Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




02-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in strijd tegen acute leukemie

Doorbraak in strijd tegen acute leukemie



Onderzoekers van het UZA en de Universiteit Antwerpen zijn er voor het eerst in geslaagd een doeltreffend therapeutisch vaccin te ontwikkelen voor acute leukemie bij volwassenen. Een wereldprimeur, berichten de Concentra-kranten.

"Het gaat om een gepersonaliseerd vaccin op basis van de eigen afweercellen van de patiënten", zeggen professoren Viggo Van Tendeloo en Zwi Berneman, die er tien jaar onderzoek naar deden. Uit hun studie, die gepubliceerd werd in het gerenommeerde Amerikaanse vakblad 'Proceedings of the National Academy of Sciences', blijkt dat de helft van de leukemiepatiënten goed reageert op het vaccin.

Het ging om patiënten met een hoog risico op herval. Bij hen werd een terugkeer van de ziekte uitgesteld of zelfs voorkomen. De gemiddelde overlevingsduur ging erop vooruit tot 52 maanden, bij degenen die goed reageerden. Er komt nu een vervolgstudie bij meer patiënten om deze resultaten te bevestigen."


Acute myeloïde leukemie bij volwassenen is een agressieve bloedkanker, die vooral mensen boven de 60 jaar treft. Hoewel de ziekte bij de meeste patiënten onder controle wordt gebracht door chemotherapie, hervalt een groot deel van hen relatief snel. Slechts 26 procent overleeft de eerste vijf jaar na de diagnose.
 
Deze immunotherapie is een nieuwe manier om kanker aan te pakken, een aanvulling op de bestaande behandelingen. Het zal de chemo- of radiotherapie dus niet gaan vervangen. Wel zijn er aanwijzingen dat het vaccin kan werken voor andere types van kanker. Zo worden proefstudies opgericht voor de behandeling van borst- en longvlieskanker.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Morel opnieuw ziek

Marie-Rose Morel opnieuw ziek



Marie-Rose Morel (37) heeft opnieuw baarmoederkanker. De dokters zouden haar maar 6 maanden meer geven. Dat berichten verschillende media.

De voormalige politica, die twee weken geleden officieel uit het Vlaams Belang stapte, maakte in januari 2008 bekend dat ze aan een levensbedreigende vorm van baarmoederkanker leed. Tegen alle prognoses in, kreeg ze 9 maanden later het verlossende nieuws dat ze de ziekte had overwonnen. Maar nu zou dus blijken dat ze hervallen is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lenka - The Show

Lenka - The Show

Klik op de foto om haar te beluisteren





Lenka  Kripac  is een Australische zangeres en liedjesschrijfster ,
 gekend van het liedje The Show





» Reageer (0)
01-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik vlieg




http://img825.imageshack.us/img825/7210/ikvlieg.jpg


.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Japanse robot praat met bejaarden

Japanse robot praat met bejaarden



Japanse wetenschappers hebben een robot op punt gesteld die in staat is om de stem en de gebaren te imiteren die hem toegezonden worden per videofoon. Hij kan bejaarde mensen die alleen wonen gezelschap houden, en hen bijvoorbeeld dingen laten doen.


De zogeheten Telenoïd R1 maakt het bijvoorbeeld mogelijk te laten geloven dat de stem die hij vertolkt, vlakbij is, zo stellen de bedenkers van de robot aan de universiteit van Osaka.






Een sensor in de robot zet de geluiden over die voortgebracht worden door de oproeper, diens hoofdbewegingen, de bewegingen van zijn aangezicht en armen en nog meer van die dingen, aldus de ontwikkelaars. In een demonstratie sprak dezelfde robot met de stem van een arts en vroeg hij aan een bejaarde man hoe die zich de jongste tijd voelde.
 
De robot zou verkocht worden aan een prijs van 3 miljoen yen (26.500 euro) voor onderzoeksdoeleinden en aan 700.000 yen (6.200 euro) voor algemeen gebruik.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen echt willen...

Wat vrouwen echt willen...


http://img535.imageshack.us/img535/5905/gelukkig.jpg



Soms zijn het kleine, eenvoudige dingen die vrouwen heel wat gelukkiger zouden kunnen maken.

