Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




11-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sms vervangt postzegel

Sms vervangt postzegel




In Denemarken kan je een brief binnenkort frankeren met een sms'je. Je stuurt daarvoor een tekstberichtje naar een speciaal nummer, dat dan een code terugzendt. Die code schrijf je op de brief, en klaar is Kees.

Het systeem werkt voor brieven en pakketjes tot twee kg, en ook de Zweedse posterijen willen het systeem dit jaar nog invoeren.

Een woordvoerder van de Zweedse postbesteller Posten AB meent dat het sms-systeem niet fraudegevoeliger is dan traditionele postzegels, meldt de Zweedse nieuwssite The Local.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond gered dankzij beademing mond-op-mond


Hond gered dankzij beademing mond-op-mond

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Tiffany Kauth dacht voorbije zaterdag dat ze haar hond, Sugar, nooit meer levend zou terugzien. Tijdens een gehoorzaamheidstraining in een hondenschool in Californië, kreeg de viervoeter een plotse hartaanval. "Ik was er absoluut zeker van dat hij ging sterven", vertelt Tiffany aan NBC News. Gelukkig voor de vrouw bleef trainer Ron Pace niet bij de pakken zitten en probeerde hij Sugar te reanimeren. Onder andere met mond-op mondbeademing, ondanks dat hij daar nooit lessen voor gevolgd had.

Maar na twee minuten slaagde Pace in zijn opzet en ademde Sugar opnieuw. "Het was waarschijnlijk niet de correcte wijze om een hond te reanimeren, maar het resultaat was hier het belangrijkste", aldus Pace. De man deed het alles behalve slecht, al is het bij honden effectiever om mond-op-snuit in plaats van mond-op-mond toe te passen, waarbij er lucht geblazen wordt in de neus van het dier. Compressies pas je het best toe als de hond op zijn rechterkant ligt.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lady Linn - I don't wanna dance

Lady Linn  - I don't wanna dance

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lady Linn (Sint-Amandsberg, 1981) is de artiestennaam van de Belgische zangeres Lien De Greef. Ze treedt op met haar groep Lady Linn and her Magnificant Seven. De groep brengt een mix van jazz, pop en soul.

De Greef groeide op in het Oost-Vlaamse Serskamp, een deelgemeente van Wichelen en woont nu in Gent, waar ze ook nog les geeft aan de muziekacademie. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Gent. Nadat ze in 2004 afstudeerde, werd ze leadzangeres van de Gentse popgroep Bolchi, geleid door Jeroen De Pessemier, die thans in de danswereld optreedt met Foxylane en The Subs. Verder is ze zangeres van de hiphopband Skeemz. [2] Ze is ook als achtergrondzangeres te horen op de cd Over & weer (2008) van Eva De Roovere en cd Humanoid en single Call on me (beide 1999) van Marjan Debaene. Hiernaast verzorgde ze ook zanglijnen voor DJ Red D waardoor ze veel te zien was in de Belgische en internationale house-scene.

Maar door haar voorliefde voor jazz omringde ze zich in 2004 met zeven muzikanten en toerde ze twee jaar met covers van jazz- en swingnummers uit de jaren 1930 tot 1950. Vanaf 2006 begonnen ze ook met eigen nummers en dat resulteerde in februari 2008 in de cd 'Here we go Again'. Deze cd staat vol met, op een na, allemaal door De Greef zelfgeschreven nummers. Met deze cd en bijhorende singels braken ze door in Vlaanderen en scoorden ze verschillende hits zoals 'A Love Affair' en 'That's Allright'. In april 2009 haalden ze met 15.000 verkochte exemplaren goud met dit album. Die periode stond ze ook twee weken op een op de Hotlist van Studio Brussel met de Eddy Grant cover 'I don't wanna dance', een nieuwe hit.

Op 6 februari 2009 won De Greef de Music Industry Award (MIA) in de categorie beste vrouwelijke artieste voor Natalia, Sandrine en Kate Ryan. [3] Ze was ook genomineerd in de categorie "doorbraak van het jaar", maar ze ging onmiddellijk met de hoofdprijs naar huis. Later dat jaar, op 8 augustus ontving ze in Westende de Radio 2 Zomerhit-trofee.

