Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Belg op vier lijdt aan chronische pijn

Een Belg op vier lijdt aan chronische pijn


http://img690.imageshack.us/img690/6768/chronischepijn.jpg


1 op 5 Europeanen lijdt aan chronische pijn, maar in België stijgt dat aantal tot 1 op 4, zo blijkt uit een nieuwe Europese studie. De resultaten tonen aan dat veel mensen met chronische pijn in stilte lijden. Deze ernstige aandoening blijft vaak onbegrepen, wordt verkeerd gediagnosticeerd en niet juist behandeld. Met de campagne 'Can you Feel My Pain', willen een aantal Europese gezondheidsorganisaties reageren om de levenskwaliteit en de rechten van dergelijke patiënten te verbeteren.


Rugproblemen (67%), gewrichtspijnen (59%), nekpijn (30%), fibromyalgie (21%) en artritis (23%) zijn de vijf belangrijkste oorzaken van pijn voor Belgische chronische pijnpatiënten. Bijna elk van die aandoeningen komt hier significant vaker voor dan in de rest van Europa. Bovendien zegt 55% van de chronische pijnpatiënten dat hun pijn niet op een adequate manier aangepakt wordt en ook hier scoort België slechter dan het Europese gemiddelde (38%) .


Die situatie heeft een duidelijke impact op de werk- en leefomgeving van de patiënten: 68% voelt een enorme druk om snel weer aan de slag te gaan wanneer ze ziek thuis zitten, 28% heeft schrik dat ze hun job zullen kwijt raken en 21% zegt zelfs niet in staat te zijn te werken omwille van hun aandoening. Patiënten lijden ook onder het feit dat ze niet 'au sérieux' genomen worden: 50% denkt dat de buitenwereld twijfelt aan de echtheid van de pijn, 26% is zelfs al beschuldigd van het valselijk gebruiken van pijn als argument om niet te hoeven werken. 39% zegt dat hun aandoening een negatieve invloed heeft op hun relatie met vrienden en familie en 31% zegt zich ronduit sociaal geïsoleerd te voelen. 


Het feit dat mensen niet of nauwelijks in staat zijn om te gaan werken, heeft uiteraard een negatieve impact op hun inkomen. En dat terwijl de behandelingskosten voor de patiënt ook bijzonder hoog kunnen oplopen. Er zijn in België nog geen studies uitgevoerd om de maatschappelijke kost voor chronische pijn te becijferen, maar uit een prospectieve studie bij neuropatische pijnpatiënten in Belgische pijncentra bleek dat de gemiddelde kost per maand voor een patiënt op zo'n 438,4 euro lag. En jaarlijks kost het absenteïsme de maatschappij 4.429 euro per patiënt.


Volgens Prof. dr. Steven Simoens van het Onderzoekscentrum voor Farmaceutische Zorg en Farmaco-economie aan de KUL is er nog altijd geen duidelijk aanspreekpunt voor een patiënt met chronische pijn. "Een depressieve patiënt kan terecht bij een psychiater, een diabetes patiënt bij een endocrinoloog, maar bij welke arts kan een patiënt met chronische pijn op consultatie gaan? Er moet een gedegen nieuw beleid komen rond de behandeling van chronische pijn, met de ontwikkeling van een zorgpad voor de diagnose en behandeling van patiënten met chronische pijn".


Chronische pijnpatiënten in België zoeken hun heil voornamelijk in medicatie (73%), fysiotherapie (32%) en osteopathie (20%). Vooral bij de laatstgenoemde is België een absolute koploper: het Europese gemiddelde ligt hier slechts op 7%. En om hulp te zoeken, kloppen de Belgische patiënten hoofdzakelijk aan bij de huisarts (75%) of specialist (73%).


Nochtans bracht de recente Europese studie rond chronische pijn aan het licht dat 91% van de huisartsen meer opleiding en richtlijnen over de behandeling van patiënten met chronische pijn wensen. De afgelopen 12 maanden volgden de Belgische huisartsen slecht 3,8 uur opleiding over het herkennen, behandelen en begeleiden van chronische pijn, wat een stuk onder het Europese gemiddelde ligt (10,8 uur). 


Om de problematiek extra onder de aandacht te brengen, startte geneesmiddelenproducent Pfizer, in samenwerking met toonaangevende patiëntenverenigingen en maatschappelijke organisaties uit heel Europa, de bewustmakingscampagne en petitieactie 'Can you feel my pain?' die tot doel heeft de levenskwaliteit en de rechten van patiënten te verbeteren.


Wie meer informatie wenst rond deze Europese studie of zijn persoonlijke ervaring met chronische pijn wil delen of de petitie wil tekenen, kan terecht op www.mijnpijn.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderbroek koningin Elizabeth onder de hamer

Onderbroek koningin Elizabeth onder de hamer




Een Brits veilinghuis wil een onderbroek van koningin Elizabeth II te koop aanbieden. De erfgenamen van wijlen Joseph de Bicske Dobronyi bieden de stijlvolle en zedige onderbroek, die de koningin in 1968 achterliet op een privé-vliegtuig, te koop aan. Dat meldt TMZ.com.


Veilinghuis Hansons is geïnteresseerd en heeft al enige expertise op het vlak van koninklijke lingerie. Twee jaar geleden veilden ze een onderbroek van koningin Victoria. Die wisselde toen voor ongeveer 800 euro van eigenaar.


 



De man die de onderbroek van Queen Elizabeth meer dan veertig jaar bewaarde, Dobronyi, beweerde dat hij ze zelf had gekregen van een vriend. Die had ze gevonden op een vliegtuig waarmee de koningin in 1968 Chili bezocht. Dobronyi, bijgenaamd 'the Miami Playboy', liet enkele scènes voor de pornoklassieker 'Deep Throat' uit 1972 in zijn villa in Miami opnemen.

