Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Norah Jones - Dont Know Why


Norah Jones - Dont Know Why

Klik op de foto om haar te beluisteren







Norah Jones, volledige naam Geetali Norah Jones Shankar (New York City, 30 maart 1979) is een Amerikaanse jazz-zangeres.

Jones is een dochter van de Indiase sitarspeler Ravi Shankar en Sue Jones. Ze is een halfzuster van muzikante Anoushka Shankar, geboren uit het tweede huwelijk van haar vader Shankar. Jones bracht haar jeugd door bij haar moeder, die naar Dallas (Texas) verhuisde toen ze vier jaar oud was.

Jones is sterk beïnvloed door de muziek van (onder andere) Bill Evans en Billie Holiday. Ze beschouwt Willie Nelson als haar grote idool. Op vijfjarige leeftijd begon Jones met zingen in kerkkoren. Twee jaar later startte ze met pianolessen en speelde ze een tijdje saxofoon. Op haar vijftiende verhuisde Jones naar Dallas, waar ze zich inschreef op de Booker T. Washington High School voor drama en visuele kunsten. Op haar zestiende gaf ze haar eerste optreden in een plaatselijke coffeeshop, waarbij ze I’ll be seeing you zong. Ze vond zingen leuk, maar had het idee dat een pianostudie haar een vastere basis zou geven. Terwijl ze nog op school zat, won ze de Down Beat Student Music Awards (SMA) voor Best Jazz Vocalist en Best Original Composition in 1996. In 1997 behaalde ze nogmaals een SMA voor Best Jazz Vocalist.

Nadat Jones afstudeerde, vertrok ze naar de University of North Texas, waar ze zich toelegde op jazzpiano. Ze zong een tijd in een bandje genaamd Laszlo. Ze speelden vooral muziek die ze zelf beschrijft als ‘donkere jazzachtige rock’. In 1999 verhuisde ze naar New York waar ze regelmatig optrad met de funk-fusion groep Wax Poetic. Tussen baantjes als serveerster door ging Jones om met de plaatselijk songwriters. Ze kreeg daardoor inspiratie om haar eigen nummers te gaan schrijven. Uiteindelijk werd er een groep gevormd met songwriter Jess Harris, Lee Alexander als bassist en Dan Rieser als drummer. Jones zong en speelde piano. In oktober 2000 nam de groep een paar demo’s op voor ‘Blue Note Records’. Voor Jones was dit de gelegenheid om vocaal terug te keren naar haar jazzroots en opnieuw liedjes te schrijven. Het resultaat van de demo’s werd uitgebracht als EP onder de titel First sessions. In 2001 tekende Jones een contract bij Blue Note Records.

In mei 2001 begon Jones met het opnemen van haar album Come Away With Me. Ze deed hiervoor voorbereidend werk met producer Craig Street in de ‘Baersville Studio’ in Woodstock. In augustus 2001 gingen Norah en haar muzikanten weer de studio in, deze keer met producer Arif Mardin in de Sorcerer Sound-studio in Manhattan. Het album kwam uit in februari 2002. Jones was de grote winnaar tijdens de uitreiking van de Grammy's in 2003. Ze won in elke categorie waarin ze genomineerd was en ging zo met acht Grammy's naar huis. Haar debuutalbum werd beloond met bekroningen in de categorieën Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Song (Don't know why), Beste Opname (Don't know why), Beste Gezongen Popalbum, Beste Zangeres, Beste Songwriting en Beste Productie. Tegen het einde van 2006 waren er wereldwijd 19 miljoen exemplaren van Come Away With Me over de toonbank gegaan.

In februari 2004 kwam Jones' tweede studio-album Feels Like Home uit. Binnen één week waren van het schijfje wereldwijd één miljoen exemplaren verkocht. Hoewel Come Away With Me beter verkocht dan Feels Like Home (vier miljoen stuks wereldwijd) zag het publiek Jones' tweede album toch als de succesvolle opvolger waar op gehoopt was. Met het album in haar bagage ging Jones op tournee, samen met haar eigen Handsome Band. Van de tour verschenen opnames op de dvd Live in 2004.

