Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40.000 euro bewaking voor een dagje waterpret in Hofstade

40.000 euro bewaking voor een dagje waterpret in Hofstade



De stralende zon deed gisterennamiddag de vrees voor rellen weer oplaaien rond de zwemvijver in Hofstade, het Bloso-domein waar tijdens het paasweekend zware vechtpartijen uitbraken. Een zestigtal veiligheidsmensen stonden paraat. Kostprijs: 40.000 euro. Dat staat vandaag in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Vijftien Bloso-medewerkers, waaronder stewards op het strand en een handvol boswachters, houden een oogje in het zeil. Daarnaast lopen een viertal veiligheidsagenten van een bewakingsfirma rond, en houden 20 agenten zich paraat. Discreet, om niemand te provoceren.
 
Nog eens 20 agenten houden zich in de buurt klaar om indien nodig aan te treden. Alleen vier agenten te paard lieten zich zaterdag af en toe zien. "We kunnen niet anders", zegt burgemeester Bart Coopman (CD&V). "Op gewone dagen zijn er vier agenten aanwezig, maar die kunnen rellen zoals die op paasmaandag niet de baas. Daarom zetten we bij mooi weer de grote middelen in."
 
"Onze korpschef schat dat de kosten jaarlijks tot één miljoen euro oplopen", zegt Coopman. "Per dag kost dit tot 40.000 euro. Gelukkig komt dit niet alleen op rekening van de gemeente".

De grote toeloop bleef gisteren uit, net als de gevreesde rellen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag



http://img208.imageshack.us/img208/6418/moederdag.jpg


vandaag 8 mei
denk ik speciaal
aan alle moeders
jong of oud
levend of dood
ze vormen in deze wereld
een stevige band
 
hand in hand
hart in hart
ze verdienen allen
een bloempje zeer apart
al was het maar één bloem
het is het symbool
dat men aan hen denkt
 
ik stuur daarom
virtueel aan ieder een bloem
of een tuiltje in de mooiste kleuren
om hun hart op te beuren
fijne moederdag aan iedereen


Lief moeke ik mis U nog elke dag




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ana Belén - Pequeño vals vienés

Ana Belén  - Pequeño vals vienés

Klik op de foto om haar te beluisteren






María del Pilar Cuesta Acosta, beter bekend als Ana Belén, (Madrid, 27 mei 1951) is een Spaanse zangeres en actrice.

Ana Belén werd geboren als María del Pilar Cuesta Acosta in de Madrileense calle del Oso (Berenstraat) in de wijk Lavapiés. 's Zomers bracht ze haar jeugd door in Cabezuela, nabij Segovia, een dorp waar haar vader en grootmoeder vandaan kwamen. Daar acteerde ze voor het eerst en trad ze ook voor het eerst op voor een groot publiek. Op haar 10e nam ze deel aan een concours voor Radio España, waar ze Todo vale zong. Ze won dat jaar niet, maar het jaar daarop wel met het liedje La flor de la canela.

Na zanglessen genomen te hebben, begon ze op haar 15e te werken voor Radio Madrid waar ze Rocío Dúrcal verving. Ze werd steeds belangrijker bij publieke optredens en was een kindsterretje, net als anderen van die tijd.

Haar eerste optreden op het witte doek was in de film Zampo y yo, onder regie van Luis Lucia Mingarro. De film werd geen succes. Later speelde ze onder andere in het stuk Numancia van Cervantes.



» Reageer (0)
07-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland momenteel warmste gebied in Europa

Nederland momenteel warmste gebied in Europa




Zaterdag rond 13.00 uur was Nederland de warmste plek van Europa. Dat heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad (AD).
 
Volgens een woordvoerster van het meteorologisch instituut zijn de Benelux en een gebied daaromheen de warmste streek van Europa. In dat gebied heeft Nederland tot nu toe de hoogste temperaturen. Het KNMI verwacht zaterdag temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch koppel doodgestenigd omdat ze met elkaar trouwden

Indisch koppel doodgestenigd omdat ze met elkaar trouwden



In het noorden van India zijn acht mensen gearresteerd nadat ze een pas gehuwd stel hadden gestenigd. Het gaat om een eremoord, heeft de politie vandaag meegedeeld. Bruid en bruidegom behoorden namelijk tot verschillende kasten.