Merk op dat er vlekken zitten op de onderbroek, wat de reden zou kunnen zijn waarom de koningin ze achterliet op het vliegtuig. (br.hln foto TMZ)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed autorijden start op 59 jaar

Goed autorijden start op 59 jaar



Pas op 59 jaar zitten we als volleerde chauffeurs achter het stuur. Onderzoek toont aan dat er vanaf dan minder ongevallen en boetes worden uitgeschreven. 24-jarigen zijn dan weer het minst betrouwbaar achter het stuur.

Meer dan de helft van 59-jarigen beweert rustig te rijden. Het onderzoek, uitgevoerd door Continental Tyres, analyseerde het rijgedrag van 4000 autobestuurders. Daaruit blijkt dat 59 jaar effectief de leeftijd is waarop het minst verkeersovertredingen gebeuren. Deze chauffeurs raakten in de afgelopen 12 maanden ook het minst betrokken bij een ongeval, reden minder hard dan jongere categorieën en werden door de politie minder vaak aan de kant gezet. Ook het aantal verkeersboetes en snelheidsovertredingen slonk in die leeftijdsgroep. 

Jongeren
Anders is het met de 24-jarigen, zij zijn het minst geduldig op de weg. De kans is groter dat je hen al chattend achter het stuur aantreft, een rood licht voorbij ziet zoeven of ze anderen afschrikken met hun rijgedrag. Opmerkelijk is dat de meerderheid van deze twintigers effectief beseffen dat hun rijgedrag vaak te wensen overlaat.

Schokkend
Al krijgt de oudere de kritiek te langzaam te rijden, het onderzoek bewijst dat ze maar half zo vaak afgeleid reageren in het verkeer. De onderzoekers vinden het alvast 'schokkend dat het zo'n lange tijd in beslag neemt om een goede chauffeur te worden'.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige onderkoelde atlete kruipt over de streep

16-jarige onderkoelde atlete kruipt over de streep

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een 16-jarige Amerikaanse atlete heeft in het Californische staatskampioenschap atletiek blijk gegeven van een onverzettelijk karakter. De onderkoelde en uitgedroogde Holland Reynolds kreeg in de slotmeters hevige krampen, waardoor ze niet meer verder kon. De resterende afstand overbrugde ze op handen en voeten. "Ik bleef mezelf moed inpompen. Ik moest en zou die finishlijn overschrijden," klonk het nadat ze weer onder de levenden was. Door haar prestatie veroverde haar schoolteam alsnog de overwinning.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agnetha Faltskog - Wrap Your Arms Around Me

Agnetha Faltskog - Wrap Your Arms Around Me

Klik op de foto om ze te beluisteren





Agnetha Åse Fältskog (Jönköping, 5 april 1950) is een Zweedse zangeres, vooral bekend als de blonde zangeres van ABBA. Voor ABBA was Fältskog al een ster in Scandinavië en na ABBA maakte ze nog een aantal succesvolle soloplaten. Ze is ongeveer vijf jaar jonger dan de andere drie ABBA-leden.


Als kind al was Agnetha Fältskog geïnteresseerd in muziek en gaf ze blijk van een natuurlijk zangtalent. Ze sloot zich al vroeg bij verschillende bands aan. Haar zangtalent werd ontdekt door Little Gerhard, die bij de platenmaatschappij Cupol werkte. Hij hoorde een tape van een plaatselijk dansorkestje uit Jönköping, waarop Fältskog een zelfgeschreven liedje Jag var så kär (Ik was zo verliefd) zong. Meteen kreeg ze als 17-jarige een contract bij Cupol. In een paar jaar tijd groeide Agnetha tot een volwaardige artiest uit. Als singer-songwriter nam ze in die tijd een bijzondere positie in de Zweedse muziekwereld in. Tot op de dag van vandaag heeft ze van alle Zweedse vrouwelijke artiesten de meeste composities in de Zweedstalige hitlijst Svensktoppen gehad.

Via de baas van haar maatschappij ontmoette Fältskog in 1969 de Duitser Dieter Zimmermann. Ze verloofden zich en Zimmermann wierp zich op als haar producer. Maar omdat de samenwerking niet beviel, verbrak ze de verloving en keerde terug naar Zweden. Na de release van haar derde album verloofde ze zich met Björn Ulvaeus. Ze produceerden samen haar platen en op 6 juli 1971 trouwden ze in Verum, Zweden.

In 1972 bereikte Fältskogs solocarrière een hoogtepunt. Ze speelde de hoofdrol in de Zweedse musical Jesus Christ Superstar. Het nummer Vart ska min kärlek föra (letterlijk vertaald: Waarheen zal mijn liefde leiden; Engelstalige versie: I don't know how to love him) uit de musical werd haar zoveelste top-10-hit.


In 1972 startte ze samen met haar echtgenoot, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad een band met de naam Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. In 1973 namen ze de naam ABBA aan en het jaar daarop kwam hun internationale doorbraak toen ze met Waterloo het Eurovisiesongfestival wonnen. De band scoorde in de jaren daarna zowel nationaal als internationaal grote hits waaronder Dancing Queen, Take a Chance on Me en The Winner Takes It All. ABBA werd het grootste exportproduct van Zweden. Na de breuk tussen Fältskog en Ulvaeus in 1979 ging het op persoonlijk gebied bergafwaarts met de groep. Fältskog kon het niet meer opbrengen om lang bij haar kinderen weg te zijn. Toen in 1981 Andersson en Lyngstad van elkaar scheidden besloot de band in 1983 om een pauze in te lassen. Deze pauze heeft echter geresulteerd in het einde van de band, hoewel deze nooit officieel is geworden


Aan het eind van de ABBA-periode, tussen 1980 en 1982, was het vooral Agnetha Fältskog die, vanwege haar mooie heldere stem, de leadvocals voor de ABBA-singlehits voor haar rekening nam. The Winner Takes it All,Lay All Your Love on me,One of Us, Head Over Heels en The Day Before You Came zijn allemaal door haar gezongen. Het was dan ook niet vreemd dat Anni-Frid als eerste een solosingle en -LP uitbracht. Fältskog nam in 1982 haar eerste speelfilm Raskenstam op. De film brak in Zweden alle records qua bezoekersaantallen. Ook de recensies waren positief. Hetzelfde jaar nam Fältskog met Tomas Ledin, een populaire Zweedse zanger, het duet Never Again op. Het nummer deed het goed in de Zweedse hitlijsten en ook daarbuiten stond het in een aantal andere landen in de top 30. Een Spaanstalige versie Ya Nunca Mas maakte indruk in Spanje en werd een nummer-1-hit in Chili.


