Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapte beer na 9 dagen gevangen in berggebied Seoul

Ontsnapte beer na 9 dagen gevangen in berggebied Seoul





Een Maleise beer is na negen dagen vrijheid gevangen door medewerkers van de dierentuin in de Zuid-Koreaanse stad Seoul. De zes jaar oude zwarte beer, Kkoma, was op 6 december ontsnapt uit zijn hok, volgens de zoo waarschijnlijk uit ongenoegen over een medebewoner.

Kkoma werd in het berggebied nabij Seoul in een val gelokt, met behulp van honing en wijn. Aan de zoektocht naar de beer werkten maar liefst honderden mensen, honden en een helikopter mee. Wandelaars mochten het berggebied niet meer in uit angst dat het dier hen aan zou vallen.

Na medische controles wordt Kkoma teruggebracht naar zijn verblijf. Wonderwel leek het dier, dat normaliter leeft in het tropische regenwoud, de dagen in het koude berggebied goed te hebben doorstaan. Maleise beren zijn zwart met een witte vlek in de vorm van een halve maan op de borst. Het is het kleinste lid van de berenfamilie. (br.hln foto reuters)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen soep, geen kerstfeest

Geen soep, geen kerstfeest



Meer dan de helft van alle Belgen staat tijdens de feesten 2 tot 4 uur achter het fornuis. Wat komt er vooral op tafel? Soep, zo blijkt uit een onderzoek onder duizend Belgen. Geen soep, geen feest.

Als het feest is, trekt de Belg een keukenschort aan. Gemiddeld duurt het kokkerellen 2 tot 4 uur lang, al ontpopt 28 procent zich tot een echte keukenprinses die 5 tot 10 uur lang in de kookpotten roert. 58 procent beweert weinig of geen kookstress te kennen. Vooral mannen schijnen een stuk zelfzekerder, 33 procent heeft nooit stress tegenover 19 procent bij de vrouwen.

Feestmenu
Feesten doen we het liefst thuis waarbij 4 op 10 Belgen een maand op voorhand de feestmenu klaarlegt. Een week voor de feestelijkheden worden de aankopen gedaan, slechts 8 procent plant helemaal niets en eet wat de inspiratie van de dag brengt.

Gekochte soep
In vervlogen tijden maakten we alles zelf, vandaag combineren we gewiekst zelfgemaakt met 'zelf gekocht'. Soepen bijvoorbeeld worden niet altijd zelf gemaakt.  Leuk geheimpje van Knorr: vorig jaar werd er tijdens de eindejaarsperiode  maar liefst 6.515.994 borden soep opgediend op feesttafels in ons land.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie gaat mee



http://img13.imageshack.us/img13/8503/fee0.jpg


Wie gaat mee

Wie gaat mee naar een sprookje
Een sprookje uit een boek
Het mooiste liefste plekje
Waarnaar ik ben op zoek

Van elfjes en van dwergen
Verstopt achter hoge bergen
En al vliegend op een arend
Worden we allemaal verwend

Zijn er nog meer mensen
Die ook hetzelfde wensen
Sluit maar aan en ga mee
Dan zoeken we de goede fee

Die gaat er zeker voor zorgen
Dat ze weg zijn nog voor morgen
Alle verdriet narigheid en pijn
De wereld zal weer vrolijk zijn

We zullen dan alleen nog dansen
Hebben weer volop alle kansen
Om zonder zorgen weer als kind
Te geloven dat de liefde wint

Shadow



» Reageer (0)
14-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie Antwerpse kathedraal in 2015 - na 50 jaar - afgerond

Restauratie Antwerpse kathedraal in 2015 - na 50 jaar - afgerond


http://img254.imageshack.us/img254/6596/olvkathedraalantwerpenj.jpg


De restauratiecampagne van de Antwerpse Onze-Lieve-Vrouwekathedraal die al in 1965 werd opgestart, zal bij de voltooiing in 2015 ongeveer 52,16 miljoen euro hebben gekost.

Dat bleek dinsdag op een persconferentie bij de afronding van een belangrijke fase in de renovatie van de monumentale kerk. Volgens voorzitter Paul Van Remoortere van de Kerkraad verloopt de restauratie in een "goed tempo".
 
Het einde van de buitenrestauratie komt in zicht. Daarna volgen nog de verdere restauratie binnenin de kerk, de restauratie van glas-in-loodramen en het Schyvenorgel, het aanbrengen van UV-schermen die de kunstwerken tegen het licht moeten beschermen, de vernieuwing van de klimaatinstallatie, de vervanging van het rioleringsstelsel en het beter toegankelijk maken van de daken voor onderhoud.
 
Tegen 2015 moet de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal volledig gerenoveerd zijn. Het is de provincie Antwerpen die opdrachtgever is voor de werken en die de renovatie van de kathedraal financiert. Ze kan daarvoor rekenen op een betoelaging van 60 procent door de Vlaamse overheid.
 
De renovatie van de kathedraal kost de provincie ongeveer een miljoen per jaar, rekende gedeputeerde Ludo Helsen voor. "Na 2015 moet de kathedraal gedurende de volgende 100 jaar normaal van grote restauratiewerken gespaard blijven", aldus Helsen.

De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is in zijn huidige vorm gebouwd tussen 1352 en 1521. De totaalsom van 52 miljoen euro houdt geen rekening met de restauratie van de grote toren met de klok, die eigendom is van de stad Antwerpen en in de jaren zeventig werd gerenoveerd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkend: vrouw krijgt zweepslagen omdat ze broek heeft gedragen


Schokkend: vrouw krijgt zweepslagen omdat ze broek heeft gedragen

Een gruwelijk filmpje uit Soedan waarop te zien is hoe een vrouw zweepslagen krijgt, veroorzaakt internationaal heel wat opschudding. De vrouw zou een broek hebben gedragen en wordt daar op straat letterlijk voor afgestraft. Volgens de strikte Sharia-wetten is dat strafbaar met 40 tot 50 zweepslagen.

