Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse miljonairs vinden zichzelf pas rijk met 7,5 miljoen dollar op de bank


Amerikaanse miljonairs vinden zichzelf pas rijk met 7,5 miljoen dollar op de bank



Amerikaanse miljonairs beschouwen zichzelf pas als rijk wanneer ze zo'n 7,5 miljoen dollar (5,4 miljoen euro) op hun rekening hebben staan. Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse beleggingskantoor Fidelity Investments, dat 1.000 miljonairs ondervroeg.

Bijna de helft van de ondervraagden voelt zich niet rijk genoeg met slechts een miljoen, en 42 procent vreest met dat bedrag niet genoeg geld over te houden tot het einde van hun leven. Als ze een bedrag moeten noemen waarvan ze vinden dat het veel geld is, komen ze uit op 7,5 miljoen dollar.

"Hoe meer geld ze hebben, hoe sneller ze zich realiseren dat ze nog meer geld nodig hebben", zegt Sanjiv Mirchandani, de voorzitter van Fidelity Investments.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superhond Maybe voorspelt epilepsieaanval baasje


Superhond Maybe voorspelt epilepsieaanval baasje



Sommige honden zijn ware helden. Neem nu de Belgische hond Maybe. Baasje Christine lijdt aan epilepsie en haar hond waarschuwt wanneer ze een nieuwe aanval krijgt. Voor het eerst krijgen Maybe en ook andere superhonden een eigen televisieshow.


Maybe en haar baasje Christine zijn al acht jaar een fantastisch duo. Christine lijdt aan epilepsie en Maybe waarschuwt haar baasje wanneer een aanval op komst is. Christine: "Na een epilepsieaanval val ik in een hele diepe slaap. Vroeger gebeurde het wel vaker dat ik een aanval kreeg terwijl ik in de tuin aan het werken was. Uren later werd ik dan wakker, rillend op de grond met vaak een longontsteking als gevolg." Maybe zorgt er voor dat Christine op tijd gewaarschuwd wordt door haar armen enige tijd vooraf overdreven veel te likken zodat Christine zich in veiligheid kan brengen. Als Christine toch een aanval krijgt, dan wekt Maybe haar door heel hard te blaffen en likjes te geven. Is ze wakker, staat de labrador klaar met de telefoon en de medicijnen.


Heldhaftige honden verdienen het om een getoond te worden.  Net daarom brengt het digitale kanaal Animal Planet 'Extraordinary Dogs', een nieuwe 13-delige serie over de sterke band en bijzondere vriendschap tussen de mens en zijn trouwe viervoeter. Onder hen schittert ook Maybe, een Belgische hond.


Extraordinary Dogs is een internationaal programma dat werd gefilmd in 16 verschillende landen. De opzet is de mythes van realiteit te onderscheiden en na te gaan of er een wetenschappelijke verklaring is voor sommige wel zeer bijzonder getalenteerde honden. Kan een hond je echt waarschuwen voor een tumor? En ruikt een hond 100 keer beter dan wij?


Heb jij ook een bijzondere hond? Post je verhaal en foto van je hond op www.extraordinarydogs.tv. De winnaar verschijnt met een foto op een advertentie van Eukanuba en wint een heel jaar gratis hondenvoer. De wedstrijd begint vanaf 16 maart en loopt drie maanden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een slechte job maakt depressiever dan geen job


Een slechte job maakt depressiever dan geen job



Een slechte job is slechter voor je mentale gezondheid dan werkloos zijn. Weinig werkzekerheid, zwaar werk en slechte bazen hebben een zware impact op de psyche, zo stelden Australische onderzoekers vast.


Een onderzoek aan de Universiteit van Canberra analyseerde gegevens bij meer dan 7.000 Australiërs en achterhaalde dat het welzijn sterk afhangt van de werkkwaliteit. De overgang van werkloosheid naar een kwalitatief hoogwaardige baan leidt tot een betere geestelijke gezondheid, maar de overgang van werkloosheid naar een slechte job richt meer geestelijke schade aan dan werkloos te blijven. De onderzoekers stelden een direct verband vast tussen de ongunstige arbeidsomstandigheden en geestelijke gezondheid. Als de kwaliteit van de baan verslechterde, nam de geestelijke gezondheid van de persoon in kwestie sterk af.


