Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




10-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sailor - A Glass Of Champagne

Sailor - A Glass Of Champagne

Klik op de foto om hun te beluisteren






Sailor was een Britse muziekgroep met grote successen in de jaren 70.

De geschiedenis van Sailor was in eerste instantie geheel bedacht. Het zou gaan om de voortzetting van de traditie van een zeemanscafé te Parijs, Le Matelot alwaar Josephine Baker zou hebben opgetreden. Er werden allerlei feitjes bij verzonnen om deze glamrockband in de schijnwerpers te krijgen. Dat slaagde in het begin alleen in Nederland waar Traffic Jam eind 1974 een redelijk grote hit werd. Daarna volgden nog enkele anderen. De leden traden steevast op in matrozenpakjes en bespeelden een speciaal voor hen ontworpen muziekinstrument de Nickelodeon, een rek waarin diverse synthesizers aan opgehangen waren. De muziek werd gekenmerkt door het zeer open geluid. De meeste muziek en teksten waren afkomstig van Georg Kajanus. De band had in Phil Picket ook een goede componist zou later blijken bij de Culture Club, maar hij moest zich schikken in het concept van Kajanus.

De eerste singles en elpees waren succesvol door het unieke melancholieke geluid, doch daarna verkochten ze een stuk minder. Dat werd veroorzaakt door een eenzijdige manier van componeren; alles in dienst van hetzelfde thema. Vanwege de grote gelijkenis van de verschillende nummers op de elpee Sailor, zijn deze bijna onderling verwisselbaar. Na vijf albums was de inspiratie kennelijk op. Het eind werd versneld door de opkomst van de punk die weinig moest hebben van deze gemanierde muziek, maar uiteindelijk heeft het eerst succesvolle concept de band ook de das om gedaan.

Na het uiteengaan heeft de band in diverse samenstellingen reünieconcerten gegeven en kwamen dan in het Golden Oldie-circuit terecht. Nieuwe albums verschenen niet meer.



» Reageer (0)
09-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste tieners overschatten hun latere loon

Meeste tieners overschatten hun latere loon



Tieners schatten hun latere inkomens vrij onrealistisch in, zo blijkt uit nieuw onderzoek. De gemiddelde tiener verwacht dat hij op 35-jarige leeftijd meer dan 69.000 euro per jaar zal verdienen.

Als tieners de schoolbanken verlaten, denken ze al een beginsalaris van 18.780 euro per jaar op te strijken. Als ze 25 jaar zijn, schatten ze hun jaarlijks loon op 40.049 euro en 69.804 euro als ze 30 jaar overschrijden. De realiteit draait meestal anders uit. Britse cijfers geven aan dat een gemiddelde 18 tot 21-jarige 8.732 euro verdient, twintigers strijken 21.161 op tot 27.529 voor de gemiddelde dertiger.


Het onderzoek onder 12.000 tieners, uitgevoerd door de Royal Bank of Scotland, geeft ook dat ze al even onrealistisch denken over hun eigendommen. 53 procent verwacht dat ze hun eerste huis hebben gekocht op 25-jarige leeftijd. 82 procent is ervan overtuigd dat ze dit voor hun dertigste geregeld krijgen. Ook hier draait de werkelijkheid anders uit. Pas op 31-jarige leeftijd koopt men doorgaans een eerste huis, slechts 20 procent slaagt erin om voor de leeftijd van 25 jaar een eerste huis te kopen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen koffie en Red Bull meer in Leuvense universiteitsbib

Geen koffie en Red Bull meer in Leuvense universiteitsbib



De centrale universiteitsbibliotheek van de KU Leuven bant aan de vooravond van de blok cola, koffie en energiedrankjes. Morsende studenten brengen er immers te veel schade mee toe aan het beschermde interieur, zo staat in Het Nieuwsblad. De Centrale Bibliotheek op het Ladeuzeplein is een beschermd monument.


De KU Leuven stimuleert het samen studeren door de verschillende bibliotheken open te stellen tot 's avonds laat, maar het vlaggenschip op het Ladeuzeplein, goed voor vierhonderd plaatsen, lijdt daaronder.
 

