Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo

Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo


In Manhattan werd de 56-jarige Suzie onlangs ook mama.


In de dierentuin Burgers' Zoo van het Nederlandse Arnhem is de vijftigjarige chimpansee Jimmie vrijdag opnieuw moeder geworden van een gezonde baby. De aap is daarmee de oudste chimpanseemoeder van Europa.

Jimmie kreeg al acht keer eerder een jong, maar het laatste is inmiddels alweer 16 jaar oud. De nieuwste telg is een echt nakomertje, zegt de dierentuin. Jimmie handelde de bevalling ondanks haar leeftijd helemaal zelf af.

Vandaag gaat het duo voor het eerst naar buiten. De andere chimpansees in de groep zijn zeer geïnteresseerd in de kleine en gedragen zich heel beschermend, zegt een woordvoerster.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leverziekten doden 60 procent meer mensen

Leverziekten doden 60 procent meer mensen



Steeds meer mensen sterven aan leverziekten. In tien jaar tijd werden 60 procent meer beschadigde, uitgeputte en verziekte levers vastgesteld. De oorzaak daarvan zijn het overmatige alcoholgebruik, overgewicht en de toename van het aantal gevallen van hepatitis C.

In het Verenigd Koninkrijk stierven in 2008 9.719 personen aan leverziekten, tegenover 6.058 in 1998. Daarmee is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in het land, en de enige die jaar na jaar meer levens eist. Over twintig jaar zou het aantal sterfgevallen nog eens verdubbelen.

Beschadigde lever, ook bij tieners
Eén van de grote schuldigen is overmatige alcoholconsumptie, volgens sommigen deels in de hand gewerkt door de dalende kostprijs ervan. De lever, die giftige stoffen zoals alcohol neutraliseert, kan zwaar aangetast worden door overmatige alcoholconsumptie, wat tot geelzucht, coma, cirrose en zelfs de dood kan lijden.

Beschadigde lever ten gevolge van overmatig drinken werd lang geassocieerd met alcoholisme en oude(re) personen. Maar experten stellen steeds vaker schade vast in levers bij tieners, die ook steeds meer drinken.

Sommigen, zoals Don Schenker, gaan zover om voor te stellen om veel meer belastingen te heffen op zware alcohol, in de hoop de consumptie ervan te doen drinken.

Kanker
Overgewicht is ook een belasting voor de lever, en de vrees bestaat dat te zware senioren vaker zullen sterven aan leverfalen. Tegelijk stijgt het aantal leverkankers (uitzaaiingen niet meegerekend).

Hepatitis C
Tot slot is ook de toename van hepatitis C een van de oorzaken voor de stijging in leverziekten. In de jaren '70 en '80 werd de ziekte door bloedtransfusies en gedeelde naalden overgedragen. Ondertussen wordt bloed gescand en naalden gesteriliseerd. Dat hepatitis C echter nog doden maakt, is onaanvaardbaar, zo zegt Brits parlementslid David Amess. "Hepatitis C is perfect behandelbaar, dus er is gewoonweg geen excuus."

Eerder vandaag meldde een nieuwe studie nog dat zware drinkers langer leven dan geheelonthouders. Maar tegelijk heeft overmatig alcoholmisbruik ook vele gezondheidsnadelen, zoals osteoporose en zelfs psoriasis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze

8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze



83 procent van de Belgische vrouwen met symptomen van menopauze zegt geen behandeling te volgen tegen de typische kwaaltjes. Amper één op vijf van de vrouwen die kampen met menopauze symptomen, wordt ook effectief gediagnosticeerd met menopauze. Dat blijkt uit een studie van InSites Consulting naar aanleiding van de lancering van een nieuw medicijn.


De menopauze, de fase in het leven van een vrouw waarin overgeschakeld wordt op onvruchtbaarheid, gaat gepaard met lichamelijke, psychische en relationele gevolgen.


De meest gekende symptomen zijn opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Op lange termijn kan menopauze ook een hand hebben in hart- en vaatziekten, osteoporose en vroegtijdig overlijden.


Artsen blijken de symptomen van menopauze niet gemakkelijk te herkennen. Eén op drie vrouwen hielp haar arts door menopauze te suggereren en deed dus aan zelfdiagnose. Gemiddeld verstrijken er acht maanden tussen de eerste symptomen en de officiële diagnose. InSites Consulting besluit dat er in ons land te weinig aandacht is voor het begin van de menopauze.