Volgens de onderzoekers moet studie is de psychosociale kwaliteit van het werk een cruciale factor die niet mag vergeten worden bij de werkgelegenheid en welvaart. Niet elke job is beter dan geen job. Het beleid moet zich niet enkel focussen op de werkzoekende, maar ook op de psychosociale kwaliteit van de taak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Ray Charles en George Yanagi - Georgia On My Mind

Klik op de foto om hun te beluisteren






Ray Charles Robinson (Albany (Georgia), 23 september 1930 – Beverly Hills (Californië), 10 juni 2004) was een blinde Amerikaans zanger/pianist en een groot vertolker van de moderne blues en de rhythm-and-blues.

Hier zingt hij een duet met de Japanse zanger George Yanagi



» Reageer (0)
14-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penis van oerman had weerhaken


"Penis van oerman had weerhaken"



In lang vervlogen tijden was 's mans penis bedekt met kleine, harde stekels. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek waarbij menselijke genen werden vergeleken met die van chimpansees. De bevindingen van het ondezoek van de Universiteit van Stanford zijn gepubliceerd in het tijdschrift Nature.


De stekels op de penissen van de oerman leken op weerhaakjes. Bij verschillende zoogdieren, zoals chimpansees en muizen, komen dit soort haakjes nog steeds voor op de genitaliën. Het is niet helemaal duidelijk welke de functie de stekels hadden. Mogelijk bezorgden ze extra genot aan onze voorvaderen. Een andere theorie is dat de stekels de ovulatie bij vrouwen stimuleerden.


Maar er is ook bewijs gevonden dat de weerhaakjes het vrouwelijke geslacht juist beschadigden. Mannen gebruikten hun stekels tijdens de paring mogelijk om sperma van hun concurrentie uit het vrouwtje te verwijderen.


Dat mannen tegenwoordig een gladde penis hebben, komt volgens de onderzoekers door de veranderingen in de menselijke hofmakerij. Mensen hebben tegenwoordig een monogamere leefstijl en ze hebben langer geslachtsgemeenschap met elkaar dan vroeger.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljoen gasten verwacht op feestje na uitnodiging op Facebook


Miljoen gasten verwacht op feestje na uitnodiging op Facebook


http://img801.imageshack.us/img801/8875/verjaardagstaart.jpg



Je wordt binnenkort 16 en daar hoort uiteraard een feestje bij. Een meisje uit Sydney heeft op haar Facebookpagina dan ook haar klasgenoten uitgenodigd voor haar verjaardagsparty op 26 maart. Tot dusver hebben 160.000 mensen gemeld dat ze erbij zullen zijn. Als het aan dit tempo doorgaat, zullen ze met een miljoen zijn om uit de bol te gaan op de huisfuif van Corina.


Een van de gasten heeft al aangekondigd dat hij explosieven zal meebrengen. Een andere is vastbesloten om de televisie van het meisje aan flarden te schieten. Een vrouw vraagt dan weer of ze een vriending mag meebrengen.


De politie is intussen op de hoogte van het feestje. "We houden het in de gaten, maar we denken niet dat er een miljoen mensen aanwezig zullen zijn", klinkt het.


Wie er alsnog wil bijzijn: de fuif begint om 18 uur en duurt tot 23 uur. Een olijkerd kondigt inmiddels al aan dat de afterparty zal plaatsvinden op de ruïnes van het huis van de jarige.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rampbeelden uit Japan: wat vertellen we onze kinderen?


Rampbeelden uit Japan: wat vertellen we onze kinderen?




De verschrikkelijke rampbeelden uit Japan komen bijzonder hard aan. Ook voor kinderen. Moeten we hen dergelijke beelden ontzeggen? Niet, stellen kenners. "Zet de tv niet meteen uit, maar stel kinderen gerust. Ze moeten weten wat en waarom de dingen gebeuren".


Internet, televisie, radio en kranten brengen ieder uur nieuws over de ramp in Japan. Na elke catastrofe neemt ook het aantal oproepen naar kindertelefoonlijnen toe. Kinderen raken na het zien van rampbeelden erg onder de indruk of voelen zich plots angstig of triest. Dergelijke trauma's raken kinderen en ouders hebben de plicht om deze beelden in het kinderhoofd een plaats te geven.


Regel nummer één: toon geen overaanbod aan beelden. Doordat kinderen makkelijker getraumatiseerd raken, bezorgt een overdosis foto's of beelden meer problemen.


Kinderen vragen zich altijd of waarom dergelijke dingen gebeuren en hoe dat komt. Ze willen weten of ze zelf nog veilig zijn en waar de plaats van onheil precies ligt. Laat kinderen weten waar het rampgebied ligt. Toon het op de wereldbol of geef aan hoeveel uren vliegen het van hieruit is. Vertel eerlijk wat gebeurde en doseer je info op wat je kind wil weten.


