Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbijgangster dumpt kat in vuilnisbak

Voorbijgangster dumpt kat in vuilnisbak

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Ik hoop dat ze die vrouw vinden
!!!





In het Engelse Coventry is een vrouw gefilmd terwijl ze op straat een kat oppakte en het dier in een vuilnisbak keilde. Ze sloot het deksel en wandelde door.

De baasjes van de kat Lola haalden het dier 15 uur later uit de vuilnisbak nadat ze haar hadden horen miauwen. Het ontzette koppel, Stephanie en Darryl Mann, bekeken daarna de beelden van hun bewakingscamera. Daarop zagen ze een vrouw van ergens in de vijftig jaar oud hun huisdier eerst aaien en dan bruusk in de bak stoppen.

Het koppel heeft de beelden nu online gezet in de hoop de vrouw te vinden. Lola is inmiddels bekomen van haar hachelijk avontuur.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leugens troosten het leven

"Leugens troosten het leven"



We doen het allemaal, vaak zelfs zonder te denken, en soms meerdere keren per dag: liegen. Psychologen proberen ons ervan te overtuigen dat het vertellen van leugens, zelfs hele kleine, zeer slecht zijn voor een relatie. Maar is dat zo? Kunnen leugens net geen troost bieden aan de harde realiteit? Die vraag wordt gesteld in het boek 'Truth to Tell'.


Volgens de theorie is de waarheid de essentiële basis voor je psychische gezondheid. Enkel door helemaal eerlijk te zijn; maken we ons leven beter. Leugens laten immers een emotionele vlek na op onze relaties. In plaats van de waarheid te verbergen, moeten we elke gedachte en emotie meteen uitdrukken, ongeacht of dit woede, wrok en walging betreft. De vraag die de Britse auteur Mavis Cheeck zich stelt: 'hoe haalbaar is dergelijk leven van complete eerlijkheid?'


Toen haar eigenste man een afwijzend leugentje verzon wanneer een bevriend echtpaar hen uitnodigde, stelde de auteur zich de vraag: hoe zou het koppel zich voelen als we doodleuk vertellen dat we geen zin hebben in hun gezelschap? Het zette haar aan tot het schrijven van een boek waarin ze haar personage Nina een week lang de volle waarheid liet vertellen. Die radicale eerlijkheid paste ze ook zelf toe: een week lang leefde ze zonder leugens. Daar lukte ze helemaal niet in, al op de eerste dag scheen het te gemakkelijk om te liegen.


Leugens, vertelt uit vriendelijkheid, komen het vaakst voor. Onderzoekers noemen deze leugens de 'sweet little lies', mensen hanteren ze minstens éénmaal per dag. Ernaast bestaan de grotere leugens. Bedoeling is ons hiermee aantrekkelijker, interessanter en jonger te maken. Op datingsites lijken deze leugens schering en inslag: onwaarheden over fysieke verschijning verschijnen er gratis en voor niets. 


Mannen zouden anders liegen, zo blijkt uit onderzoek van de University of Virginia. Mannen neigen rond de acht leugens tijdens een avondje uit te vertellen, in de hoop er zelf attractiever en beter uit te zien. Vrouwen neigen meer beschermende leugens te vertellen. Een vrouw zal eerder complimenten maken in de hoop dat anderen haar zo vertrouwelijker en aardiger vinden.


Volgens de schrijfster zijn troostende leugens net ons sociale cement. De waarheid heeft immers een wreed kantje, ze kunnen iemands wereld opblazen. Zonder 'sweet, little lies' zitten we allemaal thuis met de gordijnen dicht, in de hoop dat de wrede wereld snel weg zou gaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 'shit box', het toilet dat u overal uit de nood helpt

De 'shit box', het toilet dat u overal uit de nood helpt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Iedereen kent vast wel het gevoel: een grote boodschap moeten doen, maar geen toilet in de buurt. Dankzij de 'shit box' zijn die zorgen voortaan van de baan. Het plooibare karton verandert in een wip in een bruikbare wc, die honderd kilo kan dragen. Dankzij de biologisch afbreekbare plastic zak die u er vervolgens in plaatst, steunt u bovendien het milieu.

