Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond

Man leeft al jarenlang als 'Boomer de hond'


Gary Mathews in zijn hondenkostuum.


Al bijna dertig jaar leeft de 44-jarige Gary Guy, een Amerikaanse werkloze computertechnicus, als een hond. Hij draagt zijn haar in twee staartjes bovenop zijn hoofd, zodat hij net oortjes heeft, aan zijn nek draagt hij een ketting met 'Boomer'. Zijn verzoek om zijn naam officieel hierin te veranderen, werd echter geweigerd.


Zijn huis is gevuld met hondenspeeltjes en -magazines. Hij kan ook blaffen net als een hond. Gary Guy Mathews : "Soms ga ik net als een hond op mijn twee achterste 'poten' staan om te smeken. Mijn obsessies begon als kind met een tv-reeks uit de jaren '80 'Here's Boomer', dit gaat over een hond die mensen redt. Sindsdien, al bijna dertig jaar dus, laat ik me zo noemen. Ik voel me op mijn best in mijn Boomer-kostuum, dan wandel ik zo door de wijk als een echte hond."


Mathews vroeg aan de rechtbank om zijn naam officieel naar 'Boomer The Dog' te veranderen. "Sommige mensen denken dat ik gek ben, maar eens ze me leren kennen beseffen ze dat ik niet zo abnormaal ben. Ik word niet betaald om als een hond te leven, het zou natuurlijk fijn zijn moest dit wel gebeuren."


De rechter in Pennsylvania besloot echter dat Gary zijn naam niet mag veranderen, omdat die verwarring zou kunnen veroorzaken bij bijvoorbeeld de hulpdiensten.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anderhalf uur parkeren 22.782 euro

Anderhalf uur parkeren 22.782 euro





Een defecte parkeerautomaat heeft een 45-jarige man uit München behoorlijk laten schrikken. Na anderhalf uur parkeren toonde het display van de betaalautomaat in een parkeergarage in het Beierse Rosenheim een bedrag van maar liefst 22.782 euro.

Volgens de automaat heeft de Audi A3 van Stephan Schoor maar liefst 3.796 dagen en 17 uur in de garage gestaan. Dat komt neer op bijna tien jaar en vijf maanden. De Duitser nam contact op met parkeerbeheer.

"Ik heb op de alarmknop van de automaat gedrukt. Volgens de parkeerwachter moest het een technisch defect zijn. Hij bezorgde me een nieuw parkeerticket." Met het nieuwe ticket kon de man voor 1,50 euro de parkeergarage verlaten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Moore - Still got the blues

Gary Moore - Still got the blues

Klik op de foto om hem te beluisteren





Gary Moore



In 1970 formeerde hij samen met Noel Bridgeman en Bruce Shiels de groep Skid Row. De groep bestreek een breed scala aan muziekstijlen waaronder jazz, rock en blues.

Met deze groep verdiende Moore een reputatie in de muziekindustrie die al snel uitmondde in samenwerking met Phil Lynott.

Zijn eerste soloalbum bracht Moore in 1973 uit als de Gary Moore Band.

In 1979 startte hij, met hulp van Phil Lynott, een echte solocarrière. De combinatie van Moores gitaarspel en Lynotts stem leverden de single Parissienne Walkways (van het album 'Back On The Streets') op dat in april 1979 de Britse top tien haalde.

Na een serie stevige rock albums keerde Moore terug naar de blues met het album Still Got the Blues, met daarop bijdragen van B.B. King, Albert King en Albert Collins. Dit album was een geweldig succes.

Moore bleef bij de blues tot 1997, toen hij besloot te gaan experimenteren met moderne dancebeats in Dark Days In Paradise. Dit zette vele fans, en ook de muziekpers, danig op het verkeerde been.

Met het album Back to the Blues keerde Moore uiteindelijk terug op het vertrouwde bluesstramien.




» Reageer (0)
17-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies zelf wat je droomt

Kies zelf wat je droomt



Kussen met George Clooney, de loterij winnen of de wereld als Superman rondfladderen: het kan enkel in je dromen. Of toch niet? Het fenomeen van 'lucide dromen' bestaat waarbij je zelf dromen kan opwekken en bijsturen.


Het lijkt enkel een Hollywoodverhaal uit de nieuwste bioscoophit 'Inception' waar Leonardo Di Caprio ware dromen weet te manipuleren. Maar volgens droomdeskundigen kan iedereen bepalen waarover te dromen, al kan dat enkel in je eigen hoofd.