Rajiv Verma en Renu Pal waren 20 jaar oud en verliefd op elkaar. Maar omdat ze tot verschillende kasten behoorden, hadden ze van hun ouders geen toestemming gekregen om te trouwen.
 

Het paar liep zondag weg uit het Indische dorp Nagla Khuru, in de deelstaat Uttar Pradesh. Een dag later kwamen ze gehuwd terug. Een menigte onder leiding van de familie van de bruid wachtte hen op en stenigde hen tot de dood.
 

De politie arresteerde acht lieden die met de "eremoord" te maken hebben, zei Brij Lal, een woordvoerder van de politie in Uttar Pradesh. "Het is schandalig dat zelfs in een sociaal, educatief en economisch ontwikkelde omgeving mensen teruggrijpen naar verhalen over kasten en verouderde sociale normen, om twee jonge mensen te verhinderen elkaar lief te hebben."
 

In maart vroeg het Indiase Hooggerechtshof aan de deelstaatregeringen om de eremoorden "meedogenloos" uit te roeien. Het merendeel van de moorden is het werk van de familie van jonge mensen die trouwen, ondanks de verschillende kasten waartoe ze behoren. De families menen dat dergelijke huwelijksverbonden hun reputatie bezoedelen.
 

Er bestaan geen officiële cijfers over dergelijke eremoorden, maar een onafhankelijke studie in 2010 becijfert het aantal op 900 moorden per jaar alleen al in drie noordelijke deelstaten: Haryana, Punjab en Uttar Pradesh.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer studenten krijgen leefloon in België

Steeds meer studenten krijgen leefloon in België





Het aantal studenten dat een leefloon krijgt, blijft stijgen. In 2010 waren het er al 16.840. Dat blijkt uit cijfers van Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Philippe Courard (PS), die een studie bestelde om de oorzaken van het probleem te achterhalen.

Het aantal leefloongerechtigde studenten steeg van 15.978 in 2009 naar 16.840 in 2010. Twee jaar voordien, in 2008, waren er 14.776 die een leefloon trokken. "De cijfers voor de eerste maanden van 2011 zijn nog onvolledig, maar niets laat vermoeden dat die gaan dalen", aldus Annemie Voets, directeur-generaal Algemene Diensten van de POD Maatschappelijke Integratie.
 
De cijfers zijn al sinds 1999 stijgende, in 2002 vroeg minder dan een kwart (3.656) van het het huidige aantal een leefloon.
 
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgt het meeste aantal studenten een leefloon, gevolgd door de provincies Henegouwen en Luik. Het meeste aantal studenten dat een leefloon krijgt in Vlaanderen, woont in de provincie Oost-Vlaanderen.
 
Het leefloon dat studenten ontvangen, stemt overeen met dat van een alleenstaande, studiebeurzen en andere financiële steunmechanismen worden wel in mindering gebracht.
 
Over de oorzaak van het probleem bestaat er nog geen zekerheid. "We stellen we een toename van het aantal leefloners vast in het algemeen, dus ook van ouders. Ook een toename van het aantal echtscheidingen zou een factor kunnen zijn", zegt Voets. Staatssecretaris Philippe Courard bestelde een studie rond de problematiek, waarvan de resultaten eind van het jaar verwacht worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Om haar te beluisteren druk op de foto







Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.

Na een enorm populaire periode volgde stilte rondom Natalie. In 2001 kwam haar tweede cd uit. De cd droeg de titel White lilies island. In totaal bevatte het album drie singles, waarvan er slechts een in de Verenigde Staten uitgebracht werd. De eerste single heette That Day en werd niet in de VS uitgebracht. "That Day" bereikte de elfde plaats in de Engelse hitparade. De grootste hit van het album was Wrong Impression. Dit nummer bereikte in Groot Brittannië de tiende positie in de hitparade en bereikt tevens de 64ste plaats op de Billboard 100 in de Verenigde Staten, waar het de eerste single van het album was. De laatste single Beauty on The Fire haalde de Britse top 20 niet en kwam niet voorbij de 26ste plaats. Het nummer haalde in geen enkele belangrijke hitlijst een opmerkelijke positie. In totaal is "White Lilies Island" tussen de 1.5 en de 2.0 miljoen keer verkocht. Ondanks de relatief matige verkoopcijfers kreeg het album enkele positieve professionele recensies mee.

