Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.No Doubt - Don't Speak

No Doubt - Don't Speak

Klik op de foto om hun te beluisteren






No Doubt is een Amerikaanse alternatieve rock groep. Hun muziek bevat ook ska- en new wave-invloeden.

No Doubt is opgericht in december 1986. Toen zanger John Spence in december 1987 zelfmoord pleegde, werd Gwen Stefani zangeres van de band. In de eerste jaren was de band redelijk succesvol in Californië. Na het uitkomen van het album Tragic Kingdom in 1995 werd de groep internationaal bekend. De singles Just a girl en Don't Speak werden grote hits. Het laatste nummer bereikte in Nederland de nummer 1-positie toen het voor de tweede keer werd uitgebracht. De eerste keer kwam de single niet verder dan de tipparade. Van het album Tragic Kingdom zijn meer dan 15 miljoen exemplaren verkocht.

Latere hits van de groep waren onder meer Hey Baby, de cover van Talk Talk It's my life en Underneath it all.

In 2004 is zangeres Gwen Stefani op solo-tour gegaan met een bijbehorend soloalbum. Volgens Gwen Stefani zal No Doubt niet uit elkaar gaan.



    http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/nodoubt.jpg?t=1259003470


Eind 2006 heeft de zangeres laten weten na haar net uitgebrachte tweede soloalbum weer terug te willen keren naar No Doubt. Sinds het voorjaar van 2008 is de band weer bij elkaar gekomen om nieuw songamateriaal te schrijven voor een nieuw album, dat mogelijk in 2009 zal verschijnen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

Schilderij van verfilmde Turner levert 38,6 miljoen euro op

http://static1.hln.be/static/photo/2014/3/11/5/20141204101733/media_xll_7321520.jpg

En plots was een oude landschapsschilder weer helemaal 'in'. 'Mr. Turner', de pas verschenen biopic over de Romantische Engelse kunstenaar J.M.W. Turner, zorgt voor een hernieuwde interesse in zijn werk. In het Britse Tate-museum loop momenteel een uitgebreide tentoonstelling, en een van zijn meesterwerken ging zopas voor meer dan 30 miljoen pond van de hand.

'Mr. Turner', een film over leven en werk van de 19de-eeuwse kunstenaar J.M.W. Turner, maakt Engeland weer even helemaal gek van landschapsschilderijen. Het beroemde Londense veilinghuis Sotheby's meldt dat een liefhebber 30,3 miljoen pond (ongeveer 38,6 miljoen euro) heeft geboden voor 'Rome, From Mount Aventine', ruim tien miljoen boven de geschatte waarde. Het bijna tweehonderd jaar oude uitzicht op de Italiaanse hoofdstad is daarmee het duurst betaalde meesterwerk van Turner ooit.

Het meer dan een meter brede schilderij is gebaseerd op schetsen die Turner in Rome maakte in 1828. Het wisselde tot vandaag slechts één keer van eigenaar, toen de graaf van Rosebery het in 1878 overkocht uit de collectie van Turners overleden vriend Hugh Andrew Johnstone Munro. Volgens de veilingmeester bevond het werk zich in "uitzonderlijke, onaangeroerde, originele staat".

"Het schilderij behoudt nog steeds de frisheid van het moment waarop het gemaakt werd", zei Alex Bell van Sotheby's. "De haren van Turners penseel, zijn vingerafdruk, verfdruppels die langs het doek naar beneden gelopen zijn, elke streep van zijn mes is in detail bewaard gebleven."

In het Tate-museum in Londen, thuishaven van de beroemde Turner Prize, loopt nog tot 25 januari een tentoonstelling over Turner. De release van de film 'Mr. Turner' is in ons land voorzien voor 10 december.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekeningen stripauteurs kunnen 1,5 miljoen euro opbrengen

Tekeningen stripauteurs kunnen 1,5 miljoen euro opbrengen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/8/12/20141205034532/media_xll_7323387.jpg

De originele omslag van "De scepter van Ottokar" van Kuifje-tekenaar Hergé vormt het pièce de résistance van een veiling op 14 december in veilingzaal Millon in Brussel, gezamenlijk opgezet met het huis Drouot in Parijs.

De omslag werd in 1939 gepubliceerd in het tijdschrift "le Petit Vingtième" in 1939. De tekening is uitgevoerd in Chinese inkt en kleurpotlood op papier. De waarde wordt geschat op 250.000 tot 400.000 euro. Op de veiling worden ook unieke tekeningen van Franquin en François Schuiten, twee andere grootmeesters uit de rijke Belgische stripwereld, te koop aangeboden. Het globale aanbod zou goed zijn voor een bedrag van minstens anderhalf miljoen euro.

Naast de tekening uit "De scepter van Ottokar" worden op de veiling ook andere Kuifje-rariteiten aangeboden, zoals een tekening in Chinese inkt van Kuifje in Chinese klederdracht en Bobby uit "De Blauwe Lotus", die voor een minimumbedrag van 25.000 euro wordt geveild. Ook die tekening verscheen in "le Petit Vingtième", in 1936. Ook twee banden in Chinese inkt uit een plaat van "De Zonnetempel" worden aangeboden. Zij zullen vermoedelijk tussen de 15.000 en 16.000 euro halen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er aan de hand met deze kat in Bulgarije?

