Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog 786 berggorilla's

Nog 786 berggorilla's


http://img30.imageshack.us/img30/4705/berggorillas.jpg


Is er dan toch een sprankeltje hoopt voor de bedreigde berggorilla's? Uit een telling bij de mensapen in Afrika blijkt dat het aantal berggorilla's in het Virunga-gebergte op de grens tussen Congo, Rwanda en Oeganda is gestegen tot 480. Dat zijn er honderd meer dan er zeven jaar geleden, in 2003.

ij een registratie in het Bwindi-oerwoud, een ander gorillagebied in Oeganda, werden vier jaar geleden 302 dieren geteld. Alles samen wordt het aantal berggorilla's wereldwijd nu op 786 geschat.
 
Voor de gorillatelling legden zes teams van wetenschappers meer dan duizend kilometer af door de regenwouden van het gebergte. Ze baseerden zich niet alleen op waarnemingen, maar verzamelden ook mestmonsters, die door middel van DNA-tests konden worden teruggebracht tot de individuele dieren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke Romeinse zilverschat in Everbeek (Brakel) gevonden

Unieke Romeinse zilverschat in Everbeek (Brakel) gevonden


http://img843.imageshack.us/img843/4666/sneeuwbloem.jpg



Het Provinciaal Archeologisch Museum (PAM) Velzeke toont dit weekend voor het eerst een Romeinse zilverschat uit de derde eeuw. De vondst werd vorig jaar door een amateurarcheoloog gedaan, maar is al die tijd stilgehouden. Volgens het museum is het de eerste keer dat in België een dergelijke schat gevonden wordt.
 
Kom
Op een terrein in Everbeek (Brakel) vond een amateur-archeoloog vorig jaar een tiental zilveren voorwerpen. Het topstuk is een met mythologische figuren versierde kom. "De bovenfries vertoont florale motieven en op de onderfries zijn op een bijzonder kunstzinnige wijze vier fabelachtige dieren afgebeeld, een soort zeemonsters met vissenstaarten." Daarnaast bevat de schat ook een ring en zilveren lepels.
 
"De vondst is uniek en de eerste van die omvang in België", zegt Kurt Braeckman, conservator-diensthoofd van het PAM Velzeke.
 
Invallen Germanen
De Romeinse eigenaar van het zilverwerk verstopte zijn kostbare spullen wellicht tijdens de invallen van de Germanen, in het midden van de derde eeuw. "De context is ons nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk werd de schat nadien nooit meer gerecupereerd. Het is nog te vroeg om de vondst aan een woonplaats te linken, maar we denken dat de eigenaar een edelsmid was. Want tussen de dure zilveren voorwerpen zaten ook gebroken stukken en zilverafval."
 
Uit analyse blijkt dat de gemiddelde kwaliteit van het zilver ongeveer 95 procent bedraagt. De schat wordt zaterdagavond voor het eerst aan het personeel, schenkers, bruikleengevers en de pers voorgesteld. Het brede publiek kan er zondag mee kennismaken. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krezip - Everything and more

Krezip - Everything and more

Klik op de foto om ze te beluisteren






Krezip was een Nederlandse band uit Tilburg, waarvan de harde kern bestond uit zangeres en pianiste Jacqueline Govaert, haar zus Anne Govaert op gitaar, Annelies Kuijsters op toetsen en Joost van Haaren op bas. Per 2004 werd gitarist Thomas Holthuis opgevolgd door Jan Peter Hoekstra en vanaf 1 januari 2005 drummer Thijs Romeijn door Bram van den Berg. Op 27 juni 2009 gaf de band haar laatste concert in de Heineken Music Hall.

Krezip werd in 1997 opgericht, met de Belgische band K's Choice als voornaamste inspiratiebron. De naam Krezip betekent niets, hoewel het een anagram van het woord perzik is. Toen de bandleden nog grotendeels middelbare scholieren waren, hadden ze al een grote reputatie in het clubcircuit. In eigen beheer brachten ze 2 demo-cassettes en vervolgens een demo-cd Run around (1999) uit, waar o.a. de nummers "In Her Sun (Stupid)" en I agree op staan.

Mede dankzij een optreden op het festival Pinkpop in 2000 raakten ze ook bij een groter publiek populair. Zowel het debuutalbum Nothing less als de single I would stay werden grote hits. In 2002 volgde het derde album Days like this, dat ook enkele hits opleverde.

In 2004 werd Krezip, tegelijk met andere Nederlandse bands, door de platenmaatschappij Warner Music op straat gezet. Daarop sloten de bandleden in 2005 een nieuw contract met Sony BMG. Op 26 april van dat jaar brachten ze bij dit label de single Out Of My Bed uit. Deze single was afkomstig van het album What are you waiting for, dat op 9 mei 2005 uitkwam. What are you waiting for is geproduceerd door het Amerikaanse echtpaar Wizardz of Oz. De tweede single van het album was Don’t Crush Me, die vanaf 18 juli 2005 in de winkels lag. In hetzelfde jaar was Same Mistake (van hetzelfde album) te horen in de kaskraker Het Schnitzelparadijs, een film van Martin Koolhoven.

