Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen smeren vooral oogmake-up

Vrouwen smeren vooral oogmake-up



85 procent van de vrouwen gebruikt make-up. Die opmaak duurt gemiddeld een kwartier per dag. Vooral de ogen krijgen het meeste aandacht, zo blijkt uit een Nederlands onderzoek. Mascara is daarmee veruit het meest gebruikte beautyproduct.


Hoe beleven vrouwen hun schoonheid, die vraag stelde beautyfabrikant Etos aan enkele honderden Nederlandse dames. Daaruit blijkt dat het merendeel er graag verzorgd en opgemaakt uitziet.  Na de ogen, krijgen vooral het haar en de lippen alle aandacht. 1 op 5 vrouwen spendeert zelfs 20 tot 30 minuten aan haar opmaak. Mascara, oogpotlood, oogschaduw en lippenstift zijn de belangrijkste cosmetica. 1 op 5 vrouwen geeft maandelijks meer dan 25 euro aan mooimakers.


Opvallend is dat het reinigingsproces minder belangrijk lijkt. Minder dan de helft reinigt dagelijks het gelaat. 14 procent geeft zelfs aan nooit make-up te verwijderen na een avondje uit, omdat het nu eenmaal al te laat geworden is.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop

Zeldzame schilderijen van Hitlers te koop


http://img213.imageshack.us/img213/8647/adolfhitler.jpg
( foto ter illustratie)


Het veilinghuis Mullocks Auctions in het Britse Shropshire veilt donderdag 21 schilderijtjes van de hand van Adolf Hitler. Experts denken dat de werkjes minstens 176.000 euro zullen opbrengen.

De schilderijtjes uit 1910 werden, samen met een boel nazimemorabilia, gevonden op een landgoed in het noorden van Oostenrijk. Ze zaten in een ingebouwde kast. De advocaat die het landgoed onlangs kocht, doet die vondsten nu van de hand.

Veel moeten we ons van die schilderijtjes niet voorstellen, zegt Richard Westwood-Brookes van Mullocks Auctions. 'Hitler produceerde dergelijke schilderijtjes aan de lopende band en hij verkocht ze aan toeristen. Op die manier probeerde hij in zijn levensonderhoud te voorzien - Hitler had amper geld.'

Talent had Hitler volgens Westwood-Brookes ook al niet. 'Hij probeerde twee keer binnen te geraken in de academie van Wenen en werd er evenveel keer geweigerd. Hij was gewoon niet goed genoeg. Hij kon bijvoorbeeld geen personen tekenen en met perspectief had hij ook al problemen.'

De Oostenrijkse advocaat trok met zijn vondsten naar het veilinghuis in Engeland omdat veel grote veilinghuizen in Europa niets met 'kunst' van de hand van Hitler te maken willen hebben. Westwood-Brookes: 'Veel veilinghuizen hebben bovendien Joodse banden en willen daarom niets van Hitler binnenhalen. En op eBay mag je gewoon niets verkopen dat met Hitler te maken heeft.'  (br.Het Nieuwsblad)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Onschuldig' ivoor slagtanden mammoet vervangt Afrikaans

'Onschuldig' ivoor slagtanden mammoet vervangt Afrikaans



Ivoor is een waardevol maar verboden materiaal, tenminste als het van olifanten afkomstig is. De slagtanden van de allang uitgestorven mammoets mogen wel 'ontgonnen' worden. In de permafrost van Siberië liggen er miljoenen.


De permafrost in Siberië kalft zienderogen af, een gevolg van de global warming. Daardoor komen de overschotten van de wolharige mammoets tevoorschijn die vroeger in reusachtige kuddes over de vlakte trokken.


Rusland doet nu zijn voordeel met het "witte goud" dat steeds makkelijker te bergen valt. Elk jaar exporteert het land 60 ton van mammoet-ivoor naar China; de grootste markt voor ivoor. Iedere kilo brengt 387 euro op. En er valt nog veel meer te verdienen: deskundigen verwachten dat maar liefst 150 miljoen bevroren mammoets onder de Siberische toendra liggen, vermeldt de Britse krant 'The Telegraph'.