Sinds 2005 werkte Jones aan haar derde album, dat vanaf januari 2007 in de winkels lag omder de titel Not Too Late. Als eerste single hiervan verscheen het nummer Thinking About You.

Tevens in 2007 maakte Jones haar debuut als filmactrice met een hoofdrol in My Blueberry Nights. Ze was vijf jaar eerder te zien in Two Weeks Notice, maar dan als zichzelf.





» Reageer (0)
21-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een luiaard steekt de straat over

Een luiaard steekt de straat over

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Zou hij het halen....?


Luiaards (Folivora of Phyllophaga) vormen een onderorde van middelgrote Zuid-Amerikaanse zoogdieren waarvan tegenwoordig nog twee families bestaan: tweevingerige luiaards (Megalonychidae) en drievingerige luiaards (Bradypodidae). Luiaards zijn herbivoren en eten weinig anders dan bladeren.

De luiaard is heel erg lui en langzaam. Hij gaat op zijn grootste gemak van boom naar boom en heeft alle tijd van de wereld. Met zijn poten hangt hij aan een tak of liaan. Hij eet ondersteboven, slaapt ondersteboven enz..



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinokio



http://img9.imageshack.us/img9/7144/pinokkiomd7.jpg


Pinokio

Pinokio dat was een popje
Een popje gemaakt van hout
Door een timmerman gemaakt
Die er erg werd door geraakt

Die man die wilde toch zo graag
Een eigen kleine ventje
En toen werd door een toverspreuk
Pinokio zijn vriendje

Ze hebben heel wat meegemaakt
Zoals iedereen wel weet
Die twee die hielden van elkaar
Al had die arme man het zwaar

Want pinokio die schavuit
Die haalde echt van alles uit
En als hij weer eens liegen ging
Was het zijn neus die groeien ging

Dat was het kenmerkt wel voortaan
Want als je aan het liegen gaat
Krijg je echt een lange neus
Dus lieg maar niet is dan de leus

Shadow



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijk goed broedseizoen bij stand- en trekvogels in Vlaanderen

Uitzonderlijk goed broedseizoen bij stand- en trekvogels in Vlaanderen


http://imageshack.us/m/804/6239/trekvogels.jpg


Door het warme en droge voorjaar is het broedseizoen bij standvogels in Vlaanderen uitzonderlijk goed. Dat zeggen zowel Vogelbescherming Vlaanderen als Natuurpunt. "Een uitzonderlijk natte winter in de Zuidelijke Sahara was bovendien bijzonder gunstig voor trekvogels als rietzanger, nachtegaal, koekoek of grasmus", aldus Marc Herreman (Natuurpunt).

"Alle standvogels die het jaar rond in Vlaanderen zitten, hebben een goed broedseizoen achter de rug", klinkt het. "Het warme weer zorgde ervoor dat veel insecten vroeg eitjes legden, wat snel en voor veel rupsen en larven zorgde. Daardoor konden oudervogels hun jongen makkelijk grootbrengen, ondanks de strenge winter."
 
Het droge warme broedseizoen zorgde bovendien voor weinig uitval bij soorten die nesten maken laag in struiken of in het gras. Bij nat weer raken jongen snel onderkoeld.
 
Toch zijn er ook verliezers. "Door de schaarste aan slakken en pieren hebben bijvoorbeeld lijsterachtigen het moeilijk. Hetzelfde bij weidevogels, waaronder de kievit."
 
Vogelbescherming Vlaanderen merkt op dat veel vogels niet alleen hun eerste broedsel met succes afrondden, maar ondertussen zelfs begonnen of bezig zijn met een tweede legsel.
 
