Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stephen Hawking: De mens zal definitief verdwijnen ;;;

Stephen Hawking: "De mens zal definitief verdwijnen als hij de ruimte niet koloniseert"


http://img824.imageshack.us/img824/7476/stephenhawking.jpg


De gerenommeerde astrofysicus Stephen Hawking laat weer van zich horen. "Als het menselijke ras de komende twee eeuwen de ruimte niet koloniseert, zal het voorgoed verdwijnen", beweert hij. Onze enige kans op overleving bestaat erin de Aarde te verlaten en andere planeten te bewonen, meent hij.

Hawking zei een en ander in een interview met de website Big Think. Hij blijft weliswaar optimistisch maar de komende paar eeuwen zal er omzichtig nagedacht moeten worden, wil de mens overleven. "Ik zie grote gevaren voor het menselijke ras. In het verleden kwam het overleven van de mens al een paar keer op één druk op de knop aan. Zoals tijdens de Cubaanse raketcrisis in 1963. Dat soort voorvallen zal in frequentie alsmaar toenemen. We moeten daar zeer voorzichtig mee omspringen."

"Maar ik ben een optimist", gaat hij verder. "Als we ons de komende tweehonderd jaar van rampen kunnen vrijwaren, dan zou ons ras veilig moeten zijn doordat we ons in de ruimte verspreiden."

Eerder dit jaar waarschuwde Hawking ook al dat we moeten oppassen voor contacten met aliens in de ruimte omdat die ons niet altijd als vrienden zullen beschouwen. "Als we de enige intelligente wezens zijn in het melkwegstelsel dan moeten we ons van ons eigen behoud verzekeren."

Historisch gevaarlijke periode
Historisch gezien komen we volgens de wetenschapper dus terecht in een gevaarlijke periode. "Het gevaar schuilt in de toenemende wereldbevolking en gebruik van de eindige levensbronnen van de Aarde samen met onze technische vaardigheden om het milieu ten goede en ten kwade te kunnen veranderen."

"Onze genen bepalen ons overlevingsinstinct waar we in het verleden al gebruik van maakten. Maar de volgende honderd jaar worden heel moeilijk om rampen te vermijden, laat staan de komende duizenden jaren. Onze enige kans op overleven bestaat erin ons te verspreiden in de ruimte en de Aarde te verlaten."

Hawking pleit dan ook voor bemande ruimtevluchten. Eerder dit jaar beweerde hij al dat een ruimteschip dat door de tijd zou kunnen reizen - enkel in de toekomst, niet in het verleden - de relativiteitstheorie van Einstein zou ontkrachten. In de toekomst zou de mens zo generaties kunnen overslaan.

Als na zes jaar de topsnelheid kan bereikt worden, die 98 procent van de snelheid van het licht (105 miljoen kilometer per uur) bedraagt, dan komt een dag aan boord van zo'n schip overeen met één jaar op Aarde, beweert Hawking nog. Op 80 jaar zouden de passagiers dan het einde van het melkwegstelsel bereiken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke expo in museum M over 'Bijbel van Anjou'

Unieke expo in museum M over 'Bijbel van Anjou'


Hier zien we prinses Mathilde en prinses Maxima tijdens de plechtige opening van museum M in september 2009.


In het Leuvense museum M loopt van 17 september tot 5 december een tentoonstelling over de "Bijbel van Anjou" een pronkhandschrift met miniaturen dat in de 14de eeuw tot stand kwam aan het Koninklijke Hof van Napels.

Het kunstwerk, dat zich in de Leuvense Maurits Sabbebibliotheek van de faculteit Godgeleerdheid bevindt, wordt voor het eerst getoond aan het publiek. De erkenning in maart 2008 als topstuk van de Vlaamse Gemeenschap was aanleiding voor studie, conservatie en ontsluiting.

Zuid- en Midden-Europa werd in de eerste helft van de 14de eeuw bestuurd door de dynastie van Anjou. Robert I van Anjou, de koning van Napels, liet de "Bijbel van Anjou" in het midden van de 14de eeuw maken als gift aan zijn kleinkind Johanna, de officiële erfgename.

Het werk bevat naast Bijbelteksten en een honderdtal schitterende miniaturen ook een schat aan geschiedkundige informatie over het koninkrijk Anjou. Er werd onder meer aan meegewerkt door de Napolitaanse kunstenaar Christophoris Orimina. Na enkele omzwervingen in koninklijke kringen bevindt het werk zich sinds 1509 op Brabantse bodem.

Het handschrift, dat een onschatbare historische, culturele en artistieke waarde heeft, wordt tijdens deze tentoonstelling voor het eerst en meteen ook voor het laatste getoond. Nadien is de bijbel alleen nog online raadpleegbaar. Naar aanleiding van de tentoonstelling werd het werk voorzichtig losgemaakt.

Na de tentoonstelling over Rogier van der Weyden eind 2009 is dit de tweede samenwerking tussen Illuminare, het Studiecentrum voor Middeleeuwse Kunst aan de Katholieke Universiteit Leuven, en M.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse avonturier wandelt als eerste hele Amazone af

Britse avonturier wandelt als eerste hele Amazone af


(foto: walkingtheamazon.com)


Een Britse avonturier is er na 859 dagen, duizenden kilometers en "50.000 muggenbeten" in geslaagd de volledige lengte van de Amazonerivier af te wandelen. Hij is de eerste die dat huzarenstukje voor elkaar brengt. "Ik heb het gedaan omdat niemand anders het me ooit had voorgedaan", legt Ed Stafford eenvoudig uit. De 34-jarige ex-kapitein in het Britse leger hoopt dat hij met zijn reis de nodige aandacht kan schenken aan de verwoesting van het Amazonewoud.