Het idee komt van Richard Wharton, een bekende Londense ontwerper. "Dit draagbare toilet is zeker handig op campings of festivals", legt de Brit uit. "Als de natuur roept, is het toch beter dat je kont ergens op kan steunen." De 'shit boxen' worden in China gemaakt en zijn in verschillende modellen en kleuren te verkrijgen.

Wharton verliest ook de goede zaak niet uit het oog. Zijn ultieme droom is om zijn uitvinding te introduceren in vluchtelingenkampen. "Daar speelt hygiëne een belangrijke rol. Als die mensen mijn ecologisch toilet gebruiken, zouden er wel eens minder ziektes kunnen uitbreken", klinkt het hoopvol.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje Laura Dekker mocht niet uit Portugal vertrekken

Zeilmeisje Laura Dekker mocht niet uit Portugal vertrekken



Het Nederlandse meisje Laura Dekker (14), dat zaterdagochtend vanuit Gibraltar aan haar veelbesproken solozeiltocht rond de wereld is begonnen, mocht helemaal niet uit Portugal haar reis aanvatten. Dat meldt de Portugese politie. Precies daarom week Dekker naar Gibraltar uit.

De voorbije twee weken was Dekker in Portugal om de laatste voorbereidingen van haar reis te doen. Volgens berichten vertrok ze van daar ook op reis, maar dat bleek zaterdag niet te kloppen. Haar manager Peter Klarenbeek meldde toen dat ze geen media-aandacht wilde en naar Gibraltar was gevaren, om haar solotocht daar aan te vatten.
 
De realiteit is iets genuanceerder, blijkt uit een communiqué die de Portugese marine op haar website heeft gepubliceerd. "Laura Dekker beschikte over geen enkel document om alleen af te varen met dat type zeilboot", leest het document. "Volgens de Portugese wet voldeed het jonge meisje niet aan de noodzakelijke voorwaarden om de haven van Portimao te mogen verlaten."
 
Vorige week woensdag 18 augustus voerden de Portugese autoriteiten de laatste controle uit van Dekker en haar boot. Later die dag vertrok ze in het gezelschap van haar vader en haar manager naar Gibraltar. De politie begeleidde hen tot buiten de Portugese wateren. "Ze zeiden de Portugese politie dat ze de zeiluitrusting gingen testen", aldus nog de marine.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens en Gunter van stash - I need a Women


 Sarah Bettens en Gunter van stash - I need a Women

Om hun te beluisteren druk op de foto







Sarah Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Gunter-Verspecht-from-Stash.jpg?t=1282505478



Stash is een Vlaamse muziekgroep waarvan Gunter Verspecht de frontman is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reuzen lokken ruim 800.000 kijklustigen naar Antwerpen

Reuzen lokken ruim 800.000 kijklustigen naar Antwerpen


http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/14/5/12/media_xl_3840237.jpg?20100822184345


Antwerpen was de voorbije drie dagen volledig in de ban van de reusachtige houten poppen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe. Meer dan 800.000 mensen doorkruisten volgens de organisatoren de stad om een glimp op te vangen van het spektakel "De Duiker, zijn hand en de Kleine Reuzin".

De Duiker werd vrijdagnamiddag uit het Kattendijkdok getakeld. Nadat hij zijn verloren, afgehakte hand uit het Bonapartedok had gevist - een verwijzing naar de legende over het ontstaan van Antwerpen - kon zijn zoektocht naar zijn nichtje, de Kleine Reuzin, beginnen. Zij was eerder op de dag ontwaakt op het Sint-Jansplein.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/0/4/5/media_l_3840185.jpg?20100822184302


 

De reuzen doorkruisten de hele stad, maar pas zaterdagavond vonden ze elkaar terug op het Sint-Jansplein. Zondag stond er nog een picknick met hen op het programma in Park Spoor Noord, waarna ze richting Kattendijkdok trokken. Daar lag de boot op hen te wachten, waarmee ze de Scheldestad verlieten. Het spektakel bracht meer dan 800.000 mensen op de been, een toestroom die de verwachtingen van de organisatoren overtreft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder

Gustav Klimt was een Oostenrijkse symbolistische schilder

Klik op de foto om een filmpje met zijn werken te bekijken






Gustav Klimt (Baumgarten (Wenen), 14 juli 1862 – Wenen, 6 februari 1918) was een Oostenrijkse symbolistische schilder en een van de meest prominente leden van de Wiener Secession, de Weense jugendstilbeweging.