Heb je een 'lucide' droom, bepaal je zelf waarover je droomt, gaande van stoppen met roken tot het schrijven van een roman of een stomende affaire met Brad Pitt. Duizenden jaren geleden achtten Tibetaanse monniken het mogelijk om tijdens hun slaap over de Himalaya te vliegen of hun ziel met één of ander dier te laten versmelten.


Maar hoe lukt het bij de gewone sterveling? "Dromen doen we in principe enkel tijdens de REM-fase of Rapid Eye Movement", stelt de Amerikaanse droomexpert Mike Lowis, "en dat duurt gemiddeld slechts twee uren. Bij lucide dromen kan je langere tijd dromen". 


Waarom dromen wij? Volgens Lowis zijn dromen een slim mechanisme om onopgeloste problemen tijdens de slaap te vatten. Een andere mogelijke verklaring waarom we dromen, is dat op die manier het brein op die manier met gevaarlijk situaties weet om te gaan. "Een evolutionaire strategie, zeg maar, dat verklaart waarom zoveel dromen over bedreigingen en gevaarlijke situaties gaan", aldus de dromenkenner.


Hoe kan je dromen manipuleren? Volgens psychologe Debbie Winterbourne kan iedereen lucide dromen opwekken. Reeds in haar kindertijd lukt het haar en intussen geeft ze cursussen om de techniek aan te leren. "De sleutel is beseffen dat je aan het dromen bent terwijl je aan het slapen bent. Eén manier om dat te doen is een notebook naast je bed te houden. Meteen na het ontwaken, schrijf je alles neer. Na een tijdje herken je droomthema's. Door daar bewust van te worden, herken je ze in een volgende droom en weet je zo waarover je droomt. Eens je weet waarover je droomt, bepaal je zelf de onderwerpen".


15 procent behoeft geen training en kan makkelijk lucide dromen opwekken. Voor de anderen breekt een periode van intensieve training aan. Eenmaal gelukt, kan je het onderbewuste sturen, help je nachtmerries de laan uit en los je zelfs problemen op. Er in geloven dat het echt zal gebeuren, is een eerste vereiste.


De wetenschap buigt zich al langer over het fenomeen en bestempelen de lucide toestand als 'wetenschappelijk aanvaard'. Intussen zien ook sportpsychologen heil in het dromenbewustzijn. Dromen zouden een perfecte trainingsmethode zijn om een mentale en fysieke boost aan atleten te geven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Firenze dreigt zijn David te verliezen

Firenze dreigt zijn David te verliezen





Advocaten van de Italiaanse staat bereiden een zaak voor tegen de stad Firenze met als inzet de wereldberoemde David van Michelangelo. Volgens de advocaten van minister van Cultuur Bondi zijn er historische bewijzen opgedoken die aantonen dat het meesterwerk sinds de Italiaanse eenmaking in 1861 van de overheid is, zo meldt het Laatse Nieuws. Matteo Renzi, de burgemeester van Firenze, betwist dat. Hij belooft tot de laatste snik te vechten voor het beeld.

De rechtmatige eigenaar van David, die elk jaar 9,8 miljoen euro in het laatje brengt dankzij de ruim anderhalf miljoen bezoekers die hem komen bewonderen, zal ook de inkomsten opstrijken, en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portie woede maakt gezonder

Portie woede maakt gezonder



Wil je graag het laatste woord en kom je op voor je mening, wandel je gegarandeerd gezonder door het leven. Nieuw Amerikaans onderzoek bewijst dat een portie woede of argumentatiedrang goed zijn voor je gezondheid. Conflicten vermijden en de dingen op je maag laten liggen, leiden alleen maar tot meer stress.


Wie conflicten en argumenten tracht te omzeilen, ervaart abnormale fluctuaties van het stresshormoon cortisol. Volgens onderzoeksleider en psychologe Dr. Kira Birditt zijn we gelukkiger en meer ontspannen als we de lastige materies met onze partner, baas of kinderen op het juiste moment aanpakken in plaats van wrok te laten etteren. "Relaties hebben een belangrijke invloed op onze dagelijkse handelingen, vooral de problemen met een partner worden beter meteen aangepakt. Hoe we omgaan met problemen, beïnvloedt sterk ons dagelijks welzijn."