Op 8 januari 2010 won Lady Linn and Her Magnificent Seven de MIA voor beste popartiest en die van beste vrouwelijk soloartiest.




» Reageer (0)
10-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Milieubureau VN wijst op sterke daling bijenpopulatie


Milieubureau VN wijst op sterke daling bijenpopulatie


http://img132.imageshack.us/img132/2263/bijen.jpg


Het milieubureau van de Verenigde Naties (UNEP) luidt de noodklok over de internationale bijenpopulatie. Op sommige plekken in de wereld is het aantal bijen met wel 85 procent gedaald. Dat kan leiden tot een internationale crisis, aldus een VN-rapport dat donderdag naar buiten is gebracht.

Volgens het milieubureau moet meer worden gedaan om de bij te redden. Zo zouden boeren een toeslag moeten krijgen als ze 'bijvriendelijk' werken. Ook moet voorzichtig worden omgesprongen met pesticiden en moeten beheerde bijenkorven vrij worden gehouden van ziektes.

Waarom het aantal bijen de afgelopen jaren zo hard afneemt is nog onduidelijk. Volgens de UNEP zijn een aantal factoren bepalend: het verlies van leefgebied, parasieten, luchtvervuiling en het gebruik van pesticiden zouden allen een rol spelen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeders moeten meer naar hun instinct luisteren


"Moeders moeten meer naar hun instinct luisteren"



In Groot-Brittannië zijn opvoedingslessen voor ouders ontzettend populair, in Vlaanderen kun je hiervoor ook terecht in het groeiend aantal opvoedingswinkels. Experts leren je hoe nee te zeggen, kinderen in bed te stoppen of om te gaan met rebelse tieners. Maar hebben mama's dit echt nodig of moeten ze simpelweg opnieuw leren luisteren naar hun instinct?

Steeds meer ouders merken dat kinderen opvoeden geen makkelijk karwei is, want de jeugd van tegenwoordig lijkt losgeslagen te zijn, als we toch berichten in sommige media mogen geloven. Veel ouders hebben daarom het gevoel dat ze hulp nodig hebben om hun kroost n het gareel te houden. De druk om de perfecte opvoeder te zijn, maakt dat velen zich totaal onvoorbereid voor deze taak voelen. Steeds meer programma's als 'Suppernanny' spreken elkaar tegen. Moeders worden overladen met verschillende tips en ideeën, waardoor ze uiteindelijk de bomen door het bos niet meer zien. Moeders lijken wel hun zelfvertrouwen te hebben kwijtgespeeld.

Kennis doorgeven
Vijf op de tien moeders in dit soort lessen heeft het gevoel dat ze niet goed genoeg zijn. Ook Actrice Helena Bonham Carter gaf onlangs teo dat ze ouderschapslessen volgde: "Ik werk nu niet en ik moet leren hoe een moeder te zijn, niemand heeft me ooit gezegd wat te doen. Het is veel moeilijker dan een actrice te zijn." Clare Bailey richtte de organisatie Parenting Matters voor opvoedingslessen op. "We leiden zo'n individueel leven, dat we nooit de kans krijgen voor een baby te zorgen tot we er zelf een krijgen. Vroeger waren gezinnen zo groot dat de kennis zo werd doorgegeven. Hier geven we moeders verschillende mogelijke strategieën mee, ze kiezen best zelf wat het beste werkt voor hen."

Schuldgevoel
Het lijkt wel alsof dat ouders niet meer op hun instinct kunnen vertrouwen. Ze voelen zich schuldig over het gebrek aan tijd dat ze kunnen spenderen met hun kinderen. Maar de enige oplossing dat ze lijken te kunnen bedenken voor dit probleem is het volgen van opvoedingslessen. Omdat ze dan het gevoel hebben iets productief te kunnen doen. 

