Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagrijlichten worden verplicht

Dagrijlichten worden verplicht





Alle nieuwe voertuigen in ons land moeten vanaf 2011 of 2012 zijn uitgerust met dagrijlichten. Die moeten de zichtbaarheid verhogen.
 
Voor nieuwe auto's en lichte vrachtwagens worden dagrijlichten verplicht vanaf 7 februari 2011. Bussen en de andere vrachtwagens moeten ermee uitgerust zijn vanaf 7 augustus 2012.
 
Dagrijlichten worden in heel Europa verplicht, naar Scandinavisch voorbeeld, schrijft de krant Het Laatste Nieuws.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimerpatiënten genieten wel degelijk van bezoekjes

Alzheimerpatiënten genieten wel degelijk van bezoekjes



Ze mogen het dan snel vergeten, of zelfs niet bewust meemaken, maar een Alzheimerpatiënt heeft wel degelijk baat van een (familie-)bezoekje. Onderzoekers ontdekten dat zo'n bezoekje de patiënten gelukkig maken en dat dit gelukkige gevoel lang blijft hangen. Dokters raden familieleden dan ook aan de 'nutteloze' bezoekjes toch regelmatig te blijven afleggen.

"Een bezoekje geeft de Alzheimerpatiënten een warm gevoel en een gevoel dat het leven het waard is. Wie daarentegen genegeerd wordt door de verpleegsters, zal zich eerder droevig, gefrustreerd en eenzaam voelen ook al weten ze niet waarom", verklaart onderzoeker Justin Feinstein van de universiteit van Iowa.


"Alzheimerpatiënten behandelen met respect en waardigheid is dus niet enkel een kwestie van moraliteit, want die patiënten voelen dat ook."


Voor de studie werden vijf patiënten met schade aan de hippocampus onderzocht. Die speelt een noodzakelijke rol in het overbrengen van herinneringen uit het kortetermijngeheugen naar het langetermijngeheugen. De vergeetachtigheid die deze patiënten ervaren is gelijkaardig aan die van patiënten in een vroege fase van Alzheimer.


De vijf kregen enkele emotionele filmclips te zien van 20 minuten. Sommige waren vrolijk en gelukkig, andere droevig. De patiënten reageerden op de juiste manier tijdens het kijken, maar konden zich niet lang daarna niet meer herinneren wat ze zagen. Toch bleven de emoties getriggerd door de filmpjes lang hangen, zo bleek uit een bevraging.


"Het is tof om te weten dat verhalen, grapjes en straffe anekdotes iets teweeg brengen bij Alzheimerpatiënten", aldus Harriet Millward. Eerder bleek ook al dat sociale contacten onderhouden de kans op dementie vermindert.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amsterdams theater Carré krijgt eigen rondvaartboot

Amsterdams theater Carré krijgt eigen rondvaartboot


Het beroemde theater Carré


Theaterbezoekers kunnen vanaf dinsdag voordat ze een voorstelling bezoeken in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, in stijl dineren op een speciale rondvaartboot. Op die manier kunnen ze alvast in de stemming komen, liet rederij Lovers weten die hiermee een lang gekoesterde wens van het theater in vervulling laat gaan.
 

Het interieur van de zogeheten Carré Boot is bijzonder. Zo nemen de opvarenden plaats in de authentieke Carréstoelen van voor de renovatie. Ook de buitenkant is gepimpt. Volgens Loversdirecteur Freek Vermeulen zijn de etentjes vaak in de sfeer van de theatervoorstelling. "Als Herman van Veen optreedt, zetten we zijn cd op en serveren we bijvoorbeeld een voorgerecht dat hij lekker vindt", legt hij het concept uit. "En voor de musical All Shook Up - Love me Tender serveren we een Amerikaans diner".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cat Stevens - Cat's in the cradle

Cat Stevens - Cat's in the cradle

Klik op de foto om hem te beluisteren






Cat Stevens of Yusuf Islam, geboren als Stephen Demetre Georgiou, en beter bekend als Cat Stevens (Londen, 21 juli  1948) is een Britse zanger en songwriter die bekend werd met folkrock- en softrock-liedjes.

Tot zijn meest bekende liedjes behoren Matthew and son (1967), Father and son (1970) Lady D'Arbanville (1970), Wild world (1970), Moonshadow (1971), Morning has broken (1972) en Oh very young (1974). De melodie van "Morning has broken" was van een kerstliedje van de Engelse kerk[1].

