Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeing maakt val van 4.600 meter tijdens turbulentie

Boeing maakt val van 4.600 meter tijdens turbulentie





Een Boeing 777 van de luchtvaartmaatschappij Emirates heeft vandaag een plotselinge val van 4.600 meter gemaakt toen het toestel in hevige turbulentie terechtkwam. Het incident vond plaats tijdens een vlucht van Dubai naar India. Ongeveer 17 mensen liepen verwondingen op. Dat meldden verantwoordelijken van de maatschappij.
 
De Boeing met 361 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord kon uiteindelijk zonder verdere problemen de eindbestemming in Cochin, in het zuiden van India, bereiken.


"Tijdens een korte periode van hevige turbulenties liepen enkele passagiers lichte verwondingen op", aldus een verantwoordelijke in Cochin. "De passagiers in kwestie ontvingen medische zorg bij hun aankomst op de luchthaven."
 

"Passagiers die hun veiligheidsgordel niet droegen, werden uit hun stoelen gegooid. De piloot slaagde er echter in om de controle over het vliegtuig te behouden", luidde het nog. (br.hln)





» Reageer (0)
24-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster aan de hemel



http://img227.imageshack.us/img227/538/wolkenp.jpg


hemelster dank voor je fonkeling
een hand kus werp ik je toe
straal maar in schittering
van mystieke dromen

in de wind mijn ziel
in de wind mijn vreugde
in de wind mijn gedachte
in de wind mijn hart

neem het mee
en stroom de wereld rond
laat het achter
waar het gevonden wil worden

ster aan de hemel
warm is mijn gevoel
even nog de nacht
dan de ochtend vol kracht

Black Lord



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kind vallen en opstaan

Leer je kind vallen en opstaan


http://img441.imageshack.us/img441/3488/kinderen.jpg



Ook kinderen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als ouder hebben we de neiging ze te over beschermen. Om op te groeien tot gelukkige volwassenen, is het echter belangrijk dat ze op jonge leeftijd leren uit wat fout loopt.


Een mens voelt zich pas goed als hij ook de pijn kent. Daarom is het zeer belangrijk dat je een kind leert omgaan met frustraties. Een baby kan de eerste zes maanden nog niet echt verwend worden. Daarom mogen zijn ouders hem dan nog wel bij het eerste het beste huiltje oppakken. Maar daarna moet ook hij, stapje voor stapje, teleurstellingen leren hanteren. Een kind dat dat al op jonge leeftijd leert, kan latere tegenslagen makkelijker overwinnen en zal daardoor minder snel de handdoek in de ring gooien.


Daar wringt net het schoentje. Ouders willen hun kroost voor vervelende ervaringen behoeden. En dus nemen ze elke frustratie weg, vooral moeders zijn daar meester in. Niet meteen verstandig, want zo lopen deze kinderen later het risico verwende nesten te worden.


Heeft je kind verdriet, betekent dat niet dat je hem of haar moet links laten liggen. Niemand wil zijn kleine zien huilen. Erover praten is dan al een eerste stap. Een luisterend, begripvol oor doet wonderen.


Terwijl Mick Jagger staat te kelen dat 'you can't always get what you want', mogen ook kinderen dat weten. Ongeacht de moeite en de inspanning die er misschien ook voor gedaan wordt, kan het mislukken. Het is niet omdat je kleine topscoorder bij Anderlecht wil worden en hij dagelijks met zijn voetbal in de weer is, dat hij er ook in zal slagen.


Een deel van het groeiproces bestaat erin deze realiteit onder ogen te zien en leren hoe je de zaken dan moet aanpakken. Ouders moeten zich de vraag stellen wanneer hun hulp nodig is of wanneer een stapje moet teruggezet worden om de dingen op zijn beloop te laten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid rond grijze haren


De waarheid rond grijze haren

 

http://www.haartrends.net/photos/uncategorized/2007/08/10/jan26.jpg



Kun je werkelijk grijze haren krijgen van je opstandige kinderen of je veeleisende baas? Sommigen zijn op hun dertigste grijs, anderen blijven veel langer hun natuurlijke haarkleur behouden. We doorprikken alle mythes rond grijze haren.


Grijze haren bestaan niet. Het zijn eigenlijke kleurloze, holle haren. Het licht dat er op valt wordt niet geabsorbeerd maar gereflecteerd. Een grijze haardos is dus niet meer dan de mengeling van kleurloze en gekleurde haren, meldt Bodytalk.


