Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




29-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Handel in penissen bloeit in Malawi

Handel in penissen bloeit in Malawi



In Malawi heeft een man zijn penis en testikels afgesneden om ze te koop aan te bieden. De handel in geslachtsdelen bereikt 'hoge pieken' in dit Afrikaanse land. Ze zijn erg gegeerd bij medicijnmannen en andere kwakzalvers. Dat schrijft de krant Nyasa Times.

Het jongste slachtoffer van deze gruwelijke praktijken is een zekere Pilirani Lazaro uit Dowa. Kreunend van de pijn bood hij zich onlangs aan in het Kamuzu Central Hospital. Hij had zijn penis en teelballen afgesneden om die te verkopen.

Verloren voor het nageslacht
's Mans geslachtsdelen kunnen niet meer aangehecht worden. Hij wordt verzorgd in het ziekenhuis. Zijn leven is niet in gevaar.

Zoals gezegd blijken penissen erg in trek in Malawi. Onlangs werd in Mzimba een man aangevallen door vier kerels. Zij wilden zijn lid afsnijden.

Afrodisiacum
Medicijnmannen betalen grof geld voor die edele delen. Naar verluidt verkopen die ze door naar het buitenland waar ze beschouwd worden als afrodisiacum.

Twintig jaar dwangarbeid
Voor het hooggerechtshof van Blantyre werd recent ene Peter Chakuamba veroordeeld tot 20 jaar opsluiting en dwangarbeid. Hij had de geslachtsdelen van een niet nader genoemde man afgehakt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer mee

Weg met die voornemens: 8 op 10 doet niet meer mee



Goede voornemens horen bij een nieuw jaar zoals knallende champagnekrukken, sms'en die te laat aankomen en vele, vele kussen. Of niet?

Uit Brits onderzoek bij 1.000 Britten tussen 25 en 65 kwam naar voren dan 8 op tien de moeite niet meer doet om voornemens te maken, voornamelijk omdat ze dat tijdverlies vinden. Een kwart geeft toe dat ze weten dat ze de voornemens niet zullen volhouden.

De top-5 van redenen om geen voornemens te maken wordt afgerond door 'ik ben al blij met wie ik ben', 'voornemens zijn toch onrealistisch' en 'dat is ouderwets'.

Ongeveer tien procent vindt voornemens 'kleinerend', en nog eens tien procent zegt dat ze niets willen opgeven. Zeven procent maakt geen voornemens omdat niemand in de familie dat doet.

Wie ze wel maakt, focust nog altijd op gezondheid en succes. Zes op tien wil gezonder eten, een kwart wil meer liefde geven aan de partner.  53 procent wil geld besparen, een op drie wil meer gaan sporten en een op vijf wil minder alcohol drinken.

Tegen 11 januari zijn de meeste voornemens alweer in de vuilbak beland. Toch zijn er manieren om ze lang(er) vol te houden: maak het doel realistisch, wees blij met kleine stapjes en probeer niet te rap te veel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LeAnn Rimes - Purple Rain

LeAnn Rimes - Purple Rain

Klik op de foto om haar te beluisteren






Purple Rain is een ballade van Prince . Dit is een versie van LeAnn Rimes, een Amerikaanse country zangeres.




» Reageer (0)
28-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag

Chinezen stellen eten van hondenvlees zelf in vraag


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/chow-1.jpg


Op de markt in Changsha wordt hond verkocht per kilo, naar believen als handzame koteletten of ribbetjes of als gehakt. De slagers in de Zuid-Chinese stad hangen de gevilde, opengespleten kadavers aan de vleeshaak naast de varkens en de kippen.

In zijn huiskamer schept dokter Yi de eetkommen nog eens vol met pittig gekruid hondenstoofvlees. "Goed voor je gezondheid'', zegt de gepensioneerde arts. "In de winter krijg je het er warm van. In de zomer helpt het om te zweten.''

Hond staat al eeuwenlang op het Chinese menu. Zowel in de zuidelijke provincies als in het verre noordoosten behoort het tot de culinaire traditie die van generatie op generatie wordt doorgegeven. De gewoonte komt echter steeds meer onder vuur te liggen.

Barbaars
Een groeiende huisdierminnende middenklasse in metropolen als Shanghai of Peking vindt het eten van hondenvlees barbaars. Op het internet circuleren petities tegen de consumptie van hondenvlees en filmpjes die de mishandeling van slachthonden aan de kaak stellen.

Net als in Europa maakt de hond in China's moderne miljoenensteden steeds vaker onderdeel uit van het gezin. Dat wordt nog versterkt door het strenge eenkindbeleid. Voor veel kinderen vormt de viervoeter hun enige vaste speelkameraad.

Hond met sportschoenen
Inwoners van Shanghai gaan ver om hun genegenheid voor honden te tonen. Volgens de laatste rage zie je steeds meer poedels of terriërs op straat met aan alle vier poten een kleine sportschoen. In de Jianguostraat in de voormalige Franse wijk huist Coco Boutique, waar op maat gemaakte hondentrouwmode te koop is. Eigenaar Coco prijst het aanbod aan als "haute couture voor de lol''. De winkel vormt onderdeel van een snel groeiende groep hondenkapsalons, honden- en kattenhotels en huisdierfotografen.