"Suikerhoudende dranken zoals cola, fruitsap, energiedrankjes en ook koffie maken veel vlekken op onze houten tafels en stoelen. Vooral op dagen dat ieder plekje bezet is, wordt er aardig wat gemorst", zegt Erna Mannaerts van de Centrale Bibliotheek. "Dat levert vaak blijvende schade op. De grootste schade kunnen we uitwissen door de tafels en stoelen af te schuren en het hout opnieuw te behandelen, maar het is absoluut niet de bedoeling om na iedere blokperiode ons meubilair onder handen te nemen."
 

Volgens Werner Beyens, de verantwoordelijke van de Publieke Diensten, zijn er al meer dan veertig zware schadegevallen vastgesteld sinds studenten massaal blokinspiratie zoeken in de bibliotheek. Kostprijs: 450 euro per keer. "Dat baart Monumentenzorg zorgen", zegt Beyens. "We zouden de factuur van de herstelling aan de morsende studenten kunnen doorspelen, maar het compromis is studentvriendelijker: voortaan mag er alleen nog water uit flesjes gedronken worden in de bieb."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie fotografeert iedereen op bus naar De Ster

Politie fotografeert iedereen op bus naar De Ster



Alle Antwerpenaars die dit weekend met de bus naar het recreatiedomein De Ster in Sint-Niklaas wilden, werden tegengehouden door de politie. Iedereen moest zijn identiteitskaart tonen en werd bovendien gefotografeerd - om de latere amokmakers makkelijker te kunnen identificeren. "Dit roept veel vragen op", zegt de privacycommissie in Het Nieuwsblad.


Net als andere Vlaamse zwemdomeinen wordt De Ster geregeld geconfronteerd met jongeren die met vechtpartijen de orde verstoren. "Tijdens het paasweekend waren er bij ook ons incidenten", zegt burgemeester Geerts. "Toen bleek dat de jongeren die voor overlast zorgden, voor 90% afkomstig waren uit het Antwerpse. Daarom deze ontradende en doelgerichte politieactie."


Maar mogen zulke identiteitscontroles? "Ze roepen veel vragen op", zegt Willem De Beukelaere van de privacycommissie. "De wet op het politieambt zegt dat een agent een redelijke aanwijzing moet hebben dat een persoon een misdrijf zou kunnen plegen, vooraleer hij om een identiteitskaart mag vragen."
 

Mag de politie ook foto's maken van bezoekers, voor het geval ze later een misdrijf zouden plegen? Volgens de privacycommissie moet je bij het inwinnen van identiteitsgegevens proportioneel te werk gaan: je mag enkel de gegevens opslaan die je echt nodig hebt.
 

De nieuwe korpschef van Sint-Niklaas, Johan De Paepe, wil met zijn aanpak van de overlast in De Ster zijn visitekaartje afgeven. Voor de foto's kon hij geen wettelijke basis voorleggen. "Maar we kunnen ze wel meteen gebruiken", zegt hij. "Er is een incident geweest tussen een buschauffeur en een passagier. De chauffeur mag binnenkort de foto's komen bekijken."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gynaecoloog op drie zwijgt over risico's ingreep

Een gynaecoloog op drie zwijgt over risico's ingreep



Uit een rondvraag van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) blijkt dat bij een consultatie meer dan een derde van de gynaecologen zwijgt over de risico's van een ingreep. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

"Meestal is dat te wijten aan tijdsgebrek, slordigheid of gewoon vergetelheid", beweert dokter Johan Van Wiemeersch van de VVOG. De vereniging wil daarom patiënten voor elke ingreep een standaard toestemmingsformulier laten ondertekenen waarin zij erkennen van alle risico's op de hoogte te zijn. Zo willen ze het aantal schadeclaims aanpakken.
 
De vereniging Medisch Falen, die de slachtoffers van een medische fout verdedigt, reageert ontzet: "Slachtoffers van een medische fout hebben dan geen poot meer om op te staan", zegt voorzitster Denise Vander Weyden.

De vereniging vreest dat de toestemmingsformulieren een ellenlange lijst van complicaties worden waar je zonder medische achtergrond nauwelijks aan uit raakt. "Op die manier valt alles onder het label van 'complicatie' en is een medische fout niet meer mogelijk". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Els De Temmerman (49) zwanger van tweeling

Els De Temmerman (49) zwanger van tweeling



Els De Temmerman (49), echtgenote van voormalig CVP-voorzitter Johan Van Hecke (56), is zes maanden zwanger van een tweeling. Dat bevestigde de journaliste, bekend geworden door haar inzet voor de kindsoldaatjes in Afrika, vanuit Oeganda aan de krant Het Laatste Nieuws.