Het ivoor van de slagtanden van de ongeveer 4000 jaar uitgestorven beesten zou de smokkelwaar uit Afrika kunnen vervangen, denken sommige milieubeschermers. Ze hopen dat de vraag naar Afrikaans olifantenivoor daardoor zal achteruitgaan en vervolgens minder olifanten worden gestroopt.



http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/9/0/7/media_xl_3888682.jpg?20100928133526
Michelle Obama met een halsketting van mammoet ivoor.


Maar is een ivoren sieraad uit mammoetslagtanden, zoals dat van de Amerikaanse first lady Michelle Obama graag, toch niet helemaal onschuldig? Sommige experten waarschuwen dat de illegale producten met het mammoetivoor zouden kunnen worden verwisseld. Elk ivoor, zelfs uit geoorloofde bronnen, zou dus de handel met het "witte goud" doen aantrekken, waarschuwt 'The Guardian'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische wiskundige wint prestigieuze Shaw-prijs in Hongkong


Belgische wiskundige wint prestigieuze Shaw-prijs in Hongkong


Jean Bourgain (uiterst links).


De Belgische wiskundige Jean Bourgain heeft samen met vier andere wetenschappers de prestigieuze Shaw-prijs in ontvangst genomen in Hongkong.

De Shaw-prijs wordt jaarlijks in Hongkong uitgereikt aan actieve wetenschappers vanwege bijzondere verdiensten in hun vakgebied. De prijs is er in de domeinen astronomie, biowetenschappen en geneeskunde, en wiskundige wetenschappen. De prijs is een initiatief van mediamagnaat Run Run Shaw, ondertussen 103 jaar oud.
 
De 56-jarige Bourgain is actief in verschillende deelgebieden van de wiskundige analyse, onder meer de analytische getaltheorie en de combinatoriek en in de niet-lineaire partiële differentiaalvergelijkingen, zoals de periodieke niet-lineaire Schrödingervergelijking. Hij won in het verleden al verschillende prestigieuze prijzen. De vijf mogen 1 miljoen dollar onder elkaar verdelen. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manier om gevonden resistente parasiet slaapziekte te doden

Manier om gevonden resistente parasiet slaapziekte te doden





Onderzoekers van het Tropisch Instituut voor Geneeskunde (ITG) in Antwerpen zijn er in geslaagd om een slaapziekteparasiet opnieuw vatbaar te maken voor geneesmiddelen. De doorbraak kwam er in samenwerking met collega's uit ontwikkelingslanden. Dat meldt het ITG vandaag in een persbericht.

Medicatie
De parasiet treft niet alleen mensen, maar veroorzaakt ook slaapziekte bij vee en richt enorme schade aan omdat hij resistent is tegen alle op dit ogenblik beschikbare geneesmiddelen. De drie bestaande geneesmiddelen tegen de runderslaapziekte (Nagana) zijn zo goed als waardeloos geworden. De parasiet ontwikkelde een manier om ze gewoon uit zijn cellen naar buiten te pompen.

Samen
De wetenschappers zijn op zoek gegaan naar stoffen die de pomp zouden kunnen saboteren. Uiteindelijk vonden ze twee stoffen die het bijna onwerkzaam geworden ISM (isometamidium chloride) terug effect kan geven. Beide stoffen zijn - ook in ontwikkelingslanden betaalbare - antibiotica, oxytetracycline en enrofloxacine. Apart doen ze niets tegen slaapziekte, maar samen met ISM blijken ze dodelijk.
Uit onderzoek blijkt dat de helft van de runderen die ISM plus een van beide antibiotica kregen, volledig genas. Bij de andere helft bleef de parasiet aanwezig, maar in nauwelijks opspoorbare aantallen.

Enorm verschil
Bij een ziekte die in zwart Afrika jaarlijks drie miljoen runderen het leven kost, vaak in gebieden waar de eigenaars van de runderen sowieso al moeite hebben om te overleven, is het verschil enorm, aldus het ITG.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming geeft meer aan milieu dan Nederlander

Vlaming geeft meer aan milieu dan Nederlander




Vlamingen zijn bereid per jaar gemiddeld 320 euro te geven voor een beter milieu, Nederlanders ongeveer 255 euro per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van National Geographic Magazine ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Nederlandse uitgave.