Ook bij trekvogels is er een babyboom achter de rug. "Afgelopen winter viel veel regen in de zuidelijke Sahara, in het noordelijk halfrond, en tot Zuid-Spanje", zegt Marc Herremans (Natuurpunt). "Daardoor stonden er massaal veel kleine depressies tijdelijk onder water, struiken kregen bladeren en bloemen bloeiden. In tegenstelling tot voorgaande jaren werden die niet allemaal kaalgevreten, waardoor trekvogels in gunstige omstandigheden aan de voorjaarstrek begonnen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenbond: Droogte maakt situatie nu overal kritiek


Boerenbond: "Droogte maakt situatie nu overal kritiek"


http://imageshack.us/m/560/5159/droogte.jpg


De landbouw in België heeft duidelijk te lijden onder de aanhoudende droogte. In zijn tijdschrift noemt de Boerenbond de situatie voor de laat gezaaide granen dramatisch. Landbouwers die kozen voor wintertarwe hebben dit jaar fout gegokt. "De meeste planten blijven te lang in een vegetatief stadium en tonen minder intentie om zich op te richten. Wie koos voor een vroegrijpe wintertarwe zal dit jaar misschien niets oogsten."


De droogte stelt ook de vlasteelt voor zware problemen. "Percelen met een goede bodemstructuur zijn het droge voorjaar weliswaar beter doorgekomen dan percelen met structuurschade, maar we mogen toch stellen dat de situatie nu overal kritiek aan het worden is. Alleen voldoende neerslag kan die scheve toestand nog enigszins rechttrekken", aldus de Boerenbond.
 

Ook de rood-paarse verkleuring van de maïsplantjes wijst op 'droogtestress'. De Boerenbond bestempelt de maïs omwille van die verkleuring als de barometer van de toestand op het veld. "Dit fenomeen manifesteert zich elk jaar, maar is nu bijna algemeen. Bepaalde maïsvariëteiten zijn gevoeliger voor dit verschijnsel dan andere. Aangezien dit nu een tijdelijk verschijnsel is, zal het de opbrengst zeker nog niet hypothekeren."
 

Voor akkergroenten zoals bonen wordt wegens de aanhoudende droogte op vele plaatsen het zaaien uitgesteld. "Hiervoor zal er eerst zeker een neerslagvolume nodig zijn van 30 mm", aldus de Boerenbond. De weersomstandigheden zijn bovendien ook ongunstig om onkruid te bestrijden. Dat stelt onder meer een probleem bij de spinazieteelt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aidspil van dr. Paul Janssen goedgekeurd door VS


Aidspil van dr. Paul Janssen goedgekeurd door VS


http://imageshack.us/m/30/183/janssens.jpg


De aidspil van Janssen Pharmaceutica, een project dat nog door dr. Paul Janssen zelf was opgestart, heeft de goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Dat heeft de FDA met een persbericht bekendgemaakt op zijn website. In Europa is het nog wachten op groen licht.

Het medicijn stond bekend als TMC278 en de FDA verwijst ernaar onder de naam 'Edurant'. De aidspil onderdrukt volgens de FDA de hoeveelheid hiv in het bloed en is bedoeld voor patiënten die nog geen hiv-behandeling hebben ondergaan. Voor hen zou het de levensduur kunnen optrekken tot de gemiddelde levensduur. Het middel geneest hiv-infectie echter niet, benadrukt de FDA.
 
Edurant is een pil die één keer per dag met voeding wordt ingenomen. Het was dr. Paul Janssen zelf die de zoektocht naar een aidsmedicijn in gang zette, nadat hij in Afrika zag wat de ziekte aanrichtte. Hij was ervan overtuigd dat dit middel een succes zou zijn, maar de eerste positieve testresultaten kwamen er pas na zijn dood.
 
De goedkeuring door de FDA is een grote opsteker voor Janssen Pharmaceutica in Beerse en Tibotec, dat deel uitmaakt van Janssen. Het middel is nog niet op de markt, maar de FDA heeft nu alvast de deur in de VS opengezet. In Europa loopt de procedure bij het European Medicines Agency (EMEA) nog. Daarover zei men bij het farmabedrijf enkele maanden geleden dat er in de herfst van dit jaar een beslissing wordt verwacht.