Na 1988 trok Fältskog zich terug uit de publieke wereld om met haar kinderen een normaal leven te leiden. In 1990 trouwde ze met de arts Tomas Sonnenfeld. Een paar jaar later (1992) ging het paar uit elkaar. Fältskog leek elke vorm van publiciteit uit de weg te gaan. Toen haar moeder zeer plotseling een einde aan haar leven maakte en haar vader kort daarna ook stierf, was het duidelijk dat dit voor Agnetha Fältskog een zeer moeilijke periode was. In 1996 schreef ze haar memoires, dit boek kreeg de titel As I am. Het boek kwam wereldwijd uit via Virgin Publishing.


In tegenstelling tot wat velen denken trok Fältskog zich hierna niet nog verder terug uit het openbare leven. Regelmatig gingen er geruchten over een nieuw album. Deze geruchten werden voor het eerst in detail besproken in het in 2002 verschenen boek ABBA - On Speaking Terms.

In 2004 verscheen er inderdaad een nieuw album, My Colouring Book, met nummers uit voornamelijk de vroege jaren '60. Fältskog scoorde in Scandinavië, Europa en Engeland een hit met de single If I Thought You'd Ever Change Your Mind. In Engeland was het nummer zelfs haar grootste solohit en haalde het in de midweeksales nummer negen van de officiële charts. In Zweden haalde de single de tweede plaats in de charts, ondanks de weinig commerciële sound van het nummer. Ook het album deed het goed. In Engeland kreeg Agnetha Fältskog zeer goede recensies en haalde haar album de 12e plaats in de charts. In Engeland, en ook in Zweden, Finland, Denemarken en Duitsland kreeg Agnetha edelmetaal voor haar cd. De tweede single When You Walk in the Room werd een hit in Zweden en wist ook nummer 34 in de Engelse lijst te bereiken.




» Reageer (0)
05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat vrouwen niet willen doen als hun man kijkt

Wat vrouwen niet willen doen als hun man kijkt





In elke relatie komt het moment dat jullie zo dicht op elkaar leven, dat je bepaalde gewoontes moeilijk nog kan verbergen. Toch schamen vrouwen zich als ze de volgende zeer menselijke dingen doen terwijl hun man toekijkt:

-    Morsen
Je kent dat wel, lekker eten dat je niet anders kan eten dan door te morsen of te slurpen. Een broodje smos, een pita of dürüm, spaghetti of sushirolletjes... maar vrouwen willen niet dat hij dat ziet, dat hij ziet dat zij niet 'netjes' kunnen eten, zoals ze het altijd geleerd hebben. Dus kiezen ze voor veilig voedsel (en honger).

-    Windjes laten
Elk dag laat een mens 12 tot 25 windjes. Maar daarom willen vrouwen nog niet dat hun nieuwe man dat weet, hoort of ruikt. Ontsnapt er toch eentje, dan heeft de hond het wel gedaan.

-    Hun ex stalken op Facebook
Ok, een beetje fout is het wel, maar welke vrouw houdt niet stiekem een oogje op haar ex(en)? Dat kan alleen nogal moeilijk als hij over je schouder meeleest.

-    Sporten
Je wil er goed uitzien voor hem: strak, slank en fit. Hij mag best weten dat je er (een beetje) voor werkt, maar daarom hoeft hij de rode kop, het hevig zweten en het astmatische gehijg nog niet te ervaren.

-    Naar slechte tv (of films) kijken
Er is altijd wel een intellectueel onverantwoorde tv-serie die jou toch aan het scherm kluistert, of het nu een realityreeks, een ziekenhuisserie, een soap of een kleffe romkom is. Maar natuurlijk wil je je zorgvuldig opgebouwd imago niet doen afbrokkelen door toe te geven dat je jezelf zo'n lekkere zonde toestaat.

-    Een kakje doen
Iedereen doet het. Iedereen weet dat iedereen het doet. En toch wil niemand dat er iemand getuige van is, laat staan er zelf getuige van zijn. Zelfs een geur die blijft hangen, is er al te veel aan. Dus staan nergens zoveel luchtverfrissers als in het kleinste kamertje!

-    Een hysterische aanval
Een deel van de slechte reputatie van vrouwen komt door de irrationele dingen die ze uitkramen in een emotionele bui. Tijdens zo'n woede-uitbarsting, oncontroleerbare huilbui of razend getier beseffen vrouwen ook wel dat ze te ver gaan, maar ze kunnen niet stoppen en het moet eruit. Alleen, hun kersverse verovering moet dat echt niet zien... 'want wat zal hij wel niet denken?'




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laamLeon Spilliaert 1881 - 1946, was een Vlaamse symbolistische kunstschilder.

Leon Spilliaert 1881 - 1946, was een Vlaamse symbolistische kunstschilder.

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken



Zelfportret van deze grote Vlaamse schilder uit het begin van de 20ste eeuw!



Leon Spilliaert (Oostende, 28 juli 1881 – Brussel, 23 november 1946), was een van de voornaamste Vlaamse symbolistische kunstschilders. Men zegt wel eens: "Als je lange tijd naar een interieur kijkt, zie je een schilderij van Spilliaert" of kijken tot het koorts krijgt.

