Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




18-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trouwe hond wijkt niet van zijde gewonde vriend

Trouwe hond wijkt niet van zijde gewonde vriend

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Dat niet alleen de bevolking maar ook de dieren in de door de aardbeving en tsunami getroffen Japanse regio's een zware overlevingsstrijd uitvechten, toont de video hierboven. Een Japanse videoploeg treft een vervuilde hond met leiband maar vooral met schrik in de ogen aan. De viervoeter komt in eerste instantie naar de filmploeg om hen mee te nemen naar zijn gewonde vriend. Als onmiddellijke reactie uitblijft, keert hij loyaal terug om zijn collega gezelschap te houden. Ondanks de ontroerende beelden, 'disliken' enkele surfers de video omdat de cameraploeg de hulp van de hond niet meteen doorheeft en gewoon het tafereel filmt. Uiteindelijk zouden beide honden wel gered worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebruik elektronische media houdt jongeren uit de slaap


Gebruik elektronische media houdt jongeren uit de slaap



Adolescenten die 's avonds nog computergames spelen, op het internet surfen of gsm'en, riskeren slaaptekort. Het gebruik van elektronische media voor het slapengaan leidt tot een verlaat tijdstip om naar bed te gaan, langer wakker liggen en een kortere slaapduur. Dat blijkt uit een nieuwe studie aan de Vrije Universiteit Brussel.


1.298 Vlaamse adolescenten tussen 14 en 20 jaar namen deel aan het onderzoek. Opvallend is dat de helft van de jongeren een tekort aan slaap aangeeft, ruim 30 procent kampt met veel tot heel veel slaperigheid tijdens de les. Verder is er een grote discrepantie tussen de mate van uitgerustheid tijdens de week versus het weekend. Zo meent slechts 11 procent van de adolescenten uitgerust te zijn in de week, in vergelijking met 63 procent tijdens het weekend.


Eigen kamer
4 op 10 jongeren beschikken over een televisie op de kamer, 5 op de 10 hebben een computer, 8 op 10 een gsm, 3 op 10 een Playstation en 7 op 10 een mp3-speler.
De resultaten geven aan dat vooral  het gebruik van internet, gsm en computer- of videospelletjes, en in mindere mate het gebruik van televisie, tot een tekort aan slaap en een verhoogde slaperigheid overdag, leidt. Ook het luisteren naar muziek in het uur voor het slapengaan, zorgt voor een langere inslaaptijd en een verminderde slaapduur.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fukushima Fifty: zelfmoord?


Fukushima Fifty: zelfmoord?





"Helden" worden ze genoemd. De Fukushima Fifty - die nog altijd ter plaatse blijven om de door de tsunami zwaar getroffen Japanse kerncentrale onder controle te krijgen - zijn volgens de Daily Mail "op zelfmoordmissie". Een van hen zei aan zijn familie dat hij zijn lot aanvaardt "als een doodsvonnis".

De situatie op de site van de kerncentrale van Fukushima is nog altijd uiterst ernstig. Het aantal personeelsleden dat er nog werkzaam was, werd gisteren van 800 naar 50 gebracht. De overblijvers werden meteen de Fukushima Fifty gedoopt en werden voor velen ware helden. Want de kans dat zij, om de rest van de (Japanse) bevolking te beschermen, zélf heel ziek zullen worden, is enorm groot. De stralingswaarden waaraan ze blootgesteld worden, liggen ver boven wat een mens normaal mag slikken.

400 millisievert per uur
Ze zijn in totaal nog met 180 en worden snel afgewisseld - in ploegen van 50, vandaar de bijnaam - om de bestraling binnen de perken te houden. Sommige experts spreken echter van een regelrechte zelfmoordmissie, of toch minstens van levenslange kwalijke gevolgen voor de gezondheid van de Fukushima 50. "Iedereen die in de buurt van de site komt, riskeert een dodelijke dosis radioactieve straling", stelt Gregory Jaczko. In de kerncentrale zelf zou het gaan over een stralingsniveau van 400 millisievert per uur, ook al beweert Tepco dat werknemers niet meer ingeschakeld worden bij een waarde van 250 millisievert.