In het noorden van Soedan heerst een conservatieve versie van de islamitische shariawet. Niet alleen moeten mannen en vrouwen zich apart in het openbaar vertonen, ook alcohol en feestjes zijn er verboden, net als het dragen van een broek door een vrouw. Aanhangers beschouwen dat als obsceen.



 http://img337.imageshack.us/img337/1015/vrouwkrijgtzweepslagen.jpg


Afranselingen op straat gebeuren, volgens een Soedanese medewerker van de Wereldomroep Nederland, vrijwel dagelijks. Voor het eerst bereiken dergelijke beelden via YouTube ook de rest van de wereld. Volgens schattingen worden elk jaar tienduizenden vrouwen onderworpen aan lijfstraffen en openbare vernederingen. Vaak gaat het om vrouwen die overspel hebben gepleegd, onzedelijk gekleed over straat zijn gegaan of andere vormen van 'onzedelijk gedrag' hebben vertoond.


Slechts een jaar geleden werd de journaliste Lubna Ahmed al-Hussein ginds gearresteerd omdat ze in het openbaar een broek had gedragen. Anders dan de meeste gestrafte vrouwen zocht Lubna juist de publiciteit. Ze nodigde honderden kennissen en ook de media uit om haar zitting bij te wonen waardoor  lijfstraffen er sindsdien als mensenrechtenkwestie worden beschouwd. Ook komt het vaker voor dat gestrafte vrouwen zelf de publiciteit zoeken.

De Soedanese autoriteiten beloven intussen te achterhalen wat precies gebeurde omdat de straf niet in verhouding staat met het gepleegde 'delict'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosuil is vogel van het jaar

Bosuil is vogel van het jaar



De bosuil volgt de winterkoning op als vogel van het jaar, meldt Vogelbescherming Vlaanderen. Omdat 2011 door de Verenigde Naties is uitgeroepen tot internationaal jaar van het bos, waren voor deze editie twaalf bosvogels genomineerd. De groene specht en de goudhaan beten nipt in het zand. In Wallonië won de fitis de onlineverkiezing.


De bosuil heeft een roodbruin tot grijsbruin verenkleed met witte vlekken en fijne strepen. Zijn gezicht is egaal van kleur en zijn ogen zijn volledig zwart. Hij is actief in de schemering en 's nachts. Met een duik vangt hij vooral muizen, maar hij eet ook vogels, amfibieën, wormen en kevers.
 

"De grootste troef van de bosuil is zijn aanpassingsvermogen, " zegt de Vogelbescherming. "Hij verkiest vooral open loofbos met eiken, maar is ook tevreden met kleine bosjes of stadsparken in landelijk gebied. Als er maar grote, oude bomen zijn. Naaldbossen zijn acceptabel als hij zich aan de bosrand kan vestigen."
De bosuil is ook honkvast. Een koppel blijft altijd binnen zijn territorium.


Die eigenschappen kunnen ook een negatieve kant hebben: "De bosuil is hierdoor een concurrent voor andere uilen zoals de ransuil en de steenuil, twee soorten die het de laatste decennia minder goed doen." Volgens Vogelbescherming Vlaanderen is hierover meer onderzoek nodig, maar zou het onverstandig zijn de uitbreiding van de bosuil verder in de hand te werken door er bijvoorbeeld nestkasten voor op te hangen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedonetwerk babyfluisteraar ontdekt door Amerikaans speurwerk én Nijntje-knuffel

Pedonetwerk babyfluisteraar ontdekt door Amerikaans speurwerk én Nijntje-knuffel






Het was een knuffel van Nijntje op één van de foto's van misbruikte kinderen, gevonden bij een Amerikaanse pedofiel in Boston, die gezorgd heeft voor het oprollen van het pedofilienetwerk dat de Nederlandse Let Robert Mikelsons runde met zijn echtgenoot Richard Van Olffen. Het homopaar was de drijvende kracht achter de internationale pedowebsite Boyhood-magazine.org, grossierde in commerciële websites en onderhield daarnaast een verborgen internetkanaal voor het heimelijk uitwisselen van kinderporno, met pedoklanten uit Amerika tot Indonesië. Mikelsons had blijkbaar erg veel succes als oppas omdat hij zo goedkoop was. Hij noemde zichzelf "de babyfluisteraar".

Door Nijntje, niet echt bekend in de States, zochten de Amerikanen contact met hun Nederlandse politie. De foto was in het bezit van een gearresteerde Amerikaanse pedofiel in de buurt van Boston, en hij werd gemaakt door Robert Mikelsons toen die aan het babysitten was bij een Amsterdamse vrouw.
 
De 27-jarige tot Nederlander geworden Let Robert Mikelsons blijkt overigens samen met zijn echtgenoot, Richard Van Olffen (37) de drijvende kracht achter de internationale pedowebsite Boyhood-magazine.org te zijn. Die fungeerde ook als ingang voor een verborgen internetkanaal voor het heimelijk uitwisselen van kinderporno, met klanten in de hele wereld. Op de gisteren van het web gehaalde site van Boyhoodmagazine staan "ziekmakende plaatjes" van jonge kinderen "in vreemde poses". Van de verdachten duiken ook steeds meer foto's op waarop zij poseren met kleine kinderen.

 

 
Mikelsons had veel succes omdat hij zijn diensten als oppasser voor bodemprijzen aanbood.
Mikelsons had veel succes omdat hij zijn diensten als oppasser voor bodemprijzen aanbood.


Hoofdverdachte Mikelsons is een specialist in gegevensencryptie, en blijkt nu ondermeer de websites te hebben gebouwd voor verschillende cadeaushops, textielbedrijven, opticiens en een Amsterdamse verkeersschool. De website Boyhood-magazin.org staat geregistreerd op naam van zijn partner.

Volgens Amsterdams burgemeester Eberhard van der Laan ligt het aantal slachtoffers dat pedoseksueel Robert Mikelsons maakte nog hoger dan momenteel bekend is. Amsterdam zorgt vandaag ook voor extra toezicht bij de twee kinderdagverblijven waar verdachte Robert Mikelsons werkte toen hij ernstig seksueel misdrijf met tientallen kinderen pleegde.