Onze haarkleur is het resultaat van de verhouding tussen de kleurpigmenten die zich in het haarzakje bevinden: rood en bruin-zwart. Je haarkleur ligt vast in je genen, alsook de manier waarop je haren verdeeld zijn in de haardos.



De cellen in de haarzakjes stoppen op een gegeven moment pigment te produceren. Dat gebeurt niet geleidelijk, maar abrupt, waardoor het haar wit wordt. De slapen zijn gewoonlijk het gebied dat eerst getroffen wordt, daarna het achterhoofd en ten slotte de haren bovenop de kruin.


Wanneer de productie van pigment stilvalt, ligt op voorhand vast in onze genen. Externe factoren als stress en voeding hebben daar geen vat op. Maar het heeft wel invloed of de dikte van je haren en zelfs haaruitval. Voedingssupplementen die beloven je haren te doen groeien, glanzen, of intensiever te kleuren, baten niet.


Het is echter een grote misvatting dat stress of een jachtig leven invloed op je haarkleur heeft, je zal er niet sneller grijs door worden. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek slaagde erin aan te tonen dat een jachtig leven invloed heeft op de pigmentcellen in de haarzakjes.


Wat niet wegneemt dat sommige ernstige voedingstekorten wél een invloed kunnen hebben op je haarkleur. Ondervoeding gepaard gaand met eiwittekort, geeft niet alleen een opgeblazen buikje, maar kleurt je haren ook geelachtig rood. Ook een ernstig tekort aan zink geeft een lichtrode schijn. Deze verschijnselen zul je bijna nooit in de Europa zien.


Elk haartje groeit uit een haarzakje. Iedereen heeft zo'n 100.000 tot 150.000 haren. Tijdens een mensenleven produceert eén haarzakje ongeveer 20 nieuwe haren. De gemiddelde leeftijd van een haar is een aantal jaar en de maximum lengte is ongeveer een meter. Aan het einde van de groeicyclus valt het haar uit en wordt het vervangen door een nieuwe haar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Avonds studeren zorgt voor betere resultaten

's Avonds studeren zorgt voor betere resultaten




Slapen tijdens een moeilijke taak helpt je deze op te lossen. Een nieuwe studie suggereert dat dutten of studeren net voor het slapengaan een goede strategie is voor betere schoolresultaten. 


De onderzoekers vroegen de 99 deelnemers om voor een computerscherm te zitten en een driedimensionaal doolhof van buiten te leren zodat ze drie tot vijf uur later hun weg nog uit het hoofd terug konden vinden. Daaruit blijkt dat degenen die een dutje mochten doen en dromen over de taak beter presteerden dan degenen die dat niet deden. Verschillende deelnemers hadden een droom over het doolhof.


"We denken dat de dromen een goed teken zijn dat het brein blijft werken aan het raadsel op verschillende niveaus", aldus onderzoeker Robert Stickgold. "De dromen reflecteren de pogingen van de hersenen om associaties te maken met oude herinneringen om deze in de toekomst meer bruikbaar maken." Het is niet dat dromen tot een beter geheugen leidt, het is wel een teken dat het brein hard werkt.


Stickgold zegt dat dutten en dromen veel voordelen hebben bij het verbeteren van je geheugen en het studeren. Hij speculeert dat het beter is hard te studeren net voor het slapengaan dan in de namiddag en dat het kan ook helpen een dutje te doen na een periode van intens studeren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox

Annie Lennox - There Must Be An Angel Playing With My Heart

Klik op de foto om haar te beluisteren




Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schots zangeres.


Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verscheen haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.




» Reageer (0)
23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toiletbezoek zorgt vaak voor schaamte bij vrouwen

Toiletbezoek zorgt vaak voor schaamte bij vrouwen




Voor een derde van de vrouwen is een toiletbezoek een genietmoment vanwege de rust. Daarnaast blijkt wel uit een Nederlands enquête dat naar de wc gaan vaak gepaard gaan met schaamte.


Uit onderzoek bij 910 Nederlandse vrouwen verricht door vrouwonline.nl blijkt dat dit noodzakelijk kwaad vaak gepaard gaat met schaamte. Zo krijgen ze het schaamrood op de wangen wanneer ze ongewild lawaai produceren tijdens een toiletbezoek. Op de tweede plaats komt een grote boodschap die niet meteen wil doorspoelen. Ook iemand die in je hokje komt doordat je de deur vergat op slot te doen, zorgt voor schaamte.