Vlamingen en Nederlanders voelen zich betrokken bij natuur en milieu, blijkt uit het onderzoek onder ruim duizend mensen uit beide bevolkingsgroepen. Zo vindt 84 procent dat het afgelopen moet zijn met het kappen van tropisch regenwoud en het aantasten van andere kwetsbare natuurgebieden. Zij willen dat die met rust gelaten worden, zelfs als de voedselprijzen daardoor zouden stijgen.

Hoezeer mensen betrokken zijn, blijkt uit het feit dat zij meer lijken te hechten aan het stoppen van risicovolle olieboringen elders dan aan het verhogen van de eigen dijken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 Volts - I'm on fire

5000 Volts - I'm on fire

Klik op de foto om ze te beluisteren






5000 Volts was een Britse band, die enkele discosingles uitbracht in de jaren '70. De groep bestond uit zanger Martin Jay en zangeres Tina Charles. De musici van de band verschilden per optreden.

Tijdens de jaren '70 bracht de band verscheidene singles uit. Ze hadden geen succes totdat radiostations de B-kant van hun single Bye Love ontdekten, dit was namelijk het nummer I'm On Fire. Vervolgens brachten ze dit nummer als zodanig uit en werd het nummer een grote hit in Europa. Het haalde de vijfde plaats in de Nederlandse hitlijsten en in België stond het nummer enkele weken op nummer 1 in de BRT Top 30. Ook in Duitsland en Zweden werd de eerste plaats bereikt. Het haalde de vierde plaats in de Engelse hitlijsten. In Amerika haalde het nummer de 26e plaats.

Door deze publiciteit kreeg de solocarrière van Tina een enorme vaart. De band viel uiteen nadat Tina de band verliet tijdens de Duitse tour.




» Reageer (0)
28-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Professor stapt halte te vroeg van trein en krijgt zware boete

Professor stapt halte te vroeg van trein en krijgt zware boete



Een Britse professor heeft een boete van 155 pond (182 euro) gekregen omdat hij een halte te vroeg van de trein is gestapt. Volgens zijn kaartje had de man nog één halte verder moeten rijden, schrijft de Daily Mail.

Martyn Evans stapte af in het station van Darlington, omdat hij dan sneller thuis zou geraken. In feite moest hij nog één halte blijven zitten, tot het station van Durham. Daar werkt hij als professor aan de afdeling filosofie van de universiteit. Het treinbedrijf East Coast stelt echter dat hij volgens het reglement enkel mocht afstappen in het station waar hij voor betaald had.

"Ik kan begrijpen dat je meer moet betalen voor een extra halte. Maar als je een halte vroeger afstapt, heb je niet eens het volledige product gebruikt waarvoor je betaald hebt", zegt professor Evans. De man wou meteen naar huis gaan, aangezien het al redelijk laat was. Dus stapte hij een halte vroeger af. In het station moest hij langs een automatische barrière passeren en daar bleek zijn ticket dus niet te kloppen.


Uiteindelijk besloot de maatschappij de boete van Evans te verscheuren. Als teken van goede wil...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uil begint bijna aan zeereis met cruiseschip

Uil begint bijna aan zeereis met cruiseschip



Een zeldzame konijnuil is op het nippertje gered van één van de grootste cruiseschepen ter wereld. De uil was een ongewenste passagier die een nest probeerde bouwen op het minigolfterrein van de 'Oasis of the Seas'. Slechts enkele uren voor de afvaart werd de uil ontdekt.

Het cruiseschip lag in Port Everglades in Florida en stond op het punt uit te varen naar de Caraïben. Een lid van de crew zag de uil in de buurt van het golfterrein en riep de hulp van specialisten van de Florida Fish and Wildlifde Conservation Commission. Het was kennelijk een aantrekkelijk plekje voor de zeldzame uil, want het schip beschikt over een volledig park met planten en bomen. Toch lieten ze de uil liever niet vertrekken op de cruise die een week zou duren.

De uilensoort heeft immers een open ruimte nodig om te leven en zou dus niet goed aarden op volle zee. De gebruikte ondergrond van het synthetische golfterrein is vergelijkbaar met de ondergrond in stedelijke gebieden die de uilen gebruiken om hun nesten te bouwen. Het gaat om een speciale soort binnen de uilenfamilie. Zo leeft de konijnuil bijvoorbeeld ook overdag, terwijl de meeste uilen nachtdieren zijn.

