Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders beïnvloeden drankgebruik puber

Ouders beïnvloeden drankgebruik puber



Ouders kunnen hun kinderen niet weerhouden om te experimenteren met alcohol, maar kunnen wel voorkomen dat ze zware drinkers worden. Volgens Amerikaanse vorsers kan een begripvol, warm nest heel wat leed verhelpen.


Uit een studie bij 5.000 tieners blijkt dat opvoeding heel weinig invloed heeft op het experimenteergedrag van alcohol of drugs. Een familie kan evenwel de zin voor het spul aanwakkeren.

Adolescenten met zeer strenge ouders, die uiterst strikte regels hanteren en nauwelijks emoties tonen, blijken dubbel zo geneigd om zware drinker te worden dan degenen die liefdevolle, attente ouders hebben. Dit betekent niet dat alle remmen los mogen, want ouders die weinig of geen aandacht schenken aan hun kroost, komen er nog slechter van af. Hun kinderen maken het meeste kans om zware drinker te worden.






De jongeren, allen tussen 12 en 19 jaar, werden ondervraagd over hun drinkgewoonten en hun relatie met hun ouders. Volgens de onderzoekers hebben ouders wel degelijk een impact op de meer gevaarlijke vormen van alcoholgebruik. Religieuze tieners bijvoorbeeld bleken significant minder te drinken. Wie uit een warm, liefdevol nest komt, zou ook vaker optrekken met vrienden die geheelonthouder zijn.


Professor Bahr: "De puberperiode is een soort van overgangsperiode en ouders hebben het soms moeilijk om hierin gepast te navigeren. Ouders moeten beseffen dat pubers zowel verantwoording als ondersteuning moeten ervaren. Zorg ervoor dat je niet enkel het gedrag controleert. Weet hoe ze hun tijd weg van huis spenderen door thuis een warme, liefdevolle relatie te creëren".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graf aartsbisschop opengebroken in Sint-Romboutskathedraal

Graf aartsbisschop opengebroken in Sint-Romboutskathedraal




In het onderzoek naar kindermisbruik binnen de Kerk is bij de doorzoeking van de Sint-Romboutskathedraal ook het graf van een aartsbisschop opengebroken. Dat melden meerdere media. In de kathedraal werd vergeefs gezocht naar verborgen pedofiliedossiers.
 
De politie had aanwijzingen over een verborgen ruimte in een crypte van een aartsbisschop in de kathedraal. Er werden daartoe door de speurders drilboren, slijpschijven en ander materiaal aangesleept. Verborgen ruimtes werden evenwel niet gevonden.




» Reageer (0)
24-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart ergert zich elke dag aan partner

Kwart ergert zich elke dag aan partner



Een verrassing kan je het niet noemen, het 'gezaag' indachtig: vrouwen ergeren zich vaker aan hun partner dan mannen. Een kwart van de ondervraagden ergert zich elke dag aan zijn of haar partner. Bij tien procent loopt dit op tot meerdere keren per dag. Dat blijkt uit een bevraging van het tijdschrift Psychologie bij 720 lezers. Voor een op vier is irritant gedrag een reden om de relatie te verbreken.

Vrouwen ergeren zich het vaakst aan zijn onverschilligheid, mannen storen zich aan haar opdringerigheid.

Ondergoed slingeren
Voor 30 procent van de vrouwen is er reden tot ergernis en irritatie als hij te laat komt of alleen aan zichzelf denkt. Ook een lakse houding in het huishouden duwt een kwart vrouwen over de rooie.

Dat kan gaan over zowel ondergoed laten slingeren, de tandpasta niet afsluiten of het licht aanlaten. Ook te veel handdoeken gebruiken of haar niet laten uitpraten zijn een ware bron van ergernis voor haar.

Kletsen
Mannen storen zich minder aan huishoudelijke trekjes (17 procent). Kritiek, bemoeizucht of bezitterigheid zijn dan weer de grootste ergernissen voor hem (25 procent). Jaloerse opmerkingen of kletsen wanneer de tv aanstaat zijn een stoorfactor voor hem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeschildpadden levend verbrand door BP

"Zeeschildpadden levend verbrand door BP"


http://img689.imageshack.us/img689/5749/zeeschildpad.jpg



Volgens een kapitein in de Golf van Mexico worden zeeschildpadden levend verbrand door BP, dat met 'brandvelden' de olie in de regio wil indijken.
De kapitein, die deel uitmaakt van de crew van een schip dat zeeschildpadden in de Golf van Mexico wil redden, worden de dieren samen met andere vormen van zeeleven verbrand door BP. Dit zou gebeuren binnen een operatie waarmee de oliegigant de lekkende olie in de Golf wil wegwerken door een aantal 'gecontroleerde branden'.