In 2008 werd er bekend gemaakt dat er een best-of compilatie van de band zou verschijnen in december. Aanvankelijk werd gesuggereerd dat het een goed moment was voor de band om terug te kijken, maar Krezip maakte op 2 oktober 2008 in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM bekend uit elkaar te gaan [1]. Na net geen 12 jaar vonden de bandleden dat ze hun eigen weg moesten gaan. Een tijdelijke stop was geen oplossing, dus was stoppen met de band de weloverwogen keuze. Hun laatste optreden was op 27 juni 2009 in de Heineken Music Hall, Amsterdam. De allerlaatste single van Krezip heet "Sweet Goodbyes".

Vlak voor deze laatste optredens was Krezip ook te zien op Pinkpop 2009. Ze vielen daar in omdat Depeche Mode afgezegd had. Ook werd er als aardigheidje even een foto van de pasgeboren baby van Jacqueline getoond aan het publiek.

Op vrijdag 26 Juni en zaterdag 27 Juni 2009 gaf Krezip twee uitverkochte afscheidsconcerten in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Jacqueline Govaert gaat verder met zingen, ze heeft een nieuw nummer opgenomen met Armin van Buuren. Joost van Haaren en Bram van den Berg voegen zich in 2009 bij de liveband van VanVelzen. Jan Peter Hoekstra gaat spelen in The Sheer. Gitarist Anne Govaert en toetsenist Annelies Kuijsters richten zich na Krezip op hun studie, maar Kuijsters speelt nu ook in Agua de Annique.




» Reageer (0)
07-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kussen onder de maretak over 20 jaar niet meer mogelijk?

Kussen onder de maretak over 20 jaar niet meer mogelijk?



Over twintig jaar zullen we een ander excuus moeten zoeken om iemand met kerst te kussen. De maretak dreigt immers te verdwijnen in onze regio.

Traditionele appelboomgaarden komen minder voor en dat zou het ook moeilijker kunnen maken om maretakken te vinden. In Groot-Brittannië probeert een organisatie telers te overtuigen zorg te dragen voor hun maretakken. Nochtans zijn er deze kerst nog maretakken in overvloed.

"De maretak doet het op dit ogenblik goed", zegt specialist Jonathan Briggs in The Guardian. "Oude boomgaarden produceren meer maretakken dan ooit omdat de groei ongecontroleerd gebeurt. Maar net daardoor zullen maretakken over tien tot twintig jaar misschien verdwenen zijn. Ze versnellen de dood van de bomen."

Daarom is het belangrijk dat maretakken van duurzame bronnen afkomstig zijn. Zelf heeft Briggs het hele jaar door maretakken in zijn huis om boze geesten te verdrijven. Maar natuurlijk is de maretak vooral een onderdeel van de hele sfeer rond Kerstmis. "Een kus met kerst zou wel eens heel duur kunnen worden", zegt Briggs.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincie Antwerpen houdt torenrun voor Music for Life

Provincie Antwerpen houdt torenrun voor Music for Life




Nu het Glazen Huis van 'Music for Life' een eerste keer neerstrijkt in Antwerpen, wil ook de provincie haar duit in het zakje doen. Op donderdag 16 december organiseert ze een torenrun in de trappenhal van het vijftien verdiepingen tellende provinciehuis, goed voor 320 treden. Er zullen ook andere activiteiten georganiseerd worden, zoals de sappentrapper.

"Met de run hopen we 250 sportievelingen op de been te krijgen", zegt gedeputeerde voor Sport Koen Helsen (Open Vld), die zelf het goede voorbeeld zal geven.
 
"Ik nodig de andere gedeputeerden, het provinciepersoneel en alle andere mensen die deze actie een warm hart toedragen uit om hetzelfde te doen. Deelnemen kost slechts 5 euro en de opbrengst gaat integraal naar het Glazen Huis."
 
De sappentrapper
Naast de torenrun vinden er op 16 december nog verschillende andere activiteiten plaats in en rond het provinciehuis. Zo is er een Music for Life-bar en zijn er verschillende wieleractiviteiten op rollen, zoals wedstrijdjes ligfietsen of handbiken en een sappentrapper waar je al trappend een fruitsap kan brouwen.
 
"Ook deze opbrengsten gaan integraal naar 'Music for Life'. Bovendien heeft de deputatie zich geëngageerd om het ingezamelde bedrag te verhogen met 2.500 euro", zegt Helsen.
 
Steun voor SportUp for Life
Tot slot zorgt de provincie ook voor logistieke, materiële en organisatorische steun bij "SportUp for Life" op 19 december. Dan zal de Antwerpse triatleet Serge Van Autreve een afstand van 130 kilometer afleggen tussen het Glazen Huis van 3FM in Eindhoven en dat van Studio Brussel in Antwerpen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Violiste laat Stradivarius van 1,4 miljoen jatten aan broodjesbar


Violiste laat Stradivarius van 1,4 miljoen jatten aan broodjesbar


http://img813.imageshack.us/img813/3897/stradivarius.jpg



De internationaal bekende violiste Min-Jin Kym was op weg naar haar trein en wilde nog vlug een broodje (2,95 pond) kopen, toen haar instrument werd gejat. Het gaat om een Stradivarius van meer dan 300 jaar oud ter waarde van ongeveer 1,4 miljoen euro.