83 procent van de ondervraagde vrouwen volgt geen behandeling tegen de kwaaltjes. Van de vrouwen die wel een hormonenbehandeling volgen, zegt acht op tien daarover tevreden te zijn. Een gekende behandeling tegen de menopauze is een hormoonbehandeling.


Het onderzoek is gebaseerd op een staal van vierhonderd vrouwen van 38 tot 58 jaar met perimenopausale symptomen via een online enquête.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem Koerse

Waregem Koerse


http://img821.imageshack.us/img821/3315/waregemkoerse.jpg



Waregem Koerse is een paardenwedren in de Belgische stad Waregem. De wedstrijd vindt elk jaar plaats op de dinsdag na het laatste weekend van augustus, in de Gaverbeek-hippodroom in het centrum van de stad. Op deze dag zijn er vaak 40.000 toeschouwers aanwezig. Het hoogtepunt van de race, de Grote Steeple Chase van Vlaanderen, is de grootste wedren van Vlaanderen. Het prijzengeld behoort tot de grootste van België.
Net als de paardenrennen in het buitenland is Waregem Koerse ook een society-event dat elk jaar tal van ondernemers, hooggeplaatste ambtenaren en bekendheden aantrekt. Jean-Marie Pfaff is één van de Bekende Vlamingen  die er jaarlijks aanwezig zijn.



http://img28.imageshack.us/img28/3807/waregemkoerse1.jpg


Modieuze kleding en dameshoeden vormen het decoratieve element van het sportevenement. Op de markt te Waregem staat het gelijknamige beeld van de Vlaamse beeldhouwer Jan Desmarets.



http://img251.imageshack.us/img251/3563/jandesmarets.jpg
Jan Desmarets


Geschiedenis

De koers bestaat sinds 1848  en telt acht rennen, zowel drafrennen als galoprennen. Bij de galoprennen wordt er ook over hindernissen gesprongen, waarvan de Ierse Berm en de sprong over de Gaverbeek  de bekendste en beruchtste hindernissen zijn. Recent werden de hindernissen aangepast om ze diervriendelijker te maken op vraag van de dierenrechtenorganisaties.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie voetafdruk op Mars blijft:

Mysterie 'voetafdruk' op Mars blijft: wetenschappers geen snars wijzer na nieuwe foto's



Nieuwe beelden van een oude krater op Mars lijken een enorme 'voetafdruk' te tonen. De foto's met hoge resolutie maken wetenschappers echter niet veel wijzer over het eeuwenoude mysterie van de Orcus Patera, zoals de krater officieel heet. Integendeel. Mars-experten worden door de beelden van ESA nog meer in verwarring gebracht.

Hoe ontstond deze krater die zo'n 385 kilometer lang is? Hij situeert zich tussen twee vulkanen, maar de wetenschap is het erover eens dat hij zelf niet door een vulkaan gevormd werd - ook al wordt de benaming 'patera' gewoonlijk aan vulkanische kraters gegeven.


De meest voor de hand liggende verklaring is dat de krater werd veroorzaakt door een inslag. Die zou dan wel moeten plaatsgevonden hebben onder een hoek van minder dan vijf graden, gezien de omvang van de krater. En mogelijk was er een terugslag van de oppervlakte. Het diepste punt van de krater bevindt zich 600 meter onder het oppervlakteniveau en de hoogste kammen aan de zijkant tornen 1.800 meter boven de omgeving uit.

Een andere theorie stelt dat de Orcus Patera oorspronkelijk ontstond als een enorme cirkelvormige krater en daarna een elliptische vorm aannam door compressionele krachten die op de oppervlakte van de planeet inwerkten.

Nog een andere theorie heeft het over twee kraters die door erosie gebundeld werden tot één. Maar de kammen aan beide zijkanten lijken dat te ontkennen.


De recente beelden tonen wel aan dat er enorme dalen rond de krater lopen van oost naar west. Sommige zijn tot 2,5 kilometer breed. In de krater zelf zijn er kleinere valleien. Die zouden veroorzaakt kunnen zijn door compressionele krachten die in tegengestelde richting werken als die de krater - mogelijks - uitstretchten.