In een interview dat ook op de videowebsite YouTube kan worden bekeken, legt kapitein Mike Ellis de werkwijze van de BP-schepen uit. "Ze bakenen een gebied tussen twee vissersboten af, sluiten dat hermetisch af, en steken de hele boel in brand", klinkt het. "Alle schildpadden die in zo'n gebied verstrikt raken, komen er nooit meer uit."

Beschermde dieren
Ellis zegt ook dat hij zijn reddingsmissie voor de schildpadden, oorspronkelijk gepland voor drie weken, vroegtijdig moest afbreken omdat BP hem toegang tot de gebieden weigerde voor de olie in vlammen opging. "Ze verhinderen ons om ons werk te doen", zegt de man. "De meeste getroffen schildpadden zijn overigens beschermd. Het is letterlijk crimineel om ze te doden."

Andere verslagen staven de beweringen van kapitein Ellis. Volgens een rapport in de LA Times worden er dagelijks zo'n zestien gecontroleerde branden opgestart, met grote brandvelden op zee tot gevolg. "Bij rustig weer en kalme zee varen schepen met vuurvaste afbakeningen uit om olie, besmeurd zeewier en alles wat daarin verzeild raakt af te branden", lezen we daar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijke menopauze is heel zeldzaam

Mannelijke menopauze is heel zeldzaam



Terwijl her en der nog gediscussieerd wordt over het bestaan van de zogenaamde mannelijke menopauze of andropauze, weet UZ Leuven dat het een uitzonderlijk fenomeen is. Uit hun onderzoek blijkt dat slechts twee procent van de mannen ermee te maken krijgt.

Daartegenover staat dat zowat alle vrouwen getroffen worden door menopauze en een scherpe daling van de geslachtshormonen. In tegenstelling tot vrouwen verminderen de androgeenspiegels (zoals testeron) bij mannen slechts geleidelijk.

Het effect daarvan zal onderzocht worden in het kader van de studie 'European Male Ageing Study' (EMAS). Daarvoor zullen 3.000 Europese mannen tussen 40 en 80 jaar onderzocht worden op denkkracht, stemmingsschommelingen, vitaliteit, levenskwaliteit, gezichtsscherpte, spierkracht en seksuele functies.

De bedoeling is na te gaan in welke mate hormonale veranderingen, genetische constitutie en omgevingsfactoren het verouderingsproces in de hand werken of vertragen. Dit moet toelaten betere strategieën te ontwikkelen om de levenskwaliteit tot op hoge leeftijd te beschermen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Albert van Monaco gaat trouwen


Prins Albert van Monaco gaat trouwen


http://img88.imageshack.us/img88/3732/prinsalbertmonaco.jpg


Prins Albert II van Monaco heeft de geruchten over zijn verloving met zijn vriendin Charlene Wittstock bevestigd. Woensdagochtend maakte de 52-jarige prins het heugelijke nieuws bekend.

Wanneer Albert met zijn Zuid-Afrikaanse, voormalig Olympisch zwemster in het huwelijksbootje stapt, is nog niet bekend.

Prins Albert heeft sinds jaar en dag een reputatie als womanizer, maar toch is de monarch al sinds 2006 dolgelukkig met zijn Charlene. Uit zijn eerder relaties heeft Albert twee kinderen over gehouden: zoon Alexandre (6) en dochter Jazmin (18). Omdat Albert geen relatie had met de moeders, zijn de kinderen officieel buitenechtelijk en kunnen ze geen aanspraak maken op de troon.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen maken kleinere brokken op de weg

Vrouwen maken kleinere brokken op de weg



"Zeg niet te gauw, het is weer een vrouw", zo klinkt het gezegde. Dat klopt ook: in het verkeer zijn het namelijk vaker de mannen die de grootste brokken maken.

Dat blijkt uit een analyse van ruim 2 miljoen ingediende claims over een periode van vijf jaar bij de Britse verzekeringsmaatschappij Diamond.