De diefstal gebeurde in november maar is maandag pas bekend gemaakt. Officieel zijn plaats van het delict en de benadeelde niet bekend gemaakt. Maar ondermeer The Daily Mail geeft toch details.

De viool is gejat door drie gelegenheidsdieven in het trein- en metrostation Euston in Londen. De drie mannen, die het gemunt hadden op passagiers, zullen wellicht weinig plezier beleven aan hun buit. Tenzij ze op een of andere manier de vergoeding van 17.000 van de verzekeraar voor een gouden tip opstrijken.

Want het instrument, gebouwd in 1696 door de beroemde Italiaanse vioolbouwer Antonio Stradivari, is zo goed als onverkoopbaar. Van zijn hand zijn nog ongeveer 600 instrumenten - alle gelabeld en geauthenticeerd - bekend. De vioolkoffer bevatte ook twee zeldzame en waardevolle strijkstokken, een ervan is 450 jaar oud.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien procent Europese vrouwen blijft thuis voor het gezin

Tien procent Europese vrouwen blijft thuis voor het gezin



Meer dan één op vijf Europese vrouwen (22,1 procent) tussen 25 en 54 werk niet. Bijna de helft doet dat om familiale redenen (10,1 procent). De kloof tussen de verschillende landen is wel groot. In Denemarken bijvoorbeeld blijft slechts 1,4 procent van de vrouwen thuis voor het gezin, in Malta is dat 40 procent. België scoort met 8,8 procent iets beter dan het Europees gemiddelde.

Als ook de jongste vrouwen worden meegeteld, zijn wel meer vrouwen (15-64) aan het werk dan in 2008. Mannen zijn net iets minder aan het werk.

Jonge vrouwen
Vrouwen tussen 15 en 24 zijn over het algemeen niet zo actief
 door de studies. In Hongarije en Italië werken deze vrouwen het minst (22 en 25 procent), in Denemarken en Nederland het meest (72 en 71 procent). België scoort ook hier goed met 70 procent van de vrouwen die werkt.

Oudere vrouwen
Vrouwen ouder dan 55 zijn het meest actief in Zweden en Estland. Daar werkt nog twee op drie vrouwen. Malta scoort ook hier het slechtst: slechts 12 procent van de vrouwen ouder dan 55 werkt er. Polen en België scoren slecht met ongeveer één op drie vrouwen die nog werkt.

Dat blijkt uit gegevens van Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.52 jaar: de perfecte leeftijd voor plastische chirurgie

52 jaar: de perfecte leeftijd voor plastische chirurgie




1 op 3 veertigers is zo bezorgd over haar uiterlijk dat ze plastische chirurgie overweegt. De beste leeftijd om onder het cosmetische mes te gaan is 52 jaar, 41 weken en vier dagen, zo blijkt uit een Britse rondvraag.

Als geld niet meespeelt, zou een vijfde van alle vrouwen tussen de 40 en 60 jaar kiezen voor een facelift. Meer nog, bijna een derde verkiest een 20 jaar jonger uiterlijk boven een miljonairsleven. Van alle vrouwen die knip, snij- of plakwerk overwegen, kiest het merendeel voor een ooglift om rimpels weg te gommen. 29 procent verkiest een buikcorrectie.

Botox
Wie niet onder het mes durft, gelooft dat Botox of chemische peelings aanvaardbare alternatieven zijn in de strijd naar een jeugdig uiterlijk. "Botox en vullers zijn effectief de meest populaire behandelingen van het moment", stelt cosmetisch arts Dr. Mck Keown. "De populariteit wordt zeker ingegeven door tal van beroemdheden".

Carrièredruk
Volgens de arts zijn er ook meer carrièrevrouwen die druk voelen om er jonger uit te zien. "Als je al langere tijd in een bedrijf werkt met jongere collega's die je op de hielen zitten, wil je er zeker niet moe of uitgeblust uitzien. Mijn gemiddelde cliënt is midden de veertig."

Cosmetica
Nog volgens het onderzoek spenderen vrouwen tussen de 40 en 60 jaar een fortuin aan cosmetica. Zowel mannen als vrouwen boven de 50 jaar gebruiken tien keer meer zelfbruiners of zonnebank dan hun ouders. Ook smeren ze wel vijftien keer meer anti-rimpelcrèmes. Ongeveer 15 procent geeft toe vaker gevulde beha's te dragen. 62 procent stelt dat ze vaker worden beoordeeld op het uiterlijk dan vorige generaties.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België laat zwakke leerlingen te ver achterop raken

"België laat zwakke leerlingen te ver achterop raken"



Belgische kinderen moeten een grotere ongelijkheid ondergaan dan kinderen in andere welvarende OESO-landen. Dat blijkt uit een rapport van het Innocenti-onderzoekscentrum van de VN-kinderrechtenorganisatie Unicef. Vooral op het vlak van onderwijs laat België de zwakste kinderen ver achterop raken.

Volgens professor Chris De Neubourg, die aan het onderzoek meewerkte, bewijst de vergelijking met andere landen dat er in België nog ruimte is om die ongelijkheid te verkleinen.
 