De uilen zijn beschermd en vallen onder een speciale wet. Zo is het verboden om de uilen, hun eieren of hun nest te storen. Maar aan boord van een cruiseschip zijn de uilen dus niet welkom. De uil in kwestie werd gevangen en op een meer geschikte plaats vrijgelaten. Het avontuur op zee zal dus nog even moeten wachten.


De konijn- of holenuil

De konijn- of holenuil (Athene cunicularia) (ook wel ingedeeld in het geslacht Speotyto) is oorspronkelijk een bewoner van de savannes  van het Amerikaanse continent. Tegenwoordig is deze vogel te vinden in agrarisch land met enige vegetatie en zelfs op golfterreinen en vliegvelden. Het is een kleine uilensoort  van 18-25 cm lang en de holenuil valt verder op door de lange, schaars bevederde poten. Vaak is de holenuil overdag actief en hij gaat dan op jacht naar kevers, knaagdieren en kleine vogels. Een hol in de grond, vaak uitgegraven en later verlaten door een klein zoogdier, dient als nestruimte. In zanderige gebieden maakt de holenuil soms ook zelf een nest met behulp van zijn snavel en lange poten. Vaak zit deze uil bij de ingang van zijn nesthol, of op een heuveltje of paaltje.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laxeermiddelen zijn gevaarlijk voor gezondheid

"Laxeermiddelen zijn gevaarlijk voor gezondheid"




Laxeermiddelen om constipatie tegen te gaan hebben hun nut, maar mogen niet op eigen initiatief gebruikt worden. Bij onoordeelkundig gebruik dreigen problemen, zoals aantasting van de darmwand. Dat stelt het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Gevaren
Zwelmiddelen slorpen water op en mogen niet gebruikt worden door mensen met slikklachten. Als ze in de slokdarm of luchtpijp terechtkomen trekken ze water aan waardoor verstikking dreigt.
Bij osmotische laxeermiddelen moet men voldoende drinken ter voorkoming van uitdroging en verstoring van de elektrolytenbalans.

Zenuwen aantasten
Producten die de darmwand prikkelen, zodat die vaker samentrekt, mogen slechts enkele dagen gebruikt worden. Anders tasten ze de zenuwen en spieren in de darmwand aan. Samengestelde laxeermiddelen zijn helemaal af te raden en ook met vloeibare paraffine moet je oppassen, stelt Bodytalk.

Thee
De doeltreffendheid van natuurproducten zoals thee, zemelen of plantenextracten is niet bewezen. Sommigen bevatten bovendien laxerende ingrediënten met schadelijke effecten. "Zo kan laxerende thee op basis van senna bij veelvuldig gebruik de darmwand beschadigen", aldus Marleen Finoulst van Bodytalk.

Meer groenten en fruit
Als de constipatie niet het gevolg is van ernstige oorzaken zoals een slecht werkende schildklier, nierproblemen of dikkedarmkanker, kan het probleem het best worden verholpen met voor de hand liggende remedies als het eten van meer groenten en fruit en meer lichaamsbeweging.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe luizencampagne pakt fabels aan

Nieuwe luizencampagne pakt fabels aan




Via een brochure, website, filmpje en modelbrieven slaan de Vlaamse Wetenschappelijk Vereniging voor Jeugdgezondheidszorg, het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid en Klasse de handen in elkaar om ouders en scholen juist te informeren om het probleem met hoofdluizen efficiënt aan te pakken. "Er bestaan nog steeds veel fabels over luizen. En het taboe blijft groot", luidt het.
 
Met het nieuwe schooljaar zijn ook de luizen terug. De initiatiefnemers voor de nieuwe campagne wijzen erop dat iedereen luizen kan krijgen en dat dat niets te maken heeft met hygiëne.
 

Luizen verplaatsen zich vooral door direct hoofdcontact en kinderen zijn daardoor de eerste slachtoffers van hoofdluizen. "Ook bij huisgenoten van een kind met hoofdluizen is de kans groter", luidt het. "Luizen kan je het gemakkelijkst opsporen met de nat-kamtest. Als je luizen vindt, kun je best kiezen voor een behandeling zonder hoofdluismiddelen via de nat-kammethode. Luizen zijn immers niet schadelijk en hoofdluismiddelen zijn insecticiden die nevenwerkingen kunnen veroorzaken."
 

