Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijk Paleis opent deuren van 26 juli tot 5 september

Koninklijk Paleis opent deuren van 26 juli tot 5 september





Het Koninklijk Paleis opent dit jaar de deuren van 26 juli tot 5 september. Er zullen onder meer zes werken van Michaël Borremans te zien zijn. De kunstschilder maakte die speciaal voor enkele gerenoveerde zalen van het Paleis.


Het Federaal Wetenschapsbeleid organiseert dit jaar in de Grote Galerij een tentoonstelling rond biodiversiteit. Technopolis, het doe-centrum voor wetenschap en technologie uit Mechelen, brengt een aantal interactieve opstellingen uit heel Europa bij elkaar in de Spiegelzaal, naar aanleiding van het Belgisch voorzitterschap van de Europese Unie.


De koning en de koningin zullen op dinsdag 20 juli aanwezig zijn op de feestelijke opening. Het Koninklijk Paleis is elke dag open van 10.30 tot 16.30 uur, behalve op maandag. Op maandag 26 juli is het Paleis uitzonderlijk toch geopend.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grace Jones - Libertango

Grace Jones - Libertango

Klik op de foto om haar te beluisteren






Grace Jones, geboren als Grace Mendoza (Spanish Town, 19 mei 1948) is een Jamaicaans  supermodel, zangeres en actrice.

Haar ouders, Marjorie Jones en dominee en politicus Robert W. Jones, verhuisden in 1965, samen met Grace en diens tweelingbroer Christian, van Jamaica naar Syracuse, in de Amerikaanse staat New York. Voor ze begon te werken als model studeerde Jones theater aan het Onondaga Community College.

Toen ze begin twintig was verhuisde Jones naar Parijs waar ze zich beroemd en berucht maakte door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van Mick Jagger. Tijdens een feest in een restaurant werd ze ontdekt door een platenproducer toen ze zich, op de tonen van Dirty Ol' Man van The Three Degrees, dansend op een tafel begaf.

Er werden drie singles uitgebracht - I Need A Man, Sorry en That's The Trouble - en in 1977 verscheen haar tamelijk succesvolle debuutalbum Portfolio op het label Island Records. Het nummer La vie en rose (een cover van het bekende chanson van Edith Piaf) werd een Europese hit. Hierna volgen twee minder succesvolle albums: Fame (1978) en Muse (1979). Alle drie albums staan vol met campy disco-hits en Jones werd erg geliefd in de gayscene. De hoezen van deze drie albums werden gemaakt door kunstenaar Richard Bernstein.
In deze periode kwam Jones ook in contact met kunstenaar Andy Warhol. Ze werd tijdelijk zijn muze, en vergezelde hem vaak tijdens bezoekjes aan de beroemde New Yorkse nachtclub Studio 54.
In 1980 verscheen het album Warm Leatherette waarmee Jones artistiek gezien een geheel andere richting insloeg. Het album bevatte grotendeels covers van onder andere Chrissie Hynde en Roxy Music. Ook onderging Jones, onder leiding van stilist en toenmalig partner Jean Paul Goude, een drastische verandering qua uiterlijk. Haar androgyne, onderkoelde imago met het beroemde blockhead-kapsel, werd haar handelsmerk en zou haar wereldberoemd maken.

Haar volgende album, Nightclubbing, werd wereldwijd een groot succes. Ook artistiek gezien was dit haar meest succesvolle album. De single I've Seen That Face Before (een bewerking van Libertango van de Argentijnse componist Ástor Piazzolla) werd een grote hit evenals het dansnummer Pull Up To The Bumper. Het derde album in deze reeks is Living My Life, waar veel reggae-invloeden op te horen zijn. Hits van dit album waren Nipple To The Bottle en het door haar zelf geschreven My Jamaican Guy.

Deze drie albums kwamen tot stand in samenwerking met onder meer Chris Blackwell, Alex Sadkin, het top-ritme duo van de reggae; Sly Dunbar en Robbie Shakespeare, en de eerdergenoemde Jean Paul Goude. De albums werden opgenomen in de beroemde Compass Point Studio's op de Bahama's en staan ook wel bekend onder de naam The Compass Point sessions.

In 1983 zegde Jones zich meer op haar filmcarrière te willen richten. Ze speelde tot dusver in onder meer een aantal artistieke films maar geen grote commerciële films. Deze kwamen er nu wel met Conan the Destroyer en de James Bond-film A View to a Kill.

Twee jaar later maakte ze onder leiding van producer Trevor Horn het album Slave to the Rhythm waarvan de gelijknamige single Slave to the Rhythm een grote hit werd. De legendarische videoclip van Slave To The Rhythm werd erg populair en was veel te zien op MTV. Ook verscheen Jones in een aantal reclamespotjes van onder andere Honda en Citroën.
Een jaar later kwam het door Nile Rodgers en haarzelf geproduceerde Inside Story uit, dat matig werd ontvangen. Alle nummers waren geschreven door Jones samen met gitarist Bruce Woolly. Alleen de single I'm Not Perfect (But I'm Perfect For You) werd een bescheiden commercieel succesje. Voor de videoclip van deze single werd Jones' lichaam beschilderd door kunstenaar Keith Haring.