De overheid wil de identiteit van de 'helden' niet prijsgeven, maar hun familie werd wel geïnterviewd door de nationale televisie. De dochter van een werknemer van de kerncentrale zei dat die zijn lot zag als een "doodsvonnis". De echtgenote van een andere collega vertelde dat haar man zich wel degelijk van de enorme bestraling bewust is maar toch verderwerkt. "Ga verder met je goede leven, ik ben een tijdje van huis weg", mailde hij haar.

Zelfopoffering
Ook op Twitter worden emotionele berichten gepost. ABC vertaalde deze: "Mijn papa trok naar de kerncentrale, nooit zag ik mijn mama zo hard huilen. De mensen daar vechten voor ons, offeren zichzelf om ons te beschermen. Papa, kom ajb levend terug."

Een vrouwelijke werknemer, Michiko Otsuki, verbrak eerder deze week de stilte van haar collega's op een Japanse sociaalnetwerksite om te benadrukken dat zij niet wegliepen ondanks de verergerde situatie. "Tepco krijgt bakken kritiek maar het personeel van Tepco weigert te vluchten en werkt verder, met gevaar voor eigen leven. Stop met ons aan te vallen."

Ze zei ook nog dat velen van de Fukushima 50 geen contact meer hadden met hun familie, maar hard blijven werken om de huidige situatie aan te pakken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén Belg op de vijf lijdt aan slapeloosheid


Eén Belg op de vijf lijdt aan slapeloosheid





Talloze Belgen hebben slaapproblemen en 19 procent lijdt aan slapeloosheid, zo verklaart neuropsychiater Michel Floris in La Dernière Heure. De helft van de personen die aan chronische slapeloosheid lijdt, heeft last van depressies en angstgevoelens.
 
Slaapapneu is eveneens een frequent fenomeen. Ongeveer 3 à 7 procent van de mannen en 2 à 5 procent van de vrouwen wordt erdoor getroffen, zo zegt dokter Thibaut Vandenhove, die benadrukt dat deze aandoening erg moeilijk op te sporen is. Naast de gezondheidsrisico's verhoogt de aandoening eveneens het risico op verkeers- en werkongevallen. Een derde van de ongevallen op de weg zijn te wijten aan slaperigheid, aldus Floris.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nalatenschap koningin Juliana brengt 5 miljoen op bij veiling


Nalatenschap koningin Juliana brengt 5 miljoen op bij veiling




Een veiling bij Sotheby's Amsterdam uit de nalatenschap van koningin Juliana heeft meer dan vijf miljoen euro opgebracht. Dat is ruim boven de verwachte 1,5 miljoen euro. Alle 1535 'lots' zijn verkocht. Dat heeft het veilinghuis gisterenavond laten weten.







De veiling, die vier dagen duurde, werd gehouden in opdracht van de executeurs van de vier erfgenamen van Juliana: koningin Beatrix en de prinsessen Irene, Margriet en Christina. Het ging in totaal om 10.000 objecten, verdeeld over 1535 lots. Volgens het veilinghuis is van over de hele wereld op de spullen geboden.



http://static3.hln.be/static/FOTO/pe/12/13/14/media_xl_4106159.jpg?20110317214811



De veilingopbrengst wordt in twee delen gesplitst. Het eerste deel gaat naar het Rode Kruis. De rest gaat in vier gelijke delen naar vier goede doelen, uitgekozen door koningin Beatrix en de drie prinsessen: het Prinses Beatrix Fonds, het NatuurCollege, het Rode Kruis en de Stichting Vrienden van het Prinses Christina Concours. (br.hln foto ap)






» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ilse DeLange - Miracle

Ilse DeLange - Miracle

Klik op de foto om haar te beluisteren






Ilse DeLange, artiestennaam van Ilse Annoeska de Lange, (Almelo, 13 mei 1977), is een Nederlandse zangeres. Ze won in 1998, 2001, 2004 en 2009 een Edison en haar albums bereikten ruim tien keer platina.
DeLange begon haar loopbaan op achtjarige leeftijd als playbackartieste, waarmee ze diverse wedstrijden op haar naam schreef, onder meer met een imitatie van Toon Hermans. Na te zijn overgeschakeld op liverepertoire, trok ze via regionale en landelijke talentenjachten de aandacht van Hilversum, hetgeen haar enkele televisieoptredens opleverde. Met gitarist Joop van Liefland vormde ze tijdelijk een duo, waarmee ze haar eerste schreden op het countrypad zette.