De depressies en breeklijnen worden op de hele planeet teruggevonden zodat ze niets bijleren over het ontstaan van de unieke Orcus Patera. Het enige wat men kan leren is dat de 'voetafdruk op Mars' een mysterie blijft voor wetenschappers, maar wel een dat nu ook in hoge resolutie kan bestudeerd worden, dankzij ESA.




» Reageer (0)
30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel

Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel





Als een poedel voor je wagen oversteekt, mag je niet remmen. Dat zegt althans een rechter die Henri Leppens uit Bocholt veroordeelde omdat hij afremde voor een poedel en zo een ongeval veroorzaakte.

"De rechter stelde me in het ongelijk. Volgens hem was het niet bewezen dat er een hondje over de straat liep", zegt hij in Gazet van Antwerpen. Leppens ging met een getuigenis in beroep, maar kreeg ongelijk. De poedel zou geen reden zijn geweest om te remmen.

Het vonnis zegt dat je alleen plots mag remmen voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Een overlopend hondje wordt niet gelijkgesteld worden met een overlopend kind.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom moeder het best kan kalmeren

Waarom moeder het best kan kalmeren



Niet alleen heeft ze al jaren een special plekje in je hart, moeders hebben ook een uniek effect op je hersenen. Een foto van moeder windt de hersencellen meer op dan foto's van andere mensen, ongeacht dat beroemdheden of vaders zijn.

Tijdens de eerste maanden en jaren in een mensenleven vindt er een uniek hechtingsproces plaats tussen moeder en kind. Zelfs jaren later is een moeder nooit ver uit onze geest, zo blijkt uit recent onderzoek aan de universiteit van Toronto.


Canadese vorsers onderzochten de hersenactiviteit van vrijwilligers als hen een foto werd getoond van hun ouders, vreemden en celebs.  De hersenregio, belangrijk in herkenning en emotie, lichten duidelijk sterker op als foto's van moeder werden getoond. Vaders produceerden een lagere respons, gevolgd door beroemdheden. Op de laatste plaats eindigen vreemde gezichten.


Eerder Amerikaans onderzoek toonde al aan dat de klank van een moederstem kalmerend en rustgevend werkt. Een telefoontje door mama bezorgt zo dezelfde rust als een knuffel. Verantwoordelijk is het knuffelhormoon oxytocine, belangrijk bij de moeder-baby relatie. Zelfs op volwassen leeftijd stijgt het oxytocine-niveau bij het horen van een moederstem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appie Baantjer (86) overleden

Appie Baantjer (86) overleden


http://img408.imageshack.us/img408/6959/appiebaantjer.jpg


Schrijver en oud-politieman Appie Baantjer is gisteren overleden. De schrijver van de beroemde 'Baantjer'-boeken (De Cock met cee-oo-cee-ka) blies zijn laatste adem uit na een kort ziekbed, bevestigt de uitgever van de schrijver.

Slokdarmkanker
Begin augustus werd bij hem een agressieve vorm van slokdarmkanker ontdekt. Vorig jaar werd de schrijver nog getroffen door een lichte hartaanval. Hij vertelde toen optimistisch: "Ik ben 85 en hoop dat ik nog tien jaar krijg. Ik heb helemaal geen tijd om dood te gaan."

Op vrijdag 3 september zal er een publieke bijeenkomst worden gehouden in de kerk van het Nederlandse Medemblik. Baantjer zal in besloten kring worden begraven.

Biografie
Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 meldde hij zich bij het hoofdbureau van de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd.

Verhalenwedstrijd
In 1948 ging hij werken bij 'Vijf maal Acht' de Radio-, Auto en Motordienst te Amsterdam. Over dat bedrijf schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwt hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon hij met zijn opleiding als rechercheur, totdat hij terecht kwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam in 1955. Hij werkte daar 38 jaar. In 1959 schreef hij zijn eerste boek, '5x8'. Dit boek flopt genadeloos. Toen hij in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool, won hij een prijs.

De Cock gebaseerd op collega's
In de jaren erna schreef hij nog een paar boeken en begin jaren '60 kwam hij met het personage De Cock. Dit personage is gebaseerd op twee collega's van hem. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock, 'De Cock en een strop voor Bobby'. In totaal zijn er ongeveer 70 boeken van Baantjer verschenen. De televisieserie 'Baantjer' is gebaseerd op figuren uit die boeken. Van deze boeken zijn er al ruim 7 miljoen verkocht.