Klimt werd geboren in de buurt van Wenen in een armoedig gezin. Zijn vader was goudgraveerder. Wellicht heeft dit Klimt beïnvloed bij zijn gebruik van goud in zijn schilderijen. Hij kreeg zijn kunstzinnige opleiding op de Weense Kunstgewerbeschule für Kunst und Industrie in de jaren 1879-1883. Vrijwel tot aan de eeuwwisseling werkte hij in een klimaat dat geschapen was door Hans Makart, een dominante figuur in de Weense kunstwereld. In zijn begintijd werd het werk van Klimt niet gewaardeerd door de gevestigde orde, die zijn schilderijen pornografisch vond. Om zich af te zetten tegen de traditionele opvattingen richtte Klimt de Wiener Secession op, de Oostenrijkse variant van de jugendstil of de modern style. Klimt kreeg later erkenning en werd benoemd tot eredocent van de universiteit van München en Wenen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/klimt-moeder-en-kind.jpg?t=1282481795
Moeder en kind


Klimt overleed op 56-jarige leeftijd. Hij is begraven op het Hietzinger Friedhof in Wenen. Op de steen staat zijn typerende handtekening gebeiteld.


Symboliek, erotiek, uitgesproken zin voor het decoratieve en bevallige verfijning kenmerken zijn schilderijen en tekeningen. In zijn allegorische  voorstellingen en in zijn talrijke portretten weeft hij op een ongeëvenaarde manier gestileerde kleurvlakken door elkaar als een soort patch-work. Met een oneindige tederheid behandelt hij uitsluitend de vrouw in zijn werk. Zijn werk getuigt van een groot vakmanschap, een grote gevoeligheid en een zin voor kleur.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dood-en-leven.jpg?t=1282481930
Dood en leven naast elkaar


De Nederlandse kunstenaar Jan Toorop is een belangrijke inspiratiebron geweest voor Klimt. Het fijne spel van vloeiende lijnen is een opvallende overeenkomst tussen Toorop en Klimt. Klimt heeft grote invloed gehad op collega kunstschilders, zoals Egon Schiele en Oskar Kokoschka. Het werk van Klimt is sterk verwant met dat van de Belgische symbolist Fernand Khnopff.


Gustav Klimts werk bestaat vooral uit schilderijen, maar hij heeft ook muurschilderingen, tekeningen en collages vervaardigd. Diverse daarvan zijn tentoongesteld in het Secessionsgebouw. Klimt is veel geroemd voor het gebruik van goud in zijn schilderijen. Dit is ook zichtbaar in het hieronder afgebeelde schilderij uit 1901, Judith I.



http://img691.imageshack.us/img691/588/judithy.jpg
Zie haar triomfantelijke lach en  het hoofd van Holofernes in haar handen



De ongenaakbare wrede vrouw die hier is afgebeeld is kenmerkend voor de stijl van Klimt. Enerzijds beeldt hij vrouwen flatteuzer af dan ze in werkelijkheid zijn. Anderzijds ontneemt hij hen tegelijkertijd het vrouwelijke en moederlijke. Een ander zeer beroemd schilderij is 'De kus', waarin een grote man, gekleed in een zeer opzichtige kamerjas, een vrouw innig omhelst.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/klimt_de_kus.jpg?t=1282483103
De kus


De kus is een schilderij dat hij in de periode 1907-1908 maakte. Het schilderij is pas in de Flower-power-tijd wereldberoemd geworden en is sindsdien veel afgebeeld op ansichtkaarten en posters.