Stafford begon zijn trip op 2 april 2008 aan de zuidkust van Peru. De onderneming kostte zo'n 100.000 dollar en werd gefinancierd door sponsors en donaties. Onderweg leefde hij van piranha's die hij ving, rijst en bonen of goederen die hij kocht in lokale gemeenschappen langs de rivier. Hij kreeg af te rekenen met verschillende gevaren, zoals anaconda's, ziekte, gebrek aan voedsel en verdrinking. Om te ontspannen downloadde hij afleveringen van The Office via zijn satelliettelefoon. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag wasdag

Maandag wasdag


De afbeelding “http://img501.imageshack.us/img501/5382/wasselh7.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Vroeger deden de meeste vrouwen de was op straat. Dit was niet alleen omdat de huizen te klein waren om het binnen te doen, het was ook nog gezellig. Tijdens het boenen en schrobben werd gekletst en geroddeld. Maar ja, ook als het vroor of pijpenstelen regende, moest de was buiten gedaan worden!
Maandag was de grote wasdag, maar de voorbereidingen begonnen al op zondagavond. De witte was werd in een grote wastobbe gedaan, vervolgens ging er zeeppoeder op en werd er heet water overheen gegoten. De tobbe werd afgedekt voor de nacht, zodat het lekker warm bleef. "Kan de was schoonbroeien", zei men. Het warme water kwam van de heetwaterstokerij. Daar kon je ook allerlei spulletjes huren die nodig waren voor het wassen, zoals tobbes, wringers, wasborden, borstels, stampers en droogrekken.
Op maandagmorgen in alle vroegte begonnen de vrouwen écht aan de was. Uit alle huizen kwamen ze naar buiten en zetten de tobbes op straat. De heetwaterstokers reden af en aan om water rond te brengen. De was die de hele nacht had staan weken, werd in nieuw sop gegooid. Met een klopper werd zeeppoeder met een beetje water opgeklopt, zodat het flink schuimde. Dit schuim werd in het schone hete water gegooid, en dan begon het schrobben. Eén voor één gingen de stukken wasgoed door de handen. Er werd net zo lang geborsteld en geschuurd tot alle vlekken verdwenen waren.
Dan moest er gespoeld worden. Rondom stonden emmers en teilen met spoelwater. Het spoelen was pas klaar als er geen restje zeep meer uit de was kwam.



De afbeelding “http://img135.imageshack.us/img135/3215/wasom9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



Om de witte was goed schoon te krijgen, gebruikten de vrouwen chloor; hier werd het wasgoed een beetje grauw en gelig van en om dát te verhelpen werd aan het spoelwater een 'zakje blauw' toegevoegd, dat - vreemd genoeg - het witte wasgoed kraakhelder en stralend wit maakte.
Na de witte was, begon men aan de bonte.

Drogen van de was
Als alles gespoeld en uitgewrongen was, werd het te drogen gehangen op grote houten rekken. Deze stonden gewoon op straat en bleven de hele nacht buiten staan. Alleen als het heel koud was of het regende, werd de was op lijnen en rekken in het huis opgehangen. "Het hele huis was dan vervuld van een verstikkende geur van drogende was en er was bijna geen plaats om door het huis te lopen..."
De volgende dag was het strijken geblazen...



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktrijders vestigen wereldrecord in achtbaan

Naaktrijders vestigen wereldrecord in achtbaan


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/4/1/6/media_xl_3825426.jpg?20100809111235



Meer dan honderd enthousiastelingen gaven zich bloot in het attractiepark Adventure Island in Groot-Brittannië. Ze reden naakt mee in de achtbaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel en tegelijk een wereldrecord te vestigen.







De roetsjbaan moest uiteindelijk drie ritjes maken om de 102 naakte pretparkbezoekers te kunnen laten deelnemen. Het vorige record in het pretpark Alton Towers telde slechts 32 naaktrijders waardoor een plaatsje in het Guinness Book of World records echt wel verzekerd lijkt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diana Ross - We Shall Overcome

Diana Ross - We Shall Overcome

Klik op de foto om haar te beluisteren






Diane Earle (Diana) Ross (Detroit, Michigan, 26 maart 1944) is een Amerikaanse soulzangeres. Ze werd bekend met The Supremes en heeft daarna een uiterst succesvolle solocarrière gehad.


Ze werd geboren als tweede in een gezin met zes kinderen. Dochter van Fred Ross (overleden, 19 november 2007). Samen met Mary Wilson, Florence Ballard en Barbara Martin vormde ze The Primettes in 1959. Nadat ze in 1960 een contract kregen bij Motown, veranderden ze de naam van de groep naar The Supremes in 1961. Barbara Martin verliet de groep kort daarna. In 1967 werden ze Diana Ross and the Supremes. Florence Ballard verliet de groep, waarna Cindy Birdsong erbij kwam en ze weer weer een zingend trio vormden. De groep nam 12 grote hits op in deze periode.

In oktober 1969 verliet Ross de groep en begon aan een solocarrière die ook succesvol bleek. Haar eerste grote hit was het lied Ain't No Mountain High Enough in 1970. Daarna speelde ze in een verfilming van het leven van Billie Holiday, Lady Sings the Blues en kreeg een Oscarnominatie voor die rol.

Ze bracht een album met duetten uit met Marvin Gaye in 1973, met de titel Diana and Marvin en scoorde een aantal grote hits. In 1975 kwam ze terug op het witte scherm in de film Mahogany en de titelsong Do You Know Where You're Going To werd een nummer 1 hit. Haar tweede, zelfgetitelde album kwam in de top 10 terecht.

In 1978 speelde Ross de rol van Dorothy in de filmmusical The Wiz. Michael Jackson vertolkte de rol van vogelverschrikker.