Psycholoog Paco Underhill, auteur van "Waarom we kopen wat we kopen. De wetenschap van winkelen" heeft een nieuw boek uit, waarin hij zich buigt over de vraag die mannen al jaren bezighoudt: wat vrouwen nu eigenlijk willen.

Wel, we hebben een klein lijstje voor hem. Gelieve nota te nemen, jongens!

- Vetvrije versies van lookbroodjes, taart en brie.

- Een microgolfoven zonder rare spetters van onbekende oorsprong, die curry of bolognesesaus zouden kunnen zijn, al willen we er ons geld niet op inzetten.

- Niet elke ochtend haarfijn de portefeuille/bril/autosleutels van onze wederhelft moeten kunnen situeren.

- Vakanties waarop we een boek kunnen uitlezen zonder om de vijf minuten 'mam, waar is mijn zwembril' te horen.

- Een klusjesman die gedachten kan lezen, achteraf het stof opkuist, zijn koffietas afwast en niet in zijn kruis krabt terwijl hij het probleem uitlegt.

- Een lang en warm bad. Zonder geklop op de deur of een wederhelft die achteraf bedenkelijk naar de haren in de afvoer kijkt.

- Een gesprek met onze partner. Want de competitie met iPhone en iPad werkt op onze zenuwen.

- Drama met veel entertainment op televisie zaterdag. Geen shows met beroemdheden die we enkel herkennen als we die week toevallig in de wachtkamer van de tandarts zaten.

-Liefdevolle en gehoorzame kinderen die met een lichte glimlach rond de lippen in slaap vallen. We hebben vijftien boeken over ouderschap gelezen, wat kunnen we nog meer?

- Een kleerkast die elke gelegenheid aankan in plaats van een stapel spullen die niet eens van vorig seizoen, maar van het vorig decennium zijn.

- Betekenisvolle, liefdevolle seks, voorafgegaan door kaarslicht, conversatie, knuffels en kussen. Of een vluggertje als we er de dag erna vroeg uit moeten.

- Een persoonlijke assistente, die 24 uur beschikbaar is, 7 dagen op 7. Zo iemand die mannen 'mijn vrouw' noemen.

- Blinde liefde, zelfs als we onze pyjama aanhebben, geen make-up dragen, een masker in ons haar hebben of ontharingscrème op onze bovenlip.

- Een man met de manieren van Colin Firth, de spieren van Russell Crowe en het budget van Simon Cowell. Kan het even?

Paco Underhill, What women want, Simon & Schuster, 224p.  (br.Het Nieuwsblad)





» Reageer (0)
31-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Files in Belgische winkels door start verkoop iPhone 4

Files in Belgische winkels door start verkoop iPhone 4




Sinds de lancering gisteren in de shops van Mobistar is de nieuwe iPhone 4 er goed verkocht. Dat is vannamiddag bekend gemaakt door Patti Verdoodt, woordvoerster van Mobistar.


De operator wou wel geen exacte verkoopcijfers verstrekken. En de woordvoerder van Apple Benelux was vandaag niet bereikbaar. Apple is de producent van de iPhone 4. Verscheidene winkels van Mobistar lieten naar verluidt files van klanten optekenen die zich de iPhone 4 wilden aanschaffen.


Er waren volgens Patti Verdoodt wel geen grote problemen met een tekort aan stocks. Zij voegde daaraan toe dat 'weldra' nieuwe hoeveelheden toestellen voorradig zullen zijn, zonder te preciseren wanneer dat zal zijn. De smartphone van Apple is gisteren gelanceerd in 17 landen waaronder België, Australië, Canada, Zweden, Hongkong, Finland en Spanje.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensenbeelden waken over Oostenrijkse Alpen

Mensenbeelden waken over Oostenrijkse Alpen


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/16/9/4/media_xl_3816679.jpg?20100731165829


De mensenbeelden van de Britse kunstenaar Antony Gormley, die afgelopen maart nog vanop de New Yorkse daken verraste reacties losweekten op de begane grond, doen vanaf zaterdag het Oostenrijkse hooggebergte aan.


