Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent

Nieuwe injectie geneest hooikoorts permanent





Simpelweg vier injecties verspreid over drie weken kunnen de symptomen van hooikoorts met de helft verminderen en zo oogdruppels of andere medicatie overbodig maken.


De injectie 'Polliunex Quattro' zorgt voor een sterke reactie van het immuunsysteem om zo de allergische reactie te stoppen die gebeurt wanneer een hooikoortspatiënt in contact komt met pollen. Experts geloven dat jaarlijks een reeks van die vier injecties gedurende drie jaar genoeg zijn om de aandoening permanent te genezen. "Dit is een korte reeks die moet gebeuren voor het hooikoortseizoen", aldus Tom Holdich van de fabrikant Allergy Therapeutics. "We hebben het product wereldwijd getest en daaruit blijkt dat het werkt."


Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, omdat ook de luchtvervuiling en de temperaturen blijven toenemen. De makers van het vaccin hopen dat de behandeling volgend jaar op de markt komt in het Verenigd Koninkrijk.


Als je kampt met hooikoorts zijn er verschillende manieren om je symptomen te beperken, waaronder het vermijden van gebieden met veel bomen en gras, het sluiten van ramen en het drogen van je kledij binnenshuis. Wetenschappers geloven ook dat zuivelproducten goed zijn om een lopende neus te beperken, vitamine C en D helpen de symptomen te verzachten.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.232.000 euro voor een avondkleed van Lady Di


232.000 euro voor een avondkleed van Lady Di






Een avondkleed gedragen door Lady Diana tijdens haar eerste officiële optreden met haar toenmalige verloofde prins Charles, is bij het Londense veilinghuis Kerry Taylor voor 232.000 euro (192.000 pond) onder de hamer gegaan. Dat bedrag ligt liefst viermaal hoger dan voor de veiling werd geschat. Koper is de Fundacion Museo de la Moda, het modemuseum van Santiago de Chile.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/11/6/0/media_xl_3727545.jpg?20100608214251

 

Het zwarte kleed werd in maart 1981 voor het eerst gedragen door de toen 19-jarige Lady Di. Datzelfde jaar stapte de Queen of Hearts in de huwelijksboot met Charles, om er in 1992 weer uit te stappen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap bij vrouwelijke walvissen kan jaren duren

Vriendschap bij vrouwelijke walvissen kan jaren duren 



Bultrugwalvissen sluiten soms vriendschappen die jaren kunnen duren. Sommige vrouwtjes vinden elkaar iedere zomer terug in de Golf van St Lawrence, nabij Canada.


Van grotere walvissen was helemaal niet geweten dat ze veel sociale contacten hadden. Dr. Christian Ramp en zijn collega's bestuderen al sinds 1997 walvissen. Samen met andere wetenschappers uit Zweden en Duitsland nemen ze de bewegingen van verschillende walvissoorten op.







De ontdekking doet ook vermoeden dat commerciële walvisvangst sociale groepen uit elkaar heeft gerukt. Met identificatiemethoden hebben wetenschappers vastgesteld dat dezelfde walvissen elkaar tijdens de zomer opzoeken en naast elkaar blijven zwemmen. De rest van het jaar gaan de walvissen uit elkaar om zich voort te planten.


De langste vriendschap die onderzoekers vaststelden, duurde zes jaar. De meeste banden ontstaan tussen vrouwtjes van ongeveer dezelfde leeftijd. En opvallend, nooit ontstaat een langdurige vriendschap tussen een mannetje en een vrouwtje. De onderzoekers waren al bij al verrast. Ze hadden verwacht dat vriendschap tijdens één seizoen kon blijven duren, maar niet dat de band het volgende seizoen weer zou herstellen.