Haar duet met Lionel Richie, Endless Love, uit 1981 bleek de bestverkopende single uit haar carrière te zijn en was haar laatste hit op het Motown label. Ze had hierna een contract met RCA en na een paar succesvolle, en wat minder succesvolle albums keerde ze eind jaren '80 weer terug naar Motown, waar ze tot 2001 een contract mee had.

Op 16 en 17 oktober 2009 was Ross de hoofdact van Symphonica in Rosso 2009. Ross heeft in het Arnhemse GelreDome opgetreden voor zo'n 34.000 mensen per avond. Doordat de organisatie van de concerten TEG failliet ging, gaven Marco Borsato & friends twee extra concerten om de optredens van Ross te kunnen betalen. Ross is ook genoemd in het testament van Michael Jackson als voogdes voor de kinderen na zijn overlijden.





» Reageer (0)
08-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel volk op laatste (?) Doelse Feesten

Veel volk op laatste (?) Doelse Feesten





In het polderdorp Doel hebben volgens schattingen 15.000 tot 20.000 mensen een bezoek gebracht aan de 36ste Scheldewijdingsfeesten. In 2009 werd geopperd dat het de laatste wijding zou zijn, maar de feesten konden toch doorgaan door het recente arrest van het Gentse hof van beroep rond het sloopverbod.
 
Verdubbeling
"We stellen een verdubbeling vast van de tienduizend bezoekers van vorig jaar. Het absolute hoogtepunt was er omstreeks de late namiddag", zegt Jan Creve van Doel 2020. Ook was er een recordopkomst aan standhouders. "We zaten aan de maximumcapaciteit van 300 kraampjes op de rommel-, feesten-, en ambachtenmarkt. Hiernaast zijn er onder meer de plechtige Scheldewijding, muzikale animatie en enkele tentoonstellingen".
 
Volgens de organisatie zijn het zeker niet de laatste Feesten. "We zien de opkomst als een krachtig signaal naar de overheid. Er bestaat wel degelijk een maatschappelijk draagvlak voor de redding van Doel", aldus Creve.
 
Geen subsidies
In 2001 kondigde het Scheldewijdingscomité aan niet meer in te staan voor de organisatie van de festiviteiten. Daarop namen de bewoners van Doel en het comité Doel 2020 deze over via de Werkgroep Scheldewijdingsfeesten. Vorig jaar werd de subidiesteun voor de feesten gehalveerd, dit jaar was er geen steun meer. "Sedert de bekendmaking hebben we echter allerlei hulp gekregen uit alle hoeken van Vlaanderen", zegt Creve. "Ook verschillende muziekgroepen kwamen gratis spelen".
 
In de dorpskern van Doel wonen nog ruim tachtig mensen, en slechts twaalf gezinnen zijn nog eigenaar van hun eigen woning.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Art deco stijlbeweging van 1920 tot 1939

Art deco stijlbeweging van 1920 tot 1939


http://img267.imageshack.us/img267/5826/artdecosculpture.jpg


Art deco was een populaire stijlbeweging van 1920 tot 1939 die een weerslag had op de decoratieve en toegepaste kunst, bij zowel de architectuur, het grafische, industriële en interieurontwerp, als de beeldende kunst en kledingmode. De beweging was in zekere zin een mengelmoes van vele verschillende stijl- en kunststromingen uit de eerste decennia van de 20e eeuw.

Na de wereldtentoonstelling van 1900  in Parijs formeerde een aantal Franse kunstenaars een informeel collectief onder de naam “La Société des artistes décorateurs” (de sociëteit van de decoratieve vormgevers). Grondleggers waren o.a. Hector Guimard, Eugène Grasset, Raoul Lachenal, Paul Follot, Maurice Dufrene en Emile Decour. Het waren deze kunstenaars die een grote invloed zouden uitoefenen op de vormentaal van de art deco als geheel. De doelstelling was de leidende positie en ontwikkeling van de Franse decoratieve kunst te tonen aan de internationale wereld. In 1925 organiseerden zij in Parijs de wereldtentoonstelling met het licht op de toegepaste kunst onder de naam: “Exposition Internationale des Arts Décoratifs et Industriels Modernes” waarvan de kunsthistoricus Bevis Hillier later met het boek "Art Deco of the 20s and 30s" de term "art deco" afleidde.



http://img704.imageshack.us/img704/73/georgebarbier1.jpg
George Barbier


Het was de eerste tentoonstelling die artistieke vernieuwing als voorwaarde in zijn reglementen had opgenomen, wat leidde tot een keur aan nieuwe stijlelementen. Er ontstond ook een nieuw soort eclecticisme, waarbij kenmerken van verschillende stijlen en stromingen gecombineerd werden, zoals het expressionisme, kubisme, modernisme en functionalisme. Hierdoor kan het voorkomen dat een glazen vaas, een bronswerkje en een eetkamerameublement alle drie geclassificeerd kunnen worden als art deco, en tegelijk geen enkel uiterlijk stijlkenmerk gemeen hebben. Ook de internationale uitingen van de art deco verschillen op een groot aantal essentiële punten. Het vraagt in bepaalde gevallen een geoefend oog om in de architectuur b.v. late geometrische art nouveau niet te classificeren als art deco, omdat beide een stijloverlapping kennen. Art deco is meer het tijdvenster tussen beide wereldoorlogen rond een verzameling van verschillende stijlen die in ieder geval met elkaar gemeen hebben dat zij alle een reactie waren op de organische ornamentiek van de Duits-Oostenrijkse jugendstil en de Frans-Belgische curvilineaire art nouveau.

Het gebruik van de term art deco nam pas na 1971 een vlucht als gevolg van de door Hillier georganiseerde tentoonstelling in het Minneapolis Institute of Arts onder de naam Art Deco, en het als boek uitgegeven verslag daarvan: The World of Art Deco.