De burgemeester houdt nu nog vast aan de eerdere schatting dat het aantal vermoedelijke slachtoffers tussen de dertig en vijftig ligt. "Maar ik vrees dat we dat aantal ellendig genoeg naar boven moeten gaan bijstellen", aldus Van der Laan. De politie is op dit moment alle informatie aan het verwerken die de honderden telefoontjes bij het callcenter en de honderden verklaringen van ouders op speciale bijeenkomsten van de gemeente hebben opgeleverd.
 
Mikelsons had veel succes omdat hij zijn diensten als oppasser voor bodemprijzen aanbood. Voor oppaswerk overdag rekende hij een uurtarief van 7 euro. In de avonduren vroeg hij als oppasser slechts 4 euro per uur. Mikelsons zou daarbij hebben verteld dat hij 's avonds zo goedkoop kon werken omdat kinderen "dan toch in bed lagen en hij niet zoveel hoefde te doen".

Volgens een medewerker van een kinderdagverblijf in De Baarsjes waar Mikelsons enige tijd geleden solliciteerde, prees hij zichzelf aan als "babyfluisteraar": "Hij vertelde dat de ouders op Het Hofnarretje stoeften over hem. Hij noemde zichzelf een babyfluisteraar", zei de vrouw tegen At5. Hoewel de man over alle diploma's beschikte en hij een verklaring van goed gedrag kon overleggen, kreeg de sollicitatiecommissie van de crèche een slecht gevoel bij hem. De medewerker: "Hij sprak gebrekkig Nederlands en toen hem werd gevraagd om referenties kwam hij met een warrige smoes dat hij die niet kon geven, omdat ze bij Het Hofnarretje niet mochten weten dat hij daar weg wilde."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bon Jovi - Sylvia's mother

Bon Jovi - Sylvia's mother

Klik op de foto om hem te beluisteren







Bon Jovi is een rockband uit New Jersey, VS waarvan in de jaren 80 en 90 ruim 90 miljoen albums over de toonbank gingen. De band heeft liveconcerten gespeeld in de grotere steden van Europa, Azië, Australië, Canada en Zuid-Amerika, naast een groot aantal steden in de Verenigde Staten.

Frontman Jon Bon Jovi (echte naam: John Francis Bongiovi) begon op 13-jarige leeftijd met gitaarspelen. Op die leeftijd begon hij ook zijn eerste bandje, Raze genaamd. Toen hij 16 was, ontmoette hij David Bryan op de Sayreville War Memorial High School. Met hem richtte hij de R&B-coverband Atlantic City Expressway op. Ze speelden in bars in New Jersey. In zijn latere tienerjaren speelde Jon in de band John Bongiovi and the Wild Ones, waarmee hij ook weer vooral in New Jersey speelde. Met deze band stond Jon in voorprogramma's van bekendere lokale bands.

In de zomer van 1982, toen hij van school af was en parttime werkte, kreeg Jon een baan bij de Power Station Studios, een New-Yorkse muziekstudio waarvan zijn achterneef Tony Bongiovi mede-eigenaar was. Hier maakte Jon een aantal demo's die hij naar verschillende platenmaatschappijen stuurde – zonder succes.

Toen Jon 19 was, zong hij "R2-D2 We wish you a merry Christmas" op een Star Wars kerstalbum, "Christmas in the Stars", met muziek van John Williams, geproduceerd door Tony Bongiovi van Power Station.

In 1983 schreef een lokaal radiostation een wedstrijd uit om zo de beste band zonder platencontract te vinden. Jon won met het nummer Runaway, die hij al in 1980 had geschreven, en waarvan de muziek werd verzorgd door musici van de studio. Het nummer werd al gauw populair in New York City en omstreken. De studiomusici die Jon hielpen met Runaway gingen door het leven onder de naam The All Star Review. Deze groep bestond uit Tim Pierce (gitaar), Roy Bittan (keyboard), Tony Laroca (drums) en Hugh McDonald (basgitaar).

Door de populariteit van Runaway had Jon een band nodig. De huidige leden van Bon Jovi hadden elkaar allemaal al wel eens ontmoet, maar het duurde tot maart 1983, nadat Runaway op nummer 39 kwam te staan in de singles-hitlijst, toen ze bij elkaar kwamen. Bon Jovi was geboren, met naast Jon zelf als line-up David Bryan, Alec John Such en Tico Torres.

Een aantal gitaristen volgde elkaar toen op, onder wie Dave Sabo die later voor Skid Row ging spelen. Uiteindelijk kwam Richie Sambora bij de band. Voordat hij bij Bon Jovi ging, tourde Richie met Joe Cocker, speelde hij bij een band genaamd Mercy en had hij net auditie gedaan voor Kiss. Hij speelde ook op het album Lessons met de band Message.

Tico Torres was toen al een ervaren muzikant. Hij jamde bij Miles Davis en speelde live met de Marvelettes en Chuck Berry. Hij had al op ongeveer 26 albums gespeeld en had net het derde album met Frankie and the Knockouts opgenomen. Dit was een band uit New Jersey die begin jaren 80 een aantal hits had.

Toen ze een keer in het voorprogramma van de band Scandal stonden, werden ze opgemerkt door Polygram. Hun debuutalbum kwam uit op 21 januari 1984. Dit album werd meer dan 500.000 keer verkocht, en kwam ook in het Verenigd Koninkrijk uit. Hun derde album, Slippery When Wet, bracht hun wereldbekendheid met nummers als Livin' on a Prayer en You Give Love a Bad Name. Sinds zijn release eind 1986 werden van het album meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht. Tijdens de tour die op dit album volgde, kreeg Jon problemen met zijn stem, als gevolg van de hoge noten en het drukke schema. Met de hulp van een coach kwam hij de tour door, en sindsdien zingt hij lager.

Na het succes van het album Slippery When Wet kwam Bon Jovi in 1988 terug met een nieuw album. Het album New Jersey werd vlak na het einde van de Slippery When Wet Tour opgenomen en met dat album bewees Bon Jovi geen eendagsvlieg te zijn. De nummers Lay Your Hands On Me, Born To Be My Baby, I’ll Be There For You en Bad Medicine werden grote hits en worden tijdens concerten nog steeds gespeeld.

