Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van negen jaar zet zoon op de wereld

Meisje van negen jaar zet zoon op de wereld



In Maleisië is een meisje van negen jaar bevallen van een zoon. De vader is vermoedelijk haar 14-jarige buurjongen. Dat meldt de krant The Star.

Naar verluidt gebeurde de bevalling vorige maand in een privéziekenhuis in Penang. Nog volgens The Star lijkt de negenjarige moeder ouder dan ze is. Haar verhouding met de buurjongen zou al van vorig jaar aan de gang zijn. De ouders van het meisje zijn gescheiden.


De grootmoeder van de kersverse mama zou zich ontfermen over de baby. Het is ook die grootmoeder die met het nieuws van de bevalling naar een ngo stapte. Het was die niet-gouvernmentele organisatie die de krant The Star op de hoogte bracht.

OnderzoekHet nieuws veroorzaakt nogal wat deining in het hoofdzakelijk islamitische Maleisië. De autoriteiten zijn met een onderzoek gestart. "Dit is een ernstige zaak", zegt Phee Boon Poh van het ministerie van Volksgezondheid. "Geslachtsgemeenschap met een minderjarige wordt beschouwd als verkrachting. Een arts die een negenjarig meisje assisteert bij een bevalling moet dit signaleren aan de autoriteiten. Bij mijn weten is er bij onze diensten, noch bij de politie melding gemaakt van deze zaak".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Klik op de foto om haar te beluisteren






Trixie Whitley is de Belgisch-Amerikaanse dochter van de overleden bluespoëet Chris Whitley.
Ze is minstens even bezeten van muziek als haar vader. Een heel bescheiden meisje met een natuurlijke charme, een keiharde ambitie en een stem en muziek die je raakt.

Toen ze 1 jaar oud was verhuisde ze naar New York. Op haar elfde leerde ze drums te bespelen. Toen ze 17 was werkte ze als serveerster in Brooklyn en Queens in New York. Toen begon ze met eigen liedjes te schrijven. In 2005 kwam ze terug naar België nadat haar vader overleden was. In 2008 ging ze terug naar New York om een EP, gecoproduced door Meshell Ndegeocello, op te nemen. Momenteel is ze de zangeres van de groep Black Dub, de nieuwe band van Daniel Lanois.




» Reageer (0)
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden

Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden





Bijna negen jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York zijn nog resten van slachtoffers gevonden. Bij het doorzoeken van het puin zijn 72 delen van menselijke lichamen gevonden, bericht de Washington Post.
 
De helft daarvan werd gevonden in torenresten aan West Street, een autoweg aan de westkant van het gebouw. Bepaalde teruggevonden lichaamsdelen zijn mogelijk van slachtoffers die nog als vermist opgegeven waren.
 
Op 11 september 2001 zijn in de WTC-torens meer dan 2.600 mensen om het leven gekomen, toen terroristen met twee vliegtuigen in de torens vlogen. De voorbije twee maanden werd zowat 600 kubieke meter puin doorzocht op menselijke resten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen

Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen





Een groep van elf vrouwen en vier mannen is in Saoedi-Arabië veroordeeld tot celstraffen en het ondergaan van zweepslagen. Ze kregen die straffen omdat ze in elkaars gezelschap vertoefden. Enkel familieleden mogen dat in het islamitische land. Dat meldt het persbureau AP.

Politieagenten betrapten het gezelschap vorige maand in de stad Ha'il op heterdaad toen ze een feestje aan het vieren waren. De mannen - tussen 30 en 40 jaar oud - en drie vrouwen, allen onder de 30, krijgen een onbekend aantal zweepslagen en één tot twee jaar gevangenisstraf. De vierde vrouw is minderjarig. Zij hoeft daarom niet de gevangenis in. Enkel 80 zweepslagen zullen haar deel zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen

Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen





Gevaarlijke taferelen in Pakistan, enkele dagen geleden: ouders houden er tijdens een traditioneel feest hun baby's boven de muil van uitgehongerde krokodillen. De dorpelingen geloven dat zo'n waaghalzerij hun kinderen geluk bijbrengt.

