Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook dieren lijden onder tropische temperaturen

Ook dieren lijden onder tropische temperaturen



De dierenwelzijnsinspecteurs van de federale overheidsdienst Volksgezondheid kregen de afgelopen warme dagen een groot aantal klachten te verwerken over dieren die in de hitte in de weide staan. Deze stijging van het aantal oproepen is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij extreme weersomstandigheden, zoals grote hitte en felle kou, laat de overheidsdienst in een persmededeling weten.

Net als mensen kunnen ook dieren die bij zeer hoge temperaturen buitenstaan, last krijgen van de warmte. Het is belangrijk dat deze dieren over schaduw kunnen beschikken, zegt de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid.
 
Een aangepast schuilhok in de weide of natuurlijke bescherming van bomen, hagen of struiken kan voldoen. Een nadeel van natuurlijke beschutting is echter dat deze vaak stekende insecten huisvesten en de dieren zo voor een dilemma plaatsen. Dieren die in een weide zonder schaduw staan, worden best binnengehaald of verplaatst naar een andere locatie. "Het is bovendien heel belangrijk dat de dieren beschikken over vers drinkwater, want ook zij moeten voldoende drinken bij warm weer", aldus de dienst.
 
Ook huisdieren kunnen last hebben van de warmte. De dienst Dierenwelzijn vraagt om ook voor hen een beschutte plaats en voldoende drinkwater te voorzien. "Het opsluiten van een hond in een ongeventileerde auto is helemaal uit den boze."
 
Specifiek voor paarden werkt de Raad voor Dierenwelzijn in opdracht van minister Onkelinx aan voorschriften voor het houden ervan op weiden, precies omdat voor deze diersoort de meeste klachten ingediend worden. De voorschriften worden dit najaar gepubliceerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie mensen onder puin na gasontploffing in Soumagne

Drie mensen onder puin na gasontploffing in Soumagne


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/2/7/14/media_xl_3773174.jpg?20100629190513



In de provincie Luik heeft rond 16 uur een zware ontploffing plaatsgevonden in Soumagne. Het gaat om een gasexplosie in een huis in de straat Célestin Demblon. Het huis is volledig vernield en er liggen wellicht drie personen mogelijks zelfs vier slachtoffers onder het puin: twee bewoners en een verwarmingsinstallateur en mogelijk ook zijn assistent. Eén van hen werd gevonden door speciale speurhonden, de twee anderen zijn nog vermist. Twee kinderen ontsnapten op het nippertje aan de ramp.

De moeder van twee kindjes in het getroffen huis had een verdachte gasgeur waargenomen. Ze besloot voor alle zekerheid de kinderen naar de buren te brengen en de hulpdiensten te verwittigen. Ze was nog maar net terug binnen of de enorme ontploffing deed zich voor. De klap was zo hevig dat het huis helemaal vernield is en dat zelfs hoogspanningskabels zijn afgerukt. Honderden gezinnen zitten daardoor zonder stroom.

Gasfles ontploft
De brandweer, politie en werknemers van de gasmaatschappij zijn ter plaatse en moesten versterking inroepen. De grote middelen werden ingezet om het puin te ruimen. Volgens de buren waren twee bewoners en een installateur van verwarmingsketels aanwezig toen het huis ontplofte. Er zou om een propaangasexplosie gaan. De nieuwbouwwoning had gasvoorziening via een grote propaangasciterne in de tuin. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 10 kinderen geboren in kansarm gezin

Bijna 1 op 10 kinderen geboren in kansarm gezin


http://img202.imageshack.us/img202/2933/kansarmoede.jpg


8,3 procent van de kinderen die in 2009 in Vlaanderen geboren werden, leeft in een kansarm gezin. Dit percentage nam de jongste jaren licht toe, zegt Kind en Gezin.

Daarnaast blijkt volgens de laatst beschikbare SILC (Statistics on Income and Living Condition) van de EU dat in Vlaanderen 11,2 procent van de kinderen leeft in een gezin met een verhoogd armoederisico. Dat staat te lezen in het dertiende rapport 'Het kind in Vlaanderen', dat vandaag werd voorgesteld.