De onderzoeker ondervond echter dat de meeste mensen interpersoonlijke problemen trachten te vermijden. Daartoe werden gegevens van 1.842 volwassenen tussen 33 tot 84 jaar geanalyseerd. Vrijwilligers gaven hun eventuele argumenten mee of vertelden als ze de confrontatie bewust hadden vermeden. Ook speekselmonsters werden afgenomen.


Degenen die conflicten vermeden, bleken meer lichamelijke klachten als misselijkheid of pijn te ervaren. Ook het cortisolpatroon bleek hoger wat erop duidde dat ze langer stress voelden.


Cortisol kent een piek in de ochtend waarna het stresshormoon geleidelijk daalt. Mensen die argumenten vermeden, bleken 's ochtends een hogere stijging te kennen met een tragere daling tot gevolg. Zo kalmeerden ze gedurende de dag minder snel. Eerder onderzoek toonde al aan dat emotie oppotten, sneller doet sterven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

John Fogerty - Have You Ever Seen The Rain?

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Cameron Fogerty (Berkeley, Californië, 28 mei 1945) is een Amerikaans singer-songwriter. Hij is vooral bekend als voorman van de rockgroep Creedence Clearwater Revival. Karakteristiek is zijn raspende stem en pakkende gitaar-riffs.

Fogerty en zijn broer Tom vormden een bandje in El Cerrito, Californië, aan het eind van de vijftiger jaren, als Tommy Fogerty and the Blue Velvets. De naam werd, door toedoen van de platenmaatschappij die hen wilde contracteren (Fantasy), veranderd in The Golliwogs in 1964.

In 1968 bracht de band hun eerste album uit onder de naam Creedence Clearwater Revival. Deze naam had de band in 1967 aangenomen. Hierop stonden onder andere covers waaronder Susie Q en I Put a Spell on You, die hun eerste hits werden. Nadien volgde vele hitsingles waaronder Proud Mary, Fortunate Son, Up Around The Bend, Green River, Down On The Corner, Travelin' Band, Lookin' Out My Back Door, Bad Moon Rising, en Who'll Stop The Rain.

Door spanning onderling vertrok Tom na het zesde album Pendulum. De andere bandleden wilden meer invloed in de composities en uitvoering, aangezien Fogerty de bepalende factor was. Dit experiment duurde één album, Mardi Gras, en de groep ging in 1973 uit elkaar.

Fogerty bracht nadien enkele soloalbums uit. In 1973 brengt hij Blue Ridge Rangers uit met country-covers, waarbij hij alle instrumenten zelf bespeelt. In 1975 brengt hij John Fogerty uit waar onder andere Rocking All Over The World op staat, dat later een grote hit zal worden voor Status Quo. Ondertussen ruziet Fogerty met Fantasy Records over de royalty's van zijn CCR-songs. In 1985 komt Centerfield uit. Dit wordt een succes in de VS. Op dit album staat het nummer The Old Man Down The Road. Platenmaatschappij Fantasy klaagt Fogerty aan omdat dit nummer teveel zou lijken op Run Through The Jungle  van CCR. Fogerty wint het proces door de songs voor te spelen in de rechtszaal. Hierbij weet hij de rechter ervan te overtuigen dat het wel degelijk een andere song is. Maar de mogelijkheid op een eventuele reünie is voor altijd verkeken, zoals Fogerty in interviews benadrukt. Dit wordt versterkt door het overlijden van Tom Fogerty in 1990. In 1986 kwam het album 'Eye of the Zombie' uit, wat door critici slecht werd ontangen. Hierna trok Fogerty zich voor lange tijd terug uit de muziekwereld. In 1993 wordt Creedence Clearwater Revival in de Rock and Roll Hall of Fame  opgenomen. Fogerty weigert met zijn oud-collega's op te treden tijdens deze huldiging en speelt enkele CCR-nummers samen met Bruce Springsteen. Pas in 1997 komt Fogerty met een nieuw album, Blue Moon Swamp en wordt bekroond met een Grammy Award. In 1998 komt het live-album Premonition uit waarbij hij onder andere weer zijn oude CCR-songs ten gehore brengt. In 2004 wordt het album Deja Vu (All Over Again)  uitgebracht. Inmiddels zijn Fogerty en Fantasy Records weer verzoend met elkaar, wat Fogerty weer de gelegenheid geeft zijn oude repertoire op te pakken. De reden is dat Fantasy is verkocht en het nieuwe management de zaak met Fogerty schikt. In 2006 wordt onder het label van Fantasy een verzamelalbum uitgebracht van CCR-songs en songs van Fogerty zelf, genoemd "The Long Road Home".
Fogerty heeft in september 2007 een nieuw studio-album uitgebracht en gaat weer op wereldtournee. Dit nieuwe album heet "Revival". Als onderdeel van de "Revival Tour" trad Fogerty op 20 juni 2008 op in Ahoy Rotterdam.
Op 2 september 2009 komt er een nieuw album uit. Het is een vervolg van de "blue ridge rangers" uit 1973 en heeft als titel 'Blue ridge rangers rides again'. Het betreft hier wederom covers uit de country en western scene van o.a John Denver & Ricky Nelson. Ook staat hier een eigen cover op 'Change in the weather' van het album 'Eye of the zombie' uit 1986.