Elke dag worden de ukjes vlakbij de gevaarlijke dieren gebracht, en dat gaat zo bijna een week door. De gelovigen zien deze ceremonie als een soort duiveluitdrijving. "Wie op zo'n jonge leeftijd aan krokodillen ontsnapt, mag de rest van zijn leven op beide oren slapen", luidt de logica.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen

Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen





Werken van Edouard Manet en André Derain zijn bij Sotheby's in Londen voor recordbedragen voor deze Franse kunstenaars onder de veilinghamer gegaan. Het schilderij 'Autoportrait à la palette' (1878) van Manet werd afgeklopt op 27 miljoen euro. Het vorige veilingrecord voor een werk van de Franse impressionist bedroeg 26,4 miljoen dollar, een bedrag dat in november 1989 bij Christie's in New York werd opgehoest voor 'La rue Mosnier aux drapeaux' (eveneens uit 1878).
 
Het 'Autoportrait' heeft zeldzaamheidswaarde: Manet maakte slechts twee zelfportretten. Voor 'Arbres à Collioure' (1905) van André Derain werd 19,5 miljoen euro geboden, een recordbedrag van de fauvist die later in zijn carrière onder invloed van Cézanne voor het kubisme opteerde. Tot dinsdag was 'Barques au port de Collioure' (1905) met 14 miljoen dollar de duurste Derain ooit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers

Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers





Een Thaise vrouw is gearresteerd omdat ze foetussen wilde verkopen. De voormalige zuster bewaarde veertien ongeboren lichaampjes in bokalen. Het kopen van een foetus zou geluk moeten brengen. Dat schrijft The Bangkok Post.


Naengnoi Kaan had de foetussen gekocht van een vrouw die illegale abortussen uitvoerde. Bedoeling was de ongeboren vruchten door te verkopen als 'luk krok' of kindgeesten. Luk krok staan bekend als geluksbrengers, voornamelijk bij het winnen van de loterij.


De bokalen met de foetussen werden gevonden door een man die door het verlaten huis struinde op zoek naar eten. De woning was eigendom van een familielid van Naengnoi Kaan. De eigenares beweert niet op de hoogte te zijn van deze onfrisse praktijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

Om haar te beluisteren druk op de foto






Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest




» Reageer (0)
22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar

Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar




Op het strand van Oostende is dinsdagnamiddag de nieuwe oogst Belgica-mosselen voorgesteld. Het gaat om de productie van kwekerij Reynaert-Versluys. Zij kweken mosselen via de hangcultuur aan drijvende pontons voor de kust van Nieuwpoort. De kwekerij verwacht dit jaar tot 300 ton mosselen, of een verdrievoudiging van de kweek vorig jaar.

De Belgica-mosselen zijn door hun manier van kweken kleiner dan de Zeeuwse. "Echt grote mosselen zullen wij nooit hebben", zegt Willy Versluys. "We hebben drie klassen: de juniors tot vijf centimeter, de prestige van vijf en zes centimeter en de royals van meer dan zes centimeter. Het vleesgehalte bedraagt momenteel tussen de 30 en 35 procent. Later op het seizoen kan dat oplopen tot 45 procent."
 

Elk jaar stijgt de kennis en ervaring van de kwekers. Daardoor kan er dit jaar drie keer zoveel worden geoogst als de voorbije jaren. De verdeling gebeurt voortaan via de visveilingen van Zeebrugge en Oostende. Daar kunnen de groothandelaars hun bestellingen plaatsen. Er wordt daarna afhankelijk van de vraag geoogst. Als er deze zomer een storm zou opsteken die enkele dagen duurt, kan de aanvoer tijdelijk stilvallen. "We hebben een buffer van twee tot drie dagen", zegt Willy Versluys.  "De prijs ligt ook vast. De groothandelaars betalen gemiddeld 4 euro voor een kilogram."
 