Is je kind al in de lagere school, moet je beslist over aardbevingen vertellen en hoe de platen bewegen. Kleinere kinderen kan je meegeven dat de aarde aan het bewegen is en hoe we het leed ginds kunnen verzachten. Geef enkele oplossingen, stuur samen met je kleintje een brief naar een Japans kind of laat ze wat geld doneren uit hun eigen spaarpotje.


Kinderen die live een ramp meemaakten, zijn extra gevoelig en vragen nog meer aandacht. Kleintjes die een trauma opliepen, neigen op die momenten in zichzelf te keren. Het gevoel van controleverlies steekt weer de kop op, ook plotse gedragsveranderingen kunnen zo ontstaan.


Niet enkel ouders zijn prima raadgevers, een andere vertrouwenspersoon kan een kind evengoed kalmeren of informeren. Zolang je maar tijd vrijmaakt voor een kind dat vragen stelt. Zeg niet 'ik heb het te druk', maar neem de tijd en zeg de juiste dingen op kindermaat om hen door deze rampen te loodsen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dorpje met honderdduizenden ratten krijgt nu ook hongerige slangen over de vloer

Dorpje met honderdduizenden ratten krijgt nu ook hongerige slangen over de vloer



In de Australische staat Queensland wordt een klein dorpje overspoeld door honderdduizenden ratten. Die trekken op hun beurt hongerige en dodelijke slangen aan.


De honderdduizenden ratten knagen deuren en muren kapot, graven gangen onder steigers en bijten elektriciteitskabels stuk. "Het is een nachtmerrie," zegt overheidsagente Rachel Bedourie van het 150 zielen tellende dorp aan news.com.au.


"Je gaat de trap af om de wasmachine in te schakelen, en je hoort de ratten piepen in de tuin. Er zit een enorm aantal in ons kippenhok, en ze zitten ook in de schuur. Ze hebben zelfs een pad gemaakt van het hok naar de schuur." Niet alleen de huizen hebben er last van. De knaagdieren hebben ook gaten gemaakt in de politiebarakken en zelfs in deuren van het medisch gebouw.


Volgens Farran zijn sommige ratten wel 25 centimeter lang, staart niét inbegrepen. Ze zag de knaagdieren onlangs in 'plaagproporties' tijdens een rit van 200 km naar Birdsville. "Ze waren onmogelijk te tellen. Ze zaten gewoon in groepen van duizenden over heel de weg."


Ze zegt dat de rattenpopulatie zo dramatisch is toegenomen door het goede weer vorig jaar. In Bedourie viel van vijf tot zeven maart dan weer bijna 400 millimeter regen, waardoor ze hoopte dat veel ratten zouden verdronken zijn.


Het water bracht echter niet het verhoopte resultaat, want de regenval drijft nu nog slangen het dorp in ook. De afgelopen dagen bemerkte Farran een dodelijke taipan en een twee meter lange bruine slang, die nog giftiger is. Het dorp is nu ingesloten door overstromingen, en de weg zal pas vrij zijn over twee weken, zegt Farran.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog deze week dringende herstellingen aan E19 en Antwerpse ring


Nog deze week dringende herstellingen aan E19 en Antwerpse ring





Het Agentschap Wegen en Verkeer voert deze week hoogdringende herstellingswerken uit op de E19 en R1 in Antwerpen. De timing van de werken is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en kan dus nog wijzigen. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt weggebruikers in ieder geval aan de locaties van de werken te vermijden. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Op de E19 richting Brussel zal dinsdag 15 maart de hele dag, van 10 tot 21 uur, worden gewerkt aan de rechterrijstrook over een strook van 1,6 kilometer vanaf de splitsing in Kontich. Het verkeer moet er tijdelijk over twee rijstroken. De afrit Kontich zal bovendien tussen 10u en 13 uur worden afgesloten.
 
De Antwerpse ring is in de nacht van woensdag op donderdag tussen 21 en 6 uur aan de beurt. Ook daar wordt de rechterrijstrook onder handen genomen, en dit over een lengte van 300 meter net voorbij de Kennedytunnel richting Nederland. Tegelijkertijd zullen ook de koker in de Kennedytunnel richting Gent en de rechterrijstrook van de afrit naar de A12, komende uit de Kennedytunnel, worden hersteld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond niet schat, ik ben te dik

"Vanavond niet schat, ik ben te dik"



1 op 2 vrouwen gebruikt haar gewicht als excuus om geen seks te hebben. Steeds vaker knaagt lichaamsgewicht aan het vrouwelijk zelfvertrouwen wat haar afkerig maakt tegenover intimiteit.