De studie toont aan dat vrouwen vaak gsm's en juwelen laten vallen in het toilet, een andere blunder is een stukje wc-papier dat uit de broek of rok komt piepen, in de wc zakken omdat de bril omhoog stond en roddelen op het toilet over een collega terwijl de persoon in kwestie in één van de hokjes zit.


Voor een derde van de vrouwen staat toiletbezoek voor rust. Ze nemen dan de tijd om te lezen, te puzzelen, na te denken, te sms'en, muziek te beluisteren of de verjaardagskalender te bekijken. Daarnaast genieten ze van een frisse geur en een proper toilet.


Bijna de helft van de vrouwen heeft steeds zakdoekjes bij moest er geen wc-papier aanwezig zijn in openbare toiletten. Een kwart gruwelt ervan van haar behoefte te moet doen in een openbaar toilet op straat, daarnaast zijn de wc's op treinen niet geliefd. Ook heeft de helft moeite met een toiletbezoek wanneer de deuropening niet volledig afgesloten is. Evenveel dames zweven boven de bril van een openbaar toilet. Een derde van hen plast thuis met de deur open, evenveel dames houdt haar grote boodschap op wanneer ze bij een nieuwe partner plots moet gaan. 60 procent heeft er geen probleem mee om in aanwezigheid van haar partner te plassen. Een op de twee maakt haar toilet extra schoon als ze bezoek verwacht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf Europese vlinders in gevaar

Een op vijf Europese vlinders in gevaar



Negen procent van de Europese vlindersoorten is met uitsterven bedreigd en nog eens tien procent wordt dat wellicht in de nabije toekomst. Dat zeggen de International Union for Conservation of Nature (IUCN) en Butterfly Europe in een nieuw rapport "European Red List of Butterflies".

In Europa fladderen 482 vlindersoorten rond, waarvan 451 in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Van die Europese vlindersoorten komen er niet minder dan 142 enkel op het continent voor.
 

Uit een grootschalig Europees onderzoek blijkt dat negen procent (37) van de Europese soorten met uitsteven bedreigd zijn, en dat tien procent (44) die categorie naderen. Van die met uitsterven bedreigde soorten, komen meer dan de helft enkel in Europa voor. Uit het onderzoek bleek ook dat bijna de helft van de vlindersoorten stabiel blijft en slechts vier procent erop vooruit gaat.
 

De meeste bedreigde vlindersoorten komen in Zuid-Europa voor, overigens herbergen hoogtelandschappen in de Balkan, Alpen en Pyreneeën de meeste vlinders. Vlinders zijn zeer gevoelig aan veranderende biotopen. Vooral begrazing, het verlaten van landbouwgrond, veranderend bosbeheer, intensivering van landbouwmethodes, verlies van bloemrijke graslanden onder meer door intensieve veeteelt of drainage van moerasgebieden, bedreigen vlinders. Maar ook de klimaatverandering en een stijgend toerisme in kwetsbare gebieden hebben een impact.
 

De onderzoekers pleiten om de Europese wetgeving, zoals habitat- en vogelrichtlijnen, strikt toe te passen en uit te breiden. Wat het behoud van biotopen betreft wordt meer extensief beheer van graslanden voorgesteld en het gebruiken van meer traditionele landbouwmethodes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motor straaljagers valt uit in volle vlucht door vulkaanas

Motor straaljagers valt uit in volle vlucht door vulkaanas



Gisteravond groeide de onrust opnieuw in verband met de veiligheid sinds de opheffing van het vliegverbod. Nadat een Boeing 757 van Thomas Cook UK technische problemen ondervond door het vulkaanas, kregen nu twee straaljagers van de Britse luchtmacht af te rekenen met motorpech in volle vlucht door een grote hoeveelheid vulkanische stofdeeltjes. De Royal Air Force houdt de straaljagers tot nader order aan de grond. In luchtvaartmiddens doen inmiddels de geruchten de ronde als zouden al meerdere incidenten hebben plaatsgevonden met passagiersvliegtuigen.


