Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




01-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofiel op sterfbed: Maddie besteld door kinderloze ouders

Pedofiel op sterfbed: Maddie besteld door kinderloze ouders



Een Britse pedofiel heeft op zijn sterfbed verteld wat er met het verdwenen meisje Maddie McCann gebeurd is. Raymond Hewlett was zelf een verdachte en liet net voor zijn dood een brief achter voor zijn zoon. Maddie zou ontvoerd zijn in opdracht van een rijk koppel.


Hewlett had al jaren geen contact meer met zijn zoon Wayne, maar liet zijn geheim toch in een brief voor hem achter. Volgens Wayne zegt zijn vader niets te maken te hebben met de ontvoering van Maddie, maar is hij wel te weten gekomen dat het meisje op bestelling ontvoerd is.


Het verhaal van Maddie schokte de wereld in mei 2007 toen het kind uit een flat in Portugal verdween. In de daaropvolgende maanden deden de wildste verhalen de ronde en werden ook de ouders zelf een verdachte in de zaak. Volgens Hewlett werd Maddie ontvoerd door een groep zigeuners die haar meenamen uit Portugal. De bende zou bovendien over een heel lijstje met potentiële slachtoffers beschikken.


Hewlett heeft zelf kinderen verkracht en stierf aan de gevolgen van kanker. In de brief legt hij uit dat een zigeunervriend hem in een dronken bui onthulde wat er met Maddie gebeurd is. De bende ontvoerde kinderen voor koppels die zelf geen kinderen konden krijgen. Ze maakten een foto van hun kandidaten en lieten de ouders beslissen of het kind in kwestie iets voor hen was.



Zo zou Maddie er drie jaar na haar ontvoering kunnen uitzien.
Zo zou Maddie er drie jaar na haar ontvoering kunnen uitzien.



Vooral meisjes met blond haar genoten de voorkeur van de opdrachtgevers, aldus Hewlett. Met de ontvoeringen waren enorme sommen geld gemoeid. Hoewel Hewlett zelf gezien zou zijn op de plaats waar Maddie verdween, hechten de speurders veel belang aan de brief. De ouders van Maddie zullen zijn zoon binnenkort spreken over de uitlatingen.

Bovendien sluiten de woorden van Hewlett ook aan bij andere getuigenissen. Zo zou Maddie enkele dagen na de ontvoering gezien zijn in een bestelbusje dat bestuurd werd door zigeuners.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mensenvlees eten heel gewoon voor onze voorouders

Mensenvlees eten heel gewoon voor onze voorouders



Het eten van mensenvlees was heel gewoon voor vroege Europese holbewoners. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van 800.000 jaar oude beenderen in Spanje.


Op beenderen van de grot Gran Dolina zijn snijsporen en andere markeringen te zien die gemaakt zijn met vroege stenen werktuigen. Tussen de beenderen van onder andere bizons, herten en wilde schapen liggen ook de geslachte overblijfselen van minstens 11 mensenkinderen en alolescenten.

Er zijn tekenen dat de beenderen werden verbrijzeld om bij het voedzame merg te kunnen komen, en er zijn ook aanwijzingen dat de mensen werden onthoofd en dat hun hersens werden geconsumeerd, zegt onderzoeker José Maria Bermúdez de Castro van het Nationale Onderzoekscentrum voor Menselijke Evolutie in Burgos. "Waarschijnlijk sneden ze in de schedel om de hersenen eruit te halen. Die zijn een goede voedselbron."


Wetenschappers geloven dat de vroege mens soortgenoten kannibaliseerde, zowel voor het verkrijgen van voedsel als voor het elimineren van rivaliserende stammen. De gevonden beenderen verschillen tot 100.000 jaar in ouderdom, wat suggereert dat het kannibalisme niet enkel voorkwam in tijden van voedselschaarste.

Daarnaast lagen de beenderen gewoon tussen die van andere dieren, wat de onderzoekers doet besluiten dat het eten van mensen geen deel uitmaakte van een speciaal religieus ritueel. Bovendien was er volgens Bermúdez de Castro normaal gezien genoeg eten te vinden rond de grotten, zodat de mensen zich niet moesten wenden tot kannibalisme als laatste uitweg. De studie denkt dat vooral kinderen werden opgegeten, omdat die zich minder goed kunnen verdedigen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 dingen dat je kind niet nodig heeft

6 dingen dat je kind niet nodig heeft



Een kind heeft heel wat nodig, al zitten daar heel wat spullen tussen die niet hoeven. Kinderen beweren allicht het tegendeel, deze 7 dingen zijn vanuit opvoedkundig oogpunt best wel overbodig. Verwennen doe je nog altijd met liefde en aandacht, niet met materiële zaken.

