steeds vaker gekopieerd of krijgt concurrentie van kwalitatief minderwaardige producten. Een groep Belgische politici, de Belgian Beerclub, roept op tot actie.


De bierexport van ons land is zeker niet rampzalig. Bier blijft een van onze belangrijkste exportproducten. Maar toch zijn er evoluties die bij de biersector in België voor bezorgdheid zorgt, aldus de Concentra-kranten.
 

"We blijken steeds meer het slachtoffer te zijn van ons eigen succes", zegt Philip Buisseret, directeur van de Federatie Belgische Bierbrouwers. "In elk land waar Belgisch bier op de markt komt - in Groot-Brittannië, Italië, Frankrijk of Amerika - wordt onze manier van brouwen gekopieerd. De lokale brouwers zien dat onze speciaalbieren vlot over de toonbank gaan en willen zelf graag een graantje meepikken."


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/8/2/12/media_xl_3634347.jpg?20100327061434
 

Soms gaan ze daarin erg ver, zo blijkt. "In de Verenigde Staten durft men soms op het etiket van plaatselijk gebrouwen bier de woorden 'Belgian beer' zetten, zonder dat er ook maar enige band met ons land is. We zijn er in het verleden al in geslaagd om dat soort brouwerijen tot de orde te roepen. Maar wat we tegenwoordig steeds vaker zien, is dat op het etiket de woorden 'Belgian style' staan. Hiermee bedoelt men dat het op de 'Belgische manier' geproduceerd is, en wordt geen directe band met ons land gesuggereerd. We kunnen daarom tegen dit soort van zaken op geen enkele manier reageren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Apart op vakantie

 Apart op vakantie



Dat slapen in aparte bedden niet noodzakelijk een doodsteek voor de relatie betekent, wordt al langer gepredikt. Maar sommigen gaan verder, en beweren dat hét geheim voor een goede relatie aparte vakanties is. Het blijkt een trend te zijn: mannen boeken mannentrips, vrouwen gaan met hun vriendinnen weg.

Is een vakantie samen niet net een manier om elkaar terug te vinden, na de chaos van alledag en het jongleren van 17 taken tegelijk? Om samen te ontspannen, uit te slapen, lekker te gaan eten en bij te praten?

Voor sommige koppels wel, maar voor andere koppels is een gezamenlijke vakantie de hel. Omdat ze heel andere dingen verwachten van een vakantie, omdat de ene graag steden wil verkennen en de andere alleen maar wil fietsen in een gebergte bijvoorbeeld. Omdat de ene opleeft bij onverwachte gebeurtenissen en de andere wegzinkt in een depressie.

Hazel Davis pleit dan ook voor aparte vakanties. "Het betekent echt niet dat wij geen goede relatie hebben, integendeel, wij zijn al dertien jaar gelukkig samen. Maar mensen vinden het alsof wij niets gemeen hebben met elkaar. Ze argumenteren dat we nooit gelukkig kunnen samenleven als we niet eens samen op vakantie kunnen."

"Maar is dat wel zo? Is toegeven aan wat de ander wil of je conformeren aan het idee 'vakantie' wel een goed idee? Vakanties zijn er om te ontspannen, om je te amuseren, om weg te zijn van alles en iedereen. Akkoord, relaties draaien om compromissen, maar je vrije tijd is beperkt, wil je daar echt op beknibbelen?"

Davis haalt fijntjes aan dat twee op drie Britten al een eerste ruzie heeft nog voor ze gearriveerd zijn. "Mijn man en ik keren uitgerust en met frisse moed terug van onze vakanties en we hebben elkaar altijd veel te vertellen. Hoe kan dat dan slecht zijn voor onze relatie?"

Het blijkt een trend te zijn. De krant Het Laatste Nieuws meldde onlangs nog dat vrouwenreisjes hot zijn. "Vrouwen willen immers meer zijn dan mama, vrouw en collega. Ze gaan met hun vriendinnen weg om te herbronnen." Dus boeken ze citytrips om te gaan shoppen en wellnessweekends. Sommige reisbureaus gaan al zover dat ze specieke vrouwentrips aanbieden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vaker euthanasie dan artsen aangeven

Veel vaker euthanasie dan artsen aangeven


Professor Distelmans.


In België werden vorig jaar 700 euthanasiegevallen geregistreerd. Dat is nog altijd driekwart minder dan het werkelijke aantal. "Veel artsen zijn bang om door hun registratie juridisch in de problemen te komen", zegt professor Wim Distelmans van de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

De wetgeving rond euthanasie is volgens Distelmans nog steeds niet waterdicht. "Maar als dokters niet registreren en er komen klachten, kunnen ze net in de problemen geraken. Wel registreren steeds meer artsen als ze euthanasie uitvoeren."
 
In 2008 waren er nog maar 500 registraties. Tachtig procent van de geregistreerde euthanasiegevallen komt uit Vlaanderen. "Ofwel zijn de Waalse artsen minder bereid om te registreren of om de euthanasie uit te voeren", aldus de VUB-professor.
 
Momenteel hebben ruim 15.000 Belgen een wilsverklaring laten registreren bij hun gemeente. Dat is mogelijk sinds 1 september 2008. Het houdt in dat de patiënt verklaart dat hij of zij euthanasie wil, als hij of zij dat later niet meer kan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval

Drie kopjes thee per dag helpen tegen hartaanval





Wie elke dag minstens drie kopjes thee drinkt, heeft 20 procent minder kans op een hartaanval. Dat komt omdat thee flavonolen bevat, die een beschermende werking hebben tegen een herseninfarct of hersenbloeding, zegt Peter Hollman van de afdeling Humane Voeding en onderzoeksinstituut RIKILT, onderdeel van de Wageningen Universiteit.
 