In het daaropvolgende jaar waagde ze zich voor het eerst aan acteerwerk op het witte doek, door een rol aan te nemen in Rowan Atkinsons film Johnny English - een knipoog naar de traditionele James Bond-film, ook naast acteur John Malkovich.

Natalie's derde cd Counting Down the Days kwam in 2005 uit, dit album bereikte de eerste plaats in de Britse album-verkoop, zij het slechts voor een week. De eerste single van het album was het midtempo lied Shiver. "Shiver" was een groot succes op de radio en behaalde de achtste positie in de Britse hitparade. Naar schatting heeft de single 0.5 miljoen exemplaren verkocht. Het titelnummer was de tweede single, en was een minder groot succes dan "Shiver". Het nummer haalde nergens ter wereld de top 20. Ook de verkoopcijfers van het album vielen uiteindelijk tegen. Er zijn ongeveer 0.8 miljoen exemplaren van het album verkocht. Naast relatief matige verkoopcijfers kreeg het album kritiek te verwerken voor het feit dat Natalie terugkeerde naar haar oorspronkelijke pop geluid, terwijl "White Lilies Island" juist een bewuste poging leek om dit popgeluid af te weren.

Op 31 december 2003 trouwde Natalie met Daniel Johns, de leadzanger van de Australische band Silverchair. Op 4 januari 2008 maakten Natalie en Daniel in een officieel statement bekend dat ze na 4 jaar huwelijk uit elkaar gaan. De belangrijkste reden is dat ze door hun wederzijdse carrières in verschillende delen van de wereld verbleven (Natalie voornamelijk in Engeland, Daniel voornamelijk in Australië) en daardoor uit elkaar waren gegroeid.

Na een album in 2007, getiteld: Glorious: The Singles 1997-2007, met al haar 9 singles tot dan toe en enkele nieuwe nummers, eindigde Natalie's platendeal. Ze had namelijk getekend voor vier albums. In oktober van dit jaar komt een nieuwe cd van Natalie uit, onder haar eigen label. Deze cd is door haar officiële website bevestigd en zal Come to life heten. De eerste single van het album heet Want en is mede geschreven door Chris Martin, de zanger van Coldplay. Ook de nummers "Lukas" en "Fun" zijn mede door Chris Martin geschreven. Het is niet geheel duidelijk over welke van deze drie nummer Chris Martin het had toen hij het "zijn beste nummer ooit geschreven" noemde, maar de bewering wekte wel veel interesse bij Coldplay fans. Diverse andere nummers die van het album waren gelekt gaan zo ver terug als 2007, waarbij een volledig instrumentele en een gedeeltelijke studio demo van "Scars" op internet beland was. Ook het openingsnummer "My God" en het nummer "Apologize" waren op internet te beluisteren. De laatst genoemde track zal niet op het officiële album te vinden zijn en de andere nummers kregen een remix. Een videoclip van het nummer Wild About it, het slotnummer van het album, is uitgebracht als voorproefje van het album. Deze videoclip, met audio, is op haar officiële website te bezichtigen. Voor zover bekend is dit geen single van het album.





» Reageer (0)
06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's willen ook verrassend geschenk van partner

Mama's willen ook verrassend geschenk van partner



Iets meer dan de helft van de moeders wil een origineel en verrassend geschenk ontvangen op Moederdag. Maar ondanks de vraag naar originaliteit blijven ook de vaste klassiekers scoren, dat heeft het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vandaag meegedeeld. Ook blijkt lingerie het goed te doen, meldt Unizo.


Zondag 8 mei worden mama's naar jaarlijkse gewoonte gehuldigd. Het NSZ ging daarom luisteren bij 200 moeders, 200 mannen die hun partner of moeder met een cadeau verrassen en 248 handelaars. Daaruit blijkt dat 52 procent van de vrouwen een origineel en verrassend moederdagsgeschenk wil krijgen.


De bevraagde moeders verwachten niet alleen van hun kinderen, maar ook van hun echtgenoten een creatief geschenk. "Liefst dus geen bloemen, huishoudspullen of juwelen voor deze moeders. Toch worden net deze items door hun partner het meest gekocht", constateerde het NSZ. Bloemen (54 procent) en een restaurantbezoek (30 procent) blijven de onbetwiste cadeautoppers, gevolgd door kleding, juwelen en parfum (16 procent), huishoudapparaten (15 procent) en cultuurproducten (9 procent).