Cat Stevens is de zoon van een Grieks-Cyprische vader en een Zweedse moeder. Hij groeide op in Londen, waar zijn vader een restaurant had. Hij schreef al op jonge leeftijd liedjes en trad gedurende de jaren zestig op, zonder veel succes. Op zijn 19e kreeg hij tuberculose en moest gedurende lange tijd naar het ziekenhuis. Tussen 1967 en 1977 verkocht hij zo'n 40 miljoen LP's.

In 1977 was hij in de buurt van Malibu, Californië dronken aan het zwemmen. Een golf bracht hem terug aan land, waarin hij een geschenk van God zag. Op 30 december 1977 deed hij zijn artiestennaam Cat Stevens in de ban. In 1978 werd hij moslim, nadat hij van zijn broer een exemplaar van de Koran had gekregen. Hij nam toen ook de naam Yusuf Islam aan.

Yusuf Islam is anno 2004 vader van vijf kinderen en woont in Londen. Hij maakt islamitische muziek, ook voor kinderen. Hij is actief betrokken bij allerlei liefdadigheidsprojecten o.a. voor Kosovo.

Op 21 september 2004 werd het vliegtuig waarin Yusuf Islam zat gedwongen te landen in de Verenigde Staten omdat hij verdacht zou worden van het financieren van groepen die verband houden met terrorisme. Achteraf bleek het om een vergissing te gaan van de FBI volgens hemzelf in een interview met Larry King van CNN. De gezochte man die op de zwarte lijst stond, heette Youssouf Islam. Toch werd hij niet toegelaten tot de USA.

Op 10 november 2004 reikte Michail Gorbatsjov tijdens de wereldtop van Nobelprijswinnaars in Rome, de vredesprijs Man for Peace 2004 aan Yusuf Islam uit. Hij kreeg de prijs voor "zijn toewijding om de vrede te bevorderen, mensen te verzoenen en terrorisme te veroordelen".

In 2005 werd er, met zijn toestemming, een registratie van zijn laatste tour uitgebracht op dvd. Onder de titel Majikat werd er een uitgebreid beeld gegeven van de Earth Tour uit 1976. Dit was een ambitieuze productie met een innovatief podium, filmbeelden en goochelaars.

In 2006 bracht Yusuf Islam een nieuw album uit, genaamd An Other Cup. Hierop stonden vooral nieuwe nummers, maar ook twee oude nummers in nieuwe uitvoeringen op. Ook stond er een ingetogen versie van Don't let me be misunderstood op. De titel van het album zou geïnterpreteerd kunnen worden als een verwijzing naar een album uit zijn hoogtij dagen, Tea for the tillerman.




» Reageer (0)
12-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij de vrouwelijke midlifecrisis

Je drinkt en koopt te veel? Welkom bij de vrouwelijke midlifecrisis



Er wordt vaak gelachen met de midlifecrisis. Het is een cliché, iets belachelijk, iets voor mannen, die plots afvallen, een moto kopen en een popje van 22 versieren. Of niet? Neen dus, argumenteert journaliste Lorna Martin, ook vrouwen kunnen een midlifecrisis hebben.


"Een vrouwelijke midlifecrisis is niet zo dramatisch als het klinkt. Veel vrouwen vervelen zich, voelen zich weinig waard, zijn eenzaam, ervaren weinig zin in hun leven, zijn depressief of krijgen angstaanvallen. Als gevolg daarvan gaan ze meer drinken, jobhoppen, obsessief shoppen of een boel sekspartners verslijten. Tegelijk vinden ze nooit de bevrediging die ze zoeken."


Hoe ontstaat zo'n midlifecrisis? Volgens Martin kan vanalles aan de basis liggen: scheiding, een zware ziekte, ontslag, een leeg nest of het verlies van een ouder. Of niets, en dan ontstaat het uit het niets.
Maar waarom? Waarom moeten we door een lange transformatie die ons leeg, doelloos, en stuurloos doet voelen?


Psycho-analyticus James Hollis meent dat een midlifecrisis ontstaat op het moment het besef ons raakt dat alle dromen uit onze jeugd niet gaan uitkomen. De harde realiteit van de volwassenheid dringen door, en dat is best confronterend.