De piloten van de straaljagers merkten plots een sterk verlies van vermogen van hun motoren tijdens een oefensessie in het graafschap Lincolnshire. De Typhoons keerden na het incident onmiddellijk terug naar hun basis. Daar werden na de landing door de ingenieurs dikke lagen as teruggevonden op de draaischijven van de motor. De Britse luchtmacht besliste na deze vastelling onmiddellijk om dit type vliegtuigen aan de grond te houden.


In luchtvaartkringen doen inmiddels onbevestigde verhalen de ronde van verschillende incidenten met vulkaansas waar ook commerciële passagiersvliegtuigen zouden bij betrokken zijn, waaronder een Boeing 747 van British Airways. Zowel British Airways, Thomas Cook UK als de autoriteiten van de burgerluchtvaart ontkennen de geruchten.


Een anonieme medewerker van British Airways houdt nochtans voet bij stuk in de Britse pers. "Verschillende leden van de crew zijn ongerust op dit moment. Al een aantal keer hebben de piloten en ingenieurs hun de aslaag getoond die zich op de vleugels en in de motor bevond na een lange vlucht. Eén motor van een Boeing 747 was zelfs naar de vaantjes."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag bisschop Vangheluwe na zaak seksueel misbruik

Ontslag bisschop Vangheluwe na zaak seksueel misbruik


 

Ook de Belgische katholieke kerk wordt nu opgeschrikt door een seksschandaal op het hoogste niveau. De Brugse bisschop Roger Vangheluwe (74) heeft ontslag genomen na een zaak van seksueel misbruik. Op een persconferentie werd vanmiddag een verklaring van Vangheluwe voorgelezen, waarin hij het seksueel misbruik van een familielid toegeeft. De paus heeft het ontslag al aanvaard. Vangheluwe is al meer dan 25 jaar bisschop van Brugge en de bisschop met de langste dienst.






Vangheluwe bekent dat hij een jongen seksueel heeft misbruikt en heeft zijn excuses aangeboden, zo bleek uit een schriftelijke verklaring van de 74-jarige bisschop die vanmiddag werd voorgelezen op een persconferentie.


"Toen ik nog geen bisschop was, en ook nog enige tijd erna, heb ik een jongen uit een bevriende omgeving seksueel misbruikt", luidde het in de verklaring van Vangheluwe. "Het is lang geleden, maar door de mediastorm van de laatste weken is het trauma niet meer houdbaar. Tijdens de voorbije decennia heb ik dit herhaaldelijk bekend tegenover hem en zijn familie en om vergeving gevraagd, maar zowel bij hem als bij mij komt er geen genezing. Ik heb ontzettend veel spijt en heb aan paus Benedictus XVI mijn ontslag ingediend. De paus heeft mijn ontslag aanvaard", aldus Vangheluwe, die zich terugtrekt voor verdere bezinning.      


Een familielid van bisschop Vangheluwe had gisteren de feiten meegedeeld aan het regionaal persbureau Verbeke, maar wilde geen details geven. Hij verwees naar de persconferentie van aartsbisschop André Léonard, die vanmiddag om 12 uur in Brussel begon. Léonard lichtte het ontslag toe, samen met de bisschop van Doornik, Guy Harpigny, referent voor de Commissie die de klachten over seksueel misbruik in de Kerk behandelt. Ook Peter Adriaenssens, kinderpsychiater en voorzitter van deze commissie, is aanwezig op de persconferentie.


Een erg geëmotioneerde Léonard sprak van een zwarte dag voor de Belgische kerk. De aartsbisschop zegt te hopen dat deze zaak de bisschoppen en vooral de priesters in dit land niet ten onrechte in hun geheel in diskrediet zal brengen.


Er loopt op dit moment geen gerechtelijk onderzoek tegen Vangheluwe. Dat zegt het parket van Brugge. Volgens procureur Jean-Marie Berkvens werd ook in het verleden nooit een gerechtelijk onderzoek gevoerd rond Vangheluwe. Het gerecht ontving ook nooit een officiële klacht.  (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriel Rios - Broad Day Light

Gabriel Rios - Broad Day Light

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België  woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst  aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.


Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy  opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.




» Reageer (0)
22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superpollen maken hooikoorts nu erger dan ooit

Superpollen maken hooikoorts nu erger dan ooit





Dit jaar circuleren er door de strenge winter zogenaamde 'superpollen' in de lucht. Hierdoor zullen hooikoortspatiënten, zeker degenen die in de stad wonen, meer last dan ooit van hun symptomen krijgen.