Wat is er aan de hand met deze kat in Bulgarije?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een opmerkelijke verschijning in de stad Varna in Bulgarije: een helgroene kat loopt daar sinds kort rond door de straten van het kustplaatsje aan de Zwarte Zee. Wat is er aan de hand?

Aanvankelijk werd gedacht dat de kat het slachtoffer was geworden van een wrede grap, maar nader onderzoek bracht aan het licht dat de kat graag slaapt bovenop een vat synthetische verf in een verlaten garage. Naar verluidt zou de kat ook iedere dag iets groener worden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitvaart Luc De Vos om 11 uur in Sint-Pieterskerk

Uitvaart Luc De Vos om 11 uur in Sint-Pieterskerk

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/13/5/20141206092525/media_xll_7326095.jpg

In Gent start om 11 uur de uitvaart van Luc De Vos. De plechtigheid vindt plaats in de kerk Onze-Lieve-Vrouw Sint-Pieters op het Sint-Pietersplein, en is open voor het publiek.

Sinds 9 uur is muziek van Gorki te horen op het plein. Dat duurt tot de aanvang van de dienst, om 11 uur. De dienst is dan wel voor iedereen toegankelijk, het aantal plaatsen is beperkt. In de kerk zijn 800 stoelen beschikbaar voor het publiek. Eens de 800 plaatsen ingenomen zijn, gaan de deuren dicht.

Wie wil, kan de dienst ook volgen via een geluidsinstallatie op het plein. VRT-radio meldt dat rond 9 uur al een driehonderdtal mensen is opgedaagd. Na afloop van de plechtigheid zal nog tot 13 uur muziek van Gorki te horen zijn op het plein.

Luc De Vos overleed op 52-jarige leeftijd aan een "acuut falen van een aantal vitale organen". Zijn lichaam werd vorige week zaterdag tussen 17 en 17.30 uur aangetroffen in zijn werkplaats aan de Gentse Kasteellaan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikste man ter wereld (445 kilo) overleden

Dikste man ter wereld (445 kilo) overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/11/4/20141206044810/media_xll_7325719.jpg

Een Brit die officieel de dikste man ter wereld was, is overleden. Keith Martin woog ooit 445 kilo en overleed aan een longontsteking na een langdurig gevecht met zijn lichaamsgewicht. Dat meldt de Britse krant The Daily Mirror.

Zijn dood kwam acht maanden na een succesvolle operatie waarbij zijn maag werd verkleind. Daardoor kon Martin niet meer zijn enorme hoeveelheden voedsel per dag wegwerken. Voor de maagverkleining kreeg de 44-jarige Brit 20.000 calorieën per dag binnen, tien keer de aanbevolen hoeveeldheid.

Een typisch dagmenu zag er zo uit: zes gebakken eieren als ontbijt. Pizza, kebab, afhaal-Chinees en Big Macs als lunch en diner. Bij dat alles dronk hij twee liter frisdrank. Tussendoor snackte Martin boterhammen, chocola, chips, snoep en koekjes.

Goedkoop fastfood
De dood van de man wordt nu pas bekend, zo melden Britse media, ook al overleed hij al in maart. Toen was zijn gewicht al gedaald naar 247 kilo, dankzij de voorbereiding op de operatie, en tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis.

De chirurg die toen driekwart van Martins maag wegnam, grijpt nu de dood van de 44-jarige Brit aan om de overheid op te roepen iets te doen tegen overgewicht. Martin gaf toe dat zijn overgewicht voornamelijk kwam door goedkoop fastfood. Zijn dokter roept op tot een belasting op fastfood. "Dit eetgedrag is niet nieuws, maar wel nieuw is hoe makkelijk het is om goedkoop junkfood te kopen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningin Fabiola (86) is overleden

Koningin Fabiola (86) is overleden

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/16/0/20141205194634/media_xll_7325010.jpg

Koningin Fabiola is vannamiddag in het Kasteel Stuyvenberg op 86-jarige leefijd overleden. Dat heeft het Paleis vanavond bevestigd. Ze is in haar eigen woning, kasteel Stuyvenberg, gestorven. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenis zal plaatsvinden, de ministerraad komt morgennamiddag bij elkaar om de begrafenis te regelen.

"Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola vanavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel", aldus het officiële persbericht van het Paleis. "Koning Albert en koningin Paola, prinses Astrid en prins Lorenz, en prins Laurent zijn in het kasteel Stuyvenberg aangekomen", meldt de woordvoerder van vanavond even voor 21.00 uur. Eerder waren koning Filip en koningin Mathilde al naar Stuyvenberg gekomen.

Volgens de nieuwsredactie van VTM is de toestand van koningin Fabiola vandaag nog snel achteruitgegaan. Dat premier Charles Michel vandaag al zijn activiteiten om dringende persoonlijke redenen heeft afgezegd, had niets te maken met het overlijden van de vorstin.

Het was geen geheim dat koningin Fabiola al enkele jaren sukkelde met haar gezondheid. Hierdoor was ze al anderhalf jaar niet meer in het openbaar verschenen.

