Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges goedkoper dan vorige jaren

Asperges goedkoper dan vorige jaren


http://imageshack.us/m/40/5664/asperges.jpg



De asperges zijn dit jaar goedkoper dan voorgaande jaren. Dat blijkt uit de verkoop bij de Mechelse Veilingen in Sint-Katelijne-Waver. "De teelt heeft het niet zo slecht gedaan, maar de gemiddelde prijs lag wel lager dan vorige jaren", zegt Jos Van Dessel, commercieel directeur van de Mechelse Veilingen. "Heel snel kwamen heel veel asperges op de markt, ook uit het buitenland. Het seizoen is dit jaar twee weken vroeger gestart als gevolg van het warme voorjaar, terwijl in landen als Frankrijk net het omgekeerde gebeurde. Ik kan moeilijk spreken voor alle telers, maar de prijzen waren zeker niet bij de gunstigste. Voor de consument is dat natuurlijk geen probleem."
 
Vandaag woensdag werd 1,5 euro betaald per schaal van 500 gram. "Terwijl dat normaal 2 euro moet zijn, al haalden we vorige week wel 2,5 euro", stelt Van Dessel. "De asperges zijn over het hele seizoen genomen goedkoper dan andere jaren. Ondanks acties zat een goede prijs voor de teler er niet in. Nu is het te laat om goede resultaten te bekomen."
 
Tot nu toe verhandelden de Mechelse Veilingen 1,3 miljoen kg asperges. Het grootste gedeelte is bestemd voor de Belgische markt.
Het aspergeseizoen duurt nog tot 24 juni.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakt gamen nieuwe trend?

Naakt gamen nieuwe trend?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Op het internet circuleert een filmpje van een evenement waar gamers samen naakt videospelletjes spelen, een "opkomend tijdverdrijf" in Amerikaanse steden als New York.

"Ik denk dat het een misverstand is dat wij allemaal geïsoleerd leven, creepy zijn en wonen in de kelder van onze moeder," zegt naakte gamer Lisa. "Dit is ons derde naakte game-evenement dit jaar, maar het eerste dat gesponsord wordt", beweert organisator Carlos.

Die sponsor, de maker van een game-accessoire en beschikkend over een slimme marketingafdeling, komt inderdaad wel érg prominent in beeld. Bovendien lijken de gamers die wij kennen helemaal niet op de gestroomlijnde lichamen uit het filmpje.

Het evenement is dus fake, maar wel goed bedacht, net als de regels. Om te voorkomen dat aan de verkeerde joysticks wordt gezeten, zou alcohol namelijk streng verboden zijn op de gamefestijnen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen mooier en vrolijker tijdens de zomer

Vrouwen mooier en vrolijker tijdens de zomer


http://imageshack.us/m/580/2568/zomer.jpg


Schijnt de zon, voelen dames zich een pak vrolijker, vrouwelijker én mooier. 1 op 5 dames gebruikt tijdens het zomerseizoen minder make-up.


Een Nederlandse drogisterij peilde bij 515 dames tussen de 20 en 49 jaar naar hun beautygewoontes tijdens de zomer. Bij alle dames klinkt duidelijk: de zomer is het seizoen om wat te laten zien. 87 procent voelt zich een pak vrolijker tijdens de zomer en dat valt te merken aan haar uiterlijk. 63 procent voelt zich vrouwelijker en 56 procent gelooft een pak mooier te zijn als de zon schijnt. 1 op 5 dames gebruikt dan ook minder make-up.


Een vast schoonheidsritueel betreft het scheren of epileren. 82 procent scheert tijdens de zomer benen en oksels, 65 procent laat ook de bikinilijn niet ongemoeid.
Ook het gewicht wordt aangepakt. 1 op 2 probeert af te vallen voor de zomer, 27 procent trekt nu iets vaker naar de sportclub.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kane - No Surrender

Kane - No Surrender

Klik op de foto om hem te beluisteren






Kane is een Nederlandse rockband. De band bestaat uit de twee oorspronkelijke leden Dinand Woesthoff (zanger) en Dennis van Leeuwen (gitarist).