Baantjer woonde in Medemblik. Zijn vrouw Marretje overleed op 16 april 2007 op 78-jarige leeftijd.

Museum
Op 29 mei 2008 werd door Peter Römer (zoon van acteur Piet Römer, beter bekend als 'De Cock met CeeOoCeeKaa') in Amsterdam het Appie Baantjer Museum geopend, dat gevestigd is in de kelder van café Heffer in de Warmoesstraat. Dat is niet ver van het voormalig politiebureau waar Baantjer werkte. In het museum kunnen bezoekers onder andere foto's van de schrijver, manuscripten en eerste drukken van Baantjerboeken bewonderen. In september 2008 werd zijn biografie, geschreven door Geertje Bos, gepresenteerd in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Hoewel Baantjer aangaf met de De Cock-serie te stoppen, en het laatste boek daarvan in oktober 2008 te zullen presenteren, maakte hij bekend samen met Simon de Waal (o.a. schrijver van de Baantjer televisieserie, en zelf ook een rechercheur bij de Amsterdamse politie) een boek te zullen schrijven. Dit boek, 'Een Rus in de Jordaan' is in 2009 verschenen. Het boek werd een groot succes, en kwam op nummer 68 van de 100 best verkochte boeken van 2009. In april 2010 kwam het tweede boek van het duo Baantjer en de Waal uit, getiteld 'Een lijk in de kast'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars

"Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars"



Niet voor alle leerlingen rinkelt op 1 september de schoolbel. In Vlaanderen kregen vorig schooljaar meer dan negenhonderd leerlingen thuis les van hun ouders, ruim vier keer meer dan tien jaar geleden. Dat zes op de tien jongeren in het huisonderwijs zich niet inschrijven bij de examencommissie, vormt wel een probleem. Waarschijnlijk halen ze daardoor nooit een diploma, zo bericht het onderwijsmaandblad Klasse.

In Vlaanderen geldt geen schoolplicht maar leerplicht. In 2009-2010 volgden 295 leerlingen thuis basisonderwijs, in het secundair onderwijs waren er dat 615. Tien jaar geleden werden er respectievelijk 84 en 135 geteld. Toch blijft huisonderwijs een uitzondering: voor het secundair onderwijs gaat het om 0,14 procent van het totale aantal leerlingen.
 
Examencommissie
Wie huisonderwijs volgt, kan een getuigschrift basisonderwijs en een diploma secundair onderwijs halen via de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Vorig schooljaar (eerste zittijd) schreven 239 leerlingen secundair huisonderwijs (39 procent) zich daarvoor in. Het aantal inschrijvingen daalt elk jaar, stelt Klasse vast. Vijf jaar geleden ging het nog om de helft van de leerlingen. Het risico dat de leerlingen geen diploma halen, en dus ongekwalificeerd uitstromen, is hoog.
 
Vorig schooljaar haalden 24 leerlingen secundair een getuigschrift (1ste of 2de graad) of diploma (3de graad). Dat is 10 procent van het aantal ingeschreven leerlingen. Verder haalden 165 leerlingen (69 procent) minstens één deel- of vakattest.
 
Ruim 58 procent van de leerlingen secundair die huisonderwijs volgen, had al een schoolse vertraging opgelopen in hun schoolloopbaan. In het gewoon secundair onderwijs is dit gemiddeld 25 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?

Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?




Elke ouder betaalt zijn kind wel eens om iets van hen gedaan te krijgen. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je nadenkt over wanneer dit kan en wanneer niet.


Bij sommige taken is het belangrijk dat kinderen dit uit eigen beweging te doen en dat ze zichzelf hiervoor motiveren, bijvoorbeeld bij het behalen van goede punten. Bij andere dingen is het net nuttig voor hen dat je ze ervoor betaalt, bijvoorbeeld om hun kamer of de garage op te ruimen of het gras te maaien. Ze kunnen hier namelijk heel wat uit leren. Het helpt heb hen bij het kennen van de waarde van geld, de auto wassen is een eerlijke job. Daarentegen is het niet goed om hen te betalen voor iets dat ze net 'niet' moeten doen, zoals geen lawaai maken of geen kattenkwaad uithalen. Het is belangrijk dat ze echt iets moeten bereiken voor ze er iets aan verdienen.