Meer informatie over luizen en de behandeling is te vinden in de nieuwe folder 'Luizen te lijf'. De folder kan gratis aangevraagd worden via de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (www.zorg-en-gezondheid.be/luizen). Op die website staat bovendien een TV.Klasse-filmpje over de nat-kammethode. Er zijn ook brieven voor scholen beschikbaar in negen talen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GPS-slaaf rijdt zich klem: helikopter brengt redding

GPS-slaaf rijdt zich klem: helikopter brengt redding


Foto's: politie Bergün.


Een Zwitserse automobilist die slaafs zijn gps volgde, is in een lastig parket verzeild geraakt. Toen hij op een bergpad geen kant meer uit kon, moest hij met wagen en al door een reddingshelikopter naar de bewoonde wereld gebracht worden.


"Volg deze baan", bleef de gps van Robert Ziegler maar doordrammen. Het ding had hem nog nooit in de steek gelaten en dus deed brave Robert wat de elektronische vrouwenstem hem opdroeg.






De bergweg werd echter almaar smaller en op het moment dat de gps hem opdroeg om rechtsomkeer te maken, zat de 37-jarige man met zijn witte bestelwagen hopeloos klem op een bruggetje in een berg in de buurt van Bergün.


De gestrande chauffeur belde ten einde raad de hulpdiensten. Die stuurden een reddingshelikopter uit. Die kwamen de man met auto en al uit zijn benarde situatie bevrijden. Gevolg was een spectaculaire reddingsactie door het grijze Zwitserse zwerk.






"De man zei achteraf dat hij niet gezien dat hij een bergpad was ingereden. Nochtans moet hij een kei van een chauffeur zijn om zo ver op dat veredelde geiten wegeltje te zijn geraakt", getuigde een van de koene redders.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziekinstrumentenmuseum wijdt expo aan Corneille

Muziekinstrumentenmuseum wijdt expo aan Corneille


Corneille overleed op 88-jarige leeftijd


In het muziekinstrumentenmuseum (mim) in Brussel vindt vanaf vrijdag 1 oktober een tentoonstelling plaats die een eerbetoon is aan de onlangs overleden kunstenaar Corneille. De tentoonstelling loopt tot 9 januari volgend jaar.

De Nederlandse kunstschilder Corneille, medestichter van de CoBrA-beweging, overleed op 5 september op 88-jarige leeftijd. De schilder heeft in zijn werk vaak aandacht besteed aan muziek. Zo eerde hij in zijn schilderijen zijn favoriete opera's, componisten en instrumenten, met werken die bijvoorbeeld "Hommage à Verdi" of "Hommage à Mozart" werden gedoopt.

Ook beschilderde hij in 1986 een vleugelpiano in zijn herkenbare, kleurrijke stijl. Die piano komt voor onbepaalde tijd naar het mim, waar zij omringd wordt door andere werken van de kunstenaar en de Afrikaanse collectiestukken van het museum. De toegang tot de tentoonstelling is inbegrepen in de prijs van het museum (5 euro voor volwassenen).




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom brullen leeuwen en miauwen ze niet?

Waarom brullen leeuwen en miauwen ze niet?


http://img535.imageshack.us/img535/6205/brullendeleeuw.jpg


Leeuwen worden de koning van de jungle genoemd en daar heeft hun machtige gebrul zonder twijfel iets mee te maken. Maar hoe komt het dat leeuwen een luide brul ontwikkeld hebben, terwijl andere wilde katten eerder miauwen. Het is een raadsel dat wetenschappers al lang fascineert.


Mogelijk heeft het gebrul van katachtigen veel te maken met de omgeving waarin ze leven. Die habitat kan variëren van de open woestijn tot de dichtbegroeide jungle. Dr. Gustav Peters en Dr. Marcell Peters zijn wetenschappers van een museum in Bonn. Ze onderzochten de frequentie van 27 verschillende soorten katten. Voorheen werd aangenomen dat de klank van de katten bepaald werd door hun lichaamsbouw.