Tewerkstelling is belangrijk in de bestrijding van armoede. In eenoudergezinnen zonder werkende ouder loopt het armoederisico op tot 72,6 procent, en in het geheel van gezinnen zonder arbeidsparticipatie zelfs tot 85 procent.

Kiezen voor kinderen

Volgens de registratie van Kind en Gezin werden vorig jaar 69.692 kinderen geboren in het Vlaamse gewest. Dat is een lichte daling met 0,9 procent vergeleken met 2008. In de eerste maanden van 2010 is er weer een toename met 0,6 procent. Het gevolg is dat de groep onder de drie jaar groter wordt.

"We voorspellen een verdere toename van het aantal zeer jonge kinderen", verduidelijkt Bea Buysse, wetenschappelijk adviseur van Kind en Gezin. Verder wordt vastgesteld dat de maatschappelijke context om te kiezen voor kinderen gunstig evolueert. Ook is er een flinke toename van de kinderopvang. 63,3 procent van de kinderen onder de drie jaar maakt gebruik van formele opvangregelingen of de kleuterschool. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holbewoners gingen al naar de cinema

Holbewoners gingen al naar de cinema



Het lijkt erop dat onze prehistorische voorouders al, in een zeer primitieve versie, naar de cinema gingen. Dat melden Britse en Oostenrijkse onderzoekers. De wetenschappers hopen deze "films" nu te kunnen reconstrueren.


Rotsgraveringen daterend uit het koperen tijdperk, die in heel Europa op moeilijk bereikbare plaatsen werden aangetroffen, tonen aan dat deze afbeeldingen meer zijn dan eenvoudige illustraties. Zo melden onderzoekers van Britse universiteit Cambridge en Sankt Pölten, in het noorden van Oostenrijk.

"De graveringen zijn volgens ons geen eenvoudige afbeeldingen maar ze vormen een element van een audiovisuele voorstelling. De afbeeldingen volgen elkaar op zoals een animatie", aldus Frederick Baker van de universiteit van Cambridge in een persbericht. "Daarnaast zijn de graveringen vaak teruggevonden op plaatsen met een uitzonderlijke echo, dus er was ook sprake van geluid."





 
De universiteiten van Cambridge en Sankt Pölten hebben in samenwerking met de universiteit van Bauhaus in Weimar (Duitsland) een project opgestart om met behulp van computers de afbeeldingen achter elkaar af te spelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer infecties door hitte

Meer infecties door hitte



Ondanks de hitte lopen een pak mensen te hoesten en te snotteren - en niet alleen door allergie. Ook de temperatuur speelt ons parten, schrijft de krant Het laatste Nieuws.

"We zien een piek in het aantal virale infecties", zegt dokter Rufij Baeke, ondervoorzitter van het Vlaams Artsensyndicaat. "Oorzaak zijn de drastische temperatuurschommelingen en ons verzwakte immuunsysteem. We snakken naar vakantie." 
 

De ommezwaai van het herfstweer van vorige week naar de hitte van nu laat zijn sporen na. "We maken een piek van infectieziekten mee omdat we te maken hebben met grote temperatuurveranderingen", zegt Baeke. "Infecties krijg je bijvoorbeeld ook als het 's ochtends 10 à 15 graden kouder is dan 's middags. Dan worden de ziektekiemen in het lichaam actiever. Hetzelfde effect krijg je eveneens door de airco in de wagen. Gebruik je die te pas en te onpas, dan krijgen virussen de kans het lichaam aan te vallen. Plotse afkoeling is niet goed."
 
Ook de start van de vakantie speelt een rol. "Heel wat mensen zijn vermoeid en snakken echt naar rust. We hebben een lange en stevige winter achter de rug, die het immuunsysteem heeft verzwakt. Meestal zijn de infecties die we nu zien niet zo ernstig. Gewoon een paar dagen rusten helpt al om er weer bovenop te komen."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shanice Wilson - I Love Your Smile

Shanice Wilson - I Love Your Smile

Klik op de foto om haar te beluisteren






Shanice (echte naam Shanice Wilson, geboren 14 mei 1973) is een Amerikaans zangeres. Ze is vooral bekend van haar hitsingle I love your smile, waarmee ze in Nederland  begin 1991  een nummer 1-hit haalde.