Daarna volgen er een aantal schandalen. Jones belandde in de gevangenis vanwege cocaïne-bezit; ze werd wegens wangedrag uit een vliegtuig gezet; American Express spande een rechtszaak tegen haar aan wegens betalingsachterstand; en Jones gaf haar minnaar, muzikant Christopher Stanley, ten onterechte op als vermist.

Het album Bulletproof Heart uit 1989 wordt beschouwd als een commercieel en artistiek dieptepunt in haar carrière.[bron?] Alleen de single Love On Top Of Love (Killer Kiss), werd redelijk goed ontvangen en leverde een bescheiden hit op. Hierna werd het op muzikaal terrein erg stil rond Jones. Naast een aantal losse singles, onder meer Seven Day Weekend, verschenen er verder alleen compilatie-albums. Jones nam een aantal nieuwe albums op maar deze werden niet uitgebracht. Op filmgebied viel ze met name op door haar rollen in de films Boomerang uit 1992, met Eddie Murphy, en Wolf Girl (2001), met Tim Curry.

Wel trad Jones nog regelmatig op. Op 28 mei 2002 trad ze naast Luciano Pavarotti op tijdens een van zijn Pavarotti and Friends benefietconcerten om het vluchtelingenprogramma te ondersteunen dat de Verenigde Naties in Zambia had opgezet voor vluchtelingen uit Nigeria.

In 2008 keerde Jones uiteindelijk terug met het enthousiast ontvangen album Hurricane, waarop in het nummer William's Blood haar moeder te horen is.

Grace Jones is nog steeds bekend als een van de grootste stijl-iconen van de jaren '80. Niet alleen door haar uiterlijke verschijning en haar opvliegende en soms shockerende gedrag maar ook door haar bijzondere en gestileerde, bijna metaalachtige, stemgeluid met een bereik van bijna 3 octaven en de muziek die zij voornamelijk in de eerste helft van de jaren '80 maakte, de zogeheten Compass Point Sessions. Zij treedt nog altijd op, bijvoorbeeld in Nederland op het jaarlijkse muziekfestival Lowlands (augustus 2009).

Jones heeft diverse relaties gehad met onder meer Jean Paul Goude, de stylist die haar begin jaren '80 hielp haar wereldberoemde uiterlijk te creëren. Samen kregen ze een zoon, Paolo, die ook actief is in de muziekwereld. Anno 2009 is Jones verloofd met de 20 jaar jongere Engelse burggraaf Ivor Mervyn Vigors Guest.




» Reageer (0)
04-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarische sportjournalist Jan Wauters (71) overleden

Legendarische sportjournalist Jan Wauters (71) overleden



De legendarische sportjournalist Jan Wauters is vandaag in de vooravond op 71-jarige leeftijd overleden. Wauters kreeg twee weken geleden op 18 mei een hartaanval na de opnames voor het VRT-programma Phara, waar hij toelichting zou geven over het nakende WK 2010. Sindsdien lag hij in kritieke toestand op intensieve zorgen in het ziekenhuis. Het lot wil dat Wauters stierf op een zucht van 'zijn' wereldkampioenschap voetbal, dat volgende week van start gaat in zijn tweede thuisland Zuid-Afrika.

Jan Frans Wauters werd geboren op 10 februari 1939 in Mechelen. Hij groeide op in Bornem in Klein-Brabant, als zoon van uitbaters van een typische wijkwinkel. Tijdens het middelbaar volgde hij Grieks-Latijnse in het College van Boom. Daarna ging hij Germaanse filologie studeren aan de universiteit van Leuven.

Na een korte periode als leraar (1963-64) begon Wauters zijn carrière in 1964 bij de  toenmalige BRT.  Van 1964 tot '65 en van 1967 tot 1973 was hij actief als sportjournalist. Tussendoor (1966-1967) was hij een jaar algemeen journalist. Vanaf 1973 werd hij chef-sport. Hij volgde liefst 25 Rondes van Frankrijk, achterop de motor. Op zijn palmares staan ook acht WK's voetbal én vier Olympische Spelen.

Hij stond bekend voor zijn beeldende welbespraaktheid, zijn gedrevenheid en zijn inlevingsvermogen in de voor hem vaak heroïsche daden van sporters. Hij nam zelf ooit het woord "orgastisch" in de mond over zijn medeleven met sporters. 35 jaar lang was hij sportverslaggever op de radio voor achtereenvolgens de BRT, de BRTN en de VRT.

Ook bij onze noorderburen is Wauters geen onbekende. Toen reporter The Koomen na de Tourzege van Jan Janssen in 1968 niet meer uit zijn woorden kwam, nam Wauters de microfoon over.