Het schilderij toont een grote man die een vrouw op haar wang kust. De man heeft een kamerjas met daarop hoekige symbolen om; de kleren van de vrouw tonen ronde symbolen. Het stelletje staat op de rand van een afgrond, in een veld vol bloemen. Of Klimt daar een symbolische bedoeling bij had, is niet bekend.

Klimt werkte in Wenen en Klimts visie op de Weense seksuele moraal van die tijd heeft zijn werk sterk beïnvloed. De Weners waren in het openbaar afkerig van seksualiteit, maar de prostituees deden goede zaken. De werken van Klimt tonen (veelal roodharige) dames in uitdagende posities, waardoor hij in zijn stad als een omstreden persoon werd gezien. Klimt liet zich tijdens het schilderen veelvuldig omringen door naakte dames en stond bekend als een vrouwenjager die wars was van de conservatieve zeden. Men kan De kus zien als een afbeelding van lust en/of liefde, maar ook van de weerstand van de vrouw tegen de seksuele driften van de man (de vrouw kust namelijk niet terug). De laatste visie wordt vooral door feministen gedeeld.

In de achtergrond heeft Klimt goud verwerkt, waarbij hij verschillende technieken door elkaar heeft gebruikt. Deze technieken had hij waarschijnlijk van zijn vader geleerd, die goudgraveerder was.

Het schilderij hangt in de Österreichische Galerie Belvedere in Wenen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/gustav-klim1.jpg?t=1282482424

Gustav Klimt stierf op 56 jarige leeftijd




» Reageer (0)
22-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse middenklasse verdwijnt, VS wordt derdewereldland

Amerikaanse middenklasse verdwijnt, VS wordt derdewereldland



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/17/1/12/media_xl_3840012.jpg?20100822135812



Volgens Der Spiegel, Duitslands grootste en invloedrijkste weekblad, verdwijnt de Amerikaanse middenklasse langzaam maar zeker en lopen de Verenigde Staten het gevaar een derdewereldland te worden.


Der Spiegel oordeelt dat als gevolg van de wereldwijde financiële crisis de middenklasse in de VS van de kaart geveegd zal worden. Volgens het artikel beginnen steeds meer Amerikanen te beseffen dat de American Dream een nachtmerrie is geworden: de jobmarkt krimpt zienderogen, lonen stagneren al decennialang en de ongelijkheid tussen sociale klassen neemt dramatisch toe.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/1/6/4/media_l_3840034.jpg?20100822135144



Meer dan een jaar na het officiële einde van de recessie blijft de werkloosheidsgraad boven de 9,5 procent. Maar dat is slechts het officiële cijfer. Voeg er de mensen bij die niet meer naar werk zoeken, of zij die overleven met een parttimejob waarmee ze slechts enkele honderden dollar per maand verdienen en van hun spaargeld moeten leven, dan loopt de werkelijke werkloosheidsgraad op tot 17 procent.


In zijn jaarlijks rapport waarschuwt het landbouwministerie tevens dat de "voedselonzekerheid" toeneemt en dat 50 miljoen Amerikanen vorig jaar onvoldoende voedsel konden kopen om gezond te blijven. Een op acht Amerikaanse volwassenen en één op vier kinderen overleven dankzij voedselbonnen van de overheid. Dat zijn waanzinnige cijfers voor de rijkste natie ter wereld.


Vorige week lanceerde de leidinggevende online columniste Arianna Huffington de apocalyptische waarschuwing dat "Amerika op weg is een derdewereldland te worden". In een recent coververhaal onder de titel 'So Long, Middle Class' somde de New York Post 25 statistieken op die aantonen dat "de middenklasse systematisch weggevaagd wordt".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gigantische ratten teisteren noorden van Engeland

"Gigantische ratten" teisteren noorden van Engeland





In West Yorkshire in het noorden van Engeland kampen ze momenteel met een rattenplaag. De knaagdieren dringen zelfs huizen en woonkamers binnen? Sommige beesten zijn wel zo groot als een kat, meldt The Sun.