Op 11-jarige leeftijd werd Shanice ontdekt door platenmaatschappij A&M-Records, nadat ze in meerdere talentenshows had opgetreden. In 1990 tekende ze een contract bij Motown. Met de producer Narada Michael Walden scoorde ze een hit met I love your smile. Sindsdien heeft ze enkele singles en albums uitgebracht, maar geen hits meer gescoord in Nederland en België.

Sinds februari 2000 is Shanice getrouwd met de komiek/acteur "Flex" Alexander (echte naam Marc Alexander Knox). Samen hebben ze twee kinderen; dochter Imani Shekinah Alexander en zoon Elijah Alexander

Dankzij haar doorbraak stijgt de voornaam  Shanice enorm in populariteit. In 1991 werden er in Nederland nog maar 3 meisjes met deze voornaam geboren; in 1992 waren dit er 109. Dat is een toename van 3533%. Vanaf 1993 daalt de voornaam weer langzaam in populariteit




» Reageer (0)
28-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dunste vrouw ter wereld moet om de vijftien minuten eten


Dunste vrouw ter wereld moet om de vijftien minuten eten


http://img810.imageshack.us/img810/4715/magerstevrouw2.jpg



Lizzie Velasquez is de dunste vrouw ter wereld. Ze weegt amper 25 kilo een heeft 0 procent lichaamsvet. In principe moet ze iedere vijftien minuten eten om gezond te blijven. Lizzie heeft geen anorexia, maar een zeer zeldzame afwijking waardoor ze geen gewicht kan winnen, hoewel ze tot 60 maaltijden per dag eet.

"Ik eet kleine porties chips, snoepjes, chocolade, pizza, kip, cake, ijs,... de hele dag door", zegt Lizzie. Ze werd vier weken te vroeg geboren en woog toen iets meer dan één kilo. Dokters waren al verrast dat ze in de baarmoeder kon overleven.



http://img571.imageshack.us/img571/1935/magerstevrouw.jpg



Intussen is Lizzie 21 jaar. Hoe oud ze zal worden met haar afwijking kunnen dokters niet voorspellen. Het is volgens experts al positief dat ze goede tanden en gezonde organen heeft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor een aangename strandervaring

Tips voor een aangename strandervaring



Het is zomer en, uitzonderlijk voor ons land, ook nog eens echt strandweer. Om die ervaring een beetje aangenaam te houden voor de medemens, suggereren we enkele tips:


1)    Weg met de speedo en de hotpants
Modetrends zijn één ding, ze weten te dragen nog een ander. Kennis van lijf en stijl komt daarbij bijzonder goed van pas. Laat je niet vangen door wat de boekjes aanraden (een strakke zwemshort voor de mannen of minuscule hotpants voor de vrouwen), en draag waar je je goed in voelt.

2)    Hoe bloot kan je gaan?
Op het strand zijn blote bovenlijven en bikini's normaal, daarbuiten is dat minder het geval. Draag op de dijk of op een terras minstens een rokje en topje of T-shirt. Op het strand kan meer, maar koop zwemkledij in de juiste maat! Overigens is monokini zonnen officieel 'uit', maar geen enkele vrouw wil spierwitte bandjes (laat staan spierwitte borsten). Op een zonbed of achter een zonnescherm gebeurt het nog vrij vaak.

3)    Lawaai
Wat muziek voor de sfeer is één ding, luide beats die een half strand gehoorschade bezorgen een ander.  Een strand is een openbare plaats, en dat wil net zeggen dat je niét zomaar mag doen wat je wil. Maar het wil ook zeggen dat je een beetje verdraagzaam moet zijn. Je verdraagt het gedrag van je buren, je zaagt er niet over (dat maakt het alleen maar erger), maar als iemand komt vragen of het wat stiller kan, accepteer dat dan en schiet niet onmiddellijk in de verdediging en uit je teenslippers.