Mannen krijgen graag een klassiek geschenk, zoals een das of een boek, op Vaderdag. "Zij gaan er vanuit dat vrouwlief ook graag zo'n klassieker ontvangt", legt het NSZ uit. Een opvallende trend dit jaar is wel dat er meer ontbijt- en picknickmanden worden besteld. Vrijetijdsketen Fun stelde vast dat kookboeken de absolute nummer één zijn voor Moederdag, net zoals boekenbonnen. De online mediashop eci.be deed dezelfde vaststelling. De kookboeken van Jeroen Meus en Piet Huysentruyt vliegen daar over de virtuele toonbank.


Unie voor Zelfstandige Ondernemers (Unizo) merkt ook dat de verkoop van lingerie en kledij sterk is gestegen door Moederdag. Het gaat hier om een duidelijke meeromzet van 20 procent, zegt de organisatie vandaag na een rondvraag bij haar leden in de week voor Moederdag. Volgens Dirk Verwilghen van de federatie voor lingeriespeciaalzaken kopen vooral jongeren lingerie. "Veel lingeriezaken beschikken via de computer over de naam en maten van de vrouw in kwestie, waardoor het vinden van de juiste maat makkelijker is", klinkt het.


Ook voor de zelfstandige moderetail is Moederdag een topperiode. Vrouwen kopen ofwel nieuwe kledij voor het feestje op moederdag zelf, of ze krijgen nieuwe kledij als geschenk, luidt het. En ook de omzet in de bloemensector stijgt in deze periode. "De drie dagen voor Moederdag brengen evenveel op als een gewone maandomzet", aldus Marijke Walbers, secretaris van de Koninklijke Unie van de hedendaagse floristen van België.


"Een typisch last minute geschenk is een bon voor de sauna", vertelt Els Verfaille, secretaris van de Sauna Vereniging België (SVB), dan weer. "De omzet stijgt ook duidelijk, maar een piekmoment zoals bij Valentijn is het niet."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koptelefoon kan je gedachten lezen en omzetten in woorden

Koptelefoon kan je gedachten lezen en omzetten in woorden



"Neen, effe niet aan seks denken nu", zie de jongen op de foto bijna denken. Een groep studenten van de Australische universiteit van Canberra heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat onze gedachten kan lezen én meteen vertalen in woorden op een computerscherm.

De zogenaamde 'Brain Speller' bestaat uit een koptelefoon die signalen van de hersenen ontvangt via electroden die aan de schedel worden aangebracht. Een softwareprogramma zet die signalen om in woorden. Zo kunnen patiënten die verlamd zijn, hersenschade opliepen of aan dementie lijden toch communiceren.

"We deden wat onderzoek en ontdekten dat de statistieken van mensen die niet op een gewone manier kunnen communiceren enorm waren in Australië en in de rest van de wereld", zegt projectleider Paul Du aan news.com.au. "We zijn verheugd dat we verbeelding en technologie hebben kunnen combineren tot een product dat levensomstandigheden van velen kan verbeteren en echt hulp kan bieden aan een probleem waar heel veel mensen mee kampen."

Het team van Du kreeg voor hun uitvinding de titel van 'Team Australia' tijdens de nationale finale van Microsoft's Imagine Cup 2011, die gisteren plaatsvond in Sydney. Daardoor kan de ploeg ook meedoen aan de wereldfinale in New York in juli, waar 400 studenten meedingen uit de hele wereld. Allen hebben ze de technologie vooruit geholpen in de strijd tegen ziektes, armoede en kindersterfte. De winnaar krijgt 25.000 dollar baar geld om in de uitvinding te pompen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droogte kan nog maanden duren

Droogte kan nog maanden duren


http://img220.imageshack.us/img220/4364/watervr.jpg



De anticyclonale situatie, die al sinds januari Centraal- en West-Europa weerkundig beïnvloedt en droogte veroorzaakt, kan nog "enkele weken" en zelfs "enkele maanden" duren. Dat zegt de meteorologische organisatie van de Verenigde Naties (WMO).
 
"De reden van deze lange aanhoudende periode van droogte is een zeer persistent hogedrukfront boven West- en Centraal-Europa", zegt de WMO. "Deze situatie is zeer stabiel en kan nog enkele weken of zelfs meerdere maanden aanhouden".
 