Ook opvallend is dat walvissen met een sterke vriendschap de meeste jongen voortbrengen. Mogelijk zoeken ze elkaar tijdens de zomer op om gemakkelijker aan voedsel te raken. Maar de walvissen moeten zich ook aan elkaar aanpassen. En de wetenschappers weten niet hoe de walvissen elkaar na een jaar herkennen en terugvinden. Dr. Ramp vermoedt dat het iets te maken heeft met de geluiden die ze produceren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zangvogels leren liedjes in hun slaap

Zangvogels leren liedjes in hun slaap





Zebravinken leren hun liedje van hun vader en hun hersenen zijn daarbij ook actief tijdens het slapen. Dat is een nieuwe aanwijzing dat het leerproces overeenkomt met de manier waarop kinderen leren spreken, beweren biologen van de Universiteit van Utrecht.
 
De ontdekking heeft grote gevolgen voor het begrip van de hersenprocessen bij leren en geheugen. Bij jonge kinderen die leren spreken, is er verhoogde activiteit in een vergelijkbaar deel van het brein als bij dat van jonge zebravinken. Bovendien leren kinderen taal beter als ze daarbij een dutje kunnen doen. Door de Utrechtse ontdekking kunnen wetenschappers nu mogelijk beter begrijpen welke rol slaap speelt bij de vorming van geheugen.
 
In 2007 toonden Sharon Gobes, Thijs Zandbergen en Johan Bolhuis al aan dat de manier waarop zebravinken hun liedjes leren veel lijkt op hoe kleine kinderen leren praten. In beide gevallen vindt het leren plaats in de vroege jeugd en ontstaat de zang of spraak pas na veel oefenen. Ook wordt bij beide leerprocessen een ander hersengebied aangesproken dan bij het praten en zingen zelf. Nu blijkt bovendien dat -net als bij kinderen- het brein van de jonge zebravink ook actief is tijdens het slapen. Daarmee zijn jonge zangvogels een goed model om de rol van slaap bij het leren van spraak te bestuderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul Weller - Broken Stones

Paul Weller - Broken Stones

Klik op de foto om hem te beluisteren






John William Weller (Paul Weller; Woking Surrey), 25 mei 1958) is een Brits muzikant en zanger. Hij werd bekend met de bands The Jam  en The Style Council, alvorens vanaf begin jaren negentig als solo-artiest aan het werk te gaan. Sindsdien staat Weller bekend als een van de meest geliefde en invloedrijke artiesten van Groot-Brittannië.




» Reageer (0)
08-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpse Rubenshuis breidt museumcollectie sterk uit

Antwerpse Rubenshuis breidt museumcollectie sterk uit



Het Antwerpse Rubenshuis heeft vandaag in Antwerpen een uitbreiding van zijn museumcollectie voorgesteld met twee werken van Peter Paul Rubens, een van Jacob Jordaens en een van Frans Snijders. De werken zijn afkomstig uit privéverzamelingen in Vlaanderen en in het buitenland. Het museum stelt ze sinds vandaag tentoon via langdurige bruikleen.


Het gaat om "De infanta Isabella in het habijt van de Clarissen", een portret dat Rubens schilderde in 1625 en dat zelden te zien was, en om de nog vrijwel onbekende "Heilige Sebastiaan", een Italiaans werk uit ongeveer 1604 dat als Rubens-kopie bekend stond en waarvan onderzoek moet uitwijzen of het op Rubens' naam kan worden gebracht. Van Jacob Jordaens pakt het Rubenshuis uit met "Maria en het kind in een kans van bloemen, vruchten en groenten" en van Frans Snijders voegt het "Twee honden in een voorraadkamer" toe.


De werken van Jordaens en Snijders zijn in bruikleen gegeven door Vlaamse kunstverzamelaars, Rubens' werken komen uit Duitsland en Zwitserland. Conservator Ben van Beneden had het over "kapitale aanwinsten" en een "betekenisvolle aanvulling voor de collectie".


Antwerps cultuurschepen Philippe Heylen wees erop dat er "één plek is waar de meester thuishoort: het Rubenshuis". Hij legde uit dat het museum steeds vaker het pad bewandelt van particuliere bruikleen, omdat zo'n meesterwerk aankopen nagenoeg onbetaalbaar is geworden. De conservator zei nog dat het vaak langdurige contacten vraagt om vertrouwen te winnen, maar dat verzamelaars "ook oprecht vinden dat het werk moet worden tentoongesteld".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenis voorkomt minder seksblessures en aids

Besnijdenis voorkomt minder seksblessures en aids





Besneden mannen lopen minder kleine kwetsuren op aan de penis tijdens seks, dit kan verklaren waarom dit het risico op aids bij heteroseksuele seks beperkt.