De groep ontstond in Den Haag in 1998, waar Woesthoff en Van Leeuwen elkaar ontmoetten in een strandtent, waar zij op dat moment werkten. Beiden hebben een passie voor muziek, en het duurde niet lang voor Henkjan Smits ze ontdekte in café De Paap, waar ze toen nog voor een klein publiek optraden, onder de naam Citizen Kane. Niet veel later worden ze gecontracteerd door BMG en koppelt Smits de band aan Edwin Jansen voor het management bij AT Productions. De muziek kan worden omschreven als gitaarrock, en is geïnspireerd door U2.

In de zomer van 1999 brak de groep definitief door met de debuutsingleWhere Do I Go Now. Het album As Long As You Want This uit 1999 stond anderhalf jaar in de Nederlandse Album Top 100 en verkreeg de dubbele platina status. Het tweede album So Glad You Made It bracht de carrière van band naar een hoger niveau. Leadsingle So Glad You Made It en Let It Be bereikten respectievelijk de vierde en de tiende positie in de Nederlandse Top 40. De jaren daarna verkreeg Kane awards van onder andere TMF en MTV alsmede een Edison. Kane trad op op Parkpop en Pinkpop.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart van kinderen leeft zonder toilet of warm water

Kwart van kinderen leeft zonder toilet of warm water


http://desmond.yfrog.com/Himg33/scaled.php?tn=0&server=33&filename=zonderbad.jpg&xsize=640&ysize=640


In ons land leeft meer dan 25 procent van de kinderen zonder bad, toilet, centrale verwarming of warm water. Dat blijkt uit onthutsende cijfers van de armoedebarometer.

De economische crisis heeft de kloof tussen arm en rijk nog groter gemaakt en vooral kinderen zijn daar het slachtoffer van, zo blijkt uit de armoedebarometer.

Acht procent van de kinderen wordt geboren in armoede. Maar liefst 40 procent van de huurders woont in een huis met een gebrek aan comfort. 25 procent van de kinderen heeft geen bad, toilet, centrale verwarming of warm water.

"Het is een paradox dat we in een rijk land leven, maar er niet in slagen het aantal armen te doen dalen", zegt voorzitter Jos Geysels.

Het rapport wordt jaarlijks opgesteld in opdracht van decenniumdoelen 2017. De cijfers dateren wel van 2009, maar sociale verenigingen menen evenwel dat er sindsdien nog niet veel veranderd is.



» Reageer (0)
24-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland

Uniek: wit kiwikuiken geboren in Nieuw-Zeeland






In een wildpark in Nieuw-Zeeland is een uiterst zeldzaam wit kiwikuiken uit het ei gekropen. Dat heeft het Pukaha Mount Bruce National Wildlife Centre vandaag bekendgemaakt. Het is voor zover bekend de eerste witte kiwi die in gevangenschap is geboren.


Het pasgeboren loopvogeltje heeft de naam Manakura gekregen. In de inheemse Maori-taal betekent dat zoveel als: met de status van een stamhoofd. De geboorte is het hoogtepunt van het toch al zeer geslaagd broedseizoen in het park. In totaal kropen de afgelopen tijd veertien jonge kiwi's uit hun ei.


Kiwi's, de nationale trots van Nieuw-Zeeland, zijn normaal gesproken bruin of grijs van kleur. Geheel witte exemplaren komen maar zeer zelden voor omdat zij geen schutkleur hebben en dus een makkelijke prooi zijn voor roofdieren. Kiwi's kunnen niet vliegen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij blijven huisvrouw tot 2050

Wij blijven huisvrouw tot 2050


http://desmond.yfrog.com/Himg843/scaled.php?tn=0&server=843&filename=huisvrouw.jpg&xsize=640&ysize=640


De kans is klein dat mannen evenveel als vrouwen presteren in het huishouden voor 2050, dat blijkt uit een Britse studie.

Moeders zullen nog 40 jaar de grootste bijdrage in de opvoeding en het huishoudelijke werk leveren. Dit komt grotendeels doordat taken als poetsen en koken nog steeds als vrouwenwerk aanzien worden. De kloof tussen de hoeveelheid tijd dat mannen en vrouwen aan huishoudelijk werk spendere,n verkleinde de afgelopen 40 jaar. Maar als de huidige trend zich blijft verder zetten, zal het nog vier jaar duren voor er gelijkheid is in de verdeling van de taken.