Zijn vader Leonard-Hubert Spilliaert (1851-1928) hield een kapperszaak annex parfumerie in de Oostendse Kapellestraat en creëerde eigen parfums zoals "Brise d'Ostende". Leons moeder Leonie Jonckheere (1853-1937), streng katholiek opgevoed, hield zich op de achtergrond. De jonge Leon, de oudste van zeven kinderen, liep school in het Onze Lieve Vrouwe College, waar ook James Ensor leerling was geweest, 20 jaar vroeger. De jonge Spilliaert had van nature een artistieke aanleg en leed aan astma. Getuige daarvan zijn zijn schoolschriften die uitvoerig verlucht waren met schetsen. Toen hij 18 jaar was, in 1899, liet hij zich inschrijven aan de Kunstacademie te Brugge, maar dit bleek een ontgoocheling en hij verliet ze na enige maanden al.

In 1900 bezocht hij, met zijn vader, de Wereldtentoonstelling te Parijs en hij ontdekte er de werken van Jan Toorop, Giovanni Segantini, Ferdinand Hodler, Gustav Klimt, Aubrey Beardsley en Walter Crane.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Leon-Spilliaert2.jpg?t=1291556746




Van 1903 tot 1904 ging hij in dienst bij de toen bekende Brusselse uitgever Edmond Deman en werd hij er bevriend met de Fransschrijvende dichter en kunstcriticus Emile Verhaeren, die hem sterk aanmoedigde. Er ontstond een verhouding met Paule, de dochter van zijn werkgever, die echter uitliep op een sentimentele ontgoocheling, waardoor hij lange tijd gedeprimeerd raakte.

Hierop poogde hij in Congo-dienst te raken, maar ook dit lukte niet, ingevolge zijn fysieke toestand: Spilliaert leed aan astma. Met een aanbevelingsbrief van Verhaeren kwam hij in Parijs terecht, ook bij een uitgever, in januari 1904. In november van hetzelfde jaar verliet hij echter weer Parijs. Maar hij hield er wel een kennismaking met de kunsthandelaar Clovis Sagot aan over, die ook verkoper was voor Pablo Picasso.

Op verzoek van uitgever Deman zou hij in 1907 Le sculpteur de masques van Fernand Crommelynck illustreren, het werd wel een mislukking, maar hij bleef vriend met Crommelynck. In 1908 werd hij door Stefan Zweig aanbevolen bij de Weense kunsthandelaar Hugo Heller. Het was weer Verhaeren die Spilliaert bij Zweig had gebracht, een jaar later nam hij deel aan de Salon de Printemps van Jean De Mot.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/spilliaert.jpg?t=1291556868




In 1911 plaatste hij een belangrijke inzending op de Salon des Indépendants van Brussel. De dichter-kunstcriticus Guillaume Apollinaire wijdde er de inleiding aan het kubisme. Andere deelnemers waren oa. Archipenko, Albert Gleizes, Robert Delaunay, Henri le Fauconnier, Fernand Léger.

In het tijdschrift L'Art Moderne recenseerde Franz Hellens in 1912 de inzendingen van Spilliaert in de Brusselse salons Doe stil voort, Le Sillon en de Galerie Georges Giroux. Een andere vriend, Henri Vandeputte, opende in Parijs een galerie met werken van Spilliaert.

In 1914, bij het begin van de Eerste Wereldoorlog, werd hij gemobiliseerd bij de Garde civique. Dit zinde Spilliaert helemaal niet en, net als destijds in de Academie te Brugge, ontliep hij de dienst. Op 23 december 1916 trouwde hij met Rachel Vergison en in maart van het jaar daarop ging het koppel in Brussel wonen. Op 15 november 1917 werd hun enig kind, Madeleine, geboren. Spilliaert maakte zijn beste werken in een vrij korte periode en voornamelijk 's nachts, tussen zijn eerste verblijf in Parijs en zijn huwelijk in 1916. Doordat hij een maaglijder en een slechte slaper was, maakte hij lange nachtwandelingen in de stad en langs de zee. Alzo ontstond Spilliaerts donkere, onvatbare, raadselachtige werk waar het licht kunstmatig is, de sfeer duister. De werken kwamen tot stand met veelal gemengde technieken zoals Oost-Indische inkt, gewassen krijt, waterverf, pastel op karton of papier. Dit stelde hem in staat om vrij snel te werken.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Leon-Spilliaert5.jpg?t=1291556801




Intussen poogde Spilliaert het Belgische oorlogsgeweld te ontvluchten en naar Zwitserland te trekken. Stefan Zweig zou er zelfs voor contact zorgen met Lenin, die daar in exil verbleef. Het ging echter niet door. Na de oorlog vond hij de Oostendse zee terug en in 1918 verschenen zijn Plaisirs d'Hiver in de Collection du Petit Artiste. In 1919 publiceerde hij, in L'Art libre, een bewogen tekst, waarin hij zijn vriendschap en bewondering voor Ensor omschreef. De arrogante Ensor zelf had aanvankelijk wel een afstandelijker houding.

In 1920 ondertekende Spilliaert zijn eerste contract bij Paul-Gustave Van Hecke en André de Ridder, galeriehouders van Sélection, Atelier d'Art moderne in Brussel. Een te opvallende voorkeur voor de expressionistische kunstenaars Constant Permeke, Frits Van den Berghe en Gustave De Smet belemmerde echter een vlotte samenwerking. Toch verzorgde hij het omslagblad van het Sélection-tijdschrift, waarin Apollinaire zijn recensies gepubliceerd had.

Een nieuwe vriend, Walter Schwarzenberg, bood hem in 1922, in zijn Brusselse galerie Centaure, zijn eerste eigen tentoonstelling aan. Paul Haesaerts zegde hem een monografie toe in Artes Belgicae Hodiernae, doch er kwam niets van in huis. Toch hield hij daar weer een vriend aan over.