Een grootse Britse rondvraag, 'Sex in the Nation' genaamd, geeft de belangrijkste redenen weer waarom passionele nachten steeds minder opduiken. De helft van alle vrouwen weigert seks door gebrek aan zelfvertrouwen. 29 procent voelt zich daadwerkelijk dik, 23 procent is beschaamd over 'hobbelige lichaamsdelen'. Mannelijke ondervraagden schijnen daar een pak minder onder te lijden.


De grootste passiekiller blijft evenwel vermoeidheid, gevolgd door het gevoel onaantrekkelijk te zijn, ziekte en stress. Van alle ondervraagde vrouwen, wil 13 procent enkel seks als de lichten uit zijn uit lichaamsschaamte. 1 op 10 vrouwen is te vinden voor meer avontuur in bed maar blijft bij de oude standjes omdat ze bepaalde lichaamsdelen weinig flatterend vinden. Volgens psychologe Dr. Catherine Hood vergroot de druk naar perfectie alleen maar. Meer vrouwen hopen aan een onrealistisch vrouwenbeeld te voldoen. Het gevolg laat zich voelen in bed.


Over een saai seksleven gesproken: zes procent van de ondervraagden voelt zich verplicht om af en toe seks te hebben. 19 procent denkt een hoger libido te hebben als er meer tijd met de partner wordt doorgebracht.


"Het libido is een geheel van lichamelijke en psychologische factoren", stelt Dr. Hood. "Voor elke vrouw is dat anders, al zijn er heel wat middeltjes om de sekszin opnieuw aan te zwengelen. Koppels moeten tijd nemen om hun intieme seksleven opnieuw op te bouwen. Bij vrouwen die genegeerd zijn over hun lichaam, kan een simpel sexy topje helpen in plaats van helemaal naakt te verschijnen".




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jane Birkin - Quoi

 Jane Birkin - Quoi

Klik op de foto om haar te beluisteren





Jane Mallory Birkin (Londen, 14 december 1946) is een Engelse actrice en zangeres die sinds eind jaren 1960 in Frankrijk woont. In Nederland is zij vooral bekend van haar duet met haar toenmalige echtgenoot Serge Gainsbourg, Je t'aime... moi non plus uit 1969.

Birkin is de dochter van luitenant-ter-zee David Birkin en actrice Judy Campbell. Haar broer is regisseur en scenarioschrijver Andrew Birkin.

In 1965 trouwde Birkin met John Barry, de componist die onder andere de muziek schreef bij de films van James Bond. De twee scheidden in 1968. In 1966 verwierf ze redelijke bekendheid met haar rol als naaktmodel in Antonioni's controversiële film Blow-Up.

In 1968 ontmoette Birkin tijdens haar verblijf in Frankrijk de Franse popster Serge Gainsbourg. De twee trouwden al snel. In 1969 namen de twee het door Gainsbourg geschreven erotische Franstalige nummer Je t'aime... moi non plus op. Aanvankelijk zou Brigitte Bardot het nummer opnemen, maar die vond het te gewaagd. De single was controversieel door zijn expliciet seksuele aard (de tekst van het nummer werd ondersteund door gekreun en gehijg) en verscheidene radiostations weigerden het te draaien. Toch werd het nummer een grote hit in verscheidene Europese landen. Hierna volgde al gauw een album, getiteld Jane Birkin - Serge Gainsbourg.

In het begin van de jaren zeventig richtte Birkin zich voornamelijk op haar filmcarrière, onder andere als de lesbische geliefde van Brigitte Bardot in Don Juan 73 van Roger Vadim (1973). Samen met Serge Gainsbourg nam zij enkele albums op, waaronder Lolita Go Home (1975) en Ex-Fan des Sixties (1978). Haar platen zijn vooral in Frankrijk zeer succesvol.

In 1987 speelde zij in de film Kung Fu Master van Agnès Varda, waarvoor ze tevens het script schreef. Haar rol van een veertigjarige vrouw die een relatie begint met een vijftienjarige jongen zorgde voor enige controverse. Varda uitte haar waardering voor Birkin door het jaar daarop een lange documentaire over haar op te nemen onder de titel Jane B. par Agnès V.

Jane Birkin is tweemaal getrouwd geweest en heeft drie dochters. Van 1965 tot 1968 was zij getrouwd met componist John Barry. Hun dochter, fotografe Kate Barry, werd geboren in 1968. Van 1968 tot 1980 was zij getrouwd met de Franse zanger en tekstschrijver Serge Gainsbourg. Ze hebben samen één dochter, actrice en zangeres Charlotte Gainsbourg, geboren in 1971. Birkin woont sinds begin jaren tachtig samen met de Franse regisseur Jacques Doillon. In 1982 kregen zij een dochter, actrice Lou Doillon.