Het was al bekend dat theedrinken goed is voor hart en bloedvaten. Wetenschappers vermoedden dat dat te danken zou zijn aan het voorkomen van flavonoïden in thee, een stof die een sterk anti-oxiderende werking heeft. Maar niet duidelijk was welk stofje precies voor het gunstige effect van theedrinken zorgde.
 
Hollman analyseerde de gegevens van ruim 100.000 mensen in zes internationale studies. Hij concludeert dat flavonol voor het blijvend positieve effect op het voorkomen van een beroerte zorgt.

Flavonol komt overigens niet alleen in thee voor, de stof zit ook in onder meer rode wijn, chocola en diverse groenten. Nog niet bekend is hoeveel mensen daarvan zouden moeten consumeren voor eenzelfde gunstig effect als drie kopjes thee.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft met 2000 muizen in huis

Man leeft met 2000 muizen in huis


http://img59.imageshack.us/img59/4264/muis.jpg



Een man in Groot-Brittannië leefde met 500 muizen in huis, nadat de dierenbescherming eerst 2.000 van deze dieren bij hem in beslag had genomen.

Kleintjes
Vorig jaar in november kwam een organisatie voor het welzijn van dieren de 2.000 muizen van de man uit Wales weghalen. Hij mocht er toen echter twee als huisdieren bijhouden, die plantten zich al snel voort tot een nest van 500 kleintjes. Die diertjes zijn nu in een asiel in Surrey geplaatst, de dertiger mag nooit meer muizen als huisdieren houden.

Overal
Buren zeggen dat het huis verschrikkelijk was. "Er liepen letterlijk duizenden muizen, ze waren overal: op het bed, de sofa, het toilet, de televisie en ze nestelden zich in het tapijt. "Waarom de dierenbescherming hem eerst nog die twee muizen liet houden is onbegrijpelijk, ze hadden er ten minste voor kunnen zorgen dat het twee dieren van hetzelfde geslacht waren, zodat ze zich niet meer konden voortplanten."

De dierenbescherming zoekt nu wanhopig naar nieuwe baasjes voor de muizen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer piloot zonder vliegbrevet: 67-jarige betrapt na noodlanding

Alweer piloot zonder vliegbrevet: 67-jarige betrapt na noodlanding




In Nederland hebben het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) en de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gisteren een onderzoek ingesteld naar de noodlanding van een Lockheed T33 op het vliegveld Twente in Enschede. De Engelse piloot is aangehouden voor het vliegen zonder geldig brevet. Dat hebben beide diensten vanochtend gemeld.
 
Storing
De Lockheed T33, een oud militair lesvliegtuig, tegenwoordig in particulier eigendom, was onderweg van Denemarken naar Duitsland. Het vliegtuig moest uitwijken naar het -inmiddels gesloten- vliegveld Twente vanwege een technische storing en verslechterende weersomstandigheden in Duitsland.
 
De 67-jarige piloot en zijn Duitse leerling bleven ongedeerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staat eist fortuin van vader van 5 vermoorde kinderen


Staat eist fortuin van vader van 5 vermoorde kinderen

Moqadem moet 72.743 euro gerechtskosten betalen omdat ex-vrouw Lhermitte onvermogend is


http://img36.imageshack.us/img36/9913/bouchabmoqadem.jpg


Bouchaïb Moqadem, de vader van de vijf kinderen die door hun moeder Geneviève Lhermitte vermoord werden, heeft donderdag 72.743 euro gerechtskosten betekend gekregen. Dat bericht de krant Le Soir.

Lhermitte onvermogend
De staat richt zich in feite tot de (huwelijks)gemeenschap, die gevormd werd door Moqadem en Lhermitte, voor de gerechtskosten en boetes die het gevolg waren van het assisenproces. Lhermitte, die in 2007 haar vijf kinderen vermoordde in Nijvel, werd veroordeeld tot levenslang. Ze zit in de gevangenis en is onvermogend.

Moqadem en Lhermitte zijn niet langer getrouwd, vorige maand hertrouwde Moqadem.

'Gematigdheid'
De vader is niet van plan om het erbij te laten. Zijn advocaat zal een verzoek aan minister van Financiën Didier Reynders richten. Hij hoopt dat de "moraal en de administratieve regels weer met elkaar in overeenstemming komen" en dat de staat blijk zal geven van "gematigdheid, wegens het tragische karakter van de vijfvoudige moord"



» Reageer (0)
26-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook Seniorennet doet het licht uit

Ook Seniorennet doet het licht uit


http://img215.imageshack.us/img215/1543/pascalvyncke.jpg



Voor EarthHour van WWF maakt www.SeniorenNet.be haar homepage zaterdag de ganse dag zwart. De website doet symbolisch het licht uit om mee de actie te steunen.

"Als dé website voor de 50-plusser willen we een voorbeeld stellen", legt Pascal Vyncke van SeniorenNet uit. "Energie zal de zwarte homepage waarschijnlijk niet besparen. Het gaat echter om een symbolische actie die de hele dag de tienduizenden 50-plus bezoekers niet zal ontgaan."

SeniorenNet steunt de actie van Earth Hour en roept haar bezoekers tevens op om mee te doen vanavond en ook zelf het licht uit te doen. "Het milieu en de natuur zijn té belangrijk om met te spelen. We willen samen mee een sterk signaal geven", aldus Vyncke.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!