4)    Honden
Natuurlijk vinden honden een strandwandeling tof, maar het is nog veel toffer als strandgasten niet in hondendrollen trappen. Hou je aan de regels, en laat je hond thuis voor een dagje strand.

5) Alcohol

Warm weer is dorstig weer, dus de verleiding om een verfrissend pintje of cocktailke te bestellen is groot. Een verfrissende duik schrikt je na een paar pintjes ook minder af, maar dat is het moment dat de problemen ontstaan. Kijk dus uit met alcohol en zwemmen.

6)    Kinderen
Kinderen zijn dol op het strand, en het vergt wat tolerantie van de andere strandgasten om met hen om te gaan. Er is echter wel één ding dat je kan doen: hou je kinderen weg van je strandburen, zeker met emmertjes zand, water en een combinatie van de twee.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50.000 handtekeningen voor verbod op stierengevechten

50.000 handtekeningen voor verbod op stierengevechten

Eindelijk...en hopelijk komt er een verbod...!


http://img685.imageshack.us/img685/700/stierengevechten.jpg


Een Spaanse dierenrechtenorganisatie in Madrid heeft 50.000 handtekeningen verzameld voor een verbod op stierengevechten. De organisatie hoopt nu dat de politieke wereld zal volgen en dat het regionale parlement een debat zal openen over een eventueel verbod.

"Meer dan 50.000 inwoners van Madrid hebben neen gezegd tegen stierengevechten. Het is nu aan de politieke wereld om actie te ondernemen", aldus dierenrechtenorganisatie El Refugio in een persbericht.

De organisatie lanceerde in maart een campagne om de kwestie in het regionale parlement te krijgen. Minimum 50.000 handtekeningen waren nodig alvorens het regionale parlement bereid was om de zaak te bekijken.



  http://img641.imageshack.us/img641/8996/stieren.jpg


El Refugio baseerde zich voor de campagne op een gelijkaardig initiatief in Catalonië. Catalonië wordt mogelijk de eerste regio in Spanje waar een verbod op stierengevechten zou gelden. De eindbeslissing valt binnen enkele maanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SIS-kaart verdwijnt tegen 2013

SIS-kaart verdwijnt tegen 2013

http://img824.imageshack.us/img824/130/siskaart.jpg


De SIS-kaart kan afgeschaft worden tegen 2013, dankzij een nieuw netwerk waarbij administratieve en financiële gegevens worden uitgewisseld tussen zorgverleners en de verzekeringsinstellingen.

Ook krijgen patiënten zo hun rechten sneller toegekend. Daarnaast zullen zorgverleners vanaf 2012-2013 elektronische voorschriften kunnen uitschrijven. Dat maakte het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (Riziv) vandaag bekend.
 
Een van de belangrijkste informatiserings- en moderniseringsprojecten van het Riziv voor de periode 2010-2012 is MyCareNet, een netwerk waarbij zorgverleners en verzekeringsinstellingen administratieve en financiële gegevens uitwisselen. Tot nu bestond zo'n netwerk enkel tussen ziekenhuizen en verzekeringsinstellingen. Het nieuwe netwerk stelt de zorgverleners in staat om zicht te krijgen op de rechten van patiënten. Daardoor zullen bijvoorbeeld personen met een OMNIO-statuut, waarbij personen met een laag gezinsinkomen een hogere terugebetaling van de ziektekosten krijgen, vlotter van hun rechten kunnen genieten.
 
Een ander gevolg van het nieuwe netwerk is dat de SIS-kaart kan afgeschaft worden, en dit al in 2013. Identificatie in de apotheek zou tegen dan gebeuren via de elektronische identiteitskaart.
 
Elektronische voorschriften
Een tweede belangrijke project is het zogenoemde Recip-e, waarbij zorgverleners elektronische voorschriften uitschrijven. "Dat houdt in dat de zorgverlener een ticket meegeeft aan de patiënt, waarmee die naar een apotheker naar keuze trekt", zegt Jo De Cock, administrateur-generaal van het Riziv. "Tegelijkertijd wordt het voorschrift van de zorgverlener op een centrale server geplaatst. De apotheker kan die dan raadplegen."
 