Demografische samenstelling
Over een verklaring waarom België helemaal achteraan bengelt in de rangschikking wat betreft gelijkheid in het onderwijs, blijft De Neubourg voorzichtig: "Meerdere factoren kunnen een rol spelen. We gaan dat nu verder onderzoeken. Wellicht speelt de demografische samenstelling van de Belgische bevolking een rol. Kinderen met dezelfde sociaal-economische achtergrond zitten ook vaak samen in dezelfde school."
 
Kinderen uit de laagste sociale klassen die naar scholen gaan met gemiddeld veel sociaal-economisch zwakkere kinderen, hebben meer kans om achterop te raken, blijkt uit het rapport.
 
"Aandacht omzetten in beleid"
"België is momenteel voorzitter van de Europese Unie. Er is veel te doen over armoede bij kinderen, maar er staat nog niet veel op papier", zegt Gaëlle Buysschaert van Unicef België. "We willen de aandacht omgezet zien in beleid. Armoedebestrijding bij kinderen vraagt een coherente aanpak die zich uitstrekt over alle beleidsdomeinen. We weten dat het nu niet het moment is om meer budget te vragen, maar we pleiten er wel voor om op zijn minst goed na te denken alvorens te gaan snoeien", besluit Buysschaert.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte activisten zetten strijd tegen bont voort in Barcelona


Naakte activisten zetten strijd tegen bont voort in Barcelona


http://img408.imageshack.us/img408/4513/naakteactivisten.jpg



Activisten van dierenrechtenaorganisatie Anima Naturalis stunten opnieuw door naakt te protesteren tegen het dragen van bont in Barcelona. Gelukkig voor de deelnemers is het op het ogenblik in de Catalaanse hoofdstad (13 graden) niet zo berekoud als hier.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Eagles - Take it easy

The Eagles - Take it easy

Klik op de foto om ze te beluisteren






Eagles is een Amerikaanse rockband, een van de succesvolste bands aller tijden. De band werd in 1971 opgericht en is anno 2009 nog steeds actief, hoewel met enkele jaren onderbreking. De naam verwijst naar de Amerikaanse adelaar, tevens het beeldmerk van de Verenigde Staten. Het album "Eagles - Their Greatest Hits 1971-1975" is het best verkochte album aller tijden in de Verenigde Staten

De groep ontstond in het begin van de jaren zeventig in Los Angeles, eerst als begeleidingsband van Linda Ronstadt, maar al snel sloegen ze hun eigen vleugels uit. Hun vroegste muziek was een mengeling van country en bluegrass, vermengd met de harmonieën van de Californische surfmuziek. Hierdoor ontstonden gevoelige nummers over relaties, auto's en een zwervend leven. De pioniers van dit nieuwe genre waren begenadigde singer-songwriters als Jackson Browne, J.D. Souther en Warren Zevon en bands als Buffalo Springfield en Poco. Uit de subcultuur in en om Sunset Boulevard en The Valley in Los Angeles die rond deze componisten ontstond, distilleerden de Eagles een eigen geluid dat synoniem werd met de term Californische countryrock. Op latere albums van de groep werd de bluegrassmuziek meer en meer afgezworen en ging men over naar een meer recht-toe-recht-aan rock-geluid.




» Reageer (0)
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een miljoen bezoekers voor Anne Frank Huis

Een miljoen bezoekers voor Anne Frank Huis




Het Anne Frank Huis heeft vandaag zijn miljoenste bezoeker dit jaar ontvangen. Dat heeft het museum in Amsterdam bekendgemaakt.

Verwacht wordt dat het museum dit jaar, in zijn vijftigjarig bestaan, het grootste aantal bezoekers ooit trekt. Het record was in 2007 toen 1.002.902 bezoekers kwamen. De meeste bezoekers komen uit het buitenland en zijn veelal jong.
 
Op 28 april werd het vijftigjarig bestaan gevierd in aanwezigheid van koningin Beatrix. Toen werd ook de Virtuele Vleugel van het Anne Frank Huis in gebruik genomen. Het Achterhuis Online stelt mensen wereldwijd in staat het onderduikpand virtueel te verkennen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een man op drie helpt niet bij voorbereiding kerstdiner

Een man op drie helpt niet bij voorbereiding kerstdiner


Meer dan een derde van de mannen komt niet in de keuken bij de voorbereiding van het kerstdiner.



Veertig procent van de mannen die niet helpen, geloven dat hun partner graag helemaal alleen voor het diner zorgt. De helft van de vrouwen zou echter liever wat hulp krijgen. Meer dan een derde van de mannen zijn niet zelfzeker genoeg om te koken op Kerstmis, een vijfde voelt zich verloren in de keuken. Een op de zes zegt dat eerdere kritieken op hun inspanningen hen weerhoudt te proberen ooit nog een feestelijke maaltijd te bereiden, een vijfde van de mannen zegt dat ze niet kunnen koken. Hoewel heren minder vaak een familiemaaltijd bereiden op feestdagen, beleven ze meer plezier aan hun inspanningen dan wanneer vrouwen dat doen. Twee keer zoveel heren eten met plezier het eindresultaat op dan dames. 