"Natuurlijk eet ik geen hond'', zegt een van Coco's klanten verontwaardigd. "Bijna niemand doet dat hier. De meeste mensen vinden het boers en achterlijk.''

Verbod
Ambtenaren in Peking onderzoeken de mogelijkheid om het eten van honden te verbieden. Volgens een wetsvoorstel, dat al maanden circuleert, zou op de verkoop en consumptie van huisdieren een straf komen te staan van maximaal vijftien dagen cel of een boete van omgerekend 550 euro.

Een van de drijvende krachten achter de campagne is professor Chang van de Chinese Academie voor Sociale Wetenschappen. "Honden en katten zijn trouwe mensenvrienden'', aldus Chang. "Een verbod om ze te eten betekent dat China een nieuw niveau van beschaving bereikt.''

Tegenstanders menen dat het moeilijk is verschil te maken tussen honden en andere diersoorten die worden gegeten. Li Zongyun, hoogleraar filosofie aan de universiteit van Xuzhou, stelde in de China Daily een compromis voor. "Het is beter om een onderscheid te maken tussen huisdieren en honden voor de slacht'', zei hij in de krant. "Het doden van huisdieren zou verboden moeten worden, net als de mishandeling van slachthonden.''

In Changsha kauwt dokter Yi met smaak op een stuk hondenvlees. Hij weet het zeker: de traditie zal voorlopig niet verdwijnen. "Ze kunnen toch ook varkensvlees niet verbieden?''




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar les

Jongste yogalerares (6) geeft al 2 jaar les



De jongste yogalerares ter wereld is amper zes jaar oud. Het Indiase meisje heet Shruti Pandey en geeft al twee jaar les aan volwassenen in een ashram in Jhunsi, een voorstad van Allahabad in het noorden van India. Yoga zit in de familie want haar broer, Harsh Kumar (11), haalde het Limca Book of Records toen hij als 5-jarige alle 84 yogaposities kon uitvoeren.


Pandey leerde de knepen van het vak van de 67-jarige Hari Chetan, die onmiddellijk het talent in Shruti herkende toen ze twee jaar geleden les kwam volgen nadat ze haar broer yoga zag doen. "Ik probeerde eerst om mezelf yoga te leren, maar dat was te moeilijk. Dus ik vroeg aan mijn ouders om me naar yogales te sturen."

Zes maanden
Zo gezegd, zo gedaan. Het kostte Shruti zes maanden om alle yogaposities te leren, die ze met zodanig gemak en perfectie uitvoerde, dat ze iedereen met verstomming sloeg.






Natuurtalent

"Ze is een mirakel, een natuurtalent. Ze leert heel snel, heeft de techniek snel onder de knie en ze is een perfectioniste. En ze heeft veel geduld, want normale kinderen van haar leeftijd hebben niet het geduld om de yoga-oefeningen tot een goed eind te brengen", aldus Hari.

Geduld
Haar geduld wordt ook geprezen door haar leerlingen. Een dertigtal zakenmannen, leraars, huisvrouwen en gepensioneerden zakken om 5h30 af naar Brahamanand Saraswati Dham om les te volgen bij het kind.

"Ze heeft veel geduld, en probeert alternatieven te zoeken als de oefeningen te gecompliceerd zijn voor een ouder persoon als ik", aldus de 90-jarige Swami Bhanu.

Instructies
Shruti zelf houdt ervan om les te geven, in tegenstelling tot haar broer die er nooit interesse voor had. "Het is een goed gevoel wanneer mensen mijn instructies volgen, dan voel ik me een echte lerares."

Na haar yogalessen, gaat de ongewoon ernstig kijkende zesjarige gewoon naar school.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010

Een op drie oudere vrouwen mishandeld in 2010




Eén op drie oudere vrouwen in ons land is afgelopen jaar het slachtoffer geworden van mishandeling of misbehandeling. Het gaat vooral om psychologische terreur. Ruim de helft van de vrouwen praat nooit over de mishandeling. Dat concludeert een onderzoek uitgevoerd door de Vrije Universiteit Brussel in opdracht van Europa.

Het onderscheid tussen mishandeling en misbehandeling bevindt zich in de intentie. Bij mishandeling gaat het om daden die bewust gesteld worden om iemand schade te berokkenen, misbehandeling gebeurt eerder onbewust.
 
Psychologische terreur
Uit het onderzoek blijkt dat oudere vrouwen vooral het slachtoffer worden van psychologische mis(be)handeling. Meer dan 27 procent van de Belgische oudere vrouwen wordt wel eens geconfronteerd met zaken als pesterijen, bedreigingen, vernederingen of herhaaldelijk negeren.
 
De andere vormen van mishandeling die zich voordoen zijn: verwaarlozing (5,6 procent), schending van persoonlijke rechten (4,3 procent) en fysieke (2,2 procent), seksuele (2,4 procent) en financiële mishandeling (5,8 procent).
 
Ernst
De vrouwen ervoeren verschillende gradaties van mishandeling. Vijf procent van de vrouwen werd 'ernstig' mishandeld, wat betekent dat ze zeer regelmatig werden gecontroleerd met mis(be)handeling.

Taboe
Opvallend is nog dat bijna de helft van de slachtoffers (46 procent) daar nooit met iemand over praatte. Dat toont aan dat het onderwerp zich nog altijd in de taboesfeer bevindt.
 