De onderzoekers aan de universiteit van Oxford bestudeerden  348.000 dagboeken van mannen en vrouwen tussen 20 en 59 jaar in 16 westerse landen. Daarin hielden ze bij hoeveel tijd ze dagelijks aan het huishouden en de opvoeding van de kinderen spendeerden. Uit die gegevens blijkt dat deze landen middenin een proces naar een gelijke verdeling van het huishoudelijke werk verkeren dat 70 tot 80 jaar duurt. In meer noordelijke landen is de verdeling tussen de geslachten meer gelijk. De kloof tussen man en vrouw vertraagt in sommige landen.


Onderzoeker Sullivan: "Culturele houdingen, die versterkt worden op school, kunnen verantwoordelijk zijn voor het in stand houden van een traditionele kijk op rollenpatronen. Op school is het veel makkelijker voor een meisje om stoer te zijn, maar het is niet aanvaard voor jongens om toe te geven dat hij graag bakt en danst. Noorse landen zien vrouwen meer als volwaardige leden op de arbeidsmarkt en niet voornamelijk als huisvrouwen en moeders."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Predikant geeft foutje toe: de wereld zal pas vergaan pas in oktober

Predikant geeft foutje toe: de wereld zal pas vergaan pas in oktober


http://desmond.yfrog.com/Himg151/scaled.php?tn=0&server=151&filename=haroldcamping.jpg&xsize=640&ysize=640

De Californische prediker Harold Camping, die na zijn foute voorspelling dat de wereld zaterdag zou vergaan enkele dagen spoorloos was, is terug boven water gekomen. De man blijkt nog steeds op onze planeet te vertoeven, en zegt dat hij er vijf maanden naast zat. Het is pas in oktober met ons gedaan, en wel op de 21ste.

Camping had voorspeld dat de Apocalyps een einde zou maken aan de mensheid, iets wat op veel plaatsen in de wereld werd geloofd. 200 miljoen christenen zouden zaterdag tot de hemel toegelaten worden, terwijl de rest van de mensheid nog vijf maanden had moeten lijden tot de wereld op 21 oktober eindelijk definitief zou vergaan.

De predikant zegt dat hij zich zo slecht voelde dat hij ernaast zat, dat hij en zijn vrouw zich verscholen in een motel. Hij excuseert zich voor de gaffel, en meent nu dat 21 mei gewoon een 'spirituele' Dag Des Oordeels was, die de hele wereld onderwierp aan het oordeel van Christus.

De 89-jarige predikant blijft er wel bij dat het op 21 oktober gedaan is met de Aarde. Benieuwd wat hij de 22ste gaat uitkramen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pedofiel met vals profiel op Facebook verkracht meisje

Pedofiel met vals profiel op Facebook verkracht meisje



Een pedofiel heeft met een vals profiel op Facebook een slachtoffer gemaakt. Nicholas Bull (28) deed zich op de netwerksite voor als een 13-jarige rolstoelpatiënt en kwam zo in contact met een meisje van twaalf. Het kind en haar ouders gingen op in zijn verhaal dat een brutaal en misselijkmakend einde kreeg met de verkrachting van het kind op hotel. De rechter was niet mals voor de verkrachter uit Kent en veroordeelde hem tot twaalf jaar gevangenis en een levenslang Facebookverbod. De politie vreest dat hij nog meer slachtoffers gemaakt heeft. De Brit had immers drie valse profielen en kwam via de site mogelijk in contact met honderden kinderen.


Bull had het meisje wijsgemaakt dat hij een oud-schaatser was en na een ongeval tijdens een optreden van Disney On Ice in een rolstoel belandde. Om haar vertrouwen te winnen, deed hij haar ook geloven dat hij haar eerder al ontmoet had in de buurt van een winkelcentrum in Hull. Gedurende een half jaar bombardeerde hij zijn slachtoffertje met meer dan 1.300 sms'jes een een reeks suggestieve berichten via Facebook. Hij stuurde haar ook knuffels, juwelen en chocolade.