"De gezondheidstoestand van koningin Fabiola was sinds 2009 erg verzwakt, na de longontsteking die ze toen had opgelopen", zegt Rafike Yilmaz, woordvoerster van het paleis. "De laatste tijd had ze ook kunstmatige beademing nodig."

Over het precieze tijdstip van het overlijden had de woordvoerster nog geen informatie. "Ik kan wel zeggen dat ze in het Kasteel Stuyvenberg is overleden", zegt Rafike Yilmaz. "Koning Filip en konigin Mathilde zijn nu bij haar. Ook de andere leden van de koninklijke familie zijn op de hoogte gebracht van het overlijden, net als de premier en de andere autoriteiten van het land."

De laatste keer dat de koningin zich in het openbaar liet zien was bij de herdenkingsviering van koning Boudewijn in juli 2013. Ook op het huwelijk van prins Amadeo moest ze missen door gezondheidsproblemen. (br.hln)


» Reageer (0)
05-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België is het beste land ter wereld voor vrouwen

België is het beste land ter wereld voor vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/8/5/20141205141105/media_xll_7324220.jpg

Een onderzoek heeft aangetoond dat België het meest vrouwvriendelijke land ter wereld is. Volgens de studie heeft België een sterk juridisch stelsel dat vrouwen beschermt. Bovendien zijn vrouwen steeds beter vertegenwoordigd in de politiek. Toch is er nog werk aan de winkel, zo is er bijvoorbeeld nog altijd een grote loonkloof tussen mannen en vrouwen.

De OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, verspreidde de studie die een mooi beeld geeft over vrouw(on)vriendelijkheid over de hele wereld. De studie analyseert data over economische en sociale discriminatie van 160 landen en maakt zo een schaal op. Niet alle landen gaven echter de volledige data door, zodat de ranking slechts 106 landen bevat.

België komt als het beste land uit de studie, gevolgd door Frankrijk, Slovenië, Spanje en Servië. De landen met het slechtste beleid voor vrouwen zijn Tsjaad, Mali, Gambia, Soedan en Jemen. Jemen wordt algemeen beschouwd als het slechtste land, zo staat er bijvoorbeeld geen minimumleeftijd op trouwen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komijn: het kruid dat je helpt afvallen

Komijn: het kruid dat je helpt afvallen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/14/0/11/20141204152309/media_xll_7322291.jpg

Als we al komijn in ons kruidenrek hebben staan, wordt het enkel ingezet voor exotische gerechten. We zouden het echter beter wat vaker bovenhalen, want een recente studie heeft uitgewezen dat het kruid je helpt met afvallen.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Complementary Therapies in Clinical Practice'. De wetenschappers volgden een groep van 88 vrouwen, die elk op een dieet werden gezet met een verminderd aantal calorieën. De helft van hen kreeg daarnaast ook de opdracht om dagelijks drie gram komijnzaad in een potje yoghurt te mengen en dit te eten bij de lunch en het avondeten. De andere groep at de yoghurt gewoon puur.

Alle 88 vrouwen verloren gewicht, maar de groep die dagelijks komijnzaad at, viel gemiddeld twee kilogram meer af tijdens de test van drie maanden. Hun BMI daalde ook meer, alsook de omtrek van hun taille, hun vetpercentage en hun cholesterol.

Wat extra komijn in je gerechten vermengen, kan dus allerminst kwaad - het past zeer goed bij bruine rijst en linzen. Eerder onderzoek heeft trouwens ook uitgewezen dat het kruid ook gelinkt werd met het onder controle houden van diabetes. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom sommige mensen het altijd koud hebben

Waarom sommige mensen het altijd koud hebben

http://static1.hln.be/static/photo/2014/6/9/13/20141205102823/media_xll_7323898.jpg

Waarom hebben sommige mensen het altijd koud, terwijl anderen zelfs bij de meest barre temperaturen in een dun shirtje kunnen blijven rondlopen? Blijkbaar hebben niet alleen gewicht en grootte een invloed, maar ook leeftijd, geslacht, levensstijl en zelfs gelukstoestand spelen een rol.

Onze temperatuurregeling begint in de hersenen, de controle erop gebeurt dan weer door onze hormonen. Die houden daarbij vooral rekening met de interne temperatuur van het lichaam en de temperatuur in de buitenste huidlagen. Gemiddeld schommelt de temperatuur van een persoon rond de 37 graden. Per persoon kan dit echter vrij sterk variëren.

Zo hebben vrouwen het vaak kouder dan mannen en hebben ouderen vaker last van koude dan jongere mensen. Ook de mate van activiteit die iemand onderneemt, is van invloed op het kouwelijke gevoel. Zo zal iemand die de hele dag achter een bureau zit vaker met koude handen en voeten te maken krijgen, dan iemand die een erg beweeglijke job uitoefent.

Dat mannen het minder snel koud hebben, zou ook te maken hebben met het feit dat ze procentueel gezien meer spiermassa bezitten. Wanneer spieren aan het werk worden gezet, wekt die activiteit warmte op. 

Onderzoekers toonden aan dat de handen van mannen een gemiddelde temperatuur van 32,3 graden bezitten. Die van een vrouwenhand bedraagt gemiddeld maar een temperatuur van om en bij de 30,7 graden.