Aan het einde van de The Jersey Syndicate Tour gingen alle bandleden hun eigen weg. Jon Bon Jovi ging met zijn motor door Amerika rijden en schreef de muziek voor zijn soloalbum Blaze of Glory. Richie Sambora maakte ook een soloplaat en liet hiermee zien meer te kunnen dan de backing vocals bij Bon Jovi. Het album Stranger in this Town was commercieel gezien een minder groot succes dan het album van Jon.

Na deze rustperiode kwam de band weer bij elkaar om het album Keep The Faith op te nemen. Met dit album liet Bon Jovi zien dat ze wilde doorgroeien en hun muzikale talenten te wilde uitbreiden. De nummers Keep the Faith, I Believe, I’ll Sleep When I’m Dead, In These Arms en Bed of Roses werden grote hits. Het nummer Dry County wordt door veel fans gezien als het beste Bon Jovi nummer, onder meer door de gitaarsolo van Sambora.




» Reageer (0)
13-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheid is bonobo Jasiri fataal in Planckendael

Verkoudheid is bonobo Jasiri fataal in Planckendael


http://img207.imageshack.us/img207/4192/bonobovrouwtjejasiri.jpg


Bonobovrouwtje Jasiri van dierenpark Planckendael is niet meer. Wat een onschuldige verkoudheid leek, bleek nefaste gevolgen te hebben voor haar. Sinds zondag was ziek. Ze hoestte, was lusteloos en had een snotneus. Ondanks alle goede zorgen sloeg de medische behandeling niet aan en is Jasiri donderdagochtend overleden.

Woensdag leek er nochtans enige verbetering in de toestand te komen. De eetlust nam toe en ze werd terug levendiger. Donderdag kwam de terugslag en bleven 2 vrouwtjes (Jasiri en Djanoa) lusteloos in hun nest houtwol liggen. Jasiri is dan 's ochtends overleden. 

In het verblijf werd bovendien een dood, vroeggeboren jong opgemerkt. Het is nog niet duidelijk of de moeder Jasiri of Djanoa is. Zaak is nu om de ziektetoestand van Djanoa te verbeteren. Het mannetje Vifijo lijkt de ziekte overwonnen te hebben, maar de toestand van bonobo Djanoa blijft zorgelijk. De dierenarts stelt alles in het werk om haar er bovenop te helpen.

De overige vijf bonobo's worden nauwgezet opgevolgd en worden voor alle zekerheid ook medisch behandeld.  Daarom zitten ze momenteel achter de schermen want ook zij lijken wat last te hebben.

Het overlijden van Jasiri en haar of Djanoa's jong is een ernstig verlies, zowel voor de bonobogroep, voor Planckendael als voor het kweekprogramma. Zij heeft spijtig genoeg haar unieke, genetische bagage niet kunnen doorgeven. Planckendael treurt om dit verlies en hoopt op een spoedig herstel van de bonobogroep.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen altijd willen afvallen (en mannen dat niet zien)

Waarom vrouwen altijd willen afvallen (en mannen dat niet zien)



Zowat alle vrouwen willen minstens drie kilo afvallen. Om dat te bereiken gaan ze minder of gezonder eten, minder snoepen of meer sporten en dat allemaal met het doel om slanker en dus gelukkiger en gezonder te worden. Vrouwen die voor gezondheid moeten vermageren, maar ook slanke vrouwen die net dat beetje strakker willen zijn. Waarom doen we dat? En waarom zien zo weinig mannen welke inspanning we geleverd hebben?


In interviews met vrouwen van 16 tot 63 jaar wilden vrouwen van alle leeftijd 'mager maar mooi gevormd zijn'. Deze wens was onafhankelijk van hun huidige gewicht of maat. Iedereen wilde wel een beetje gewicht verliezen, omdat ze zich dan zelfzekerder zouden voelen. Niemand wilde gewicht aankomen, ook de vrouwen niet die al erg mager waren.


"Het was opvallend dat iedereen verschillende lichaamsdelen kon opnoemen waar ze niet tevreden over waren, maar dat ze moeilijker iets vonden waar ze tevreden over waren", aldus onderzoekster Sarah Grogan.


"We leven dan ook in een maatschappij waar slankheid wordt gelinkt aan allerlei positieve kenmerken, zoals zelfcontrole, elegantie, aantrekkelijkheid en jeugd." Om over de professionele kansen, het hogere loon, het succes in de liefde en al die andere voordelen maar te zwijgen.


Waarom willen alle vrouwen altijd wel drie kilo afvallen? Ten eerste omdat het bereikbaar is. Drie kilo kan in enkele weken of maanden bereikt worden. Een uurtje per week beginnen sporten kan al voldoende zijn. Drie kilo minder vergt geen bovenmatige inspanning, en dat maakt dat je gemotiveerd kan blijven én dat je het haalt. Waarop je jezelf dubbel zo goed voelt: omdat je het hebt gehaald én omdat je afgevallen bent.


Op de tweede plaats is het een veilig getal. Drie kilo afvallen is niet veel, dus als je al redelijk slank bent, dan nog stelt niemand zich vragen. Tegelijk is het ook niet te weinig, zodat niemand zich afvraagt waarom je de moeite neemt.


Ten derde is drie kilo minder net een zichtbaar verschil. Je ziet het in je gezicht, voelt het aan je buik, merkt het aan je kleren. Alles valt en hangt anders, wat ook weer een dubbel goed gevoel geeft: je ziet het resultaat én anderen zien het ook. Vrouwen toch, want mannen blijken het niet op te merken.


 En daar schuilt de echte reden van het gewichtsverlies: je goed voelen, als je in de spiegel kijkt, maar vooral door de complimenten van anderen.  Die maken dat je je sexy'er, mooier, zelfzekerder en modieuzer voelt, gewoon door drie kilo te vermageren. Tegelijk ben je een betere versie van jezelf, waarbij de nood om alles en iedereen te verbeteren ook (tijdelijk) gestild wordt.