1. Merkkleding
Kleine kinderen hebben geen idee van de merken die ze dragen. Hen in een prachtige designeroutfit steken, is iets wat ouders voor zichzelf doen. Tot hun tienerjaren vragen ze zich heus niet af of hun jeans nu van Wrangler of Levi's is. Alleen al door hun groeiproces is dit weggesmeten geld.

2. Een gsm voor hun tiende
Een kleiner kind trekt vooral op met jou, waarom heeft die dan een gsm nodig? Een zesjarige gaat naar school, doet ongetwijfeld enkele hobby's, maar wordt meestal toch gebracht door ouders of grootouders. Een gsm is dan enkel een luxe-item waar kinderen graag mee pochen. Pas als ze alleen op uitstap trekken, kan je het overwegen.

3. Een auto
Krijg jij een auto als je 18 werd? Waarom voelen we de drang om het onze kinderen wel te geven? Geef je kinderen de kans om zelf te sparen en te werken voor hun eerste grote aankoop.

4. Een nieuwe iPod
Weet je dat de oude iPod die je in 2006 kocht, nog altijd werkt? Waarom zou je een nieuwe kopen enkel omdat hij mooier, compacter of meer geheugen heeft. Sluit compromissen met je kind, laat hem of haar zeker de helft bijbetalen. Nieuwe modellen komen immers constant uit.

5.  Een Xbox, Wii, and PS3
Ok, elk kind heeft tegenwoordig een videospel, maar waarom koop je ze allemaal? Overweeg de voordelen van elk systeem en kies samen het systeem dat het best bij hem of haar past.

6. Een tv op de kamer
Kinderen hoeven echt geen tv op de slaapkamer. Zo spenderen ze nog meer tijd achter het beeldscherm. Ook hun nachtrust moet eraan geloven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen stromen toe om katten te aaien

Toeristen stromen toe om katten te aaien


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/4/5/10/media_xl_3851950.jpg?20100901112823




In Taiwan wordt het voormalige mijndorp Houtoung overspoeld door toeristen die speciaal afzakken voor de ongeveer 400 zwerfkatten die er rondhangen. De toeristen komen de dieren fotograferen en aaien, en kopen katgerelateerde souvenirs, meldt het Britse Metro. Vrijwilligers zorgen voor gratis verzorging en voedsel.


Het mijndorp geraakte in verval toen steenkool minder belangrijk werd voor de Taiwanese economie, maar de ongeveer 200 inwoners hebben nu een nieuwe goudmijn gevonden. "Het was veel plezanter dan ik had gedacht," zegt een tevreden bezoeker uit Taipei. "De katten waren proper en helemaal niet bang van mensen. Ik kom zeker terug."




http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/6/5/8/media_xl_3851933.jpg?20100901112548



Een belangrijke verantwoordelijke voor de enorme kattenpopulatie is de 58-jarige Chan Bi-Yun, die negen jaar geleden met vijf katten kwam te zitten na het overlijden van een buur. De dieren begonnen te kweken als konijnen, waardoor in het dorp nu dubbel zoveel katten als mensen rondlopen. De vrouw verkoopt nu kattensouvenirs.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen treinen tussen Mechelen en Sint-Niklaas dit weekend

Geen treinen tussen Mechelen en Sint-Niklaas dit weekend




Dit weekend laten de provincie Antwerpen en spoornetbeheerder Infrabel een nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bouwen aan het station van Willebroek. In twee dagen en drie nachten tijd zullen arbeiders er de sporen volledig openbreken, een grote doorgang uitgraven, de geprefabriceerde tunnel van 28 meter onder de sporen schuiven en het spoor opnieuw aanleggen.
 
Indien alles volgens plan verloopt, rolt maandagmorgen rond 5 uur de eerste trein opnieuw over de sporen tussen Sint-Niklaas en Mechelen. De 28 meter lange geprefabriceerde fiets- en voetgangerstunnel wordt zaterdag op zijn plaats onder de sporen aan het station van Willebroek geschoven. Zo komt er een veilige oversteek van de treinsporen voor voetgangers en fietsers en een aansluiting op de 'fiets-o-strade Mechelen - Sint-Niklaas'.
 