De oudere generatie onder ons herinnert zich waarschijnlijk ook nog het interview met Eddy Merckx toen die in 1969 in de Giro in de roze leiderstrui betrapt werd op doping. Een aangeslagen en nog jonge Merckx kon enkel nog huilend uitbrengen: "Ik weet niets meer, helemaal niks".

De hele Vlaamse sportwereld zwijgt vandaag. Uit respect. "Wij zijn paardenbloemen die verpluizen", zei hij in de hem zo typische stijl naar aanleiding van zijn afscheid als WK-reporter in 1998. Jan Wauters laat een vrouw en drie zonen na.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje na 20 jaar in jungle even terug bij haar ouders

Meisje na 20 jaar in jungle even terug bij haar ouders


http://img715.imageshack.us/img715/1189/junglemeisjeuitcambodja.jpg
foto Daily News


Het junglemeisje uit Cambodja is teruggekeerd naar haar geliefde biotoop. De jonge vrouw verdween twintig jaar geleden en werd na een lange zoektocht teruggevonden maar ze kon zich niet meer aanpassen aan een leven met haar ouders in de bewoonde wereld.


Rochom P'ngieng (29) verdween in 1989 toen ze samen met haar zus buffels aan het hoeden was. In 2007 werd ze eindelijk gevonden. Al die tijd had het meisje in de jungle geleefd. Haar familie ondernam een verwoede poging om haar opnieuw in de bewonde wereld te integreren maar alle pogingen mislukten. Ze sprak de taal van haar familie niet meer, ze kroop liever dan ze liep en ze wou geen kleren dragen. Het junglemeisje ondernam ook verschillende pogingen om opnieuw te ontsnappen. Het leven in de bewoonde wereld met haar familie was niet meer aan haar besteed.


Haar vader meldt nu dat ze opnieuw verdwenen is. "Ze heeft zich uitgekleed en liep het huis uit", aldus Sal Lou. "Vlak voor haar verdwijning hielp ze nog met het oogsten van groenten. Ik kan haar niet meer vinden, ik denk dat ze opnieuw de jungle ingetrokken is." De man weet het zeker. Het zijn de geesten uit de jungle die zijn dochter volledig in haar macht hebben. Hij doet nu een beroep op een waarzegger om zijn dochter terug te vinden. De man zegt dat de vader een wild varken, een varken, een kip en vier kruiken wijn moet offeren. Anders zal hij zijn dochter nooit meer terugvinden.


Toch rijzen er heel wat twijfels. Volgens sommigen is het onmogelijk dat een meisje van acht , twintig jaar kan overleven in de jungle. De ouders houden vol dat het om hun dochter gaat. Een litteken op haar rechterarm is voor hen een duidelijk teken van herkenning maar ze weigerden een dna-test. Intussen zijn ploegen opnieuw de jungle van Ratanakkiri ingetrokken om haar te zoeken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vleesetende mensen aten krokodillen

Eerste vleesetende mensen aten krokodillen



In Kenia hebben wetenschappers de fossiele resten gevonden van krokodillen, schildpadden en meervallen die door mensen geslacht werden. De fossielen zouden twee miljoen jaar oud zijn.

Ongeveer twee miljoen jaar geleden begon de mens vlees te eten, vermoeden de wetenschappers van de universiteit van Kaapstad. Bij de fossiele voedselresten vonden ze ook allerlei materiaal, zoals stenen die waarschijnlijk gebruikt werden om de dieren te slachten. Er zijn echter geen mensenresten gevonden bij de fossielen, zodat de wetenschappers moeilijk kunnen bepalen om welke mensensoort het ging.

Op basis van vulkanische asresten vermoeden wetenschappers dat de fossielen ongeveer 1,9 tot 2 miljoen jaar oud zijn. Dan zou het kunnen gaan om de Homo habilis of de Australopithecus afarensis.


De vondst van de resten doet ook vermoeden dat de toenmalige mensen waterdieren verkozen boven landdieren. Dat had wellicht te maken met de geringe lengte van de mens. Daardoor was de concurrentie van vleesetende dieren op het land te groot en gingen ze liever op jacht in het water.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden via groenten en fruit schaden de gezondheid niet

Pesticiden via groenten en fruit schaden de gezondheid niet


http://img697.imageshack.us/img697/6862/groentenenfruit.jpg



Over het algemeen bevatten onze groenten en fruit weinig pesticiden die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn. Dat blijkt uit een rapport van het Wetenschappelijk Comité van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Wel vraagt de organisatie bijkomend onderzoek voor kinderen.


Het FAVV bestudeerde 1.413 stalen van groenten en fruit. 72 procent bevatte pesticide-residus's, bij 6 procent werd de norm overschreden. Dat is meestal het geval bij exotisch fruit als passievrucht, citrusvruchten, bessen en klein fruit als aardbeien. Bij groenten werden hogere concentraties vastgesteld bij paprika, Spaanse peper, aubergines, meloenen, look en bonen. Opmerkelijk is dat de ingevoerde groenten en fruit buiten de Europese lidstaten meer overschrijdingen vertonen.