Vermijd ook om niet bij elk ding dat je van ze vraagt geld te geven, want dan gaan ze na verloop van tijd niets meer willen doen zonder er iets aan te verdienen. Het is dus essentieel dat je hierover goede afspraken maakt en op voorhand bepaalde 'tarieven' vastlegt. Zo kunnen ze dit niet op het laatste moment als afdwingmiddel gebruiken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Selfmachine

I Blame Coco - Selfmachine

Klik op de foto om ze te beluisteren






I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.




» Reageer (0)
29-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunlight Soap

Sunlight Soap


http://img18.imageshack.us/img18/3716/sunlightzeepy.jpg


Het familiemerk Sunlight is een van de oudste merken van Unilever.


Het was William Lever die in 1884 het idee opvatte om een goede huishoudzeep te verpakken, het een populaire naam te geven en het te verkopen tegen een faire prijs.
Zijn lijfspreuk was de volgende: "Ik wil ervoor zorgen dat het overal proper is, dat vrouwen minder werk hebben, ik wil gezondheid stimuleren en mijn bijdrage leveren tot persoonlijke verzorging".
William Lever koopt in 1887 het terrein waarop hij Port Sunlight zal bouwen – een grote fabriek aan de rivier de Mersey tegenover Liverpool, met een speciaal dorp voor zijn arbeiders waarin de huisvesting, de voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden aan hoge normen voldoen.
Het product bevat kopra of pijnboompittenolie, waardoor het beter schuimt dan conventionele, van dierlijke vetten gemaakte zeepsoorten.
Lever geeft de zeep een merknaam – Sunlight – en een opvallende verpakking.


In 1888 werd Sunlight zeep in België op de markt gebracht.
De verkoop liep de eerste jaren niet zo vlot, maar dit veranderde op het ogenblik dat William Lever startte met advertenties op muren en in kranten.
In 1905 werd een Sunlight fabriek gebouwd in Vorst, op de huidige locatie van Unilever in België.
De vroegere productie-eenheid is ondertussen omgebouwd tot bedrijfsrestaurant.



 http://img168.imageshack.us/img168/1379/sunlightsoap3.jpg



In 1972 wordt de huishoudzeep van Sunlight op de markt gebracht als witte Sunlight toiletzeep met zijn typische zeepparfum.
De Sunlight formule is sindsdien ongewijzigd gebleven.
In de jaren '80 werden vloeibare handzeep, douchegel en badschuim toegevoegd aan het gamma.

In 2005 heeft het volledige gamma een nieuwe verpakking gekregen. Er werden tevens nieuwe producten aan het gamma toegevoegd die respect hebben voor de zachtheid en zuiverheid die Sunlight kenmerken: het gamma Nutritive met badschuim, zeep en douchegel.
De nutritive formules zorgen er voor dat de huid wordt gevoed met hydraterende bestanddelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips om je relatie na overspel te redden

Tips om je relatie na overspel te redden





Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een derde van de mensen eens in zijn leven al vreemd ging. Velen besluiten om samen te blijven na ontrouw, maar dat betekent niet dat ze dit volledig verwerkten, dit kan lang een donkere wolk boven de relatie betekenen. Daarom een stappen plan om het terug goed te maken na bedrog:

1. Ga niet meteen naar de advocaat. Het is misschien goed om elkaar een paar dagen niet te zien en na te denken. Zo kan je kalmeren voor je een beslissing neemt waar je achteraf spijt van krijgt en moeilijk te veranderen is.

2. Zoek troost bij familie en vrienden. Het is verbazingwekkend hoe een buitenstaander je kan geruststellen dat je wereld niet uit elkaar vallen.

3. Laat niemand  je onder druk zetten om je partner te dumpen. Sommigen zullen altijd vergeven en anderen niet. Het is belangrijk uit te zoeken wat goed voelt voor jou.

4. Eens je gekalmeerd bent, is het belangrijk dat je nagaat wat er net gebeurd is. Aanvaard dat jullie beiden een rol kunnen gespeeld hebben in het feit dat jullie relatie in een dal raakte.

5. Wees voorzichtig met de hoeveelheid details die je te weten komt. Je hebt het recht hiernaar te vragen, maar door precies te weten wat ze hebben uitgestoken kan de relatie tussen jij en je partner verstoren.