In 1994 trad DeLange op voor de Nederlandse Country Music Awards. Ondanks positieve reacties gebeurde er vooralsnog weinig; ze kwam wel in contact met vertegenwoordigers van het roemrijke platenlabel Warner Music, maar het duurde nog enkele jaren van onderhandelen voordat zij haar contracteerden. In 1994 deed ze ook mee aan het Zangfestival der Onbekenden in Eindhoven met covers van Daddy's Hands van Holly Dunn en The Song Remembers When van Trisha Yearwood. Haar optreden werd bekroond met de eerste plaats, een trofee en een waardebon voor een demo-opname




» Reageer (0)
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe hoop voor patiënten Parkinson dankzij doorbraak

Nieuwe hoop voor patiënten Parkinson dankzij doorbraak



Gentherapie kan duizenden patiënten met Parkinson helpen, nadat een studie aantoonde dat het motorische functies duidelijk verbetert bij patiënten.


Een proefproject toonde aan dat het injecteren van het gen glutamaatdecarboxylase (GAD) in de hersenen patiënten kan helpen die niet reageerden op andere behandelingen met medicatie. Het onderzoek toonde ook aan dat deze therapie mogelijk symptomen van andere hersenaandoeningen kan verlichten. Het gen produceert een chemische stof in de hersenen die GABA genoemd wordt. Deze is verantwoordelijk voor het coördineren van bewegingen, wat erg beperkt is bij patiënten van Parkinson.


In de geteste behandeling wordt GAD geïnjecteerd in het hersendeel dat verantwoordelijk is voor het verhogen van de productie van GABA en dus het herstellen van de motorische functies. De patiënten vertoonden duidelijk verbeteringen in motorische functies. Zes maanden na de ingreep hadden ze een verbetering van gemiddeld 23,1 procent in vergelijking met 12,7 procent bij een groep dat placebo's kreeg. De patiënten ervoeren wel milde bijwerkingen als hoofdpijn en misselijkheid.


Experts reageren voorzichtig enthousiast op de resultaten. Professor Michelle Gardner: "Er is nog meer onderzoek nodig, maar de resultaten zijn alvast hoopgevend. We weten nog niet hoe lang de voordelen blijven duren of dat er bijwerkingen op lange termijn zijn. Elke nieuwe behandeling moet efficiënter zijn dan de huidige en dat moet van deze doorbraak nog bewezen worden."


De voornaamste symptomen van de ziekte van Parkinson, die voornamelijk ouderen treft, zijn tragere bewegingen, beven en stijfheid van de spieren. De ziekte treft voornamelijk vijftigplussers en je risico neemt toe met het verouderen. Het verhoogt ook je kans op dementie. Depressie komt ook vaak bij deze patiënten voor.  Momenteel bestaat er geen geneesmiddel voor, medicatie en fysiotherapie kunnen wel de symptomen behandelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees legt 1,6 miljoen dollar neer voor hond


Chinees legt 1,6 miljoen dollar neer voor hond



Een elf maanden oude Tibetaanse mastiff gaat sinds kort door het leven als duurste hond ter wereld. Een steenrijke Chinese industrieel legde maar liefst 1,6 miljoen dollar neer om voortaan met 'Big Splash' aan de les te lopen. De kweker weet alvast met zijn geluk geen blijf.