De Temmerman was nog kinderloos. "Veertien jaar heb ik van alles geprobeerd. Eigenlijk had ik het zelf niet meer verwacht, en dan, toch...", zegt ze in de krant. Of Johan Van Hecke ook de biologische vader is, laat ze in het midden. "Voor Johan hoefde het niet meer. Hij heeft al een dochter en een zoon die hij zó graag ziet. Maar hij begrijpt me", is wat De Temmerman daarover loslaat. "De rest is privé."

De relatie tussen Els De Temmerman en Johan Van Hecke deed destijds - in 1996 - heel wat stof opwaaien. De toenmalige CVP-voorzitter stapte op toen hij van zijn vrouw scheidde om met De Temmerman verder te gaan. De CVP stond onder meer de waarde van het gezin voor "als hoeksteen van de maatschappij".

Voor haar zwangerschap onderging De Temmerman een fertiliteitsbehandeling. Aanvankelijk verliep die zwangerschap voor de 49-jarige blonde Oost-Vlaamse niet zo voorspoedig, maar nu lijkt alles goed te gaan.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canadese vrouw gered na zeven weken in de wildernis

Canadese vrouw gered na zeven weken in de wildernis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een 56-jarige Canadese vrouw heeft zeven weken in de wildernis weten te overleven. De vrouw en haar echtgenoot kwamen midden maart vast te zitten met hun voertuig in een afgelegen deel van de Amerikaanse staat Nevada. Afgelopen vrijdag werd Rita Chretien uiteindelijk door jagers aangetroffen. Van haar man is voorlopig geen spoor.
 
Artsen in de naburige staat Idaho, waar de vrouw behandeld wordt, spreken van een "mirakel", zo meldt de Canadese tv-zender CTV-News. Ondanks het sterke gewichtsverlies, is haar toestand stabiel. Haar 59-jarige echtgenoot was enkele dagen na de autopanne met een landkaart en gps vertrokken om hulp te zoeken. Afgelopen weekend doorzochten verschillende teams de afgelegen regio, maar zonder resultaat. De hoop om de man levend terug te vinden, is bijna onbestaande.



» Reageer (0)
08-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee jurken van Lady Di geveild voor 276.000 dollar

Twee jurken van Lady Di geveild voor 276.000 dollar


http://img840.imageshack.us/img840/42/ladydiana.jpg



Twee kledingstukken van de gewezen Britse prinses Diana (1961-1997) zijn in Californië ver boven de geschatte prijs geveild. Volgens veilinghuis Julien's in Beverly Hills brachten de avondjurken van ontwerpster Catherine Walker samen zowat 276.000 dollar (190.000 euro) op. De jurken gingen dit weekend onder de hamer als onderdeel van de "Hollywood Legends Auction".
 
Een onbekende koper betaalde 144.000 dollar voor een zwarte avondjurk die met diamanten is bekleed. Lady Di had het in 1992 gedragen bij een staatsbezoek aan India.
 
Daarnaast werd ook 132.000 dollar neergeteld voor een lichtblauw zijden kleed, dat de prinses van Wales onder andere in 1987 droeg op het filmfestival van Cannes. Voor beide kledingstukken werd de prijs tussen de veertig- en zestigduizend dollar geschat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.William Powell Frith (1819-1909) was een Engels kunstschilder

William Powell Frith (1819-1909) was een Engels kunstschilder


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Powell-Frith1.jpg?t=1304860038




William Powell Frith werd in 1819 geboren.  Zijn ouders waren de uitbaters van een herberg in Harrogate.  William Frith kreeg zijn eerste schilderslessen in Dover. Voordat hij werd toegelaten aan de Koninklijke Academie, studeerde hij aan de tekenschool van Henry Sass in London. Hij bekostigde zijn studie met portretopdrachten.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Powell-Frith2.jpg?t=1304861631




Tijdens zijn leven was de Britse kunstschilder William Powell Frith al zeer gekend. Voor zijn schilderijen werden in de negentiende eeuw al hoge prijzen betaald. Mede door het gebruik van prenten, waardoor ook minder vermogende mensen van zijn kunst konden genieten, werd Frith een zeer populaire kunstenaar. De belangrijkste schilderijen van William Powell Frith zijn "Life at the seaside" en "Derby day".