Hollis schreef in zijn boek 'The middel passage: from misery to meaning in midlife' dat de eerste rimpels daarvan al kunnen gevoeld worden op het einde van de twintiger jaren. Dat is het moment waarop je je eerste volwassenheid binnenstapt, en je het 'magische denken' uit je kindertijd ('als ik groot ben, word ik astronaut') en het heroïsche denken uit de adolescentie ('Ik ga het anders doen dan mijn ouders') achter je laat.


"Want hoe erg je ook je best doet, en wat je ook probeert, de waarheid is dat iedereen hetzelfde moet ondergaan en dat we niet kunnen controleren. Vooral niet omdat we allemaal op hetzelfde doel afstevenen, en dat we niet terugkunnen. Het grootste besef van de midlifecrisis is dat het niet is omdat je alle regeltjes braaf volgt, je ook uitstel van executie krijgt. Zo simpel is het leven nu eenmaal niet, en eerlijk is het ook al niet. Slechte dingen gebeuren bij goede mensen, en omgekeerd."


Deprimerend? "Misschien, maar het is ook bevrijdend. Het dwingt ons te stoppen met te zwalpen, na te denken en enkele keuzes te maken over wie we willen zijn en wat we willen doen voor de tijd die nog rest. Over het algemeen leven we in een snelle draaimolen, en een midlifecrisis is een beetje zoals van de draaimolen vallen. Pijnlijk, en het kan ook dingen kapot maken, maar tegelijkertijd kan het je ook belangrijke dingen leren."


Ook, en misschien vooral, voor vrouwen. Vrouwen van middelbare leeftijd zijn twee keer zo optimistisch over de toekomst dan mannen. Eens ze begonnen zijn met herstellen van de crisis, behandelen vrouwen deze eerder als een uitdaging en een kans.

Ze laten de façade vallen, nemen vaker risico's en vinden anderen plezieren niet meer zo nodig. Ze vinden zichzelf, en gaan dingen doen die hen gelukkig maken, die hun interesses en noden bevredigen.

"Het kan dan niet altijd zo lijken, maar een midlifecrisis kan een onverwacht geschenk lijken te zijn." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft jongeren maakt zich zorgen om pensioen

Helft jongeren maakt zich zorgen om pensioen



Ruim de helft (57 procent) van de jonge Belgen maakt zich zorgen over zijn toekomstig pensioen. Zowat 35 procent vreest dat de overheid de wettelijke pensioenen niet meer zal kunnen betalen als zij op pensioen gaan.

Een op drie jongeren verwacht ook een daling van de pensioenen tegen die tijd.
 
De meerderheid van de jongeren (61 procent) vindt daarom dat je best vanaf de start van je eerste job al de nodige financiële voorbereidingen treft voor je pensioen. Fiscaal individueel pensioensparen is het populairste middel.
 
Langer werken blijkt dan weer ontzettend onpopulair. Meer dan de helft van de 18 tot 35-jarigen (57 procent) is niet bereid om langer dan 60 jaar te werken.
 
Dat blijkt uit een peiling van Delta Lloyd Life bij 1.171 Belgen tussen 18 en 35 jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het echte wondertoestel in de strijd tegen cellulitis?

Is dit het echte wondertoestel in de strijd tegen cellulitis?



Een specialist behandelt cellulitis met de D-Actor.


Tachtig procent van de vrouwen heeft er helaas mee te kampen: cellulitis. De vervelende sinaasappelhuid op dijen, billen en bovenarmen laat zich echter niet makkelijk behandelen. De meeste crèmes tegen cellulitis werken niet en zijn dus vaak weggesmeten geld. Het nieuwe toestel 'D-Actor' belooft echter aanhoudende resultaten omdat het apparaat tegelijktertijd inwerkt op de huid, het onderhuids weefsel en de spieren. Madonna is alvast overtuigd van de doeltreffendheid en heeft een D-Actor in huis gehaald.



Madonna
schafte zich reeds het nieuwe toestel aan.
Madonna schafte zich reeds het nieuwe toestel aan.


Cellulitis komt voor bij jong en oud, bij dikke en slanke dames en zelfs celebrities en modellen ontsnappen er niet aan. Vorige week nog werden de weinig flatterende cellulitis dijen van Beyoncé op foto vastgelegd en ook enkele fotomodellen lieten zich op een sinaasappelhuid betrappen. Nu is er misschien eindelijk hoop aan de horizon voor de vele vrouwen die ermee worstelen.