Onderzoek
Het onderzoek bestond uit een schriftelijke bevraging van vrouwen ouder dan 60, aangevuld met een mondelinge bevraging van vrouwen ouder dan 75 jaar. De onderzoekers verzamelden gegevens van bijna 450 oudere vrouwen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard

Halverwege 2011 zijn we officieel met zeven miljard


http://img59.imageshack.us/img59/3518/wereldbevolking.jpg



In de nacht van het oude op het nieuwe jaar zullen er volgens de Duitse stichting DSW (Deutschen Stiftung Weltbevölkerung) waarschijnlijk 6.934.196 000 mensen op de Aarde leven. Dat zijn er ongeveer 80 miljoen meer dan bij de vorige jaarwisseling. De kaap van de 7 miljard wordt wellicht ergens halverwege het jaar 2011 overschreden, gaf de stichting in Hannover te kennen.
 
DWS gaat ervan uit dat elke seconde gemiddeld 2,6 mensen geboren worden. 82 procent van de wereldbevolking leeft in de ontwikkelingslanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neanderthaler kookte zijn eten

Neanderthaler kookte zijn eten



De Neanderthaler, die zo'n honderdduizend jaren geleden leefde, kookte zijn eten zoals de moderne mens. Dat blijkt uit een studie die gepubliceerd werd in het Amerikaanse Proceedings of the National Academy of Sciences. Tot nu toe werd aangenomen dat de Neanderthaler enkel vlees at, maar ook dat wordt door de studie tegengesproken. Opmerkelijk: de analyse werd uitgevoerd op basis van archeologisch materiaal afkomstig uit België en Irak.

De Neanderthaler leefde zowel in Europa als in het Midden-Oosten. Zo'n 30.000 jaar geleden raakte de soort uitgestorven, en over de reden daarvoor wordt nog steeds gedebatteerd.

Vlees
Eén van de hypothesen is dat ze uitstierf omdat de Neanderthalers enkel vlees aten, en op een bepaald moment dus minder voedsel ter beschikking hadden toen de mammoeten minder talrijk werden. De homo sapiens zou beter in staat zijn geweest zich aan te passen aan zijn omgeving, door het eten van groenten, vis en zeevruchten, afhankelijk van zijn woonplaats.
 
Vuur
Maar uit de studie, waarbij onder meer de fossiele tanden van Neanderthalers werden onderzocht, blijkt dat ze wel degelijk groenten aten. Ook werd hun voedsel gekookt, hetgeen veronderstelt dat ze vuur konden maken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drama en kerstmirakel voor Belgisch gezin

Drama en kerstmirakel voor Belgisch gezin



http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/16/5/13/media_xl_3992353.jpg?20101228113658
archief foto

Een jong Belgisch gezin zal zijn vakantie in Nieuw-Zeeland niet snel vergeten. Brute pech en gulheid gingen hand in hand. Dat meldt de Otago Daily Times, zonder de identiteit van de betrokkenen te vermelden.

Vorige week brandde ten gevolge van een ongeval de zwerfwagen van het gezin uit, met verlies van al hun meegevoerde bezittingen. Politieagent Paul Mander kreeg het aan zijn hart en riep de plaatselijke gemeenschap op het stel met een kindje te helpen om hun reis verder te zetten. Meteen nadat zijn e-mail was verstuurd, stond zijn telefoon roodgloeiend en bleef dat ook zowat twee uur zo.
 
De Belgen kregen zowat alles wat denkbaar is, vertelde de politieman aan het blad. De Nieuw-Zeelanders kwamen tegen kerstavond aandraven met onder meer kledij, baby-artikelen, geld, een kerstmaal en accomodatie. De verhuurder van de zwerfwagen leverde een vervangende camper af en het Belgisch consulaat nieuwe paspoorten.
 
Het gezin barstte in tranen uit bij zoveel gulheid. Toen ze de basisbenodigdheden bijeen hadden, vroegen ze dat de rest zou worden geschonken aan anderen om die gelukkig te maken, aldus nog steeds het "fantastisch kerstverhaal" van de Otago Daily Times en agent Mander.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steppenwolf - Born To Be Wild

Steppenwolf - Born To Be Wild

Klik op de foto om hun te beluisteren






Steppenwolf is een stevige blues-rock band met psychedelische invloeden opgericht aan het eind van de jaren zestig van de twintigste eeuw. Oprichter en spil van de band is John Kay. Hun teksten zijn voor die tijd zeer actueel en beslaan veel aspecten van de roerige "sixties". De band heeft veel invloed gehad en de basis gelegd voor de moderne rockmuziek. De band bestaat en speelt nog steeds.

Aangemoedigd door Gabriel Mekler, producer van ABC-Dunhill Records, richt John Kay, een Duits-Canadese singer-songwriter de band Steppenwolf op. De naam is geïnspireerd op Hermann Hesse's boek De steppewolf. Volgens ingewijden wordt deze naam aan John voorgesteld door Jim Morrison, die zoals bekend goed thuis was in de literatuur en zich sterk aangetrokken voelde tot het boek.

De bandleden zijn drummer Jerry Edmonton, keyboardspeler Goldy McJohn, bassist Rushton Moreve en de 17-jarige gitaarbelofte Michael Monarch. Ze brengen hun eerste lp, Steppenwolf, uit in 1968 en deze wordt meteen een kaskraker. Niet in de laatste plaats doordat 2 nummers, Born To Be Wild en The Pusher als soundtrack worden gebruikt in de legendarische film Easy Rider van Dennis Hopper en Peter Fonda.