Om het treinverkeer zo weinig mogelijk te hinderen, werd de tunnel vooraf gebouwd in een bouwput naast de sporen. Het weekend van 4 en 5 september wordt de tunnel op rails gezet en ingeschoven op zijn plaats onder de sporen. Door het opbreken van de sporen zullen er geen treinen rijden tussen Mechelen en Sint-Niklaas van vrijdagavond 22 uur tot maandagochtend 5 uur.
 
Na dit huzarenstukje wordt er maandag gestart met de bouw van de toegangswegen tot de tunnel. Midden 2011 wordt de tunnel opgeleverd voor gebruik. De totale kost bedraagt 3 miljoen euro en wordt voor vijftig procent gedragen door de provincie en voor vijftig procent door Infrabel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elke dag 86 gauwdiefstallen in België

Elke dag 86 gauwdiefstallen in België





Vorig jaar werden in België elke dag 86 mensen het slachtoffer van pickpockets. Dat is een lichte stijging tegenover 2008, weten de kranten van de groep Sud Presse. In Vlaanderen nam het aantal gauwdiefstallen vorig jaar spectaculair toe. Er waren er 2.400 meer dan in 2008. Gemiddeld waren er 41 gauwdiefstallen per dag.
 
In Brussel daalde het aantal gauwdiefstallen vorig jaar voor het tweede jaar op rij (van 13.247 in 2007 tot 10.838 in 2009), goed voor een gemiddelde van nog 30 per dag. In Wallonië werden vorig jaar 5.436 feiten gemeld, minder dan 15 per dag.
 
Pickpockets zijn het meest actief in de grote steden. Ze worden steeds jonger en almaar vindingrijker, zegt de politie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Texaanse kok vindt gefrituurd bier uit

Texaanse kok vindt gefrituurd bier uit



Gouden tip voor wie zijn lever in geen tijd naar de vaantjes wil helpen: een Texaanse kok zegt dat hij 's werelds eerste recept voor gefrituurd bier heeft.

De creatie van de Texaan lijkt meer op gefrituurde ravioli dan op een pintje: het bier wordt in een jasje van zout deeg gegoten, en vervolgens zo'n 20 seconden op een temperatuur van 375 graden gefrituurd in olie. Door de korte bereidingstijd zegt de kok te vermijden dat alle alcohol in zijn gerecht verdampt. De combinatie van het warme bier met het deeg zou een 'delicieuze smaaksensatie' moeten opleveren.

"Nooit eerder slaagde iemand erin om zoiets vloeibaars te frituren", zegt de kok. "Het smaakt alsof je een stevige hap van een pretzel neemt en daarna een slok bier drinkt."

Patent
Uitvinder Mark Zable deed er naar eigen zeggen drie jaar over om de bereidingsmethode te perfectioneren en diende een patentaanvraag voor het hapje in. Tot hij zijn patent beet heeft, weigert de chef begrijpelijk genoeg om alle ingrediënten van zijn uitvinding uit de doeken te doen.

Het gefrituurde bier wordt later deze maand officieel voorgesteld tijdens een kookwedstrijd op een Texaanse culinaire beurs. De kans dat Zaber die competitie wint is overigens niet onbestaande, want op de beurs houden ze wel van de occasionele vette hap. Vorig jaar viel een recept met gefrituurde boter er in de prijzen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Legend - Ordinary people

John Legend - Ordinary people

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Legend (Springfield (Ohio), 28 december 1978) is een Amerikaanse R&B/soulzanger, tekstschrijver en producer. In 2004 kwam hij in de bekendheid door zijn album Get Lifted, wat geproduceerd werd door Kanye West. Daarnaast heeft hij vele samenwerkingen gehad met onder andere Jay-Z, Lauryn Hill en The Black Eyed Peas. Legend beschrijft zijn eigen muziek als soul met gospel-invloeden gemixt met hiphop en een ‘feel-good sound’.

Legend werd in 1978 geboren als John Stephens. Toen hij 4 jaar oud was, begon hij met piano spelen op een piano die in het ouderlijk huis stond. Enkele jaren later kwam hij in het kerkkoor terecht. Veel van zijn gospel nummers leerde hij van zijn grootmoeder. Legend werd in zijn vroege jaren geïnspireerd door Jodeci, Boyz II Men, LL Cool J, MC Hammer en vooral Michael Jackson. Legend volgde onderwijs op de plaatselijke high school, gevolgd door de Universiteit van Pennsylvania. Tijdens zijn schoolcarrière hield hij zich continu bezig met muziek. Met een klein koortje nam hij verschillende CD’s op. Hij trad ook solo op in vele talentenjachten.