Mannen zijn vaker een deel van kop-staart-botsingen en ze botsen vaker tegen bomen en andere barrières. Mannelijke chauffeurs rijden vaker door water en hebben vaker te maken met een voertuig dat in brand staat.

Vrouwen hebben wel meer kans op een botsing op een rond punt en rijden ook vaker iemand aan van achteren.

Vrouwen geven vaker inbraak en diefstal uit de auto aan, mannen rapporteren vaker een gestolen wagen.

"De analyse toont aan dat vrouwen en mannen op een andere manier rijden. Vrouwen hebben vaker een ongeluk bij lage snelheid, als de auto's dicht bij elkaar staan. Mannen hebben dan weer vaker een ongeval bij hoge snelheid, als het gemakkelijker is om controle te verliezen" aldus directeur Sian Lewis van Diamond.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje van negen jaar zet zoon op de wereld

Meisje van negen jaar zet zoon op de wereld



In Maleisië is een meisje van negen jaar bevallen van een zoon. De vader is vermoedelijk haar 14-jarige buurjongen. Dat meldt de krant The Star.

Naar verluidt gebeurde de bevalling vorige maand in een privéziekenhuis in Penang. Nog volgens The Star lijkt de negenjarige moeder ouder dan ze is. Haar verhouding met de buurjongen zou al van vorig jaar aan de gang zijn. De ouders van het meisje zijn gescheiden.


De grootmoeder van de kersverse mama zou zich ontfermen over de baby. Het is ook die grootmoeder die met het nieuws van de bevalling naar een ngo stapte. Het was die niet-gouvernmentele organisatie die de krant The Star op de hoogte bracht.

OnderzoekHet nieuws veroorzaakt nogal wat deining in het hoofdzakelijk islamitische Maleisië. De autoriteiten zijn met een onderzoek gestart. "Dit is een ernstige zaak", zegt Phee Boon Poh van het ministerie van Volksgezondheid. "Geslachtsgemeenschap met een minderjarige wordt beschouwd als verkrachting. Een arts die een negenjarig meisje assisteert bij een bevalling moet dit signaleren aan de autoriteiten. Bij mijn weten is er bij onze diensten, noch bij de politie melding gemaakt van deze zaak".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Trixie Whitley - I'ld rather go blind

Klik op de foto om haar te beluisteren






Trixie Whitley is de Belgisch-Amerikaanse dochter van de overleden bluespoëet Chris Whitley.
Ze is minstens even bezeten van muziek als haar vader. Een heel bescheiden meisje met een natuurlijke charme, een keiharde ambitie en een stem en muziek die je raakt.

Toen ze 1 jaar oud was verhuisde ze naar New York. Op haar elfde leerde ze drums te bespelen. Toen ze 17 was werkte ze als serveerster in Brooklyn en Queens in New York. Toen begon ze met eigen liedjes te schrijven. In 2005 kwam ze terug naar België nadat haar vader overleden was. In 2008 ging ze terug naar New York om een EP, gecoproduced door Meshell Ndegeocello, op te nemen. Momenteel is ze de zangeres van de groep Black Dub, de nieuwe band van Daniel Lanois.




» Reageer (0)
23-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden

Nog resten slachtoffers aanslagen WTC-torens gevonden





Bijna negen jaar na de aanslagen van 11 september op het World Trade Center in New York zijn nog resten van slachtoffers gevonden. Bij het doorzoeken van het puin zijn 72 delen van menselijke lichamen gevonden, bericht de Washington Post.
 
De helft daarvan werd gevonden in torenresten aan West Street, een autoweg aan de westkant van het gebouw. Bepaalde teruggevonden lichaamsdelen zijn mogelijk van slachtoffers die nog als vermist opgegeven waren.
 
Op 11 september 2001 zijn in de WTC-torens meer dan 2.600 mensen om het leven gekomen, toen terroristen met twee vliegtuigen in de torens vlogen. De voorbije twee maanden werd zowat 600 kubieke meter puin doorzocht op menselijke resten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen

Saoedi's krijgen zweepslagen omdat ze feestje bouwen





Een groep van elf vrouwen en vier mannen is in Saoedi-Arabië veroordeeld tot celstraffen en het ondergaan van zweepslagen. Ze kregen die straffen omdat ze in elkaars gezelschap vertoefden. Enkel familieleden mogen dat in het islamitische land. Dat meldt het persbureau AP.