Mama's moeten tegenwoordig werken, het huishouden runnen, een druk sociaal leven leiden; het opvoeden van kinderen moet ergens in dat drukke schema gepropt worden, waardoor we dit op dezelfde manier als onze carrière aanpakken. Door via lessen enkel regeltjes te leren toepassen. Moeders hebben hoge verwachtingen van zichzelf én van hun kroost, ze krijgen een onrealistisch beeld van het ouderschap. Als de kinderen zich niet gedragen zoals zij dat willen, worden ze depressief, waardoor het opvoeden helemaal niet meer lukt.

Je mag fouten maken
Hoewel het nuttig kan dat iemand je tips bij de opvoeding, is kinderen groot brengen ook een kwestie van je instinct volgen. Iedereen is anders, als moeder ken je hen het beste en weet je ook het beste wat voor hen werkt. Niet elke tip is voor iedereen van toepassing, het is een kwestie van proberen en daarbij mag je fouten maken. Je hoeft niet bij de minste misstap vrezen dat je kind hierdoor meteen volledig gestoord wordt en onzeker worden. Onze ouders deden dat ook zo en de meerderheid van ons functioneert toch normaal in de maatschappij.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.U.Leuven haalt top 90 in wereldwijde reputatielijst


K.U.Leuven haalt top 90 in wereldwijde reputatielijst




De Universiteit van Harvard in de VS staat op de eerste plaats in een lijst van universiteiten met de beste reputatie ter wereld. De K.U.Leuven strandt binnen de top 90. De top 200 werd samengesteld door het magazine Times Higher Education.
 
Het is de eerste keer dat het Times Higher Education magazine een lijst opstelt van de beste universiteiten specifiek op basis van hun reputatie. De andere, jaarlijkse lijst van Times is vooral gebaseerd op hun prestaties. Deze nieuwe lijst, waaraan 13.000 academici wereldwijd meewerkten, peilt naar hoe de academische wereld de reputatie inschat van de universiteiten.
 
"Een subjectieve parameter als reputatie heeft een belangrijke economische waarde voor universiteiten. Reputatie is geen illusie, ook al lijkt het meer kwetsbaar dan objectieve parameters", zegt een professor van de universiteit van Melbourne aan de BBC.

Dominante positie Amerikaanse  universiteiten
Uit de lijst blijkt dat de Amerikaanse universiteiten weer sterk scoren en internationaal een dominante positie blijven innemen. Zeven in de top tien zijn universiteiten in de Verenigde Staten: Harvard op de eerste en Massachusetts Institute of Technology op de tweede plaats.
 
Met een derde plaats is Cambridge de beste universiteit van het Verenigd Koninkrijk. University of California Berkeley (VS) staat op vier, Stanford University (VS) op vijf en Oxford (VK) op zes. De top tien wordt aangevuld met Princeton University (VS), de Universiteit van Tokio (Japan), Yale University (VS) en California Institute of Technology (VS).
 
Alleen de eerste vijftig universiteiten krijgen een individuele score. De andere, waarvan de scores dicht bij elkaar liggen, worden gerangschikt in groepen van tien. Zo staat de K.U.Leuven in de groep 81-90.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dali, Magritte en Delvaux strijken neer in Waroux


Dali, Magritte en Delvaux strijken neer in Waroux



Het kasteel van Waroux in Ans zal van 12 maart tot 17 juli een tentoonstelling rond surrealistische schilders huisvesten. Het publiek zal er een honderdtal werken van kunstenaars zoals Dali, Magritte en Delvaux kunnen bezichtigen.

De tentoonstelling stelt vanaf zaterdag een honderdtal originele werken en lithografieën uit prive-collecties tentoon. De bezoekers kunnen er schilderijen, beeldhouwwerken, tekeningen, prenten en illustraties bekijken van kunstenaars zoals Salvador Dali, Joan Miro, René Magritte, Paul Delvaux, Max Ernst en André Masson.