Uit eerder onderzoek blijkt dat verschillen tussen de geslachten in de keuken niet door luiheid komt, maar door een gebrek aan zelfvertrouwen dat al op jonge leeftijd ontstaat. Psycholoog Honey Lancaster-James besloot dit na analyse van videobeelden van tv-koks als Jamie Oliver. Hij ontdekte drie grote verschillen wat koken betreft:


-Mannen zijn minder zelfzeker en voelen zich minder
op hun gemak in de keuken. Ze gebruiken meer geruststellende taal, wat een teken van onzekerheid is, ze zien de keuken onbewust als vrouwenterrein zien.


- Vrouwen vinden koken een sensuele ervaring en zien het als een manier om anderen te plezieren, mannen zien het als een prestatie en een activiteit waarmee ze kunnen imponeren.


- Vrouwen meten meer af bij het koken, wat een teken is dat ze het zien als iets waarbij ze fout of juist kunnen doen.


Lancaster-James: "Psychologisch gezien bekijken vrouwen en mannen koken helemaal anders, ze hebben andere motivaties hiervoor en praten over voeding op hun eigen manier. Als we mannen willen aangemoedigen om te koken, dan is het belangrijk dat recepten beter ontwikkeld worden om hen meer aan te spreken. Het is niet dat mannen niet willen koken, ze moeten gewoon aangemoedigd worden."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wint de eerste aflevering van de 'Allerslimste Mens'?

Wie wint de eerste aflevering van de 'Allerslimste Mens'?


http://img.vandaag.be/tmp/450/350/r/articles/201012061700-1_wie-wint-de-eerste-aflevering-van-de-allerslimste-mens.jpg


Afgaand op wat het vooraf al losweekte kan het niet anders dan dat 'De Allerslimste Mens ter Wereld' een kijkcijfersucces zonder voorgaande wordt. Vanavond gaat de langverwachte reeks eindelijk van start.

De eerste vragen die quizmaster Erik Van Looy zal afvuren zullen gericht zijn aan politicus en kerkjurist Rik Torfs, acteur en zanger David Davidse en televisiemaker Martin Heylen. Zij nemen het vanavond in de eerste aflevering tegen elkaar op.

Na de finale-aflevering, die over enkele weken wordt uitgezonden, zullen 30 BV's (opnieuw) hun opwachting hebben gemaakt. Als we de wedkantoren moeten geloven, is nieuwsanker Freek Braeckman de grote favoriet.

De winnaar van het voorlaatste seizoen staat op Unibet 1 tegen 5,50 genoteerd en gaat daarmee N-VA-politicus Bart De Wever vooraf (1 tegen 7,50). Daar achter volgt een pelotonnetje met Hans Bourlon, Ben Crabbé en Wouter Deprez. Wie 1 euro op een van hen heeft ingezet, zal bij winst 10 euro terugkrijgen.



Dit zijn de deelnemers van vanavond:

Torfs RIK TORFS

WIE?:
hoogleraar, kerkjurist en CD&V-senator
VORIGE DEELNAME:
seizoen 3
AANTAL AFLEVERINGEN:
6
GEWIPT DOOR: Koen Fillet






Davidse DAVID DAVIDSE

WIE?: (musical)acteur en zangcoach
VORIGE DEELNAME: seizoen 4
AANTAL AFLEVERINGEN: 8
GEWIPT DOOR: Bert Anciaux







Heylen MARTIN HEYLEN

WIE?: Televisiemaker
VORIGE DEELNAME: seizoen 3
AANTAL AFLEVERINGEN: 6
GEWIPT DOOR: Bert Kruismans






'De Allerslimste Mens ter Wereld', vanavond om 22 uur op Eén (br.vandaag.be)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Belg op vier lijdt aan chronische pijn

Een Belg op vier lijdt aan chronische pijn


http://img690.imageshack.us/img690/6768/chronischepijn.jpg


1 op 5 Europeanen lijdt aan chronische pijn, maar in België stijgt dat aantal tot 1 op 4, zo blijkt uit een nieuwe Europese studie. De resultaten tonen aan dat veel mensen met chronische pijn in stilte lijden. Deze ernstige aandoening blijft vaak onbegrepen, wordt verkeerd gediagnosticeerd en niet juist behandeld. Met de campagne 'Can you Feel My Pain', willen een aantal Europese gezondheidsorganisaties reageren om de levenskwaliteit en de rechten van dergelijke patiënten te verbeteren.


Rugproblemen (67%), gewrichtspijnen (59%), nekpijn (30%), fibromyalgie (21%) en artritis (23%) zijn de vijf belangrijkste oorzaken van pijn voor Belgische chronische pijnpatiënten. Bijna elk van die aandoeningen komt hier significant vaker voor dan in de rest van Europa. Bovendien zegt 55% van de chronische pijnpatiënten dat hun pijn niet op een adequate manier aangepakt wordt en ook hier scoort België slechter dan het Europese gemiddelde (38%) .