De ontwikkelaars van de D-Actor claimen althans dat het nieuwe apparaat het ultieme wapen tegen cellulitis is. Het toestel maakt gebruikt van geluidsgolven om de probleemzones te bewerken. De krachtige geluidsgolven zijn in staat om door de huid te dringen en de cellulitis te verpulveren. Bovendien worden de zenuwbanen gestimuleerd en zal het bloed beter door de probleemzones stromen waardoor de huid opnieuw steviger en elastischer wordt. Zelf een toestel in huis halen zoals Madonna gedaan heeft, is niet echt een optie want het prijskaartke loopt op tot 56.000 euro. Je kan echter wel verschillende behandelsessies ondergaan bij een specialist.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk

Brits alarm voor ontploffende borstimplantaten uit Frankrijk





De Britse overheid waarschuwt plastische chirurgen voor bepaalde borstimplantaten, vervaardigd in Frankrijk en wereldwijd verkocht, die twee keer meer kans op explosie lopen dan standaardprotheses. De meldt de Daily Express.

De implantaten kunnen scheuren en een toxische reactie veroorzaken. Er werd een niet toegelaten silliconengel gebruikt bij de productie ervan. 45.000 vrouwen over de hele wereld zouden een borstvergroting met deze implantaten ondergaan hebben. De verantwoordelijke Franse fabriek Poly Implant Prothese is inmiddels gesloten.

De Franse overheid heeft de verkoop van de PIP-implantaten verboden maar negentig procent was toen al de deur uit. Dames die met de protheses in aanraking kwamen, wordt aangeraden kalm te blijven en contact op te nemen met hun behandelende geneesheer om de implantaten te laten verwijderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie

Experts slaan alarm over nieuwe superbacterie


Professor
Herman Goossens trekt aan de alarmbel.
Professor Herman Goossens trekt aan de alarmbel.


Experts waarschuwden afgelopen weekend op een congres rond infectieziekten in Wenen voor de opmars van een nieuwe superbacterie. Ze blijkt niet alleen resistent voor de bekende antibiotica, in Nederland is ook 80 procent van het kippenvlees ermee besmet. In België zou tot 10 procent van de bevolking al drager zijn. Dat schrijft De Morgen.


"Dit is een veel groter probleem dan de bekende ziekenhuisbacterie", vreest professor microbiologie Herman Goossens (UZA), de Belgische expert ter zake. Het gaat om de zogenaamde esbl-vormende bacteriën. Die produceren stoffen die belangrijke antibiotica zoals penicilline, amoxicilline en cefalosporinen inactiveren, waardoor de bacteriën ongevoelig worden voor die behandelingen. De resistentie komt bovendien vooral voor bij de bacterie E. coli, een erg frequente darmbacterie bij de mens.
 

Bij vrouwen veroorzaakt de resistente bacterie een blaasontsteking die nog moeilijk te behandelen valt. Bij ziekenhuispatiënten kunnen de gevolgen van een besmetting veel ernstiger zijn: van long- en darmontstekingen tot infecties van wonden en bloed. Goossens is pessimistisch. "Het goede nieuws is dat het nog vrij zeldzaam is, maar ik vrees dat we dit nog zeer moeilijk onder controle gaan krijgen. De aanpak van mrsa is vergeleken met esbl-bacteriën een lachertje."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raymond van het Groenewoud

Raymond van het Groenewoud - Liefde Voor Muziek

Klik op de foto om hem te beluisteren






Raymond van het Groenewoud (Schaarbeek, 14 februari 1950) is een Belgisch zanger. Hij is de zoon van Amsterdamse  ouders.

Zelf noemt hij zichzelf ook tekstdichter, filosoof en clown. Zijn teksten zijn soms vrolijk, dan weer droevig, joviaal of filosofisch. Hij is zowel in België als in Nederland bekend van grote hits als Meisjes en Liefde voor muziek.

Van het Groenewouds vader, Josef van het Groenewoud, vluchtte in 1947 naar Brussel om aan de dienstplicht  en met name deelname aan de politionele acties in Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, te ontkomen. In België verwierf hij als gitarist en orkestleider bekendheid onder de artiestennaam Nico Gomez.Aanvankelijk woonde het gezin in de Hoogstraat, later verhuisde het naar Schaarbeek.