Bij Janssen Pharmaceutica, dat deel uitmaakt van de Johnson & Johnson Group, reageert men verheugd op de goedkeuring van het nieuwste aidsmedicijn in de VS. "Wij geloven heel sterk in dit medicijn dat is ontdekt in Beerse", zegt Wim Parys, hoofd van de geneesmiddelenontwikkeling voor infectieziekten bij Johson & Johson.
 
"Dit geneesmiddel is een aanvulling op de twee die we al aanboden en richt zich tot patiënten die nog nooit zijn behandeld voor hiv", legt Parys uit. "Het vervolledigt het plaatje. Bovendien is het in Beerse ontdekt en ontwikkeld door Tibotec dat later in de J&J-groep is opgegaan. Dat het een medicijn is met Vlaamse wortels, is ook iets wat ons zeer gelukkig maakt." Volgens Parys is de nieuwe aidspil een mooie aanvulling op de bestaande hiv-middelen. "Dit is een zeer efficiënt geneesmiddel, dat zeer eenvoudig in te nemen is door de patiënt. Het gaat om één klein tablet, één keer per dag."
 
Parys zegt nog dat het farmabedrijf klaar is om het medicijn meteen te gaan distribueren. Het zou een kwestie van dagen of weken zijn voor het op de Amerikaanse markt komt, nu de FDA het licht op groen heeft gezet. "We hebben hetzelfde dossier ingediend in Europa, maar die procedure verloopt anders", zegt Parys nog. "Dat kan vier tot zes maanden langer duren. We verwachten die goedkeuring eind dit jaar." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.James Blunt - Tears and Rain

James Blunt - Tears and Rain

Klik op de foto om hem te beluisteren





James Blunt, geboren als James Hillier Blount (Tidworth (Wiltshire), 22 februari 1974) is een Britse zanger, ex-officier in het Britse leger en liedschrijver, wiens debuutalbum Back To Bedlam en de daarvan uitgebrachte singles (vooral nummer-1-hit You're Beautiful) hem in 2005 faam bezorgden. Blunt bespeelt veel instrumenten, waaronder piano, gitaar, orgel en marimba. Hij staat onder contract bij Linda Perry's Amerikaanse label Custard Records. Blunt won twee BRITT Awards en werd genomineerd voor 5 Grammy's. Hij woont momenteel in Ibiza, Spanje.



» Reageer (0)
20-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amazonestam heeft geen begrip om (leef)tijd te duiden

Amazonestam heeft geen begrip om (leef)tijd te duiden


http://imageshack.us/m/200/3429/amazonestam.jpg


Een team van Britse taalonderzoekers heeft ontdekt dat de geïsoleerde Amzonestam Amondawa in hun taal geen begrippen hebben om tijd en leeftijd aan te duiden. De stamleden verwijzen nooit naar hun leeftijd, maar wel naar levensfases. Concepten als 'tijd', 'jaar' of 'maand' kennen de Amondawastamleden niet. Kalenders en uurwerken heeft de primitieve stam niet en dat kan het ontbreken van dat tijdsbegrip deels verklaren.


De resultaten van de studie van wetenschappers aan de Universiteit van Portsmouth zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Language and Cognition en zijn opmerkelijk. De stamleden snappen natuurlijk wel dat gebeurtenissen na elkaar in de tijd plaatsvinden, maar in hun taal en cultuur bestaat tijd niet als een apart concept.


"We beweren niet dat deze mensen geen besef hebben van tijd of buiten de tijd leven", verklaart hoofdonderzoeker Chris Sinha. "De Amondawa kunnen net als andere mensen praten over gebeurtenissen en opeenvolgende gebeurtenissen. Wat we niet hebben kunnen vinden in hun taal is een notie van tijd, onafhankelijk van gebeurtenissen die zich voordoen. Ze hebben geen woord waarmee ze tijd aanduiden als een concept waarbinnen gebeurtenissen plaatsvinden."