Doordat een vrouwenlichaam gemiddeld meer vet bevat, moet het harder werken om op temperatuur te blijven. De energie die kan doorstromen naar de ledematen, is dan ook beduidend minder dan bij mannen. Ook de menstruele cyclus is hierbij van invloed: wanneer een vrouw menstrueert, kan haar lichaamstemperatuur door die energieopslorpende activiteit met enkele graden afnemen.

Mensen met een hoger vetpercentage hebben vaker een warm gevoel. Dit heeft vooral te maken met het feit dat hun organen warm zijn. Aan de buitenkant voelt hun lichaam vaak koud aan: dit door de vetlaag die de warme bloedbaan goed isoleert. Dunne mensen hebben het vaker koud omdat zij niet over zo'n goede isolatielaag beschikken. Bloed dat door de ledematen stroomt, moet daardoor eerst opnieuw worden opgewarmd alvorens het ook teruggepompt kan worden.

Ons gevoel van innerlijke warmte wordt geregeld via cellen in de huid. Die vangen koude op en zorgen ervoor dat haar- en bloedvaten indien nodig vernauwen en dat de bloedcirculatie vertraagt. Die vernauwing zal sneller plaatsvinden bij mensen die roken. Mensen met een actievere levensstijl, zullen hier overigens minder snel last van hebben. Zij zullen dus ook minder snel kou ervaren.

Tot slot heeft ook de mate waarin we ons gelukkig voelen een invloed op ons warmtegevoel. Mensen die zich eenzaam voelen zullen het vaker koud hebben, mensen die daarentegen gelukkig zijn, worden daardoor letterlijk vervuld met een warm gevoel. (br.hln)

)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modeketen Mexx failliet

Modeketen Mexx failliet

http://static3.hln.be/static/photo/2014/15/7/2/20141204174148/media_xll_7322672.jpg

De Nederlandse modeketen en kledinggroothandel Mexx is gisteren door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Dat heeft curator Frits Kemp van Fort Advocaten bevestigd. Hij hoopt dat een doorstart mogelijk is: "er hebben zich al twee buitenlandse kandidaat-overnemers gemeld." Mexx is internationaal actief. De keten heeft 315 winkels in Europa en stelt wereldwijd 1.500 man tewerk. Ook in België zijn er meerdere winkels.

Voorlopig blijven de winkels open, aldus de krant. "Ik zal de winkels vooralsnog openhouden, alleen al om de winkelvoorraden te kunnen verkopen. We gaan doorstartkandidaten zoeken. Ook daarvoor is het beter dat de winkels zo lang mogelijk open blijven", aldus Frits Kemp, curator van de zaak.

Mexx telt in België volgens Antwerps BBTK-secretaris Benny Willems een honderdtal werknemers en een tiental eigen winkels. Voor hem is het faillissement niet meteen een verrassing, er waren recentelijk herstructureringen, al is hij wel verbaasd dat het zo snel kwam. Bovendien valt het faillissement net voor de eindejaarsperiode, die zeer belangrijk is voor de retailsector. "Er waren nu geen signalen, maar er was vroeger gezegd dat indien het niet beter zou gaan, het bedrijf drastische maatregelen zou nemen."

Impact

"Het laatste jaar waren er twee herstructureringen bij Mexx in België", aldus Willems. "Maar dat bleef altijd net binnen de perken, zodat het geen collectief ontslag werd." Zo verdwenen bij de twee herstructureringen eens een twintigtal en eens een tiental banen. Verschillende winkels werden reeds gesloten, of gingen door met zelfstandige uitbaters.

Wat de concrete impact zal zijn van de faling, kan de secretaris van de socialistische bediendebond nog niet zeggen, dat zou in de komende periode duidelijk moeten worden.

Naast het tiental winkels in ons land heeft Mexx "veel meer" zogenaamde 'shops in shop', bijvoorbeeld bij Inno. "De winkels binnen Inno functioneren vrij goed, maar het zijn de eigen winkels die minder goed draaien."

Zelf aangevraagd

Mexx heeft het faillissement zelf aangevraagd. Deels als gevolg van de al lang durende algehele malaise op de Europese retailmarkt, aldus curator Kemp. "Consumenten houden nog steeds de hand op de knip en kopen minder kleding. Daarbij komt dat de concurrentie groot is. Een vertraging in de betaling van een Russische keten aan de groothandelstak van Mexx deed de rest".

De omzet van het bedrijf liep al lange tijd terug. Iets minder dan de helft van de omzet (100 miljoen euro) kwam nog uit de winkelverkopen. De groothandel was goed voor een omzet van 150 miljoen euro. Vorig jaar sloot het bedrijf zijn flagshipstore in Amsterdam. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedig kankerpatiëntje (5) tovert zich om tot superheld om chemo te doorstaan

Moedig kankerpatiëntje (5) tovert zich om tot superheld om chemo te doorstaan

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/14/9/20141205071547/media_xll_7323699.jpg

Wanneer kinderen zich verkleden als superheld is dat meestal om met hun vrienden in de tuin te spelen. Voor de vijfjarige Harley Renshaw heeft zijn verkleedpartij echter een heel andere betekenis. De jongen is getroffen door nierkanker die uitgezaaid is in zijn botten en linkerlong. Om de chemobehandelingen wat 'leuker' te maken en zich dapper te voelen, verkleedt het kleine jongetje zich elke keer in een Ninja Turtle waardoor hij een échte superheld wordt.