Sinds 1968 hebben John Kay en de band 38 albums uitgebracht.

De band heeft een ruige blues-rocksound door het overstuurde orgel- en gitaargeluid plus de gruizige stem van John Kay. De composities zijn duidelijk rock georiënteerd. Luister naar hun ode aan Chuck Berry in de song Berry Rides Again. Zij klinken duidelijk anders, heavier, dan de destijds ook populaire Beach Boys en The Byrds.

Hun muziek kan gezien worden als basis voor de in de jaren zeventig populaire hardrock muziekstijl. In de song Born To Be Wild wordt voor het eerst de term heavy metal gebezigd. Na beluistering van het 2e couplet, hoor je John Kay zingen:

    "I like smoke and lightning - Heavy metal thunder - Racin' with the wind - And the feelin' that I'm under - Yeah Darlin' go make it happen - Take the world in a love embrace - Fire all of your guns at once - And explode into space".

Hun afschuw[bron?] van harddrugs laten ze blijken in de dreigende, psychedelische, song The Pusher, waarin alle hens aan dek wordt gehaald om de pusher, de onweerstaanbare dealer[bron?], letterlijk te vervloeken en uit te roeien.

In hetzelfde jaar leveren ze hun tweede lp, The Second, af. Deze wordt ook een groot succes en levert met Magic Carpet Ride ook weer een monsterhit af.

Daarna scoort de band geen single hits meer. De samenstelling wijzigt, de bassist Rushton Moreve, wordt vervangen door Nick St. Nicolas. Wel brengen ze in hoog tempo nieuwe lp's uit, bijv. Monster met daarop kritische songs als Monster, America en Suicide. Op deze plaat vervangt Larry Byrom de gitarist Michael Monarch.




» Reageer (0)
27-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braziliaan leert boeren niet op roofdieren te schieten


Braziliaan leert boeren niet op roofdieren te schieten



Als poema's, vossen en wolven in de buurt van een Braziliaanse boer komen, maken ze grote kans een kogel door hun kop te krijgen. Ze zouden kippen stelen en koeien aanvallen. Zoogdierenwetenschapper Frederico Gemesio Lemos probeert dat beeld bij te stellen. In het 'Programma ter bescherming van de zoogdieren van de Cerrado' neemt hij de boeren mee op onderzoek en laat hen de vacht van een wolf voelen.

Lemos werkt bij de Federale Universiteit van Goiás en onderzoekt sinds 2003 alle katachtigen, hondachtigen en wilde zwijnen in de Cerrado, een savanneachtig gebied in Centraal-Brazilië. Sinds 2007 legt zijn team zich erop toe dat de boeren zich van hun gedrag bewust werden. ,,We beseften dat we weliswaar alle soorten in kaart konden brengen, maar dat we daar niets mee zouden opschieten, als we de boeren er niet bij zouden betrekken.''

Wilde dieren
Hoewel het volgens de wet verboden is, wordt nog altijd volop gejaagd op wilde dieren in Brazilië. Meerdere soorten dreigen daardoor uit te sterven, zoals de Braziliaanse grijswitte 'veldvos', hoary fox (foto boven), een onschuldige termieten- en sprinkhaneneter. Lemos houdt van het mooie dier. Het is inheems in Brazilië, meer specifiek de Cerrado, en nog nauwelijks onderzocht.

De hoary fox wordt volgens Lemos snel verward met andere vossen en dan zonder nadenken afgeschoten. Het ontbreekt de boeren aan kennis, zegt hij. ,,Maar tijdens ons onderzoek merkten we wel dat er onder sommige boeren en knechten steeds meer nieuwsgierigheid ontstond. Men kwam met vragen als 'welke soorten kippen eten', en 'hoeveel terrein een poema nodig heeft'."

Vacht voelen
Tegelijkertijd merkten de onderzoekers dat de boeren heel goed weten waar de dieren rondlopen en waar bijvoorbeeld de poema slaapt. ,,We hebben hen daarom bij het onderzoek betrokken. Als we nu de vallen uitzetten of een poema uit de boom gaan schieten met een verdovend middel, nemen we de mensen mee. Zo liet ik een boer die de ene na de andere wolf doodschoot, de vacht van het dier voelen. Die ervaring werkt door.''

Een boerin met kippen, Lucia genaamd, schoot alle vossen op haar terrein dood. Lemos: ,,Ze heeft geholpen een veldvos te pakken en van een halsband met chip te voorzien. We hebben het dier Lucia gedoopt. Lucia waarschuwt nu als ze voorbijkomt."

Maar het gaat niet altijd goed, merkte de wetenschapper. ,,Een boer die had geholpen bij het pakken van hoary fox Alisa, een moeder met kleintjes, schoot dezelfde vos met halsband alsnog dood om 'te voorkómen dat ze een van zijn kippen zou doden."

Schade aan boerderijen
Samen met het ministerie van Milieu inventariseert Lemos' groep de tien boerderijen die de meeste schade van de roofdieren ondervinden. Die schade is volgens de wetenschappers zeer beperkt. Slechts een klein percentage van alle doodsoorzaken wordt veroorzaakt door de roofdieren.