Intussen wordt er voor de kust verder wetenschappelijk onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden voor vis- en schaaldierenkweek. Momenteel wordt onderzocht of er ook tussen de windturbines voor de oostkust een kweekproject kan worden opgezet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes


Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes

http://img413.imageshack.us/img413/3594/levensverhaal.jpg
foto metro


De meesten houden de mooiste momenten in een dagboek bij maar Patti Gaal-Holmes niet. Zij verzamelt haar leven op theezakjes. Elk zakje heeft een herinnering voor haar en zo heeft ze al 32.000 gebruikte zakjes verzameld. "Ik hou van thee en elk zakje heeft zijn verhaal. Mijn levensverhaal staat dus op de theezakjes. Het is ook leuker dan een dagboek", vertelt de 44-jarige Britse.

De moeder van drie kinderen heeft haar 'verzameltechniek' de afgelopen elf jaar verbeterd. Eerst drinkt ze haar kopje leeg en dan laat ze het zakje lekken en opdrogen op een stukje papier. Daarna nummert ze het lege zakje en schrijft ze er een paar trefwoorden op als herinnering aan een speciaal moment of een discussie die ze had. Daarna laat ze het zakje verder drogen op een radiator of in de zon en bergt ze het op in een kast. "Er hangt wel een geurtje aan", lacht de doctoraatsstudente. "En sommige vrienden vinden het ook een beetje vreemd maar mijn kinderen kunnen erom lachen."

Ze drinkt zes à tien koppen thee per dag. "Soms word ik 's nachts wakker en dan kan het niet snel genoeg ochtend zijn. Ik hunker dan al naar mijn eerste kopje thee van de dag. Geef mij maar een sterk kopje met een flinke scheut melk. De klassieke Earl Grey is mijn lievelingsthee en die drink ik dan uit mijn lievelingskop met een stukje chocolade", besluit de Britse uit Portsmouth. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein

Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein


http://img717.imageshack.us/img717/1906/hondenb.jpg



Honden mogen in Iran niet meer als huisdier worden gehouden omdat ze onrein zijn. Dat heeft een gezaghebbende moslimgeestelijke bepaald. Alleen waakhonden en herdershonden zijn nog toegestaan. Dat meldt de krant Javan Daily.


"Vriendschap met honden is een blinde imitatie van het Westen", zegt grootayatollah Naser Makarem Shirazi. "Er zijn veel mensen in het Westen die meer van hun honden houden, dan van hun vrouw en kinderen." Iraniërs die betrapt worden riskeren voortaan een boete of zelfs een celstraf.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude


"Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude"



Het Antwerpse parket vraagt de vervolging van Jean-Marie Pfaff, zijn vrouw Carmen Seth en hun vroegere boekhouder voor fiscale fraude en belastingontduiking. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De Pfaffs willen niet reageren. Hun advocaat vraagt nog extra onderzoek van de onderzoeksrechter. "Als Jean-Marie geen bekend figuur zou zijn, zou het parket niet zo aandringen op vervolging", zegt hij.


In maart 2008 viel de fiscus binnen bij de Pfaffs in hun villa in de Guyotdreef in Brasschaat. Een uitloper van een rechtszaak in Turnhout uit de jaren '90 tegen een vroegere sponsor die nog geld moest van Jean-Marie. Er kwam toen aan het licht dat de Pfaffs vermoedelijk met belastingaangiftes knoeide. Het Antwerpse gerecht vorderde een onderzoeksrechter die alles liet uitpluizen.


Na twee jaar is dat werk van de onderzoeksrechter afgerond en weer in handen van het parket. Dat zal, volgens Het Laatste Nieuws, aan de raadkamer vragen om Jean-Marie, Carmen en hun vroegere boekhouder Guido V. te vervolgen voor de correctionele rechtbank wegens belastingontduiking. De beslissing van de raadkamer laat op zich wachten; de advocaat van de Pfaffs eist nog extra onderzoek. Die vraag wordt vandaag behandeld.


Huisadvocaat van de Pfaffs, Tom Versompel, zegt in Het Laatste Nieuws dat "de grote discussie draait om heel oude betwistingen uit 1999 en 2000". "Volgens ons is de redelijke termijn verstreken voor dat deel van de strafvervolging." Versompel beweert ook dat de Pfaffs hun aangiftes altijd door boekhouders en advocaten lieten doen. Hij ontkent met klem dat zijn cliënten bewust zaken niet zouden aangegeven hebben.