Het lukte Bull ook om het vertrouwen van de ouders te winnen met zijn verhaal over zijn ongeval tijdens een show van Disney On Ice. De realiteit is anders. De keukenhulp uit Orpington, Kent raakte verlamd bij een verkeersongeval in 2009. Toen het meisje eindelijk toestemde met een ontmoeting, deed hij er nog een schepje bovenop. Hij vertelde haar dat zijn medicatie hem zwaarlijvig en én jonger gemaakt had. Bulls vader bracht hem naar Hull waar hij samen met het meisje naar een toneelstuk ging kijken. Na de voorstelling nam hij haar mee naar zijn hotel waar hij haar verkrachtte. Pas toen de moeder Bull ontmoette, besefte ze dat hij geen dertien was en verwittigde de politie. "Toen haar ouders de twee mannen zagen in de wagen, werden ze bang. Ze hadden een dertienjarige jongen verwacht en geen zwaarlijvige twintiger in het gezelschap van zijn vader", aldus aanklager Nick Adlington.


Toen Bull opgepakt werd op beschuldiging van verkrachting ontkende hij en probeerde de agenten ervan te overtuigen dat hij dertien was. Pas na twee uur keihard ondervragen ging hij door de knieën en bekende dat hij 28 was. Tijdens een huiszoeking vond de politie een computer in zijn bungalow in Kent. Bull had drie Facebookprofielen gemaakt. Onder de namen Matty Gordon, Matthew Gordon en Matt Ball had hij contact met honderden kinderen. De pedofiel had ook de foto van een jongen gestolen en beweerde op zijn profielpagina's dat hij gek was van Hannah Montana en Haribosnoepjes. "We vermoeden dat hij de voorbije jaren geprobeerde heeft om in contact te komen met honderden meisjes over het ganse land", zegt agent Brian Christie van de politie in Humberside. "Door het vrijgeven van zijn foto hopen we op reactie van mensen die hij gecontacteerd heeft. We willen met ze spreken, zeker in het geval van slachtoffers."


De vader van het meisje heeft alvast een waarschuwing voor andere ouders. "Ik wist dat ze een vriendje in een rolstoel had en ik wist ook dat ze berichtjes met hem uitwisselde maar ik dacht dat het allemaal onschuldig was omdat het om een 13-jarige jongen ging die ver weg woonde en hij leek dus geen bedreiging. Ze belde en sms'te hem vaak en ze werd verliefd op hem. Het was haar eerste grote liefde. We kregen foto's van hem te zien en hij leek ons ongevaarlijk", aldus de vader. "We zijn geschokt door wat er gebeurd is en we voelen afkeer. Ik kon echt niet vermoeden dat dit ging gebeuren. Facebook is een plezant medium. Je kan er lol mee beleven maar je weet vaak niet wie er schuil gaat achter de profielen tenzij je de mensen echt kent. Kinderen zijn ook heel kwetsbaar, nog meer dan volwassenen en daarom wil ik andere ouders waarschuwen. Hou jonge kinderen weg van Facebook en als je ze toch laat 'facebooken' controleer dan hun privacy settings en zorg er ook voor dat je de paswoorden kent van je kinderen. Dan kan je alles beter controleren."


Bull bekende voor de rechter dat hij het meisje verkracht heeft. Jeremy Baker veroordeelde hem tot twaalf jaar gevangenis en een levenslang Facebookverbod. "Je hebt jouw misdaad zorgvuldig gepland. Je hebt van het meisje jouw doelwit gemaakt met het oog op een seksuele relatie en om jouw doel te bereiken heb je Facebook misbruikt. Ik ben dan ook van oordeel dat je in de toekomst nog een gevaar vormt voor de samenleving", aldus rechter Baker. Daar voegde agent Christie het volgende nog aan toe: "Haar ouders waren er kapot van toen ze vernamen wat er gebeurd was. Hij heeft hen ook misleid. Ze dachten dat hij een attente jongen was omdat hij ook voor hen geschenkjes gekocht had. Maandenlang heeft hij met haar gechat en haar berichtjes gestuurd. Hij slaagde er ook in om haar seksueel getinte sms'jes te doen sturen", besluit Christie (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Susan Tedeschi - Soul Of A Man

Susan Tedeschi - Soul Of A Man

Klik op de foto om haar te beluisteren





Susan Tedeschi is een Amerikaanse  zangeres .

Blues, jazz, rock 'n' roll, country en folk... je hoort het allemaal terug in haar muziek. Ze straalt vooral veel kracht uit... ze kan fluisteren maar ook stevig uithalen, en ze heeft bovendien een mooie  stem.