In de architectuur vormde art deco vaak een element binnen een andere architectuurstroming. In Nederland werd deze vormgeving bijvoorbeeld vaak geïntegreerd in de Amsterdamse School en ook het werk van de leden van de Stijlgroep is deels verwant aan de art deco. Bij de Amsterdamse School zijn dat de nadruk op de rechte en hoekige lijn en de toepassing van het verticaal cilindrisch gebogen vlak. Bij de Stijlgroep was dat de zo groot mogelijke eenvoud en abstractie, vaak vergezeld van het gebruik van de primaire kleuren. De Stijlgroep voerde een belangrijk aspect van de Nederlandse art deco tot in de uiterste consequentie door: dat van functionaliteit en zakelijkheid en kreeg hierom als reactie op de "Nieuwe Kunst" bekendheid onder de term Nieuwe Zakelijkheid. De aanhangers van deze richting waren wars van elke vorm van versiering en hielden bij het ontwerpen reeds rekening met de beperkingen van machinale productie. De consequentie hiervan op het uiterlijk van voorwerpen mag zeker ook als een van de stijlkenmerken van de art deco worden beschouwd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museumnacht in Antwerpen lokt 9.000 bezoekers

Museumnacht in Antwerpen lokt 9.000 bezoekers


http://img40.imageshack.us/img40/7877/museumschonekunsten.jpg


De jaarlijkse Museumnacht in Antwerpen heeft zowat 9.000 bezoekers gelokt. In zestien Antwerpse musea kon het publiek op een culturele reis door de tijd. Dat maakte organisator Prospekta bekend.

Naast de vaste collecties konden de deelnemers ook genieten van extra's. De musea pakten onder meer uit met vertellingen, een fotoshoot, film, muziek-, zang- en dansoptredens, zomerbars, miniconcerten en performances. Speciaal voor de Museumnacht werd door V-zit een fietsverhuur opgezet, om met de fiets op eigen tempo de musea te ontdekken.
 
De grootste publieksstrekkers waren het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten, het ModeMuseum, het FotoMuseum en het M HKA.
 
Bezoekers die hun polsbandje aanhouden, kunnen bovendien nog tot het einde van het jaar gratis de deelnemende musea bezoeken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xandria - Eversleeping

Xandria - Eversleeping

Klik op de foto om ze te beluisteren





Xandria is een Duitse symfonische metal band, opgericht door Marco Heubaum in 1997. De muziek combineert elementen van symfonische metal muziek met lichte elektronische elementen en rock.




» Reageer (0)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omapanty's zijn terug

Omapanty's zijn terug





Panty's die je niet ziet, maar je benen een iets bruinere tint geven, ook wel bekend als omapanty's, zijn terug. Gedaan dus zelfbruiners en zonnebanken, prachtige zomerbenen krijg je nu met hulp van kledij.


Hoe komt dat dit kledingstuk nu plots weer trendy is? Deze panty's werden namelijk in de jaren '80 gebombardeerd tot omakledij. Maar nu de leggings blijkbaar echt uit zijn en maxijurken alleen bij slanke, grote vrouwen werken en een nepkleurtje ook echt 'not done' is, hebben vrouwen tegenwoordig weinig keuze. Carla Bruni-Sarkozy werd er onlangs mee gespot, maar ook Beyoncé, Sarah Jessica Parker en Claudia Schiffer zijn er al fan van. Hun favoriet is Wolford's Luxe 9 (denier), maar verkopers zeggen dat de verkoop van natuurlijke tinten gestegen is.


Hoewel beautyjournalisten vrouwen proberen te overtuigen dat het aanvaardbaar is om bleek te zijn, lijkt dit alleen van toepassing op topmodellen met perfecte benen te zijn. Zeker de periode in de lente, net na de winter, is moeilijk voor bleke vrouwen, omdat ze dan nog geen gelegenheid kregen om te bruinen. Als je dan nog eens last hebt van spataders, zijn je benen niet je meest aantrekkelijke lichaamsdeel.

Natuurlijk
Toch zijn er wat regeltjes waar je je aan moet houden bij deze trend, zo moet je weg blijven van sokken waarop vermeldt staat dat ze een bruin kleurtje evenaren, want dit heeft alles behalve een natuurlijk effect. Het is de bedoeling dat het niet opvalt dat je de hulp kreeg van een panty voor je perfecte benen. Daarom is het belangrijk te letten op de naad aan de tenen. Als er een stukje nylon uit je peep toe sandalen hangt, geef je namelijk meteen je geheim prijs en dat is niet erg aantrekkelijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenrestaurant opent deuren in Sydney

Hondenrestaurant opent deuren in Sydney


http://img706.imageshack.us/img706/9752/hondaantafel.jpg



In de Australische stad Sydney is sinds kort een hondenrestaurant geopend. Het restaurant 'Chew Chew' is uitsluitend bestemd voor honden, hun baasjes of bazinnetjes mogen wel ter begeleiding mee naar binnen, maar kunnen er niets eten


'Chew Chew' biedt de honden een menu met onder meer biefstuk met champignons en kippenvleugeltjes. Andere specialiteiten van het huis zijn vissoep en lamsbotjes.


Volgens initiatiefnemer en eigenaar Naoko Okamoto van het resaurant blijkt zijn horeca-voorziening een echt gat in de markt te zijn. Hij zegt: "Veel mensen hebben me al laten weten op zoek te zijn geweest naar een plek waar ze met hun hond terechtkonden".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Ongewone maar snelle middeltjes tegen kwalen

Ongewone maar snelle middeltjes tegen kwalen





Er bestaan heel wat oudewijvenverhalen over hoe je het best koorts, hoofdpijn of een opgeblazen gevoel aanpakt. Helaas helpt het merendeel van deze raadgevingen niet. In sommige gevallen is het wel zo dat de meest bizarre middeltjes het beste werken, aldus Britse gezondheidsexpert Matthew Barbour.