In songs als Who'll Stop The Rain, Have You Ever Seen The Rain en Fortunate Son levert Fogerty kritiek op de Vietnamoorlog. Vandaar dat deze muziek prominent aanwezig is in de populaire televisieserie Tour of Duty.
Met het album Deja Vu (All Over Again) levert Fogerty kritiek op de Irak-oorlog en wijst op de vergelijking (Deja Vu) met de Vietnamoorlog.

Veel liederen gaan over het diepe zuiden van Amerika. Fogerty kende dit deel van zijn land alleen uit verhalen, die hij als kind gretig tot zich nam, aangezien hij in een voorstad van San Francisco is geboren en getogen.
Het mysterieuze van het moerasland inspireerde hem tot songs als Walking On The Water, Green River, Born On The Bayou, Bad Moon Rising en It Came Out Of The Sky. Fogerty zingt hierom met een aangedikt 'Southern' accent en draagt vaak een houthakkersblouse.

Er gaan geruchten dat met Proud Mary mari(y)huanna bedoeld wordt. Fogerty zelf verklaart dat het verhaal draait om een stoomboot en dat hij vaak woorden en teksten achter elkaar zet omdat ze lekker klinken en niet altijd een verhaal te vertellen hebben. Zo is Willy and the Poor Boys, de naam van een CCR-album én een zin in het refrein van Down On The Corner, gebaseerd op Winnie de Poeh. Hieruit blijkt dus dat Fogerty niet altijd zijn teksten voor een onderliggende boodschap gebruikt.




» Reageer (0)
16-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe


Vandalen takelen Brussels Bloementapijt toe



Twee vandalen hebben zaterdagochtend het Bloementapijt op de Brusselse Grote Markt toegetakeld. Dat meldt het Brusselse parket.

De twee dertigers, die een glas te veel op hadden, waren over de omheining gekropen en tussen de bloemen gaan lopen. Een van hen was op de grond gaan liggen en had zwembewegingen gemaakt. Een politiepatrouille merkte de twee op en rekende hen onmiddellijk in.
 
De onderhoudsdiensten van de stad Brussel hebben het tapijt, dat over een oppervlakte van twee vierkante meter beschadigd was, hersteld. De twee vandalen werden na verhoor vrijgelaten en zullen later de factuur voor de herstelwerkzaamheden toegestuurd krijgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening

1 op 4 tienjarigen heeft eigen spaarrekening


http://img196.imageshack.us/img196/146/spaarrekening.jpg



Zestig procent van de tienjarigen krijgt gemiddeld 16 euro zakgeld per maand. Ook beschikt 1 op 4 van deze leeftijd al over een eigen bankrekening, zo blijkt uit cijfers van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
Vanaf hun twaalfde tonen kinderen interesse in banken. En toch beschikken heel wat tienjarigen al over een bankrekening. Kinderen kunnen op elke leeftijd een spaarrekening openen, zelfs zonder toestemming van de ouders. De bank moet de ouders daar niet van op de hoogte brengen.


Jongeren kunnen wel pas geld afhalen vanaf zestien jaar, met een limiet van 125 euro per dag. Ze mogen ook per dag voor hetzelfde bedrag aan overschrijvingen doen.

Met de toestemming van de ouders mogen kinderen al vanaf hun 12de zelf geld afhalen. Ook ouders mogen geld afhalen als dat 'in het belang is van het kind' . Vanaf 18 jaar mogen de jongeren vrij over hun geld beschikken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liever zand verkopen dan bedelen


Liever zand verkopen dan bedelen


http://img819.imageshack.us/img819/9433/takalakoyes.jpg


Zowat tweehonderd vrouwen in de Nigerese hoofdstad Niamey komen aan de kost door zand te verkopen. Je hebt er geen beginkapitaal voor nodig, alleen spieren en doorzettingsvermogen. Het harde labeur helpt de arme vrouwen hun trots te bewaren.