Experts waarschuwen dit hooikoortsseizoen voor 'superpollen'. De symptomen van jeukende ogen en een lopende neus zullen hierdoor bij patiënten erger zijn dan vorig jaar, zeker bij stedelingen. Professor Jean Emberlin: "Door de erg koude winter, komen de pollen van bomen nu pas in de lucht terecht, maar luchtvervuiling maakt de pollen krachtiger. Daardoor zullen die uit stedelijke gebieden voor een sterkere allergische reactie zorgen dan pollen uit het platteland.


Mensen die allergisch zijn aan graspollen zullen aan het begin van mei last beginnen krijgen. "Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, één op de vier volwassenen en meer dan een derde van de tieners kampt er mee. Sommigen geven te hygiënische ouders de schuld, maar het stijgend gebruik van antibiotica kan ook de schuldige zijn, deze hebben namelijk ook een impact op ons immuunsysteem. Stress en je eetpatroon spelen ook een belangrijke rol.


Dokter Carol Cooper geeft enkele tips voor hooikoortspatiënten. "Als je voornaamste problemen niezen of een verstopte neus zijn, kunnen neussprays helpen. Tranende en jeukende ogen kun je vermijden met oogdruppeltjes. Als je met een combinatie van beide kampt, neem je best een antihistaminicum als medicatie in."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen op internet is tot 70 procent goedkoper

Shoppen op internet is tot 70 procent goedkoper


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/1/1/media_xl_3666391.jpg?20100422172601


Producten die je op het internet koopt, kunnen tot 70 procent goedkoper zijn dan in de winkel, dat blijkt uit Brits onderzoek.


De Britse website pricerunner.co.uk deed onderzoek naar het bedrag dat je kunt uitsparen door producten via het internet te kopen, daaruit bleek dat tal van producten online tot 70 procent goedkoper geprijsd kunnen zijn. Als je hierover nadenkt, is het wel logisch, voor een webshop hoef je geen duur gebouw te huren, geen winkelmeubelen te kopen of heb je geen verkooppersoneel nodig. Een opslagplaats, een telefoon en het internet is voldoende. De kosten zijn dus veel lager, waardoor je de prijs van de producten dus laag gehouden kan worden.


Het web is goed voor items als CD's en boeken, ook elektrische apparaten zijn er vaker goedkoper. Als je liever toch je flatscreen in het echt bekijkt voor je hem aanschaft, kun je deze eerst in een winkel bestuderen en hem achteraf online bestellen. Wat kleding betreft doen webshops het minder goed, mensen passen toch liever eerst. Maar wist je dat je bij webshops meer rechten hebt? Als je een jurk koopt zonder het te passen in de winkel en deze is te groot of te klein, dan hoeft de winkel je niet per se terug te betalen. Bij webshops is deze kans groter.


De Britse krant The Daily Mail deed onderzoek naar welke producten je best online koopt.  Zo blijkt dat het parfum Elle van Yves St Laurent 87 procent goedkoper is op het internet, bij dagcrème van Elizabeth Arden kun je 92 procent voordeel doen. Ook elektronische apparaten zijn heel wat goedkoper online, met een haardroger van Babyliss kun je de helft van de prijs uitsparen. Een designer zonnebril van Tom Ford is 32 procent goedkoper op het internet, maar ook camera's, sportschoenen, horloges, koffiezetapparaat, buggy en designerkledij zijn vaak lager geprijsd.

Een handige tip om een artikel aan de goedkoopst mogelijke prijs op de kop te tikken zijn websites die prijzen vergelijken. Enkele voorbeelden zijn kieskeurig.be en kelkoo.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het werk van Michelangelo?

Is dit het werk van Michelangelo?





Een schilderij dat voor 150.000 dollar werd aangekocht zou wel eens van de hand van Michelangelo kunnen zijn en dan wordt het maar liefst 300 miljoen dollar waard.

'Het Getuigenis van Johannes De Doper' werd in 1970 gekocht door het Metropolitan Museum of Art in New York en werd toen toegeschreven aan de minder bekende Francesco Granacci. Maar volgens specialist Everett Fahy is het een Michelangelo. "Ik ben ervan overtuigd dat de enige artiest die zo'n mooi schilderij kon maken Michelangelo was", stelt Fahy.