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Life-at-the-seaside.jpg?t=1304860388
Life at the seaside



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Derby-day.jpg?t=1304860429
Derby day



Derby day (1858) van William Powell Frith was een van de populairste uit zijn tijd. Het werd bekend door het gebruik van foto's als referentie en werd zo succesvol, doordat Frith de rechten van de gravures voor het maken van prenten als had verkocht voordat het schilderij was voltooid.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/William-Powell-Frith5.jpg?t=1304860517
William Powell Frith 1819-1909



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond uit bed: loop blootsvoets door het gras

Gezond uit bed: loop blootsvoets door het gras


http://img839.imageshack.us/img839/1236/blotevoeteningras.jpg


Hoe lang is het geleden dat je met de blote voetjes in het gras hebt gelopen? Dokters adviseren dat een ochtendlijk tripje door het natte gras een ideale manier vormt om je mentale gezondheid op peil te houden. De zomer is de ideale moment om je geest te prikkelen.

1.    Door in de vroege ochtend op het gras te trippelen, ontstaat er een verkoelend effect op je lichaam. Zo raakt je lichaamstemperatuur in balans, zeker tijdens warme dagen en nachten.

2.    Een wandeling op blote voeten heeft een heilzaam effect op je bloedcirculatie. Door te wandelen activeer je de spieren in de benen, en wordt het bloed richting hart geduwd. Deze cardiovascualaire training en de koele ochtendatmosfeer voorkomt  dat je minder snel uitgeput raakt.

3.    Groen gras geeft een zachte indruk voor je ogen. Het zenuwsysteem in je ogen staan in verbinding met degene in je voeten. Door deze langs je voeten te activeren, vaart ook je zicht er wel bij.

4.    Blootsvoets lopen helpt om te ontstressen. Spieren en aders krijgen meer energie waardoor ook je lichaamsimmuniteit verhoogt.

5.    Ook het contact met de natuur maakt een mens gelukkig. De dauwprikkels verhogen dat gevoel nog.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40.000 euro bewaking voor een dagje waterpret in Hofstade

40.000 euro bewaking voor een dagje waterpret in Hofstade



De stralende zon deed gisterennamiddag de vrees voor rellen weer oplaaien rond de zwemvijver in Hofstade, het Bloso-domein waar tijdens het paasweekend zware vechtpartijen uitbraken. Een zestigtal veiligheidsmensen stonden paraat. Kostprijs: 40.000 euro. Dat staat vandaag in de krant Het Nieuwsblad op Zondag.

Vijftien Bloso-medewerkers, waaronder stewards op het strand en een handvol boswachters, houden een oogje in het zeil. Daarnaast lopen een viertal veiligheidsagenten van een bewakingsfirma rond, en houden 20 agenten zich paraat. Discreet, om niemand te provoceren.
 
Nog eens 20 agenten houden zich in de buurt klaar om indien nodig aan te treden. Alleen vier agenten te paard lieten zich zaterdag af en toe zien. "We kunnen niet anders", zegt burgemeester Bart Coopman (CD&V). "Op gewone dagen zijn er vier agenten aanwezig, maar die kunnen rellen zoals die op paasmaandag niet de baas. Daarom zetten we bij mooi weer de grote middelen in."
 
"Onze korpschef schat dat de kosten jaarlijks tot één miljoen euro oplopen", zegt Coopman. "Per dag kost dit tot 40.000 euro. Gelukkig komt dit niet alleen op rekening van de gemeente".

De grote toeloop bleef gisteren uit, net als de gevreesde rellen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moederdag



http://img208.imageshack.us/img208/6418/moederdag.jpg


vandaag 8 mei
denk ik speciaal
aan alle moeders
jong of oud
levend of dood
ze vormen in deze wereld
een stevige band
 
hand in hand
hart in hart
ze verdienen allen
een bloempje zeer apart
al was het maar één bloem
het is het symbool
dat men aan hen denkt
 
ik stuur daarom
virtueel aan ieder een bloem
of een tuiltje in de mooiste kleuren
om hun hart op te beuren
fijne moederdag aan iedereen


Lief moeke ik mis U nog elke dag




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ana Belén - Pequeño vals vienés

Ana Belén  - Pequeño vals vienés

Klik op de foto om haar te beluisteren






María del Pilar Cuesta Acosta, beter bekend als Ana Belén, (Madrid, 27 mei 1951) is een Spaanse zangeres en actrice.