"Van Salvador Dali tot René Magritte, het surrealistisch universum..." is de eerste thematische tentoonstelling die georganiseerd wordt in het kasteel van Waroux. De tentoonstelling bevat ook een parcours "kinderen toegelaten", aangepast aan de allerkleinsten. Kaartjes kosten 8 euro voor volwassenen en 4 euro voor kinderen. Meer info op www.expo-waroux.be. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste albatros ter wereld (60) opnieuw moeder


Oudste albatros ter wereld (60) opnieuw moeder


(archieffoto)


De 60-jarige Laysanalbatros Wisdom is opnieuw moeder geworden. De vogel heeft een ei uitgebroed op een atol in de Stille Oceaan, melden Amerikaanse wetenschappers.

Wisdom (Wijsheid) werd voor het eerst gespot in 1956 door ornitoloog Chandler Robbins van de U.S. Geological Survey (USGS). De albatros was toen ten hoogste vijf jaar en broedde vermoedelijk op haar eerste ei.

De vogel kwam opnieuw in beeld in 2001. Wisdom is daarmee de oudst bekende wilde vogel in de VS, en de oudst gedocumenteerde vrouwelijke albatros. "Ze verkeert in uitstekende conditie", zegt wetenschapper Bruce Peterjohn. "Dat is misschien te verklaren door al de visolie die ze eet, want Wisdom lijkt helemaal niet oud".

Albatrossen leggen slechts één ei per jaar. Het broeden en grootbrengen van het kuiken duurt ook zowat een jaar. Het Amerikaans-Canadese onderzoeksproject naar deze soort bestaat 90 jaar.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is écht het beste medicijn


Lachen is écht het beste medicijn




Door te lachen herstel je sneller na een operatie aan spataders of beenwonden dan met eender welke andere hoogtechnologische behandeling ook. De oorzaak is een betere bloedcirculatie, ontdekten onderzoekers.

Verpleegsters
Een vijfjarige studie van patiënten met zweren aan de benen toonde aan dat een hartelijke lachbui het middenrif stimuleert. Dit lichaamsdeel speelt een vitale rol in de bloedcirculatie in het lichaam. Dit versnelt het herstel van zweren in het been. Dure therapie met ultrasone golven helpt niet, tegen de verwachtingen van de onderzoekers in. Traditionele verzorging door verpleegsters bleek wel efficiënt te zijn. Dit menselijk contact leidt tot het maken van grapjes en brengt de patiënten aan het lachen.

Obesitas
Zweren in de benen komen vaak voor bij mensen met spataders of mobiliteitsproblemen. De aandoening komt vaker voor bij zwaarlijvigen. Professor Andrea Nelson: "De sleutel om deze groep patiënten te behandelen, is de bloedtoevoer van de benen naar het hart te stimuleren. De beste manier om dat te doen is met kompressen en steunkousen, in combinatie met advies over eetgewoonten en sport. Maar een hartelijke lachbui kan echt helpen. Dit komt omdat het je middenrif doet bewegen, zoals eerder gezegd een belangrijk onderdeel in de bloedcirculatie van het lichaam."

Het herstel van zweren in het been kan tot zes maanden duren, ultrasone therapie helpt hier niet bij. Uit voorgaande onderzoeken blijkt dat lachen hartziekten kan bevechten doordat dit het niveau van de stresshormonen kan doen dalen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chico, papegaai uit Hoboken


Chico, papegaai uit Hoboken

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Dit is Chico, een grijze roodstaart uit het Antwerpse Hoboken. En dat kan je licht aan zijn tongval horen...

Volgens de makers van het filmpje is er niet geknoeid met de geluidsopname. De papegaai imiteert de stem van zijn baasje. Dat werd met een camera gefilmd - drie jaar geleden inderdaad, maar who cares? - en de beste stukken werden weerhouden en gemonteerd tot een clip. Kuske?




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie


Huisdier vaak aanleiding tot burenruzie




40 procent van de Britse huiseigenaars haat het huisdier van de buren, dat blijkt uit een recente enquête.