De vrouwen staan bekend als 'takalakoyes', een naam in het Zarma die verwijst naar het houten juk waarmee ze hun zware kalebassen met gezeefd zand transporteren. Ze leveren dat zand aan metsers die kleine opdrachten uitvoeren en aan marktkramers die hun klanten op een zuivere ondergrond willen verwelkomen. Maar de meeste afnemers zijn stedelingen die hun binnenplaats willen verfraaien met wit zand.


De takalakoyes zelf leven aan de rand van Niamey. Ze komen uit de dorpen in de buurt en trokken naar de hoofdstad op zoek naar werk. "Het is geen vrouwenwerk, maar we hebben geen keuze", zegt Hadi Moussa. Ze komt uit Karma, op ongeveer 50 kilometer van Niamey. "Als je veel kinderen hebt en het inkomen van je man zelfs amper voldoende is om iedereen te eten te geven, moet je wel iets ondernemen", zegt haar collega, Fati Gna. "We doen dit werk zodat we kunnen eten zonder te moeten bedelen."
 

Gna leunt afgepeigerd tegen een muur. 's Nachts ben ik zo moe dat ik bijna niet kan slapen", klaagt ze. De takalakoyes stappen drie tot vijf keer per dag naar plekken rond de stad waar goed zand te vinden is - aan de rand van akkers, in verlaten steengroeven of op rivierbanken. Overal kan je wel vrouwen zien zitten die zand aan het zeven zijn.


In de stad krijgen ze voor 20 kilogram zand ongeveer 250 CFA-frank, 40 eurocent. "Dat is verschrikkelijk weinig, en toch zijn er afnemers die nog proberen af te dingen", zegt Hadjia Haoua, een medewerkster van een organisatie in Niamey die werkt rond geweld tegen vrouwen. Gemiddeld verdienen de zandventers 750 tot 1000 CFA-frank (1,2 tot 1,5 euro) per dag. Dat is niet weinig voor een land waar veel mensen met minder dan een euro per dag moeten rondkomen.

Mery Abdou, een veteraan van de takalakoyes, zegt dat ze door geduldig sparen al een koe en vier geiten heeft kunnen kopen. Ramatou Ali, die nog maar drie jaar zand verkoopt, heeft al een lam kunnen kopen. Dit jaar hoopt ze ook genoeg bijeen te krijgen voor een matras voor haar dochter, die nog bij haar man op het platteland leeft.


Anders dan de grote zandleveranciers moeten de takalakoyes geen belastingen betalen. Maar ze krijgen het soms wel aan de stok met de eigenaars van de gronden waar ze hun zand vandaan halen. "Ze jagen ons weg, ze zeggen dat we hun erfenis opgraven", zegt Abdou.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke competitie met honingbijen in Ontario

Gekke competitie met honingbijen in Ontario


http://img818.imageshack.us/img818/2529/bijen3.jpg



In Aylmer (Ontario, Canada) is afgelopen weekend de jaarlijkse wedstrijd om het meest honingbijen verzamelen gehouden. Deze competitie mag gerust een van de meest bizarre ter wereld genoemd worden.



http://img821.imageshack.us/img821/7865/bijen2.jpg



 Er wordt een koningin onderaan de kin geplaatst, die zoveel mogelijk 'werksters' moet aantrekken. Uiteindelijk ging Tibor Szabo met de eer lopen. Het recordaantal bijen op een lichaam staat echter nog steeds op naam van Mark Biancaniello: hij kreeg in 1998 het gezelschap van maar liefst 350.000 zoemers, goed voor een extra gewicht van 40 kilogram.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer

Zonnepanelen gevaarlijk voor brandweer


http://img844.imageshack.us/img844/7759/zonnepanelen.jpg



Als zonnepanelen in brand staan, zijn ze gevaarlijk voor de brandweer. Dat staat in een memo van het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid, dat onder meer richtlijnen opstelt voor de brandweer.
 
Ook als de elekriciteit bij een brand wordt uitgeschakeld, blijven de panelen onder spanning staan. Daardoor lopen brandweerlieden het gevaar te worden geëlektrocuteerd als ze de brand met water proberen te blussen.
 