Ana Belén werd geboren als María del Pilar Cuesta Acosta in de Madrileense calle del Oso (Berenstraat) in de wijk Lavapiés. 's Zomers bracht ze haar jeugd door in Cabezuela, nabij Segovia, een dorp waar haar vader en grootmoeder vandaan kwamen. Daar acteerde ze voor het eerst en trad ze ook voor het eerst op voor een groot publiek. Op haar 10e nam ze deel aan een concours voor Radio España, waar ze Todo vale zong. Ze won dat jaar niet, maar het jaar daarop wel met het liedje La flor de la canela.

Na zanglessen genomen te hebben, begon ze op haar 15e te werken voor Radio Madrid waar ze Rocío Dúrcal verving. Ze werd steeds belangrijker bij publieke optredens en was een kindsterretje, net als anderen van die tijd.

Haar eerste optreden op het witte doek was in de film Zampo y yo, onder regie van Luis Lucia Mingarro. De film werd geen succes. Later speelde ze onder andere in het stuk Numancia van Cervantes.



» Reageer (0)
07-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland momenteel warmste gebied in Europa

Nederland momenteel warmste gebied in Europa




Zaterdag rond 13.00 uur was Nederland de warmste plek van Europa. Dat heeft het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) bevestigd naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad (AD).
 
Volgens een woordvoerster van het meteorologisch instituut zijn de Benelux en een gebied daaromheen de warmste streek van Europa. In dat gebied heeft Nederland tot nu toe de hoogste temperaturen. Het KNMI verwacht zaterdag temperaturen die kunnen oplopen tot 28 graden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indisch koppel doodgestenigd omdat ze met elkaar trouwden

Indisch koppel doodgestenigd omdat ze met elkaar trouwden



In het noorden van India zijn acht mensen gearresteerd nadat ze een pas gehuwd stel hadden gestenigd. Het gaat om een eremoord, heeft de politie vandaag meegedeeld. Bruid en bruidegom behoorden namelijk tot verschillende kasten.


Rajiv Verma en Renu Pal waren 20 jaar oud en verliefd op elkaar. Maar omdat ze tot verschillende kasten behoorden, hadden ze van hun ouders geen toestemming gekregen om te trouwen.
 

Het paar liep zondag weg uit het Indische dorp Nagla Khuru, in de deelstaat Uttar Pradesh. Een dag later kwamen ze gehuwd terug. Een menigte onder leiding van de familie van de bruid wachtte hen op en stenigde hen tot de dood.
 

De politie arresteerde acht lieden die met de "eremoord" te maken hebben, zei Brij Lal, een woordvoerder van de politie in Uttar Pradesh. "Het is schandalig dat zelfs in een sociaal, educatief en economisch ontwikkelde omgeving mensen teruggrijpen naar verhalen over kasten en verouderde sociale normen, om twee jonge mensen te verhinderen elkaar lief te hebben."
 

In maart vroeg het Indiase Hooggerechtshof aan de deelstaatregeringen om de eremoorden "meedogenloos" uit te roeien. Het merendeel van de moorden is het werk van de familie van jonge mensen die trouwen, ondanks de verschillende kasten waartoe ze behoren. De families menen dat dergelijke huwelijksverbonden hun reputatie bezoedelen.
 

Er bestaan geen officiële cijfers over dergelijke eremoorden, maar een onafhankelijke studie in 2010 becijfert het aantal op 900 moorden per jaar alleen al in drie noordelijke deelstaten: Haryana, Punjab en Uttar Pradesh.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer studenten krijgen leefloon in België

Steeds meer studenten krijgen leefloon in België





Het aantal studenten dat een leefloon krijgt, blijft stijgen. In 2010 waren het er al 16.840. Dat blijkt uit cijfers van Staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie en Armoedebestrijding Philippe Courard (PS), die een studie bestelde om de oorzaken van het probleem te achterhalen.

Het aantal leefloongerechtigde studenten steeg van 15.978 in 2009 naar 16.840 in 2010. Twee jaar voordien, in 2008, waren er 14.776 die een leefloon trokken. "De cijfers voor de eerste maanden van 2011 zijn nog onvolledig, maar niets laat vermoeden dat die gaan dalen", aldus Annemie Voets, directeur-generaal Algemene Diensten van de POD Maatschappelijke Integratie.
 