Zwitserse chalet uit de boekskes

Zo maakt de fiscus een zaak van de chalet in Zwitserland die niet aangegeven was, maar die, volgens Versompel, bij de fiscus bekend moest zijn omdat dat 15 jaar geleden al in de boekskes stond. Dat Jean-Marie tien jaar geen belastingen betaalde, doet de advocaat ook af als nonsens. "Er waren enkele laattijdige aangiftes, maar die zijn intussen rechtgezet."


Over de gevorderde bedragen wil de advocaat niks kwijt aan Het Laatste Nieuws "want dat zou het enige zijn dat de mensen onthouden". Er wordt onderhandeld met de fiscus om tot een akkoord te komen. "Mocht Jean-Marie een gewone burger zijn, dan was dit dossier al lang afgehandeld. Nu wil men tonen dat niemand wordt gespaard", besluit meester Versompel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?

Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?



Shrek, Dora, Plop of ander tekenfiguren beïnvleoden wel degelijk de kinderlijke smaakpapillen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Yale University.


Amerikaanse fabrikanten spenderen miljarden dollars aan marketing om kinderen te overtuigen hun producten te kopen. Eén van de meest populaire manieren is een karakterfiguurtje uit één of andere tekenfilmreeks op de verpakking te droppen. Volgens de onderzoekers wringt daar vaak het schoentje omdat ook heel wat ongezonde producten die strategie misbruiken.






Aan het onderzoek namen 40 scholen deel. De kinderen kregen een gamma voedingsproducten te zien, gaande van ontbijtkoekjes, fruitsnoepjes tot wortelen. Een deel  werd in een verpakking gestoken zonder veel franjes, een ander deel in een verpakking met flitsend figuurtje. Niet geheel verwonderlijk verkozen alle kinderen de producten uit het flitsende gamma, al waren deze identiek aan de andere.


Het gebruik van een tekenfilmfiguur kan helpen in de strijd om gezondere dingen te leren eten, zo toonde eerder onderzoek aan. Toen Elmo, één van de karakters uit Sesamstraat, werd neergepoot op een pak broccoli, verkozen meer dan de helft de groente boven een stuk chocolade.


Volgens de Yale onderzoekers moet het gebruik van populaire figuurtjes op voeding strenger gereglementeerd worden, vooral op junk food horen ze niet thuis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breiden

Chimpansees voeren oorlog om territorium uit te breiden



Groepen chimpansees voeren oorlog en doden zonder medelijden leden van naburige groepen om hun territorium uit te breiden. Dat blijkt uit een onderzoek dat in Oeganda uitgevoerd werd en tien jaar in beslag nam. Voor het eerst wordt bewezen wat al lang vermoed werd.

"Eerdere onderzoeken deden al zo'n gedrag vermoeden, maar nu hebben we bewijs om die hypothese te staven", legt John Mitani, professor antropologie aan de universiteit van Michigan, uit. Zijn onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Current Biology.
 
Tijdens hun observaties stelden de biologen achttien dodelijke aanvallen vast en ontdekten ze nog eens sporen van drie andere aanvallen door leden van een grote gemeenschap van 150 chimpansees in Ngogo in het nationale park van Kibale in Oeganda.
 

Door die agressie slaagden de chimpansees van Ngogo erin hun territorium met 22 procent uit te breiden tijdens de zomer van 2009. Eenmaal veroverd, werd het nieuwe terrein ingepalmd door de apengroep in kwestie.
 
"Wanneer die apen die nieuwe gebieden begonnen binnen te dringen, stelden we al snel vast dat ze een groot aantal andere chimpansees gedood hadden", zegt professor Mitani. "Onze waarnemingen helpen oude, openstaande vraagstukken over de moordende agressie tussen groepen chimpansees op te lossen", besluit Mitani.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Costello - Pump it up

Elvis Costello - Pump it up

Klik op de foto om hem  te beluisteren






Elvis Costello (Londen, 25 augustus 1954) , is een Brits muzikant, zanger en liedjesschrijver van Ierse afkomst.