Het NIFV adviseert om bij brand de kabels van de panelen door te knippen met geïsoleerd gereedschap. Alleen dan kan de brand veilig worden geblust.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Zwarte beer tien dagen gekneld in plastieken pot

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een zwarte beer is na tien dagen met zijn kop vast te hebben gezeten in een plastieken pot eindelijk bevrijd uit een hachelijke positie. Het zes maanden oude welpje kon al die tijd niet eten of drinken, wat bijna leidde tot de dood. Verzorgers konden de moeder echter verdoven en de pot verwijderen.

Het welpje belandde plots van de hemel in de hel bij het speuren naar eten in een container in Florida. Sindsdien probeerden buurtbewoners en een team verzorgers om de moeder om de tuin te leiden en zo het welpje uit de benarde situatie te redden. Telkens was de moeder iedereen evenwel te slim af. Na dik tien dagen proberen werd de beer stilaan opgegeven, maar finaal werd hij toch gered.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren

Belgische frank welkom in Kringwinkels Genk en Tongeren




Wie nog bankbiljetten van 100 tot 10.000 Belgische frank rondslingeren heeft, kan van 15 september tot en met 2 oktober terecht in de Kringwinkels van Genk, Tongeren en Bilzen. Volgens de Nationale Bank van België is er nog zo'n 169.221.281 euro aan oude Belgische frank niet ingewisseld. Het gaat om 15.727.456 biljetten.
 
Vzw De Koop Kringloopcentrum wil iedereen nu de gelegenheid geven om van dat oude geld af te geraken. Het bedrag dat klanten te veel betalen in oude Belgische frank krijgen ze terug in euro.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen

Eerste ommegang van Hasseltse Virga Jessefeesten afgelast door de regen


http://img534.imageshack.us/img534/1813/virgajessebeeld.jpg


De eerste ommegang van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten in Hasselt is omwille van de regen afgelast. Er werden 25.000 toeschouwers verwacht voor deze 45ste editie. De mensen die een ticket voor de tribune hadden, kunnen het kaartje tot eind augustus gebruiken voor een gratis toegang tot een Hasselts museum naar keuze. Dat maakte het Hasseltse Virga Jessecomité bekend.


"Het stadsbestuur en het comité betreuren het afgelasten van de eerste ommegang. We onderzoeken of er een bijkomende ommegang georganiseerd wordt", vertelt communicatieverantwoordelijke Luc Smeets.
 

Woensdag 18 augustus om 19.30 uur, zondag 22 augustus en zondag 29 augustus om 15 uur vindt nog een ommegang plaats. "De politie had voor de eerste ommegang zondag 25.000 bezoekers geteld. Rond 15.30 uur kregen die de afgelasting te horen. Na overleg met diverse instanties nemen we donderdag 19 augustus een definitieve beslissing omtrent een extra ommegang", aldus Smeets.




» Reageer (0)
15-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Jean Frédéric Bazille was een Frans impressionistisch kunstschilder.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille-3.jpg?t=1281876465
Portret van Jean Frédéric Bazille,  geschilderd door Pierre-Auguste Renoir


Jean Frédéric Bazille (Montpellier, 6 december 1841 – Beaune-la-Rolande, 28 november 1870) was een Frans impressionistisch kunstschilder.

Bazille werd geboren in 1841 in Montpellier in het zuiden van Frankrijk in een aanzienlijke familie. Zijn belangstelling voor schilderkunst werd gewekt door Alfred Bruyas, een plaatselijke kunstverzamelaar, die ook Courbet en een aantal impressionisten steunde. In 1862 gaat hij studeren in Parijs, naast medicijnen studeerde hij ook schilderkunst onder Charles Gleyre, waar hij Monet, Renoir en Sisley ontmoette. In 1963 maakte het viertal buitenstudies in Fountainbleau, het bos nabij Parijs.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Bazille-Jean-Frederic-2.jpg?t=1281876641