Maar dit gevoel vervaagt ook weer, en ook al kan je de kilo's eraf houden, op een dag komt het moment dat je nog eens drie kilo wil afvallen. Omdat je weet dat je het kan. Omdat je weet wat het effect is. Omdat je terug verlangt naar dat gevoel. Als je  wat kilo's te veel hebt, kan het geen kwaad. Maar wat als je al slank of zelfs mager bent? Waarom wil je ook dan die drie kilo's verliezen?


"Omdat het altijd wel een beetje strakker kan", geeft Kate, een 29-jarige verpleegster met maatje 38 toe. "Het gaat alleen om mijn billen en mijn heupen. Ik weet dat ik niet dik ben, ik wil ook niet veel verliezen, ik wil gewoon dat het beter in proportie is."


Is Kate de enige? Nee, zo blijkt. "Ik ken massa's slanke vrouwen die de hele tijd diëten. Je voelt je zelfs een beetje uitgesloten als je niét probeert om gewicht te verliezen."


Avril (maat 40): "Ik geloof het niet wanneer iemand zegt dat ze niet gelukkiger zouden zijn als ze slanker zouden zijn. Want je bent gewoon wél gelukkiger als je slanker bent. Broeken staan mooier, kleedjes zijn leuker, het valt allemaal beter. Je kan dragen wat je wil, alles staat je."

 "Als je ouder wordt, is té mager net lelijk. Kijk maar naar celebrities. Maar drie kilo is net wat er nog af kan om je huidige kleren beter te doen zitten."


Waarom mannen het niet zien? Dat blijft voorlopig een raadsel. Omdat ze meer naar het geheel kijken en niet naar de details? Omdat ze afgeleid worden door borsten, billen of benen en daardoor de elegante lijn van je kin of schouders niet opmerken? Of gewoon omdat ze het niet belangrijk vinden, tenzij je echt veel te dik zou worden? Ideeën zijn altijd welkom!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterieuze code in ogen van Mona Lisa ontdekt

Mysterieuze code in ogen van Mona Lisa ontdekt



De raadselachtige glimlach van de Mona Lisa, het beroemde 500 jaar oude schilderij van Leonardo Da Vinci, is nog een beetje geheimzinniger geworden nu kunsthistorici piepkleine cijfers en letters in haar ogen hebben ontdekt.


Het meesterwerk van Da Vinci is al langer in een waas van mysterie gehuld, tot op vandaag doen verschillende theorieën de ronde over de identiteit van de geportretteerde vrouw met 's werelds beroemdste glimlach.


Leden van het Italiaanse Comité voor Cultureel Erfgoed hebben nu bekendgemaakt dat er lettertjes en cijfertjes tevoorschijn komen wanneer men hoge-resolutiebeelden van Mona Lisa's ogen vergroot. "Met het blote oog kan je deze symbolen niet waarnemen, maar met een vergrootglas zijn ze er onmiskenbaar", zegt Silvano Vinceti, de voorzitter van het comité.


In het rechteroog staan de letters LV, mogelijk een verwijzing naar de initialen van de schilder. In het linkeroog staan minder duidelijk leesbare of verklaarbare symbolen. "Het lijken de letters C en E of B, en het cijfer 72 of de letter L en een 2", zegt Vinceti. "Het is zeer moeilijk te ontcijferen, ook al door de ouderdom van het werk."


Het schilderij dook al op in de samenzweringsthriller 'The Da Vinci Code' van Dan Brown. In dat boek wordt gewag gemaakt van geheime boodschappen die in het schilderij werden gestopt. De realiteit hoeft qua mysterie niet onder te doen voor de fictie: een van Vinceti's collega's werd op het juiste spoor gezet door een 50 jaar oud boek dat hij bij een antiquair ontdekte.


"We staan nog maar aan het begin van het onderzoek", zegt Vinceti. "Het is zeer eigenaardig dat al die tijd niemand die tekens ontdekt heeft. Het staat vast dat ze bewust door de schilder werden aangebracht, maar omdat ze in de donkere pupillen en niet in de lichtere irissen staan, lijkt het een duidelijke poging om de symbolen zo onherkenbaar mogelijk te plaatsen. De kunstenaar gebruikte doorheen zijn hele oeuvre allerlei symbolen en verborgen boodschappen. Dat geldt ongetwijfeld ook voor de Mona Lisa, een schilderij waaraan hij zoveel belang hechtte dat hij het op het einde van zijn leven overal met zich meenam."


Het comité heeft al contact opgenomen met Frankrijk om het lichaam van Da Vinci, dat begraven ligt in het kasteel van Amboise in de Loirevallei, te mogen onderzoeken. Ze willen nagaan of ze aan de hand van Da Vinci's schedel kunnen ontdekken of het schilderij geen zelfportret was. Eén theorie wil namelijk dat de 'vrouwenportretten' van de schilder eigenlijk verkapte zelfportretten zijn.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Verbeeck (23) overleden

Bart Verbeeck (23) overleden


http://img202.imageshack.us/img202/2645/bartverbeeck.jpg



De 23-jarige Bart Verbeeck, die donderdag in een kunstmatige coma werd gebracht, is zondagmorgen thuis overleden in familiekring. Dat heeft zijn familie laten weten via Facebook. Bart voerde zeven jaar een moedige strijd tegen een zeldzame en zeer kwaadaardige botkanker.

Op de facebookpagina van Bart stromen de steunbetuigingen binnen. 'Ik denk dat je moed en doorzetting nog heel veel mensen zal inspireren. We zullen vanaf vandaag wel allemaal een beetje 'Bart' in ons meedragen en het leven van de zonnige kant bekijken', luidt een van de vele reacties.

De groep 'Bart's weg' heeft intussen al meer dan 18.000 leden. Via Facebook volgden vrienden en sympathisanten een jaar lang zijn strijd tegen kanker, maar nu is die strijd voorbij.


'Ik kijk ernaar uit om te kunnen sterven', zei hij in zijn laatste interview. Maar één boodschap wilde hij ons nog meegeven: 'Bekijk het leven altijd van de positieve kant.'


'Ik laat jullie via deze weg weten dat ik van plan ben om morgen in palliatieve sedatie gebracht te worden, om zo rustig uit te doven. Blijf positief.'
Met die boodschap kondigde de 23-jarige Mechelaar Bart Verbeeck afgelopen woensdag zijn eigen dood aan op Facebook. De jonge Mechelaar werd donderdag in een diepe, kunstmatige slaap gebracht en is zondagochtend overleden, thuis, in zijn eigen bed.