Costello werkte midden zeventiger jaren als computerprogrammeur en trad in folkclubs op als D.P. Costello en was daarmee een vroeg lid van de pub rock scene in Londen. Zijn eerste album verscheen in 1977; zijn voornaam is afkomstig van Elvis Presley; zijn achternaam is die van zijn moeder. In die periode werd ook de vaste begeleidingsband van Costello gevormd, the Attractions, bestaande uit bassist Bruce Thomas, toetsenist Steve Nieve en drummer Pete Thomas. Zijn stijl veranderde naar punkrock en new wave voordat hij zijn eigen geluid vond in de 80er jaren, waarin een mengeling aan muziekstijlen te herkennen valt.


Gaandeweg volgden ook experimenten met klassieke muziek, zoals samenwerking met het Brodsky Quartet en Anne Sofie von Otter, en met jazz, zoals een optreden in 2004 op het North Sea Jazz Festival met het Metropole Orkest en het schrijven van nummers en optreden met Burt Bacharach. Zijn affiniteit met klassieke muziek komt ook tot uiting in het feit dat hij sinds kort albums uitbrengt op het befaamde klassieke platenlabel Deutsche Grammophon. Het nummer She dat als titelsong werd gebruikt voor de film Notting Hill bereikte een hoge notering in de hitlijsten. In 2005 schreef Costello een opera over het leven van de Deense sprookjesschrijver Hans Christian Andersen in opdracht van de Royal Danish Opera in Kopenhagen.


Veel van Costello's albums werden geproduceerd door Nick Lowe. Zelf treedt Costello ook regelmatig op als producer, onder andere voor The Pogues. Costello hertrouwde in 1986 met de bassiste van die laatste band, Caitlin O'Riordan. Dit huwelijk duurde tot begin 21e eeuw. Inmiddels is Costello voor de derde keer getrouwd, nu met jazz-zangeres Diana Krall. Zij is op 6 december 2006 bevallen van een tweeling. De ouders hebben de jongetjes de namen Dexter Henry Lorcan en Frank Harlan James gegeven.




» Reageer (0)
21-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manneken Pis plaste Maltees bier

Manneken Pis plaste Maltees bier



Afgelopen weekend verbaasde Manneken Pis, het bekende standbeeld in Brussel, vriend en vijand door bier te plassen. Het ging om een stunt van de Maltese Ambassade ter ere van het feest Mnarja, een viering van de patroonheiligen Pertrus en Paulus.

Het beeldje kreeg bovendien een ridderkostuum aangemeten en ontving de titel van kleinste ridder van Malta. Tijdens de feestelijkheden plaste het bekendste manneken van Brussel geen water maar wel Maltees bier. Dankzij producent Cisk Lager konden Voorbijgangers gratis van het drankje proeven.

De garderobe van de Brusselse held bevat ondertussen al meer dan 700 verschillende kostuums die permanent tentoongesteld worden in het stadmuseum op de Grote Markt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen

"Over 50 jaar alleen nog chassidische joden in Antwerpen"


http://img72.imageshack.us/img72/7060/joden.jpg


De moderne joodse gemeenschap in Antwerpen dunt uit, en vooral jonge mensen wijken uit als gevolg van een onveiligheidsgevoel en magere carrièrekansen. Naar schatting leven in Antwerpen hooguit 20.000 joden, van wie ruim de helft strikt leeft volgens de geloofsleer. Velen onder hen zijn straatarm, schrijven de Coreliokranten.

Steeds meer jonge joden trekken naar het buitenland om te studeren en keren niet meer terug. "We zien twee opvallende tendensen", zegt Jacques Wenger, directeur van Shomre Hadas, het joodse gemeentehuis in Antwerpen. "De modern-orthodoxe joden trekken weg, terwijl de chassidische, ultraorthodoxe gemeenschap groeit."
 

De oorzaak van de uittocht is de economische situatie. De afgelopen kwarteeuw is de joodse gemeenschap haar dominante positie in de diamantsector kwijtgespeeld. De meest betrouwbare schatting zegt dat de sector vandaag nog hooguit dertig procent joden tewerkstelt. Vijftien jaar geleden was dat nog ruim zeventig procent.
 