Voor de zorgverleners en de ziekenfondsen betekenen de nieuwe initiatieven vooral dat veel administratieve rompslomp verdwijnt. Ook verkleint de kans op foute facturatie. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai opent grootste luchthaven ter wereld

Dubai opent "grootste luchthaven ter wereld"



Dubai heeft vandaag zijn nieuwe luchthaven Al-Maktum bescheiden geopend. Als de plannen worden doorgezet zoals gepland, en alle terminals en de vijf start- en landingsbanen tegen 2017 klaar zijn, wordt deze luchthaven de grootste ter wereld.

"Tot nu toe hebben twaalf vrachtmaatschappijen Al-Maktum in hun vluchtschema opgenomen", verklaarde Jamal al-Haj, vicedirecteur van het bedrijf.

Dubai kampt met een gigantische schuldenberg en dus is het onzeker of de plannen zullen kunnen worden uitgevoerd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om jaarlijks 160 miljoen passagiers en 12 miljoen ton vracht te ontvangen op de luchthaven.

Hoewel de vastgoedsector in het land met veel scepticisme wordt bekeken, zijn experts optimistischer wat de toekomst van het emiraat als logistieke draaischijf betreft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeehonden zijn echte spoorzoekers

Zeehonden zijn echte "spoorzoekers"


http://img8.imageshack.us/img8/2766/zeehond.jpg


Zeehonden gebruiken hun snorharen om de onzichtbare sporen in het water te volgen die hun prooi nog geen halve minuut heeft nagelaten, zo schrijft de Sunday Telegraph. En ze doen dat eigenlijk net zoals een hond die, neus op de grond, een spoor volgt.

Hoe het komt dat zeehonden ook onder water en in troebele omgeving zo feilloos de vissen kunnen opsporen waar ze trek in hebben, hield zoölogen al lang bezig. Dankzij vorsers in het Duitse Rostock kennen we nu het antwoord.
 
Echolocatie
Die vissen laten namelijk een spoor na dat met het blote oog niet te zien is, maar waaraan een zeehond genoeg heeft om zijn prooi op te sporen. Dat dankt hij aan zijn snorharen, die niet alleen worden gebruikt om fysieke voorwerpen aan te raken, maar een veel belangrijkere rol spelen. Onderzoeksleider dr. Rolf Hanke ontdekte dat die snorharen hetzelfde doel hebben als de 'echolocatie' die walvissen en dolfijnen gebruiken.
 
Zwemmende vissen laten een reeks draaikolkjes na en uit proeven met de zesjarige zeehond Henry, die geblinddoekt was, bleek dat zo'n dier dat spoor nog kan volgen een halve minuut nadat de vis (die intussen al zo'n 70 meter verder is) voorbij zwom. Mogelijk weet de zeehond tijdens zijn achtervolging zelfs al hoe groot zijn prooi is en hoe snel die zwemt. En dat allemaal dankzij de snorharen, die er vermoedelijk voor zorgen dat ook zeeleeuwen over deze eigenschap beschikken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Priester steelt 2,5 miljoen euro om playboy-leven te financieren

Priester steelt 2,5 miljoen euro om playboy-leven te financieren



Een katholieke priester die in Frankrijk bijna 2,5 miljoen aan liefdadigheidsgeld verduisterde om een luxeleventje met Ferrari's en minnaressen te bekostigen, kreeg een celstraf van drie jaar voor fraude.

Priester Antoine Videau (64), bij insiders bekend als de 'Playboy Padre' wegens zijn erg mondaine levensstijl, beschikte over 28 bankrekeningen. Die haalde hij voortdurende leeg om onder meer casino's in Las Vegas en Monte Carlo te bezoeken.

Jonge vrouwen
Voor de rechtbank in Ajaccio, op Corsica, werd aangetoond dat de man meer dan 20 jaar lang misbruik had gemaakt van een systeem van schenkingen. Zo maakte hij zich het fortuin van een overleden aartsbisschop eigen en verhuurde hij eigendommen van de kerk voor sociale evenementen, waarna hij de inkomsten achterover drukte.