Opvallend is dat de Amondawa nooit verwijzen naar hun leeftijd. In plaats daarvan kiezen ze bij de start van een nieuwe levensfase een nieuwe naam.  Ook bestaan er in de taal van de stam geen uitdrukkingen waarin het begrip van verstrijkende tijd aan bewegingen door ruimte wordt gekoppeld. Zinnen als "Ik heb de hele nacht doorgewerkt" of "Dat staat te gebeuren" kennen ze niet.


De wetenschappers vermoeden dat een abstract begrip van tijd ontbreekt in de taal van de Amondawa, omdat de stamleden geen kalenders of uurwerken en klokken hebben om tijd aan te duiden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Centre Pompidou mobile, een klein rondreizend museum

'Centre Pompidou mobile', een klein rondreizend museum


http://imageshack.us/m/31/7089/centrepompidoumobile.jpg


Het vermaarde Centre Pompidou of Centre Beaubourg, het centrum voor moderne kunst in Parijs, lanceert in oktober zijn "Centre Pompidou mobile", een klein rondreizend museum dat van stad tot stad een vijftiental meesterwerken zal voorstellen met als doel gratis cultuur te brengen bij de mensen die er moeilijk hun weg naartoe vinden.

"Dit is een wereldpremière", verklaarde de directeur van het Centre Pompidou, Alain Seban. "Meesterwerken in de moderne kunst laten rondreizen in een zwervende structuur is zonder voorgaande", beweert hij.

Architect Patrick Bouchain
Chaumont (bij Parijs) wordt in oktober 2011 en gedurende drie maanden de eerste stad die deze rondreizende structuur ontworpen door achitect Patrick Bouchain onder de gedaante van een kermis- of circustent zal ontvangen. Dan trekt het mobiele museum naar het noorden van Frankrijk in 2012, vervolgens naar het westen en dan het zuiden.

Het reizend museum met een oppervlakte van 650 m2, zal bestaan uit drie bouwelementen van aluminium en staal die bedekt worden met een gekleurde doek.

Meesters van moderne kunst
De eerste expositie bedacht door het Centre Pompidou is opgemaakt rond het thema 'kleur' en stelt de belangrijkste werken voor van de grote meesters van de moderne kunst (Fernand Léger, George Braque, Henri Matisse, Pablo Picasso, Alexander Calder) naast een hedendaags werk van Olafur Eliasson.

De entree is gratis. Mediateurs en acteurs zullen het publiek helpen de werken te ontdekken.De kosten van het concept en de constructie van het mobiele museum bedragen 2,5 miljoen euro, die door de overheid en sponsors wordt betaald. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer dieren verwaarloosd

Steeds meer dieren verwaarloosd


http://imageshack.us/m/195/3356/verwaarloosdedieren.jpg


Het aantal gevallen van dierenverwaarlozing is de afgelopen jaren sterk gestegen. De Inspectiedienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid registreerde in 2010 541 gevallen tegenover 361 in 2007, 385 in 2008 en 439 in 2009. In het eerste kwartaal van 2011 werden 134 gevallen vastgesteld.
 
Ook het aantal inbeslaggenomen dieren is de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2007 ging het om 1.079 dieren en in 2008 om 2.505. Na een daling in 2009 tot 1.365 dieren was er in 2010 weer een stijging tot 2.495. In 2009 ging het vooral om runderen (584), vogels (242) en honden (238), in 2010 vooral om konijnen (979), runderen (250) en vogels (230). In 2010 werden ook opvallend veel reptielen (122) in beslag genomen. (br.hln )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoop honden blijft dalen

Verkoop honden blijft dalen


http://imageshack.us/m/90/9137/herdershond.jpg
Vooral de verkoop van grote honden als herdershonden neemt af.


Voor het derde opeenvolgende jaar zijn er in België minder honden verkocht. In 2010 werden 156.336 nieuwe honden geregistreerd. In 2009 waren dat er nog 162.420. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Vereniging voor Identificatie en Registratie van Honden (BVIRH).
 