Politieagenten betrapten het gezelschap vorige maand in de stad Ha'il op heterdaad toen ze een feestje aan het vieren waren. De mannen - tussen 30 en 40 jaar oud - en drie vrouwen, allen onder de 30, krijgen een onbekend aantal zweepslagen en één tot twee jaar gevangenisstraf. De vierde vrouw is minderjarig. Zij hoeft daarom niet de gevangenis in. Enkel 80 zweepslagen zullen haar deel zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen

Pakistaanse ouders 'offeren' baby's aan krokodillen





Gevaarlijke taferelen in Pakistan, enkele dagen geleden: ouders houden er tijdens een traditioneel feest hun baby's boven de muil van uitgehongerde krokodillen. De dorpelingen geloven dat zo'n waaghalzerij hun kinderen geluk bijbrengt.

Elke dag worden de ukjes vlakbij de gevaarlijke dieren gebracht, en dat gaat zo bijna een week door. De gelovigen zien deze ceremonie als een soort duiveluitdrijving. "Wie op zo'n jonge leeftijd aan krokodillen ontsnapt, mag de rest van zijn leven op beide oren slapen", luidt de logica.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen

Nieuwe veilingrecords voor Manet en Derain bij Sotheby's Londen





Werken van Edouard Manet en André Derain zijn bij Sotheby's in Londen voor recordbedragen voor deze Franse kunstenaars onder de veilinghamer gegaan. Het schilderij 'Autoportrait à la palette' (1878) van Manet werd afgeklopt op 27 miljoen euro. Het vorige veilingrecord voor een werk van de Franse impressionist bedroeg 26,4 miljoen dollar, een bedrag dat in november 1989 bij Christie's in New York werd opgehoest voor 'La rue Mosnier aux drapeaux' (eveneens uit 1878).
 
Het 'Autoportrait' heeft zeldzaamheidswaarde: Manet maakte slechts twee zelfportretten. Voor 'Arbres à Collioure' (1905) van André Derain werd 19,5 miljoen euro geboden, een recordbedrag van de fauvist die later in zijn carrière onder invloed van Cézanne voor het kubisme opteerde. Tot dinsdag was 'Barques au port de Collioure' (1905) met 14 miljoen dollar de duurste Derain ooit.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers

Thaise verkoopt foetussen als geluksbrengers





Een Thaise vrouw is gearresteerd omdat ze foetussen wilde verkopen. De voormalige zuster bewaarde veertien ongeboren lichaampjes in bokalen. Het kopen van een foetus zou geluk moeten brengen. Dat schrijft The Bangkok Post.


Naengnoi Kaan had de foetussen gekocht van een vrouw die illegale abortussen uitvoerde. Bedoeling was de ongeboren vruchten door te verkopen als 'luk krok' of kindgeesten. Luk krok staan bekend als geluksbrengers, voornamelijk bij het winnen van de loterij.


De bokalen met de foetussen werden gevonden door een man die door het verlaten huis struinde op zoek naar eten. De woning was eigendom van een familielid van Naengnoi Kaan. De eigenares beweert niet op de hoogte te zijn van deze onfrisse praktijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lisa Stansfield - Change

Lisa Stansfield - Change

Om haar te beluisteren druk op de foto






Lisa Jane Stansfield (Heywood (Greater Manchester), 11 april 1966) is een Brits zangeres, die eind jaren '80 en begin jaren '90 enkele grote hits scoorde.

Op veertienjarige leeftijd won ze een talentenjacht georganiseerd door een plaatselijke krant, waarna ze haar televisiedebuut kon maken.

In 1983 vormde ze samen met twee vriendinnen van school de groep Blue Zone. Hun eerste single On Fire was aanvankelijk populair, maar werd uit de handel genomen na een grote brand op het Londense Metro station King's Cross.

In 1989 kwam de grote doorbraak, toen Stansfield de vocalen mocht verrichten voor het nummer People hold on van Coldcut. Dit nummer werd een grote internationale hit, waarna Stansfield een solocarrière begon. Haar eerste single All Around the World werd een nummer 1 hit in Nederland begin 1990. Later volgden nog enkele kleinere hits. In 1990, 1991 en 1992 won ze een Grammy Award voor respectievelijk beste vrouwelijke nieuwkomer en beste vrouwelijke artiest




» Reageer (0)
22-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar

Tot drie keer zoveel Belgica-mosselen dit jaar




Op het strand van Oostende is dinsdagnamiddag de nieuwe oogst Belgica-mosselen voorgesteld. Het gaat om de productie van kwekerij Reynaert-Versluys. Zij kweken mosselen via de hangcultuur aan drijvende pontons voor de kust van Nieuwpoort. De kwekerij verwacht dit jaar tot 300 ton mosselen, of een verdrievoudiging van de kweek vorig jaar.