6. Je kunt niet verwachten dat sterke emoties als angst en verraad snel zullen verdwijnen. Ze kunnen ook op erg onverwachte tijdstippen terug boven komen drijven.

7. Het is makkelijk om de affaire bij elke ruzie terug boven te halen, maar dit zorgt dat de kans verkleint dat het terug goed komt tussen jullie. Als jullie een woordenwisseling over bijvoorbeeld geld hebben helpt het niet om het bedrog aan te halen.

8. Neem de gelegenheid aan om je relatie nieuw leven in te blazen met een nieuwe en positieve houding. Zorg voor een open communicatie vanaf nu. Praat regelmatig over elkaars gevoelens en zorg ervoor dat je je zorgen kunt delen.

9. Heb je besloten samen te blijven, maar stoppen de ruzies niet, dan kan een relatietherapeut helpen.

10. Probeer je relatie terug leuk te maken en steek wat moeite in elkaar. Stuur elkaar verliefde berichtjes en koop eens een cadeautjes, net als jullie elkaar voor het eerst leerden kennen. Reserveer tijd voor elkaar, herinner je jezelf eraan waarom je op je partner verliefd werd tijdens romantische uitjes.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal schenkingen stijgt met een kwart

Aantal schenkingen stijgt met een kwart

Zelfs na de dood blijft de staat aan de deuren kloppen...


Het stijgende aantal schenkingen is een zegen voor de schatkist.


De Belgische staat heeft dit jaar al meer dan 1 miljard euro aan successierechten en bijna 200 miljoen euro aan schenkingsrechten geïnd, blijkt uit cijfers van het ministerie van Financiën. De inkomsten uit schenkingen is in vergelijking met vorig jaar met maar liefst 26 procent gestegen.
 
Uit de cijfers van het ministerie blijkt duidelijk dat de staat sinds 2005 steeds meer inkomsten haalt uit erfenissen. "Behalve in crisisjaar 2009", stelt woordvoerder Francis Adyns. "Toen liepen de ontvangsten uit erfenissen terug met 6,69 procent, terwijl we de jaren ervoor steeds een stijging van 6 tot 15 procent konden optekenen. Ook de inkomsten uit schenkingen daalden in 2009 met maar liefst 14,79 procent."
 
In 2010 gaat het duidelijk opnieuw beter met zowel schenkingen- als successierechten. "Blijkbaar is het vertrouwen van de schenkers opnieuw ietwat positiever geworden sinds eind 2009", luidt het in De Zondag.
 
Van alle inkomsten uit schenkingen komt maar liefst 65 procent uit het Vlaamse gewest, 14 procent uit het Brussels Hoofdstedelijk gewest en 22 procent uit het Waalse gewest. Voor successierechten is die verhouding ongeveer hetzelfde: 55 procent uit Vlaanderen, 18 procent uit Brussel en 27 procent uit Wallonië.

   


» Reageer (0)
28-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.neem me mee




De afbeelding “http://img154.imageshack.us/img154/4829/laetitia1dk4.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.


neem me mee
naar een land hier ver vandaan
verder dan de zon
verder dan de maan
verder dan het bestaan

neem mij mee
naar jou dromenland
waar elfen dwalen
en sprookjes vergaren

neem mij mee
met jouw tocht
omgeven door feeënlicht
het is zo'n mooi gezicht

elfen, dwergen, feeën
bergen, bossen en zeeën
ik ben hier beland
in dit sprookjesland

neem nu mijn hand
nu leid ik je voor
hier tot aan de rand
van dit sprookjesland

jou land is nu van mij
ik maak je hierin blij.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeven zwanen besmet met botulisme in Brugge

Zeven zwanen besmet met botulisme in Brugge



In Brugge zijn donderdag zeven zwanen uit het water gehaald aan de Bargeweg. De vogels worden behandeld voor botulisme, bevestigt de persdienst van de stad Brugge. De vergiftiging kwam aan het licht nadat een zwaan enkele dagen geleden was overleden.

Binnen twee weken zouden de dieren weer gezond moeten zijn, waarna ze zullen worden overgebracht naar de groendienst. Pas wanneer het water aan de Bargeweg weer voldoende afgekoeld is en er voldoende zuurstof in zit, mogen de dieren terug.
 