» Reageer (0)
13-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edgar Degas 1834 -1917 Frans impressionistisch kunstschilder

Edgar Degas 1834 -1917 Frans impressionistisch kunstschilder

Klik op de foto om zijn overige werken te bekijken





Hilaire-Germain-Edgar Degas (Parijs, 19 juli 1834 – Parijs, 26 september 1917) was een Frans impressionistisch kunstschilder en beeldhouwer.

De schilderkunst van Degas behoorde tot het impressionisme en realisme.



Degas werd geboren als zoon van een welgesteld burger en bankier. Deze had de familienaam gesplitst, zodat de zoon eigenlijk van zijn achternaam de Gas heette. Beroemd geworden als schilder en tekenaar onder het impressionisme, bracht hij, als gevolg van zijn slechter geworden gezichtsvermogen, zijn laatste levensjaren door als beeldhouwer, met een al even opvallende reputatie.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Degasdancingclass1.jpg?t=1266765771



Degas was geen pure impressionist. Daarvoor bleef hij te trouw aan de classicistische tekenlijn van Jean Auguste Dominique Ingres en Jacques Louis David en bleef hij afzijdig voor de impressionistische kleurenscheiding. Desondanks deed hij graag zijn zegje bij de "refusés" en de contra-academisten van de Parijse cafés Guerbois of La Nouvelle-Athènes.

Degas kreeg zijn eerste classicistische opleiding van F. Barrias en L. Lamothe, zelf een leerling van Ingres. Dit gebeurde van 1853 tot 1855, nadat hij eerst, sedert 1852, begonnen was in een eigen atelier in het huis van zijn vader.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Two-Dancers-on-Stage-1874.jpg?t=1266765847




Tussen 1854 en 1859 trok Degas meerdere keren naar Italië, waar hij studies maakte van oude meesters, historiestukken en realistische portretten. In 1861 ving hij aan met zijn eigen thematiek: de overbekende paardenrennen. In 1862 ontmoette hij Édouard Manet en zij werden vrienden in wel en wee en in dispuut.

Zijn laatste historieschilderij exposeerde hij op het officiële Salon in 1865. Omstreeks deze tijd kwam hij in het Café Guerbois en leerde hij er onder anderen Claude Monet en Pierre-Auguste Renoir kennen. Het "oproer-complot" onder de naam van het Impressionisme was geboren.

Samen met Manet reisde Degas in 1868 naar Londen. Gefascineerd door de muziek en het theaterleven begon hij zijn al even beroemde balletscènes te tekenen en te schilderen. In 1869 nam hij voor het laatst deel aan het Salon en ging daarna naar België.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degas3.jpg?t=1266765911



Degas werd van 1870 tot 1871 geconfronteerd met het oorlogsgeweld en tijdens de Parijse Commune verbleef hij bij vrienden in Normandië.

In 1874 vond de beruchte eerste expositie van de impressionisten plaats, waarvan Degas medeorganisator was. De expositie werd georganiseerd in de Boulevard des Capucines en liep van 15 april tot 15 mei, telkens van 10u. tot 18u. en van 20u. tot 22.30u. Er waren 30 deelnemers met 167 werken en Degas had er 10 laten plaatsen. Het doek van Claude Monet "Impression, soleil levant", uit 1873, zou aanleiding worden tot de beroemde spotnaam "impressionisten".

In 1876 werd de tweede expositie gehouden, met 19 deelnemers en 252 werken, in de rue Le Pelletier. Degas was er met 24 tekeningen en schilderijen. Hij zou verder blijven deelnemen tot en met de zesde expo, in 1881. Bij de zevende was er ruzie in het straatje en nam hij niet meer deel. Intussen was een eerste doek van hem door een museum aangekocht, in 1878.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/geel-en-blauw.jpg?t=1266765986



In 1883 organiseerde de bekende galerist Durand-Ruel ineens twee tentoonstellingen, een in Londen en een in New York, waaraan Degas deelnam. Op de achtste en laatste expositie van de impressionisten, in 1886, presenteerde hij toch nog eens 15 van zijn werken. Hij kreeg zijn enige solo-tentoonstelling bij Durand-Ruel in 1892.