Van het Groenewoud debuteerde in het begin van de jaren 70 als gitarist bij Johan Verminnen. In 1972 vormde hij de groep "Louisette" met Erik Van Neygen en Johnny Dierick. Later volgde een aantal soloalbums en albums met zijn begeleidingsgroep "De Centimeters".

In 1977 kwam zijn album Nooit meer drinken uit, met onder andere zijn eerste hit Meisjes, onder andere gevolgd door optredens op het podium van Torhout-Werchter in 1978 en 1979. In 1980 verhuisde hij naar Brugge en brak ook in Nederland door met een optreden op het Pinkpopfestival en de hit Je veux de l'amour.

Het grootste deel van zijn nummers werden in 1990 opnieuw opgenomen om een verzamel-cd uit te brengen. Als uitsmijter werd het gospelachtige Liefde voor muziek opgenomen. Dit nummer werd een nummer 1-hit in België en Nederland.

Hij was van midden jaren '90 tot en met 2005 de vaste afsluiter op de Gentse Feesten.

Raymond van het Groenewoud eindigde in 2005 op nr. 144 tijdens de Vlaamse versie van de verkiezing van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.

In 2005 liet Raymond van het Groenewoud zich opmerken met het anti-Amerikaanse nummer "Weg met Amerika". Dit propagandistische nummer werd niet zo geapprecieerd door een deel van de publieke opinie. Er werd een klacht ingediend bij het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding.

In 2008 nam hij samen met Stef Kamil Carlens en Zita Swoon de Wappersong op. Deze protestsong over het project van de Lange Wapperbrug in Antwerpen, heeft "Walk and don't look back" van Peter Tosh en Mick Jagger als melodie. De tekst is van Patrick De Witte. Burgemeester Patrick Janssens verwees naar deze songtitel toen de kritiek op de Oosterweelverbinding toenam.

Raymond is de partner van gewezen nieuwsanker en journaliste Sigrid Spruyt. Op 6 april 2009 gaven ze elkaar officieel het ja-woord in Brugge.





» Reageer (0)
11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Merritt Chase (1849-1916) Amerikaanse impressionist


William Merritt Chase (1849-1916) Amerikaanse impressionist


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/william-merritt-chase-vrien.jpg?t=1270991086




William Merritt Chase werd geboren in Williamsburg en overleed op 25 okt 1916 in New York. Chase toonde al vroeg interesse in kunst en studeerde bij kunstenaars Barton S. Hays en Jacob Cox. Na een korte periode bij de marine, spoorde zijn leraren hem aan om naar New York te reizen  om zijn artistieke opleiding verder te zetten . Hij arriveerde in New York in 1869. Daar ontmoette hij Joseph Oriel Eaton waar hij een korte tijd bij studeerde. Hij exposeerde zijn eerste schilderij in de National Academy in 1871.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William_Merritt_Chase.jpg?t=1270991281
Did You Speak to Me . Waarschijnlijk geschilderd  ca 1897




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Merritt-Chase-naar-.jpg?t=1270992602
I am Going to See Grandma (1889)




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/genieten.jpg?t=1270991385
Afternoon In The Park Date: (1890)




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/naaiende-vrouw.jpg?t=1270991463
Naaiende dame




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/achter-de-piano.jpg?t=1270991644
Mrs Meigs At The Piano Organ  (1883)




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/GravesendBay.jpg?t=1270992858
Gravesend Bay





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meditatie vermindert depressieve gevoelens

Meditatie vermindert depressieve gevoelens



Meditatie wordt al langer gebruikt om stress te bedwingen en te ontspannen. Nu blijkt de techniek ook zeer efficiënt in de strijd tegen psychologische problemen zoals depressies.


De twee studies, een aan de Charles Drew University in Los Angeles en de University of Hawaii namen honderd 55-plussers onder de loep die risico liepen op hart- en vaatziekten. Degene die twee keer per dag 20 minuten mediteerden hadden 48 procent minder depressieve gevoelens dan wie de voeding aanpaste en veel ging bewegen.


"Deze klinisch significante verminderingen in depressieve gevoelens zonder medicatie of theraptie suggereert dat transcedentale mediatie mentale en daarmee verbonden fysieke problemen kan verbeteren", aldus medisch expert Robert Schneider.


Eerder bleek al uit onderzoek dat het aantal hartaanvallen, beroertes en doden 47 procent verminderde bij wie mediteerde. Volgens experts ligt dat aan het feit dat meditatie de bloeddruk verlaagt en de bloedvaten openhoudt.