Bart vocht meer dan zeven jaar tegen een uiterst zeldzame en erg heftige vorm van botkanker. Ewing-sarcoom, zo heette de ziekte die tot vier keer terugkwam. Na verschillende operaties en vijftien chemobehandelingen gaf de medische wereld hem op. Artsen kregen de recente infectie in zijn longen niet meer onder controle. 'Zelfs de strafste antibiotica helpen niet meer', zei Bart. 'Levenkwaliteit heb ik altijd belangrijk gevonden, maar nu die er niet meer is, heb ik beslist om in te slapen.'

'Ik voel me goed bij mijn beslissing. Ik ben er ook niet zenuwachtig voor, want ik voelde me de laatste weken gewoon te fel achteruitgaan.' (br.het Nieuwsblad)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen haten dat mannen te snel rijden en bumperplakken

Vrouwen haten dat mannen te snel rijden en bumperplakken


Mannen vinden vrouwen die hun make-up bijwerken vreselijk. Vrouwen haten bumperkleven.


Twee op drie vrouwen haat aan mannelijke chauffeurs hun liefde voor het gaspedaal en het bumperplakken. Mannen kunnen het dan weer niet uitstaan dat vrouwen er zo lang over doen om uit een parkeerplaats te manoeuvreren en hun haar en make-up bijwerken aan verkeerslichten. Dat blijkt uit een bevraging van 2.000 Britse chauffeurs door Halfords.

Hij belt ook te vaak tijdens het rijden, is agressief naar andere chauffeurs toe, verandert te vaak van radiozender en weigert om de weg te vragen, zo vindt zij.. Een op drie vrouwen is niet dol op de gewoonte om in de neus te peuteren voor een stoplicht of in de file.


Mannen ergeren zich vooral aan de tijd die vrouwen nemen om manoeuvers uit te voeren, zoals uit een parkeerplaats wegrijden, starten als het licht op groen springt of hun beweging op rondepunten. Ze let ook te weinig op de weg terwijl ze tegen passagiers praat, en gebruikt de rijstroken en rondepunten niet op de juiste manier, zo vindt hij.


Maar er zijn ook dingen die we appreciëren aan de rijstijl van de partner. Bijna de helft van de mannen houdt er bijvoorbeeld van dat vrouwelijke chauffeurs denken aan snacks, drankjes en plaspauzes op lange reizen en de weg durven vragen.

Ook hun hoffelijk gedrag op de weg wordt geapprecieerd, net als het feit dat ze kalm(er) blijven en minder verkeersagressie vertonen. Tot slot zijn mannen (gek genoeg) ook blij dat ze blijven praten op lange reizen, om in slaap vallen achter het stuur tegen te gaan.


De helft van de vrouwen houdt ervan dat mannen weten wat te doen als de auto een platte band krijgt of kapot is. Ongeveer vier op tien bewondert de kunst van het parkeren in kleine plekken, het manoeuvreren en achteruit rijden. Ook het gevoel voor richting en de vaardigheid op snelwegen en ronde punten wordt geapprecieerd.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van 2400 jaar oud gevonden in China

Soep van 2400 jaar oud gevonden in China



In China hebben archeologen een 2400 jaar oude ketel met soep gevonden. De ontdekking werd gedaan in een graftombe in Xi'an.


De bronzen ketel is gevuld met botten en vloeistof. De soep is groen geworden door de verkleuring van het brons. "De ketel is weer gesloten nadat we wat monsters hebben genomen", aldus archeoloog Liu Daiyun. "We hebben contact opgenomen met specialisten om de ingrediënten van de soep te laten analyseren.''


Xi'an is bekend van het terracotta leger met meer dan 9000 beelden van krijgers die als grafgiften werden meegegeven aan de eerste keizer van China. De stad is een van de oudste in China en was meer dan 1100 jaar hoofdstad van het keizerrijk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elton John & Kiki Dee - Dont go breaking my heart

Elton John & Kiki Dee - Dont go breaking my heart

Klik op de foto om hun te beluisteren





Over Elton John



Elton Hercules John, artiesten- en later officiële naam van Reginald Kenneth Dwight, (Pinner (Middlesex), 25 maart 1947) is een Engelse popzanger en pianist.


In 1970 brak hij door met het nummer Your Song. Voor de film The Lion King componeerde en zong hij de titelsong Can You Feel the Love Tonight. Op de begrafenis van Prinses Diana zong Elton het nummer Candle in the Wind, dat wereldwijd een grote hit werd.

De naam Elton John was eerst alleen zijn artiestennaam maar werd in de jaren zestig officieel geregistreerd als Eltons naam. Het is een combinatie van de namen Elton Dean en Long John Baldry, twee collega's uit zijn tijd bij de band Bluesology. Omdat hij zich na verloop van tijd bij deze band te veel beperkt voelde in zijn muzikale mogelijkheden, ging hij op zoek naar andere mogelijkheden. Hij solliciteerde bijvoorbeeld bij King Crimson en Gentle Giant.

Via een advertentie kwam hij in contact met Bernie Taupin, wiens teksten hij op muziek ging zetten. De twee werken nog altijd samen. Elton John is met zijn openlijke homoseksualiteit een rolmodel voor veel homoseksuelen die daar nog niet voor uit durven te komen.

Elton John wordt gezien als een van de grootste zangtalenten ooit, zijn nummers worden veel vertolkt door andere artiesten en zijn vaak te horen op radiostations. John Lennon zei over Elton John; "Het eerste wat mij interesseerde nadat The Beatles uit elkaar gingen, was Elton."

Naast zijn carrière in de muziek is Elton John zich tevens gaan toeleggen op film. Zo produceerde hij in 2006 zijn eerste bioscoopfilm, de Britse comedy It's a Boy Girl Thing.


Over Kiki Dee

http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/kiki_dee1.jpg?t=1255949928


Kiki Dee, pseudoniem van Pauline Matthews, (Bradford, 6 maart 1947) is een Engelse zangeres.