Geur- en lawaaihinder
Blaffende honden die je 's nachts wakker maken, katten die je gazon bevuilen en huisdieren die de tuin omwoelen zijn de meest voorkomende klachten, dat blijkt uit een studie bij 2.000 volwassenen. Andere irritante gewoonten van huisdieren zijn voetafdrukken achterlaten op auto's, op je springen met modderige poten en katten die in huis sluipen en eten stelen. Sommigen haten simpelweg de geur van de buren. Een derde van hen ondervindt last van het huisdier van de buren, een op de tien maakte al ruzie met een buur over een storende viervoeter. Een op de twintig verhuisde zelfs omdat ze de teisteringen van de kat of hond van de buren niet langer konden verdragen. 

Onbewust
Phil Paterson-Fox van Gocompare.com: "De omgang met buren is vaak op zich al moeilijk genoeg, zonder dat huisdieren nog eens lastig gaan doen. Het kan soms moeilijk zijn om baasjes aan te spreken, aangezien een hond of kat vaak als een lid van het gezin beschouwd wordt. Veel baasjes beseffen niet wat voor een problemen hun viervoeters in de buurt veroorzaken."




» Reageer (0)
09-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spreeuwen dansen met 60.000 in wolk boven Utrecht


Spreeuwen dansen met 60.000 in wolk boven Utrecht

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De lucht boven de wijk Hoograven in Utrecht is het toneel van een bijzonder fenomeen. Circa 60.000 tot 70.000 spreeuwen vliegen rond in een grote wolk die regelmatig van snelheid en vorm verandert boven de buurt.


Zo'n grote vogelzwerm boven stedelijk gebied is volgens een woordvoerder van de Nederlandse Vogelbescherming bijzonder. Ook apart is dat zich permanent twee slechtvalken in de buurt van de spreeuwen ophouden,"die regelmatig een spreeuwtje komen snacken", aldus de woordvoerder.


Volgens de woordvoerder van de Vogelbescherming houden de spreeuwen zich al enkele weken op in een zwerm boven Hoograven en hebben zich de laatste dagen meer vogels bij de wolk gevoegd, waardoor die zijn bijzondere omvang bereikte.


Spreeuwen houden zich van de late zomer tot het begin van de lente op in grote groepen. Zo scheren ze door het luchtruim om zich tegen roofvogels te beschermen. Die raken waarschijnlijk gedesoriënteerd door de snel bewegende spreeuwenformaties. De kans dat een individuele spreeuw in een wolk door een roofvogel wordt gegrepen is bovendien erg klein.


Als het broedseizoen begint, trekken koppeltjes spreeuwen zich terug om een nestje te bouwen. Pas als de jongen aan het einde van de zomer groot zijn, formeren de spreeuwen zich weer in groepen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote reddingsactie heilige reuzenschildpad mislukt


Grote reddingsactie heilige reuzenschildpad mislukt




In de Vietnamese hoofdstad Hanoi is een grootschalige reddingsactie van een zieke en uiterst zeldzame schildpad mislukt. Onder het oog van duizenden toeschouwers probeerden dierenliefhebbers het dier tevergeefs te vangen en op het droge te trekken met een enorm net.


Onlangs werd de schildpad opgemerkt met open wonden aan zijn hals en zijn voeten. Dierenartsen in de Vietnamese hoofdstad Hanoi vermoeden dat het dier ernstig ziek is door de vervuiling in het water of door de haken van de vissers.


De soort waartoe de reuzenschildpad behoort, is met uitsterven bedreigd. Er zouden nog slechts vier exemplaren van in leven zijn. De Vietnamezen willen het 200 kilogram zware dier, dat 80 tot 100 jaar oud zou zijn, echter redden om een andere reden.


De schildpad wordt namelijk vereerd omdat het de incarnatie zou zijn van een dier dat in de vijftiende eeuw een zwaard afpakte van een koning, en het terugbracht naar de rechtmatige eigenaars op de bodem van het meer. De plas heet dan ook Hoan Kiem, wat zo veel betekent als 'Meer van het Teruggebrachte Zwaard'. Romantici geloven zelfs dat de schildpad echt het mythische dier is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming wil het woord 'plezant' redden


Vlaming wil het woord 'plezant' redden





Fons Wuyts uit Beerse is in de bres gesprongen voor het woord plezant. De 63-jarige vreest dat de uitdrukking in Vlaanderen wordt verdrongen door het Nederlandse 'leuk'. Hij wil plezant van de ondergang redden, melden verschillende kranten vandaag.