Bij een normale consumptie van groenten en fruit bestaan er geen problemen. Bij volwassenen blijft de chronische blootstelling aan pesticiden ver onder de norm, zelfs bij hoge consumptie van groenten en fruit. Wassen, koken en schillen van de groenten en fruit maakt de blootstelling zelfs nog lager.


Intussen pleit de FAVV wel voor bijkomend onderzoek bij kinderen tussen 2 en 5 jaar. Bij een hoge consumptie kan de aanvaardbare dagelijkse inname bij hen wel overschreden worden. Duits onderzoek toonde aan dat als fruit en groenten niet gewassen of geschild werden, er wel een teveel aan pesticidenresidu's kan bestaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg werkt 214 dagen per jaar voor staat

Ongehuwde Belg werkt 214 dagen per jaar voor staat





Een ongehuwde werknemer die geen kinderen heeft, moet in België 214 dagen per jaar werken om de bestaande belastingen en taksen te betalen. Die werknemer begint dus pas geld te verdienen op 3 augustus, melden de kranten van de groep Sud Presse op basis van berekeningen van het economisch Instituut Molinari.

Dat betekent dat een Belgische werknemer slechts 151 dagen per jaar werkt voor zijn eigen rekening. Qua fiscale druk staat België hiermee op de 26ste plaats van in totaal 27 landen. Enkel Hongarije doet het minder goed.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lelijkste hond ter wereld is overleden

Lelijkste hond ter wereld is overleden





Miss Ellie, officieel het lelijkste hondje ter wereld, is overleden. Ellie was een Chinese gekuifde naakthond en werd vorig jaar in een wedstrijd van Animal Planet verkozen tot 's werelds lelijkste hond. Sindsdien kende Ellie een (korte) carrière in show business.

Ellie verscheen regelmatig op televisie en op reclameborden. Ze verzamelde ook veel geld voor het goede doel. Ellie wordt gecremeerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale

Klik op de foto om hun te beluisteren






Procol Harum is een Britse band, die in het begin van de jaren 60 werd gevormd. De band is vooral bekend van hun nummer-1-hits A whiter shade of pale  en Homburg. De band wordt gezien als een van de wegbereiders van het genre progressieve rock. De samenstelling van de band is in de loop der tijd veelvuldig gewijzigd. De enige constante leden zijn zanger/pianist Gary Brooker  en tekstschrijver Keith

De wortels van Procol Harum lagen in een live band genaamd 'The Paramounts', die door Gary Brooker  en Robin Trower werd geleid, populaire artiesten in het begin van de jaren 60. Zij sloten in 1963 een contract af bij Parlophone  en brachten de single Poison Ivy uit, die een gematigd succes was in Groot-Brittannië. Zij konden dit succes echter niet vasthouden en de band viel in 1966 uiteen. Brooker ging werken als liedjesschrijver en kwam hierbij in aanraking met tekstschrijver Keith Reid, met wie hij een aantal nummers schreef. Om deze nummers uit te voeren werd een nieuwe band genaamd 'Pinewoods' opgericht, met daarin naast Brooker o.a. organist Matthew Fisher en bassist Dave Knights. Met deze band werd het nummer A Whiter Shade of Pale opgenomen. Nog voor de release van dit nummer werd de naam van de band veranderd in Procol Harum. Het was hun manager die het idee kreeg om de band naar de kat van een vriend te noemen.

A Whiter Shade of Pale werd een enorm succes en is één van de weinige nummers die tot twee keer toe de nummer 1 positie in de hitparade zou behalen. Het nummer wordt algemeen beschouwd als één van de grootste popklassiekers. De samenstelling van de band werd gewijzigd door twee leden te vervangen door oud-Paramounts Robin Trower (gitaar) en B.J. Wilson (drums). Een eerste album werd opgenomen, eenvoudig Procol Harum geheten. Ook verscheen een tweede single, Homburg, dat weliswaar minder succes had dan de voorganger, maar wel weer de 1ste plaats behaalde in de hitparade. Latere singles hadden vaak weinig succes maar de LP's vonden hun weg naar een groot en trouw publiek, echter vooral in het buitenland, met name in Nederland. Op de volgende albums, Shine on Brightly en A Salty Dog werd de op het eerste album ingeslagen weg verder gevolgd, steeds met compositorische bijdragen van Brooker, Fisher en Trower. Daarna verliet Matthew Fisher de band om te worden vervangen door Chris Copping, waarmee alle oud-leden van de Paramounts weer herenigd waren. In deze bezetting werd het album Home opgenomen, min of meer een conceptalbum rond het thema de dood. Na het volgende album, Broken Barricades uit 1971, verliet ook Trower de groep. Hiermee bleef Brooker als enige componist over.

In de jaren zeventig bleef Procol Harum populair. De band ging ondanks een constant wijzigende bezetting door met het maken van muziek. Zij waren een van de eerste groepen die succes had met een symfonieorkest.