De onderzoekers bestudeerden bijna 2.800 mannen van 18 tot 24 jaar, sommige van hen waren besneden, anderen niet. Daaruit blijkt dat besneden mannen minder kans lopen op kwetsuren aan de penis tijdens het vrijen. Uit eerder onderzoek bleek al dat een besnijdenis het risico van een man op een besmetting met hiv bij heteroseksuele seks met 60 procent beperkt. Volgens de onderzoekers komt dit dus door het verminderde aantal kwetsuren. Kleine scheurtjes in de penis kunnen er volgens hen voor zorgen dat het virus makkelijker door de natuurlijke barrière van de huid in het lichaam kan treden. 


De meest voorkomende kwetsuren na seks zijn een pijnlijke penis, scheurtjes, schaafwonden en sneden, 64 procent van de ondervraagde onbesneden mannen kreeg er de afgelopen zes maanden mee te maken, 17 procent bloedde al na een vrijpartij. Bij de besneden mannen was dit slechts 31 procent.  Mannen met meerdere sekspartners hebben meer last van peniskwetsuren dan degenen die trouw blijven aan één vrouw. Het wassen van de penis na het vrijen of het gebruik van condooms verminderde ook de kans op een pijnlijk geslachtsorgaan of andere kwetsuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: man is minder ziek maar vraagt meer aandacht

Bewezen: man is minder ziek maar vraagt meer aandacht




Mannen rapen minder snel virussen en ziektes op dan vrouwen, zo blijkt uit een Britse studie. Raken ze echter verkouden, lijken hun kwaaltjes niet van de minste. Het merendeel van de heren durft al eens te overdrijven in de hoop enig medeleven en sympathie op te wekken.



Mannen worden gemiddeld 5 keer per jaar ziek, vrouwen gemiddeld 7 keer, dat berekende een Britse Mutualiteitsorganisatie. Nog volgens  het onderzoek overdrijven 1 op 2 heren grif bij hun ziektebeeld. Hun gesnotter wordt al snel afgeschilderd als 'griep', hun hoofdpijn als 'migraine'.


"Al worden ze minder snel ziek, hun drang naar aandacht neemt flink toe als de symptomen opsteken", geeft onderzoeker Karl Elliot toe. "Al moet er ook bijgezegd worden dat ze, ondanks alle gejammer en gezeur, door blijven werken en niet sneller thuisblijven. 76 procent van de mannelijke ondervraagden neemt zijn kwaaltjes mee naar het werk en kiest er niet voor om thuis uit te zieken".







34 procent van de vrouwen kent de overdrijvingsdrang van manlief, 62 procent van de dames toont haar medeleven. 49 procent doet moeite om haar liefste alle zorgen toe te dienen. Naar de apotheek trekken, een warm bad laten vollopen, ontbijt op bed: het zijn maar enkele vrouwelijke bekommernissen.


Omgekeerd vinden heren dat de vrouwelijke pijngrens lager ligt. Feit is wel dat vrouwen dagelijks meer hun kwaaltjes en klachten uitspreken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste vaatje haring

Eerste vaatje haring brengt 58.000 euro op





Het eerste vaatje Hollandse nieuwe heeft op de Scheveningse visafslag 58.000 euro opgebracht. De haringen kwamen in het bezit van groothandel Makro. Die schenkt de haring aan een restaurant in Delft dat zich heeft gespecialiseerd in duurzame vis. Dat heeft het Nederlands Visbureau (NvB) vandaag gemeld. De opbrengst van het eerste vaatje, dat ongeveer 45 haringen bevat, gaat dit jaar naar de Stichting Kinderpostzegels.
 