Intussen had hij ook al zijn reputatie gevestigd als uitzonderlijk sfeerschepper van vrouwelijke naakten in talloze intieme typeringen, veelal gecreëerd in pasteltekeningen. In 1909 werd werk van hem tentoongesteld op de Wereldtentoonstelling van Parijs.

Sinds de Parijse Commune had zich echter een oogaandoening gemanifesteerd. Tengevolge van de erge verzwakking van zijn gezichtsvermogen, leefde hij teruggetrokken en begon hij te beeldhouwen. Weer ontstonden tientallen beelden van balletdanseresjes. Soms kregen de beeldjes zelfs kleding aan.

Tussen 1909 en 1911 staakte hij, vrijwel blind geworden, elke artistieke activiteit. Hij overleed in zijn geboortestad op 83-jarige leeftijd.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/degasrehearsal-3.jpg?t=1266766106
The Rehearsal


Schilderstijl

De schilderkunst van Degas behoorde tot het impressionisme en realisme.

Degas was de meest tegendraadse, nog onafhankelijker dan Manet, de minst impressionistische onder de Franse impressionisten, zo wordt Edgar Degas door menig recensent ervaren.

Hij noemde zichzelf "realist".



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Petite-Danseuse.jpg?t=1266767005

Edgar Degas, Danseresje van veertien, 1880/1881 gepatineerd brons


Het  beeldje van de 14- jarige danseres Marie van Goethem, een leerlinge van de dansschool van de Opéra in Parijs, was een steen des aanstoots. Degas maakte heel veel voorstudies voor dit plastiek. Hij tekende zijn model in de meest uiteenlopende aanzichten - van achteren, van opzij, van voren - meestal met de been- en armhouding heel sprekend: de rug recht, de schouders naar achteren, het rechterbeen voor een pendu naar voren gestrekt en de armen achter de rug zo gedraaid dat de handen zijn samengevouwen. Het danseresje houdt haar hoofd een beetje achterover, de kin in de lucht.

Degas voorzag de beschilderde wasfiguur van een wrong haar met een grote zijden strik, een lijfje en een balletrokje, beenwarmers en balletschoenen. In een speciale glazen kast presenteerde hij zijn werkstuk op de zesde impressionistische expositie in 1881. De critici waren met ontzetting geslagen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip voelt de pijn van haar kuikens

Kip voelt de pijn van haar kuikens


http://img36.imageshack.us/img36/2322/kipmetkuikens.jpg


Een van de vaakst gehoorde argumenten over het verschil tussen mensen en dieren is 'dat dieren geen empathie hebben'. Ze kunnen met andere woorden niet weten wat een ander dier voelt. Alvast voor kippen gaat dat argument niet op: hennen blijken perfect in staat de emotie van hun kuikens in te schatten. Zijn ze gestresseerd, dan wordt moederkip ook gestresseerd; zijn ze gelukkig, dan is de moeder ook gelukkig.


Dat concluderen Britse wetenschappers na onderzoek. Ze kozen hennen en kuikens omdat vermoed werd dat empathie de moederrol kan helpen vervullen.


Een van de tests bestond eruit de veren van de kuikens in de war te brengen met een luchtpompje. Dat gaf de kuikens stress, wat ook tot signalen van stress leidde bij de moederkip: de hartslag steeg, de temperatuur van hun ogen daalde (een stresssignaal voor kippen) en ze waren veel alerter. De hennen klokten vaker in de richting van hun kuikens, en maakten hun veren minder glad.


"Vrouwelijke vogels kunnen zeker empathie vertonen en worden beïnvloed door de emotionele staat van andere dieren. De mate waarin deze dieren beïnvloed worden door de stress van anderen is relevant in de discussies over welzijn van dieren in een boerderij, bedrijf of laboratorium", aldus onderzoeker Jo Edgar van de Universiteit van Bristol.


Volgens de onderzoekers worden kippen regelmatig blootgesteld aan andere kippen met pijn of stress. Ze verwijzen daarbij onder meer naar de vaak voorkomende botbreuken enmisvormingen aan de poten in batterijen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.George Yanagi with The Boys Choir of Harlem - Having A Party

George Yanagi with The Boys Choir of Harlem - Having A Party

Klik op de foto om hem  te beluisteren





Leuk nummer gezongen door de Japanse zanger George Yanagi



» Reageer (0)
12-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help, mijn ex trouwt opnieuw

Help, mijn ex trouwt opnieuw



Je ex die in het huwelijksbootje stapt of opnieuw het liefdesgeluk vindt: het kan hard aankomen. Zelfs al wens je hem opnieuw alle geluk van de wereld, toch kan het nieuws bitter overkomen. Hoe ga je daar in godsnaam mee om?