Volgens Wuyts moeten leerlingen tegenwoordig 'leuk' gebruiken in de klas. 'Plezant' zou worden gezien als niet correct of absoluut te mijden. Wuyts spreekt over een enorme verarming van de Vlaamse taal. Hij kan het zich ook niet voorstellen dat iedereen het "leuk" vindt om voortaan patat te zeggen tegen friet.

Op het internet is Wuyts een actie begonnen om druk uit te oefenen op de Nederlandse Taalunie en Vlaamse beleidsmakers. Plezant staat overigens nog wel gewoon in het Groene Boekje, de officiële woordenlijst van de Nederlandse taal.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baby's herkennen muziek die ze hoorden in de buik


Baby's herkennen muziek die ze hoorden in de buik



Wie beweert dat ongeboren baby's geen geheugen hebben, heeft het mis. De baby's pikken zelfs muziek op die de moeder beluistert én onthouden die ook. Dat toonde een Franse studie aan. De bevindingen kunnen helpen om de ontwikkeling van spraak bij kinderen te begrijpen. Maar: het is niet de bedoeling dat vrouwen muziek gaan spelen voor hun kinderen.

De wetenschappers speelden twee keer per dag een bepaald muziekstuk voor 50 moeders ongeveer drie weken voor de geboorte. Een maand na de geboorte werden de baby's getest.

Hartslag vertraagde
Terwijl ze sliepen, kregen ze zowel het prenatale muziekje als een ander muziekje te horen. Bij het horen van de prenatale muziek vertraagde hun hartslag met 12 slagen per minuut. De muziek die ze nog nooit hadden gehoord, vertraagde hun hartslag slechts met 5 of 6 slagen per minuut.

"Pasgeboren baby's besteden meer aandacht aan de melodieën die bij hun moeder horen, dan aan die van vreemde vrouwen", besluit onderzoekster Granier-Deferre.

Géén koptelefoon
Hoewel de resultaten het spelen van muziek voor baby's lijken aan te moedigen, raden de onderzoekers dit niet aan. "Ongeveer vijf weken voor de geboorte is het gehoor volledig volgroeid. Dit betekent dat baby's alles horen uit de omgeving van de moeder. Extra stimulatie is dus zeker niet nodig. Meer is niet altijd beter, zeker niet tijdens de ontwikkeling", benadrukt Granier-Deferre.

Een buik met een koptelefoon op, is dus het laatste wat je zou mogen doen. "Dit kan het gehoor van de ongeboren baby beschadigen, zeker als de muziek te luid of te lang wordt gespeeld."

Wachten of...zingen!
Moeders die graag willen dat hun kinderen muziek leren appreciëren, wachten best tot na de geboorte. "Op die manier kan je ook zien waar je baby goed en slecht op reageert. Dat kan je niet weten van een ongeborene."

Wie niet kan wachten tot na de geboorte, heeft één andere optie: zelf zingen. "Het gezang van een moeder is fantastisch onderdeel van de natuurlijke geluidsomgeving van een kind." Ook als dat zingen vals is?!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar klusje in de tuin? Niet langer een mannentaak


Zwaar klusje in de tuin? Niet langer een mannentaak




Vrouwen zijn niet vies van een portie 'mannenwerk': 2 op 3 dames die thuis een kettingzaag bezitten, neemt die op regelmatige basis ter hand. 1 op 4 Belgische dames slijpt zelfs de kettingen zelf.

Nu er volop gesnoeid mag worden, toont een Belgische rondvraag aan dat ook vrouwen hun hand niet omdraaien voor het zwaardere tuinwerk. Liefst 64 procent van de vrouwen die een kettingzaag in huis hebben, gebruikt het ding. 4 op 10 voelt zich zelfs 'mannelijk' als ze deze hanteren. 91 procent weet perfect hoe ze op een veilige manier het gereedschap moet hanteren.