"Toen ik tien jaar geleden in dit vak stapte, had ik nooit verwacht dat er zo'n hoge bedragen mee gemoeid waren", zegt Lu Liang, uitbater van de Tibetan Mastiff Garden in Laoshan. "Maar Big Splash is het zeker waard", voegt hij er snel aan toe. "We hebben er zelf veel geld en tijd in gestopt."


Tibetaanse mastiffs zijn een oud ras van grote honden. Chinezen geloven dat de honden hun baasjes zegenen met gezondheid en veiligheid. Big Splash weegt ondertussen al 80 kilogram en dat kan makkelijk oplopen tot 130 kilogram als hij volgroeid is. Met een multimillionair als baasje zal hij wel niet omkomen van de honger. Bovendien is de kweker er rotsvast van overtuigd dat Big Splash de investering op korte tijd kan terug verdienen. "Het dekgeld voor zo'n exemplaar kan al snel oplopen tot 15.000 dollar per beurt."(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ethisch bont is de grootste leugen in de modewereld

"Ethisch bont is de grootste leugen in de modewereld"




Bont was alomtegenwoordig op de modeweken van Parijs, Londen, Milaan en New York, het beleeft opnieuw, na een kort dipje, hoogdagen op modevlak. Vooral nerts, vos en wasbeer zijn erg populair bij heel wat designers.


Een onderzoeker van Respect For Animals was twee jaar bezig met het infiltreren in een groep van Amerikaanse jagers die dieren in het wild vangen als alternatief voor bontboerderijen. Hun pelzen worden verkocht onder een label dat ethisch bont zou moeten verzekeren. Dieren als vossen, otters, wasberen en nertsen worden gevangen in vallen die de poten van de dieren vastklemmen met scherpe pinnen, ze zitten hierin vast tot de jager terugkomt. Deze werden in Europa in 1995 verbannen wegens te gruwelijk.


Directeur van Respect for Animals Mark Glover: "We willen graag geloven dat deze gruwelijkheden ongewoon zijn, maar dat is niet zo en het is perfect legaal. Deze methoden komen vaak voor in de VS en Canada, dit is volgens de regering een humane manier van 'doden'. Er lekten beelden uit Maryland en Pennsylvania uit waarop te zien was hoe dieren verpletterd, gewurgd en verdronken werden aangezien jagers de stijgende vraag van de mode-industrie niet kunnen volgen.


Verpletteren is een van de standaardmethoden bij het doden van de dieren omdat dan de pels niet beschadigd raakt, maar de bontindustrie heeft natuurlijk niet graag dat consumenten dit weten. Rebecca Phillips van de International Fur Trade Federation (IFTF): "Onze industrie heeft hoge standaarden wat betreft het welzijn van dieren. We veroordelen gruwelijkheden, zulk gedrag is niet normaal."


Deze praktijken gebeuren niet meer in Europa, maar dit onethisch bont komt wel nog hier terecht door import. Er was sprake van een importban uit Amerika, maar dit veroorzaakte zoveel heisa dat dit werd opgeblazen.


Nu profileert de mode-industrie zich als natuurlijk en biologisch afbreekbaar en een verantwoorde optie, een goed ecologisch alternatief voor de snelle wegwerpmode dus. Modejournaliste Shelly Vella: "Meer dan 400 modeontwerpers gebruiken tegenwoordig bont. Het is een erg winstgevende industrie die de laatste tien jaar verdubbelde. De wintercollecties draaien volledig rond bond. Het is niet enkel terug, het is overal. Er bestaat niet iets zoals ethisch bont, dat is volledige onzin, mensen verliezen aan moraliteit."


De bontindustrie gaf miljoenen uit om zichzelf als ethisch te profileren, om het imago te schetsen dat de dieren op kwekerijen goed behandeld worden en dat het materiaal een waardig alternatief is voor de zogenaamde snelle mode, die na één seizoen al weggesmeten wordt. De modewereld wil dit maar al te graag geloven, maar er is bewijs genoeg dat dit alles behalve waar is.