Door zijn tijd in Philadelphia leerde hij ook artiesten kennen als Jill Scott en The Roots. Langzaam werd Legend bekend en trad hij op in nachtclubs in New York, Washington D.C. en Philadelphia. In 1998 speelde hij de piano op Lauryn Hill’s album Everything is Everything. In 2001 bracht hij een live-album uit: Live At Jimmy’s Uptown. Later kwam Legend via zijn vroegere huisgenoot Devon Harris in aanraking met Kanye West, Harris’ neef. Hiermee begon een innige samenwerking tussen de twee. Legend sloot zich aan bij G.O.O.D. Music, de platenlabel van Kanye West. In 2004 bracht West zijn eerste album College Dropout uit, een album waar Legend veel aan heeft meegewerkt. Als tegenprestatie produceerde West vele tracks voor Legend's eerste album Get Lifted.

Legend heeft verder samengewerkt met vele andere artiesten. Hij schreef de single You Don't Know My Name van Alicia Keys. Ook speelt hij de piano op Encore en Lucifer, twee singles van Jay-Z’s Black Album. Ook is Legend te horen op The Boogie That B van The Black Eyed Peas. Zijn eigen album Get Lifted bracht twee succesvolle singles voort: Used To Love U en Ordinary People. Het album zelf bracht Legend 3 Grammy Awards: Best R&B Album, Best R&B Male Vocal Performance, en Best New Artist. Ook heeft John Legend meegewerkt aan een project van Will.i.am en Sergio Mendes, het album Timeless uit 2005. Hier is hij te horen in het nummer Please baby don't.

In 2006 bracht Legend zijn vervolgalbum uit: Once Again. Voor dit album werkte hij wederom met Kanye West en will.i.am. De eerste single van het album is Save Room, gevolgd door P.D.A. (We Just Don't Care). De laatste single van John Legend is 'Stereo'.

In 2008 is Legends nieuwste album Evolver uitgekomen, waarvan in 2009 een nieuwe single is verschenen, genaamd Quickly, samen met Brandy.




» Reageer (0)
31-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dagelijkse kop koffie kan geheim zijn van lang leven


Dagelijkse kop koffie kan geheim zijn van lang leven




Elke dag een kopje koffie drinken kan het geheim zijn van een lang leven, beweren Griekse onderzoekers. Het drankje zou namelijk de elasticiteit van de aders verbeteren, hierdoor blijven ze jonger en beschermt dit tegen hartziekten.


De wetenschappers bestudeerden de inwoners van het Griekse eiland Ikaria, een derde van zijn inwoners wordt er ouder dan 90. Er komen 20 procent minder kankers en de helft minder hartziekten voor dan in de rest van de westerse landen. Experts beweren dat het mediterrane dieet, rijk aan honing en kruidenthee, hierbij een rol  spelen. Omdat koffie een belangrijke traditie in Griekenland is, wilden de wetenschappers dit bestuderen, zo ontdekten ze dat dit drankje helpt lang te leven.


485 van de inwoners van dit eiland kampten met een hoge bloeddruk, wat voor een stijfheid van de aders zorgt, een aandoening die het risico op een hartaanval verhoogt. 56 procent van hen consumeerde een tot twee kopjes koffie per dag. Hun aders waren het gezondst, deze gedroegen zich net als die van jongere mensen, deze waren ook elastischer dan die van degenen die zelden of nooit koffie dronken. Mensen die drie of meerdere kopjes consumeerden hadden de ongezondste aders.


Professor Christina Chrysohoou: "Het bewijs rond het effect van koffie op de gezondheid van het hart spreekt elkaar tegen, eerdere studies zeggen namelijk dat het je bloeddruk verhoogt." Volgens de onderzoekers zijn ingrediënten als cafeïne en antioxidanten deels verantwoordelijk voor de positieve eigenschappen van koffie. "Het is wel niet zo dat hoe meer je er van drinkt, hoe beter het is. Je wordt niet gezonder van vijf kopjes per dag te drinken."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo

Oudste chimpanseemama woont in Nederlandse zoo


In Manhattan werd de 56-jarige Suzie onlangs ook mama.


In de dierentuin Burgers' Zoo van het Nederlandse Arnhem is de vijftigjarige chimpansee Jimmie vrijdag opnieuw moeder geworden van een gezonde baby. De aap is daarmee de oudste chimpanseemoeder van Europa.

Jimmie kreeg al acht keer eerder een jong, maar het laatste is inmiddels alweer 16 jaar oud. De nieuwste telg is een echt nakomertje, zegt de dierentuin. Jimmie handelde de bevalling ondanks haar leeftijd helemaal zelf af.