Het beeld van de dappere Harley doet het hart van elke mama wel smelten: de kleine jongen is zo dapper dat hij zijn chemosessies met glans doorstaat. Harley moest de afgelopen maanden meer dan 14 behandelingen ondergaan en deed dat op de best mogelijke manier. Vanaf het moment dat de jongeman zijn masker opzet, is hij de dapperste kleuter die je je maar kan inbeelden. "Harley heeft nog niet een keer geklaagd over de behandelingen. Zelfs het litteken op zijn buik bestempelt hij als positief door het zijn piratenlitteken te noemen. Het is ongelooflijk hoe een klein jongetje zo dapper kan zijn", getuigt zijn mama. "Hij is absoluut mijn superheld."

De moed van de kleine Harley wordt dan ook niet alleen opgemerkt door zijn ouders en familie. Zo kreeg de jongen de 'Little Stars Award' van het kankeronderzoekscentrum van Groot-Brittannië. (br.hln)


» Reageer (0)
04-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joe Cocker - You are so beautiful

Joe Cocker - You are so beautiful

Klik op de foto om hem te beluisteren





Joe Cocker 20 mei 1944) is een Engels blueszanger.

Hij is zijn leven lang al bezig met muziek, en zat al in kleine bands in zijn geboortestad Sheffield toen hij 15 jaar oud was. Hij was voor het eerst op de Amerikaanse televisie in 1969, in de Ed Sullivan Show.

Zijn eerste grote hit was het lied With a Little Help from My Friends, een cover van de Beatles song. In hetzelfde jaar verscheen hij op het Woodstock Music and Art Festival. Andere vroege hits zijn Cry me a river en Feelin' alright.

Aan het begin van de jaren zeventig had hij problemen met drugs en alcohol, maar hij maakte een comeback in de jaren tachtig. Hij had grote hits met You are so beautiful, Up where we belong en Unchain my heart, waardoor hij een nieuw publiek aan zich bond.

Cocker is bekend om zijn opvallende, rauwe stemgeluid en een typische gestiek die enigszins doet denken aan luchtgitaar spelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De simpele truc die je koffie nóg lekkerder maakt

De simpele truc die je koffie nóg lekkerder maakt

http://static3.hln.be/static/photo/2014/16/2/5/20141204131242/media_xll_7321970.jpg

Koffie doet het hart van heel wat mensen sneller slaan. Letterlijk en figuurlijk. Alleen maar denken aan het kopje plezier, kan je al doen watertanden. Maar smaakt je koffie wat bitterder dan normaal en hou je daar niet van? Dan kan het aan de kleur van je kopje liggen: een blauwe tas zou volgens wetenschappers de lekkerste koffie opleveren.

Let jij op de kleur van je tas wanneer je koffie drinkt? Volgens heel wat wetenschappers zou de kleur van je mok een grote invloed hebben op de smaak van het goedje. Een witte tas zou ervoor zorgen dat de koffie extra bitter smaakt terwijl een doorzichtige tas de zachtere smaken van koffie teweegbrengt. Maar wil je het beste van twee werelden? Dan moet je kiezen voor een blauwe tas: op die manier komt de koffie perfect tot zijn recht en smaak je zowel de bittere als zoete toetsen. 

Het smaakverschil zou vooral uitgelokt worden door het contrast tussen de kleur van je tas en de kleur van de koffie. Bruin en wit contrasteren te fel met elkaar waardoor de bittere toetsen extra geaccentueerd worden. Bij een doorzichtig kopje valt de bittere associatie dan weer weg en word je overdonderd door een zoete ervaring. Maar net omdat bruin de 'complementaire' kleur van blauw is, smaakt het goedje extra goed in een blauw kopje.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang heb jij nog te leven? Deze oefening voorspelt het

Hoe lang heb jij nog te leven? Deze oefening voorspelt het

http://static3.hln.be/static/photo/2014/12/13/2/20141204071104/media_xll_7320332.jpg

Als het al mogelijk is, kan je volgens dokters een goed beeld krijgen van je algemene gezondheid door een simpele oefening uit te voeren. Heel wat artsen claimen zelfs dat de makkelijke beweging kan voorspellen hoe lang je nog te leven hebt.

Nieuwsgierig? Ga dan rechtop staan en kruis je ene been over je andere om vervolgens door je knieën te buigen en op de grond te gaan zitten. Probeer daarna zonder hulp van steunpunten (zoals je handen, ellebogen of knieën) weer recht te staan. Voer je de oefening uit zonder problemen? Dan zou je nog meer dan zes jaar leven. Om te bepalen hoe goed je oefening uitvoert, moet je volgens artsen jezelf punten toekennen op tien. Iedere keer je je hand, knie, been,... gebruikt, moet je één punt van het totaal aftrekken. Verlies je je evenwicht? Dan moet je een 0,5 punten aftrekken van het totaal.

De test werd al een aantal keer uitgevoerd met proefpersonen en leverde vaak dezelfde conclusie op: mensen die drie of minder op tien scoren, sterven meestal binnen de zes jaar na de proef. Personen met acht of meer hebben een beter vooruitzicht: zij hebben minimaal nog zes jaar te leven.