Van februari tot april kende een groot deel van Europa een "aanzienlijk deficit aan neerslag". In die drie maanden bedroeg de neerslag 40 tot 80 procent van het gemiddelde tussen 1951 en 2000. In sommige delen van Centraal-Europa was dat minder dan 40 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweetvoeten trekken malariamug aan

Zweetvoeten trekken malariamug aan




Zweetvoeten zijn aanlokkelijk voor malariamuggen. Dat blijkt uit onderzoek van Remco Suer aan de Wageningen Universiteit. De vrouwtjes gebruiken de voetgeur om de laatste meters naar hun doel te vinden, aldus de Nederlandse universiteit vandaag.


Een malariamug kan van tientallen meters afstand mensen opsporen via de koolstofdioxide in de lucht die wij uitademen. Op weg naar het doelwit laat de mug zich in de laatste meters echter leiden door de geur van bacteriën die op de huid van de voet leven. Die zweetgeur is voor de mug zelfs sterker dan de CO2.


Het onderzoek verklaart waarom muggen niet rond de mond steken, maar vaak bij de enkels en voeten. De Wageningse wetenschapper ziet mogelijkheden het zoekgedrag van de malariamug te verstoren en zo de verspreiding van malaria tegen te gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kameel slikt veearts in

Kameel slikt veearts in





Deze foto won de eerste prijs in een internationale wedstrijd in het kader van het Internationale Jaar van de Veearts. Het merkwaardige beeld werd genomen in de Verenigde Ermiraten en toont een team van dierenartsen dat de tenen van een kameel gaat verzorgen. Hiervoor moet het dier verdoofd worden en dat blijkt geen eenvoudige klus.

Maar niets is wat het lijkt. Het lijkt alleen maar alsof de vrouwelijke dierenarts opgeslokt wordt door het woestijnschip. In werkelijkheid verbergt de kameel haar hoofd op het moment dat de foto werd genomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luidste kat spint zo hard als een stofzuiger

Luidste kat spint zo hard als een stofzuiger

Klik op de foto om het filmpje te bekijken







De Britse kat Smokey spint net zo luid als een stofzuiger. Met deze gave heeft de 12-jarige kat een wereldrecord behaald. Guinness World Records maakte dit vandaag bekend.

Het dier produceert 67,7 decibel tijdens het spinnen en is daarmee officieel de hardst spinnende kat ter wereld. Als het aantal decibel wordt vergeleken met een grasmaaier die 90 decibel produceert of een rockconcert met 120 decibel, wordt duidelijk waar het baasje van de kat elke dag mee te maken heeft.

Smokey is echter niks in vergelijking met de blauwe vinvissen, die zo'n 188 decibel kunnen produceren. Zijn zijn daarmee volgens Guinness de luidste dieren op aarde.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stan van Samang - Scars

Stan van Samang - Scars

Klik op de foto om hem te beluisteren






Stan Van Samang (Wijgmaal  (bij Leuven), 19 maart 1979) is een Vlaamse acteur en zanger.


Stan volgde een opleiding kleinkunst op Studio Herman Teirlinck. Hij maakte deze niet af, maar belandde toch in het acteursvak.

Zijn bekendste rol is die van Kevin De Kesel die hij sinds 2001 vertolkt in 'Wittekerke' waarin hij ook zanger wordt.

Hij deed audities voor de film 'Falling' maar hij werd hier niet voor aangenomen. Zijn gegevens belandden in een castingboek en daar hebben de makers van 'Wittekerke' hem uitgepikt. Zijn personage in de soapserie kwam toe als een moeilijke puber in het kustdorpje, nu staat hij vooral bekend als de macho politieagent die het altijd goed bedoelt, maar waar het altijd fout mee afloopt. Voor deze serie mocht hij vanaf 2007 ook de begin generiek inzingen. Stan speelde ook gastrollen in 'Flikken', 'Sedes en Belli' en 'Rupel'. In het theater speelde hij drie seizoenen mee in de Vlaamse bewerking van 'Trainspotting'.

Hij speelde in zijn jonge jaren ook in de groep The Unauthenticated, met die groep stond hij in 1999 op Marktrock met een medestudent van Studio Herman Teirlinck. Stan werkte een tijdje als arbeider.