Ga op je linkse zij liggen tegen indigestie
Wanneer een late maaltijd voor maagoprispingen zorgt, kan het helpen om op je linkerzijde te gaan liggen, aldus professor Peter Fairclough. Aangezien de maag aan de linkerkant van je lichaam ligt, zakt het zuur door op je linkerzijde te liggen naar beneden.  Een andere manier om dit op te lossen is door gebruik te maken van de zwaartekracht.  Zorg dat je hoofd ongeveer 10 cm hoger ligt dan je benen, zo kan je maaginhoud niet stijgen.

Havermoutpap tegen zonnebrand
Je neemt in dit geval best ibuprofen omdat dit de chemische stoffen die geproduceerd worden door de zonnebrand vermindert en zo de pijn beperkt. Ga vervolgens in een koel bad liggen, leg er een oude sok in die gevuld is met een handvol havermoutvlokken. Dit kalmeert en hydrateert namelijk de huid. Bij blaren kun je ook een doek weken in een mengeling van water en azijn, dit uitwringen en dit gedurende tien minuten op je huid leggen. De azijn trekt het water uit de blaar, versnel je het genezingsproces en beperk je de kans op een infectie. 

Honing helpt bij kater
Hoewel medicatie ook de pijn kan beperken bij een kater, helpt honing eveneens. Je kunt het leed verzachten door brood met honing, of andere voeding rijk aan fructose, te eten. Dit komt omdat fructose het lichaam helpt de alcohol sneller te verwerken. Honing is het rijkst aan dit soort suiker, andere goede bronnen zijn appels, kersen, druiven en tomaten.

Trappen tegen hielpijn
Hoge hakken kunnen bijdragen tot heel wat kwetsuren. Een op de vijf dragers heeft hierdoor een chronische ontsteking aan de ligamenten. De basis van dit probleem is een gespannen achillespees, als deze regelmatig gestretcht wordt, kan dit je op lange termijn helpen. Daarom is het belangrijker om als je hoge hakken draagt de trap in plaats van de lift te nemen. Bij het naar boven gaan, plaats dan de bal van de voet op de rand van de trap, duw je hiel naar beneden en hou dit vijf seconden vast. Herhaal deze beweging bij elke voet een paar keer per dag.

Open mond tegen boeren
Boeren laten is geen teken van een aandoening aan het spijsverteringsstelsel. Dit heeft vaak met slechte gewoonten als roken, kauwgom of te snel eten te maken, dit zorgt er namelijk voor dat meer lucht in je spijsverteringsstelsel opneemt. Door je mond open te houden zul je minder lucht inslikken en dus niet boeren.

Gebruik azijn op wondjes
De volgende keer dat je jezelf snijdt, laat dan koud water over de wond lopen, gebruik zeep om het te reinigen, breng dan wat azijn aan en oefen druk op de wonde uit. Zo stopt het bloeden, de azijn voorkomt infecties en versnelt het genezingsproces. Als je een insectenbeet hebt, trekt azijn het gif uit je lichaam wanneer dit verdampt.

Koud water tegen zweten
Het kan een half uur duren voor de hypothalamus, het deel van je hersenen dat dienst doet als thermostaat van je lichaam, beseft dat je gestopt bent met sporten, daarom blijf je langer zweten. Om dit te stoppen kun je je handen en polsen in ijskoud water houden gedurende enkele seconden. Er stroomt veel bloed door je handen. Je polsen zijn eveneens het gebied waar het bloed in de aders het dichtst tegen de huid komt. Door het frisse water gaat het koudere bloed meteen naar je hart, dit geeft de boodschap aan je hypothalamus om te stoppen met zweten. Je moet dit maar enkele seconden doen, daarna zullen je aders samentrekken waardoor er minder bloed kan passeren. In tien seconden geef je je aders de kans te ontspannen en daarna weer uit te zetten.

Groene thee tegen slechte adem
Uit onderzoek blijkt dat groene thee het meest efficiënt is om de slecht geurende stoffen die geproduceerd worden door bacteriën in je mond te elimineren. Kauwgom en muntjes zorgen voor meer van deze stoffen, omdat ze zorgen voor een hogere productie van speeksel, wat een goede voedingsbodem voor bacteriën is. Groene thee doodt niet alleen bacteriën, maar het neutraliseert ook geuren. Zorg ervoor dat de thee goed in alle hoekjes van je mond komt voor je het inslikt.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporten loopt op wieltjes met de Freecross

Sporten loopt op wieltjes met de Freecross



Freecross is een soort fitnessfiets, die je kan en mag gebruiken op de weg. Wie zichzelf een beetje doet zweten kan tot 500 calorieën verbranden in één uur, en zadelpijn is onmogelijk want deze 'fiets' heeft er geen.


 Het heeft wel drie wielen (twee vooraan en één achteraan), remmen en acht versnellingen die je armen, schouders, borstspieren, buiksperen, rug en benen versterken. Tegelijkertijd.

Om te sturen moet je je lichaamsgewicht verplaatsen in de richting waar je naartoe wil, om te bewegen maak je een stap- of loopbeweging, zoals op de langlaufmachine. Na een kwartiertje oefening kan de gemiddelde persoon de weg op.

Dat gaat vlot, zolang je de weerstand niet te hoog opbouwt. Maar zonder weerstand heb je geen echte work out. Je mag het jezelf dus niet te gemakkelijk maken, maar dat geldt ook voor de fitnesstoestellen of je zwemuurtje.