Mannentaak
Al gebruiken dames volop de kettingzaag, toch vindt het merendeel dat deze beter in mannenhanden past. Slechts 16 procent vindt dat kettingzagen een werkje voor vrouwen is, 80 procent ziet er een mannentaak in. Slechts 18 procent van de heren vindt dat de kettingzaag best in een vrouwenhand past.

1 op 4 van de vrouwelijke kettingzaagbezitters geeft aan zelfs de ketting al geslepen te hebben, daarmee doen ze het maar 5 procent slechter dan bij de mannen, waar 30 procent zelf de ketting al geslepen heeft.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kamer met zeezicht of rioolgeur? De 5 bestemmingen met meeste stank


Kamer met zeezicht of rioolgeur? De 5 bestemmingen met meeste stank



Voor wie naar Rotorua gaat, is een geurmaskertje geen overbodige luxe.


In Malawi vond onlangs een debat plaats over het al dan niet verbieden van winden laten. Vreemde geurtjes vind je natuurlijk overal, maar de ene stank is de andere niet. Reissite Skyscanner maakte een lijstje met de vijf meest stinkende vakantiebestemmingen.


Cancun, Mexico
Cancun is een erg populaire toeristische besteming, beroemd vanwege de stranden en feestelijke sfeer. Cancun is echter ook bekend omwille van de onaangename geur die er hangt. Het gaat dan vooral om de stank uit rioolputten in de buurt van hotels.


Venetië, Italië
In de zomermaanden haal je beter je neus op voor deze romantische stad. Het rioolwater belandt namelijk recht in de kanaaltjes, en in combinatie met warm weer kan dat wel eens tegenvallen.


In Venetië vaar je in het rioolwater.
In Venetië vaar je in het rioolwater.


St Helen Auckland, Engeland

Het Engels dorpje St Helen Auckland heeft de eer bezoekers in tranen te doen uitbarsten. Een lokale boerderij laat het hele dorp namelijk walmen naar ajuinen, en de stank zou zo erg zijn dat de inwoners soms gewoon niet buiten durven.


Côte-d'Or, Frankrijk

De regio in het oosten van Frankrijk is de bakermat van de meest stinkende kazen ter wereld, de Epoisses de Bourgogne. De kaas stinkt zo hard dat je hem niet mee op het openbaar mag nemen.

Rotorua, Nieuw-Zeeland
Uitbarstingen van geisers zijn een spectaculaire toeristische attractie. Wat je in de toeristische folders niet leest - laat staan ruikt, is dat die dingen ook serieus kunnen stinken. Skyscanner had bijzonder onaangename ervaringen met de geothermische bronnen in Rotorua op het Nieuw-Zeelandse Noordeiland. "Een overweldigende geur van rotte eieren", is het verdict. Die komt van de zwavel in de bronnen, waardoor de stad ook wel 'Sulphur City' wordt genoemd. "Hoe korter bij het park, hoe goedkoper de kamers", zegt een collega die er al is geweest.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gsm redt levens bij hartpatiënten


Gsm redt levens bij hartpatiënten





Patiënten met een hartfalen hebben drie keer meer overlevingskansen als hun gegevens van lichaamsgewicht, bloeddruk en hartslag van op afstand gevolgd worden via gsm. Dat berichten de Concentrakranten vandaag op basis van een studie bij 160 hartpatiënten in zeven Belgische ziekenhuizen.

"Bij patiënten die zes maanden werden gevolgd door telemonitoring bedroeg het sterftecijfer 5 procent, bij patiënten die de gewone zorg kregen 17,5 procent", zegt cardioloog Paul Dendale van het Jessa ziekenhuis in Hasselt.
 
De telemonitoringgroep kreeg een weegschaal, een automatische bloeddrukmeter en een gsm. Daarmee moesten ze dagelijks hun lichaamsgewicht, bloeddruk en hartfrequentie meten, waarna die metingen automatisch doorgestuurd werden naar een centrale server in het ziekenhuis.
 