In juni 2006 was hij bezig met de opnames van de Belgische film Windkracht 10: Koksijde Rescue, die eind 2006 in de bioscoopzalen verscheen. Hij kondigde aan dat hij de serie Wittekerke zal verlaten in de loop van 2007 (ondertussen zijn de opnames van de gehele reeks definitief stopgezet) om te gaan acteren in 'Vermist', de nieuwste film (en serie voor VT4) van Jan Verheyen waarin hij Steve, de computerkenner speelt.

De jonge acteur werd de winnaar van Steracteur Sterartiest op één. Dankzij deze wedstrijd kreeg hij 25 000 euro voor Het Balanske (een centrum in Tielt-Winge dat activiteiten organiseert voor personen met een handicap en hun gezin). Door zijn succes in deze wedstrijd kon Van Samang op vrijdag 30 maart 2007 een platencontract voor 1 CD tekenen bij EMI Group. Het zou een Engelstalige plaat met pop-rock-nummers worden.

Een ander goed doel (naast Het Balanske) waarvoor hij zich inzette is Kom op tegen Kanker. Voor deze actie moedigde hij vrouwen boven de 50 aan om een borstonderzoek te laten doen. Als dank is de acteur volledig uit de kleren gaan onder het motto van de actie, "Laat wat zien".

Stan en Roel Vanderstukken zijn in de lente en zomer van 2007 samen op tour geweest, onder begeleiding van een live band. Stan's eigen muzikale voorkeur gaat uit naar o.a. Luka Bloom en Sting. Ook bereikte hij met zijn nummer 'Scars' de eerste plaats van de Ultratop 50. Zijn nieuwe single heet 'Siren'. Op 23 november 2007 verscheen zijn eerste album 'Welcome Home'.

In 2009 had hij ook een gastrol in de telenovelle David als Steven Verhoett, in 2010 in Zone Stad als Mario en in Dag & Nacht: Hotel Eburon als Guillaume. Ook is hij in 2010 één van de deelnemers aan het programma 71° Noord.




» Reageer (0)
05-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koala's redden kan door simpelweg bomen te planten

Koala's redden kan door simpelweg bomen te planten

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Hoewel koala's tot op heden nog geen bedreigde diersoort zijn, wordt de populatie jaar na jaar wel kleiner. Vooral in de staat New South Wales - waar de miljoenenstad Sydney ligt - is de situatie bijzonder ernstig. Maar nu hebben wetenschappers een wel heel bijzondere ontdekking gedaan.


Er is in heel de staat New South Wales één stadje waarin de koalapopulatie groeit: Gunnedah - vijfduizend vierkante meter groot, twaalfduizend inwoners. En het is in dat godvergeten gat dat de sleutel kan liggen tot de redding van de schattige buidelbeertjes.


In het begin van de twintigste eeuw betekende de jacht op de koala's bijna het einde van de diersoort. Toen dat in 1927 verboden werd, lagen de volgende bedreigingen al op de loer: ontbossing, ziektes en bosbranden. Het is bijna wonderbaarlijk dat er momenteel nog koala's in het wild leven.


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/6/1/9/media_l_4167789.jpg?20110504154145


In Gunnedah werd er in het begin van de jaren negentig een grote campagne gestart om eucalyptusbomen te planten. Dat heeft dus blijkbaar een goede invloed gehad op de koala's, want sindsdien groeit de populatie er weer flink aan. Dat is bijzonder, omdat tot nu toe altijd gedacht werd dat koala's enkel oude eucalyptusbomen wilden. De jonge bomen van Gunnedah bewijzen het tegendeel, en dat schept perspectieven.


Koalawetenschapper Mathew Crowther legt uit: "We waren bijzonder geïnteresseerd in de situatie in Gunnedah, de enige plaats waar de koala's het goed doen. We willen die kennis gebruiken in de rest van het land. Het feit dat koala's bomen verkiezen die geplant zijn in de jaren negentig is echt een grote openbaring voor ons." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Absint weer legaal in Frankrijk

Absint weer legaal in Frankrijk


http://img696.imageshack.us/img696/3084/absint.jpg



'De Groene Fee' kan weer vrijelijk en legaal onder haar oorspronkelijke naam 'absint' (absinthe in het Frans) over de toonbank gaan in Frankrijk. Dat het straffe goedje vorige eeuw sinds 1915 lang verboden was - ook in andere Europese landen - heeft te maken met de kwalijke krachten die werden toegedicht aan het ingrediënt thujon. De Nederlandse schilder Vincent van Gogh zou er niet enkel zijn gele periode aan te danken hebben, maar ook het afsnijden van zijn oor.