Transcendentale meditatie maakte zo'n 50 jaar geleden, in volle hippietijd, opgang. Onder meer The Beatles waren grote fan. Transcendentale meditatie kenmerkt zich vooral door het herhalen van een mantra die innerlijke rust moet brengen. In tegenstelling tot andere technieken kan het in enkele dagen geleerd worden. 'Uitvinder' yogi Maharishi Mahesh claimde in 1957 dat er 1000 jaar lang wereldvrede zou zijn als 1 procent van de wereldbevolking dagelijks een half uur zou mediteren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw vaccin in ontwikkeling die huidkanker geneest

Nieuw vaccin in ontwikkeling die huidkanker geneest





Een nieuw vaccin is het laatste redmiddel van patiënten met huidkanker. De Sunday Telegraph meldt dat onderzoekers volop bezig zijn met de ontwikkeling ervan.


Want volgens de krant wordt er momenteel een vaccin ontwikkeld dat zelfs patiënten die een vergevorderd melanoom hebben, moet kunnen genezen. Dat valt volgens de bedenkers de tumoren aan zonder de gezonde cellen te treffen en versterkt de respons van ons lichaam als zich huidkanker voordoet.


Howard Kaufman van het Rush University Medical Centre in Chicago zegt: "Onze studie toont duidelijk aan dat we een remedie kunnen hebben gevonden voor patiënten die een vergevorderd melanoom hebben en een medicijn dat anderen kan helpen. Dit zal elk jaar duizenden levens redden."


Bij proeven op een vijftigtal patiënten die leden aan huidkanker in een vergevorderd stadium en die volgens artsen nog maar negen maanden te leven hadden, bleek dat 16 procent van hen dankzij het vaccin volledig genazen en nu al drie tot vier jaar geen terugval vertonen. Bij 28 procent van de proefkonijnen was de grootte van de tumoren gehalveerd.


Gehoopt wordt dat het vaccin binnen vijf jaar op de markt kan komen en inderdaad een remedie zal zijn voor de snelst groeiende kankervorm in vele westerse landen - al roepen sommige deskundigen wel op tot voorzichtigheid met de claims van professor Kaufman.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 grote mannen mysteries

7 grote mannen mysteries





Wie denkt dat het mannelijk hersenbrein geen geheimen kent, heeft het grondig fout. Livescience publiceerde een aantal mannen mysteries die elke vrouw hoort te weten.

1.    Mannen zijn emotioneler
Jongens hebben geleerd om al vanaf de geboorte hun gevoelens en emoties te onderdrukken. Onder die valse schijn schuilt net zoveel emotie als bij de vrouwen. Om die emotie de baas te kunnen, past de man zijn gedrag ernaar aan: vluchten of vechten.

2.    Eenzame man
Iedereen heeft mensen nodig, maar heren net iets meer. Vooral op oudere leeftijd kunnen ze slecht tegen eenzaamheid. Mannen met een stabiele relatie, zouden minder angstig zijn, leven langer en gezonder.

3.   Even empathisch
Vaak wordt gedacht dat heren weinig of geen empathie kennen. Dat lijkt zo, alleen zetten ze die empathie sneller om in een pasklare oplossing. Mannen schijnen daardoor minder bezig te zijn met de solidariteitsgevoelens, maar werken intussen aan een oplossing om het probleem aan te pakken.

4.    Territoriumdrang
Mannen verdedigden hun erf tegen gevaar en dat doen ze nog steeds. Terwijl vrouwen ook wel een zekere bezittingsdrang kennen, laten heren zich door niets of niemand opzij zetten, zeker niet als er gevaar dreigt.

5.    Wie is de baas?
Mannen hebben structuren nodig en willen weten wie de baas is. Dat is meteen één van de redenen waarom ze beter geschikt zijn voor het leger of hiërarchische bedrijven. Dat doet hun testosterongehalte dalen. Weten ze niet wie de baas is, raken ze in de war. Al op prille leeftijd grijpen jongens graag naar de macht.

6.    Zwangere man
Niet alleen vrouwen raken zwanger, ook mannen ondergaan hormonale veranderingen bij een zwangerschap. Het testosterongehalte zou dalen en het prolactinegehalte stijgt, waardoor ze aardiger en behulpvaardiger worden. Helaas, nadien herstellen de hormonen zich. 