Brandon Goddard uit Bradford slaagde erin een van de 'monsters' dood te schieten. Vier anderen konden wegvluchten. "Het waren eerder 'Ratzilla's' dan ratten," aldus Goddard. "Ik ben zo snel als ik kon weggelopen. Wie weet hoeveel er nog rondlopen eens ze zich voortplanten."

Het doodgeschoten exemplaar is vermoedelijk een inheemse soort uit Zuid-Amerika en is twee keer groter dan de gewone Britse soorten. Laura Drake, van een Britse zoogdierenvereniging, vermoedt dat het hier gaat om een beverrat; een Zuid-Amerikaans knaagdier dat vaak een "gigantische rat" wordt genoemd. Het was algemeen verondersteld dat beverratten twintig jaar geleden al uitgestorven waren in Groot-Brittannië, maar volgens Drake is het "niet onmogelijk dat er overlevenden zijn." (br.hln)


De beverrat.

http://img203.imageshack.us/img203/7605/beverrat.jpg


De beverrat of nutria (Myocastor coypus) is een groot Zuid-Amerikaans aquatisch knaagdier, dat als exoot ook in Europa en Noord-Amerika voorkomt. Het is de enige nog levende soort van de familie Myocastoridae en het enige lid van het geslacht Myocastor.

De beverrat is een groot, op een rat  gelijkend knaagdier. De schaars behaarde staart is cilindervormig en loopt uit in een punt. De vacht bestaat uit glanzend bruine en geelbruine dekharen en een grijze ondervacht. De wintervacht is dikker dan de zomervacht. De snuit, kin en de meeste snorharen zijn wit, behalve de bovenste snorharen, die zwart zijn. De snorharen worden tot 130 millimeter lang. De buitenzijde van de snijtanden zijn oranje van kleur. De voorpoten hebben klauwen.

De beverrat wordt 36 tot 65 centimeter lang en vier tot negen kilogram zwaar. De staart is 25 tot 45 centimeter lang. Mannetjes worden over het algemeen groter dan vrouwtjes: mannetjes zijn gemiddeld 60,3 centimeter lang en 6,5 kilogram zwaar, vrouwtjes 59,3 lang en 6 kilogram zwaar.

De beverrat heeft verscheidene aanpassingen aan een aquatisch leven. Tussen de tenen op de achterpoten heeft een beverrat zwemvliezen. De ondervacht is waterdicht. De neusgaten en de mond kunnen worden gesloten, en ogen, neusgaten en kleine oren zijn hoog op de kop geplaatst, zodat ze tijdens het zwemmen boven water steken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sanne Salomonsen - Where Blues Begins

Sanne Salomonsen - Where Blues Begins

Klik op de foto om haar te beluisteren





Sanne Salomonsen is een Deense zangeres, geboren 30 december 1955. Ze was onder andere lid van de Anne Linnet Band



» Reageer (0)
21-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeienmelk, ouder dan je denkt

Koeienmelk, ouder dan je denkt


http://img36.imageshack.us/img36/4838/koeien.jpg



Het gebruik van koeienmelk voor onder meer zuivelproducten werd al veel eerder toegepast dan tot nu toe gedacht. Nederlandse onderzoekers van de Universiteit Leiden en het Rijksmuseum van Oudheden hebben samen met Britse onderzoekers aangetoond dat in de periode rond 6.000 voor Christus in Syrië al koeien werden gehouden voor de melk. De archeologen publiceren hun ontdekkingen morgen in het gezaghebbende tijdschrift Nature.


Tot nog toe werd aangenomen dat het houden van koeien voor de melk begon omstreeks 3000 voor Christus. Aan de hand van scherven van prehistorisch aardewerk die in Syrië zijn opgegraven, konden de Leidse archeologen met behulp van Britse onderzoekers vaststellen dat koeien al 3000 jaar eerder voor de melk werden gehouden. Veelal werden daar gelijk producten als kaas en boter van gemaakt, omdat melk snel bedierf. Het waren dus niet de Nederlanders met hun vele melkproducten maar de Syriërs die als eersten runderen molken, stellen de onderzoekers.