De populairste hond blijft de chihuahua, die vorig jaar door 13.487 mensen in ons land gekocht werd. De op één na vaakst verkochte hond is de Jack Russell terriër (9.426 stuks). Het podium wordt vervolledigd door de Yorkshire terriër (5.661).
 
Volgens het BVIRH valt het op dat kleinere honden erg in trek zijn, ten nadele van de Duitse en Mechelse herder. De Duitse herder staat op plek 11, de Mechelse herder valt zelfs buiten de top 20. In 2004 waren die herdershonden nog het populairst.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlamde man kan weer lopen na shocktherapie

Verlamde man kan weer lopen na shocktherapie




Een verlamde Amerikaan kan, dankzij een behandeling met elektrische schokken in zijn zenuwstelsel, staan en lopen, melden onderzoekers in het medische blad The Lancet.

De 25-jarige Rob Summers, die verlamd raakte door een auto-ongeluk, kan weer gewrichten in zijn benen bewegen en heeft weer controle over zijn blaas en seksuele functies. Het medische wonder vond plaats door een continue elektrische stimulatie van zijn zenuwen in zijn onderrug. De stimulatie werkt als vervanging van signalen uit de hersens.

"Dit biedt enorme kansen om het dagelijks leven van verlamden te verbeteren", aldus de leidster van het onderzoek, Susan Harkema van de Universiteit van Louisville in Kentucky. "Maar we hebben een lange weg te gaan. Dit is geen genezing.'' (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lee Harvey Osmond - Angels in the wilderness

Lee Harvey Osmond - Angels in the wilderness

Klik op de foto om ze te beluisteren





Lee Harvey Osmond is een Canadese  folk band, waarvan de muzikant Tom Wilson de leadzanger is. .



» Reageer (0)
19-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Druiven vroeger rijp na warme lente in Champagnestreek

Druiven vroeger rijp na warme lente in Champagnestreek




Na twee zonovergoten maanden in de Franse regio Champagne-Ardenne stellen champagneboeren vast dat de druivenrijping drie weken voor op schema zit. Ze verwachten een vroegtijdige oogst rond 25 augustus.

"De bloei van de wijngaarden staat, in vergelijking met een normaal jaar, al drie weken verder", aldus Dominique Moncomble, directeur van de technische dienst van het Comité interprofessionel des vins de champagne (CIVC).

De wijnoogsten in de champagnestreek beginnen volgens hem gemiddeld 93 dagen na de bloei. "Zonder klimatologische catastrofes zouden we de oogst moeten kunnen starten in de laatste helft van augustus", legde hij uit.
 
"Deze situatie is ongewoon voor de champagnestreek, waar we normaal pas midden september beginnen te oogsten. Dit is geen indicatie voor de kwaliteit van de oogst", benadrukte hij.
 
Vijf graden warmer
Volgens Météo-France waren de maanden maart en april uitzonderlijk zonnig in de regio Champagne-Ardenne. De maximumtemperaturen lagen vijf graden hoger dan normaal.
 
"De warmte is goed voor de gezondheidstoestand van de wijngaarden en de droogte beïnvloedt de planten niet, want zij hebben lange wortels en halen het water diep onder de grond", onderstreepte Moncomble.
 
In 2003 heerste in Frankrijk een hittegolf en begon de oogst eind augustus. De champagneboeren werden toen op snelheid gepakt door een uitzonderlijk snelle rijping van de wijngaarden. Ze hadden met spoed een ploeg van druivenplukkers moeten samenstellen. Niet gemakkelijk, want velen waren nog op vakantie.
 
"Champagnehuizen en wijnboeren zullen zich door deze vroege waarschuwing beter kunnen organiseren en seizoensarbeiders op tijd kunnen verwittigen", aldus het CIVC. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kans op een scheiding: 50 procent

De kans op een scheiding: 50 procent


http://imageshack.us/m/10/5151/bruidsboeket.jpg


Dat huwelijken steeds minder lang standhouden, is geen nieuws. Nu is ook berekend hoe groot de kans is dat je voor de 50ste huwelijksverjaardag scheidt. Voor Vlaanderen is dat 50 procent, voor Wallonië is dat 64 procent.