In 1864 bleek Bazille zijn medicijnen-examens niet gehaald te hebben en hij besloot zich volledig op het schilderen toe te leggen. In vergelijking met zijn vrienden was hij financieel goed af en hij hielp hen waar hij kon. Hij huurde samen met Monet een studio en Monet bracht hem in contact met Jongkind en Boudin. In 1866 werd voor het eerst een werk van Bazille toegelaten tot de 'Salon', een stilleven. Een ander werk werd afgewezen. Vanaf dat moment worden zijn werken echter regelmatig tot de 'Salon' toegelaten. Later huurde Bazille een studio in de buurt van Café Guerbois, het ontmoetingspunt voor de impressionisten. Door de invloed van Manet en Courbet ging Bazille experimenteren met figuur schilderen in de open lucht. In 1870 schilderde Bazille zijn beroemde 'Bazille's Studio, rue de la condamine', waar Monet, Renoir, Manet en ook Zola op te zien zijn. Het werk tekent de goede verhoudingen die de kunstenaars onderling hadden.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Jean-Frdric-Bazille.jpg?t=1281876710



Hij werd in 1870 doodgeschoten bij Beaune-la-Rolande in het departement Loiret tijdens de Frans-Duitse Oorlog. Hij stief op 29-jarige leeftijd




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen

Modellen defileren op langste catwalk in Kopenhagen




Tijdens de Copenhagen Fashion Week is vandaag het record van de langste catwalk gebroken. Meer dan tweehonderd modellen defileerden door de Deense hoofdstad op een catwalk van één mijl, of 1,609 kilometer, lang, zo meldden de organisatoren.

100.000 toeschouwers
De modellen, een aantal van hen waren zo van de straat was geplukt, showden in de regen creaties van vijfhonderd Scandinavische modelabels. Meer dan 100.000 toeschouwers stonden langs de catwalk die was gebouwd in de winkelstraat Stroeget. De show kostte 2,5 miljoen Deense kroon (335.000 euro), aldus de organisatoren.

Volgens de website van Guinness World Records stond het vorige catwalkrecord op 1.594,7 meter. Dat was gevestigd in april 2010 in Thailand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sade - Smooth Operator

Sade - Smooth Operator

Klik op de foto om ze te beluisteren






Sade Adu (Ibadan, Nigeria, 16 januari 1959) is het pseudoniem van de Britse zangeres Helen Folesade Adu. Samen met Paul Spencer Denman, Andrew Hale en Stuart Matthewman vormt zij de band Sade (spreek uit sjaadee).

Sade is geboren in Ibadan (Nigeria) als dochter van een Nigeriaanse vader en een Engelse moeder. Als haar ouders uit elkaar gaan verhuist ze op haar vierde met haar moeder en oudere broer Banji naar Colchester in Engeland.

Sade raakt geïnteresseerd in paardrijden, ze koopt een paard van het geld dat ze met haar zaterdagbaantjes verdient. Deze hobby is ook terug te zien in de videoclip van de single Never As Good As The First Time.

Daarnaast luistert Sade naar soulmuziek zoals die gedraaid wordt in de disco vlakbij de Amerikaanse legerbasis. Als ze naar een concert gaat van de Jackson Five raakt ze vooral geboeid door het feit dat ze een uiteenlopend publiek trokken.

Sade is ook geïnteresseerd in mode, vandaar dat ze in 1977 een driejarige studie aan de Londense kunstacademie St. Martin's begint. Tussen de bedrijven door zingt ze in de door bassist/gitarist Ray St. John opgerichte latin/soulband Arriva. Het nummer Diamond Life (de oorspronkelijke titel van Smooth Operator) is van zijn hand. Als Arriva in 1980 ter ziele gaat wordt er een nieuwe band opgericht: Pride. Sade, die inmiddels haar eigen boetiek heeft geopend en ook actief is als fotomodel, vormt het achtergrondkoortje met Barbara Dickinson; Nick Moxom is de leadzanger.

Pride bouwt een live-reputatie op in zowel Londen als New York. De band trekt zelfs de aandacht van Spandau Ballet-manager Steve Dagger en staat in 1982 op het punt om een contract te krijgen, dat gaat echter niet door.

Ondertussen heeft Sade de kunst van het songschrijven ontdekt en ze richt met Pride-leden Paul Spencer-Denman (bas), Stuart Matthewman (gitaar/sax) en Paul Anthony Cook (drums) een eigen band op die haar naam draagt.

In december 1982 debuteert Sade in de hoofdstedelijke jazzclub Ronnie Scott's en krijgt al snel meer aandacht van de pers dan het zieltogende Pride. Later komt toetsenist Andrew Hale erbij.