Bont is namelijk allesbehalve ecologisch, de energie die nodig is voor het produceren van een jas van gekweekte dieren is 15 keer groter dan wat nodig is voor een vals exemplaar. Bij wilde dieren is het beter, maar de huiden moeten nog steeds gedroogd en gebruind worden. Dit vraagt veel energie en toxische stoffen die de vruchtbaarheid treffen. Zelfs vals bont kopen is geen garantie op het sparen van dierenleed. Chinese fabrikanten gebruiken de pelsen van konijnen maar verkopen dit als nepbont. Het is moeilijk om te zeggen hoe vaak echte dierenhuiden in de winkels terechtkomt en verkocht wordt als vals




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressief? Schrijf een autobiografie

Depressief? Schrijf een autobiografie



Het schrijven van een autobiografie blijkt een effectief middel tegen een depressie te zijn. Dat maakten onderzoekers van de Universiteit Twente zopas bekend.


"Autobiografisch schrijven is onderdeel van een nieuwe stroming binnen de psychologie, de zogeheten narratieve psychologie", vertelt psycholoog Ernst Bohlmeijer. "De idee is dat mensen door hun levensverhaal op te schrijven tot bepaalde inzichten komen, die hen helpen geïnspireerd verder te gaan met hun leven. Bij 53 procent van de depressieve deelnemers aan een cursus autobiografisch schrijven bleven de klachten daarna langere tijd weg, terwijl dat slechts het geval was bij 22 procent van de patiënten die wel zorg kregen, maar geen cursus".


De psychologen ontwikkelden de cursus 'Op verhaal komen', die bij twintig instellingen in Nederland wordt gebruikt. Bohlmeijer en collega Gerben Westerhof onderzochten het effect van de cursus. Volgens hen is dit het grootste onderzoek ter wereld naar het resultaat van autobiografisch schrijven. Ze zijn vooral opgetogen dat de positieve invloed op depressieklachten negen maanden na afloop van de cursus nog meetbaar is, terwijl bij andere depressietherapieën soms eerder sprake is van een terugval.


De depressieve amateurschrijvers moeten in zeven weken telkens een deel van hun leven beschrijven. "Het is niet hetzelfde als een dagboek bijhouden. De cursisten zetten echt op papier hoe ze hun leven tot nu toe beschouwen, zodat ze dingen kunnen duiden. Daardoor kunnen ze anders tegen bepaalde keuzes aan gaan kijken. Dat helpt om het gevoel van zinloosheid alsof het leven al voorbij is, te bestrijden", aldus Bohlmeijer.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderij Antoon Van Dyck ontdekt in museum in Madrid

Schilderij Antoon Van Dyck ontdekt in museum in Madrid




In een museum in de Spaanse hoofdstad Madrid is een schilderij aangetroffen van de Vlaamse schilder Antoon Van Dyck (17de eeuw). Het schilderij 'De Maagd en het Kind' werd voorheen beschouwd als een kopie, en lag al meer dan een eeuw opgeborgen in de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van de heilige Fernando. Dat de Spaanse website meldt elpais.com.
 
Vorig jaar in juli onderwierpen experts het schilderij aan een grondig onderzoek, waarna bevestigd kon worden dat het wel degelijk om een Van Dyck ging. Het schilderij in kwestie werd rond 1625 geschilderd en maakte oorspronkelijk deel uit van de kunstverzameling van de hertog van Medina de las Torres.
 
Van Dyck overleed in 1641 op 42-jarige leeftijd. (br.hln foto elpais.com )




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraude met nieuwe domeinnaam bij Belgacom

Fraude met nieuwe domeinnaam bij Belgacom





Belgacom heeft een klacht ingediend bij de federale computer crime unit (FCCU) en de FOD Economie wegens fraude. Het telecombedrijf waarschuwt klanten in dit kader voor een actie van een bedrijf voor het vernieuwen van hun domeinnaam. Deze actie heeft duidelijk frauduleuze bedoelingen, meldt Belgacom.
 