Vorig jaar ging het eerste vaatje haring voor 66.000 euro van de hand. Drie jaar geleden leverde het eerste vaatje een recordbedrag van 75.000 euro op.
 
Aan de veiling ging een keuring vooraf. Haring uit de aangeboden emmers werd gefileerd en door een speciaal proefpanel van drie haringdeskundigen gekeurd. Volgens kenners is de vis dit jaar niet zo supervet als vorig jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abu Dhabi klopt Pisa met scheve toren

Abu Dhabi klopt Pisa met scheve toren


Links de impressionante Capital Gate Tower in Abu Dhabi, rechts de beroemde toren van Pisa.


De Italiaanse stad Pisa kan niet langer pronken met de meest scheve toren ter wereld. Sinds kort gaat Abu Dhabi met die eer lopen. De 160 meter hoge Capital Gate tower helt maar liefst 18 graden over en verzekert zich daarmee een plaatsje in het Guinness Book of World Records.

In tegenstelling tot de toren van Pisa die door de jaren heen op een natuurlijke manier is beginnen over te hellen, is de Capital Gate Tower speciaal ontworpen om zo scheef mogelijk te staan. De gigantische toren leunt maar liefst achttien graden naar het westen, terwijl de Italiaanse variant het moet doen met vier graden.


In 2011 zou de bouw volledig moeten voltooid zijn. Er wordt nu nog volop gewerkt aan het interieur. In het 35 verdiepingen tellende gebouw komen kantoren en een vijfsterrenhotel van Hyatt met 200 kamers.


Abu Dhabi, het rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten, wil daarmee zijn buur Dubai duidelijk de loef afsteken en zichzelf op de wereldkaart plaatsen. Dubai onthulde begin dit jaar immers al de Burj Khalifa, de hoogste toren ter wereld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid treft vooral jonge vrouwen

Eenzaamheid treft vooral jonge vrouwen




Depressie veroorzaakt door eenzaamheid, groeit uit tot een wijdverspreide epidemie onder Britse jongeren tussen de 18 en 34 jaar. Britse gezondheidsorganistaties trekken aan de alarmbel, vooral jonge vrouwen zijn het slachtoffer.


Een opmerkelijk rapport in tijden waarop sociale netwerking zo groot is: 53 procent van de Britten voelt zich depressief wegens eenzaamheid, 50 procent voelt dat de samenleving in het algemeen eenzamer wordt.


Nog volgens het rapport treft eenzaamheid vooral vrouwen. Vrouwen hebben nog meer het gevoel dat ze weinig of geen tijd met vrienden doorbrengen.


Volgens deskundigen van de Universiteit van Nottingham ligt het probleem meestal bij het werk. "Werk primeert, vooral in het huidige economische klimaat. Lange uren kloppen hoort erbij en mensen krijgen niet het gevoel dat ze aan 'socialising' doen als ze thuis enkel nog TV kijken of in slaap vallen.


Je job verliezen kan bovendien ook eenzaamheid opwekken. Mensen verliezen zo contact met collega's of trekken zich terug van hun vrienden.


Opmerkelijk is dat de trend zich vooral in deze digitale tijden doorzet. Volgens de experts is dat niet geheel verwonderlijk, digitale contacten volstaan niet om echte relaties te onderhouden die een meer voldaan emotioneel gevoel geven. "Sociale netwerksites handhaven vriendschappen wel voor een paar maanden, maar werken niet op lange termijn, stellen de vorsers. "Je moet de mensen ook weer echt zien".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaya con dios - Just a friend of mine

Vaya con dios - Just a friend of mine

Klik op de foto om haar te beluisteren






Dani Klein (pseudoniem van Danielle Schoovaerts) (Brussel, 31 december 1953) is een Vlaams zangeres.