De ontdekkingen zijn gedaan bij de opgraving in het Syrische Tell Sabi Abyad, waar de archeologen al jarenlang een prehistorische nederzetting uit de periode 7000-5500 voor Christus onderzoeken.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 gepensioneerde leerkrachten aan de slag in 2009

100 gepensioneerde leerkrachten aan de slag in 2009



Tijdens het schooljaar 2009-2010 gingen 101 leerkrachten ouder dan 65 jaar aan de slag in het onderwijs. Dat blijkt uit cijfers van het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Pascal Smet (sp.a).

Volgens het kabinet gaat het meestal om mensen die scholen gedurende een korte periode uit de nood helpen bij een tekort aan vervangers.
 
Vanaf 1 september 2009 mogen leerkrachten die 65 jaar of ouder zijn weer voor de klas staan. Daarvoor was dat wettelijk niet mogelijk.
 
Verdeeld per onderwijsniveau ging het om 34 leerkrachten in het basisonderwijs, 24 in het secundair onderwijs, 4 in het deeltijds kunstonderwijs, 19 in de centra voor volwassenenonderwijs en 21 in het hoger onderwijs. Eén leerkracht presteerde uren in meer dan één onderwijsniveau.
 
Beperkte impact
Die 101 leerkrachten zijn goed voor 9,82 voltijdse eenheden, ofwel een voltijdse prestatie voor een volledig schooljaar. Het gebruik van de maatregel is dus voorlopig nog beperkt.
 
De verwachting is overigens dat de groep gepensioneerde leerkrachten ook in de toekomst beperkt zal blijven. Het is trouwens ook niet de bedoeling dat gepensioneerden meer en meer onderwijsopdrachten uitvoeren, luidt het.
 
"Het aanwerven van een gepensioneerde moet een soort noodoplossing blijven. De toewijzing van een opdracht aan een gepensioneerde gebeurt enkel op voorwaarde dat er geen andere geschikte kandidaat wordt gevonden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilmeisje officieel begonnen aan tocht rond de wereld

Zeilmeisje officieel begonnen aan tocht rond de wereld




Het zeilmeisje Laura Dekker is vanochtend vanuit Portugal vertrokken richting de Canarische Eilanden. Dat heeft haar manager Peter Klarenbeek gezegd. Met het vertrek begint haar solozeilreis officieel.
 
De 14-jarige Laura wil graag de jongste zeilster ooit worden die onafgebroken rond de wereld zeilt. Ze vertrok niet uit de haven van de Portugese stad Portimao, zoals veel media verwachtten, maar uit een andere haven, onder meer om de pers te ontwijken.
 

In Portugal trof ze de afgelopen twee weken de laatste voorbereidingen. Bij de Canarische Eilanden wacht ze het einde van het orkaanseizoen af voordat ze de Atlantische Oceaan oversteekt.

Het record waar Laura op jaagt staat nu op naam van de Australische Jessica Watson, die haar soloreis een paar dagen voor haar zeventiende verjaardag afrondde. Laura Dekker wordt 17 op 20 september 2012.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunter Neefs - Just a gigolo

Gunter Neefs - Just a gigolo

Klik op de foto om hem te beluisteren





Günther Neefs is een Vlaams zanger. Hij werd in Mechelen geboren op 21.09.1965

Hij is de zoon van Louis Neefs die op eerste Kerstdag 1980 samen met zijn vrouw om het leven kwam bij een verkeersongeval in Lier

Studies lagere afdeling humaniora - richting mechanica en twee jaar architectuur tekenen, later nog fotografie, automechanica en bedrijfsbeheer in avondschool.
In 1985 begint hij bij de Gery's Big Band en zeg maar dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan want in 1990 neemt Günther bij de band al een gedeelte van de zang op zich.

Günther vind een vaste job als verkoper in een grote garage, staat hij volledig op eigen benen en vindt nu de tijd geschikt om aan een carrière als zanger te werken. Günther Neefs is sterk gemotiveerd begonnen aan de opbouw van zijn programma. Pop, rock, covers, maar vooral eigen werk, want hoewel zijn stem erg aan die van Louis doet denken, is Günther vast besloten een eigen richting in te slaan.