De cardioloog stelt de alarmwaarden in. Als die twee dagen na elkaar worden overschreden, stuurt de server een automatische e-mail naar de huisarts dat hij zijn patiënt moet uitnodigen. Twee à drie dagen later telefoneert de verpleegkundige van het ziekenhuis dan naar de patiënt om te informeren of de toestand verbeterde.




» Reageer (0)
08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robot leert autistische kindjes om te gaan met emoties


Robot leert autistische kindjes om te gaan met emoties





Autistische kinderen hebben het moeilijk om hun emoties te uiten. Vaak reageren ze afwijzend op een knuffel, een handdruk of een andere vorm van affectie. De revolutionaire robot Kaspar helpt de autistische kinderen nu beter om te gaan met hun emoties. Bij het vierjarig autistisch kindje Eden Sawczenko was het resultaat verbluffend, want met haar mechanisch vriendje Kaspar deelt ze wel volop haar emoties.


Dokter Ben Robins en zijn team hebben het unieke project gelanceerd in de universiteit van Hertfordshire in het Engelse Hatfield. Autistische kinderen spelen er een tiental minuten met robot Kaspar, samen met een onderzoeker die de robot bestuurt via een afstandsbediening. Kaspar kan onder meer glimlachen, lachen, knipogen en met zijn armen wuiven. Prijskaartje van de revolutionaire robot: zo'n 1.300 pond (ongever 1.500 euro).


"Kinderen met autisme reageren niet zoals het hoort op mensen omdat ze de expressies in hun aangezicht niet begrijpen", legt Ben Robins uit. "Robots zijn veel geschikter voor hen omdat ze minder signalen moeten opvangen. Bovendien zijn ze heel voorspelbaar." Er zijn gelijkaardige projecten in Canada, Japan en de VS, maar dit project heeft veruit de grootste vorderingen gemaakt.


Neem het geval van Eden Sawczenko. Het vierjarige autistische meisje trok zich altijd terug in haar schulp als andere meisjes haar handje vasthielden. Als ze een knuffel kreeg, verstijfde ze helemaal van angst. Sinds ze begon te spelen met Kaspar, heeft ze er totaal geen probleem meer mee om mensen te knuffelen. "Ze toont nu veel meer affectie tegenover haar vrienden en vriendinnen. Ze begint nu soms zelf iemand te omarmen", glundert Claire Sawczenko, de moeder van Eden over de spectaculaire ommekeer. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.140.000 kraanvogels trekken over België


140.000 kraanvogels trekken over België





De voorbije week zijn 140.000 kraanvogels over ons land getrokken. Normaal trekken kraanvogels enkel over het oostelijk deel van ons land, maar door de aanhoudende oostenwind van de voorbije dagen werden de vogels in elke provincie opgemerkt. Dat meldt Dominique Verbelen van Natuurpunt.

De voorbije week werden in ons land 139.926 overtrekkende kraanvogels geteld. "Vandaag was een topdag met meldingen uit alle provincies van het land", zegt Verbelen.
 
"De trek kwam pas rond 15 uur op gang en zette zich door tot na schemerduister. Om 20.10 uur vloog een trompetterende groep over Opglabbeek."
 
Limburg het populairst
Limburg scoorde best met 25.305 overtrekkende exemplaren, gevolgd door Vlaams-Brabant met 7.212 vogels.
 
Met 6.340 exemplaren waren de bezinkingsputten van Tienen een toplocatie, gevolgd door Kinrooi (4.300). In de andere provincies werden kleinere aantallen gemeld.

Melancholisch getrompetter
Kraanvogels trekken in maart en april van overwinteringsgebieden in onder meer Laguna de Gallocanta in Spanje en Lac du Der in Frankrijk naar broedgebieden in Zweden en Rusland. Kraanvogels vormen bij het trekken grote groepen en vliegen in gestrekte linies of in V-formaties. Ze verraden zich meestal door een melancholisch getrompetter.Ook voor de komende dagen wordt nog kraanvogeltrek voorspeld.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!