Bovendien kan die schade worden voorkomen, stelt Lemos. ,,Dat kan met elektrisch geladen omheiningen of een goede waakhond. Het is een simpel en goedkoop educatief project, waardoor mens en dier kunnen samenleven. Alleen ontbreekt het geld nog."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2.000 jaar oude computer nagebouwd met lego

2.000 jaar oude computer nagebouwd met lego

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Een ingenieur van Apple heeft met legoblokjes de eerste bekende computer ter wereld nagebouwd. Het toestel is een dikke 2.000 jaar oud en werd gebouwd door de oude Grieken, die er de stand van de zon en de maan mee konden voorspellen.

Duikers vonden de overblijfselen van het apparaat in 1908 voor de kust van Antikythera, maar het was pas in 2006 dat x-stralen en CAT-scans uitwezen waarvoor het toestel precies diende.

Radertjes
Het Antikytheramechanisme is opgebouwd uit een raderwerk, waarvan de onderdelen afzonderlijke wiskundige berekeningen uitvoeren. Via andere radertjes worden de resultaten van de berekeningen samengevoegd en uiteindelijk doorgegeven aan een wijzerplaat. Wijzers tonen daarop de stand van de hemellichamen.

1.500 stukken
Andrew Carol bouwde het mechanisme in 30 dagen na met 1.500 stukken technisch lego. Carol moest wel wat extra radertjes inzetten omdat hij met de standaardonderdelen niet tot de juiste ratio's kwam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe tem je de monsters in je hoofd?

Hoe tem je de monsters in je hoofd?




Positief denken is niet iedereen gegeven, en zelfs de grootste optimisten hebben wel eens een negatieve gedachte. Maar voor anderen wordt de negatieve mallemolen in hun hoofd een destructieve gewoonte, die weinig vreugde in hun leven overlaat.

Hoe het ook zij: de monsters in je hoofd, die  'automatische negatieve gedachten', kunnen je leven serieus verzieken. Tenzij je leert hoe je ze kan tegenhouden en ombuigen naar iets positief.

Psychiater Daniel Amen doet al zijn hele carrière onderzoek naar de invloed van gedachten en instelling op bijvoorbeeld dieet, succes of genezingsproces. Voor hem zijn de automatische negatieve gedachten 'die kleine stemmetjes die je vertellen dat je niet goed, slank, mooi of slim genoeg bent.'

Pas op! Besmettingsgevaar!
Amen waarschuwt voor 'negativiteitsbesmetting': een tsunami aan negatieve gedachten, die je hele denken overnemen. Het goede nieuws is dat je (een deel) van die negatieve gedachten kan beheren en blokkeren, zodat je leven er op vooruitgaat.

"De hersenen zijn een krachtig orgaan. Negatieve gedachten kunnen je zoveel stress bezorgen, dat het je gezondheid, gewicht en geestestoestand aantast. Negatieve gedachten maken dat er negatieve dingen gebeuren. De enige manier om dat te stoppen is die negatieve gedachten op te eten, zodat ze nooit meer terug komen."

Transformeer je denken
 "Luister nooit naar de negatieve gedachten. Dat zal je handelen veranderen, en zo zal je worden wie je altijd al hebt willen zijn. Je lichaam volgt je geest, want het heeft gewoonweg geen keuze. Door je geest te transformeren, kan je ook jezelf transformeren."
Amen observeerde 9 'automatische negatieve gedachten' (ANG) én de manieren om ze te laten verdwijnen.

ANG 1: Alles of niets, zwart of wit, goed of slecht
Zwart-witdenken is gemakkelijk, maar ook beperkend. Alles is allemaal goed of allemaal slecht. Een verdraaide logica die ertoe leidt dat één dag niet sporten betekent dat je gefaald hebt, zelfdiscipline mist en dat je het net zo goed kan opgeven.

Oplossing: één missertje betekent niet dat je moet opgeven. Sla je een dag over, plan dan al meteen je volgende bezoek. Straf jezelf niet door dan dubbel zolang te sporten, want voor je het weet krijg je jezelf niet meer gemotiveerd.

ANG 2: Altijd, nooit, elke keer, iedereen
De woorden 'altijd', 'nooit', 'elke keer' of 'iedereen' zijn heel gewone woorden. Mensen gebruiken ze de hele tijd. Maar in deze kleine woordjes schuilt een groot venijn: ze overdrijven, ze veralgemenen, ze verpesten de proportie en ze maken dat je niet meer helder kan denken. 'Ik zal nooit slagen', 'ik moet altijd de boel opruimen', 'elke keer hetzelfde'...

Oplossing: Stop met dat te zeggen en te denken, en bevecht het ook wanneer anderen in jouw omgeving het gebruiken. Zeg de dingen zoals ze zijn.

ANG 3: Focus op het negatieve
Als je vooral het negatieve, het onhaalbare, de nadelen van iets ziet, dan zie je het positieve niet meer. Resultaat: je zal het gemakkelijker opgeven, in plaats van aan te dringen en door te zetten.

Oplossing: zoek in elke gebeurtenis naar het positieve en klamp je daaraan vast. Al moest je het 100 keer herhalen voor de spiegel.