De cijfers zijn al sinds 1999 stijgende, in 2002 vroeg minder dan een kwart (3.656) van het het huidige aantal een leefloon.
 
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest krijgt het meeste aantal studenten een leefloon, gevolgd door de provincies Henegouwen en Luik. Het meeste aantal studenten dat een leefloon krijgt in Vlaanderen, woont in de provincie Oost-Vlaanderen.
 
Het leefloon dat studenten ontvangen, stemt overeen met dat van een alleenstaande, studiebeurzen en andere financiële steunmechanismen worden wel in mindering gebracht.
 
Over de oorzaak van het probleem bestaat er nog geen zekerheid. "We stellen we een toename van het aantal leefloners vast in het algemeen, dus ook van ouders. Ook een toename van het aantal echtscheidingen zou een factor kunnen zijn", zegt Voets. Staatssecretaris Philippe Courard bestelde een studie rond de problematiek, waarvan de resultaten eind van het jaar verwacht worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natalie Imbruglia - Torn

Natalie Imbruglia - Torn

Om haar te beluisteren druk op de foto







Natalie Imbruglia (Sydney, 4 februari 1975) is een Australische zangeres en actrice.

Net als enkele andere Australische artiesten (zoals Jason Donovan en Kylie Minogue) speelde Natalie ook in de soapserie Neighbours ("Buren").

In 1997 bracht ze haar eerste nummer Torn, een cover van Ednaswap, uit als voorbode van haar eerste cd, Left of the middle. Dit nummer werd één van de best verkopende singles aller tijden in Groot-Brittannië, met meer dan 1 miljoen verkochte exemplaren. Ondanks de grote verkoopcijfers heeft "Torn" nooit de top van de Britse Hitparade bereikt. In de 'UK radio chart' waarbij naar airplay wordt gekeken haalde Torn wel de hoogste positie, voor maar liefst 11 weken. Ook bij de "Billboard Airplay Chart" van de Verenigde Staten stond het nummer veertien weken bovenaan de lijst. In totaal heeft het nummer veel records op de radio verbroken. "Left of the middle" bevatte nog drie andere commerciële singles, waarvan de tweede single "Big Mistake" de grootste impact maakte op de Britse hitparade door de tweede plaats te bereiken. Het album heeft het in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk de top 10 bereikt. In haar thuisland Australië en in Nederland bereikte het album zelfs de eerste plaats. In totaal is "Left of the middle" tussen de 6.5 en de 7.0 miljoen keer verkocht en wordt het als een commercieel succes gezien. Critici waren niet altijd even enthousiast over het album. Natalie werd in enkele professionele recensies een fotogenieke schoonheid genoemd die met behulp van muzikale professionals een indruk op de hitlijsten zou willen maken. Ook werden de overeenkomsten met tijdgenote Alanis Morissette erg zwaar bekritiseerd.

Na een enorm populaire periode volgde stilte rondom Natalie. In 2001 kwam haar tweede cd uit. De cd droeg de titel White lilies island. In totaal bevatte het album drie singles, waarvan er slechts een in de Verenigde Staten uitgebracht werd. De eerste single heette That Day en werd niet in de VS uitgebracht. "That Day" bereikte de elfde plaats in de Engelse hitparade. De grootste hit van het album was Wrong Impression. Dit nummer bereikte in Groot Brittannië de tiende positie in de hitparade en bereikt tevens de 64ste plaats op de Billboard 100 in de Verenigde Staten, waar het de eerste single van het album was. De laatste single Beauty on The Fire haalde de Britse top 20 niet en kwam niet voorbij de 26ste plaats. Het nummer haalde in geen enkele belangrijke hitlijst een opmerkelijke positie. In totaal is "White Lilies Island" tussen de 1.5 en de 2.0 miljoen keer verkocht. Ondanks de relatief matige verkoopcijfers kreeg het album enkele positieve professionele recensies mee.

In het daaropvolgende jaar waagde ze zich voor het eerst aan acteerwerk op het witte doek, door een rol aan te nemen in Rowan Atkinsons film Johnny English - een knipoog naar de traditionele James Bond-film, ook naast acteur John Malkovich.