Henri Vandeputte bezong de lof omtrent het werk van de Oostendse kunstenaar in Parijs. Met zijn vrouw trok Spilliaert naar St-Jacques-les-Mouillères, nabij het Zuidfranse Grasse, waar Vandeputte verbleef. Hij zou er 's winters vaker heengaan.

Het afsterven van zijn vader, in 1927, bracht hem uit de financiële zorgen, zodat hij van toen af ongeveer geen werken meer verkocht. Voor P.-G. Van Hecke verzorgde hij nu de tekstplaten van het surrealistische tijdschrift Variétés. De bekende Brusselse Galerie Georges Giroux organiseerde een belangrijke Exposition Léon Spilliaert in 1929.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Leon-Spilliaert4.jpg?t=1291556978



In 1932 ging hij, met zijn dochter, op vakantiereis naar Italië, Zwitserland en Oostenrijk. Madeleine (1917-2005) begaf zich aan de pianostudie en daarom ging het gezin zich in Brussel vestigen.

Het vriendschappelijke contact met de Oostendse jurist-politieker Dolf Van Glabbeke bracht de Spilliaerts meermaals naar de Hoge Venen en de Ardennen, vanaf 1937. In dat jaar trad hij ook toe tot Les Compagnons de l'Art. Luc en Paul Haesaerts waren er de bezielers van. Constant Permeke, Hippolyte Daeye, Edgard Tytgat, Jean Brusselmans, Paul Delvaux en Oscar Jespers behoorden ook tot deze ongebonden kunstenaars.

Onder de oorlog, van 1940 tot 1944, ontliep Spilliaert elke gelegenheid tot exposeren in Duitsland. Het Brusselse gezin had het in die oorlogstijd niet breed. Hij schilderde overwegend zijn bomen-reeksen. In 1944 organiseerde het Paleis voor Schone Kunsten de grote Spilliaert-expositie, te Brussel. Lijdend aan angina pectoris (hartkramp) stierf Leon Spilliaert op 23 november 1946, te Brussel. Hij ligt begraven op de begraafplaats aan de Stuiverstraat in Oostende.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoed: onmisbaar om mannen te verleiden

De hoed: onmisbaar om mannen te verleiden


http://img263.imageshack.us/img263/5729/hoed.jpg


"Een hoed is het onmisbare accessoire om alle mannenharten sneller te doen slaan. Alle vrouwen zijn sexy voor mannen, maar vrouwen die dat beseffen, ogen nog meer sexy. Een hoed kan daarbij helpen", zo stelt de Britse actrice Deborah Frances-White.

"Draag een hoed", stelt de actrice. "Als ik over straat normaal gekleed loop, gebeurt er niets. Doe ik dat met een hoed op, krijg ik steevast opmerkingen. Roepen ze 'mooie hoed' lees ik dat als een meer aanvaardbare manier om te zeggen: 'Mooie borsten!' Probeer het effect uit tijdens kerst. Een hoed is een mannenmagneet. Een hoed betekent: 'ik ben niet bang van aandacht' en ontpopt elke man die je ontmoet tot een geweldige flirter".
 
Win-win
"Je zal maar beseffen hoeveel mannen je echt aantrekkelijk vinden tot je een hoed draagt. Bekijk het vanuit het mannelijk perspectief. Denk aan een lift. Wat zegt een man tegen een schattige dame, met hoed, in de lift? Hij zal zijn best doen om niets melig of griezelig te zeggen. Negen keer op tien zegt hij 'mooie hoed'. Als je hem niet aantrekkelijk vindt, bedank je hem en stap je gewoon uit. Zowel voor hem als voor haar is het een win-win situatie.  Hij voelt zich geweldig want hij heeft een compliment kunnen geven. Jij voelt je sexy, omdat je plots het meisje bent waarmee elke jongen graag wil flirten".

Anticipeer met je outfit
Draag je een hoed, moet ook de rest van je outfit passen. Ga niet voor overdreven onthullende dingen, maar probeer subtiele kleren. Een zijde-achtige blouze die van je schouders glijdt,  klinkt veel opwindender dan de top die je borsten laat zien. Mannen zijn altijd meer geïnteresseerd is wat ze zouden kunnen zien dan wat ze hebben gezien. Anticipatie, daar draait het om.

Lichaamstaal
Volgend belangrijk punt: lichaamstaal. Volgens flirtcoaches (die bestaan, jawel) raak je jezelf beter aan wanneer je praat met een man. Deborah vat het scenario als volgt samen: "verschijn op café met een hoed en zet je neer of praat met een vriendin. Raak jezelf voorzichtig aan, net boven je decolleté. Kijk om je heen en je zal merken dat er mannen naar je zitten te kijken. Komt een man met je praten, doet jouw lichaamstaal het verdere werk. De kunst bestaat erin je hoofd  niet constant stil te houden maar vaak te bewegen. Knik als reactie of leun met je hoofd achterover tijdens het lachen. Glimlach met je ogen en geef hem jouw volledige aandacht. Al moet je ook regelmatig eens wegkijken, het doet de man opnieuw hunkeren naar jouw aandacht".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar ongeluk tijdens live tv-show 'Wetten Dass...?'


Zwaar ongeluk tijdens live tv-show 'Wetten Dass...?'





Het Duitse tv-programma 'Wetten, dass...?' is gisteravond abrupt afgebroken nadat een deelnemer tijdens de live-uitzending zwaargewond was geraakt. De 23-jarige kandidaat kwam hard ten val toen hij met springveren onder zijn schoenen met een salto over vijf rijdende auto's probeerde te springen. De jongeman moest de nacht doorbrengen op de afdeling intensieve zorgen van het universitaire ziekenhuis van Düsseldorf. Hij was wel even bij bewustzijn, maar het is nog bang afwachten op de resultaten van onder meer een hersenscan. Hij zou wel niet verlamd zijn.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/15/9/2/media_l_3967367.jpg?20101205085006
De salto bij de vierde van vijf auto's, bestuurd door zijn vader.