Vandaag gaat het duo voor het eerst naar buiten. De andere chimpansees in de groep zijn zeer geïnteresseerd in de kleine en gedragen zich heel beschermend, zegt een woordvoerster.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leverziekten doden 60 procent meer mensen

Leverziekten doden 60 procent meer mensen



Steeds meer mensen sterven aan leverziekten. In tien jaar tijd werden 60 procent meer beschadigde, uitgeputte en verziekte levers vastgesteld. De oorzaak daarvan zijn het overmatige alcoholgebruik, overgewicht en de toename van het aantal gevallen van hepatitis C.

In het Verenigd Koninkrijk stierven in 2008 9.719 personen aan leverziekten, tegenover 6.058 in 1998. Daarmee is het de vijfde belangrijkste doodsoorzaak in het land, en de enige die jaar na jaar meer levens eist. Over twintig jaar zou het aantal sterfgevallen nog eens verdubbelen.

Beschadigde lever, ook bij tieners
Eén van de grote schuldigen is overmatige alcoholconsumptie, volgens sommigen deels in de hand gewerkt door de dalende kostprijs ervan. De lever, die giftige stoffen zoals alcohol neutraliseert, kan zwaar aangetast worden door overmatige alcoholconsumptie, wat tot geelzucht, coma, cirrose en zelfs de dood kan lijden.

Beschadigde lever ten gevolge van overmatig drinken werd lang geassocieerd met alcoholisme en oude(re) personen. Maar experten stellen steeds vaker schade vast in levers bij tieners, die ook steeds meer drinken.

Sommigen, zoals Don Schenker, gaan zover om voor te stellen om veel meer belastingen te heffen op zware alcohol, in de hoop de consumptie ervan te doen drinken.

Kanker
Overgewicht is ook een belasting voor de lever, en de vrees bestaat dat te zware senioren vaker zullen sterven aan leverfalen. Tegelijk stijgt het aantal leverkankers (uitzaaiingen niet meegerekend).

Hepatitis C
Tot slot is ook de toename van hepatitis C een van de oorzaken voor de stijging in leverziekten. In de jaren '70 en '80 werd de ziekte door bloedtransfusies en gedeelde naalden overgedragen. Ondertussen wordt bloed gescand en naalden gesteriliseerd. Dat hepatitis C echter nog doden maakt, is onaanvaardbaar, zo zegt Brits parlementslid David Amess. "Hepatitis C is perfect behandelbaar, dus er is gewoonweg geen excuus."

Eerder vandaag meldde een nieuwe studie nog dat zware drinkers langer leven dan geheelonthouders. Maar tegelijk heeft overmatig alcoholmisbruik ook vele gezondheidsnadelen, zoals osteoporose en zelfs psoriasis.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze

8 op 10 vrouwen volgt geen behandeling tegen menopauze



83 procent van de Belgische vrouwen met symptomen van menopauze zegt geen behandeling te volgen tegen de typische kwaaltjes. Amper één op vijf van de vrouwen die kampen met menopauze symptomen, wordt ook effectief gediagnosticeerd met menopauze. Dat blijkt uit een studie van InSites Consulting naar aanleiding van de lancering van een nieuw medicijn.


De menopauze, de fase in het leven van een vrouw waarin overgeschakeld wordt op onvruchtbaarheid, gaat gepaard met lichamelijke, psychische en relationele gevolgen.


De meest gekende symptomen zijn opvliegers, nachtelijk zweten, vermoeidheid en prikkelbaarheid. Op lange termijn kan menopauze ook een hand hebben in hart- en vaatziekten, osteoporose en vroegtijdig overlijden.


Artsen blijken de symptomen van menopauze niet gemakkelijk te herkennen. Eén op drie vrouwen hielp haar arts door menopauze te suggereren en deed dus aan zelfdiagnose. Gemiddeld verstrijken er acht maanden tussen de eerste symptomen en de officiële diagnose. InSites Consulting besluit dat er in ons land te weinig aandacht is voor het begin van de menopauze.


83 procent van de ondervraagde vrouwen volgt geen behandeling tegen de kwaaltjes. Van de vrouwen die wel een hormonenbehandeling volgen, zegt acht op tien daarover tevreden te zijn. Een gekende behandeling tegen de menopauze is een hormoonbehandeling.