Natalie's derde cd Counting Down the Days kwam in 2005 uit, dit album bereikte de eerste plaats in de Britse album-verkoop, zij het slechts voor een week. De eerste single van het album was het midtempo lied Shiver. "Shiver" was een groot succes op de radio en behaalde de achtste positie in de Britse hitparade. Naar schatting heeft de single 0.5 miljoen exemplaren verkocht. Het titelnummer was de tweede single, en was een minder groot succes dan "Shiver". Het nummer haalde nergens ter wereld de top 20. Ook de verkoopcijfers van het album vielen uiteindelijk tegen. Er zijn ongeveer 0.8 miljoen exemplaren van het album verkocht. Naast relatief matige verkoopcijfers kreeg het album kritiek te verwerken voor het feit dat Natalie terugkeerde naar haar oorspronkelijke pop geluid, terwijl "White Lilies Island" juist een bewuste poging leek om dit popgeluid af te weren.

Op 31 december 2003 trouwde Natalie met Daniel Johns, de leadzanger van de Australische band Silverchair. Op 4 januari 2008 maakten Natalie en Daniel in een officieel statement bekend dat ze na 4 jaar huwelijk uit elkaar gaan. De belangrijkste reden is dat ze door hun wederzijdse carrières in verschillende delen van de wereld verbleven (Natalie voornamelijk in Engeland, Daniel voornamelijk in Australië) en daardoor uit elkaar waren gegroeid.

Na een album in 2007, getiteld: Glorious: The Singles 1997-2007, met al haar 9 singles tot dan toe en enkele nieuwe nummers, eindigde Natalie's platendeal. Ze had namelijk getekend voor vier albums. In oktober van dit jaar komt een nieuwe cd van Natalie uit, onder haar eigen label. Deze cd is door haar officiële website bevestigd en zal Come to life heten. De eerste single van het album heet Want en is mede geschreven door Chris Martin, de zanger van Coldplay. Ook de nummers "Lukas" en "Fun" zijn mede door Chris Martin geschreven. Het is niet geheel duidelijk over welke van deze drie nummer Chris Martin het had toen hij het "zijn beste nummer ooit geschreven" noemde, maar de bewering wekte wel veel interesse bij Coldplay fans. Diverse andere nummers die van het album waren gelekt gaan zo ver terug als 2007, waarbij een volledig instrumentele en een gedeeltelijke studio demo van "Scars" op internet beland was. Ook het openingsnummer "My God" en het nummer "Apologize" waren op internet te beluisteren. De laatst genoemde track zal niet op het officiële album te vinden zijn en de andere nummers kregen een remix. Een videoclip van het nummer Wild About it, het slotnummer van het album, is uitgebracht als voorproefje van het album. Deze videoclip, met audio, is op haar officiële website te bezichtigen. Voor zover bekend is dit geen single van het album.





» Reageer (0)
06-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mama's willen ook verrassend geschenk van partner

Mama's willen ook verrassend geschenk van partner



Iets meer dan de helft van de moeders wil een origineel en verrassend geschenk ontvangen op Moederdag. Maar ondanks de vraag naar originaliteit blijven ook de vaste klassiekers scoren, dat heeft het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vandaag meegedeeld. Ook blijkt lingerie het goed te doen, meldt Unizo.


Zondag 8 mei worden mama's naar jaarlijkse gewoonte gehuldigd. Het NSZ ging daarom luisteren bij 200 moeders, 200 mannen die hun partner of moeder met een cadeau verrassen en 248 handelaars. Daaruit blijkt dat 52 procent van de vrouwen een origineel en verrassend moederdagsgeschenk wil krijgen.


De bevraagde moeders verwachten niet alleen van hun kinderen, maar ook van hun echtgenoten een creatief geschenk. "Liefst dus geen bloemen, huishoudspullen of juwelen voor deze moeders. Toch worden net deze items door hun partner het meest gekocht", constateerde het NSZ. Bloemen (54 procent) en een restaurantbezoek (30 procent) blijven de onbetwiste cadeautoppers, gevolgd door kleding, juwelen en parfum (16 procent), huishoudapparaten (15 procent) en cultuurproducten (9 procent).