Het voordeel van de freecross is dat je ermee buitenkomt, en dat het weinig druk zet op je knieën of je rug. Het nadeel is dat het niet in België te vinden is. In bijvoorbeeld Groot-Brittannië kan je er huren voor een uur.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Guus Meeuwis - Het is een nacht

Guus Meeuwis - Het is een nacht

Klik op de foto om hem te beluisteren






Gustaaf Stephanus Modestus (Guus) Meeuwis (Mariahout, 23 maart 1972) is een Nederlands zanger en presentator, die samen met zijn begeleidingsband Vagant in de jaren negentig van de 20e eeuw en het eerste decennium van de 21ste eeuw enkele grote hits scoorde in Nederland en Vlaanderen.

Guus Meeuwis werd geboren in het plaatselijke klooster van Mariahout, een dorpje in de huidige gemeente Laarbeek, waar zijn ouders tijdelijk woonden. Meeuwis volgde het Stella Maris College, en studeerde vervolgens in Tilburg. Op het Stella Maris College werd al snel duidelijk dat Meeuwis artistiek en muzikaal begaafd was. Na een romantisch weekend in Brugge met zijn vriendin Valérie schreef hij het nummer Het Is Een Nacht. Met een groep vrienden won Meeuwis in 1994 met dit nummer het eerste AHC-Studentensongfestival op de ALSV Quintus in Leiden. De groep kreeg vervolgens een platencontract aangeboden door talentscout Willem van Schijndel. Zo ontstond de groep Guus Meeuwis & Vagant (vernoemd naar het café waar Meeuwis vaak optrad). Deze begeleidingsgroep bestond oorspronkelijk uit Marc Meeuwis, Jan Willem Rozenboom, Hugo van Bilsen, Robin van Beek en Dirk Oerlemans. In 2001 ging de groep uit elkaar.

In augustus 1995 verscheen het nummer Het Is Een Nacht op single. Deze werd Alarmschijf op Radio 538 en kwam binnen enkele weken op de eerste plaats van de Nederlandse Top 40, waar het nummer zeven weken bleef staan. In de Mega Top 50  stond het 36 weken genoteerd, waarvan 8 weken op nummer één. Uiteindelijk werden er meer dan een kwart miljoen exemplaren van verkocht. Opvolger Per Spoor  behaalde ook de eerste plaats van de Nederlandse hitlijsten en stond vijf weken op de ereplaats van de Mega Top 50. Toen in mei 1996 het debuutalbum Verbazing werd uitgebracht kwam dit direct binnen op de eerste plaats van de Album Top 100. Het behaalde uiteindelijk een dubbelplatina plaat, wat inhoudt dat er minstens 140.000 exemplaren van verkocht zijn.




» Reageer (0)
06-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat vrouwen beter doen dan mannen

Wat vrouwen beter doen dan mannen




We moeten er geen doekjes om winden: mannen en vrouwen verschillen op een heel aantal vlakken. Mannen zijn over het algemeen sterker en groter... maar het sterke geslacht moet ook best vaak de duimen leggen voor ons.

Op deze vlakken blinken vrouwen uit:

1)    Steun en toeverlaat
Vrouwen zoeken sneller hulp, vragen steun en troost van vrienden en delen hun problemen. Het gevolg is dat vrouwen zich emotioneel gezonder voelen.

2)    Gezonder eten
Meer dan mannen zullen vrouwen grijpen naar gezonde voeding. Soms om slank te blijven, maar vaak ook om een oprechte bezorgdheid om hun lichaam. Ze zijn ook vaker vegetariër, eten minder diepvriesmaaltijden en meer fruit en groenten. Al zullen we de glazen wijn en chocoladerepen best niet tellen...

3)    Immuniteit
Het immuunsysteem van vrouwen is sterker dan dat van mannen, met dank aan de oestrogenen die infecties helpen verslaan.

4)    Langer leven
Vrouwen leven gemiddeld een aantal jaren langer dan mannen. Van de honderdplussers is zelfs 85 procent een vrouw. Hier zijn verschillende verklaringen voor: mannen lijden vaker aan genetische defecten, en sterven dus meer als kind. Ze worden vaker ingezet in oorlogen, en hebben vaker dodelijke ongevallen en op middelbare leeftijd lijden ze vaker aan hartkwalen.

5)    Betere bazen
Met veel zijn ze niet, de vrouwelijke bazen en managers, maar onderzoek wees toch uit dat vrouwen het beter doen dan mannen. Omdat ze luisteren, coachen, multitasken en problemen beter oplossen dan mannen.

6)    Investeringen
Aan het gat in hun hand van hun vrouw te zien, zouden veel mannen zeggen dat vrouwen slechte investeerders zijn. Maar op de beurs hebben vrouwen 7 procent meer omzet dan mannen, omdat ze vaker op lange termijn denken, minder gemakkelijk mensen vertrouwen en voor zekerheid kiezen in plaats van voor risico's.

7)    Autorijden
Nog een cliché ontkracht: vrouwen veroorzaken minder en kleinere ongevallen dan mannen. Ze hebben ook minder kans om te sterven in een auto-ongeval, omdat ze minder vaak te hard rijden en vaker hun gordel dragen.

8)    Diploma's
Zeggen dat vrouwen slimmer zijn dan mannen gaat te ver, maar feit is wel dat meer vrouwen dan mannen afstuderen en diploma's halen. Het geheim zit in het karakter: vrouwen zijn braver, vlijtiger en meer plichtsbewust. Bovendien hebben ze minder de neiging zichzelf te overschatten, waardoor ze hun studie ook werkelijk aankunnen en afmaken.

9)    Zagen
Voor een man het zegt, zeggen we het zelf. Ja, wij kunnen goed zagen, veel beter dan mannen. Maar het zou niet nodig zijn als hij zijn deel van het huishouden zou doen en naar ons zou luisteren, natuurlijk.