Het valt de onderzoekers nu echter op dat soorten die in een open habitat leven - zoals leeuwen - een diepere klank uitstoten. De brullende katten beschikken allemaal over een gespecialiseerde structuur in hun keel. Dieren die in dichte omgevingen leven, zoals wilde katten, ontwikkelen een veel hogere klank. Voor de wetenschappers zijn de conclusies verrassend. Lage geluiden zullen zich in open vlakten bijvoorbeeld minder goed verspreiden dan hogere toonhoogten. Daar is luchtturbulentie verantwoordelijk voor.


Het is dus nog steeds een raadsel waarom leeuwen dan een gebrul met een lage toonhoogte ontwikkeld hebben. De studie wees ook uit dat er genetisch geen relatie bestaat tussen de grootte van de dieren en de toonhoogte van hun gebrul. Eigenlijk zou de machtige leeuw dus evengoed gemiauwd kunnen hebben. De aparte evolutie van de leeuw zal zo nog even een interessante vraag voor wetenschappers blijven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes tips om een alien te spotten

Zes tips om een alien te spotten



Aliens zijn deze week plots weer hot. De Verenigde Naties hebben een contactpersoon voor buitenaardse wezens aangesteld en zes voormalige Amerikaanse piloten stellen dat aliens al jaren aan onze kernwapens komen prutsen.

Hoog tijd dus voor enkele handige tips om een buitenaards wezen te spotten, zo oordeelde de Britse Telegraph:

1. Controleer het luchtruim boven nucleaire kampen en militaire centra, vooral in de Verenigde Staten, Rusland of het Verenigd Koninkrijk.

2. Zoek naar roodgloeiende UFO's die boven de grond zweven. Vooral goed opletten in bosrijke gebieden.

3. Maar zoek ook naar sporen op de grond. Soms landen de toestellen en dan laten ze inkepingen in de bodem achter.

4. Als je een vreemd object in de vorm van een sigaar of een schotel ziet vliegen, heb je de jackpot gewonnen. Zeker als dat object lichtstralen naar de grond schiet.

5. Panikeer niet! Dit zijn vriendelijke aliens die naar onze planeet komen om kernwapens te desactiveren. Ze zijn alweer verdwenen voor we hen kunnen bedanken.

6. Als je er echt niet in slaagt een UFO te spotten, hoef je je niet te schamen. Ze laten zelden sporen achter en anders zijn de 'Men in Black' misschien al langs geweest.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoektocht naar tiener die walvis berijdt

Zoektocht naar tiener die walvis berijdt


http://img405.imageshack.us/img405/434/walvis.jpg


Natuurbeschermers in het Australische Albany zijn op zoek naar een tiener die volgens ooggetuigen op de rug van een walvis zou hebben gereden.


Een van de aanwezigen heeft tegenover de autoriteiten verklaard dat hij zag hoe een jongen op de rug van een walvis klom nabij Middleton Bay.


Een bijzonder straffe daad, al kan de tiener in kwestie er maar beter niet te veel luchtbaarheid aan geven. Indien hij gevat wordt, hangt hem een boete van 10.000 Australische dollar, of zo'n 7.000 euro, boven het hoofd. "Het is een zware boete", geeft een woordvoerder van het Department of Environment and Conservation toe. "Maar het is belangrijk dat mensen het gevaar van zo'n avontuur inzien. Er is een reële dreiging dat een ritje op een walvis fataal afloopt. Ze kunnen er vriendelijk uitzien als ze zo dicht bij de kust komen. Maar vergis je niet: het kunnen gevaarlijke, dodelijke dieren zijn."


Om een herhaling van het huzarenstukje te vermijden, patrouilleren er sinds het incident bootjes die mensen waarschuwen om uit de buurt van de mastodonten te blijven. "De Zuidkapers, de soort die we hier het vaakst zien, kunnen tot 18 meter lang en 80 ton zwaar worden", waarschuwt het departement. "Indien je in de weg loopt als ze met hun staart slaan, overleef je het niet."

Boten moeten minstens 100 meter uit de buurt van de walvissen blijven, zwemmers en surfers mogen niet dichter dan 30 meter bij de dieren in de buurt komen. "Zo verzekeren we dat de dieren niet gewoon raken door schepen, en dat ook de menselijke veiligheid gegarandeerd is."