Eerder werd al aangetoond dat ook een andere oefening je levensverwachting mogelijk kan voorspellen. Wie slechts twee seconden op één been kan blijven staan met gesloten ogen, zou drie keer meer kans te hebben om voor hun 66e levensjaar te sterven. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een wetenschapper die weet wie de Mona Lisa is

Alweer een wetenschapper die weet wie de Mona Lisa is

http://static0.hln.be/static/photo/2014/5/15/0/20141203135555/media_xll_7319280.jpg

Een Italiaanse wetenschapper heeft een nieuwe theorie klaar over 's werelds beroemdste portret, de Mona Lisa: ze zou een Chinese slavin én de moeder van schilder Leonardo Da Vinci zijn. Het is echter niet de eerste keer dat wetenschappers beweren dat ze de identiteit van La Gioconda ontcijferd hebben.

Angelo Paratico, die momenteel in Hongkong verblijft, meent dat de vrouw die afgebeeld wordt een Chinese slavin is. "Het schilderij heeft een typisch Chinese achtergrond. En als je goed kijkt, zie je ook Chinese gelaatskenmerken", vertelde de historicus aan de krant South China Morning Post.

Meer nog: volgens Paratico is de vrouw de moeder van Leonardo Da Vinci. Hij sluit zich zo aan bij de theorie van de beroemde neuroloog Sigmund Freud, die die veronderstelling al in 1910 maakte.

Paratico schrijft zijn theorieën momenteel neer in het boek 'Leonardo Da Vinci: een Chinese geleerde, verdwaald in de Italiaanse Renaissance'.

La Gioconda

Maar de Italiaanse historicus is lang niet de eerste die beweert dat hij de identiteit van La Gioconda achterhaald heeft.

Velen menen dat Lisa Gherardini del Gioconda het model van Da Vinci was. Haar man, Francesco del Giocondo, zou de opdrachtgeveer geweest zijn voor het schilderij, dat Da Vinci tussen 1503 en 1506 schilderde.

Een team van archeologen groef mogelijk twee jaar geleden haar stoffelijk overschot op in het klooster in Firenze waar ze in 1542 overleed. Daar werden toen drie skeletten gevonden, waarvan het DNA nu vergeleken zal worden met dat van haar zoon. Bij een overeenkomst zal men proberen het gezicht te reconstrueren.

"Mona Lisa is een man"

Een andere spraakmakende theorie die een paar jaar geleden de ronde deed: Mona Lisa was een man. Meer bepaald Salai, een leerling en mogelijke minnaar van Leonardo Da Vinci. De onderzoekers vonden naar eigen zeggen een reeks aanwijzigingen. Zo stond Salai, die officieel Gian Giacomo Caprotti heette, model voor verschillende andere werken van Da Vinci. Ook zouden ze de letters L en S, die voor Leonardo en Salai zouden staan, in de ogen van Mona Lisa gevonden zijn.

Het Louvre heeft de beweringen van de Italianen altijd hevig ontkend. Ze hebben immers nooit het echte werk bestudeerd, maar slechts een digitale kopie, zo meent Parijs. Bovendien zouden scheurtjes aan de basis van de letters kunnen liggen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven dankzij kleiner sneetje

Langer leven dankzij kleiner sneetje

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/9/11/20141203072747/media_xll_7318526.jpg

Het Antwerpse Middelheimziekenhuis heeft een primeur op zijn naam. Voor het eerst in Europa hebben ze bij een patiënt een hartklep vervangen zonder dat ze daarvoor de borstkas moesten openmaken en het hart moesten stilleggen. Caroline Dries (85) kreeg zicht op een gezonder hart via een sneetje van ocharme 3 cm. "Toen de dokter zei dat het ooit al geprobeerd was op schapen, vroeg ik alleen maar: 'En léven die nog?'"

Het cardioteam van ZNA Middelheim had zich er jaren op voorbereid. Toen de techniek op punt stond, was het alleen wachten op de perfecte patiënt. Dat werd uiteindelijk de Antwerpse Caroline Dries (85), die al geruime tijd in behandeling was bij het ziekenhuis voor een lekkende hartklep en daardoor ernstige klachten van kortademigheid had. Omwille van haar hoge leeftijd vonden cardioloog Stefan Verheye en cardiochirurg Ivo Deblier bij Caroline Dries het risico op een klassieke openhartoperatie té groot. En dus kozen ze voor een techniek die nog nooit eerder was uitgevoerd op het Europese vasteland. Enkel in het Canadese Vancouver werd ooit al zo'n ingreep uitgevoerd.

"In het hart zitten verschillende hartkleppen die de bloedstroom tussen de hartboezems en de hartkamers kunnen afsluiten", zegt Stefan Verheye, de cardioloog die Caroline Dries behandelde. "Die kleppen hebben een belangrijke functie. Ze zorgen ervoor dat het bloed niet terug stroomt. Als zo'n klep niet goed functioneert en lekt, dan vloeit er bloed terug. Bij deze patiënt ging het om de mitralisklep, die de linkerboezem en de linkerkamer scheidt. Er vloeide bloed terug van de linkerkamer in de linkerboezem en dat zorgde voor ernstige kortademigheid, ten gevolge van de vochtopstapeling in de longen. Ook in rust."