Vooral de joodse klovers verloren massaal hun job. "Dat was geen typisch joods probleem, maar had vooral te maken met de veranderende wereld", zegt Henri Rosenberg, professor Joods Recht. "Niet alleen in de diamantsector, maar ook bijvoorbeeld in de textiel trok de ruwe arbeid naar lagelonenlanden. De joden waren daar niet op voorbereid."
 

Als gevolg kwamen heel veel joden, vooral onder de chassidim, in armoede terecht. Tot op vandaag konden ze zich niet herstellen van die economische mokerslag. "Over vijftig jaar zijn er alleen nog chassidische joden in Antwerpen," voorspelt Wenger, die weldra zelf naar Israël verkast.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer

Heks steekt 100 dode katten in diepvriezer


http://img706.imageshack.us/img706/1921/katten.jpg



Honderd dode katten in een kapotte diepvriezer was aanleiding voor de sociale dienst om drie kinderen uit een huis te halen in Black River Falls in Wisconsin. Volgens de dienst waren de leefomstandigheden in het huis erbarmelijk.

Agent Duane Waldera vond nog zeventien levende katten in het huis. De stank was er niet te harden. De woning lag vol uitwerpselen. Gabriella Bernabei is niet te spreken over de actie van de sociale dienst. Ze voelt zich het slachtoffer van haar geloof en zegt dat ze geviseerd wordt. Bernabei hangt een heksengeloof aan en zei dat ze de katten ging verbranden. De nog levende katten werden naar een asiel gebracht. Volgens dierenverzorger Barb Pfaff zei nog dat een paar beestjes te zwak waren en een spuitje kregen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Het wordt eindelijk zomer!

Het wordt eindelijk zomer!


http://img267.imageshack.us/img267/2568/zomer.jpg


De zomer gaat vandaag officieel van start, al lijkt het daar niet meteen op als je naar buiten kijkt. Niet getreurd echter, tegen het einde van de week mogen we eindelijk zomerweer verwachten. Nog enkele dagen doorbijten dus, maar het zal (hopelijk) de moeite lonen.

Deze middag blijft het op de meeste plaatsen wel droog met geleidelijk enkele opklaringen vanuit het noorden. De temperatuur varieert van zowat 14 graden aan zee en in de Ardennen en 16 tot lokaal 19 graden elders.
 
Morgen kunnen we dan eindelijk de eerste zonnestralen ontwaren. Het blijft droog en overwegend zonnig. Maxima: 18 graden vlak aan zee en de Ardennen en ongeveer 21 graden in het binnenland.
 
Van woensdag tot en met zondag wordt rustig, fraai en overwegend droog zomerweer met flinke zonnige perioden verwacht. De middagtemperatuur stijgt van zowat 24 graden woensdag naar gemiddeld 26 graden aan het eind van de week en tijdens het weekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid

"Chocolade sprookjeshuwelijk Zweedse prinses resultaat van kinderarbeid"



http://img443.imageshack.us/img443/9052/sprookjeshuwelijk.jpg



Het sprookjeshuwelijk van kroonprinses Victoria was een succes maar feestje krijgt een bittere nasmaak nu blijkt dat de chocolade die geserveerd werd, het resultaat was van kinderarbeid. Volgens de Zweedse radio, Sveriges Radio gebruikt Cloetta cacao uit West-Afrika waar de bonen geplukt worden door kinderen die er in mensonwaardige omstandigheden werken.


De woordvoerder van de chocoladeproducent haast zich om te zeggen dat de chocolatier zijn bonen aankoopt bij producenten in Duitsland en Nederland die de bonen op hun beurt aankopen bij coöperatieven in Ghana en Ivoorkust. "De ganse cacao-industrie is zich bewust van het probleem", aldus Ola Höiden. "Maar we hebben in februari een nieuwe reeks producten op de markt gebracht die tot stand gekomen zijn zonder kinderarbeid. Helaas behoorde de chocolade voor het huwelijk van Victoria daar niet toe, wat jammer is", geeft Höiden toe.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!