» Reageer (0)
27-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelen en frieten flink duurder na nieuwjaar

"Aardappelen en frieten flink duurder na nieuwjaar"



De prijs van consumptieaardappelen zal na nieuwjaar fors de hoogte ingaan als gevolg van een tegenvallende oogst en de massale aankoop van aardappelen door Rusland. Dat zegt Erwin Wuyts, algemeen directeur van de aardappeldivisie van PinguinLutosa.


"De aardappeloogst valt dit jaar tegen", legt Wuyts uit. "De droogte in juli heeft tot doorwas bij de aardappelen geleid, waarbij de aardappelstruiken opnieuw aardappelen gaan aanmaken. Daardoor krijg je gemiddeld dertig aardappelen aan een struik in plaats van gemiddeld twintig. Het gevaar is dat de aardappelen dan op elkaar gaan teren, zodat je glazige knollen krijgt. Het probleem is nog verergerd door de vele nattigheid op het einde van de groei."
 

Wuyts denkt dat we eenzelfde scenario zullen kennen als in het slechte aardappeljaar 2006. De toestand wordt dit jaar verergerd door Rusland, dat vier miljoen ton aardappelen zoekt om zijn bevolking te voeden. Door de hittegolf van de voorbije zomer zijn de oogsten in Rusland mislukt.
 

Vooral na nieuwjaar, wanneer de minder goed bewarende soorten zijn verkocht, verwacht Wuyts een stevige prijsstijging voor aardappelen in de supermarkt. De prijs van frieten zal wellicht volgen.
In principe moeten we in België niet voor tekorten vrezen omdat het beplante areaal sinds 2006 met zes procent is toegenomen. "Zelfs met een lagere productie zullen er in het totaal ongeveer evenveel bintjes zijn", aldus Wuyts. De Russische aankopen kunnen echter wel een impact hebben en bovendien is er nu veel meer aardappelverwerkingscapaciteit dan in 2006.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts 3% extreem begaafde kinderen wordt succesvol

Slechts 3% extreem begaafde kinderen wordt succesvol



Mensen die extreem begaafd zijn op een bepaald vlak, lijken het gemakkelijk te hebben. Maar de waarheid is anders, en zelfs dramatisch: extreem begaafden falen vaker in het leven. Meer zelfs: slechts drie procent kan werkelijk zijn gaven tot het uiterste benutten.

De Britse professor Freeman volgde 210 extreem begaafde kinderen die uitblonken in wiskunde, muziek of kunst. Het onderzoek startte in 1974, en nu, ruim 35 jaar later moet Freeman concluderen dat 'een zestal het geschopt heeft tot een niveau dat we succesvol zouden kunnen noemen'.

Een jongen die op 8-jarige leeftijd wiskunde problemen op middelbaar niveau kon oplossen, gaf zijn universiteit op en werkt nu bij McDonalds. Een meisje dat muzikaal erg begaafd was, werd uiteindelijk professioneel muzikante, maar een vriendinnetje dat erg hoog scoorde op wetenschappen, faalde al haar examens en verliet de universiteit zonder diploma. Ze gaf een tijdlang les, maar zit nu in zware financiële problemen.

De kinderen waren in 1974 ongeveer zes of zeven jaar. "Op die leeftijd hebben sommige kinderen het potentieel om enorme dingen te kunnen doen. Maar de meeste kinderen kwamen in situaties terecht waar hun potentieel verloren ging."

Sommige kinderen werden 'beroofd van hun kindertijd' doordat ze door hun ouders te veel onder druk werden gezet of gescheiden raakten van leeftijdgenootjes, en zo eindigden met weinig vrienden.

Andere kinderen zijn 'all-rounders': ze zijn begaafd op veel verschillende vlakken, wat kiezen moeilijk maakt. Sommige zullen veel moeten uitproberen voor ze hun 'roeping' vinden.

Nochtans zijn deze kinderen niet emotioneel fragieler dan anderen, aldus Freeman die er wel aan toevoegt dat deze kinderen intellectueel veel kunnen verwerken maar emotioneel niet altijd. 