» Reageer (0)
23-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een honderdtal walvissen voor Schotse kust gered

Een honderdtal walvissen voor Schotse kust gered


http://imageshack.us/m/820/662/walvissen.jpg


Vorige week dreigden meer dan honderd walvissen te stranden op de Schotse kust, maar met de hulp van vrijwilligers zijn de dieren opnieuw dieper in zee gedreven.


De grienden - een walvissoort uit de familie der dolfijnen - werden vorige week nabij de kust van een Schots eiland opgemerkt. Zonder de inspanningen van tientallen vrijwilligers zouden de dieren waarschijnlijk op het strand aangespoeld zijn. Dierenbeschermers, vissers en andere vrijwilligers hebben de grienden terug naar zee gedreven. Wetenschappers hebben nog altijd het raden naar de zelfmoordneigingen die gestrande walvissen vertonen.


Vermoedelijk zijn enkele van de walvissen ziek. Zo zou een twintigtal grienden verwondingen hebben opgelopen, mogelijk na een eerdere poging om zich te stranden. Walvissen zijn erg sociale dieren en hebben de neiging om gewonde of zieke groepsleden te volgen. Experts vermoeden dat menselijke activiteit, zoals sonar van schepen, ook stress bij de dieren veroorzaken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drank is grootste boosdoener bij dieet

Drank is grootste boosdoener bij dieet


http://imageshack.us/m/269/8901/drankj.jpg


Veel mensen op dieet doen onbewust al hun harde werk teniet door bij hun maaltijd hun favoriete drank te nemen. Uit een recente enquête blijkt namelijk dat twee op de drie Britten geen idee heeft hoeveel calorieën er in hun favoriete drankje zitten, hoewel velen proberen af te vallen.


Drie vierde van de 2.000 Britse ondervraagde volwassenen wilde de komende maand afvallen. De helft van hen lette hierbij niet op wat ze drinken, aldus de organisatie Drinkaware die het onderzoek liet uitvoeren. Slechts een op de tien is van plan bij te houden hoeveel alcohol ze drinken. Alcohol bevat bijna evenveel calorieën als puur vet, maar de meeste beseffen niet hoeveel hun favoriete drankje bevat.


Minder dan een derde beseft niet dat er in een glas van 175 ml wijn 134 calorieën zitten, dat is bijna de helft van wat een cheeseburger bevat. Een glas bier met vier procent alcohol staat gelijk aan een koffiekoek. Een glas champagne is goed voor 95 calorieën, dat is evenveel als een stukje taart. 


Recent onderzoek bracht drinken in verband met obesitas aan de buik, wat bijdraagt tot een verhoogde kans op hartziekten en diabetes. Chris Sorek van Drinkaware: "Veel mensen op dieet beseffen niet dat enkele drankjes hen dik kunnen maken. Hoewel ze gezonde keuzes in levensstijl kunnen maken, weten ze niet dat ze door hun glas wijn evenveel calorieën binnenkrijgen als door een stuk kaastaart te eten."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kust kampt met dubbele vergrijzing

Vlaamse kust kampt met dubbele vergrijzing


http://imageshack.us/m/94/515/vergrijzing.jpg


De kust kampt met een "dubbele vergrijzing". Dat blijkt uit een studie van de Vlaamse Overheid. De levensverwachting aan de kust stijgt net als elders in het land, maar de regio kent ook een instroom van ouderen uit het binnenland. Ouderen vanaf 85 jaar keren doorgaans echter wel terug naar de plaats waar ze eerder woonden.

Uit de studie blijkt dat de gemiddelde leeftijd van een kustbewoner 46 jaar is, waardoor de kust de regio met de oudste bevolking van Vlaanderen is. Veel 23- tot 28-jarigen vertrekken uit de kustgemeenten, terwijl zogenaamde medioren (50-64 jaar) en jonge senioren (65-79) de omgekeerde beweging maken.
 