Klanten van Belgacom ontvingen onlangs een brief waarin ze aangespoord werden om een bepaald bedrag te betalen om hun domeinnaam te vernieuwen. Nochtans beschikken Belgacomklanten over een gratis domeinnaam, inbegrepen in het internetabonnement. "De brief ging niet uit van Belgacom maar van het bedrijf 'Domain Renewal Group'. Deze actie heeft duidelijk frauduleuze bedoelingen", aldus Belgacom in een persbericht.


Het telecombedrijf roept haar klanten op om zeker niet in te gaan op de vraag van andere bedrijven om te betalen voor een vernieuwing van hun domeinnaam. "Gratis domeinnamen als onderdeel van een internetabonnement blijven gratis, ook bij vernieuwing", luidt het.
 

Belgacom benadrukt dat ze geen enkele link heeft met Domain Renewal Group en dat dit bedrijf niet instaat voor de vernieuwing van de domeinnamen van Belgacom. Klanten die dergelijke frauduleuze praktijken merken, kunnen dit altijd melden op abuse@belgacom.be, besluit Belgacom.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oeps: verkeerde prins op huwelijkskopje

Oeps: verkeerde prins op huwelijkskopje


Kate Middleton en haar toekomstige... schoonbroer.


De marketing rond het nakende Britse koninklijk huwelijk draait op volle toeren. Een Chinees bedrijf wilde ook wel een graantje meepikken door een porseleinen kopje op de markt te brengen. Daarop prijken Kate Middleton en haar toekomstige... schoonbroer prins Harry.

Op de achterkant staat volgende boodschap te lezen: "Het sprookjeshuwelijk van de eeuw. 29 april 2011". Een blunder of een marketingstunt? Feit is dat het kopje van de Chinese bedrijf Guandong Enterprises - mét de verkeerde prins - te koop is voor £9,99, exclusief verzendingskosten.

Aarzel niet
"Vervaardigd in het fijnste porselein met een prachtige afbeelding van het gelukkige koppel om dit grote moment in de geschiedenis te herdenken", luidt het nog op de site van het bedrijf. "Aarzel niet want u zou wel eens ontgoocheld kunnen zijn wanneer de voorraad is uitgeput".

Zonder toestemming
De kleine lettertjes geven ook te kennen dat dit product werd vervaardigd zonder de toestemming van prins William, Kate Middleton of enig ander lid van de Britse koninklijke familie. Het is maar dat u het weet.



» Reageer (0)
16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piepklein schildpadje danst op 'walks like an Egyptian'

Piepklein schildpadje danst op 'walks like an Egyptian'

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Woodland Park Zoo in het Amerikaanse Seattle heeft een wel erg bijzondere bewoner.

Een Egyptische schildpadje, dat twee weken geleden werd geboren, 'danst' op 'Walk like an Egyptian', de bekende hit van de Bangles.

Met het filmpje wil de zoo meer aandacht vestigen op de bedreiging van het voorbestaan van deze schildpadsoorten onder meer door illegale handel.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft gemiddeld 17 paar schoenen in haar kast


Vrouw heeft gemiddeld 17 paar schoenen in haar kast



De gemiddelde Amerikaanse vrouw heeft 17 paar schoenen in haar kleerkast staan, dat cijfer daalde van 19 vier jaar geleden. Ze draagt er echter slechts drie paar regelmatig van, dat blijkt uit een recente enquête.


Meer dan de helft van de vrouwen heeft meer dan 10 paar schoenen, 13 procent heeft er 30 paar, hier worden sportschoenen niet bij gerekend. Een dame koopt jaarlijks gemiddeld drie nieuwe paren en geeft er telkens 35 euro aan uit. 31 procent spendeert meer dan 71 euro. "Schoenen geven je instant een sexier gevoel en ze doen je kont niet groter lijken, misschien is dat de reden waarom we ondanks de crisis we dit blijven kopen", aldus Lisa Lee Freeman, de hoofdredactrice van het magazine ShopSmart dat het onderzoek liet uitvoeren.