Het onderzoek is gebaseerd op een staal van vierhonderd vrouwen van 38 tot 58 jaar met perimenopausale symptomen via een online enquête.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waregem Koerse

Waregem Koerse


http://img821.imageshack.us/img821/3315/waregemkoerse.jpg



Waregem Koerse is een paardenwedren in de Belgische stad Waregem. De wedstrijd vindt elk jaar plaats op de dinsdag na het laatste weekend van augustus, in de Gaverbeek-hippodroom in het centrum van de stad. Op deze dag zijn er vaak 40.000 toeschouwers aanwezig. Het hoogtepunt van de race, de Grote Steeple Chase van Vlaanderen, is de grootste wedren van Vlaanderen. Het prijzengeld behoort tot de grootste van België.
Net als de paardenrennen in het buitenland is Waregem Koerse ook een society-event dat elk jaar tal van ondernemers, hooggeplaatste ambtenaren en bekendheden aantrekt. Jean-Marie Pfaff is één van de Bekende Vlamingen  die er jaarlijks aanwezig zijn.



http://img28.imageshack.us/img28/3807/waregemkoerse1.jpg


Modieuze kleding en dameshoeden vormen het decoratieve element van het sportevenement. Op de markt te Waregem staat het gelijknamige beeld van de Vlaamse beeldhouwer Jan Desmarets.



http://img251.imageshack.us/img251/3563/jandesmarets.jpg
Jan Desmarets


Geschiedenis

De koers bestaat sinds 1848  en telt acht rennen, zowel drafrennen als galoprennen. Bij de galoprennen wordt er ook over hindernissen gesprongen, waarvan de Ierse Berm en de sprong over de Gaverbeek  de bekendste en beruchtste hindernissen zijn. Recent werden de hindernissen aangepast om ze diervriendelijker te maken op vraag van de dierenrechtenorganisaties.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie voetafdruk op Mars blijft:

Mysterie 'voetafdruk' op Mars blijft: wetenschappers geen snars wijzer na nieuwe foto's



Nieuwe beelden van een oude krater op Mars lijken een enorme 'voetafdruk' te tonen. De foto's met hoge resolutie maken wetenschappers echter niet veel wijzer over het eeuwenoude mysterie van de Orcus Patera, zoals de krater officieel heet. Integendeel. Mars-experten worden door de beelden van ESA nog meer in verwarring gebracht.

Hoe ontstond deze krater die zo'n 385 kilometer lang is? Hij situeert zich tussen twee vulkanen, maar de wetenschap is het erover eens dat hij zelf niet door een vulkaan gevormd werd - ook al wordt de benaming 'patera' gewoonlijk aan vulkanische kraters gegeven.


De meest voor de hand liggende verklaring is dat de krater werd veroorzaakt door een inslag. Die zou dan wel moeten plaatsgevonden hebben onder een hoek van minder dan vijf graden, gezien de omvang van de krater. En mogelijk was er een terugslag van de oppervlakte. Het diepste punt van de krater bevindt zich 600 meter onder het oppervlakteniveau en de hoogste kammen aan de zijkant tornen 1.800 meter boven de omgeving uit.

Een andere theorie stelt dat de Orcus Patera oorspronkelijk ontstond als een enorme cirkelvormige krater en daarna een elliptische vorm aannam door compressionele krachten die op de oppervlakte van de planeet inwerkten.

Nog een andere theorie heeft het over twee kraters die door erosie gebundeld werden tot één. Maar de kammen aan beide zijkanten lijken dat te ontkennen.


De recente beelden tonen wel aan dat er enorme dalen rond de krater lopen van oost naar west. Sommige zijn tot 2,5 kilometer breed. In de krater zelf zijn er kleinere valleien. Die zouden veroorzaakt kunnen zijn door compressionele krachten die in tegengestelde richting werken als die de krater - mogelijks - uitstretchten.

De depressies en breeklijnen worden op de hele planeet teruggevonden zodat ze niets bijleren over het ontstaan van de unieke Orcus Patera. Het enige wat men kan leren is dat de 'voetafdruk op Mars' een mysterie blijft voor wetenschappers, maar wel een dat nu ook in hoge resolutie kan bestudeerd worden, dankzij ESA.




» Reageer (0)
30-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel

Bestuurder veroordeeld omdat hij remde voor poedel





Als een poedel voor je wagen oversteekt, mag je niet remmen. Dat zegt althans een rechter die Henri Leppens uit Bocholt veroordeelde omdat hij afremde voor een poedel en zo een ongeval veroorzaakte.

"De rechter stelde me in het ongelijk. Volgens hem was het niet bewezen dat er een hondje over de straat liep", zegt hij in Gazet van Antwerpen. Leppens ging met een getuigenis in beroep, maar kreeg ongelijk. De poedel zou geen reden zijn geweest om te remmen.