De studie maakt dan ook gewag van een "dubbele tendens van vergrijzing". Enerzijds wordt de bevolking die in de badplaatsen 'geboren en getogen' is steeds ouder en anderzijds is er een belangrijke instroom van een oudere bevolking naar de kuststeden en -gemeenten. In de studie valt wel op dat ouderen vanaf 85 jaar terugkeren naar de plaats waar ze oorspronkelijk vandaag komen. De vermoedelijke oorzaak daarvoor ligt bij de familiale zorg, die evidenter is in de plaats van herkomst dan aan de kust.

Bredene is de grote uitzondering aan de vergrijzende kust. Minder dan 20 procent van de bevolking daar is ouder dan 65. De grootste bevolkingsgroep wordt er gevormd door de 25- tot 64-jarigen (55 procent). 27,7 procent is jonger dan 25 in de gemeente, het hoogste cijfer in vergelijking met de andere badplaatsen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rwanda gaat 22 kleine berggorilla's dopen

Rwanda gaat 22 kleine berggorilla's dopen


http://imageshack.us/m/827/4084/84190142.jpg



In Rwanda worden volgende maand 22 babygorilla's gedoopt. Dan houdt het Volcans Nationale Park een officiële ceremonie waarbij de dieren een naam zullen krijgen. Ook een tweeling zal op 18 juni gedoopt worden. Tweelingen zijn erg zeldzaam binnen de soort die maar 800 exemplaren telt.

Berggorilla's zijn de belangrijkste toeristische trekpleister voor Rwanda. Ongeveer 90 procent van de toeristen in het land kwamen de gorilla's vorig jaar bezoeken. Naar jaarlijkse gewoonte zullen ook enkele beroemdheden de doopceremonie bijwonen. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trendy sporten: achterwaarts lopen maakt fitter dan joggen

Trendy sporten: achterwaarts lopen maakt fitter dan joggen


http://imageshack.us/m/801/1702/achterwaardslopen.jpg


Achterwaarts lopen is dé fitnesstrend van 2011. Het voordeel ervan is dat je meer calorieën verbrandt en dat het beter is voor je spieren, het nadeel is dat mensen je in het park of op straat vreemd aankijken.


De Britse Karl Twomey is een expert in achteruitlopen. Hij beweert dat je voeten hierdoor minder hard op het asfalt of ondergrond terechtkomen en dat je gewrichten hieronder minder lijden. Het zou helpen tot een vijfde meer calorieën te verbranden dan wanneer je voorwaarts loopt. Hij begon ermee in september toen hij voelde tijdens zijn marathontraining dat dit beter voor zijn knieën was.


Ondertussen liep hij een marathon helemaal achterwaarts uit in vier uur en 16 minuten. "Dit verbetert je evenwicht en je zicht. Je gehoor wordt zelfs beter omdat je beter leer te letten op wat er rond je gebeurt. Daarnaast bezorgt het je ook stevige spieren. In het Verenigd Koninkrijk is het ondertussen zo'n trend dat er in Londen ondertussen het eerste event om achteruit te lopen georganiseerd wordt, Manchester volgt in augustus.


Achteruitlopen is niet nieuw, sportartsen raden dit al sinds de 'jaren '70 aan gekwetste atleten aan. Sindsdien is het een essentieel onderdeel van sporttraining als boksen en hockey. Fysiotherapeuten steunen dit omdat achteruit lopen de impact op de gewrichten beperkt. Het wordt vaak aangeraden bij revalidatie van knie- en rugproblemen. Volgens veel experts is het een meer efficiënte manier van bewegen. Een Amerikaans onderzoek toont aan dat mensen die achteruit lopen slechts 80 procent van de snelheid moeten halen van sporters die vooruitlopen om dezelfde fysiologische en sportieve voordelen te halen. Een andere Zuid-Afrikaanse studie toont aan dat dit de cardiovasculaire conditie verbetert.  Aan het einde van de studie van drie weken bij vrouwelijke studenten bleek dat je hiermee 2,5 procent lichaamsvet meer verbrandt, dat je hierdoor meer zuurstof verbruikt en dat het je lichamelijk fitter maakt.


Een andere expert James Bamber zegt dat er nog voordelen zijn. "Doordat je landt en je op je voorvoet afduwt, worden je tenen sterker, wat een goede houding helpt. Het verbetert je coördinatie en helpt je cognitieve functies en reactiesnelheid. Je voelt ook andere spieren werken, die in je kuiten en rond de heupen krijgen het zwaarder te verduren. De nadelen zijn wel dat je constant je lichaam draait om te zien waar je naartoe loopt, dit kan pijn in de nek veroorzaken. En het risico op botsingen is natuurlijk ook veel groter. daanraast is het ook mentaal veel meer vermoeiend.  