Die situatie heeft een duidelijke impact op de werk- en leefomgeving van de patiënten: 68% voelt een enorme druk om snel weer aan de slag te gaan wanneer ze ziek thuis zitten, 28% heeft schrik dat ze hun job zullen kwijt raken en 21% zegt zelfs niet in staat te zijn te werken omwille van hun aandoening. Patiënten lijden ook onder het feit dat ze niet 'au sérieux' genomen worden: 50% denkt dat de buitenwereld twijfelt aan de echtheid van de pijn, 26% is zelfs al beschuldigd van het valselijk gebruiken van pijn als argument om niet te hoeven werken. 39% zegt dat hun aandoening een negatieve invloed heeft op hun relatie met vrienden en familie en 31% zegt zich ronduit sociaal geïsoleerd te voelen. 


Het feit dat mensen niet of nauwelijks in staat zijn om te gaan werken, heeft uiteraard een negatieve impact op hun inkomen. En dat terwijl de behandelingskosten voor de patiënt ook bijzonder hoog kunnen oplopen. Er zijn in België nog geen studies uitgevoerd om de maatschappelijke kost voor chronische pijn te becijferen, maar uit een prospectieve studie bij neuropatische pijnpatiënten in Belgische pijncentra bleek dat de gemiddelde kost per maand voor een patiënt op zo'n 438,4 euro lag. En jaarlijks kost het absenteïsme de maatschappij 4.429 euro per patiënt.


Volgens Prof. dr. Steven Simoens van het Onderzoekscentrum voor Farmaceutische Zorg en Farmaco-economie aan de KUL is er nog altijd geen duidelijk aanspreekpunt voor een patiënt met chronische pijn. "Een depressieve patiënt kan terecht bij een psychiater, een diabetes patiënt bij een endocrinoloog, maar bij welke arts kan een patiënt met chronische pijn op consultatie gaan? Er moet een gedegen nieuw beleid komen rond de behandeling van chronische pijn, met de ontwikkeling van een zorgpad voor de diagnose en behandeling van patiënten met chronische pijn".


Chronische pijnpatiënten in België zoeken hun heil voornamelijk in medicatie (73%), fysiotherapie (32%) en osteopathie (20%). Vooral bij de laatstgenoemde is België een absolute koploper: het Europese gemiddelde ligt hier slechts op 7%. En om hulp te zoeken, kloppen de Belgische patiënten hoofdzakelijk aan bij de huisarts (75%) of specialist (73%).


Nochtans bracht de recente Europese studie rond chronische pijn aan het licht dat 91% van de huisartsen meer opleiding en richtlijnen over de behandeling van patiënten met chronische pijn wensen. De afgelopen 12 maanden volgden de Belgische huisartsen slecht 3,8 uur opleiding over het herkennen, behandelen en begeleiden van chronische pijn, wat een stuk onder het Europese gemiddelde ligt (10,8 uur). 


Om de problematiek extra onder de aandacht te brengen, startte geneesmiddelenproducent Pfizer, in samenwerking met toonaangevende patiëntenverenigingen en maatschappelijke organisaties uit heel Europa, de bewustmakingscampagne en petitieactie 'Can you feel my pain?' die tot doel heeft de levenskwaliteit en de rechten van patiënten te verbeteren.


Wie meer informatie wenst rond deze Europese studie of zijn persoonlijke ervaring met chronische pijn wil delen of de petitie wil tekenen, kan terecht op www.mijnpijn.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderbroek koningin Elizabeth onder de hamer

Onderbroek koningin Elizabeth onder de hamer




Een Brits veilinghuis wil een onderbroek van koningin Elizabeth II te koop aanbieden. De erfgenamen van wijlen Joseph de Bicske Dobronyi bieden de stijlvolle en zedige onderbroek, die de koningin in 1968 achterliet op een privé-vliegtuig, te koop aan. Dat meldt TMZ.com.


Veilinghuis Hansons is geïnteresseerd en heeft al enige expertise op het vlak van koninklijke lingerie. Twee jaar geleden veilden ze een onderbroek van koningin Victoria. Die wisselde toen voor ongeveer 800 euro van eigenaar.


 



De man die de onderbroek van Queen Elizabeth meer dan veertig jaar bewaarde, Dobronyi, beweerde dat hij ze zelf had gekregen van een vriend. Die had ze gevonden op een vliegtuig waarmee de koningin in 1968 Chili bezocht. Dobronyi, bijgenaamd 'the Miami Playboy', liet enkele scènes voor de pornoklassieker 'Deep Throat' uit 1972 in zijn villa in Miami opnemen.

Merk op dat er vlekken zitten op de onderbroek, wat de reden zou kunnen zijn waarom de koningin ze achterliet op het vliegtuig. (br.hln foto TMZ)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed autorijden start op 59 jaar

Goed autorijden start op 59 jaar



Pas op 59 jaar zitten we als volleerde chauffeurs achter het stuur. Onderzoek toont aan dat er vanaf dan minder ongevallen en boetes worden uitgeschreven. 24-jarigen zijn dan weer het minst betrouwbaar achter het stuur.

Meer dan de helft van 59-jarigen beweert rustig te rijden. Het onderzoek, uitgevoerd door Continental Tyres, analyseerde het rijgedrag van 4000 autobestuurders. Daaruit blijkt dat 59 jaar effectief de leeftijd is waarop het minst verkeersovertredingen gebeuren. Deze chauffeurs raakten in de afgelopen 12 maanden ook het minst betrokken bij een ongeval, reden minder hard dan jongere categorieën en werden door de politie minder vaak aan de kant gezet. Ook het aantal verkeersboetes en snelheidsovertredingen slonk in die leeftijdsgroep. 