De kans op echtscheiding berekenen voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest heeft weinig zin: echtscheidingen voor in het buitenland gesloten huwelijken worden in Brussel geregistreerd, waardoor dat cijfer kunstmatig hoog ligt.
 
De kans op een echtscheiding neemt al decennialang toe. In 1960 bedroeg ze amper 6,7 procent om dan gestaag te groeien naar 9,6 procent (1970), 20,6 procent (1980), 31,9 procent (1990) tot 45,7 procent in 2000. In 2009 is dat risico dus nogmaals toegenomen tot 64 procent, hoewel dat cijfer dus beïnvloed is door de abnormaal hoge cijfers in Brussel.
 
Voor die stijging zijn verschillende verklaringen, waaronder een vereenvoudiging van de procedure (1995) en de hervorming van de echtscheiding (2008). Ook gaan vrouwen vaker uit werken, waardoor ze niet meer moeten rekenen op een inkomen van de man om te kunnen leven. Tegelijk is de sociale aanvaarding van een echtscheiding toegenomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse archeologen ontdekken zeven Mayasteden

Mexicaanse archeologen ontdekken zeven Mayasteden





Archeologen hebben op het Mexicaanse schiereiland Yucatan zeven tot nu toe onontdekte Mayasteden gevonden. De steden met de namen Oxmul, Polok Ceh, Nichak, Cuzam, Chan Much, Tzakan en Chankiuik bevinden zich in de buurt van Merida, de hoofdstad van de staat Yucatan, in het noorden van het gelijknamige schiereiland.
 
In de steden werden resten van bouwwerken, keramiek en menselijke beenderen gevonden. Volgen het Nationaal Instituut voor Antropologie en Geschiedenis (INAH) toont de ontdekking aan dat het gebied al in de zogenaamde preklassieke periode bewoond werd, namelijk sinds 400 voor Christus. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rookverbod: Ho.Re.Ca. Vlaanderen hekelt federaal

Rookverbod: Ho.Re.Ca. Vlaanderen hekelt federaal "schrikbewind"


http://imageshack.us/m/803/1272/roken.jpg



De Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen reageert ontgoocheld op de aangekondigde controles van de federale overheidsdienst Volksgezondheid deze zomer. In juli en augustus, de eerste twee maanden na de inwerkingtreding van het rookverbod, zullen inspecteurs 3.000 controles uitvoeren in cafés, zo meldt de krant Le Soir. "Daarmee toont de FOD Volksgezondheid zich van haar meest hardvochtige kant", aldus de Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen.

"Amper tijd gekregen"
"Onze cafés hebben amper de tijd gekregen om hun zaak aan het rookverbod aan te passen. In drie maanden zouden zij hun cliënteel, concept én infrastructuur moeten veranderen", reageert Danny Van Assche, afgevaardigd bestuurder van Federatie Ho.Re.Ca. Vlaanderen, in een persbericht. "Met 3.000 controles in twee maanden en een proces-verbaal van 1.600 euro al na de tweede controle, toont de FOD Volksgezondheid zich van haar meest hardvochtige kant."

Begeleiding in plaats van sancties
De federatie vraagt zich ook af waar de beloofde maatregelen blijven, die cafés moesten helpen bij de aanpassingen. "Het gespierde taalgebruik van de FOD Volksgezondheid kunnen we allesbehalve sensibiliserend noemen. In plaats van onze sector mee te begeleiden en te steunen, treedt ze onmiddellijk repressief op", aldus de afgevaardigd bestuurder. Volgens hem volgt de grootste uitdaging na de zomer, wanneer alle terrasjes weer worden binnengehaald. "Ook dan vragen we begeleiding in plaats van sancties."