Als een relatie jaren duurde, is de kans groot dat er door je hoofd al trouwplannen dwarrelden. Misschien woonde je zelfs een tijdje samen en is de idee dat je ex straks iemand anders huwt, best wel schrikken.


Al ben je met iemand anders, het gevoel blijft, op z'n zachtst gezegd, vreemd. Het benauwde gevoel dat iemand anders je vervangen heeft, is menselijk. Het betekent niet dat je huidige relatie niets zou voorstellen. Dus waarom zou het nieuws een mens bitter moeten maken?


Het rare is dat je meestal niet in de schoenen van zijn verloofde wil staan. Het helpt om meteen alle redenen op te sommen waarom je hem indertijd liet staan. Al is hij nog zo geweldig, waarschijnlijk was hij niet de ware voor jou.


Volg je op Facebook zijn capriolen, is er maar 1 gouden raad: weer hem uit je vriendenbestand. Waarom zou je de complimenten of wensen van anderen aanhoren? Een ex wil niet horen dat hij de ware heeft gevonden. De gouden regel 'uit het oog, uit het hart' geldt hier dubbel en dik...


Om niet helemaal ondersteboven te raken, plan je maar beter een kort tripje of een vakantie. Trek erop uit, verzet je zinnen of zoek wat meer mensen op die je verleden niet kenden...


Tot slot nog dit: eenmaal bewust van de idee, wens je hem het allerbeste toe. Het werkt bevrijdend als je de persoon die je een dipje kostte, kan spreken. Niet dat je hem een ellenlange brief of klaagzang moet sturen, een simpele email met een korte boodschap werkt evengoed. Het geeft aan dat je zijn huwelijk niet zal saboteren (niet dat hij dat nog dacht, natuurlijk), maar het doet wat met je eigenwaarde. Het geeft aan hoe volwassen je geworden bent en hoe blij je bent met je eigen geluk...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse senioren gevraagd eigen overlijdensbericht schrijven

Britse senioren gevraagd eigen overlijdensbericht schrijven



De inwoners van een dorp in het graafschap Wiltshire, in het zuidwesten van Engeland, is vriendelijk gevraagd om hun eigen in memoriam te schrijven voor het plaatselijk krantje. Het dorpje kent een meer senioren dan het nationale gemiddelde en de hoofdredactrice van de krant, Constance Reed, vreest overspoeld te worden door dode dorpsbewoners.

Reed vindt het tijdverlies om na elke begrafenis langs te moeten lopen bij de dominee die haar een beknopt verslag geeft van de overledenen.

"Met een maandelijks op te stellen rubriek overlijdensberichten zou het handig zijn voor wie nog overblijft om vooraleer zelf te sterven zijn/haar eigen in memoriam op te stellen", aldus Reed.

De reden waarom het aan de senioren zelf wordt gevraagd? "De nabestaanden hebben na het overlijden wel andere zorgen. Meestal hebben ze ook niet veel zin om zoiets te schrijven. Als ze zouden helpen, dan zou dat mijn taak behoorlijk verlichten", aldus nog Reed.
 
In de maarteditie roept ze de dorpelingen op maximaal 400 woorden over hun leven te schrijven.  Tot dusver heeft zij nog geen necrologie binnengekregen.

Onbekend is of mevrouw Reed zelf al het goede voorbeeld heeft gegeven: de dame is 87 lentes oud, en dan durft de winter wel eens zeer plots voor de deur te staan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruinvis in Bornem overleden na botsing met boot

Bruinvis in Bornem overleden na botsing met boot




De bruinvis die aan de Scheldebrug in Bornem dood uit het water gehaald werd, is overleden door een aanvaring met een boot. Dat zegt Jan Haelters van het Koninklijk Instituut voor Natuurwetenchappen (KBIN/BMM). Het was een van de grootste dieren die er zijn onderzocht en het vrouwtje zoogde nog een jong.


Eind februari en begin maart werden minstens vier bruinvissen gesignaleerd in de Schelde. Ze werden waargenomen tot Rupelmonde, Temse en zelfs Moerzeke. "Terwijl gewone zeehonden geregeld in de schelde worden waargenomen, is het hoogst uitzonderlijk dat bruinvissen zo ver stroomopwaarts gezien worden", aldus Haelters nog.
 

Op 6 maart werd een dode bruinvis, waarschijnlijk een van de waargenomen dieren, dood aangetroffen in Bornem. Het dier werd door de lokale brandweer aan land gehaald en onderzocht door het KBIN. "Het betrof een volwassen vrouwtje van 1,62 meter lang en 69 kilo zwaar, een van de zwaarste dieren ooit door ons behandeld."
 