Günther is de zwartste blanke van Vlaanderen, zegt Philippe Coppens. Een diepgewortelde basstem, die met zoveel power en kwetsbaarheid tegelijk kan zingen, kom je niet rap tegen. Daarom is Günther geknipt om de Motown muziek bij het Vlaamse publiek te (her)introduceren.





» Reageer (0)
20-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MOMA leent De bedreigde moordenaar uit aan René Magritte museum

MOMA leent 'De bedreigde moordenaar' uit aan René Magritte museum


Het René Magritte museum in Brussel


"De bedreigde moordenaar", een belangrijk werk van René Magritte, zal van 7 september tot 2 januari worden tentoongesteld in het René Magritte Museum in Brussel. Het MOMA (Museum of Modern Art) in New York gaf het schilderij in bruikleen als onderdeel van een exclusieve overeenkomst.

"De bedreigde moordenaar" vormt een tweeluik met "De geheimzinnige speler". Beide werken zijn geschilderd in 1927. Ze zullen samen tentoongesteld worden gedurende vier maanden.
 
"De bedreigde moordenaar" toont een sobere kamer met daarin een zetel waarop een naakt vrouwenlichaam ligt. De moordenaar is eigenlijk klaar om te vluchten maar blijft verstild staan om te blijven luisteren naar een grammofoonplaat. Hij is op dat moment omsingeld door twee andere mannen die voorzien zijn van een knuppel en een grijpnet. Ook buiten aan het balkon staan er drie mensen op de uitkijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onwaarschijnlijk: ouders ontdekken op kerkhof dat hun zoon dood is


Onwaarschijnlijk: ouders ontdekken op kerkhof dat hun zoon dood is


http://img801.imageshack.us/img801/218/kerkhof.jpg


Onwaarschijnlijk droevig verhaal uit de regio van Rijsel: Elie Langlet en Josiane Vermeersch gingen naar de begrafenis van haar broer, maar ontdekten op het kerkhof het graf van hun... bloedeigen zoon. Geen van beiden wist dat hij een dikke maand eerder omgekomen was.

De ouders deden de gruwelijke ontdekking toen een nichtje plots vroeg wie er in de grote grafkelder lag. "Daar liggen de dode mensen die geen familie hebben of niet het geld hebben om een graf te betalen", antwoordde schoonvader Jean-Claude. En dan las de jonge meid het naamplaatje van de recentst overledene voor: Olivier Langlet, 1968-2010.


Elie en Josiane geloofden niet wat ze hoorden. Ok, Olivier had al enkele weken niets meer van zich laten horen, maar dit kon toch onmogelijk over hun zoon gaan? "Twee dagen voor de begrafenis van zijn nonkel heb ik een boodschap achtergelaten op zijn gsm en een briefje in zijn bus achtergelaten, kwestie van hem te verwittigen", vertelt Josiane. "We vonden het vreemd dat hij niet komen opdagen was. We waren van plan om hem een bezoek te brengen."


Nog steeds vol ongeloof belde Christophe, de tweede zoon van Elie en Josiane, naar de begrafenisondernemer om de identiteit van de begraven persoon te controleren. De tweede voornaam en de geboortedatum klopten inderdaad, de wereld van de ouders stortte nu helemaal in. "In twee à drie seconden is iedereen beginnen huilen", vertelt Jean-Claude. "Josiane ging er helemaal onderdoor. Ze was daar om afscheid te nemen van haar broer en ontdekt vervolgens dat ook haar zoon onder de grond ligt, hoe ondenkbaar is dat."