Mannen krijgen graag een klassiek geschenk, zoals een das of een boek, op Vaderdag. "Zij gaan er vanuit dat vrouwlief ook graag zo'n klassieker ontvangt", legt het NSZ uit. Een opvallende trend dit jaar is wel dat er meer ontbijt- en picknickmanden worden besteld. Vrijetijdsketen Fun stelde vast dat kookboeken de absolute nummer één zijn voor Moederdag, net zoals boekenbonnen. De online mediashop eci.be deed dezelfde vaststelling. De kookboeken van Jeroen Meus en Piet Huysentruyt vliegen daar over de virtuele toonbank.


Unie voor Zelfstandige Ondernemers (Unizo) merkt ook dat de verkoop van lingerie en kledij sterk is gestegen door Moederdag. Het gaat hier om een duidelijke meeromzet van 20 procent, zegt de organisatie vandaag na een rondvraag bij haar leden in de week voor Moederdag. Volgens Dirk Verwilghen van de federatie voor lingeriespeciaalzaken kopen vooral jongeren lingerie. "Veel lingeriezaken beschikken via de computer over de naam en maten van de vrouw in kwestie, waardoor het vinden van de juiste maat makkelijker is", klinkt het.


Ook voor de zelfstandige moderetail is Moederdag een topperiode. Vrouwen kopen ofwel nieuwe kledij voor het feestje op moederdag zelf, of ze krijgen nieuwe kledij als geschenk, luidt het. En ook de omzet in de bloemensector stijgt in deze periode. "De drie dagen voor Moederdag brengen evenveel op als een gewone maandomzet", aldus Marijke Walbers, secretaris van de Koninklijke Unie van de hedendaagse floristen van België.


"Een typisch last minute geschenk is een bon voor de sauna", vertelt Els Verfaille, secretaris van de Sauna Vereniging België (SVB), dan weer. "De omzet stijgt ook duidelijk, maar een piekmoment zoals bij Valentijn is het niet."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koptelefoon kan je gedachten lezen en omzetten in woorden

Koptelefoon kan je gedachten lezen en omzetten in woorden



"Neen, effe niet aan seks denken nu", zie de jongen op de foto bijna denken. Een groep studenten van de Australische universiteit van Canberra heeft namelijk een systeem ontwikkeld dat onze gedachten kan lezen én meteen vertalen in woorden op een computerscherm.

De zogenaamde 'Brain Speller' bestaat uit een koptelefoon die signalen van de hersenen ontvangt via electroden die aan de schedel worden aangebracht. Een softwareprogramma zet die signalen om in woorden. Zo kunnen patiënten die verlamd zijn, hersenschade opliepen of aan dementie lijden toch communiceren.

"We deden wat onderzoek en ontdekten dat de statistieken van mensen die niet op een gewone manier kunnen communiceren enorm waren in Australië en in de rest van de wereld", zegt projectleider Paul Du aan news.com.au. "We zijn verheugd dat we verbeelding en technologie hebben kunnen combineren tot een product dat levensomstandigheden van velen kan verbeteren en echt hulp kan bieden aan een probleem waar heel veel mensen mee kampen."

Het team van Du kreeg voor hun uitvinding de titel van 'Team Australia' tijdens de nationale finale van Microsoft's Imagine Cup 2011, die gisteren plaatsvond in Sydney. Daardoor kan de ploeg ook meedoen aan de wereldfinale in New York in juli, waar 400 studenten meedingen uit de hele wereld. Allen hebben ze de technologie vooruit geholpen in de strijd tegen ziektes, armoede en kindersterfte. De winnaar krijgt 25.000 dollar baar geld om in de uitvinding te pompen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droogte kan nog maanden duren

Droogte kan nog maanden duren


http://img220.imageshack.us/img220/4364/watervr.jpg



De anticyclonale situatie, die al sinds januari Centraal- en West-Europa weerkundig beïnvloedt en droogte veroorzaakt, kan nog "enkele weken" en zelfs "enkele maanden" duren. Dat zegt de meteorologische organisatie van de Verenigde Naties (WMO).
 
"De reden van deze lange aanhoudende periode van droogte is een zeer persistent hogedrukfront boven West- en Centraal-Europa", zegt de WMO. "Deze situatie is zeer stabiel en kan nog enkele weken of zelfs meerdere maanden aanhouden".
 
Van februari tot april kende een groot deel van Europa een "aanzienlijk deficit aan neerslag". In die drie maanden bedroeg de neerslag 40 tot 80 procent van het gemiddelde tussen 1951 en 2000. In sommige delen van Centraal-Europa was dat minder dan 40 procent.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!