In de bergen dichtbij Lech am Arlberg bij Bregenz, in het westen van Oostenrijk, wordt zaterdag de expositie 'Horizon Field' ingehuldigd.




 

De mensenstandbeelden wegen zo'n 640 kilogram en staan verspreid, maar telkens op een hoogte van 2.039 meter. Dat hoogtecijfer symboliseert volgens de 60-jarige kunstenaar niets specifieks, al vindt hij dat die hoogte "makkelijk te bereiken is, en tegelijk ver verwijderd is van het dagdagelijkse leven".
 

Als "wachters van tijd en ruimte" stellen de standbeelden aan het publiek essentiële vragen zoals "wie of wat zijn we, vanwaar komen we en waar gaan we naartoe", aldus Antony Gormley.
 

De Brit is met de landschapsinstallatie niet aan zijn proefstuk toe. De mensenbeelden stalen eerder al de show in Cuxhaven (noorden van Duitsland) in 1997, daarna deden ze Crosby Beach dichtbij Liverpool aan, en tot slot verschenen ze op de daken van Londense en New Yorkse gebouwen, respectievelijk in 2007 en in maart 2010.
De Oostenrijkse expositie is georganiseerd door het Kunsthaus Bregenz en valt nog tot april 2012 te bezichtigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knut moet afscheid nemen van Gianna

Knut moet afscheid nemen van Gianna


Knut en Gianna in gelukkiger tijden.


De Berlijnse ijsbeer Knut is terug alleen. Zijn vrouwelijke partner Gianna werd opnieuw naar de zoo van München gebracht.


De ijsberin werd wegens verbouwingswerken in München voor een jaar aan Berlijn uitgeleend en had daar kennisgemaakt met haar beroemde soortgenoot.
 
Nu kan ze de komende weken in de vernieuwde installatie haar eigen weg gaan. Om het transport in alle rust te laten verlopen, werd het tijdstip van de reis niet openbaar gemaakt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gel die tandbederf herstelt kan einde maken aan vullingen

Gel die tandbederf herstelt kan einde maken aan vullingen



Een gel die helpt om door cariës aangetaste tanden op amper enkele weken tijd terug te laten groeien, kan het einde van tandvullingen betekenen. Het middel wordt momenteel ontwikkeld in Frankrijk.

De gel is een ontdekking van Franse wetenschappers, meldt de Daily Telegraph. Hij zou tandcellen aanzetten om zich te vermenigvuldigen. Daarop vormen die nieuw tandweefsel dat geleidelijk de stukken vervangt die verdwenen door tandbederf.

Hormoon voor sterkere beenderen
Volgens de betrokken onderzoekers duurde het in laboratoriumtests slechts vier weken vooraleer tanden in hun originele gezonde staat werden hersteld door de gel die de aanmaak van het hormoon melanocyt stimuleert. Van melanocyt, dat het menselijk lichaam aanmaakt in een klier, is al langer geweten dat het een belangrijke rol speelt in de huidskleur van mensen. Hoe meer je er hebt, hoe donkerder je huid.

Volgens recente onderzoeken zou het ook cruciaal zijn voor beender-regeneratie. Aangezien beenderen en tanden een gelijkaardige structuur hebben, testte een team uit Parijs of het hormoon ook de groei van tanden zou stimuleren.

Hun ontdekkingen, die werden gepubliceerd in het Amerikaanse wetenschappelijke tijdschrift ACS Nano, wijzen erop dat vullingen en de gevreesde tandartsboor ooit tot het verleden zullen behoren. De nieuwe behandeling is immers pijnloos en eenmalig. Experts geloven dat de nieuwe tandcellen zelfs sterker zullen zijn dan de originele. De gel wordt nog uitvoerig getest, maar verwacht wordt dat hij binnen drie tot vijf jaar op de markt komt.

"Beperkt bruikbaar"
Professor Damien Walmsley van de Britse tandartsenfederatie blijft echter sceptisch. "In ons vakgebied zijn er veel nieuwe ontwikkelingen, en dit is er zeker eentje van", zegt hij. "Het lijkt me realistisch dat het gebruik van deze gel beperkt zal zijn tot kleine aangetaste oppervlakte. Bij al te zwaar tandbederf zullen ook andere oplossingen nodig blijven."