Meer personeelsproblemen droegen bij tot dalende verkoop tegen het einde van de jaren zeventig. Korte tijd later viel de band uiteen (1977), al werd de groep vijf maanden later herenigd voor een eenmalig optreden. Brooker begon vervolgens een solocarrière. In 1991 werd Procol Harum echter heropgericht. De band bestond nu uit Brooker, Trower, Fisher en drummer Mark Brzezicki. B.J. Wilson was het jaar daarvoor overleden. Na de opname van het album The Prodigal Stranger viel ook deze bezetting uiteen. Pas in 2003 verscheen het meest recente album The Well's on Fire, waarop ook Fisher weer te horen is. Na dit album stapte Fisher echter weer op. In november 2006 stapte hij naar de rechter om zijn deel in de rechten op A Whiter Shade of Pale op te eisen. Hij kreeg vervolgens 40% van de credits toegekend, omdat de rechter het met hem eens was dat zijn orgelspel een wezenlijk onderdeel van de song is. In april 2008 werd deze beslissing in hoger beroep weer teruggedraaid en kreeg Brooker weer de volledige rechten. Een van de redenen was dat Fisher pas na 30 jaar om deze royalty's vroeg.




» Reageer (0)
03-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen verkozen tot de beste shoppingstad

Antwerpen verkozen tot de beste shoppingstad





Antwerpen scoort als trendy shoppingstad. Fashionista's uit Vlaanderen en Zuid-Nederland kiezen naast de centrumstad van hun provincie, steevast voor Antwerpen. De belangrijkste redenen zijn gezelligheid, makkelijke bereikbaarheid, een aanbod op wandelafstand en een kwalitatief aanbod.


Over de frequentie van shoppen geeft bijna 75 procent van de respondenten in Vlaanderen aan dat ze af en toe of meer naar Antwerpen gaan. Tachtig procent van de ondervraagden uit Zuid-Nederland komen af en toe tot zeer vaak in Antwerpen shoppen.
De bezoekers kiezen meestal voor wandelroutes tussen de winkelzones centraal station-Meir-historisch centrum-Modewijk. De belangrijkste redenen om voor Antwerpen te kiezen, zijn het uitgebreide en kwalitatieve aanbod op wandelafstand en de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. West-Vlamingen stippen ook de koopjes als een troef aan, terwijl Zuid-Nederlanders vooral de aanwezigheid van horeca appreciëren. Parkeergelegenheid blijft dan weer een van de verbeterpunten.

"Ons chauvinisme zegt al langer dat we dé shoppingstad bij uitstek zijn", pronkt middenstandsschepen Robert Voorhamme (sp.a). "Nu hebben we het ook zwart op wit door een onderzoek met ruim 8.000 respondenten uit de vijf Vlaamse provincies en Zuid-Nederland."


Het stadsbestuur wil met deze resultaten zijn detailhandelbeleid nog verfijnen. "Momenteel werken we voornamelijk op de aanbodzijde van de markt. In de toekomst willen we gerichte acties uitwerken om de bezoekers frequenter naar Antwerpen te halen om ons positie te bestendigen" zegt Voorhamme.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geregeld muizen in Belgische diepvriesgroenten

Geregeld muizen in Belgische diepvriesgroenten


http://img269.imageshack.us/img269/6767/muisje.jpg


In Belgische diepvriesgroenten worden geregeld dode muizen of muizenkoppen gevonden, zegt het Europese voedselagentschap RASFF. "Dit is niet te voorkomen", reageert de sector.

Volgens het RASFF zijn er de afgelopen twee jaar al zeker zes meldingen van EU-lidstaten gekomen over dode muizen in Belgische diepvriesgroenten. "Waarschijnlijk zijn er nog meer vondsten", zegt secretaris Romain Cools van Vegebe, de Belgische beroepsorganisatie voor de groenteverwerking en handel in industriegroenten. "Maar niet alle landen melden die omdat de risico's voor de voedselveiligheid niet zo groot zijn."
 
De secretaris zegt te begrijpen dat de klant dit niet fijn vindt. "Maar het is technisch niet te voorkomen. En vermits dat stuk ook diepgevroren is, kan het niet bederven", zegt hij. Volgens de sector is het Belgische voedselagentschap FAVV op de hoogte, maar woordvoerder Geert Depoorter nuanceert dat. "Die bedrijven moeten controlesystemen installeren om te vermijden dat dit gebeurt."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe methode meet stress en humeur met computer

Nieuwe methode meet stress en humeur met computer





Je stress meten of humeur bepalen met een computer is vanaf nu mogelijk dankzij een nieuwe methode die de hartslag van de gebruiker meet. Dat werd vandaag in Taipei onthuld op Computex, één van de grootste computerbeurzen ter wereld.