Andere experts zullen nu hun licht op het schilderij werpen om uit te maken of het echt om een Michelangelo gaat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedisch meisje (12) mag scheiden van 80-jarige man

Saoedisch meisje (12) mag scheiden van 80-jarige man





Een 12-jarig meisje uit Saoedi-Arabië heeft van de rechtbank de toelating gekregen om te scheiden van haar tachtigjarige man. Mogelijk gevolg van deze uitspraak is, dat er in het islamitisch koninkrijk een minimumleeftijd komt waarop meisjes mogen worden uitgehuwelijkt. Een mensenrechtencommissie wil dat de minimumleeftijd voor trouwen op 16 jaar wordt gebracht.


De advocaat van het meisje heeft het gevoel dat de publieke opinie, mede door dit proces, aan het veranderen is. Steeds meer mensen raken er van overtuigd dat kindhuwelijken verboden moeten worden. Het huwelijk van de profeet Mohammed met een 9-jarige wordt in sommige islamitische gebieden gebruikt als rechtvaardiging voor deze praktijken.


De vader van het 12-jarige meisje dwong haar vorig jaar te trouwen met zijn oudere neef van 80. Daar werd ruim 17.000 euro voor betaald. Het meisje heeft nu overeenstemming met haar familie bereikt dat de scheiding wordt voltrokken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brain training maakt niet slimmer

Brain training maakt niet slimmer





Populaire computerspelletjes die beloven je 'brein te trainen' maken gebruikers niet slimmer, dat ontdekten wetenschappers.

Breinkracht
De onderzoekers lieten meer dan 11.000 mensen jonger dan 60 gedurende zes weken brain training spelletjes spelen. Dit is het grootste experiment ooit naar het effect van dit soort games.  Voor en na het onderzoek namen ze intelligentietests af. Daaruit bleek dat deze gamers niet beter scoorden qua breinkracht dan een controlegroep die dezelfde hoeveelheid tijd kregen om op het internet te surfen. Scans van hun hersenen toonden aan dat de brain training ook geen effect heeft op de opbouw van het brein. De onderzoekers verstaan onder breinkracht geheugen, concentratie, planvaardigheden en de mogelijkheid om problemen om te lossen.

De vrijwilligers behaalden wel betere scores na verloop van tijd, maar dat kwam enkel door de herhaalde handeling.  Professor Owen: "De gamers worden beter in de spelletjes, maar het heeft geen effect op je mentale vaardigheden of intelligentie."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Lennon - Stand By Me

John Lennon - Stand By Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Lennon MBE (Liverpool, 9 oktober 1940  – New York City, 8 december 1980) was een popmusicus die bekend werd als oprichter van de Liverpoolse groep The Quarrymen, die later bekend werd als The Beatles. Samen met Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr had Lennon met deze groep een belangrijke rol in de popmuziek.

De familienaam van Lennon komt van O'Leannain of O'Lionnain, een veel voorkomende naam in de Ierse graafschappen Fermanagh en Galway. Zijn Ierse grootvader Jack Lennon was in 1858 naar Liverpool verhuisd. Ook Johns vader Alfred zong als bijverdienste.


Hij werd in Liverpool geboren (in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd niet tijdens een Duitse luchtaanval), als zoon van de steward Alfred Lennon en Julia Stanley, volgens eigen zeggen een ouvreuse. Zijn vader was vaak maanden op zee en ging in Nieuw-Zeeland wonen toen John vijf jaar oud was, pas in 1964 zouden zij elkaar terugzien. Lennon woonde vanaf zijn vierde jaar bij zijn moeders zuster, Mimi. Volgens zijn oma zou Mimi een betere ouder zijn dan Julia. Mimi was een goed mens maar volgens John veel te streng en zij gaf hem niet veel liefde. Op 15 juli 1958 werd zijn moeder doodgereden door een dronken politieman.


Julian en Sean Lennon, de zonen van John hebben met wisselend succes een muzikale carrière welke echter volledig is overschaduwd door de artistieke erfenis van hun vader. Zij kregen overigens weinig fysieke steun van hem: toen Julian een kleine jongen was verliet John zijn moeder Cynthia Powell om niet meer terug te keren en Sean was vijf jaar oud toen John werd vermoord.