In de late jaren '60 werd ze bekend als blanke soulzangeres. Ze was de eerste blanke Britse zangeres die bij het legendarische soul label Motown onder contract kwam. Vanaf 1973 was ze de protegé van Elton John. In die periode scoorde ze haar bekendste hits: "I've got the music in me" (1974), het duet "Don't go breaking my heart" (1976) met Elton John en "Star" (1981).

Vanaf 1984 richtte ze zich tevens op het acteren in (West End-)musicals.

Vanaf medio jaren negentig vormt ze een duo met Carmelo Luggeri, met wie ze voornamelijk in het Britse schnabbelcircuit optreedt.




» Reageer (0)
12-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen laten eindejaarsfeesten varen

Steeds meer Belgen laten eindejaarsfeesten varen


http://img836.imageshack.us/img836/6936/eindejaarsfeesten.jpg



Het enthousiasme van de Belgen voor de eindejaarsfeesten lijkt af te nemen. Dat blijkt uit een enquête van het Oivo, het onderzoeks- en informatiecentrum van de verbruikersorganisaties.
 
Terwijl in 2007 nog 88 procent van de Belgen met Kerstmis aan de feestdis plaatsnam, viert nu nog amper 66 procent van de bevraagden Kerstmis. Ook de overgang van oud op nieuw neemt af in populariteit, zij het in iets lichtere mate. In 2007 vierde 72 procent oudejaar, terwijl dat dit jaar 64 procent is.
 
Een derde van de Belgen die werden ondervraagd door het Oivo zegt overigens niets te hebben gekregen voor de feestdagen. Het merendeel (45 procent) van hen is afkomstig uit Brussel. Overigens nam het bedrag dat aan kerstcadeaus wordt gespendeerd met 17 procent af tussen 2005 en 2009.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensstoofpotje


Varkensstoofpotje met kweepeer en mosterd





Ingrediënten

4 kweeperen, in kwarten verdeeld (mét pitjes en schil)
60 g suiker
1kg magere varkensragout, in stukjes gesneden
2 el mosterd
Peper en zout
Klontje boter
4 dl cider of witte wijn
3 blaadjes laurier


Bereiding

Zet de kweeperen net onder water, voeg de suiker toe en kook tot ze beetgaar zijn. Neem ze uit hun kookvocht en verwijder de klokhuizen. Laat het kookvocht inkoken tot ca. 2 dl siroop. Meng het varkensvlees met de mosterd. Bak het vlees aan in boter. Doe er de cider of witte wijn bij samen met de kweepeersiroop en de laurier, laat ca. 25 min. sudderen of tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 8 min. van de gaartijd de kweeperen toe. Serveer in de pan of in een schotel. Lekker met aardappelpuree of frietjes en een witlofsalade.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grease - Summer Nights

Grease - Summer Nights

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carl Larsson 1853 - 1919 was een Zweedse kunstschilder

Carl Larsson 1853 – 1919  was een Zweedse kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






Carl Larsson (Stockholm, 28 mei 1853 – Falun, 22 januari 1919) was een Zweedse kunstenaar die vooral grote bekendheid verwierf vanwege zijn aquarellen. Tevens werkte hij met olieverf en maakte meer dan honderd etsen. Daarnaast maakte hij muurschilderingen en hield zich samen met zijn tweede vrouw bezig met binnenhuisarchitectuur.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/carl-larsson4.jpg?t=1292162329



Larsson groeide op in een arm milieu. Toen hij 13 jaar was, bracht zijn leraar hem ertoe zich als leerling aan te melden bij de Stockholmse Kunstacademie. Hij werkte als fotograaf om zijn opleiding te kunnen betalen. In 1872 ging hij naar een modelschool, waar hij zijn eerste vrouw Vilhelmina Holmgren leerde kennen.

Tijdens de daarop volgende jaren illustreerde hij een aantal boeken om in het onderhoud van zijn gezin te voorzien. In 1877 stierf zijn vrouw in het kraambed van hun tweede kind. Ook de twee kinderen uit dit eerste huwelijk stierven jong. Deze gebeurtenissen waren mede oorzaak van Carl Larssons regelmatig terugkerende depressies, waar hij ook in zijn autobiografie Jag ("Ik") over schreef.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/kerstavond-1904.jpg?t=1292162425
Kerstavond



In 1877 had hij voldoende geld bij elkaar om naar Parijs te gaan. Hij bleef er een jaar. In de herfst van 1880 keerde hij naar Parijs terug, zonder daar veel succes te hebben. Tijdens de zomer van 1881 bezocht hij in de buurt van Fontainebleau de kunstenaarskolonie Grez-sur-Loing, waar hij van de natuur om hem heen aquarellen begon te maken. Larsson vond daarna zijn onderwerpen in zijn directe omgeving, zoals zijn vrouw Karin Larsson-Bergöö en hun pas geboren dochter.
Schilderij van zijn vrouw en dochter Suzanne (1885)

In de periode 1885–1888 was hij weer in Zweden en schilderde buiten in de stad Stockholm. Hij sloot zich aan bij Opponenterna ("De Opponenten"), die onder andere de traditionele, naar Franse leest geschoeide Konstakademien bekritiseerden. In 1886 werd hij directeur van de kunstopleiding "Valands målarskola" in Göteborg. Hij ging opnieuw naar Parijs in de lente van 1888, om triptieken Rococo-Renaissance-Modernisme te schilderen. Daarna schilderde hij Zweedse vrouwen uit verschillende eeuwen in het trappenhuis van een meisjesschool in Göteborg.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Christmas_Morning.jpg?t=1292162501
Kerstmorgen



Het Nationalmuseum in Stockholm besloot in 1888 dat de muren moesten worden beschilderd. De keuze van de motieven en de selectie van de kunstenaar nam verscheidene jaren in beslag. In 1891 won Larsson de eerste prijs in de wedstrijd, met zijn schetsen voor alle muren in de benedentrappenhal. In 1896 beschilderde hij de zes muren met fresco's. Voor de schilderingen in de trappenhal op de eerste etage had Larsson twee studies gemaakt: een met als thema koning Gustaaf I van Zwedens intocht in Stockholm in 1523 voor de ene korte zijde en de landing van Gustaaf II Adolf van Zweden in Duitsland voor de andere korte zijde. Alleen het eerste motief is daadwerkelijk uitgevoerd. Het tweede thema is vervangen door Midvinterblot.