Tips om te starten met achteruit lopen:
- Kies een vlakke, brede ondergrond waar geen putten in zijn.
- Zoek een afstand van 50 tot 100 meter in een rechte lijn, wandel hier eerst over op zoek naar stenen en putten.
- Beginners vinden het vaak behulpzaam om samen met een partner te lopen. Als de ene achterwaarts, loopt de andere voorwaarts en geeft die waarschuwingen.
- Leun achteruit, duw je af op je voorvoet om jezelf achterwaarts te bewegen.
- Probeer niet te vaak achterwaarts te kijken.
- Begin met hiermee als onderdeel van de opwarming of om te eindigen. Maak de sessies en de afstanden langer wanneer je achteruit loopt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Jeff Healey Band - Stuck In The Middle with You

The Jeff Healey Band - Stuck In The Middle with You

Klik op de foto om hem te beluisteren





Norman Jeffrey (Jeff) Healey (Toronto, 25 maart 1966 – aldaar, 2 maart 2008) was een Canadese blues- en jazzgitarist en -zanger. De blinde muzikant kreeg met zijn Jeff Healey Band aan het einde van de jaren tachtig internationale faam met het debuutalbum See The Light.

Healey werd op éénjarige leeftijd blind door een retinoblastoom; een tumor in het oog. Zijn ogen moesten geamputeerd worden. Dit weerhield hem er niet van om gitaar te leren spelen. Hij viel daarbij op door een unieke speelstijl: hij speelde meestal zittend op een stoel met zijn gitaar plat op de schoot.

Op zijn zeventiende formeerde hij de band Blue Direction. Later ging hij optreden met twee bevriende muzikanten. Een rolletje in de film Road House gaf hem bekendheid en platenmaatschappij Arista Records gaf hem de kans een album uit te brengen: See The Light. Het trio maakte onder de naam Jeff Healey Band een internationale tournee en trad onder andere op op Pinkpop en Torhout-Werchter.

Healey had in Toronto zijn eigen kroeg, Healey's, waar hij elke donderdag optrad met een rock-georiënteerde band en elke zaterdag met zijn jazzgroep Jeff Healey's Jazz Wizards. Later opende hij een grotere club genaamd Jeff Healey's Roadhouse. Ook presenteerde hij een radioshow voor CBC en voor een lokaal station uit Toronto, waarin hij vooral aandacht aan jazzmuziek schonk. Hij stond aan de wieg van de carrières van verschillende artiesten, onder wie Amanda Marshall.

In 2005 kreeg hij opnieuw kanker, dit keer aan zijn benen. In 2007 werden er tumoren uit zijn longen verwijderd. Ondanks bestraling en chemotherapie overleed Jeff Healey in maart 2008 op 41-jarige leeftijd.




» Reageer (0)
22-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Ottis Adams 1851-1927

John Ottis Adams 1851-1927 was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder

Klik op de foto om een filmpje van zijn overige werken te bekijken




John Ottis Adams (Amity (Indiana), 8 juli 1851 - Indianapolis (Indiana), 28 januari 1927) was een Amerikaanse impressionistische kunstschilder en lid van de Hoosier Group.

Hij bracht zijn jeugd door in Franklin, Shelbyville en Martinsville en ging voor twee jaar naar het Wabash College in Crawfordsville.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/adams.jpg?t=1265551974



Hij studeerde voor twee jaar kunst aan de Royal College of Art in Londen samen met John Parker, voor zeven jaar aan de Academie voor Beeldende Kunst in München samen met Theodore Steele en in Schleissheim samen met J. Frank Currier. In 1887 opende hij in Muncie (Indiana) een studio en een kunstschool. Nadat deze school was gesloten was hij een van de oprichters van de Muncie Art Students League.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Adams_John_Ottis-2.jpg?t=1265552087



Later richtte Adams, samen met andere leden van de Hoosier Groep, de Herron School of Art op in Indianapolis.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/adams-2.jpg?t=1265552142



Samen met zijn vrouw Winifred Brady Adams, ook een schilder, woonde en schilderde hij op De Hermitage in Brookville, net als Steele en zijn vrouw.