De technologie, die "BioDynamic Signature (BDS)" heet, werd ontwikkeld door het Israëlische bedrijf Idesia dat commercialisering voorziet in het vierde kwartaal van 2010. De PC-gebruiker zal twee sensoren in de vorm van een computermuis kunnen vasthouden om zijn hartactiviteit nauwkeurig te meten. Die meting in combinatie met de persoonlijke gegevens van de persoon, die op voorhand ingegeven worden, laat toe om de mate van stress te bepalen.


"Het is net als bij vingerafdrukken. Iedereen is verschillend", verklaart David Chang, vice-president van het Israëlische bedrijf. Volgens hem "is het als de televisie aanzetten om naar het weerbericht te kijken, je kan je beter voorbereiden om te gaan werken die dag".

De sensoren zijn aansluitbaar op andere apparaten zoals mobiele telefoons en spelconsoles, voegt het bedrijf er nog aan toe. Ze bevestigen dat computerfabrikanten hun interesse voor de technologie al getoond hebben.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olievlek bijna verdrievoudigd, BP probeert 'top hat' nog eens

Olievlek bijna verdrievoudigd, BP probeert 'top hat' nog eens


Voor de kust van Louisiana spoelt olie aan op eilanden waar duizenden vogels nestelen.

 

De omvang van de olievlek voor de Amerikaanse kust is sinds begin mei bijna verdrievoudigd. De jongste poging van olieconcern BP om het lek in de Golf van Mexico te dichten, moest worden stopgezet toen een zaagblad vast kwam te zitten. De operatie werd inmiddels hervat met een methode die al twee keer mislukte.



Op het strand van Dauphin Island in Alabama liggen
veel dode hermietkrabben.
Op het strand van Dauphin Island in Alabama liggen veel dode hermietkrabben.



Deskundigen probeerden met behulp van onderwaterrobots de leiding af te zagen, om dan het resterende stuk pijp af te sluiten met een kap. Via een nieuwe leiding zou dan de olie worden opgevangen in tankschepen. De diamanten zaag kwam echter vast te zitten, waarna de werken werden hervat met een andere, minder precieze zaagmachine. Die maakte eergisteren al een gat in de leiding.


De ruwere opening van die zaag kan echter niet zo precies worden afgesloten als die van de diamantzaag, waardoor de ingenieurs opnieuw hun toevlucht zoeken tot de 'top hat'-methode die eerder al twee keer mislukte. Daarbij wordt een soort doos boven de lekkende bron geplaatst, die dan ook met een leiding verbonden is met een schip.


Met ruim 24.000 vierkante kilometer is de olievlek inmiddels aanzienlijk groter dan de helft van de oppervlakte van Nederland. Dat blijkt uit de jongste metingen door een onderzoekscentrum van de universiteit van Miami. Op 1 mei bleek uit satellietbeelden een omvang van iets meer dan 9.000 vierkante kilometer.







De vervuiling bevindt zich nu op slechts enkele kilometers van de toeristische stranden in het uiterste westen van Florida. Eerder bereikte het met olie vervuilde zeewater al de kusten van Louisiana, Mississippi en Alabama.

Het lek ontstond vijf weken geleden na het exploderen en zinken van het olieplatform Deepwater Horizon. Het gaat om de grootste milieuramp in de geschiedenis van de Verenigde Staten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter wil verkoop van tabak in België laten verbieden

Rechter wil verkoop van tabak in België laten verbieden



Een rechter van de burgerlijke rechtbank in Namen heeft aan het Europese Hof van Justitie gevraagd om de aanmaak, import en de verkoop van sigaretten in België te laten verbieden. De rechter vraagt zich af of de tabaksverkoop niet in strijd is met verschillende internationale conventies, schrijven La Derniere Heure en La Libre Belgique.


In een vonnis van vorige maand vraagt voorzitter Baudouin Hubaux of de invoer, aanmaak en verkoop van sigaretten niet in strijd is met twee conventies van de Verenigde Naties in verband met de rechten van het kind, en met het Verdrag van Lissabon en het Handvest van de Grondrechten van de Europese Unie.
 

De rechtbank in Namen vraagt ook aan het Europese Hof om de Belgische douanecode die de taksen en accijnzen op tabaksproducten regelt, onwettig te verklaren. De Belgische staat haalt immers inkomsten uit producten waarvan men tegelijk erkent dat ze schadelijk zijn voor de gezondheid.


In het vonnis verwijst de rechter naar de gevaren van roken en de verantwoordelijkheid die de staat heeft bij de instandhouding van deze plaag. Een verbod op tabaksproducten is waarschijnlijk een utopie, geeft de rechter toe, maar een oplossing zou bijvoorbeeld kunnen bestaan uit het vergoeden van de slachtoffers door de tabaksindustrie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mick Hucknall - Holding Back The Years

Mick Hucknall - Holding Back The Years

Klik op de foto om hem te beluisteren






Mick Hucknall is de lead zanger van Simply Red (geboren in Denton, Greater Manchester, op 8 juni 1960)

Vorige week is hij in het huwelijksbootje gestapt met zijn tien jaar jongere vriendin. Slechts een handvol mensen woonden de ceremonie bij, meldt de Britse tabloid Daily Mail.