Samuel Koch (23) had gewed dat hij binnen vier minuten over vijf  rijdende auto's kon springen. Bij de vierde auto ging het echter mis. Uitgerekend zijn vader zat toen achter het stuur van het voertuig. De kandidaat smakte recht op zijn hoofd keihard op de grond en bleef roerloos liggen Hij is met zware verwondingen naar het universiteitsziekenhuis van Düsseldorf overgebracht.


Het publiek reageerde onthutst en plots werd het stil in de zaal. Presentator Thomas Gottschalk kreeg niet meteen antwoord of Samuel zich pijn had gedaan en merkte dat er iets grondig mis was. Presentatrice Michelle Hunziker riep voor ze in tranen uitbarstte wanhopig: "Snel, een dokter!". De zender ZDF brak het programma daarna af en zond muziekvideo's uit. Het geplande optreden van Justin Bieber kwam hierdoor ook te vervallen. De presentator van het programma, Thomas Gottschalk, zei dat hij in zijn tv-loopbaan nog niet eerder zo hevig was geschrokken. Over de aard van de verwondingen van de deelnemer van het programma zijn geen mededelingen gedaan.



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/1/4/media_xl_3967444.jpg?20101205111435



Het slachtoffer Samuel Koch (23) houdt wel van risico's. Schoonspringen (van een springplank in een zwembad) behoort tot zijn hobby's. De jongeman houdt ook van een schouwspel, want hij studeert aan de toneelschool van Hannover. Hij trad ook als stuntman op in Duitse films. "Ik wilde iets doen dat nog nooit iemand voordien gedaan heeft", stelde Koch zijn huzarenstukje aan 'Wetten Dass...? voor. Bij de repetities vorige donderdag liep het al twee keer goed mis. "Ik ben tweemaal zwaar gevallen", vertelde Samuel Koch aan de Badische Zeitung. "Er is nog werk aan mijn stunt, de samenwerking met mijn team is millimeterwerk, maar tegen zaterdag komt alles goed."


Niet dus. De weddenschap moest als volgt gaan: met zijn peperdure 'Power Risern' (springveren die zowat 330 euro kosten) wilde Samuel met een salto over vijf hem tegemoet rijdende auto's springen. Een Smart, een Mini, een Ford Focus, een Audi A8 en tot slot een grote BMW X3 stonden op het menu. Zover kwam de jonge stuntman niet, want bij de vierde auto, de Audi A8 bestuurd door zijn vader, liep het grondig mis.




» Reageer (0)
04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen met gebruinde huid leven langer

Vrouwen met gebruinde huid leven langer


http://img543.imageshack.us/img543/6959/zon0.jpg


Vrouwen die regelmatig zonnebaden, leven langer, dat beweert een belangrijke kankerspecialist.


Onderzoeker Hakan Olsson zegt dat zijn onderzoek bewijst dat de gezondheidsvoordelen van de blootstelling aan zonlicht meer doorwegen dan het gevaar op huidkanker. Hij zegt dat het lichaam door de zon vitamine D produceert, wat voor een belangrijke bescherming tegen bloedklonters, diabetes en sommige tumoren. Hij baseert zijn beweringen op een studie bij 40.000 vrouwen, dit spreekt waarschuwingen tegen dat het aantal gevallen van huidkanker stijgt door blootstelling aan de zon. De dames die regelmatig in de zon lagen, leefden namelijk langer.


Olsson zegt dat blootstelling aan de zon helpt beschermen tegen bloedklonters in het been. Deze komen namelijk vaker voor in de winter dan in de zomer. Uit eerder onderzoek blijkt dat meer patiënten tijdens de wintermaanden de diagnose van diabetes krijgen, een aandoening die veroorzaakt zou worden door een gebrek aan vitamine D.


Het aantal kwaadaardige melanomen, de dodelijkste vorm van de ziekte, is verviervoudigd sinds 1980. Experts geven zonnebanken en verre reizen naar tropische oorden de schuld. Expert Ed Yong: "Wat zonneschijn is goed voor je en vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van je beenderen, is er geen sluitend bewijs dat de beschermt tegen andere ziekten. Niet verbranden is de belangrijkste maatregel die mensen kunnen nemen tegen huidkanker." 


Gezondheidsexperts waarschuwen dat veel mensen een tekort aan vitamine D hebben, deze stof zit in vette vis, eieren en boter. 90 procent van de voorraad in het lichaam is echter een gevolg van zonlicht op de huid.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een scheiding op vijf gevolg van online-affaire

Een scheiding op vijf gevolg van online-affaire






Intensief gebruik van Facebook en andere sociaalnetwerksites kan belastend zijn voor de relatie: in de VS is een online-affaire verantwoordelijk voor 1 echtscheiding op 5, zegt de Newyorkse scheidingsadvocaat Allan Mantel. Hij is voorzitter van de American Academy of Matrimonial Lawyers in de staat New York.
 
"Google, Facebook, MySpace en Twitter maken het makkelijker een partner ontrouw te verwijten", zegt de advocaat. Maar dat verandert niets aan de scheidingsgraad. "Ontrouw is er altijd geweest", en in de VS loopt zowat één op twee huwelijken spaak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk van twintig Belgische avant-garde kunstenaars te koop op Gentse Lineartbeurs

Werk van twintig Belgische avant-garde kunstenaars te koop op Gentse Lineartbeurs


http://img839.imageshack.us/img839/5526/lonspilliaert.jpg


Werken van een twintigtal Belgische moderne twintigste eeuwse kunstenaars zijn tot dinsdag te koop op de kunstbeurs Lineart in Flanders Expo in Gent. Duizend kunstenaars worden op de 29ste editie van de koopbeurs vertegenwoordigd door ruim 130 kunstgalerieën.