Botulisme is een vergiftiging die voornamelijk watervogels en vissen treft. In het eerste stadium zorgt de besmetting voor spierverlamming. Het gif komt voor in warm zuurstofarm water. De ziekte is niet rechtstreeks gevaarlijk voor de mens.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paleis voor Schone Kunsten plaatst tien ton zware stalen toren op dak

Paleis voor Schone Kunsten plaatst tien ton zware stalen toren op dak





Het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten laat vandaag een stalen gotische toren van zeventien meter hoog en tien ton zwaar optrekken op zijn dak aan de kant van de Koningsstraat. De toren is een van de topstukken van een nieuwe solotentoonstelling van Wim Delvoye dit najaar, getiteld "Knockin' on Heaven's Door". Dat laat een woordvoerster van het Brusselse Paleis voor Schone Kunsten weten.
 
De expo zelf opent pas op 20 oktober, maar de toren zal voor het publiek dus reeds lang van tevoren zichtbaar zijn. "De toren heeft al gereisd en krijgt bij elke instelling een nieuwe verdieping en wordt dus telkens hoger", klinkt het.
 
Eigen versie van gotiek
Belgisch kunstenaar Wim Delvoye verwierf internationale bekendheid met verschillende kunstwerken die vaak als ironisch en provocerend worden bestempeld, zoals zijn getatoeëerde varkens, de Cloaca-machines, zijn liefdesbrief in aardappelschillen en gasflessen in Delfts blauw.
 
Voor zijn eerste solotentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten presenteert de kunstenaar werken die geïnspireerd zijn op de gotiek. Hij vertrekt vanuit een grondige studie van (neo)gotische bouwwerken die hij vervolgens met de huidige hoogtechnologische mogelijkheden omvormt tot zijn eigen versie van deze stijl.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogel slimmer dan mens

Vogel slimmer dan mens

Notenkraker verzamelt dennenappels op 3.000 schuilplaatsen en weet ze allemaal nog liggen


http://img651.imageshack.us/img651/5392/notenkraker.jpg



Eeuwenlang dacht de mens dat dieren zuiver op instinct leefden. Gaandeweg ontdekten wetenschappers dat er ook slimme dieren bestaan en nu zijn er zelfs biologen die een aantal dierensoorten onderscheidden die soms intelligenter zijn dan de mens. Zo verzamelt de notenkraker tot 3.000 dennenappels op allemaal verschillende schuilplaatsen en hij weet ze allemaal nog liggen. Dat meldt Bild. Een greep uit het rijke aanbod.


Papegaaien, dolfijnen, olifanten en mensapen zijn de bekende slimme dierensoorten. Dat een hond een slim beest is, wisten we ook al. Het dier leert heel snel een aantal kunstjes en hij herkent ook gauw een aantal gedragspatornen van zijn baasje. De leiband uit de kast halen, maakt hem al gelukkig, want dan weet hij dat er een tochtje op til is. Dat is geconditioneerd dierengedrag, maar het gaat dus veel verder, zelfs het menselijke petje ver te boven.



Dolfijnen hebben tot vijf keer meer hersenen dan het gemiddelde.
Dolfijnen hebben tot vijf keer meer hersenen dan het gemiddelde.


Snavelverlenging
Neem nu de notenkraker (de vogel dan, niet het tuig). Hij verzamelt tot 3.000 dennenappels en allemaal op verschillende schuilplaatsen. Die heeft de vogel nodig om de winter door te komen en hij weet ze allemaal nog liggen. In de lente wendt de notenkraker ze aan als reservevoorraad. Verbazingwekkend. Dan zijn er de Nieuw-Caledonische kraaien. Ze gebruiken een tak als snavelverlenging om aan vlees te geraken dat in een hol stuk hout steekt (zie foto onder het artikel).

Domme kikkers
En wat bepaalt nu het intelligentieniveau van een levend wezen? Dat is de verhouding tussen de grootte van het lichaam en de omvang van de hersenen. Hoeveel massa de hersenen moeten controleren en sturen, is van cruciaal belang. Daarom staan gewervelde dieren, zoogdieren en vooral vogels vaak hoog op de intelligentieladder, want ze hebben veel hersenen voor weinig lichaamsgewicht. Dolfijnen, traditioneel erkend als zeer slimme dieren, spannen op dit vlak de kroon, want ze hebben vijf keer meer hersenen dan gemiddeld in verhouding met hun grootte. Vissen en kikkers zijn dan weer vrij dom om die reden.