Bijna 19 procent van de dames gaat op schoenenjacht om zichzelf op te beuren. 14 procent verstopt minstens een paar voor haar partner, 28 procent vindt dit een belangrijk onderdeel van haar outfit, ze denkt dagelijks uitvoerig na over de selectie. De helft kijkt naar het schoeisel dat anderen dragen.


39 procent van de vrouwen draagt het liefst platte schoenen voor elke dag, 8 procent draagt regelmatig hakken van meer dan 6 cm. 46 procent kocht al een lelijk paar voor het comfort, maar 60 procent is bereid pijn te lijden voor de mode. 61 procent neemt een tweede paar mee op een avondje uit als voorzorgsmaatregel voor pijnlijke voeten. 35 procent liet een avond verpesten door een oncomfortabel paar schoenen. 24 procent viel al door slechte schoeisel.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Kai-Mook krijgt tempel in Planckendael


Kai-Mook krijgt tempel in Planckendael


http://img845.imageshack.us/img845/7781/kaimook.jpg


De Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen (KMDA) heeft woensdag de plannen voorgesteld voor het nieuwe olifantenverblijf in Planckendael. Kai-Mook en zijn familie nemen nog voor de zomer van 2012 hun intrek in een groot verblijf met onder meer een Indische tempel. Met het verblijf wil Planckendael zich inzetten voor de conservatie van de bedreigde diersoort.

Het binnenverblijf wordt bijna zo groot als het binnen- en buitenverblijf van de olifanten in de Zoo van Antwerpen nu. Daarnaast komt er een buitenverblijf van 12.000 m².
Voorbeeld

"Het verblijf zal als voorbeeld dienen in Europa. Het gaat om een combinatie van variatie in ondergrond en een binnen- en buitenverblijf met bijbehorend zwembad, trainingsbox en zandstal. De olifanten kunnen genieten van een leem-, stof- en slijkbad", aldus woordvoerster Ilse Segers.

Dankzij de realisatie kan het dierenpark volop meestappen in het internationale kweekprogramma van de Indische olifant. Er is genoeg plaats om de kudde uit te breiden van de huidige vijf naar veertien dieren. Planckendael hoopt dat in 2014 de eerste jonge olifantjes zullen worden geboren.
Stukje Zuid-India

Eerder zamelde de KMDA met de geboorte van Kai-Mook meer dan 300.000 euro in voor de olifanten in India. Het perk krijgt ook het uitzicht van een stukje Zuid-India. "Op een speelse manier brengen we de situatie van de bedreigde Aziatische olifant tot leven in een fantastisch verblijf voor mens en dier", aldus nog Segers.

Planckendael zal verder veel aandacht besteden aan een avontuurlijke beleving voor de bezoeker, met onder meer een authentiek dorpje, rijstvelden en een uitkijktoren. De KMDA investeert 12,5 miljoen euro, waarvan Toerisme Vlaanderen 5,7 miljoen voor zijn rekening neemt. (br.vandaag.be)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tokio moet nog even wachten op nieuwe panda's


Tokio moet nog even wachten op nieuwe panda's


http://img135.imageshack.us/img135/1511/pandasl.jpg



Een dierentuin in Tokio heeft besloten de twee opvolgers van de wereldberoemde panda Ling Ling nog niet aan het publiek te tonen. De dierentuin besloot dat wegens zware naschokken na de aardbeving van vorige week. Dat meldt het Japanse persbureau Kyodo.

Het publiek zou op 22 maart voor het eerst kennis kunnen maken met de beren, maar de dierentuin zal vanaf morgen voorlopig gesloten zijn. De twee beren zijn de eerste panda's van de dierentuin sinds de dood van Ling Ling in april 2008. Het mannetje RiRi en vrouwtje Shin Shin arriveerden op 21 februari in Japan.

De komst van de twee panda's zou samengaan met de herdenking van de dood van Ling Ling. De reuzenpanda was een gift van China aan Japan en stond zijn hele leven symbool voor de vriendschap tussen de twee landen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Novemberkinderen leven langer


Novemberkinderen leven langer



Uitgerekend mensen die in de sombere novembermaand werden geboren, worden ouder dan anderen. Dat blijkt uit Duits onderzoek waarbij maar liefst 6 miljoen gegevens werden vergeleken. Een verklaring voor het fenomeen hebben de onderzoekers nog niet.