3.000 controles
Le Soir maakte vandaag bekend dat de FOD Volksgezondheid in juli en augustus 3.000 controles plant om de naleving van het rookverbod na te gaan. Normaal zijn er 5.000 per jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India

Ieder half uur pleegt een boer zelfmoord in India




Gemiddeld elke dertig minuten pleegt een boer in India zelfmoord. Die cijfers werden bekend gemaakt door New York University Law School. En volgens een experte geven zelfs die onthutsende cijfers nog geen beeld van de realiteit.


Veertig jaar geleden dacht India de oplossing te hebben om voldoende voedsel te produceren voor de snel groeiende bevolking. Boeren begonnen op de Amerikaanse manier aan landbouw te doen - met chemische stoffen, gewassen die hoog rendement bieden en irrigatie. De methode had één nadeel: de gewassen hebben zoveel water nodig dat de boeren te veel grondwater hebben opgepompt.


De laatste jaren begint zelfmoord bij Indiase boeren zorgwekkende proporties aan te nemen. De meest recente statistieken hebben het over één zelfmoord per half uur. En die cijfers vatten nog maar een deel van het probleem, zegt Smita Narula, één van de auteurs van het rapport. "Aangezien de informatie van de Indiase regering niet klopt, zijn hele categorieën boeren niet in de lijst opgenomen. Zij beschikken officieel immers niet over land."


Het gaat dan vooral over vrouwelijke landbouwers en boeren uit een lagere stand. Hulp van de overheid slaat deze mensen dan ook meestal over. (br.hln - foto afp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés

Zes keer meer controles op naleving rookverbod in cafés




Inspecteurs van de FOD Volksgezondheid gaan de eerste twee maanden na de inwerkingtreding van het rookverbod 3.000 controles uitvoeren in cafés. Dat staat vandaag in de krant Le Soir. Normaal gezien worden er jaarlijks 5.000 controles georganiseerd om de naleving van de tabakswetten te controleren.

De controles moeten toelaten om de helft van de 6.500 cafés te controleren waar nog tot 30 juni gerookt mag worden. Als er bij die controles inbreuken worden vastgesteld, zal de caféhouder erop gewezen worden dat hij de wet moet naleven. In geval van recidive kunnen boetes tussen 143 en 1.650 euro worden uitgeschreven.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien jaar wachten op adoptiekind

Tien jaar wachten op adoptiekind



Koppels in Vlaanderen die een buitenlands kindje willen adopteren, moeten daar acht tot tien jaar op wachten. Dat is de boodschap die kandidaat-ouders vandaag te horen krijgen bij de start van de procedure, staat vandaag in de Coreliokranten.

Wie een kind wil adopteren, doorloopt een lange procedure. Dat proces neemt jaren in beslag. In 2005 moesten adoptiegezinnen gemiddeld twee jaar wachten om een buitenlands kindje in de armen te sluiten. Wie vandaag aan adoptie denkt, houdt best rekening met een wachttijd van tien jaar.

"Wij moeten ouders eerlijk informeren", verklaren Triobla en VCOK, de twee erkende instanties in Vlaanderen die kandidaat-ouders een voorbereidingscursus geven, de eerste stap in de adoptieprocedure. "Wereldwijd geven landen steeds minder kinderen vrij voor adoptie", klinkt het.

Vlaanderen verwelkomde in 2010 welgeteld 225 adoptiekinderen. "Maar vandaag wachten bijna 800 koppels met geschiktheidsvonnis op een kind. Niet eens de helft staat al op een wachtlijst", zegt Pia Dejonckheere van Triobla. Tegelijk schrijven zich elk jaar nog zo'n 400 nieuwe gezinnen in. "De vraag overtreft duidelijk het aanbod. We moeten, tijdelijk, de kandidaatstellingen stopzetten", aldus Ann Somers van VCOK. "De overheid durft dat niet. Ons rest niks anders dan kandidaat-ouders lange wachttijden te schetsen. Dat is hard, maar realistisch."



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!