7.    Spelende papa
Mannen spelen anders met hun kleintjes. Ze plagen meer en spelen spontane, stoerdere en ruwere spelletjes. Dat zou bevorderlijk zijn voor het kinderbrein, zo stellen wetenschappers. Het maakt kinderen zelfzekerder, bewuster en klaar voor de echte wereld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charles Aznavour - The Old-Fashioned Way

Charles Aznavour - The Old-Fashioned Way

Klik op de foto om hem te beluisteren






Charles Aznavour, eigenlijke naam (Armeens: Շառլ Ազնավուր, Chahnour Varinag Aznavourian) (Parijs, 22 mei 1924) is een Franse  zanger en songwriter van Armeense  afkomst.

Vaak wordt hij beschreven als de 'Frank Sinatra van Frankrijk'. Bijna al zijn liederen gaan over de liefde. Hij heeft meer dan duizend liederen en musicals geschreven, meer dan honderd albums uitgebracht en in zestig films gespeeld. Aznavour zingt in vijf talen en is in het buitenland één van de bekendste Franse zangers. Hij heeft opgetreden in de prestigieuze Carnegie Hall en andere belangrijke zalen in de wereld.

Aznavour werd geboren als zoon van Armeense  immigranten. Op negenjarige leeftijd begon hij op te treden, samen met Pierre Roche, en koos spoedig de podiumnaam Aznavour. Op vroege leeftijd introduceerden zijn artistieke ouders hem in de wereld van theater. Zijn grote doorbraak kwam toen de zangeres Édith Piaf hem hoorde zingen en hem op reis in Frankrijk en de Verenigde Staten meenam. Daarna ging de reis naar Québec, waar het grote succes hem opwachtte: veertig weken lang mocht hij in enkele clubs spelen, met maar liefst elf shows per week. In 1953 brak Charles, beïnvloed door Piaf, met Roche.

In 1955 won Aznavour de Kristallen Ster voor beste Franse mannelijke acteur.

In 1993 werd hij benoemd tot Buitengewoon Ambassadeur van de Republiek Armenië. Vier jaar later werd hij om dezelfde reden Officier de la Légion d’ Honneur in Frankrijk. In 1996 werd Charles Aznavour toegevoegd aan de Songwriters Hall of Fame.

Aznavour speelde in 2002 in de film Ararat, waarin hij Edward Saroyan, een filmregisseur, speelde.

In december 2008 werd hem het Armeens staatsburgerschap toegekend en in 2009 wordt hij ambassadeur van Armenië in Zwitserland.




» Reageer (0)
10-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nagellak blijft populair, parfum krijgt klappen

Nagellak blijft populair, parfum krijgt klappen





Eén van de best verkochte producten blijkt naggellak. Zelfs in tijden van recessie groeit de verkoop, dat blijkt uit Amerikaanse cijfers. Ook anti-rimpelproducten doen het goed op de cosmeticamarkt. Parfum legt slechtere cijfers voor.


De verkoopcijfers van cosmetica daalden het voorbije jaar. Zelfs de lippenstift, bekeken als meest gegeerde beautyproduct tijdens crisisperiodes, deed het vorig jaar minder goed. Anders is het met de nagellak, die groeit als nooit tevoren.
 

Manicure zit in de lift en dat is meteen de reden van het succes. Steeds meer vrouwen gaan zelf thuis aan de slag met manicuresetjes en nagellakjes. Gekleurde nagels kennen bovendien een opmars in  de modewereld, daarom worden zoveel nieuwe potjes gelanceerd.


Samen met de nagellak, doen ook anti-rimpelproducten het goed. Vooral die met een zonnebeschermingsfactor schieten de klassieke zonnecrèmes voorbij. Parfum scoort steeds slechter, reden is het overaanbod. Als cadeau wordt parfum steeds minder gegeven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie van Montréal analyseert zeep van Holocaust

Politie van Montréal analyseert "zeep van Holocaust"



De politie van Montréal analyseert in het laboratorium een stuk zeep dat bij een brocanteur in beslag werd genomen om na te gaan of het gemaakt is van vet van slachtoffers van de Holocaust, zoals de verkoper beweert. De resultaten van de laboratoriumtests worden in de loop van de komende dagen verwacht.


De zeep, waarin een hakenkruis gegraveerd is, werd vorige week bij de verkoper van rommel in beslag genomen, nadat Joodse organisaties een klacht hadden ingediend.
 