Een vrouw die in november is geboren leeft gemiddeld 7,3 maanden langer dan een vrouw die in mei ter wereld kwam. Bij mannen is het verschil zelfs groter: 11,7 maanden, zo berekende de universiteit van Greifswald op basis van statistieken van 6 miljoen Duitse overlijdens. Het onderzoek spitste zich toe op mensen die tussen 1992 en 2007 aan een hart-of bloedvatenaandoening stierven.
 
Opvallend: vanaf mei steeg de levensverwachting maand na maand, om in november een piek te bereiken. Nadien was er weer een afname. Er waren ook geen verschillen tussen bijvoorbeeld het oosten of westen van het land of tussen landelijke gebieden en grootsteden.
 
Een verklaring hebben de onderzoekers niet, maar vermoed wordt dat al de eerste ervaringen in de baarmoeder een effect hebben op het verdere leven, meer bepaald op de kans op hart- en vaataandoeningen.
 
De resultaten van de studie werden gepubliceerd in het 'Journal of the American College of Cardiology'.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DrugLijn voert als eerste infolijn Skype in

DrugLijn voert als eerste infolijn Skype in



De DrugLijn, de telefoonlijn voor vragen over drank, drugs, pillen en gokken, heeft als eerste infolijn een Skype-service ingevoerd als gratis online alternatief voor het klassieke telefoongesprek en e-mail.

Het initiatief ontstond bij het VAD, de Vereniging voor Alcohol- en Andere Drugproblemen. De DrugLijn merkte dat bellers hen soms contacteerden terwijl ze informatie op de website aan het bekijken waren. "Zo ontstond het idee om hen de mogelijkheid te bieden om meteen ook een online gesprek te voeren", aldus Tom Evenepoel, coördinator van de DrugLijn.
 
Het project startte in september intern om eventuele kinderziekten nog weg te kunnen filteren. Recent werd het ook naar de buitenwereld bekendgemaakt. Sinds de invoering werden al een beperkt aantal oproepen ontvangen, ongeveer één à twee per week. In totaal gaat het om een twintigtal skypegesprekken.
 
Laagdrempelig
Van de webcammogelijkheid wordt omwille van anonimiteitsredenen geen gebruik gemaakt. Skype is ook niet geschikt voor noodoproepen. "Maar voor ons maakt het weinig uit of men een gesprek via een telefoonlijn of via het internet voert. Skypen is gratis en sluit zo aan bij de laagdrempeligheid die we nastreven", aldus Evenepoel. 
 
Skypen kan van maandag tot vrijdag, telkens van 18 tot 20 uur. Meer info op www.druglijn.be.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongens krijgen vier keer meer straf

Jongens krijgen vier keer meer straf



4 op 5 gestrafte leerlingen zijn jongens, zo blijkt uit een Frans onderzoek. De vraag blijft of dergelijke straffen iets uithalen en/of deze het stereotype jongensgedrag niet nog meer versterken?


80 procent van de straffen worden aan jongens uitgedeeld. Een Frans rapport 'la Fabrique des garçons', geeft aan dat deze straffen het gewenste resultaat niet bezorgen.


Jongens zijn vaak rebellen op school. Al langer is geweten dat ze minder ijverig zijn dan de meisjes in de klas. Niet alleen moeten ze vaker hun jaar overdoen, ook met disciplineregels hebben ze het moeilijker. Bovendien moeten ze sneller een jaartje blijven zitten.






Volgens onderzoeker Sylvie Ayral missen de jongensstraffen het gewenste effect maar versterken ze net het viriele en stereotiepe jongensgedrag. De extra taken en straffen motiveren de jongens niet om het anders aan te pakken. Integendeel, er ontstaat nog minder zin om hun best te doen. Bovendien ontstaat er een extreme mannelijkheid tegenover de straf. De straf wordt bijna als een trofee aanzien. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!