Het vonnis zegt dat je alleen plots mag remmen voor de veiligheid van de bestuurder en zijn passagiers. Een overlopend hondje wordt niet gelijkgesteld worden met een overlopend kind.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom moeder het best kan kalmeren

Waarom moeder het best kan kalmeren



Niet alleen heeft ze al jaren een special plekje in je hart, moeders hebben ook een uniek effect op je hersenen. Een foto van moeder windt de hersencellen meer op dan foto's van andere mensen, ongeacht dat beroemdheden of vaders zijn.

Tijdens de eerste maanden en jaren in een mensenleven vindt er een uniek hechtingsproces plaats tussen moeder en kind. Zelfs jaren later is een moeder nooit ver uit onze geest, zo blijkt uit recent onderzoek aan de universiteit van Toronto.


Canadese vorsers onderzochten de hersenactiviteit van vrijwilligers als hen een foto werd getoond van hun ouders, vreemden en celebs.  De hersenregio, belangrijk in herkenning en emotie, lichten duidelijk sterker op als foto's van moeder werden getoond. Vaders produceerden een lagere respons, gevolgd door beroemdheden. Op de laatste plaats eindigen vreemde gezichten.


Eerder Amerikaans onderzoek toonde al aan dat de klank van een moederstem kalmerend en rustgevend werkt. Een telefoontje door mama bezorgt zo dezelfde rust als een knuffel. Verantwoordelijk is het knuffelhormoon oxytocine, belangrijk bij de moeder-baby relatie. Zelfs op volwassen leeftijd stijgt het oxytocine-niveau bij het horen van een moederstem.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appie Baantjer (86) overleden

Appie Baantjer (86) overleden


http://img408.imageshack.us/img408/6959/appiebaantjer.jpg


Schrijver en oud-politieman Appie Baantjer is gisteren overleden. De schrijver van de beroemde 'Baantjer'-boeken (De Cock met cee-oo-cee-ka) blies zijn laatste adem uit na een kort ziekbed, bevestigt de uitgever van de schrijver.

Slokdarmkanker
Begin augustus werd bij hem een agressieve vorm van slokdarmkanker ontdekt. Vorig jaar werd de schrijver nog getroffen door een lichte hartaanval. Hij vertelde toen optimistisch: "Ik ben 85 en hoop dat ik nog tien jaar krijg. Ik heb helemaal geen tijd om dood te gaan."

Op vrijdag 3 september zal er een publieke bijeenkomst worden gehouden in de kerk van het Nederlandse Medemblik. Baantjer zal in besloten kring worden begraven.

Biografie
Baantjer kwam uit een gezin van drie kinderen. Op zijn zestiende ging hij werken in een handel in vetten en spijsoliën. In 1945 meldde hij zich bij het hoofdbureau van de Amsterdamse politie, nadat zijn vader daar voor hem had gesolliciteerd.

Verhalenwedstrijd
In 1948 ging hij werken bij 'Vijf maal Acht' de Radio-, Auto en Motordienst te Amsterdam. Over dat bedrijf schreef hij later zijn eerste boek. In 1952 trouwt hij met Marretje van der Vaart. Een jaar later begon hij met zijn opleiding als rechercheur, totdat hij terecht kwam op bureau Warmoesstraat in Amsterdam in 1955. Hij werkte daar 38 jaar. In 1959 schreef hij zijn eerste boek, '5x8'. Dit boek flopt genadeloos. Toen hij in 1961 meedeed aan een verhalenwedstrijd van Het Parool, won hij een prijs.

De Cock gebaseerd op collega's
In de jaren erna schreef hij nog een paar boeken en begin jaren '60 kwam hij met het personage De Cock. Dit personage is gebaseerd op twee collega's van hem. In 1963 schreef hij zijn eerste boek over De Cock, 'De Cock en een strop voor Bobby'. In totaal zijn er ongeveer 70 boeken van Baantjer verschenen. De televisieserie 'Baantjer' is gebaseerd op figuren uit die boeken. Van deze boeken zijn er al ruim 7 miljoen verkocht.

Baantjer woonde in Medemblik. Zijn vrouw Marretje overleed op 16 april 2007 op 78-jarige leeftijd.