Klein werd bekend toen ze optrad aan de zijde van Maurane in een hommage aan Jacques Brel. In 1984 trad ze toe tot de groep Arbeid Adelt!, samen met Marcel Vanthilt. Vanaf 1986 werd ze echt bekend toen ze samen met gitarist Willy Lambregt en bassist Dirk Schoufs hun eigen popgroep Vaya Con Dios oprichtte. Al met het eerste nummer, Just a friend of mine, was Vaya Con Dios een hit. Jaar na jaar bleven de hits elkaar opvolgen: Don't cry for Louie, What's a woman, Nah neh nah, Puerto Rico, Johnny, en Time flies.

Internationaal was de groep ook succesvol en er werd een wereldtournee georganiseerd.

Na 1996 werd het stil rond Vaya Con Dios, naar verluidt omdat Klein de druk niet aankon. In 1998 vormde ze echter met een groep Brusselse vrienden een nieuwe band, Purple Prose, zonder daarbij te streven naar veel succes. In 2004 kwam Klein terug met de groep waar haar carrière allemaal mee begon, Vaya Con Dios. In hetzelfde jaar brachten ze een nieuw album, The Promise uit.

In februari 2006 kreeg ze een "Lifetime Achievement" ZAMU Award voor haar gehele carrière.




» Reageer (0)
07-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe zondvloed zal Poolse hoofdstad overspoelen

Nieuwe zondvloed zal Poolse hoofdstad overspoelen



De tweede overstroming van de Vistula-rivier zal woensdagochtend Warschau bereiken. Dat kondigen de meteorologische diensten van Polen aan. De belangrijkste rivier in Polen veroorzaakt opnieuw zware overstromingen in het zuiden en zuidoosten van het land.


"Een tweede grote golf zal woensdagochtend om 3 uur Warschau bereiken en zal 780 centimeter hoog zijn", aldus de directeur van het Meteorologisch en Hydrologisch Instituut (IMGW), Mieczyslaw Ostojski. De golf is daarmee zo hoog als de vorige van vijftien dagen geleden.

Het stadsbestuur heeft alle mensen die in de wijken langs de rivier wonen, opgeroepen zich paraat te houden voor evacuatie. Sinds gisteren werden al tienduizenden mensen geëvacueerd in het zuiden en zuidoosten van het land als gevolg van de hevige regen.





 
Verschillende dijken langs de Vistula hebben het begeven. De omgeving rond Sandomierz, een stad met 25.000 inwoners in het zuidoosten van Polen, liep daardoor opnieuw volledig onder, terwijl het gebied nog niet volledig hersteld was van de eerste zware overstroming in mei.
 
De weersvoorspellingen voor deze week zijn niet positief, volgens het IMGW. Dat voorspelt regen en onweer in het zuiden van het land tot het einde van de week.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst en noedels populairder dan aardappelen

Rijst en noedels populairder dan aardappelen





Rijstgerechten verdringen stilaan de vertrouwde aardappels met groenten en vlees. Wokgerechten nemen een prominente plaats in de huidige keuken.


Rijst, noedels en groenten zijn makkelijk en snel om klaar te maken. Allicht daardoor verstoten ze de aardappels met vlees en groenten, zo blijkt uit een klein onderzoek van kruidenproducent Silvo.  Aardappels eindigen op de tweede plaats, gevolgd door de Italiaanse keuken met pasta, vlees en groente.


Eerder toonde een Brits onderzoek aan dat vrouwen het te druk hebben om dagelijks te koken. 90% van de proefpersonen kookt niet dagelijks, slechts 1 op 10 vrouwen doet dat wel.  Door tijdgebrek grijpen vrouwen vaker en sneller naar afhaalmaaltijden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indonesische vrouw beweert 157 jaar oud te zijn

Indonesische vrouw beweert 157 jaar oud te zijn




Bij de volkstelling van de afgelopen weken in Indonesië is een vrouw van maar liefst 157 jaar "ontdekt" in een dorpje op het eiland Sumatra. Een functionaris bij het statististisch bureau maakte het opmerkelijke nieuws bekend.

De tellers denken dat Turinah wellicht geboren is in 1853. Dat heeft ze hen zelf verteld in mei. De enige mens die ooit de kaap van de 120 jaar overschreden heeft, is de Franse Jeanne Calment, die 122 lentes "jong" in 1997 stierf.