De Belgica-mosselen zijn door hun manier van kweken kleiner dan de Zeeuwse. "Echt grote mosselen zullen wij nooit hebben", zegt Willy Versluys. "We hebben drie klassen: de juniors tot vijf centimeter, de prestige van vijf en zes centimeter en de royals van meer dan zes centimeter. Het vleesgehalte bedraagt momenteel tussen de 30 en 35 procent. Later op het seizoen kan dat oplopen tot 45 procent."
 

Elk jaar stijgt de kennis en ervaring van de kwekers. Daardoor kan er dit jaar drie keer zoveel worden geoogst als de voorbije jaren. De verdeling gebeurt voortaan via de visveilingen van Zeebrugge en Oostende. Daar kunnen de groothandelaars hun bestellingen plaatsen. Er wordt daarna afhankelijk van de vraag geoogst. Als er deze zomer een storm zou opsteken die enkele dagen duurt, kan de aanvoer tijdelijk stilvallen. "We hebben een buffer van twee tot drie dagen", zegt Willy Versluys.  "De prijs ligt ook vast. De groothandelaars betalen gemiddeld 4 euro voor een kilogram."
 

Intussen wordt er voor de kust verder wetenschappelijk onderzoek gedaan naar nieuwe mogelijkheden voor vis- en schaaldierenkweek. Momenteel wordt onderzocht of er ook tussen de windturbines voor de oostkust een kweekproject kan worden opgezet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes


Vrouw vertelt haar levensverhaal op 32.000 theezakjes

http://img413.imageshack.us/img413/3594/levensverhaal.jpg
foto metro


De meesten houden de mooiste momenten in een dagboek bij maar Patti Gaal-Holmes niet. Zij verzamelt haar leven op theezakjes. Elk zakje heeft een herinnering voor haar en zo heeft ze al 32.000 gebruikte zakjes verzameld. "Ik hou van thee en elk zakje heeft zijn verhaal. Mijn levensverhaal staat dus op de theezakjes. Het is ook leuker dan een dagboek", vertelt de 44-jarige Britse.

De moeder van drie kinderen heeft haar 'verzameltechniek' de afgelopen elf jaar verbeterd. Eerst drinkt ze haar kopje leeg en dan laat ze het zakje lekken en opdrogen op een stukje papier. Daarna nummert ze het lege zakje en schrijft ze er een paar trefwoorden op als herinnering aan een speciaal moment of een discussie die ze had. Daarna laat ze het zakje verder drogen op een radiator of in de zon en bergt ze het op in een kast. "Er hangt wel een geurtje aan", lacht de doctoraatsstudente. "En sommige vrienden vinden het ook een beetje vreemd maar mijn kinderen kunnen erom lachen."

Ze drinkt zes à tien koppen thee per dag. "Soms word ik 's nachts wakker en dan kan het niet snel genoeg ochtend zijn. Ik hunker dan al naar mijn eerste kopje thee van de dag. Geef mij maar een sterk kopje met een flinke scheut melk. De klassieke Earl Grey is mijn lievelingsthee en die drink ik dan uit mijn lievelingskop met een stukje chocolade", besluit de Britse uit Portsmouth. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein

Ayatollah verbiedt honden als huisdier wegens onrein


http://img717.imageshack.us/img717/1906/hondenb.jpg



Honden mogen in Iran niet meer als huisdier worden gehouden omdat ze onrein zijn. Dat heeft een gezaghebbende moslimgeestelijke bepaald. Alleen waakhonden en herdershonden zijn nog toegestaan. Dat meldt de krant Javan Daily.