Kiplekker

Vorige week donderdag ging Caroline Dries - moeder van vier, oma van tien en overgrootoma van acht - onder het mes. Alles samen duurde dat maar zo'n 20 minuten. "Want in plaats van een erg ingrijpende openhartoperatie te doen waarbij we de borstkas openmaken, het hart stilleggen, opensnijden en de klep vervangen, moesten we nu enkel maar een insnede van zo'n 3 centimeter onder de linkertepel maken. We hebben het hart gewoon aangeprikt en hebben de slecht functionerende klep vervangen door een nieuwe." Al die tijd bleef het hart van de 85-jarige vrouw normaal kloppen.

Caroline Dries verbleef nog een dag op intensieve, maar voelde zich afgelopen weekend al kiplekker. Vandaag of morgen mag ze naar huis. Dat toont meteen ook de gigantische winst aan van de ingreep: minder pijn, minder ongemakken, een kortere hospitalisatie, een minder ingrijpende narcose en een vlottere revalidatie. "En toch vond ik het allemaal wel een beetje 'bangelijk'", zegt ze, nog vanop haar ziekbed. "Ik ben eigenlijk een soort van proefkonijn geweest. Ik vroeg aan de dokter of hij het al eens eerder had gedaan. Hij zei nee. Maar dat hij de techniek in Amerika had geleerd en dat die ook al op schapen was toegepast. Ik vroeg hem: 'En léven die schapen nog?' Hij antwoordde niet. Maar ik denk dat hij daarmee vooral wou bedoelen dat ze de operatieduur bij die schapen hadden willen meten."

Voor de wetenschap

Bijna was Caroline Dries nog van gedacht veranderd. "Op het allerlaatste moment begon ik te twijfelen. Ik zei de dokters dat ik het niet meer zag zitten. Mijn dochter heeft me toen overtuigd om het toch te doen. Ze zei: we zijn nu al zo ver, je moet nu niet meer terugkrabbelen. En uiteindelijk dacht ik: 'Ach ja, als ik erin blijf, en ik sterf, dan zal het tenminste toch in de naam van de wetenschap zijn geweest."

Toch wil de ingreep niet zeggen dat nu voortaan élke hartklep vervangen zal worden door een kijkoperatie. "Zo eenvoudig is het niet", zegt cardioloog Stefan Verheye. "Dit was een pilootproject. We blijven voorlopig klassiek opereren tot we echt kunnen bewijzen dat dit een goed alternatief is. Dit was een hele goeie aanzet." Als de ingreep op termijn couranter wordt, zal dat in de eerste plaats zijn voor mensen die een verhoogd risico hebben en een klassieke openhartoperatie niet meer aankunnen: oude mensen, mensen met longproblemen of patiënten met hartritmestoornissen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dieettip die echt werkt: eet enkel tussen 9 en 17 uur

De dieettip die echt werkt: eet enkel tussen 9 en 17 uur

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/5/11/20141203105029/media_xll_7318811.jpg

Elke dag enkel voeding opnemen in een tijdspanne van acht uur kan je helpen kilo's kwijt te spelen. Ook al eet je dan vette of suikerrijke voeding, toch zul je afvallen. Deze beperking in tijd lijkt namelijk de schade van een ongezond dieet te bestrijden.

Onderzoekers geloven dat het volgen van een strikte tijdsplanning voor je maaltijden het lichaam helpt te voorspellen wanneer het eten zal krijgen, waardoor het beter voorbereid is om calorieën te verbranden. Muizen die vetrijke voeding opnamen in een tijdspanne van acht uur, bijvoorbeeld tussen 9 en 17 uur, waren gezonder en slanker dan hun soortgenoten die evenveel calorieën kregen tijdens een volledige dag. Zelfs wanneer bij de laatste groep de tijdspanne werd beperkt tot 9 uur, speelden de dieren 5 procent van hun lichaamsgewicht kwijt bij de opname van evenveel calorieën.

De wetenschappers denken dat door regelmatig te eten het lichaam kan voorspellen wanneer het energie gaat opnemen. Zo kan het spijsverteringsstelsel synchroniseren met de genen en proteïnes, waardoor het beter calorieën kan verwerken. Het treft ook het evenwicht van bacteriën in de ingewanden die het metabolisme controleren.

De resultaten doen het bewijs groeien dat het moment waarop je eet even belangrijk kan zijn als wat je in je mond stopt. Professor Satchin Panda: "Vaak geven experts de raad om gezond te eten. Maar veel mensen hebben geen toegang tot gezonde producten. Als je in een tijdspanne van acht tot twaalf uur eet, dan ervaar je gezondheidsvoordelen. Dat effect bleef merkbaar tijdens de dagen waarop gezondigd werd. De muizen mochten bijvoorbeeld op weekenddagen zo lang eten als ze wilden." (br.hln)


» Reageer (0)
02-12-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luc De Vos krijgt zaterdag kerkelijke begrafenis op Gents Sint-Pietersplein

Luc De Vos krijgt zaterdag kerkelijke begrafenis op Gents Sint-Pietersplein

http://static2.hln.be/static/photo/2014/10/12/10/20141201091106/media_xll_7313395.jpg

Luc De Vos schenkt de laatste dans zaterdag om elf uur tijdens een katholieke begrafenis in de kerk op het Gentse Sint-Pietersplein. "Iedereen zal er welkom zijn", zegt zijn broer Eric. Over de precieze omstandigheden waarin de Gorki-zanger stierf, zwijgen familie en beste vrienden. "We zijn nog altijd aan het bekomen". Dat meldt Het Laatste Nieuws.