» Reageer (0)
21-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent krijgt broodjeszaak voor daklozen

Gent krijgt broodjeszaak voor daklozen



Het Gentse opvangtehuis Huize Triest - Gemeenschapshuis Tabor heeft plannen om vanaf september dit jaar broodjes te verkopen aan daklozen. Dat zegt Werner Van De Weghe van Huize Triest vandaag in het christelijk opinieweekblad Tertio. Het initiatief komt er omdat daklozen vaak niets kunnen aanvangen met de reguliere voedselpakketten.

Het opvangtehuis heeft reeds een sociaal eethuis maar dat wordt nu uitgebreid. "Wegens de enorme nood wordt een deel van ons opvangtehuis in de Gezondheidstraat in Gent omgebouwd tot een broodjeszaak voor daklozen", aldus Van de Weghe. "In de meeste voedselpunten kunnen daklozen niet terecht omdat ze geen vaste verblijfplaats hebben. Ook met de traditionele voedselpakketten zijn ze weinig: op straat kan men geen spaghetti of rijst koken. De daklozen hebben grote nood aan bereide maaltijden, maar dat aanbod bestaat niet."
 

De broodjeszaak zal elke middag open zijn van 12 tot 16 uur. De broodjes zelf hebben een kostprijs van 1 euro. Daarvoor krijgt men vier belegde boterhammen in driehoekvorm, verpakt in een plastiek doosje. Er is keuze tussen vijf soorten beleg. "Met dit initiatief proberen we een noodsignaal te geven want het aantal mensen dat op ons beroep doet is op vijf jaar tijd vertienvoudigd. Wij geloven dat armoede structureel en niet sporadisch aangepakt moet worden", aldus nog Van de Weghe.
 

Huize Triest is een privaat initiatief van de Broeders van Liefde. Naast een sociaal eethuis en douchemogelijkheden worden er ook zestien bedden ter beschikking gesteld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reistip: expo met boeiende kunstverzameling in Dresden

Reistip: expo met boeiende kunstverzameling in Dresden


De "Triomf van Bacchus" van kunstschilder Benvenuto Garofalo



De Kunstverzameling van Dresden viert dit jaar haar 450-jarig bestaan met een jubileumexpo in het Residenzschloss. De boeiende tentoonstelling "Zukunft zeit 1560" schetst de geschiedenis van de verzameling en hoe deze koninklijke collectie tot een burgerlijk museum met veel aanzien uitgroeide. 350 schilderijen en voorwerpen uit diverse kunstrichtingen worden tentoongesteld en je zal merken dat de verzameling met veel gevoel voor visie werd uitgebouwd.







Praktisch

Waar: Residentieslot Dresden
Wanneer: 18 april t/m 17 november 2010
Openingstijden: dagelijks 10.00-18.00 uur (dinsdag gesloten)
Inkom: 10 euro/7,50 euro
Meer info: website






Extra tip: Porselein
Maak van de gelegenheid gebruik om van 8 mei tot 29 augustus in het Japanse Paleis de bijzondere expo rond porselein van Meissen bestemd voor adel en burgers (porselein uit de periode van 1710 tot 1815) te bezoeken.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/6/7/media_xl_3664237.jpg?20100421060244





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haan legt eieren nadat vos al zijn kippen doodbijt

Haan legt eieren nadat vos al zijn kippen doodbijt



In Italië is een haan eieren beginnen te leggen nadat een vos alle kippen in zijn ren had doodgebeten. Het verschijnsel is zodanig uniek dat wetenschappers van de Verenigde Naties de haan/kip aan een onderzoek gaan onderwerpen.


Gianni heet het dier en hij begon zijn carrière als rasechte haan op een boerderij in Toscane. Die carrière nam een verrassende wending nadat een vos een waar bloebad aanrichtte in de kippenren van de boerderij. Alle kippen werden doodgebeten. Amper enkele dagen later begon Gianni eieren te leggen. Als klap op de vuurpijl begon hij ook nog eens op die eieren te broeden.

Het fenomeen heeft de aandacht getrokken van de Verenigde Naties. Landbouwexperts zullen het DNA van Gianni bestuderen om uit te vissen waar deze merkwaardige geslachtsverandering aan toe te schrijven is.


"Misschien hebben we hier te maken met een primitief gen dat moet instaan voor de redding van de soort", meent alvast een wetenschapper. "Omdat alle vrouwelijke soortgenoten verdwenen waren, kon de haan enkel door middel van een geslachtsverandering het voortbestaan van zijn ras verzekeren", luidt het nog.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!