» Reageer (0)
30-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ruth Holroyd is allergisch aan sporten


Ruth Holroyd is allergisch aan sporten



Al lachend wordt wel eens gezegd dat iemand allergisch is aan sporten, als hij/zij er een broertje dood aan heeft. Maar voor de Britse Ruth Holroyd is het niet om te lachen: zij is werkelijk 'allergisch' aan sporten, het kan haar zelfs doden.

De 37-jarige vrouw lijdt aan het uiterst zeldzame 'Exercise Induced Anaphylaxis' (EIA), vrij vertaald als 'door sport opgewekte anafylaxie'. Anafylaxie is een snelle systemische reactie die tot shock en in zware gevallen binnen enkele minuten tot de dood kan leiden. In het geval van Holroyd wordt de allergische reactie opgewekt door een verhoogde hartslag. 

"Erg beangstigend"
Lopen op de bus te halen, trappen op en af rennen of een stevige wandeling zijn voor de vrouw uit den boze. Alles moet op een rustig tempo gebeuren.

"Een aanval krijgen is ongelofelijk beangstigend. Ik voel mijn luchtwegen afsluiten, en het is moeilijk om niet in paniek te raken. Deze allergie beheerst mijn hele leven. Ik kan niet gaan zwemmen of fietsen wanneer ik dat wil, ik moet de hele tijd opletten."

Een wandeling
De vrouw ontwikkelde EIA drie jaar geleden. Voordien leed ze wel al aan astma en andere allergiëen, maar fit blijven was nooit een probleem tot ze een anafylactische shock kreeg na een wandeling.

Alerte operator
"Ik had  geen idee wat er aan de hand was. Ik was aan het wandelen en voelde me een beetje slap. Een paar mensen keken raar naar mij, maar ik dacht dat ze gewoon onbeleefd waren. Maar toen ik geen adem meer kreeg, en mijn mond begon te tintelen, besefte ik dat het een allergische reactie was. Terug thuis keek ik in de spiegel, en ik was onherkenbaar. Mijn gezicht was gigantisch rood en opgezwollen. Ik probeerde een ambulance te bellen, maar ik kon niet meer verstaanbaar spreken omdat mijn tong gezwollen was. De operator vermoedde zoiets, en liet mijn telefoonnummer natrekken. Dat heeft me gered."

Adrenaline
Bij zo'n aanval heeft de patiënt binnen de minuten een adrenalineinjectie nodig. Dat stopt het zwellen van de luchtwegen, wat het ademen vergemakkelijkt.

Melk en noten
Sindsdien volgden nog twee aanvallen, telkens na een wandeling. Bepaalde voedingsstoffen, zoals melk en noten, vergroten het effect. Enige beweging na het eten ervan, doet haar quasi onmiddellijk een anafylactische shock krijgen. "Sindsdien ben ik erg voorzichtig met voeding en alles dat mijn hartslag zelfs maar licht verhoogt", besluit de Britse.

Anafylaxie is zeer zeldzaam en nog niet volledig ontcijferd. Wellicht zorgt de verhoogde hartslag ervoor dat het lichaam de allergie niet meer voldoende onder controle kan houden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes Belgische bieren internationaal onderscheiden

Zes Belgische bieren internationaal onderscheiden



Zes Belgische bieren hebben zich onderscheiden op de World Beer Awards 2010 (WBA), een internationaal concours dat door de Britse website www.tastingbeers.com georganiseerd wordt. Vorig jaar deed België het nog beter met een vijftiental bieren die bekroond werden.

Drie Belgische bieren haalden dit jaar het wereldklassement. Saint-Feuillien Triple van de brouwerij Saint-Feuillien, die in 2009 al met twee bieren een onderscheiding haalde, werd dit jaar tot beste blond bier van hoge gisting (World's Best Pale Ale) gekozen bij de abdij- en trappistenbieren. In dezelfde categorie was de Gouden Carolus Classic (Het Anker) het beste bruin bier van hoge gisting (World's Best Dark Ale), hoewel dit bier niet als abdijbier wordt erkend in België. Rodenbach Grand Cru (Palm) werd onderscheiden in de categorie Flavoured.
 