ANG 4: Denken met gevoel
Je gevoelens voor waarheid aannemen, scoort goed bij vrouwen en romantische komedies. Luister naar je hart, en je vindt de waarheid. Mensen die negatieve buien hebben, weten maar al te goed hoe onwaar dat is. Hoe gemakkelijk gevoelens de waarheid maskeren of verdraaien.

Oplossing: sluit logisch denken, rede en bewijs niet uit. Ga op zoek naar alles dat je visie staaft EN ontkracht. Wees vooral niet blind voor het tegenbewijs, want zoals in de wetenschap geldt: een theorie is maar bewezen als je niets vindt dat het bewijs onderuit haalt.

ANG 5: Schuldgevoel
'Ik zou moeten', 'ik had beter nog', 'ik had moeten denken aan'... allemaal zinnen en gedachten die een schuldgevoel doen ontstaan, en zo je gedrag beginnen te controleren.

Oplossing: Schuld is in elk geval geen oplossing. Je doet wat je kan, en kan je te vaak niet waarmaken wat je belooft, kijk dan na of je niet te vaak 'ja' zegt. Durf weigeren en voor jezelf kiezen.

ANG 6: Etikettering
Als je jezelf een etiket opplakt ('ik ben een loser/te dik/ een mislukking'), dan neem je de controle over je handelingen weg en geloof je dat (foute) etiket. Het is een teken dat je gauw overgeeft.

Oplossing: vertel jezelf het omgekeerde van de etiketten die je al meedraagt, en probeer om geen nieuwe meer te plakken.

ANG 7: Voorspellingen
Niemand weet wat er gaat gebeuren. Jij ook niet, en tot voorspel en verwacht je het ergste. Deze gedachten zijn veel voorkomend, erg besmettelijk en enorm krachtig. De ergste dingen lijken plots realistisch, en je gaat het risico grandioos overschatten. Dat verhoogt je stressniveau, wat op zijn beurt je weerstand verlaagt en je ziek kan maken.

Oplossing: waarom voorspel en verwacht je het slechtste als niemand weet wat er gaat gebeuren? Niemand kent de toekomst, kijk er positief en met open blik naar en wie weet welke verrassingen dat allemaal oplevert.

ANG 8: gedachten lezen
Jij denkt te weten wat anderen denken, zoals 'ze denken vast dat ik een slechte moeder bent', 'hij kijkt naar mijn poep en ziet dat ik te dik ben'... maar wie zegt dat ze dat denken?

Oplossing: je weet niet wat anderen denken, dus in plaats van een blik negatief te interpreteren, zend je deze mensen een stralende glimlach en denk je bij jezelf dat ze je benen bewonderen of kijken naar die schattige krullen van je dochtertje. Dat is even waar als de negatieve gedachten, maar het effect is véél leuker.

ANG 9: de anderen
De anderen hebben het altijd gedaan. Zo kan je je eigen succes niet claimen, maar hoef je ook geen verantwoordelijkheid te nemen. Deze gedachten maken je een willoos slachtoffer.

Oplossing: jij bent verantwoordelijk voor je leven. Geef de schuld niet altijd aan de anderen, maar neem het heft in eigen handen. Verander wat je niet aanstaat, en begin nu.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansees openen hun kerstcadeautjes

Chimpansees openen hun kerstcadeautjes

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De kerstman is de voorbije dagen ook op bezoek geweest bij de chimpansees in een wildpark in Florida. En de dieren waren duidelijk blij met hun kerstgeschenken.

Voor de 26ste keer hield het wildpark Lion Country Safari - de eerste Amerikaanse dierentuin zonder kooien - z'n jaarlijkse 'Christmas With The Chimps'. De kerstman kwam niet met een slee, maar met een bootje bij de chimpansees aan. De dieren kregen allerlei ingepakte geschenken.



 http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/2/7/7/media_xl_3991522.jpg?20101227113254



"Ze zijn erg blij als ze de kerstman zien", zegt PR-verantwoordelijke Jennifer Berthume. "Ze kunnen het zich herinneren, het is leuk om zien. Ze staan klaar met hun handen open zoals een kind dat een cadeautje krijgt." Ook de andere dieren van het wildpark worden niet vergeten. De leeuwen en olifanten kregen hun eigen kerstbomen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilde eend maakt tochtje van 12.000km

Wilde eend maakt tochtje van 12.000km





Een wilde eend heeft er een mooie wereldreis opzitten, meldt news.com.au. De eend is teruggekeerd naar haar vertrekplaats Hongkong, nadat ze maar liefst 12.000 kilometer had gevlogen. Op de koop toe bracht de trip nieuwe informatie op voor specialisten van het Wereld Natuur Fonds (WWF). Het WWF had de eend, meer bepaald een vrouwelijke pijlstaart, vorig jaar in december uitgerust met een een zendertje. Dat gebeurde in het Mai Po Natuurpark in Hongkong.


Wat volgde, was een heuse trip die de eend tot binnen de Noordpoolcirkel bracht. Onderweg werden wel tussenstops ingelast in Noordoost-China en Zuid-Korea. Daarna verbleef de vogel drie maanden in Siberië om er voor het nageslacht te zorgen. In september vertrok de eend dan terug naar het zuiden. Op de terugweg werden op drie luttele dagen maar liefst 1700 km overbrugd, goed voor een gemiddelde snelheid van 50 km/u. Uiteindelijk kwam de eend op kerstdag terug in Hongkong aan, op de plaats waar de reis op het einde van vorige winter was begonnen.