Blikvanger deze editie is de sectie 'De Modernen' met Belgische avant-garde topkunst uit de 20ste eeuw. Galerie Jamar trakteert bezoekers op drie werken van Léon Spilliaert, Pierre Alechinsky en Jan Fabre.
 
"Maar er is ook vroeg werk van Jamses Ensor (More Gallery/NF Art Gallery) toen die nog op de academie in Oostende zat," zegt projectleider Ward Caes. "Verder is een winterlandschap van Permeke (NF Art Gallery) te koop of een gekleurde aquarel van Rik Wauters (Marc Van Meensel Galerie) of Bing II van Panamarenko. Die 'vliegende schotel' van ruim drie meter diameter is overigens ook het campagnebeeld van de editie.
 
Showcases
Opmerkelijk zijn de showcases, waaronder 'Kunst na '68' met 'De Trechters' van Thé van Bergen. In 'Design' komen zes jonge vernieuwende glaskunstenaars aan bod en in 'Sculptures' tonen acht jonge beeldhouwers hun werk op driehonderd vierkante meter.

In het kader van het Willem Elsschotjaar verwerkte de Spaanse kunstenaar Victor Ramirez (De Laro kunstgalerie) in monotypes fragmenten uit gedichten en titels van werken van de Antwerpse romanschrijver en dichter.
 
Lineart is tot dinsdag 7 december te bezoeken van 11 tot 19 uur, met nocturnes op vrijdag en maandag. Wegens het koude weer krijgen bezoekers tussen 11 en 12 uur gratis soep.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw belt politie: "Mijn sneeuwman is gestolen!"

Vrouw belt politie: "Mijn sneeuwman is gestolen!"



In Engeland heeft een vrouw het alarmnummer 999 gebeld om de diefstal te melden van haar sneeuwpop. De politie noemde de actie van de vrouw "totaal onverantwoordelijk".


De dame achtte het noodzakelijk de politie in te schakelen omdat er op de sneeuwman muntstukken en theelepeltjes zaten. Die deden respectievelijk dienst als ogen en armen.


"Er is sprake van diefstal bij mijn huis. Ik ben vijf uur niet meer buiten geweest om te kijken of hij er nog was. Maar ik ging een sigaret roken en zag dat hij weg was", wist de vrouw te melden aan de telefoon.


Toen de operator in de noodcentrale alarmcentrum vroeg wie er dan verdwenen was, reageerde ze met: "Mijn sneeuwpop. Omdat het glad is en niemand naar buiten gaat, dacht ik dat hij wel veilig zou zijn." De politie heeft de vrouw dan maar eens klaar en duidelijk uitgelegd in welke gevallen mensen de alarmdiensten moeten bellen en in welke niet.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse familieclans worden slapend rijk door asielhotels

Brusselse familieclans worden slapend rijk door asielhotels




Twee Brusselse familieclans worden slapend rijk door honderden asielzoekers onder te brengen in hun, vaak krakkemikkige, hotels. Dat schrijft de krant De Morgen, die het heeft over "gesubsidieerde huisjesmelkerij".

In totaal zitten 1.190 asielzoekers op hotel, omdat er geen plaats is in de reguliere opvanginstanties van Fedasil. Zo'n 800 asielzoekers zitten in hotels in Brussel die toebehoren aan dezelfde Pakistaanse familie. Een duo Pakistaanse broers vangt 500 asielzoekers op in hun hotels, zoals Hotel Continental en Hotel de France, beide aan het Zuidstation. Hun neven, met wie ze in rivaliteit leven, vangen zo'n 300 asielzoekers op. Volgens De Morgen trachten de beide clans zoveel mogelijk Fedasil-overnachtingen in de wacht te slepen.

900 euro per maand per asielzoeker
Per overnachting van een asielzoeker betaalt de overheid 30 euro aan de hotels. Per asielzoeker strijken de hotels dus zo'n 900 euro per maand op, en dat terwijl ze amper of niet onderhouden zijn. De Morgen spreekt van kamers met schimmel, ratten en een totaal gebrek aan hygiëne die zo vol mogelijk gepropt zijn met mensen.

Kostprijs ruim 18 miljoen
Sinds de overheid asielzoekers in Brusselse hotels opvangt, beloopt de factuur van de operatie al meer dan 18 miljoen euro. Naast de 30 euro voor de hotelovernachting, krijgen asielzoekers elke dag een maaltijdcheque van 6 euro. (br.hln foto photo news)




» Reageer (0)
03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel

Minuscule kameleon is niet groter dan vingernagel


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/12/6/5/media_xl_3966395.jpg?20101203180850


Geen wonder dat deze kameleon uit Madagaskar nu pas door de mens ontdekt is. Het diertje is niet groter dan een vingernagel is daarmee één van de kleinste kameleonsoorten ter wereld.


Amper twee centimeter van neus tot staart, groter is een recent ontdekte kameleon uit Madagaskar niet. Op vingernagel heeft deze kameleon zelfs nog ruimte over. De Britse fotograaf Will Burrard-Lucas en zijn broer merkten het diertje op toen ze zich installeerden om te lunchen.


Het diertje was amper zichtbaar tegen de achtergrond van een blad. "Het was ongelooflijk", zegt Burrard-Lucas in The Daily Mail. "We zouden deze kameleon zelf nooit gevonden hebben, maar gelukkig wist onze gids waar we moesten zoeken." Aangezien de dieren zich voor dood houden als ze gevaar voelen, was het niet moeilijk om de kleine kameleon te fotograferen.


"Dit is een volwassen exemplaar. Ik vraag me af hoe klein ze als baby zijn", zegt de fotograaf. Opmerkelijk is ook dat de tong van deze kameleon langer is dan zijn hele lijfje. Op die manier kan het dier gemakkelijk insecten vangen.