"Luc is een overtuigd christen", zegt zijn 'grote' zus Nicole twee dagen nadat haar broer stierf in zijn Gentse werkflat. "Hij kwam graag in de kerk. Om na te denken over de dingen. Om gelovig te zijn moet je niet elke week naar de mis gaan, vond hij. 'Wees lief voor mekaar!' Dat was zijn manier van geloven."

En dus is het logisch dat 'Vos' een kerkelijk afscheid krijgt, voorgegaan door de Gentse bisschop Luc Van Looy. "In de kerk zijn 800 stoelen en er kan nog veel meer volk staan", zegt pastoor Dirk De Backer. "En op het plein kan er uiteraard ook veel volk."

Voor de familie De Vos zal het de tweede begrafenis zijn in zeer korte tijd. Zes weken geleden nam Luc samen met zijn vier zussen en twee broers afscheid van hun moeder. "Hij was onze jongste", zegt broer Erik, de peter van Lucs zoon Bruno. "Hij was zot van zijn moeder en zij van hem. Ze is 98 mogen worden, een prachtige leeftijd, maar toch heeft Luc er enorm van afgezien. Hij heeft tot zijn 33ste thuis gewoond, tot hij Sandra leerde kennen. De dood van onze moeder had Luc in zijn greep, hij is er een hele tijd niet goed van geweest."

De dood van zijn moeder moet één van de redenen zijn waarom Luc De Vos zich de voorbije weken liet gaan. In zijn stamcafé zagen ze hem veel minder. Vorige week werd hij twee keer in het ziekenhuis gesignaleerd, verward en met verwondingen in het aangezicht. "Van de trap gevallen", zei hij tegen iemand aan wie hij in de rokerszone een sigaret vroeg. De Gorki-zanger was ook meer dan anders in zijn werkappartement, vlak bij het huis waar hij met Sandra en Bruno woonde.

Vanaf vandaag ligt er in het Gentse stadhuis een rouwregister voor de overleden zanger van Gorki. Burgemeester Termont zal dat om tien uur als eerste tekenen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Béatrice (14) werd vermoord

Béatrice (14) werd vermoord

http://static0.hln.be/static/photo/2014/7/11/7/20141202081025/media_xll_7315672.jpg

Een wandelaar heeft gisternamiddag het lichaam van Béatrice ­Berlaimont gevonden in een bos op 2 kilometer van haar huis. Een bron dicht bij het ­onderzoek is ­formeel: het 14-jarig meisje uit Aarlen dat al tien dagen spoorloos was, is vermoord.

Het parket van Aarlen wilde gisteren niet al te veel toelichting geven. "Moord, zelfmoord of nog iets ­anders: alle pistes worden onderzocht", luidde het kort. Maar later op de avond werd duidelijk dat het meisje "door opzettelijk ­geweld" om het leven is gebracht. Dat zegt een goed geïnformeerde bron.

Sinds Béatrice Berlaimont op ­vrijdagochtend 21 november naar school vertrokken was, werd er niets meer vernomen van het ­meisje. De verdwijning hield het zuiden van ons land al die tijd in haar greep. Honderden buren, ­sympathisanten, militairen en agenten kamden de afge­lopen ­dagen de wijde omgeving uit. ­Affiches werden uitgedeeld en ­iedereen werd opgeroepen uit te kijken. Ook het uitgestrekte bos van Sesselich werd grondig doorzocht, zonder ­resultaat. "En toch is nu op die­zelfde plek het lichaam aange­troffen", aldus nog onze bron, die daaruit concludeert dat het meisje daar pas ná die zoektocht ­gedumpt moet zijn. Ook de eerste bevindingen van de wetsdokter doen ver­moeden dat het ­meisje ­inderdaad vermoord werd.

Vader Vincent ­Berlaimont kon ­gisteren amper een woord uit­brengen door de emoties. "We ­weten niets meer dan dat men ­Béatrice gevonden heeft. Dit is zo hard..." Van de dader(s) ontbreekt nog elk spoor. Vandaag wordt een ­autopsie uitgevoerd. Hopelijk brengt die meer duidelijkheid over wat er ­precies gebeurd is.

Onderzoeksrechter zaak-Dutroux
Magistraat Jacques Langlois neemt de leiding in het onderzoek naar het overlijden van Béatrice Berlaimont. Het gaat om dezelfde onderzoeksrechter die in de jaren 90 meewerkte aan het onderzoek rond kinderbeul Marc Dutroux. Hij erfde dat dossier in oktober 1996 van zijn voorganger Jean-Marc Connerotte. Die laatste werd van het onderzoek gehaald na het zogeheten spaghetti-arrest. Langlois kreeg later ook zelf bakken kritiek voor zijn aanpak in het onderzoek naar een vermeend netwerk rond Dutroux. Zo liet Langlois niet alle haartjes onderzoeken die in de kelder van Dutroux werden gevonden. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!