Katherine Leung, een experte van het WWF, wist te melden dat de reis belangrijke informatie over vogelmigratie heeft opgeleverd. Tijdens zulke grote reizen moeten eenden vele gevaren overwinnen, zoals natuurlijke vijanden, ziektes, maar ook stedelijke uitbreiding die ervoor zorgt dat het leefgebied drastisch verkleind wordt. Enkel twee andere zenders van de in totaal 23 werken nog. Andere zenders zouden zijn afgevallen, maar vele dieren zouden gestorven zijn, onder meer door jagers. Eén van de zenders is zelfs gelocaliseerd in een jagershut. Door de trekroutes van de eenden in kaart te brengen, wordt het nu mogelijk om deze beter te beschermen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet 1 januari, en verlies die kerstkilootjes nu al

Vergeet 1 januari, en verlies die kerstkilootjes nu al



Waarom uitstellen wat je vandaag ook kan doen? Na een uitgebreid kerstweekend, en ditto diners, zit die broek weer wat strakker. Meestal is het voornemen 'enkele kilo's' afvallen gepland voor nieuwjaarsdag (of de maandag erna, of de maandag na de kerstvakantie), maar waarom zou je er niet op je best uitzien op Oudejaarsavond?

Drie dagen, 72 uur, zijn er nog om wat calorietjes te verbranden, die buik wat strakker te krijgen en te stralen op Oudejaar, Nieuwjaarsdag - en weer plaats te hebben in je buik voor het diner en de vele koffies.

Over de kleine plas wordt die 'mini-detox' of 'midtox' al een echte trend genoemd. Het is dé manier om vetopstapeling te vermijden en strak en stralend het nieuwe jaar in te duiken. Volgens de midtox-theorie mag het 'kersteten' niet langer dan 48 uur duren, daarna is het 'terug naar normaal'. 

Dat betekent: kleine porties, veel fruit en groenten, water in plaats van alcohol en een sessie in de sportschool. Liefhebbers kunnen ook een 'echte' detox inplannen, en een sessie boeken.

Dat heeft niet alleen een positief effect op je lichaam maar ook op je geest. Ook je hersenen raken verslaafd aan de constante aanvoer van voeding, vet en suikers, en maken dat je na de feestdagen steeds meer zin hebt in eten. Door de midtox kan je afkicken, en geraak je sneller terug op het juiste pad.

"De juiste voeding zal je lichaam reinigen, waardoor je op natuurlijke wijze gewicht verliest en je energieker voelt." Tegelijk wordt gewaarschuwd voor een te extreme detox of een crashdieet: die kunnen het omgekeerde effect hebben omdat het lichaam te plots geen energie meer krijgt, en dus op een lager pitje zal verbranden en calorieën zal hamsteren. Eet je na een week weer normaal, dan vliegen de kilo's eraan.

Zo pak je de midtox slim en gezond aan:

1)    Eet drie gezonde maaltijden, die regelmaat geeft je lichaam houvast. Kies voor granen, fruit, groenten, eiwitten en water en vergeet witte pasta, rijst, boterhammen en vette kazen.

2)    Schrap alle snacks, snoep en junk food

3)    Zeg (tijdelijk) nee tegen alcohol: dat zijn veel calorieën die geen energie leveren en een vuil spel spelen met je bloedsuikerspiegel.

4)    Ga sporten, en liefst een sport die je metabolisme de hoogte injaagt en dus vet en calorieën verbrandt. Joggen, lopen, zumba of spinning zijn de perfecte keuzes.

5)    Scrub je huid in de douche en koop een goede zelfbruinende dagcrème voor je gezicht. Want wie zegt dat je de natuur geen handje mag helpen?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herman van Veen - Toveren

Herman van Veen - Toveren

Klik op de foto om hem te beluisteren






Hermannus Jantinus (Herman) van Veen (Utrecht, 14 maart 1945) is een Nederlandse clown, cabaretier, schrijver, regisseur, musicus, acteur en presentator. Van vak is hij violist en zanger. Daarnaast is hij activist voor de Rechten van het Kind.

Herman van Veen groeide op als enige jongen in een arbeidersgezin. Hij studeerde viool, zang en muziekpedagogie aan het Utrechts Conservatorium.

In 1965 maakte hij zijn theaterdebuut met het muzikaal-clowneske soloprogramma ‘Harlekijn'. Sindsdien reist hij de wereld rond en speelt zijn voorstellingen in vier talen.

Na een verzoek van Unicef Nederland en het Haagse Residentie Orkest schreef Van Veen in 1976 een theatervoorstelling over de moedige eend Alfred Jodocus Kwak. Van deze voorstelling werd in 1979 een prentenboek uitgebracht, in 1987 werd Alfred J. Kwak een stripfiguur, waarvan in Japan in 1989 een tot cult geworden 52-delige animatieserie werd gemaakt die wereldwijd te zien was.

In de jaren '80 tot 1990 was hij ook in Duitsland actief, onder meer als televisiepresentator. Zo presenteerde hij in 1987 het jeugd/kerstprogramma Ich steh an deiner Krippe hier en in 1990 de making of van Alfred J. Kwak. In Nederland presenteerde hij datzelfde jaar het Kinderen voor Kinderen Festival.