Het zwaar alcoholische spul - tot meer dan 70 procent, vandáár dus waarschijnlijk de vermeende hallucinogene werking - mocht in Frankrijk de laatste jaren wel verkocht worden, maar dan onder een andere naam dan 'absint'. Midden april stemde de Franse regering dan om ook die ban op te heffen, zoals dat eerder al in 1988 in de rest van de Europese Unie gebeurde.

De huidige absint is wel niet te vergelijken met die uit vroegere tijden, toen artiesten als Oscar Wilde, Ernest Hemmingway, Charles Baudelaire, Paul Verlaine, Guy de Maupassant en Edouard Manet. Nu gelden duidelijke regels. Zo mag er maximaal 10 mg thujon per kg (of 35 mg voor de bitters) in verwerkt worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfmoordlijn overstelpt na zelfdoding 12-jarige jongen

Zelfmoordlijn overstelpt na zelfdoding 12-jarige jongen


http://img195.imageshack.us/img195/7756/zelfmoordlijn.jpg


De website van de Zelfmoordlijn telde de voorbije dagen 70 procent meer bezoekers dan op gewone dagen, met name 460 per dag in plaats van 250. Vermoed wordt dat die toename te maken heeft met het geval van een 12-jarige jongen die vorige week uit het leven stapte. Dat raakte vandaag bekend tijdens een persconferentie van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen (CD&V).


Vorige week maakte een 12-jarige jongen uit Tienen een einde aan zijn leven omdat hij de echtscheiding van zijn ouders niet kon verwerken. Naar aanleiding van die tragische gebeurtenissen, organiseerde Vlaams welzijnsminister Vandeurzen een persconferentie waarin hij de rol van de Centra voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) in scheidingsgevallen in de kijker wilde zetten.
 

Die CAW's behandelen allerlei welzijnsvragen en -problemen en krijgen steeds vaker te maken met (v)echtscheidingen. Het werk dat de CAW's rond scheidingen kunnen verrichten is volgens minister Vandeurzen bijzonder nuttig, maar te vaak nog onvoldoende bekend.
Wat scheidingen betreft, bieden CAW's volgens Vandeurzen een "geïntegreerde aanpak". Zo komen bij de CAW-hulpverlening alle aspecten van een scheiding aan bod, gaande van startende relatieproblemen tot de financiële en juridische kant van een scheiding. Sommige CAW's bieden zelfs infosessies "leren scheiden" aan.
 

Ook voor jongeren die geconfronteerd worden met een scheiding is een CAW-aanbod voorzien. Om dat aanbod laagdrempelig te houden, wordt gewerkt met jongerenadviescentra (JAC's) waar jongeren bijvoorbeeld kunnen chatten over hun problemen en ervaringen. (belga/tma)

Meer info: www.caw.be en www.zelfmoordlijn.be



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge weer zorgt deze zomer wellicht voor minder muggen

Droge weer zorgt deze zomer wellicht voor minder muggen



Als het droge weer verder aanhoudt, dan krijgen we deze zomer minder muggen. "Er is momenteel veel minder stilstaand water dan andere jaren om eitjes af te zetten, wat essentieel is in de voortplantingscyclus van muggen", aldus professor Patrick Grootaert van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN).

"Het is momenteel geen goed weer voor de voortplanting bij muggen, maar als het nu drie weken regent en de hoge temperaturen blijven aanhouden, dan krijgen we wel grote last", waarschuwt de vliegen- en muggenspecialist meteen. Muggen hebben stilstaand water nodig om hun eitjes af te zetten. Die ontwikkelen zich in dat water tot larven en ontpoppen nadien tot een volwassen mug, vooraleer ze een bloedmaaltijd nuttigen bij hun gastheer.
 
"Aangezien dakgoten, plassen, regentonnen enzovoort uitgedroogd zijn, wordt het zeer moeilijk om eitjes af te zetten. Er zijn natuurlijk altijd muggen die ergens wel water vinden, maar als het warme droge weer nog een tijdje aanhoudt, dan zullen dat er veel minder zijn dan andere jaren."
 