10)    Praten
Vrouwen hebben een uitgebreidere woordenschat en spreken ook meer woorden uit per dag. Praten is voor vrouwen heel natuurlijk, en dé manier om frustraties, problemen en gelukkige momenten te delen met anderen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiroshima herdenkt slachtoffers atoombom

Hiroshima herdenkt slachtoffers atoombom



In de Japanse havenstad Hiroshima is de atoomaanval van 6 augustus 1945 herdacht, vandaag exact 65 jaar geleden. Voor het eerst woonde een Amerikaanse delegatie de ceremonie bij. Ook VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon was aanwezig.


65 jaar geleden dropte de Amerikaanse bommenwerper Enola Gay de eerste kernbom op Hiroshima. De bom heette 'Little Boy'. Harry Truman was toen president van de VS. Naar schatting 80.000 mensen kwamen daarbij om het leven en in de nasleep overleden nog eens zo'n 60.000 mensen aan de gevolgen van radioactieve straling. De stad werd volledig verwoest.

Op 9 augustus werd boven Nagasaki een tweede atoombom tot ontploffing gebracht: 'Fat Man'. Daarbij vielen nog eens 80.000 doden. Op 15 augustus gaf Japan zich over en kwam er een eind aan de Tweede Wereldoorlog.


Het was de eerste keer dat de VS een delegatie stuurden naar de herdenkingsceremonie. Een duidelijk signaal van president Barack Obama dat hij streeft naar een kernwapenvrije wereld.






Ban Ki-Boon heeft er voor gepleit dat dit jaar nog het akkoord in werking treedt dat een einde maakt aan kernproeven. "Laat ons 2012 als doel nemen", zei het hoofd van de volkerenorganisatie. Hij stelde ook voor vanaf volgend jaar geregeld topbijeenkomsten van de Veiligheidsraad bijeen te roepen "om onze beloften en verplichtingen verder op te volgen". Ban pleitte net als Japan voor een hele afbouw van nucleaire bewapening.


Ban was de eerste secretaris-generaal van de VN die in de Japanse stad Hiroshima de herdenking van het afwerpen van de eerste atoombom bijwoonde. Ook was voor het eerst de Amerikaanse ambassadeur aanwezig.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom bij de club van slechte huisvrouwen

Welkom bij de club van slechte huisvrouwen



Geen wanhopige huisvrouwen, geen echte of stoute huisvrouwen, maar sléchte huisvrouwen. Zo noemt de Nederlandse Mira Ahles zichzelf, en na haar onderhand beroemde tweet 'Waarom ontploffen die bommen toch altijd in mijn huis'? De reacties waren overweldigend. "Ik dacht altijd dat ik als enige mijn huis niet dagelijks aan de kant kreeg. Ik zat er naast', zegt de vrouw.

Het aantal vrouwen dat in net dezelfde situatie zat was zo overweldigend groot, dat besloten werd om een club op te richten, een Club van Slechte Huisvrouwen. Inmiddels zijn er 300 leden, 30 bloggers en de media-aandacht groeit, zowel in België als in Nederland.

Slogan
Als slogan koos de Club niets voor niets voor 'a clean house is a sign of a wasted life' (een proper huis is een teken van een verspild leven). 

"Deze club is voor alle vrouwen die durven toegeven dat ze geen perfecte huisvrouwen zijn.  Omdat zij het gewoon niet kunnen, niet leuk vinden, hier geen prioriteit aan stellen, het niet zonder hun schoonmaakster kunnen of waar het gewoon altijd een zooitje is. De ene vrouw vindt dit juist fijn en is er trots op, de andere zoekt naarstig naar tips om dit te veranderen", staat er letterlijk te lezen op hun website.

De term huisvrouw wordt daarbij ruim geïnterpreteerd:  iedereen die een huis, kamer of caravan heeft te onderhouden telt als huisvrouw. Of je werk, kinderen of een partner hebt, speelt geen rol.

Ontmoetingsplaats
Een politieke, feministische of strijdvaardige boodschap moet er niet achter gezocht worden. "Het is een ontmoetingsplaats voor vrouwen die tips en ervaringen kunnen uitwisselen zodat ze zich niet alleen voelen in de chaos", aldus Ahles in Het Laatste Nieuws.

Trots of zoekend?
De Club telt onderhand twee stromingen: trotse slechte huisvrouwen en zoekende slechte huisvrouwen. Die laatste wil wél graag een net(ter) huis, maar slaagt er niet echt in om het georganiseerd te krijgen. Zij zijn actief op zoek naar tips om het huishouden gemakkelijker te maken.

De trotse slechte huisvrouw
De eerste groep maalt er niet om dat het huishouden een lagere prioriteit heeft, en vindt het leuker uitstapjes te doen met de kinderen, tijd te maken voor de partner of af te spreken met vriendinnen.  De was en plas worden tussendoor gedaan, zonder er veel aandacht aan te besteden.

Het gevolg is stapels was, afwas en papieren overal in huis. Niet dat ze zich daarvoor niet soms schamen. Zo bekent Ahles de kinderen die komen spelen liever aan de deur af te geven, dan de ouders binnen te laten.

Stigma
"Het is niet zo zeer een taboe, maar wel een stigma. Als iemand aan de deur belt, ruim ik gauw wat op. Nu hoor ik dat ik niet de enige ben. Deze club is een feest van herkenning", aldus Ahles.

Tante Kaat
Valt het toe te juichen, dat vrouwen zichzelf niet langer de (onmogelijke) rol van perfecte huisvrouw toedichten, of net niet? Kritiek kon niet lang uitblijven, en in Het Laatste Nieuws kwam die van superhuisvrouw Tante Kaat. 

"Het is prettig dat de nieuwe generatie zich niet laat opfokken om de laat eindeloos hoog te leggen, maar het is daarom nog niet oké. Een perfect huishouden is al lang niet meer nodig, maar een beetje discipline moet er zijn", vindt ze.