Videau maakte het geld op aan eigendommen, verre reizen, sportwagens, exclusieve wijnen en champagne. Ver buiten Corsica woonde hij samen met een jonge vrouw, en hij werd frequent gesignaleerd tijdens chique uitjes met andere dames in binnen- en buitenland.

Minachting
"Priester Videau is een bon-vivant die een dubbelleven leidde", betoogde openbaar aanklager Thomas Pison. "Hij liet uitschijnen een man van God te zijn, maar het grootste deel van zijn leven leidde hij als een superrijke playboy. Hij toonde alleen maar minachting voor zijn parochianen."

Videau, die heel Europa rondtoerde in een knalrode Ferrari, ontkende na zijn arrestatie de beschuldigingen van fraude en misbruik van vertrouwen. De rechtbank veroordeelde hem evenwel tot drie jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barry White - You Are The First, My Last, My Everything

Barry White - You Are The First, My Last, My Everything


Klik op de foto om hem te beluisteren






Barry White (Galveston, 12 september 1944  – Los Angeles, 4 juli 2003) was een Amerikaans soul- en disco-zanger en -producer. Zowel solo als met het door hem gedirigeerde Love Unlimited Orchestra scoorde hij diverse hits.

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston, Texas, en groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een gang, en op de leeftijd van zestien werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenis wegens diefstal van Cadillac-autobanden ter waarde van $30.000.

Eind jaren zestig begon Whites muziekcarrière, aanvankelijk nog slechts als producer. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden, waaronder zijn latere vrouw Glodean James, waarvoor hij de klassieker Walkin' in the Rain (With the One I Love) schreef.

White had een aantal liedjes geschreven, en zocht een mannelijke vocalist om deze op te nemen. Uiteindelijk liet hij zich overhalen dit zelf te doen, wat leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much to Give" met de hit I'm Gonna Love You Just a Little More Baby.

Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Tegen alle verwachtingen in, werd het volledig instrumentale Love's theme een grote hit.

White behaalde zijn grootste successen in de jaren '70, in de periode van de disco, maar ook later heeft hij nog diverse hits gehad.

Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White aan een nierziekte.





» Reageer (0)
27-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hittegolf op komst deze week

Hittegolf op komst deze week


http://img526.imageshack.us/img526/9236/evaml.jpg



Zondag 27 juni was de warmste dag van het jaar tot nu toe. Dat zegt weerman Eddy De Mey. Volgens de weerman wordt de komende week de warmste van het jaar, met in de Kempen zelfs een hittegolf.
Om 16 uur was het kwik in Brussel opgelopen tot 28, in Antwerpen tot 29 en in Schaffen en Kleine Brogel tot 30 graden. Ook de kust deed het goed met 26 graden. Volgens De Mey kan daar zelfs nog een graadje bijkomen. Daarmee is zondag de warmste dag tot nu toe dit jaar.

Hittegolf in de Kempen
De weerman voorspelt dat komende week de warmste van het jaar wordt, met in de Kempen zelfs een hittegolf. Van een hittegolf mag je spreken als het kwik vijf dagen boven de 25 graden en drie dragen boven de 30 graden uitkomt. In de Kempen zou het deze week 35 graden kunnen worden.

Vrijdag kans op onweer
Woensdag wordt de koelste dag van de week met in het centrum van het land temperaturen tot 27 graden, in de Kempen is dat 29 graden. Vrijdag is er kans op onweer, maar ook tijdens het wekend en de week erna zouden de temperaturen boven het gemiddelde uitkomen.

Ozondrempel
De waarschuwingsdrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht is zondagnamiddag op zeven plaatsen in ons land overschreden. De overschrijdingen deden zich voor in de provincies Oost-Vlaanderen en Luik en in Ukkel. Vanaf 19 uur daalden de waarden opnieuw onder de waarschuwingsdrempel, zo valt te lezen op de website van IRCEL, de intergewestelijke cel voor het leefmilieu.
 