"Hoogbegaafden zijn normale mensen, maar anders dan anderen krijgen ze te maken met onrealistische verwachtingen en worden ze vaak gezien als vreemd en ongelukkig. Ouders en leerkrachten voelen zich dan weer bedreigd, en reageren vaak door ze te onderdrukken."

"Wat natuurlijk niet is wat ze nodig hebben, en dat is: mogelijkheden om hun potentieel te ontwikkelen en emotionele steun. Een een echte kindertijd: het plezier en de creativiteit van het kind-zijn is de basis van alles."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aliens kwamen onze kernwapens onderzoeken

"Aliens kwamen onze kernwapens onderzoeken"



Enkele voormalige Amerikaanse piloten stellen dat al sinds 1948 buitenaardse wezens naar de kernwapens van de VS en Groot-Brittannië komen kijken. Ze zouden zelfs één keer geland zijn in een Britse basis. De regeringen zouden de buitenaardse activiteit verzwijgen.


Captain Robert Salas en zes andere piloten besloten hun stilzwijgen te doorbreken. "Het gaat over onbekende vliegende objecten. Ze worden vaak omschreven als UFO's, zo zou je hen kunnen noemen", zegt Salas in de Britse media. "De Amerikaanse luchtmacht liegt over de gevolgen van deze objecten voor de nationale veiligheid en wij kunnen het bewijzen", gaat hij verder.


Salas zegt zelf een bezoek van buitenaardse wezens gezien te hebben op 16 maart 1967. Hij was toen in de Malmstrom basis in Montana. "Ik had dienst toen het object boven de site kwam zweven. En een week later gebeurde ergens anders hetzelfde. Ze hebben vooral interesse in onze raketten, waar ze ook vandaan komen. Ik denk persoonlijk dat ze niet van deze planeet afkomstig zijn."


Een ander gepensioneerd lid van de luchtmacht, kolonel Charles Halt, zou een UFO gezien hebben nabij Ipswich, één van de weinige plaatsen in het Verenigd Koninkrijk waar kernwapens opgestapeld liggen. De feiten zijn al 30 jaar oud. Halt zeg een vliegend object stralen over de basis sturen. Vervolgens hoorde hij op de militaire radio dat buitenaardse wezens nabij de opslagplaats voor kernwapens geland waren.


De VS en het Verenigd Koninkrijk zijn er sindsdien altijd in geslaagd om de verhalen te verdoezelen. De piloten zijn van plan om de informatie over buitenaards bezoek openbaar te maken. Ze beschikken over getuigenissen van 120 voormalige militairen die bevestigen dat er vreemde interventies waren in nucleaire kampen. Sommige verhalen gaan zelfs nog maar tot 2003 terug. Ze zullen de overheid proberen overtuigen om de bevolking in te lichten over het feit dat onze planeet bezocht werd door aliens.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Vangheluwe maakte derde slachtoffer

"Roger Vangheluwe maakte derde slachtoffer"




Roger Vangheluwe, de vroegere bisschop van Brugge, heeft een derde slachtoffer gemaakt. Dat meldt het weekblad Humo. Het zou gaan om een nichtje dat tijdens haar jeugd jarenlang seksueel misbruikt werd.
 
Verschillende onafhankelijke bronnen bevestigden het verhaal aan Humo, maar het nichtje zelf ontkent. Eén van de bronnen, die een brief schreef om aan te kaarten dat Vangheluwe wel degelijk meerdere slachtoffers maakte, zegt dat ze er absoluut niet mee naar buiten wil komen. Volgens de bronnen, die anoniem geciteerd worden, werd het slachtoffer maandenlang in een psychiatrische instelling in Pittem opgenomen. Haar familie zou het misbruik toegedekt hebben nadat het meisje hen op de hoogte had gebracht. "Het lange stilzwijgen heeft haar gebroken", klinkt het.
 
Vierde slachtoffer?
Roger Vangheluwe kwam in opspraak nadat een neef in april bekendmaakte dat hij als minderjarige jarenlang door de voormalige bisschop misbruikt werd. Twee weken terug raakte bekend dat het gerecht hem wou ondervragen over een mogelijk tweede slachtoffer. Volgens Humo doen er zelfs geruchten de ronde over een vierde slachtoffer, dat intussen overleden is.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!