Onder het goedkeurend oog van acht genodigden beloofde de 49-jarige zanger eeuwige trouw aan Gabriella Wesberry, een 39-jarige voormalige kunstverkoopster. De twee hebben al een dochtertje samen. Romy True is intussen twee jaar.




» Reageer (0)
02-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colombiaanse ziet al haar kinderen aftakelen door Alzheimer

Colombiaanse ziet al haar kinderen aftakelen door Alzheimer



Een 82-jarige vrouw uit Colombia vult haar dagen met het verversen van de pampers van haar kinderen. Nochtans zijn al haar kinderen al lang de veertig voorbij. Ze lijden aan Alzheimer, een ziekte waar niemand in de familie aan lijkt te kunnen ontsnappen.

De kinderen van de Colombiaanse Laura Cuartas waren nog heel jong toen ze dingen begonnen vergeten en lichamelijk achteruit gingen. De 55-jarige Dario slaakt weinig samenhangende zinnen uit en scheurt zijn sokken en luiers stuk. De 61-jarige Maria Elsy was verpleegster tot ze dertien jaar geleden vergat om haar patiënten hun medicijnen te geven. Ze wordt soms heel agressief en viel haar zuster aan toen die haar wou wassen.

De 50-jarige Oderis ontkent nog steeds dat hij dingen vergeet. Hij zweert dat hij zichzelf zal vergiftigen als hij ooit Alzheimer ontwikkelt. "Het is vreselijk om je kinderen zo te zien aftakelen", zegt Laura Cuartas in de New York Times. In haar familie zijn al duizenden mensen met dezelfde symptomen gestorven. Het is de grootste familie ter wereld die met de ziekte te maken krijgt. Haast niemand lijkt eraan te kunnen ontsnappen.


Eén van de oorzaken waarom de ziekte wordt overgedragen zijn huwelijken binnen dezelfde familie. Daardoor hebben al 5.000 familieleden een genetische mutatie gekregen waardoor ze sowieso ooit Alzheimer zouden ontwikkelen. De meeste patiënten krijgen rond hun veertigste verjaardag met de ziekte te maken. Voor jongere familieleden is het bang afwachten tot het ogenblik waarop de ziekte zal toeslaan.

Onderzoekers hebben moeite om medicatie te ontwikkelen. Daarvoor hebben ze proefpersonen nodig waarvan ze zeker zijn dat ze ooit Alzheimer zullen krijgen. Colombia biedt daarom een goede mogelijkheid, aangezien de meeste patiënten er redelijk jong zijn. En jongere hersenen kunnen een betere garantie bieden over de werking van de medicijnen.

De Colombiaanse familie is voor de onderzoekers een uniek geval in de wereld. Volgend jaar zullen ze met een behandeling starten bij patiënten die qua leeftijd in de gevarenzone dreigen te komen. Bovendien bieden ze zo een familie hulp die anders nooit toegang zou kunnen krijgen tot de medicatie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Black is back in het Antwerpse modemuseum

Black is back in het Antwerpse modemuseum


http://img84.imageshack.us/img84/5214/blackisback.jpg


De kleur zwart is al eeuwen populair maar was vroeger ook een statussymbool. MoMu's nieuwe tentoonstelling illustreert de historische fases van zwart en de uiteenlopende connotaties die de kleur her en der in de wereld oproept.


Ook deze zomer mag 'the little black dress' als toonbeeld van elegantie niet in de kast van de consument ontbreken volgens trendy modemagazines. Eeuwenlang al kleurt de mode in het Westen in diverse periodes en om uiteenlopende redenen zwart. In de 16de en 17de eeuw groeide Antwerpen uit tot één van de belangrijkste Europese centra voor het zwart verven van textiel. De stad ontwikkelde bijgevolg een historische band met de kleur.


Zwart bleef aanwezig in het modebeeld en kreeg verschillende nieuwe interpretaties, o.a. door de existentialisten en beatniks uit de jaren 1950, en diverse subculturen uit de jaren 1960 en 1970. Hoewel de jaren tachtig bekend staan om hun kleurrijke stijl, vormde een nieuwe garde Japanse ontwerpers zoals Rei Kawakubo (Comme des Garçons) en Yohji Yamamoto een tegengewicht door hun opvallend gebruik van zwart.


De exhibitie showt eveneens topstukken van hedendaagse ontwerpers die, net als de stad Antwerpen, een speciale bandhebben met zwart. Silhouetten van Belgische designers zoals Ann Demeulemeester, Olivier Theyskens en Dirk Van Saene, maar ook van internationale couturehuizen zoals Givenchy (Riccardo Tisci), Chanel, Gareth Pugh e.a. maken van deze tentoonstelling een intrigerende ervaring. Zwart blijft duidelijk bekoren.