De hoogste waarde werd omstreeks 18 uur opgetekend in Destelbergen (209). Ook de meetpunten in Sint-Kruiswinkel (202) en Gent (194) gaven te hoge ozonconcentraties in de lucht aan.
In het Brusselse kleurde enkel Ukkel (184) rood op de kaart. In Wallonië was de luchtkwaliteit in Engis (196) en in de twee Luikse meetstations (192 aan het ISSep en 184) het minst goed.

Erg druk aan de kust
In alle badplaatsen was het zaterdag en zondag over de koppen lopen. Veel mensen kozen zondag voor de kust om de warmste dag van het jaar door te brengen. In Oostende bleek het strand zelfs even te klein. De toeristische sector aan de kust kan terugblikken op het beste weekend van het voorjaar. Al is een overvloed aan volk voor de sector niet ideaal, toch mag niemand klagen. De hotels waren volzet. Ook veel appartementen waren verhuurd. Veel volk aan zee betekent volle terrassen en veel volk in de restaurants.
 
Terugtocht uitgesteld
De toeristen bleven zondag ook lang aan zee. De eerste drukte richting binnenland ontstond pas omstreeks 17.30 uur. File was er om 18 uur er volgens het Vlaamse Verkeerscentrum nog niet.
 
Strand Oostende te klein
In Oostende was er zondagnamiddag zo veel volk op het strand dat een gereserveerde zone voor strandwerkzaamheden werd ingenomen door badgasten. De politie liet gedijen. Overal liepen ook wat kinderen verloren maar ze kwamen vooralsnog allemaal terecht.
 
Op het strand was het tot 25 graden warm. Door het vleugje wind was het er aangenaam. Er werd ook al massaal in zee gezwommen. Sinds 19 juni worden in alle badplaatsen een of meer zones door redders bewaakt waardoor zwemmen veilig kon gebeuren.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne zondag

Fijne zondag







Fijne zondag wens ik jullie allen
mooie dag om weg te gaan
zorgen kunnen aan de kant
niets om nog bij stil te staan.

Zondag is om te genieten
deur op slot...niet vergeten
niet gaan kokkerellen deze dag
lekker buitenshuis gaan eten.

Fijne zondag voor iedereen
doe wat je het liefste doet
wil je 't liefst in bed gaan liggen
mag ook, alles wat je doet is goed.

Ga in elk geval niet zitten treuren
doe wat je wilt, wees niet bang
pak je spullen maar en ga nu
want de dag is best nog lang.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oleta Adams - Get Here

Oleta Adams - Get Here

Klik op de foto om haar te beluisteren





Oleta Adams (Seattle, Washington, 4 mei 1962) is een Amerikaanse soulzangeres. Oleta werd geboren als dochter van een predikant en is opgegroeid met gospelmuziek.

Oleta begon haar zangcarrière begin jaren 80 met twee zelf gefinancierde albums, die weinig succesvol waren. In 1985 werd Oleta ontdekt door Roland Orzabal en Curt Smith van Tears for Fears tijdens een optreden in een bar in Kansas, die haar uitnodigden om samen met hun te zingen als derde bandlid.

In 1989 verscheen het album The Seeds of Love en met name de single Woman in chains gezongen door Oleta Adams met Phil Collins op de drums werd een hit. In 1990 is Oleta begonnen aan een solocarrière geholpen door haar collega's van Tear for Fears die de productie verzorgden. Haar debuutalbum Circle of One werd bijzonder goed ontvangen. Met haar album Moving On (1995) is Oleta meer de richting van R&B opgegaan.




» Reageer (0)
26-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je strategie voor de solden

Ken je strategie voor de solden



Geen goede koopjes zonder slimme strategie. Om de solden zonder kleerscheuren door te komen, enkele shoppingtips om te onthouden.

1.    Vermijd impulsieve aankopen die alleen maar stof zullen vergaren in je kleerkast...

2.    Ga eerder op zoek naar kwalitatieve basisstukken tegen interessante prijzen. Een witte top, een eenvoudige jurk, a little black dress...