"Er bestaan geen authentieke documenten om haar leeftijd te bewijzen, maar op basis van haar verklaringen en rekening houdend met de leeftijd van haar adoptiedochter, die 108 jaar oud is, is het moeilijk om te twijfelen", zegt Jhonny Sardjono, een verantwoordelijke bij de dienst die de telling organiseert.


Turinah blijft thuis een bezige bij en rookte haar hele leven sigaretten met kruidnagel. "Ondanks haar leeftijd heeft ze een uitstekend geheugen, een goed gezicht en heeft ze geen gehoorproblemen. Ze spreekt bovendien bijna vloeiend Nederlands", aldus Sardjono. Indonesië was vroeger een Nederlandse kolonie.

Om te voorkomen dat haar naam gelinkt werd aan de communisten, heeft Turinah naar verluidt in 1965 al haar identiteitspapieren vernietigd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt kleding straks duurder?

Wordt kleding straks duurder?



De prijs van katoen stijgt en bereikte in april een recordhoogte. De vraag blijkt bovendien groter dan het aanbod en dat zou de consument wel eens kunnen voelen, zo staat op textilia.


Katoen is nog nooit zo duur geweest en het ziet er niet naar uit dat de prijs de komende tijd zal dalen. Volgens de exportorganisatie Cotton Council International is er slechts een kleine hoeveelheid katoen op voorraad. Veel Amerikaanse boeren stapten over op andere gewassen omdat de prijzen van katoen de laatste jaren enorm daalden. Sinds vorig jaar kwam daar verandering in. De economie herstelde zich en vooral China bleek grote vragende partij.


Economen zien geen beterschap op korte en middellange termijn. Verwacht wordt dat de duurdere grondstof de prijs in de winkel dan ook kan beïnvloeden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy


Diana Krall, Elvis Costello and Willie Nelson - Crazy

Klik op de foto om ze te beluisteren







Diana Jean Krall (Nanaimo (Brits-Columbia) 16 november 1964) is een Canadese  jazzzangeres  en -pianiste. Ze is sinds 2003 getrouwd met de Britse zanger Elvis Costello met wie ze op 6 december 2006 een tweeling  kreeg, genaamd: Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nelson-castillo.jpg?t=1275853782



Willie Nelson (Abbott, Texas, 30 april 1933) is een Amerikaanse  countryzanger, gitarist en liedjesschrijver. Hij groeide op in Fort Worth.

Elvis Costello, is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst. Gehuwd met Diana krall

Samen brengen ze het liedje Crazy



» Reageer (0)
06-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loetz glas 1840 - 1940

Loetz glas 1840 - 1940


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Loetz.jpg?t=1275830223




Johann Loetz (Lötz) komt in 1840 in het bezit van een in 1838 door Johann B. von Eisenstein te Klostermühle, gestichte glasfabriek. Na zijn overlijden in 1848 neemt de weduwe Suzanne Loetz het beheer van de onderneming over. Deze krijgt de handelsnaam ‘Glasfabriek Johann Loetz Witwe’krijgt. In 1879 volgt de kleinzoon van Loetz, Max Ritter  haar op. Zeer ondernemend en kundig, moderniseert hij de uitrusting en ontwikkelt hij de zaak. Hij benoemt de buitengewoon begaafde  Edouard Prochazka, als direkteur

Op de tentoonstelling voor Kunsten en Ambachten te München 1818 en het volgende jaar te Parijs, worden zijn eerste typen van glas, (die sierstenen nabootsen) voorgesteld: onyx- en kornalijnglas, soort agaatachtig, gemarmerd, halfdoorzichtig glas waarvan de tinten gaan van de kleur van een vingernagel tot het kastanjebruine en donkerrode glas. het Octopus glas, met fantasierijke vormen en met de verschillende blonde kleurschakeringen, gekoppeld met turkoois blauw, van het natuurlijke, gelooide leder; deze vormen zijn voorzien van slangachtige lijnen in glas, dat een wisselend kleurenspel vertoont en met gouden versieringen gehoogd is.