"Vriendschap met honden is een blinde imitatie van het Westen", zegt grootayatollah Naser Makarem Shirazi. "Er zijn veel mensen in het Westen die meer van hun honden houden, dan van hun vrouw en kinderen." Iraniërs die betrapt worden riskeren voortaan een boete of zelfs een celstraf.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude


"Parket wil Pfaffs vervolgen voor belastingfraude"



Het Antwerpse parket vraagt de vervolging van Jean-Marie Pfaff, zijn vrouw Carmen Seth en hun vroegere boekhouder voor fiscale fraude en belastingontduiking. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws. De Pfaffs willen niet reageren. Hun advocaat vraagt nog extra onderzoek van de onderzoeksrechter. "Als Jean-Marie geen bekend figuur zou zijn, zou het parket niet zo aandringen op vervolging", zegt hij.


In maart 2008 viel de fiscus binnen bij de Pfaffs in hun villa in de Guyotdreef in Brasschaat. Een uitloper van een rechtszaak in Turnhout uit de jaren '90 tegen een vroegere sponsor die nog geld moest van Jean-Marie. Er kwam toen aan het licht dat de Pfaffs vermoedelijk met belastingaangiftes knoeide. Het Antwerpse gerecht vorderde een onderzoeksrechter die alles liet uitpluizen.


Na twee jaar is dat werk van de onderzoeksrechter afgerond en weer in handen van het parket. Dat zal, volgens Het Laatste Nieuws, aan de raadkamer vragen om Jean-Marie, Carmen en hun vroegere boekhouder Guido V. te vervolgen voor de correctionele rechtbank wegens belastingontduiking. De beslissing van de raadkamer laat op zich wachten; de advocaat van de Pfaffs eist nog extra onderzoek. Die vraag wordt vandaag behandeld.


Huisadvocaat van de Pfaffs, Tom Versompel, zegt in Het Laatste Nieuws dat "de grote discussie draait om heel oude betwistingen uit 1999 en 2000". "Volgens ons is de redelijke termijn verstreken voor dat deel van de strafvervolging." Versompel beweert ook dat de Pfaffs hun aangiftes altijd door boekhouders en advocaten lieten doen. Hij ontkent met klem dat zijn cliënten bewust zaken niet zouden aangegeven hebben.


Zwitserse chalet uit de boekskes

Zo maakt de fiscus een zaak van de chalet in Zwitserland die niet aangegeven was, maar die, volgens Versompel, bij de fiscus bekend moest zijn omdat dat 15 jaar geleden al in de boekskes stond. Dat Jean-Marie tien jaar geen belastingen betaalde, doet de advocaat ook af als nonsens. "Er waren enkele laattijdige aangiftes, maar die zijn intussen rechtgezet."


Over de gevorderde bedragen wil de advocaat niks kwijt aan Het Laatste Nieuws "want dat zou het enige zijn dat de mensen onthouden". Er wordt onderhandeld met de fiscus om tot een akkoord te komen. "Mocht Jean-Marie een gewone burger zijn, dan was dit dossier al lang afgehandeld. Nu wil men tonen dat niemand wordt gespaard", besluit meester Versompel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?

Zetten tekenfiguren aan tot groenten eten?



Shrek, Dora, Plop of ander tekenfiguren beïnvleoden wel degelijk de kinderlijke smaakpapillen, zo blijkt uit nieuw onderzoek van de Yale University.


Amerikaanse fabrikanten spenderen miljarden dollars aan marketing om kinderen te overtuigen hun producten te kopen. Eén van de meest populaire manieren is een karakterfiguurtje uit één of andere tekenfilmreeks op de verpakking te droppen. Volgens de onderzoekers wringt daar vaak het schoentje omdat ook heel wat ongezonde producten die strategie misbruiken.






Aan het onderzoek namen 40 scholen deel. De kinderen kregen een gamma voedingsproducten te zien, gaande van ontbijtkoekjes, fruitsnoepjes tot wortelen. Een deel  werd in een verpakking gestoken zonder veel franjes, een ander deel in een verpakking met flitsend figuurtje. Niet geheel verwonderlijk verkozen alle kinderen de producten uit het flitsende gamma, al waren deze identiek aan de andere.


Het gebruik van een tekenfilmfiguur kan helpen in de strijd om gezondere dingen te leren eten, zo toonde eerder onderzoek aan. Toen Elmo, één van de karakters uit Sesamstraat, werd neergepoot op een pak broccoli, verkozen meer dan de helft de groente boven een stuk chocolade.


Volgens de Yale onderzoekers moet het gebruik van populaire figuurtjes op voeding strenger gereglementeerd worden, vooral op junk food horen ze niet thuis.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!