Huisvlijt
"Ik heb geen begrip voor vrouwen die trots zijn op hun chaotische, vieze rommelhuis. Ze zeggen dat ze liever leven, maar wat is dat? Uren doorbrengen op Facebook, internet en twitter? Is dat leven? Een net en geordend huis maar sterk in de kop, huisvlijt is goed voor het hele gezin!"

De gouden raad
De gouden raad van tante Kaat? "Deze vrouwen zouden moeten noteren van kwartier tot kwartier wat ze per dag doen. Ze zullen toch hun verbazing vaststellen hoeveel uren pure flut daarbij zitten. Als ze nog maar de helft van die tijd spenderen aan het huishouden, zullen ze de naam van hun website snel kunnen veranderen. En dan kunnen ze terecht trots zijn."

Dat klinkt toch eerder alsof de superhuisvrouw wél blijft geloven in een perfect onderhouden huis. Het enige wat je moet doen, is stoppen met Facebook en Twitter... . De reacties van de meeste mannen sluiten zich daarbij aan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse minister wil paardenraces verbieden

Italiaanse minister wil paardenraces verbieden



De Italiaanse minister van Toerisme Michela Brambilla wil een einde maken aan de Palio-paardenrennen in haar land. De minister vindt dat de races vergelijkbaar zijn met het stierenvechten in Spanje.

De Palio-races worden in verschillende steden gereden, maar de wedstrijd in het Toscaanse Siena is veruit de bekendste. Elk jaar nemen tien paarden, die elk een wijk in de stad vertegenwoordigen, het tegen elkaar op. Deze traditie is al eeuwenlang onveranderd gebleven en lokt elke zomer tienduizenden bezoekers.

Dode en gewonde paarden
Brambilla wijst er evenwel op dat de dieren die aan deze wedstrijden deelnemen vaak worden uitgebuit en gevaar lopen. De paarden moeten aan hoge snelheid rond een plein racen, en dat leidt vaak tot valpartijen. Geregeld raken er paarden gewond nadat ze uitgleden over gladde kasseien. In veel gevallen worden de dieren daarna afgemaakt.

"We kunnen een les leren van Spanje", vindt de minister, verwijzend naar het verbod op stierenvechten in de Spaanse regio Catalonië. Dierenrechtenorganisaties verklaarden zich zeer verheugd met het voorstel. Of Brambilla haar slag zal thuishalen, is echter nog maar de vraag. Palio zorgt voor een massa toeristen, en vele plaatselijke politici zien die niet graag thuisblijven. Lokale gezagsdragers, onder wie de burgemeester van Siena, uitten al scherpe kritiek op het voorstel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonny Lang - Only A Man

Jonny Lang - Only A Man

Klik op de foto om hem te beluisteren






Jonny Lang (29 januari, 1981, Fargo) is een Amerikaanse blues- en gospelzanger.



Lang begon op zijn twaalfde met gitaar spelen, nadat zijn vader hem meenam naar Bad Medicine Blues Band, een van de weinige bluesbands in Fargo. Niet lang daarna nam Lang gitaarlessen van Ted Larsen, de gitarist van de Bad Medicine Blues Band. Na een paar maanden gitaarles stapte Lang in de band, die de naam toen veranderde in Kid Jonny Lang & The Big Bang.

De band verhuisde naar Minneapolis, Minnesota en gaven het album Smokin uit. In 1996 tekende Lang voor een contract bij A&M Records. Op 28 januari 1997 gaf Lang het muliti-platinum album Lie to Me uit. Het volgende album, Wander This World, werd uitgegeven op 20 oktober 1998 en werd genomineerd voor een Grammy. Vervolgend kwam op 14 oktober 2003 het album Long Time Coming uit. Lang maakte een cover van Edgar Winters Dying to Live. Langs nieuwste gospelbeïnvloedde album, Turn Around, kwam uit in 2006. Recent (?) ontving Lang een Grammy.

Meer dan tien jaar actief in de muziekwereld, tourde Lang met The Rolling Stones, Aerosmith, B.B. King, Blues Traveler, Jeff Beck, en Sting. In 1999 werd Lang uitgenodigd om op te treden voor het Witte Huis-publiek, met daaronder onder meer de toenmalige president Bill Clinton en Hillary Clinton. In 2004 vroeg Eric Clapton aan Lang om op te treden tijdens het Crossroads Guitar Festival om geld in te zamelen voor het Crossroads Centre Antigua.

Van 1993 tot 1996 was Langs achtergrondband The Big Bang. Deze groep bestond uit de drie oprichters van de Bad Medicine Blues Band: Ted Larsen op gitaar, zijn broer Michael Rey Larsen op drum en Jeff Hayes op basgitaar. Keyboardist Bruce McCabe trad in de band in 1995, nadat Lang en zijn jonge band hem imponeerde met hun setopening voor McCabe's band, The Hoopsnakes.

Van 1996 tot 2004 waren Paul Diethelm op gitaar, Bruce McCabe op keyboard, Doug Nelson op basgitaar en Billy Thommes op drum zijn achtergrondband. Nelson overleed na een verkeersongeluk in 2000 en werd vervangen door Billy Franze. Franze werd in 2003 vervangen door James Anton. Saxofoonspeler David Eiland kwam er in 2000 bij. In 2005 verving Lang de gehele band behalve Anton, en verscheen op akoestische gitaar. Hij trad op met Wendy Alane Wright tijdens de 2000 pre-Grammy party. Gitarist Reeve Carney was Langs openingsact voor verscheidene shows in 2005, 2006 en 2007.

Lang trouwde op 8 juni 2001 met zijn vriendin Haylie Johnson. Ze leven in Los Angeles, Californië. Lang keerde zich tot het Christendom na de dood van de vader van zijn vrouw in 2002.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!