Later worden de eerste regenboog kleurspelingen op kornalijnglas te Wenen tentoongesteld, evenals de nabootsingen van jaspis en allerhande soorten agaat, van calcidoon en halfedelstenen. Alles met levendige en veelvuldige kleuren.



 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Loetz-2.jpg?t=1275830411




Ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling te Chicago, zien andere nieuwigheden het licht: aan oud Venetiaans glas ontleend, met goud gehoogde modellen. Het Pavonia, een glas van een heliotropische kleur dat naar het amber overgaat; het Persia, een glas gelijkend op het voorgaande maar gaande van rood tot amber, beide met insluitingen van oxyden en voorzien van met goud gedubbelde versieringen in reliëf; het Alpenrot en het Alpengrün, een ondoorschijnend glas, gekleurd rood of helder, lichtgroen dat naar hemelsblauw overgaat en versierd is met goud gehoogde reliëfs; het Kamelienrot, een rood en gouden glas, schitterend en in reliëf versierd met rococo motieven.

De firma wordt in 1911 bijna tot een faillissement gedreven. In 1913 wordt om die reden de firma hervormd om vervolgens na de oorlog in een aandeelmaatschappij veranderd te worden. In 1930 verwoest een brand een gedeelte van de inrichting van de onderneming en de vijandelijkheden intern zorgt ervoor dat het doek definitief in 1940 valt.



 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/signatuur-Loetz.jpg?t=1275830301



Voor 1918 vindt men op de grootste meerderheid van de objecten geen aanduiding of signatuur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe ontsnapt twee keer en moet niet meer naar slachthuis

Koe ontsnapt twee keer en moet niet meer naar slachthuis


http://img197.imageshack.us/img197/9573/jongekoe.jpg


Een jonge koe die uit een Kroatisch slachthuis was ontsnapt en alle pogingen om haar te vangen, wist te verijdelen, mag uiteindelijk blijven leven. De eigenaars van de koe hebben beslist het leven van het dier te sparen.


De 15 maanden oude vaars was twaalf dagen geleden in Ivanec uit een slachthuis gevlucht. Ze werd gezond en wel teruggevonden, grazend in een wei in de buurt van de stad, schreef de krant Vecernji list.


"Het is een lieve jonge koe, die er helemaal niet uitgeput uitziet, maar in goede conditie lijkt", zei Mladen Markovic, die de koe vond. Markovic hoopte een vergoeding van 2.500 kuna (345 euro) op te strijken, die het slachthuis beloofd had aan wie het dier terugvond. Maar de koe slaagde er opnieuw in weg te lopen.
 

"Aangezien de vaars nu de steun van het hele land heeft in haar strijd om te blijven leven, hebben we beslist haar te sparen", zei Filip Dragovic, de eigenaar van het dier. "Van zodra ze gevangen is, gaat ze naar onze boerderij, in een idyllische wei, waar ze voedsel te over heeft en waar ze oud kan worden", beloofde hij. "Ze keert nooit meer naar het slachthuis terug."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rokende Indonesische peuter naar specialist

Rokende Indonesische peuter naar specialist

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een tweejarig Indonesisch jongetje dat ongeveer veertig sigaretten per dag rookt, krijgt volgende week hulp van specialisten om hem van zijn verslaving af te helpen.

Beelden van de rokende Ardi Rizal zijn een hit op internet. De voorzitter van de Nationale Commissie voor Kinderbescherming zei vrijdag er vrij zeker van te zijn dat de jongen zijn slechte gewoonte gaandeweg zal opgeven met de juiste behandeling.

Het jongetje uit Sumatra raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Toen gaf zijn vader hem zijn eerste sigaret. Volgens zijn ouders krijgt hij woede-uitbarstingen en slaat hij zijn hoofd tegen de muur als hij geen sigaretten krijgt.

In Indonesië rookt volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bijna 70 procent van de mannen van twintig jaar en ouder. Indonesische cijfers melden dat 3,2 procent van alle kinderen tussen drie en vijftien jaar oud regelmatig roken.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!