In 1985 weet Sade een rolletje te bemachtigen in de film Absolute Beginners (naar het boek van Colin Macinnes); ze speelt een nachtclubzangeres die het speciaal voor deze film geschreven Killer Blow vertolkt. Mede-auteur is Simon Booth, gitarist van collega-band Working Week. Op 13 juli staat Sade in het Wembley stadion tijdens Live Aid.

In het najaar van 1985 verschijnt het tweede album. Promise levert de singles Sweetest Taboo, Is It A Crime ? en Never As Good As The First Time op. De clips voor deze nummers zijn gelijktijdig opgenomen. Albumtrack Jezebel groeit uit tot een live-klassieker.

Vanaf januari 1986 toert Sade met een vernieuwde bezetting waarin de Amerikaanse zanger Leroy Osbourne, gitarist Gordon Hunte en trombonist Jake Jacas (als vervanger van Terry Bailey) zijn opgenomen. In april 1986 staat Nederland op het programma.

Sade breekt het concert in Frankfurt af omdat de pers haar voortdurend lastigvalt. Op 20 juni 1986 staat ze op een groots anti-apartheidsconcert in het Londense Clapham Common.

Na afloop van de Promise-tournee verhuist Sade naar Madrid en duurt het tot 1988 voor er weer een nieuwe plaat verschijnt; het op de Bahama's opgenomen Stronger Than Pride. De singles zijn het titelnummer, Paradise, Nothing Can Come Between Us, en Turn My Back On You. Tijdens de bijbehorende tournee, die in november 1988 Nederland aandoet, zijn Dave Early en Gordon Matthewman vervangen door, respectievelijk, Blair Cunningham en James McMillan.

Op 11 oktober 1989 trouwt Sade met de Spaanse filmregisseur Carlos Scola, maar als dit huwelijk binnen de kortste keren op de klippen loopt keert ze terug naar Engeland. Bij wijze van therapie breekt ze eigenhandig een huis af om het steen voor steen weer op te bouwen.

In 1994, na afloop van de tournee, verhuist Sade naar Ocho Rios, Jamaica waar ze in het huwelijk treedt met producer Bob Morgan. Op 21 juli 1996 krijgen ze een dochter Ila.

Na een lange periode van bijna 10 jaar bracht Sade begin februari 2010 een nieuw album uit getiteld Soldier of Love.




» Reageer (0)
14-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dans met mij



De afbeelding “http://img84.imageshack.us/img84/3530/tanged3.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.

 
dans met mij
onder de sterrenhemel
tot niets meer overblijft
en we voor altijd vergeten zijn
 
dans met mij
in oeroude wouden
waar natuur ons wijsheid schenkt
en levenskracht van de bomen druipt
 
dans met mij
over glooiende heuvels
waar ze zoeken naar iets
om in te geloven
 
dans met mij
laat ons zijn wie we zijn
dans met mij
tot aan het einde der tijden




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe verminder je rug- en nekklachten

Hoe verminder je rug- en nekklachten


http://i719.photobucket.com/albums/ww193/dayaken/rugklachten.jpg?t=1240678516



Wie kent het niet, na een stressvolle werkdag kom je thuis met een pijnlijke rug en nek. Na een tijdje kunnen deze klachten zich opstapelen en uiteindelijk escaleren. Toch kun je via enkele simpele stappen de pijn danig verminderen. Wij sommen enkele handige tips op om van die vervelende nek- en rugklachten af te komen.

Pijn in de rug komt vaak voort uit een slechte lichaamshouding. Kies daarom steeds een geschikte bureaustoel en stel hem correct in. Zet de zithoogte zo dat je knieën een hoek van 90 tot 105 graden maken. Je armleuningen zouden net iets hoger moeten komen als de hoogte waarom je ellebogen op de bureau liggen.

Probeer steeds rechtop te zitten met ontspannen schouders en verander af en toe lichtjes van houding anders zet je bepaalde spieren en wervels onder te grote druk. Probeer om het uur een beetje te stappen. Ga eens een koffietje halen, print een documentje af, of ga eens naar het wc. Plaats je werkobjecten steeds in een werkcirkel rond je, dingen die je niet nodig hebt mag je best wat verder weg plaatsen.

Probeer je nek wat te ontlasten door je klavier en beeldscherm recht voor je te zetten. De ideale afstand van jezelf tot het beeldscherm bedraagt een 60 à 70 centimeter, zorg ervoor dat je net over je scherm kan heen kijken en maak af en toe kleine, korte bewegingen met je hoofd. Zo maak je je nek los en zorg je voor een korte adempauze.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!