Een autopsie, uitgevoerd aan de Universiteit van Luik, bevestigde dat het dier net voor de dood verwond werd. "Het kadaver vertoonde een belangrijke verwonding op de rugzijde, mogelijk veroorzaakt door een aanvaring met een vaartuig. De autopsie bevestigde dat de verwonding beschouwd dient te worden als de doodsoorzaak."
 

Bovendien kwam aan het licht dat het vrouwtje nog een jong zoogde en dat het jong dus in de buurt was op het moment van de aanvaring.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Parfum gemaakt van uitwerpselen


 Parfum gemaakt van uitwerpselen





Tegenwoordig heeft bijna elke celeb zijn eigen parfum: popsterren, voetballers en modellen. Een 23-jarige kunstenaar besloot hetzelfde te doen, hij ontwikkelde een geur van zijn uitwerpselen en urine.

Gemengde reacties
99 procent van het parfum, dat de naam Surplus kreeg, is gemaakt van de uitwerpselen, urine en oliën van het haar en de huid van een de kunstenaar en student Jammie Nicholas. Hij verkoopt zijn product in een Londense kunstgallerij voor ongeveer 46 euro per flesje, er gingen al ongeveer 20 flesjes over de toonbank. Het parfum krijgt gemengde reacties, sommigen vinden het walgelijk, anderen zijn aangenaam verrast.

Intens
Nicholas leerde hoe de ingrediënten te distilleren door een stoomextractor te gebruiken, hij verfijnde de geur van in iets sterk naar iets zoet. "Bij de eerste poging, rook het zoals je zou verwachten. Het was erg intens", aldus de kunstenaar. Andere creaties van Nicholas beelden ook zijn fascinatie voor toiletten uit en intieme lichaamsdelen.

Nicholas: "Mensen houden van de geur, ze zeggen dat het een sterke en interessante geur is. Wanneer we zeggen waar het van gemaakt is, zijn ze verrast. Sommigen reageren enthousiast, anderen laten het geurkaartje vallen en wandelen naar buiten. Ik kwam op het idee na het lezen van het boek 'History of shit' van Dominique Laporte, waarin uitgelegd wordt dat mensen parfum gebruiken om slechte geuren te maskeren."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabrielle Giffords kan lopen en praten, maar herinnert zich niets


Gabrielle Giffords kan lopen en praten, maar herinnert zich niets



Het Amerikaanse Congreslid Gabrielle Giffords, die in januari tijdens een schietpartij in Tucson (Arizona) zwaargewond raakte, kan al volledige zinnen uitspreken en wandelen mits ondersteuning. Ze herinnert zich echter niets van wat er is gebeurd.

"Ze stelt het zeer goed", aldus Dong Kim, neurochirurg in het Memorial Hermann Hospital in Houston (Texas).
 
De 40-jarige Giffords kreeg op 8 januari een kogel in het hoofd nadat een verdachte tijdens een meeting in open lucht het vuur opende. Bij de schietpartij in Tucson vielen zes doden en meer dan tien gewonden. De verdachte, de 22-jarige Jared Loughner, werd ter plaatse opgepakt. Hij is door een volksjury in verdenking gesteld van moordpoging op Giffords en twee van haar assistenten.
 
De arts voegde er aan toe dat hij niet denkt dat Giffords blijvende geheugenproblemen zal hebben. "Ze herinnert zich niets van de schietpartij, maar dat is normaal", luidt het. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiener springt van Golden Gate Bridge en overleeft


Tiener springt van Golden Gate Bridge en overleeft


http://img848.imageshack.us/img848/8594/goldengatebridge.jpg

In San Francisco is een 17-jarige tiener voor de kick van de Golden Gate Bridge gesprongen. De waaghals klom tijdens een schooluitstap over de balustrade van de brug en dook 70 meter diep het ijskoude water in. Hij kwam er wonderwel vanaf met een gekneusd staartbeentje en gescheurde long.

Een surfer haalde de jongen uit het water en bracht hem naar de kant. "Ik dacht, die is dood, maar als bij mirakel kwam hij levend boven", vertelt Frederic Lecouturier. "Ik ben naar hem toe gepeddeld en hij zei dat hij 'voor de kick' was gesprongen."
 
De Golden Gate Bridge is erg populair bij zelfmoordenaars. Sinds de brug in 1937 toegankelijk werd, overleden 99 procent van de meer dan 1.500 mensen die er af sprongen aan hun verwondingen.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!