Volgens de openbare omroep CBC is de brocanteur zelf van Joodse afkomst en zegt hij dat hij de zeep van een oud-strijder gekocht heeft. Het stuk zeep werd voor 300 dollar te koop aangeboden.


De meeste specialisten van de Holocaust verwerpen de stelling dat de nazi's op industriële schaal zeep vervaardigd zouden hebben op basis van resten van slachtoffers van de vernietigingskampen, ook al bestaan er bewijzen dat ze dit geprobeerd hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen gaan niet naar school: moeder de cel in

Kinderen gaan niet naar school: moeder de cel in



Een Engelse moeder van zeven vliegt de cel in omdat ze herhaaldelijk toestond dat drie van haar kinderen niet naar school gingen. Dat meldt de Daily Mail.

De werkloze Alison Grainger, uit Newcastle, had al 21 veroordelingen gekregen voor het spijbelgedrag van haar kinderen, maar slaagde er desondanks niet in om haar kroost naar school te sturen. Uiteindelijk besloot een rechter om een vroegere voorwaardelijke celstraf van zes weken om te zetten in effectief.

Alle middelen uitgeput
Plaatselijke hulpverleners juichen de rechterlijke beslissing toe, maar verduidelijken dat de vervolging en opsluiting van Grainger pas als oplossing naar voor werd geschoven nadat alle andere middelen uitgeput waren.

"Ouders zijn er wettelijk verantwoordelijk voor dat hun kroost naar school gaat", zegt een woordvoerder van de kinderwelzijnsdienst. "Indien er problemen zijn, stellen de scholen en de plaatselijke autoriteiten alles in het werk om de families te helpen. Onze eerste zorg is dat élke jongere een opleiding kan genieten. Als ouders echter blijven toestaan dat hun kinderen zonder enige reden de lessen missen, moeten we dat bestraffen."

"Verwoestende gevolgen"
Openbaar aanklager Melanie Bulman sluit zich daarbij aan. "Spijbelen heeft een verwoestend effect op de opleiding van een kind", meent ze. "Bij de schaarse gelegenheden dat de kinderen kwamen opdagen, waren ze steeds te laat. En dat terwijl ze op nauwelijks twee minuten stappen van school wonen."

Lewis Pearson, advocaat van de moeder, vindt opsluiting bepaald geen gepaste oplossing voor familieproblemen. "Het is niet juist", zegt hij. "De rechtbank mag dan wel de wettelijke macht hebben om een celstraf uit te spreken, het blijft een schandalige beslissing. Het laatste wat we willen, is de situatie voor de kinderen nog uitzichtlozer maken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zatte vrienden hebben slechte invloed

Zatte vrienden hebben slechte invloed



Ben je geneigd om meer te drinken als je vrienden graag een pintje verzetten? Jawel , het groepsgebeuren is een belangrijke aanzet tot overmatig drankgebruik, zo blijkt uit een recente studie.

Britse wetenschappers aan de Harvard University zijn ervan overtuigd dat hevige drinkers hun vrienden dubbel zoveel aanzetten tot stevig doordrinken. Een persoon drinkt 50 procent meer als er direct contact is met een stevige drinker. Is dat contact er niet, bleek het drinkgedrag veel minder.

Sociale netwerken
Volgens de vorsers is het ontegensprekelijk dat drinken een sociaal probleem is. "Overmatig drankgebruik is een publiek gezondheidsprobleem dat hele groepen kan treffen", stellen de onderzoekers. "Om individuele probleemdrinkers aan te pakken, moet er verder gekeken worden naar hun sociale netwerken. Enkel zo kunnen we oorzaken identificeren en mogelijke obstakels aanpakken".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anita Ward - Ring My Bell

Anita Ward - Ring My Bell

Klik op de foto om haar te beluisteren






Anita Ward (Memphis, 20 december 1956) is een Afrikaans-Amerikaanse zangeres.

Anita brak in Nederland en België alleen door met het nummer "Ring My Bell" in 1979. In eerste instantie vond ze het nummer zelf niets aan, maar het bleek echter een gouden greep uit haar carrière, want dit was haar enige echte grote hit. Het wordt tot op de dag van vandaag nog vaak in disco's gedraaid.

Verder treedt ze nog regelmatig op tijdens grote evenementen




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!