Olivier was vader van een twintigjarige dochter. Uit het politierapport blijkt dat hij op 5 juli een natuurlijke dood gestorven is. Rest natuurlijk nog de vraag hoe zo'n miscommunicatie tot stand kunnen komen is. "Ik woon nu al 24 jaar bij hem in de buurt", aldus Josiane. "Ik ben de hele zomer thuis gebleven. Zowel op het politierapport als de overlijdensakte stond de naam van beide ouders. Ze konden me ook terugvinden via de berichten die ik op zijn gsm achtergelaten heb." Vandaag wacht de familie nog steeds op antwoorden, al blijft hun voornaamste bekommernis nu om Olivier een waardig afscheid te bezorgen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pianist zonder armen verrast jury in China's got talent

Pianist zonder armen verrast jury in 'China's got talent'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Op tienjarige leeftijd verloor Liu Wei beide armen. In plaats van zielig in een hoekje te kruipen, besloot de dappere Chinees echter piano te gaan spelen. En kijk waar het hem nu gebracht heeft: als een echte virtuoos weet hij de jury en het publiek van 'China's got talent' te beroeren. Met nu al 200.000 YouTube-kliks is hij goed op weg om de nieuwe Susan Boyle te worden.

Het noodlot sloeg toe tijdens een spelletje verstoppertje: Liu Wei werd geëlectrocuteerd, met een dubbele amputatie tot gevolg. Toen hij negen jaar later piano wilde leren spelen, kreeg hij geen steun. Zelfs zijn leerkracht gaf er de brui aan omdat hij geen evolutie zag in zijn voetenspel. De Chinees ging dan maar zelf koppig door, met dit verbluffend resultaat.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen voelen meer chronische pijn

Vrouwen voelen meer chronische pijn


http://img822.imageshack.us/img822/8483/ziek.jpg


Migraine en darmproblemen komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook blijken pijnstillers blijken minder goed te werken bij vrouwen .


Volgens psychologe Jennifer Kelly ervaren vrouwen anders de pijn. Uit haar onderzoek blijkt immers dat vrouwen wereldwijd met meer chronische pijn kampen en er ook meer en langer last van hebben. De reden ligt bij de genen en bepaalde hormonen. Ook haar sociale rol maakt dat zij pijn anders ervaart.


Nog volgens de psychologe dienen vrouwen een andere pijnbehandeling te krijgen. Zo zouden dames meer last hebben van de pijn, voelen ze de pijn langer en keert deze vaker terug. Een vrouwenleven kan zo in het teken van pijn komen te staan, met depressie en in de ergste zin, arbeidsongeschiktheid als kwalijk gevolg.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekendje hoogzomer

Weekendje hoogzomer



Wie dacht dat de zomer na een grijze en kletsnatte week voorbij was, mag opgelucht ademhalen. We krijgen een zomers weekend dat vandaag al begint met temperaturen tot 28 graden. Gelijkaardige temperaturen zijn er ook voor de rest van het weekend. Goed nieuws voor Pukkelpop en voor toeristen die naar de Kust willen, al zal het daar zaterdagmorgen wellicht bewolkt zijn. Geniet ervan, want zondag dreigt al onweer en volgende week keert de frissere Belgische kwakkelzomer terug.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Videocassettes hadden Julie en Mélissa kunnen redden

Videocassettes hadden Julie en Mélissa kunnen redden





Deze beelden hadden Julie en Mélissa kunnen redden. In december 1995 namen agenten tientallen videocassettes in beslag bij Marc Dutroux. Als ze toen allemaal grondig bestudeerd zouden geweest zijn, was België misschien wel een groot trauma bespaard gebleven. Hijzelf zat in die periode in de cel voor kleinere misdaden. De beelden, die woensdagavond uitgezonden werden door een Nederlandse zender, werden ook al tijdens het proces-Dutroux in 2004 getoond.






Op een van de video's is te zien hoe Dutroux een minderjarig en vooraf gedrogeerd meisje verkracht. Daarnaast toont het monster ook fier de schuilplaats die hij in zijn kelder bouwde, waar hij ongestoord zijn slachtoffers kon martelen. Duidelijke aanwijzingen van pedofilie dus, die hem een verlengd verblijf in de gevangenis hadden moeten opleveren. In plaats daarvan werd Dutroux echter vrijgelaten. Sommige cassettes werden hem zelfs terugbezorgd. (br.hln)


Bekijk hier de Nederlandse reportage.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!