De jury stelde ook een klassement van de beste bieren per continent op. Naast de drie hierboven vermelde bieren scoorden voor het Europese continent ook Houblon Chouffe (Achouffe) in de categorie Pale Ale Imperial IPA en Urthel Saisonnière (De Leyerth) in de categorie Saison. Floris Kriek (Huyghe) werd als gefruit witbier bekroond.
 
Meer dan 500 bieren uit 27 landen deden dit jaar mee aan de wedstrijd. De Belg Ben Vinken, auteur van verscheidene werken over bier, zetelde in de jury.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel

De kruising tussen een zebra en een ezel: de zebrezel





Is het een ezel? Is het een zebra? Nee, het is een zebrezel. In de Amerikaanse staat Georgia is een zeldzame kruising tussen een ezel en een zebra geboren. Het veulen kreeg de naam 'Pipi Langkous'. Het dier heeft een zebra als vader en een ezel als moeder. Pipi Langkous ziet er misschien wel uit als een ezel, de strepen op haar poten verraden toch wie haar vader is.

Bovendien zou ze ook instinctieve trekjes van een zebra hebben. Zo blijft Pipi rechtop zitten in plaats van op haar zij te gaan liggen. Het lijkt erop dat ze zo op haar hoede is voor roofdieren. Zebra's en ezels paren doorgaans niet, maar af en toe duikt er toch eens een zebrezeltje op. Zelf zal Pipi zich waarschijnlijk nooit voortplanten, aangezien deze bizarre mengelingen doorgaans onvruchtbaar zijn.

In de dierenwereld bestaan nog vreemde combinaties. Een paard en een ezel geeft een muilezel. En dan zijn er nog lijgers, een mix tussen een leeuw en een tijger.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partnergeweld houdt 2.082 mensen per dag thuis

Partnergeweld houdt 2.082 mensen per dag thuis



Jaarlijks kunnen Nederlanders 760.000 dagen niet gaan werken als gevolg van partnergeweld. Anders gezegd zijn er elke dag 2082 Nederlanders die niet kunnen gaan werken door de verwondingen die hun partner hebben toegebracht.

Dat blijkt na een bevraging van 2.100 werknemers door het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, zo schrijft het Nederlands Dagblad. 

Een kwart van de slachtoffers van partnergeweld geeft toe dat ze zich wel eens een dag moeten ziek melden. Vooral jongeren, laagopgeleiden en allochtonen besluiten om niet te gaan werken, nadat ze zijn bedreigd, mishandeld of aangerand zijn door een huisgenoot. Vier op tien Nederland krijgt ooit in zijn of haar leven te maken met partnergeweld.

De meeste slachtoffers bleven minder dan vijf dagen weg van hun werk. Het verzuim kost werkgevers jaarlijks minstens 136 miljoen euro, zo werd berekend. Hier werden de kosten van het productieverlies niet bij gerekend.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplichte opleiding en afgebakende zones voor kitesurfers

Verplichte opleiding en afgebakende zones voor kitesurfers



Wie vanaf volgende zomer gaat kitesurfen aan onze kust, moet een opleiding volgen. Elke kiter krijgt ook een fluohesje aan en moet 50 meter van gewone zeezwemmers wegblijven.


De nieuwe, uniforme regels voor de hele kust zouden vanaf volgend jaar van kracht moeten zijn.

"Kitesurfen mag voortaan alleen nog in afgebakende zones, die op minstens vijftig meter van de plaatsen liggen waar mensen gewoon gaan zwemmen in zee", zegt Patrick De Klerck (Open Vld), de voorzitter van het overlegorgaan van alle kustburgemeesters.




 


"Iedereen die wil kitesurfen, zal zich ook moeten aanmelden bij een watersportclub. Er komt een verplichte opleiding voor iedereen, en elke kiter krijgt ook een fluojasje aan, dat aanduidt hoe ervaren de kiter is. Er zal een kleur zijn voor een cursist, voor iemand die voor één dagje wil kiten en voor gevorderden."
 