Kikkers behoren dan weer tot de dommere diersoorten: te weinig hersenen voor te veel massa.
Kikkers behoren dan weer tot de dommere diersoorten: te weinig hersenen voor te veel massa.


Naast de intelligentie speelt de creativiteit een grote rol en die wordt dan weer bepaald door de actieradius van een levend wezen. Des te groter het gebied is dat een dier bestrijkt, des te slimmer het is. Dieren die hun omgeving gaan verkennen en willen begrijpen hoe alles werkt, ontwikkelen letterlijk meer hersenen.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OCMW-werknemers Affligem besmet door asielzoeker?

OCMW-werknemers Affligem besmet door asielzoeker?



Vijf personeelsleden van het OCMW van Affligem vrezen dat ze met tuberculose zijn besmet door een asielzoeker. "Geen van de betrokken asielinstanties waarschuwde ons dat bij die man het uiterst besmettelijke open longtuberculose was vastgesteld." Dat schrijven de Corelio-kranten.

De man uit Kameroen kwam vorige vrijdagmiddag bij het OCMW aankloppen. "Hij leek redelijk ziek en vroeg om dringende medische hulpverlening", zegt OCMW-raadslid Hil d'Haese. "De man had een brief bij, bestemd voor een arts. Onze maatschappelijke assistenten mogen zulke brieven niet openen, omdat die onder het beroepsgeheim vallen. Afgelopen maandag werd een nieuwe afspraak gemaakt op het OCMW-kantoor."
 
Arts trok bleek weg
"De man kwam opdagen, waarna onze jongste medewerker nog wat papierwerk met hem doornam, om vervolgens bij een huisarts binnen te springen. De man zweeg over welke hulp hij nodig had." De huisarts trok meteen bleek weg. "In de brief stond dat een arts van het asielcentrum Klein Kasteeltje bij hem open long-tbc had vastgesteld. De huisarts heeft onze medewerkster onmiddellijk verzocht naar het ziekenhuis te gaan, waarna zij hem met haar auto naar het ASZ in Aalst heeft gebracht."
 
In quarantaine
Daar ontstond onder het verplegend verplegend personeel meteen paniek toen ze de brief lazen. "Onze medewerkster is nogal hard aangepakt door artsen en verplegend personeel. Zij vonden dat ze op een onverantwoorde manier handelde door met die persoon zomaar in de wachtzaal plaats te nemen. De man is meteen in quarantaine geplaatst."
 
Het voorval zorgt voor ongerustheid bij vijf OCMW-personeelsleden, de OCMW-secretaris inbegrepen.




» Reageer (0)
27-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in Alpen

IJsman Ötzi werd ceremonieel begraven in Alpen



De beroemde ijsman Ötzi, wiens gemummificeerde lijk in 1991 werd gevonden in de Alpen, is niet gestorven op de plaats waar hij werd aangetroffen. Dat stelt de Italiaanse archeoloog Alessandro Vanzetti van de Universiteit van Rome in de Oostenrijkse krant Die Presse.


Vanzetti heeft het diepbevroren lichaam en de vindplaats vijf jaar lang onderzocht. Hij concludeert dat Ötzi is omgekomen bij een gevecht op lagere hoogte. Pas maanden later werd zijn stoffelijk overschot ceremonieel begraven op de bergpas, waar hij ongeveer 5.300 jaar later zou worden gevonden.


Vanzetti baseert zich onder meer op de vele voorwerpen die rond het lichaam van Ötzi zijn gevonden. Die zijn waarschijnlijk meebegraven, zodat hij die in het hiernamaals zou kunnen gebruiken. Als Ötzi ter plekke was gestorven, zoals wordt aangenomen, zou de tegenstander de bezittingen hebben geplunderd, meent Vanzetti.


Ötzi de IJsman is de oudste mummie van Europa. Door zijn lichaam te bestuderen, hopen archeologen meer te weten te komen over het leven in Europa meer dan 3.000 jaar voor Christus. De wetenschappers hebben onder meer ontdekt waar Ötzi vandaan kwam, wat hij at en wat voor kleren hij droeg.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!