Toch is het warme droge weer niet nadelig voor alle insecten. "Integendeel, er is bijvoorbeeld een activiteit van vlinders die ik in jaren niet meer zag. Het gaat wel om gewone soorten, bijvoorbeeld koolwitjes of oranjetipjes, die momenteel veelvuldig te zien zijn."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste veteraan Eerste Wereldoorlog overleden

Laatste veteraan Eerste Wereldoorlog overleden



De Brit Claude Choules, de laatst gekende veteraan van de Eerste Wereldoorlog, is overleden. Op 110 jaar is Choules woensdagavond rustig ontslapen in een rusthuis nabij Perth, aan de Australische westkust. Claude Choules werd geboren op 3 maart 1901 in Groot-Brittannië. In 1926 week hij uit naar Australië en diende ook daar als militair.

"Hij haatte oorlog", vertelde zijn zoon Adrian in maart ter gelegenheid van de 110de verjaardag van zijn vader. "Hij was niet geïnteresseerd in oorlog. Oorlog was voor hem een verschrikkelijke zaak. Hij bezag dat puur als een opdracht, een manier om geld te verdienen."
 
Choules werd ingeprent zijn Duitse tegenstanders te beschouwen als 'monsters', maar hij kon ze enkel aanzien als jonge mannen, net zoals hij zelf.
 
Claude Choules smokkelde en loog over zijn echte leeftijd toen hij zich als 14-jarige aanmeldde bij de marine. Hij diende onder meer op de 'HMS Impregnable'. In 2009 werd een autobiografie gepubliceerd over zijn leven.
 
Choules was de laatst soldaat van de zowat 70 miljoen soldaten die vochten tijdens W.O. I. De laatst nog levende veteraan is de Brit Florence Green, die diende bij de Royal Air Force maar nooit aan het front vocht. In februari overleed Franck Buckles, de laatste Amerikaanse oudstrijder. Ook hij werd 110 jaar. (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw zoekt 39 dagen naar haar geparkeerde wagen

Vrouw zoekt 39 dagen naar haar geparkeerde wagen



39 dagen duurde de zoektocht van een Duitse naar haar wagen. Ze wist gewoon niet meer waar ze haar Audi A6 geparkeerd had. Toen ook de politie haar wagen niet kon vinden, stapte ze naar lokale kranten en met succes want een lezer belde haar op.

Suzanne ging samen met haar dochtertje en een vriendin op pad. De dames trokken met het meisje naar de show van André Hellers en omdat ze München niet zo goed kende, besloot ze maar om haar vriendin te volgen. Dat lukte prima tot ze in het stadscentrum een babbeltje sloeg met haar dochtertje op de achterbank en zo haar vriendin -die ook met een Audi reed uit het oog verloor- en een andere Audi volgde.

De wagen reed een private parkeergarage in en Susanne volgde. "De parkeergarage telde maar een verdieping en ik parkeerde op een plaats bij de uitrit." Ze stapte uit en merkte dat de chauffeur niet haar vriendin was maar ze moest zich haasten. Ze greep haar dochtertje bij de hand en liep de stad in. "Ik zag niet meteen mijn vriendin maar had geen tijd te verliezen. We wilden niet te laat komen voor de show en liepen door de stad."

Een paar uur later begon de ellende. Ze kon zich niet meer herinneren waar ze haar Audi geparkeerd had. Na een zoektocht besloot ze moedeloos om een taxi naar huis te nemen. Later probeerde ze het opnieuw. Plots wist ze het weer. Ze had haar auto in de buurt van Leonrodplatz geparkeerd. Ze belde op een paar adressen aan en doorzocht parkeergarages maar ze kon haar auto niet vinden. Ze stapte dan maar naar de politie en gaf haar A6 als gestolen op. Susanne kreeg maar geen verlossend telefoontje van de politie en schuimde kroegen af met een foto van haar verdwenen wagen. Maar niemand belde haar op en met het schaamrood op de wangen stapte ze met haar verhaal naar een paar lokale kranten in de Duitse stad. Met succes deze keer want een paar dagen later kreeg ze een telefoontje van Claus Piller. De man wist haar doodleuk te melden dat haar auto al dagen in hun parkeergarage stond, 39 om precies te zijn.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!