Jongeren
Anders is het met de 24-jarigen, zij zijn het minst geduldig op de weg. De kans is groter dat je hen al chattend achter het stuur aantreft, een rood licht voorbij ziet zoeven of ze anderen afschrikken met hun rijgedrag. Opmerkelijk is dat de meerderheid van deze twintigers effectief beseffen dat hun rijgedrag vaak te wensen overlaat.

Schokkend
Al krijgt de oudere de kritiek te langzaam te rijden, het onderzoek bewijst dat ze maar half zo vaak afgeleid reageren in het verkeer. De onderzoekers vinden het alvast 'schokkend dat het zo'n lange tijd in beslag neemt om een goede chauffeur te worden'.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige onderkoelde atlete kruipt over de streep

16-jarige onderkoelde atlete kruipt over de streep

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een 16-jarige Amerikaanse atlete heeft in het Californische staatskampioenschap atletiek blijk gegeven van een onverzettelijk karakter. De onderkoelde en uitgedroogde Holland Reynolds kreeg in de slotmeters hevige krampen, waardoor ze niet meer verder kon. De resterende afstand overbrugde ze op handen en voeten. "Ik bleef mezelf moed inpompen. Ik moest en zou die finishlijn overschrijden," klonk het nadat ze weer onder de levenden was. Door haar prestatie veroverde haar schoolteam alsnog de overwinning.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agnetha Faltskog - Wrap Your Arms Around Me

Agnetha Faltskog - Wrap Your Arms Around Me

Klik op de foto om ze te beluisteren





Agnetha Åse Fältskog (Jönköping, 5 april 1950) is een Zweedse zangeres, vooral bekend als de blonde zangeres van ABBA. Voor ABBA was Fältskog al een ster in Scandinavië en na ABBA maakte ze nog een aantal succesvolle soloplaten. Ze is ongeveer vijf jaar jonger dan de andere drie ABBA-leden.


Als kind al was Agnetha Fältskog geïnteresseerd in muziek en gaf ze blijk van een natuurlijk zangtalent. Ze sloot zich al vroeg bij verschillende bands aan. Haar zangtalent werd ontdekt door Little Gerhard, die bij de platenmaatschappij Cupol werkte. Hij hoorde een tape van een plaatselijk dansorkestje uit Jönköping, waarop Fältskog een zelfgeschreven liedje Jag var så kär (Ik was zo verliefd) zong. Meteen kreeg ze als 17-jarige een contract bij Cupol. In een paar jaar tijd groeide Agnetha tot een volwaardige artiest uit. Als singer-songwriter nam ze in die tijd een bijzondere positie in de Zweedse muziekwereld in. Tot op de dag van vandaag heeft ze van alle Zweedse vrouwelijke artiesten de meeste composities in de Zweedstalige hitlijst Svensktoppen gehad.

Via de baas van haar maatschappij ontmoette Fältskog in 1969 de Duitser Dieter Zimmermann. Ze verloofden zich en Zimmermann wierp zich op als haar producer. Maar omdat de samenwerking niet beviel, verbrak ze de verloving en keerde terug naar Zweden. Na de release van haar derde album verloofde ze zich met Björn Ulvaeus. Ze produceerden samen haar platen en op 6 juli 1971 trouwden ze in Verum, Zweden.

In 1972 bereikte Fältskogs solocarrière een hoogtepunt. Ze speelde de hoofdrol in de Zweedse musical Jesus Christ Superstar. Het nummer Vart ska min kärlek föra (letterlijk vertaald: Waarheen zal mijn liefde leiden; Engelstalige versie: I don't know how to love him) uit de musical werd haar zoveelste top-10-hit.


In 1972 startte ze samen met haar echtgenoot, Benny Andersson en Anni-Frid Lyngstad een band met de naam Björn, Benny, Agnetha en Anni-Frid. In 1973 namen ze de naam ABBA aan en het jaar daarop kwam hun internationale doorbraak toen ze met Waterloo het Eurovisiesongfestival wonnen. De band scoorde in de jaren daarna zowel nationaal als internationaal grote hits waaronder Dancing Queen, Take a Chance on Me en The Winner Takes It All. ABBA werd het grootste exportproduct van Zweden. Na de breuk tussen Fältskog en Ulvaeus in 1979 ging het op persoonlijk gebied bergafwaarts met de groep. Fältskog kon het niet meer opbrengen om lang bij haar kinderen weg te zijn. Toen in 1981 Andersson en Lyngstad van elkaar scheidden besloot de band in 1983 om een pauze in te lassen. Deze pauze heeft echter geresulteerd in het einde van de band, hoewel deze nooit officieel is geworden


Aan het eind van de ABBA-periode, tussen 1980 en 1982, was het vooral Agnetha Fältskog die, vanwege haar mooie heldere stem, de leadvocals voor de ABBA-singlehits voor haar rekening nam. The Winner Takes it All,Lay All Your Love on me,One of Us, Head Over Heels en The Day Before You Came zijn allemaal door haar gezongen. Het was dan ook niet vreemd dat Anni-Frid als eerste een solosingle en -LP uitbracht. Fältskog nam in 1982 haar eerste speelfilm Raskenstam op. De film brak in Zweden alle records qua bezoekersaantallen. Ook de recensies waren positief. Hetzelfde jaar nam Fältskog met Tomas Ledin, een populaire Zweedse zanger, het duet Never Again op. Het nummer deed het goed in de Zweedse hitlijsten en ook daarbuiten stond het in een aantal andere landen in de top 30. Een Spaanstalige versie Ya Nunca Mas maakte indruk in Spanje en werd een nummer-1-hit in Chili.