Het nieuwe reglement is het resultaat van overleg tussen provinciegouverneur Paul Breyne, staatssecretaris voor de Noordzee Etienne Schouppe (CD&V), de watersportclubs aan de kust en de burgemeesters van de kustgemeenten.




» Reageer (0)
29-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200.000 vrouwen gewond door flipflops

200.000 vrouwen gewond door flipflops



Per jaar trekken 200.000 Britse vrouwen naar hun dokter nadat ze verwondingen hebben opgelopen door het dragen van flipflops. Dat onschuldige zomerschoeisel veroorzaakt vallen, verzwikte enkels, beenvliesontstekingen en gewrichtspijnen. Jaarlijks kost het de Britse staat 48 miljoen euro.

Een op vijf vrouwen heeft minstens een paar flipflops, en die worden allang niet meer alleen gedragen op het strand of aan het zwembad. Zeker op hete zomerdagen zijn flipflops populair, omdat de voeten minder zweten of geprangd zitten in schoenen. 15 miljoen Britse vrouwen dragen ze minstens een keer per zomer.

De manier van lopen
Experts waarschuwen echter voor de langetermijngevolgen. "Flipflops veranderen de manier waarop mensen lopen. De druk komt meer op de buitenkant van de voet te liggen in plaats van op de hiel. Bij het stappen wordt de druk dan verplaatst naar de grote tenen. Die verplaatsing plaatst grote druk op de enkel, waardoor het gewricht verzwakt Dit kan langetermijnschade veroorzaken", zo waarschuwt Mike O'Neill, woordvoerder voor de Britse organisatie Society of Chiropodists en Podiatrists.

Vallen
Vallen is een van de meest voorkomende verwondingen veroorzaakt door flipflops, met verzwikte enkels maar ook gebroken polsen of armen tot gevolg.

Arme tenen
Pijnlijke tenen, door het 'grijpen' van de voet, zijn ook vaak voorkomen, net als gestoten tenen. Wie de pech heeft op teenslippers in een mensenmassa terecht te komen, kan blauwe tenen overhouden aan enkele bottines of stiletto's die per ongeluk op de blote tenen belanden. De kleine teen raakt het vaakst verwond, of gebroken.

Scheenbeen
Ook het scheenbeen loopt risico. Het beenvlies kan ontstoken raken, de spieren kunnen pijn doen en de pezen kunnen verzwakken. Bovendien biedt zo'n slipper niet veel steun, wat ook pijn aan de binnenkant van het been kan veroorzaken. Tot slop loopt je ook kans op blaren.

Stiletto's
Teenslippers lijkt een betere keuze dan stiletto's maar podologen noemen ze alletwee even erg. Teenslippers zouden op lange termijn zelfs meer schade veroorzaken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkyoghurts bevatten tot 12 klontjes suiker en veel kleurstoffen

Drinkyoghurts bevatten tot 12 klontjes suiker en veel kleurstoffen




Tien van de elf drinkyoghurts die Test-Aankoop onderzocht scoren zwak of slecht op het vlak van kleurstoffen en aroma's. Daarnaast wordt ook het hoge suikergehalte aangekaart. Toch krijgen acht van de tien drinkyoghurts een relatief goede score.

Hyperactiviteit
Op het vlak van de toevoeging van kleurstoffen en aroma's scoren 8 van de 11 producten zwak. De twee producten die ronduit slecht scoren, bevatten kleurstoffen die ervan verdacht worden hyperactiviteit bij kinderen te veroorzaken. Van de 11 onderzochte producten bevatten er 8 in voldoende mate de twee verplichte melkzuurbacteriën waardoor ze het predikaat yoghurt verdienen.

Suiker
Bijna alle producenten voegen suiker of zoetstof toe aan hun yoghurts. Dan'Up (600 ml) bevat zelfs 72 gram toegevoegde suiker, het equivalent van 12 klontjes. In de helft van de gevallen werd ook glucose-fructosestroop aangetroffen. Dat jaagt het vetgehalte in het bloed de hoogte in en zou het risico op type 2-diabetes doen stijgen, aldus de consumentenorganisatie.