Museum
Op 29 mei 2008 werd door Peter Römer (zoon van acteur Piet Römer, beter bekend als 'De Cock met CeeOoCeeKaa') in Amsterdam het Appie Baantjer Museum geopend, dat gevestigd is in de kelder van café Heffer in de Warmoesstraat. Dat is niet ver van het voormalig politiebureau waar Baantjer werkte. In het museum kunnen bezoekers onder andere foto's van de schrijver, manuscripten en eerste drukken van Baantjerboeken bewonderen. In september 2008 werd zijn biografie, geschreven door Geertje Bos, gepresenteerd in het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Hoewel Baantjer aangaf met de De Cock-serie te stoppen, en het laatste boek daarvan in oktober 2008 te zullen presenteren, maakte hij bekend samen met Simon de Waal (o.a. schrijver van de Baantjer televisieserie, en zelf ook een rechercheur bij de Amsterdamse politie) een boek te zullen schrijven. Dit boek, 'Een Rus in de Jordaan' is in 2009 verschenen. Het boek werd een groot succes, en kwam op nummer 68 van de 100 best verkochte boeken van 2009. In april 2010 kwam het tweede boek van het duo Baantjer en de Waal uit, getiteld 'Een lijk in de kast'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars

"Huisonderwijs in Vlaanderen in opmars"



Niet voor alle leerlingen rinkelt op 1 september de schoolbel. In Vlaanderen kregen vorig schooljaar meer dan negenhonderd leerlingen thuis les van hun ouders, ruim vier keer meer dan tien jaar geleden. Dat zes op de tien jongeren in het huisonderwijs zich niet inschrijven bij de examencommissie, vormt wel een probleem. Waarschijnlijk halen ze daardoor nooit een diploma, zo bericht het onderwijsmaandblad Klasse.

In Vlaanderen geldt geen schoolplicht maar leerplicht. In 2009-2010 volgden 295 leerlingen thuis basisonderwijs, in het secundair onderwijs waren er dat 615. Tien jaar geleden werden er respectievelijk 84 en 135 geteld. Toch blijft huisonderwijs een uitzondering: voor het secundair onderwijs gaat het om 0,14 procent van het totale aantal leerlingen.
 
Examencommissie
Wie huisonderwijs volgt, kan een getuigschrift basisonderwijs en een diploma secundair onderwijs halen via de examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Vorig schooljaar (eerste zittijd) schreven 239 leerlingen secundair huisonderwijs (39 procent) zich daarvoor in. Het aantal inschrijvingen daalt elk jaar, stelt Klasse vast. Vijf jaar geleden ging het nog om de helft van de leerlingen. Het risico dat de leerlingen geen diploma halen, en dus ongekwalificeerd uitstromen, is hoog.
 
Vorig schooljaar haalden 24 leerlingen secundair een getuigschrift (1ste of 2de graad) of diploma (3de graad). Dat is 10 procent van het aantal ingeschreven leerlingen. Verder haalden 165 leerlingen (69 procent) minstens één deel- of vakattest.
 
Ruim 58 procent van de leerlingen secundair die huisonderwijs volgen, had al een schoolse vertraging opgelopen in hun schoolloopbaan. In het gewoon secundair onderwijs is dit gemiddeld 25 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?

Mag je kinderen betalen voor huishoudelijke taken?




Elke ouder betaalt zijn kind wel eens om iets van hen gedaan te krijgen. Maar hierbij is het wel belangrijk dat je nadenkt over wanneer dit kan en wanneer niet.


Bij sommige taken is het belangrijk dat kinderen dit uit eigen beweging te doen en dat ze zichzelf hiervoor motiveren, bijvoorbeeld bij het behalen van goede punten. Bij andere dingen is het net nuttig voor hen dat je ze ervoor betaalt, bijvoorbeeld om hun kamer of de garage op te ruimen of het gras te maaien. Ze kunnen hier namelijk heel wat uit leren. Het helpt heb hen bij het kennen van de waarde van geld, de auto wassen is een eerlijke job. Daarentegen is het niet goed om hen te betalen voor iets dat ze net 'niet' moeten doen, zoals geen lawaai maken of geen kattenkwaad uithalen. Het is belangrijk dat ze echt iets moeten bereiken voor ze er iets aan verdienen.


Vermijd ook om niet bij elk ding dat je van ze vraagt geld te geven, want dan gaan ze na verloop van tijd niets meer willen doen zonder er iets aan te verdienen. Het is dus essentieel dat je hierover goede afspraken maakt en op voorhand bepaalde 'tarieven' vastlegt. Zo kunnen ze dit niet op het laatste moment als afdwingmiddel gebruiken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Selfmachine

I Blame Coco - Selfmachine

Klik op de foto om ze te beluisteren






I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!