Wanneer: van 25 maart tot 8 augustus, elke dag behalve maandag
Waar: ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen
Toegangsprijs: 4 euro




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen knappen af op slechte adem bij tongkus

Mannen knappen af op slechte adem bij tongkus





85 procent van de Belgische mannen vindt dat de beste kuspartners uit het buitenland komen en de helft gruwelt van een slechte adem bij het tongzoenen. Uit een enquête blijkt ook dat een kwart van hen al eens met een andere man heeft gekust.


Een enquête van Mentos Gum bij 500 Belgische mannen tussen 15 en 55 jaar toonde aan dat hij zijn beste kus deelde met een Italiaanse (15 procent), Franse (10 procent), maar ook Braziliaanse, Spaanse en Zweedse dames kunnen er blijkbaar wel wat van. Een een derde van de heren ouder dan 35 jaar heeft al meer dan 20 kuspartners gehad, terwijl dit bij amper een vijfde van de dames het geval is. De helft van hen vindt ook dat zijn partner niet de beste kusser is die hij al heeft gehad. Mannen zijn ook wat later in het ontwikkelen van hun kustalenten, 70 procent van de vrouwen kreeg haar eerste tongkus op haar zestiende, bij de heren is dat slechts de helft. Vier op de tien wachtte hier zelfs tot zijn 17de.


Een op de vijf  mannen kust af en toe met iemand van hetzelfde geslacht. Bij jongemannen is dat zelfs een kwart, de helft van hen hield het wel bij slechts een keer. 15, 5 procent van de mannen zou het liefst met Lien van de Kelder kussen, maar ook Erika Van Thielen is een gedroomde partner, vooral bij jongeren. 40 procent van de mannen gruwelt ervan met Margriet Hermans te kussen.


13 procent van de Vlaamse mannen knapt af op een wilde kuspartner, Walen storen zich meer aan vrouwen die hun tanden op elkaar houden (16 procent) of een te natte kus geven (8 procent). De helft van de Vlaamse mannen en iets meer Walen knappen af op een slechte adem bij een tongkus. Een kwart van hen zegt een goede
te herkennen aan een frisse adem en verzorgd gebit. Een derde van de heren en de meer dan de helft van de vrouwen neemt daarom een kauwgom voor of tijdens het kussen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melk helpt vet te verbranden

Melk helpt vet te verbranden





Twee glazen melk drinken na het sporten zorgt voor meer spierweefsel en doet meer vet verliezen dan wanneer je een sportdrank neemt. Dat blijkt uit recent Canadees onderzoek.


Wetenschappers in Canada bestudeerden drie maanden lang vrouwen die op voorhand geen spierversterkende oefeningen deden. Ze moesten dagelijks gewichtheffen, twee uur ervoor mochten de vrouwen niet eten en enkel water drinken. Na het sporten mocht een groep een halve liter magere melk opnemen. De controlegroep dronk iets dat er gelijkaardig uitzag, maar eigenlijk een sportdrank op basis van suiker was. Daarnaast volgden de vrouwen hun normale eetpatroon.


"We hadden verwacht dat de melkdrinkers meer spieren zouden aanmaken, maar we waren verrast door de hoeveelheid vet die de vrouwen kwijt speelden. Ze kwamen bijna niet bij, wat we wel verwacht hadden door het extra spierweefsel, het verlies aan vet compenseerde dit echter. De controlegroep verdikte wel", aldus de vorser Phillips. "We weten nog niet hoe dit komt. De combinatie van de voedzame stoffen in melk als calcium, proteïne en vitamine D zou de oorzaak kunnen zijn." De combinatie van gewichtheffen en melk drinken verbetert dus zowel het figuur als de gezondheid van vrouwen. Een voorgaande studie bij mannen toonde al aan dat melk zorgde voor meer spiermassa en minder vet na het sporten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 170.000 leerkrachten krijgen verkeerd loon

Bijna 170.000 leerkrachten krijgen verkeerd loon



168.849 leerkrachten kregen eergisteren een verkeerd loon op hun rekening gestort. De grootste groep ontving tussen 10 en 20 euro meer of minder, maar sommige leerkrachten kregen 86 euro te weinig. De oorzaak is een computerfout.

Bij bijna alle van de 170.802 personeelsleden van het onderwijs werd een verkeerd bedrag aan bijzondere bijdrage voor de sociale zekerheid berekend, melden het Agentschap voor Onderwijsdiensten en het Agentschap voor Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs.
 
De oorzaak is een elektronische storing in de berekeningsketen van externe IT-partner EDS-Telindus. "Het is de eerste keer dat een dergelijke fout wordt gemaakt", zegt woordvoerder Jan Pollaris van de Onderwijsagentschappen. "Maar het imago van onze uitbetalingsdienst is wel aangetast. We verwachten garanties dat zo'n fout niet meer zal gebeuren."
 
Deze maand gebeurt de correcte afrekening automatisch: wie te veel ontving, krijgt een beetje minder loon. Wie te weinig salaris kreeg, krijgt het verschil terug. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!