In 1888 verhuisde het gezin naar Sundborn, waar zijn schoonvader hem een huis had gegeven, Lilla Hyttnäs. Hij kon er opnieuw aquarellen maken met zijn familie als motief. Zijn vrouw Karin en de kinderen Suzanne, Lisbeth, Kersti en de anderen figureren steeds opnieuw in zijn werk. Dit werk werd in 1897 verzameld in het boek Ett hem i Dalarne, 20 lavyrer med fyra färger ("Een huis in Dalarna, 20 tekeningen in vier kleuren"). Dit boek werd in 1899 in kleurendruk uitgegeven. Het verkocht goed en kreeg grote betekenis voor de woninginrichting en het ambacht. Deze gedachte is nauw verwant aan de opvattingen van Walter Crane en William Morris in het Verenigd Koninkrijk, die door een socialistisch ideaal worden gekenmerkt.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/winter.jpg?t=1292162595



Larsson decoreerde ook het nieuwe Operahuis in Göteborg en de schouwburg Kungliga Dramaten in Stockholm.

In 1911 schetste Larsson Midvinterblot ("Midwinteroffer"), dat volgens hem goed paste op een overgebleven vrije muur van het Nationalmuseum. Via meerdere schetsen leidde het in 1915 tot een immens schilderij gebaseerd op de verhalen in Noordse saga's (onder meer de Ynglingatal), waarin de Zweedse koning Dómaldr werd geofferd om de voedseltekorten te bezweren.

Er brak onenigheid uit toen Larsson eiste dat het schilderij tegenover de intocht van Gustaaf I van Zweden in Stockholm zou worden geplaatst. Ten slotte werd het werk in 1916 geweigerd, en kwam pas in 1992 in het Nationalmuseum, naar aanleiding van een tijdelijke tentoonstelling over Carl Larsson. In 1997 kocht het Nationalmuseum het doek aan, dat sindsdien op de door Larsson bedoelde plaats wordt tentoongesteld. Over de behandeling door de betreffende commissie was Larsson zeer verbitterd en hij kwam deze diepe teleurstelling niet meer te boven.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/carl-larsson1.jpg?t=1292162672
Zelfportret


Midvinterblot heeft een ander karakter dan Larssons eerdere werk door zijn persoonlijke keuze voor een allegorie over het voorchristelijke Zweden. Zijn inspiratie zou hij in 1908 in een visioen hebben gelegen. De op het doek afgebeelde voorwerpen zijn afkomstig uit verschillende perioden, van de bronstijd tot de vroege middeleeuwen. Er was destijds kritiek op het feit dat het werk veel anachronismen bevatte, hetgeen als een onwerkelijke weergave van het voorchristelijke Zweden werd gezien.




» Reageer (0)
11-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldvreemde miljonair laat fortuin na aan katten

Wereldvreemde miljonair laat fortuin van tien miljoen euro na aan ... zwerfkatten



Een excentrieke Nederlandse multimiljonair die onlangs onverwacht overleed aan een hartaanval, laat zijn fortuin aan ... de zwerfkatten. Het zou om een slordige tien miljoen euro gaan. Met dat geld wordt een nieuwe vzw opgericht, genaamd Het Waardige Dier, die met het fortuin van Dirk De Waard donaties zal doen aan initiatieven tegen dierenleed. En dat we allemaal veel over hebben voor katten en honden, blijkt uit cijfers van een nieuwe enquête naar aanleiding van Kerstmis. 53 procent van alle eigenaars van katten en honden zeggen dat ze iets onder de kerstboom leggen voor hun huisdier.


"Een hoop Velsenaren kenden Dirk de Waard wel, en hadden gemengde gevoelens over deze gewiekste zakenman. Wij hebben hem alleen gekend als een enorme dierenvriend, en stiekem ook een beetje als mensenvriend, al zou hij dat laatste nooit hebben toegegeven. Er zijn immers maar weinig mensen die wisten dat Dirk niet alleen regelmatig geld gaf aan dierenbeschermingsorganisaties, maar ook aan kerken, zodat zij voedselpakketten konden samenstellen voor behoeftige Velsenaren", zeggen ze bij de Stichting Zwerfkatten Havengebied IJmuiden.


"Ooit begon hij met een handkar, en door net op het randje van de wet te balanceren heeft hij zich opgewerkt tot een ondernemer met een groot hart voor dieren, de enige die hij echt vertrouwde. Het was een apart figuur; hij heeft nooit zijn eenvoudige afkomst verloochent, en liep immer rond in oude kleren, met verwarde haren. Als je niet beter wist zou je hem eerder voor een zwerver aanzien als voor de miljonair die hij was."


"En zo zullen wij hem ook herinneren; rondrijdend in zijn oude Mercedes. Iedere avond zijn rondje doen door de haven, en een praatje maken met dees of geen. En iedere keer hetzelfde grapje makend als wij hem tegenkwamen en 50 euro in onze handen gedrukt kregen. "Jullie doen zo fantastisch werk voor die zwerfkatjes. Die zijn toch zoveel beter dan de mens...want heb jij ooit wel 's een kat met een geweer gezien?"


Dat De Waard niet de enige is met een hart voor dieren, blijkt uit een enquête van AP. 53 procent van alle eigenaars van katten en honden zeggen dat ze iets onder de kerstboom leggen voor hun huisdier. Honden doen het net iest beter dan katten: 56 procent van hun baasjes heeft een cadeau voor hen, bij katten is dat 48 procent.


Vrouwen zijn op dat gebied guller dan mannen volgens de enquête, maar veel scheelt het niet. 56 procent van de vrouwelijke baasjes heeft een pakje voor hond of kat, bij de mannen is dat 49 procent. En wat hier van te denken: mensen die nooit naar de kerk gaan of die niet actief één of andere godsdienst beleven blijken veel guller te zijn naar hun huisdieren toe volgens de studie.(br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!