Swiss Yogurt drink van Emmi kwam als beste uit de test. De Magere Drinkyogurt van Milsa is dan weer de beste koop. Fresh Yo van Campina, Yop van Yoplait en DKalco van Pâturage kwamen als slechtste uit de test en worden door Test-Aankoop afgeraden om te kopen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 wordt bijna zeker warmste jaar ooit gemeten

2010 wordt bijna zeker warmste jaar ooit gemeten


http://img401.imageshack.us/img401/7859/dezon.jpg


Het voorbije decennium was het warmste ooit gemeten, en volgens de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA wijst alles er nu al op dat 2010 ook het warmste jaar in de geschiedenis wordt.

Wetenschappers van het NASA Goddard Institute for Space Studies komen tot de conclusie dat de voorbije twaalf maanden de warmste twaalf sinds het begin van de metingen zijn. Ze baseren hun conclusies op de metingen van vijfduizend weerstations over de hele wereld. De wetenschappers wijzen erop dat de temperaturen eigenlijk wat gezakt hadden moeten zijn omdat er minder zonneactiviteit is, waardoor het iets minder warm zou moeten worden.

Op basis van projecties voor de rest van dit jaar komen ze tot de conclusie dat 2010 naar alle waarschijnlijkheid het warmste jaar in de geschiedenis zal worden. In de toekomst zal de temperatuur volgens de wetenschappers blijven stijgen. Zelfs al zou de samenstelling van de atmosfeer niet meer veranderen, dan nog zou de wereld nog tot ver in de 21e eeuw opwarmen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse tanden van Churchill geveild voor 18.000 euro

Valse tanden van Churchill geveild voor 18.000 euro





Het vals gebit van de roemruchte Britse ex-premier Winston Churchill is vandaag geveild voor een bedrag van ruim 18.000 euro. Het gebit van de voormalige wereldleider wordt ook wel eens omschreven als 'de tanden die de wereld redden'. Dankzij deze valse tanden kon Churchill zijn vlammende toespraken houden en zo het verzet tegen Adolf Hitler op onnavolgbare wijze aanpoken.



http://img842.imageshack.us/img842/7711/churchill.jpg
Churchill was Brits premier van 1940 tot 1945 en van 1951 tot 1955.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insuline-injecties voor jonge patiënten op termijn mogelijk overbodig

Insuline-injecties voor jonge patiënten op termijn mogelijk overbodig




Insulineproducerende cellen bij de mens blijken hernieuwbaar en kunnen door ontstekingscellen aangezet worden om te delen. Dat zeggen onderzoekers van het Diabetes Research Centrum (VUB). Als de moleculen die de deling stimuleren gekend zijn, kan dat er op termijn mogelijk voor zorgen dat jonge diabetespatiënten geen injecties of transplantaties meer nodig hebben.
 
In de eilandjes van Langerhans in de alvleesklier zitten cellen die insuline aanmaken. Bij type 1-diabetespatiënten worden die cellen op veelal jonge leeftijd door het eigen immuunsysteem stuk gemaakt, waardoor het nodig wordt om het insulinegehalte in het lichaam met injecties of een transplantatie op peil te houden.
 
Verrassend resultaat
"Tot voor kort nam de wetenschap aan dat elke volwassen persoon een min of meer vast aantal insulineproducerende cellen bezat die een levenslang zouden moeten meegaan", zegt wetenschappelijk onderzoeker Peter In't Veld. "Wanneer die cellen beschadigd raken of dood gaan, zoals bij type1-diabetici, dan zou dat verlies onherroepelijk zijn."
 
Bestudering van honderden gedoneerde alvleesklieren leverde echter een verrassend resultaat op. "Zoals verwacht was die delingsactiviteit zeer laag bij de meeste patiënten. Onverwacht werd bij een klein deel een heel hoge celdelingswaarde gevonden. Ontstekingscellen lijken die reparatie en celdeling in gang te zetten."
 
Verder onderzoek moet de stoffen analyseren die de insulineproducerende cellen aanzetten tot deling. Eenmaal die gekend zijn, staat de deur mogelijk open voor de ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel of therapie.
 
Het Diabetes Research Centrum (VUB) is één van de grootste in Europa.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!