Na 1988 trok Fältskog zich terug uit de publieke wereld om met haar kinderen een normaal leven te leiden. In 1990 trouwde ze met de arts Tomas Sonnenfeld. Een paar jaar later (1992) ging het paar uit elkaar. Fältskog leek elke vorm van publiciteit uit de weg te gaan. Toen haar moeder zeer plotseling een einde aan haar leven maakte en haar vader kort daarna ook stierf, was het duidelijk dat dit voor Agnetha Fältskog een zeer moeilijke periode was. In 1996 schreef ze haar memoires, dit boek kreeg de titel As I am. Het boek kwam wereldwijd uit via Virgin Publishing.


In tegenstelling tot wat velen denken trok Fältskog zich hierna niet nog verder terug uit het openbare leven. Regelmatig gingen er geruchten over een nieuw album. Deze geruchten werden voor het eerst in detail besproken in het in 2002 verschenen boek ABBA - On Speaking Terms.

In 2004 verscheen er inderdaad een nieuw album, My Colouring Book, met nummers uit voornamelijk de vroege jaren '60. Fältskog scoorde in Scandinavië, Europa en Engeland een hit met de single If I Thought You'd Ever Change Your Mind. In Engeland was het nummer zelfs haar grootste solohit en haalde het in de midweeksales nummer negen van de officiële charts. In Zweden haalde de single de tweede plaats in de charts, ondanks de weinig commerciële sound van het nummer. Ook het album deed het goed. In Engeland kreeg Agnetha Fältskog zeer goede recensies en haalde haar album de 12e plaats in de charts. In Engeland, en ook in Zweden, Finland, Denemarken en Duitsland kreeg Agnetha edelmetaal voor haar cd. De tweede single When You Walk in the Room werd een hit in Zweden en wist ook nummer 34 in de Engelse lijst te bereiken.




» Reageer (0)
05-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wat vrouwen niet willen doen als hun man kijkt

Wat vrouwen niet willen doen als hun man kijkt





In elke relatie komt het moment dat jullie zo dicht op elkaar leven, dat je bepaalde gewoontes moeilijk nog kan verbergen. Toch schamen vrouwen zich als ze de volgende zeer menselijke dingen doen terwijl hun man toekijkt:

-    Morsen
Je kent dat wel, lekker eten dat je niet anders kan eten dan door te morsen of te slurpen. Een broodje smos, een pita of dürüm, spaghetti of sushirolletjes... maar vrouwen willen niet dat hij dat ziet, dat hij ziet dat zij niet 'netjes' kunnen eten, zoals ze het altijd geleerd hebben. Dus kiezen ze voor veilig voedsel (en honger).

-    Windjes laten
Elk dag laat een mens 12 tot 25 windjes. Maar daarom willen vrouwen nog niet dat hun nieuwe man dat weet, hoort of ruikt. Ontsnapt er toch eentje, dan heeft de hond het wel gedaan.

-    Hun ex stalken op Facebook
Ok, een beetje fout is het wel, maar welke vrouw houdt niet stiekem een oogje op haar ex(en)? Dat kan alleen nogal moeilijk als hij over je schouder meeleest.

-    Sporten
Je wil er goed uitzien voor hem: strak, slank en fit. Hij mag best weten dat je er (een beetje) voor werkt, maar daarom hoeft hij de rode kop, het hevig zweten en het astmatische gehijg nog niet te ervaren.

-    Naar slechte tv (of films) kijken
Er is altijd wel een intellectueel onverantwoorde tv-serie die jou toch aan het scherm kluistert, of het nu een realityreeks, een ziekenhuisserie, een soap of een kleffe romkom is. Maar natuurlijk wil je je zorgvuldig opgebouwd imago niet doen afbrokkelen door toe te geven dat je jezelf zo'n lekkere zonde toestaat.

-    Een kakje doen
Iedereen doet het. Iedereen weet dat iedereen het doet. En toch wil niemand dat er iemand getuige van is, laat staan er zelf getuige van zijn. Zelfs een geur die blijft hangen, is er al te veel aan. Dus staan nergens zoveel luchtverfrissers als in het kleinste kamertje!

-    Een hysterische aanval
Een deel van de slechte reputatie van vrouwen komt door de irrationele dingen die ze uitkramen in een emotionele bui. Tijdens zo'n woede-uitbarsting, oncontroleerbare huilbui of razend getier beseffen vrouwen ook wel dat ze te ver gaan, maar ze kunnen niet stoppen en het moet eruit. Alleen, hun kersverse verovering moet dat echt niet zien... 'want wat zal hij wel niet denken?'




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!