Van zijn hand verschenen tot op heden 150 cd's, 12 dvd's, een zestigtal boeken, tientallen scenario's voor onder meer de speelfilms Uit elkaar en Nachtvlinder en voor de muziektheatervoorstellingen Jukebox, de Kamerrevue, Lune, The First Lady (samen met Lori Spee), Chanson de Daniël, Mata Hari en Windekind. Inmiddels schreef Van Veen Een Dag in September en werkt hij aan Margot. Deze jongste twee voorstellingen zullen in 2009 te zien zijn.

Hij was jarenlang vrijwilliger, bestuurslid en welwillendheids-ambassadeur voor Unicef Nederland. Tevens stichtte hij verschillende organisaties, waaronder de Stichting Colombine, de Stichting Alfred Jodocus Kwak, de Stichting Roos en de Herman van Veen Foundation. Al deze organisaties zetten zich in en vragen aandacht voor de rechten van het kind door middel van kennisoverdracht en bescheiden projecten in ontwikkelingslanden en Europa.

Herman van Veen is sinds 2005 ambassadeur voor de stichting Music in the Middle East. Begin 2006 presenteerde Van Veen de WK show samen met Jan de Man.

Na de dood van zijn ouders is Herman van Veen gaan schilderen. Hij maakt voornamelijk monochroom abstract werk, dat inmiddels in een aantal Europese galeries en musea te zien is. In februari 2008 werd er een Nederlandse postzegel van hem uitgebracht, een mijlpaal die, naar eigen zeggen, de helft van zijn leven markeert.




» Reageer (0)
26-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Singer Sargent 1856 - 1925 was een Amerikaanse schilder

John Singer Sargent  1856 - 1925  was een Amerikaanse schilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken






John Singer Sargent (Florence, 12 januari 1856 - Londen, 14 april 1925) was een Amerikaanse schilder. Hij had Amerikaanse ouders, maar werd geboren in Italië en leefde het grootste deel van zijn leven in Europa.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent1.jpg?t=1293372280



Hij werd met name bekend vanwege zijn portretten, maar aan het eind van zijn leven legde hij zich toe op het schilderen van landschappen. Hij maakte in totaal ongeveer 900 olieverfschilderijen, 2000 aquarellen en talloze schetsen en houtskooltekeningen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent4.jpg?t=1293372391



Sargents stijl is realistisch, maar vaak ook grof, waarin hij toch duidelijk de karakteristieken van de geportretteerde naar voren laat komen. Madame X in het Metropolitan Museum of Art wordt door sommigen beschouwd als zijn meesterwerk.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John-Singer-Sargent6.jpg?t=1293372455



 In sommige andere schilderijen heeft hij geëxperimenteerd met impressionistische technieken, zoals bij Claude Monet Painting at the Edge of a Wood.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/sargent.jpg?t=1293372660





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelgezang helpt winterblues te bestrijden

"Vogelgezang helpt winterblues te bestrijden"





Vijf minuten luisteren naar het gezang van vogels kan helpen om een winterdepressie te verdrijven, dat beweren natuurliefhebbers.


Ecologen van de natuurorganisatie National Trust raden mensen aan om aan de officiële start van de winter te luisteren naar het getsjirp van vogels en andere natuurgeluiden. Dit moet als een herinnering dienen dat de lente om de hoek loert. Ecoloog Peter Brash: "Vogelgezang is een van de meest typerende natuurgeluiden, het geeft velen een warme gloed vanbinnen. We weten allemaal dat we een halfuur moeten sporten per dag en vijf stukken fruit en groenten moeten eten, maar vijf minuten naar vogelgeluiden luisteren doet je welzijn ook goed."

Eerder dit jaar toonden onderzoekers aan dat het gezang van vogels fobieën en spanning verdrijft bij jonge patiënten.





» Reageer (0)
25-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelspotters op zoek naar wilde kerstkalkoen in Zeeland

Vogelspotters op zoek naar wilde kerstkalkoen in Zeeland



In de Nederlandse provincie Zeeland, op amper tien kilometer van de Belgische grens, zijn op kerstdag vogelkijkers een zeldzame 'grote trap' aan het observeren. Die vogel lijkt op het eerste gezicht op een grote kalkoen, maar is er niet aan verwant.

De grote trap werd vrijdag voor het eerst in Groesbeek (Nijmegen) opgemerkt. Op Kerstmis is het dier gezien in de Hogewaardpolder langs de Zeelandweg in Hoogerheide, nog geen tien kilometer van het Belgische Zandvliet, en later ook in Rilland en Kruiningen. Vermoedelijk is de schuwe ongeringde vogel afkomstig uit de voormalige Oostbloklanden, het dichtstbijzijnde broedgebied.

Zware vogel
Met een maximaal gewicht van zestien kilo gaat het om een van de zwaarste vogels die kan vliegen. De grote trap kan tot meer dan een meter groot worden. De vogel eet planten en ongewervelden en leeft in open grasland en extensieve landbouwgronden.
 
In 1987 in België
In België dateert de laatste waarneming uit 1987, maar in Nederland is de soort recenter waargenomen. De grote trap is als kwetsbaar aangeduid op de rode lijst van bedreigde diersoorten en neemt wereldwijd in aantallen af. De soort wordt bedreigd door overbejaging in Oekraïne en China en door het verdwijnen van een geschikte habitat, onder meer door intensievere landbouwsystemen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!