Madagaskar beschikt over een rijkdom aan uitzonderlijke dieren. Enkel Australië doet nog beter, maar dat land is dan ook dertien keer groter. Helaas leeft de kameleon in een habitat die weer ernstig bedreigd wordt door ontbossing




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vier niet tevreden over online boodschappen

Een  op vier niet tevreden over online boodschappen


http://img816.imageshack.us/img816/8721/onlinewinkelen.jpg


Online shoppen zit in de lift, maar online boodschappen doen het iets minder. Nochtans lijkt het een hemelse oplossing voor die wekelijkse karwei: niet met een kar sleuren, geen zakken die doorscheuren, geen uren in de rij aan de kassa. Waar loopt het mis? In de kwaliteit van de dienstverlening, de hoge prijzen en de slechte levertijden, zo blijkt uit Brits onderzoek.

Eén op vier personen die online boodschappen bestelde, schakelde terug over op 'doe-het-zelf'-modus. De belangrijkste reden daarvoor is dat mensen graag hun aankopen kunnen zien, voelen en ruiken. Maar ook de hoge prijzen, het missen van koopjes, de ongepaste levertijden en slechte afhandeling van de bestelling, doen hen terugkeren naar de winkel.

De 'automatische vervanging' van een product op het boodschappenlijstje als het niet meer in voorraad is, stuit ook veel mensen tegen de borst. Bovendien krijgen ze vaak producten die dicht tegen de vervaldatum aanliggen, terwijl veel shoppers net producten met een latere vervaldatum verkiezen.

De keuze voor een online supermarkt wordt in de eerste plaats beslist door de prijs, dan door het aanbod en klantenservice. Het supermarktmerk en de reputatie ervan is slechts voor 7 procent belangrijk.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes van 40 euro voor wie in Duitsland zonder winterbanden rijdt

Boetes van 40 euro voor wie in Duitsland zonder winterbanden rijdt





Vanaf deze winter moeten auto's in Duitsland winterbanden gebruiken om door de sneeuw en sneeuwbrij, en op ijs te rijden, zo is vandaag officieel aangekondigd. Wie in Duitsland tegen de lamp loopt omdat hij of zij in winterse omstandigheden met zomerbanden rijdt, riskeert vanaf morgen/zaterdag een boete van 40 euro. Wanneer het voertuig het verkeer ophoudt, verdubbelt de boete.

De maatregel geldt ook voor wagens, vrachtwagens en motorfietsen uit het buitenland, en viseert de bestuurder van het voertuig, dus niet de eigenaar. Ook de verzekeringsmaatschappijen zijn bij de maatregel gediend. Zij kunnen immers bestuurders aansprakelijk stellen voor ongevallen indien de chauffeurs zonder de gepaste banden bollen. (br.hln  foto
afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kind krijgt elk jaar voor 359 euro aan speelgoed

Kind krijgt elk jaar voor 359 euro aan speelgoed





Ouders geven elk jaar gemiddeld 359 euro uit per kind aan speelgoed. Dat is ruim 100 euro meer dan in 2005. Videospelletjes zijn goed voor een derde van de uitgaven. Dat blijkt uit het rapport 'De Speelgoedmarkt' van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO).
 
"Ondanks de afname van de koopkracht is er geen betekenisvolle daling van de speelgoedverkoop. Hoewel de uitgaven vandaag de dag in bepaalde domeinen beperkt worden, is dat blijkbaar niet het geval als het erom gaat de kinderen plezier te doen", zo staat in de studie. Het meeste speelgoed (60 procent) wordt gekocht op het einde van het jaar, voor Sinterklaas en Kerstmis.
 
Videospelletjes zijn goed voor 35 procent van de speelgoedmarkt voor jongeren. Babyspeelgoed volgt met 13 procent. OIVO merkt drie grote tendensen op in de speelgoedafdeling: een terugkeer naar eenvoudige waarden,ecologisch speelgoed en spitstechnologisch speelgoed.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helft van Venetië onder water

Helft van Venetië onder water





Het vloedfenomeen 'acqua alta', dat geregeld Venetië onder water zet, heeft vandaag een buitengewoon peil gehaald en heeft 55 procent van het oppervlak van de stad onder water laten lopen. Het is de hoogste vloed van dit jaar.
 
Kort voor het ochtendkrieken waarschuwden alarmsirenes de bevolking voor een vloed hoger dan 1,10 m, als gevolg van hevige regenval. Het hoogst bereikte peil was 1,40 meter hoger dan het gewone waterpeil.
Op het beroemde Sint-Marcoplein stond het water 70 cm hoog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldin krijgt parkeerbon nadat ze vrouw van zelfmoord redt

Heldin krijgt parkeerbon nadat ze vrouw van zelfmoord redt


Cathryn James (36) toont haar parkeerboete.


In Wales heeft een ware heldin een parkeerboete gekregen nadat ze een suïcidale vrouw had gered die van een brug wilde springen. Dat meldt The Sun.


Cathryn James (36) uit Sawnsea werd geprezen door de politie omdat zij haar leven riskeerde door op de reling van een brug te klimmen om de vrouw vast te grijpen totdat de hulpdiensten arriveerden. Na haar heldendaad keerde Cathryn echter 22 minuten te laat terug bij haar auto. Daar trof ze een parkeerbon van omgerekend 72 euro aan.


De vrouw stuurde een brief naar de parkeerfirma met de vraag of zij die boete wilden intrekken. Bij haar verzoek stak zij een kopie van de brief met daarin de complimenten van de politie.


Het bedrijf schreef echter terug dat er onvoldoende reden was om de bon te verscheuren. Er werd zelfs gedreigd naar de rechter te stappen als de vrouw niet zou betalen. Uiteindelijk ging het bedrijf toch overstag. Dat gebeurde echter nadat er een solidariteitsactie was gestart om de boete te seponeren.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!