3.    Koopjes kan je vaak niet meer inwisselen. Check dus alle stukken op vlekken en verborgen gebreken alvorens naar de kassa te stappen.

4.    Ga bij voorkeur niet alleen op soldenjacht, maar schakel vriendinnen in. Samen zullen jullie de échte koopjes vlugger spotten.

5.    Plan je soldenjacht... hetgeen je echt wilt, koop je tijdens de eerste week. Basics zullen tijdens de tweede week wellicht nog beschikbaar zijn aan een betere prijs. Extraatjes shoppen kan vanaf de 3e week, als de kortingen de hoogste toppen scheren.

6.    Vooraleer je gaat shoppen, stop je best een doeltreffende dorstlesser in je tas. Kwestie van je vochtverlies tijdens deze intensieve activiteit voldoende te compenseren.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visserskapitein die olie ruimde voor BP pleegt zelfmoord

Visserskapitein die olie ruimde voor BP pleegt zelfmoord





Eerder deze week werd de 55-jarige William Allen Kruse, de kapitein van een vloot vissersboten in de Golf van Alabama, dood aangetroffen in de hut van een van zijn boten. De man had zich een kogel door het hoofd geschoten.

Zorgen voor vissersbevolking
Kruse had zijn vloot boten omgebouwd tot zogenaamde 'gelegenheidsvaartuigen' die olie ruimen, maar raakte depressief naarmate de olieramp erger werd. Twee weken lang werkte hij ononderbroken voor BP, maar hij had nog geen loon ontvangen. De vrees groeit dat veel mensen die van de Golf afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud aan depressies zullen beginnen lijden. Leiders van gemeenschapsraden en kerken roepen op om mensen met mentale gezondheidsproblemen te helpen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het juist gebruik van zonnecrème

Tips voor het juist gebruik van zonnecrème


http://img412.imageshack.us/img412/5882/topproducten.jpg


Een zonnecrème kan je niet naar behoren beschermen als je hem niet juist gebruikt. Veiligindezon.be geeft tips om de bescherming van de zonnecrème optimaal te maken.

-->    Wees niet gierig of zuinig
Met zonnecrème mag je rijkelijk smeren. Een gemiddeld volwassen lichaam beschermen heb je 35 gram nodig of zes goed gevulde koffielepels. Hoe minder je smeert, hoe minder de bescherming. Als je bijvoorbeeld maar de helft van het aantal benodigde zonnecrème gebruikt, dan halveert ook de bescherming.

--> Schudden voor gebruik
Het is aan te raden vloeibare producten altijd te schudden voor gebruik.

--> Op tijd aanbrengen
De gewoonte bestaat om zich in te smeren op het moment men zich in de zon zet. Dit is te laat. De zonnecrème dient 15 tot 30 minuten voor het zonnen aangebracht te worden voor een optimale bescherming.

-->   Herhaal regelmatig
Smeer je minimum om de twee uur in, en altijd na het zwemmen, sporten, spelen of werken en douchen.

--> Kwetsbare zones
Smeer je grondig en zorgvuldig in. Dus niet enkel wat op de benen, armen en neus, maar ook de oren, schouders, lippen, onderkant van de voeten, de handen, de decolleté, de nek, de schedel (bij kaalhoofdigen), de okselholten en de genitaliën (voor naturisten).  Vrouwen die topless willen zonnen, kunnen beter ook de tepels extra beschermen.

--> Muggen
Wie gelijktijdig zonnecrème en antimuggenmelk met deet gebruikt moet dubbel opletten. De muggenmelk vermindert immers de werking van de zonnecrème. Gebruik in dit geval een crème met een hogere factor om dezelfde bescherming te bekomen.

-->    Houdbaarheid: gebruik geen zonnecrème die al meer dan een jaar open staat (dit geldt ook voor after sun). Vervang je zonnecrème dus regelmatig door een nieuwe voor een optimale bescherming. Op de meeste zonnecrèmes staat hoe lang de crème houdbaar en werkbaar blijft na opening.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!