Samen met William Forsyth, gaf Adams ook les aan Francis Focer Brown.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/John_Ottis_Adams.jpg?t=1265552019




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gallo-Romeins Museum in Tongeren Europees Museum van het Jaar

Gallo-Romeins Museum in Tongeren 'Europees Museum van het Jaar'


http://imageshack.us/m/40/5088/galloromeinsmuseum.jpg



Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren is gisterenavond in Bremen (Duitsland) verkozen tot 'Europees Museum van het Jaar'. De verkiezing vond plaats ter afsluiting van de jaarvergadering van het Europese Museumforum.
 
In totaal waren 34 musea uit 15 Europese landen genomineerd voor deze zogeheten museum-Oscar, waar overigens geen geldprijs aan verbonden is.
 
De onderscheiding geldt wel als de top van het Europese museumlandschap.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mozart en Vivaldi troosten pasgeboren baby's

Mozart en Vivaldi troosten pasgeboren baby's


http://imageshack.us/m/190/5528/senmuziek.jpg


Aan de muziek van de componist Mozart wordt vanalles toegeschreven: kinderen zouden er slimmer van worden, het zou helpen tijdens het studeren van wiskunde en sommigen beweren dat je er gemakkelijk van in slaap valt. Een Slovaaks ziekenhuis heeft nog een nieuwe toepassing bedacht: Mozart als troostmiddel bij pasgeboren baby's die van hun moeder gescheiden worden voor een behandeling. Af en toe wordt ter afwisseling ook wel eens iets van Vivaldi gespeeld.

Volgens de dokter is een geboorte zodanig stresserend voor een baby dat de muziek nodig is om het kind te kalmeren, en sneller aan te komen, te ontspannen en beter om te gaan met pijn.

"De muziek vervangt de stem van de moeder en helpt de baby's om regelmatiger te ademen en een gezonde hartslag te behouden", argumenteert dokter Slavka Viragová. "Zeker de muziekstukken van Mozart roepen bij de baby's de herinnering van de moeder op wanneer deze niet bij hen is."

Daarom krijgen de baby's vijf tot zes keer per dag klassieke muziek te horen, soms afgewisseld met rustgevende bosgeluiden. Prematuurtjes krijgen de muziek ook te horen tijdens de verzorging, zo zouden ze regelmatiger ademhalen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vier baby's krijgt te veel pijnstillers

Eén op vier baby's krijgt te veel pijnstillers


http://imageshack.us/m/192/9895/pijnstillers.jpg


Dokters en ouders gaan veel te slordig om met pijnstillers, zo blijkt uit een Schotse studie bij 35.839 kinderen. Eén op vier baby's krijgt een te hoge dosis, wat deels te wijten is aan het feit dat ouders hun baby al een pijnstiller geven voor ze naar de dokter trekken, waar ze nog een krijgen. Anderzijds schrijven de helft van de dokters zelf een foute dosis voor, 15 procent vergeet gewoonweg de instructies.

Het zijn ontluisterende cijfers: in de eerste drie maanden van hun leven kreeg 22 procent van de baby's een overdosis paracetamol te slikken. Nog eens vijf procent kreeg waarschijnlijk een overdosis.

Volgens de officiële richtlijnen mogen baby's maximaal 240 milligram paracetamol per dag toegediend krijgen. De onderzoekers stelden echter vast dat ouders gemakkelijk 50 of 60 milligram extra geven bovenop de pijnstiller van de dokter, wat veel te veel is.
 
Te veel of te weinig
De dokter is niet zonder schuld: meer dan de helft (57 procent) van de voorschriften bevatte een foute dosis: te hoog, zowel als te laag. Baby's tot drie maanden hadden het meest risico op een overdosis: 27 procent van de voorschriften bevatte een te hoge dosis.

Kinderen van zes tot 12 jaar kregen dan weer te vaak een te kleine dosis voorgeschreven. 15 procent van de dokters schrijft gewoonweg pijnstillers voor, zonder instructies over hoeveelheid of toedienwijze.

Leeftijd en gewicht
Er is één verzachtende omstandigheid: de dosis voor een kind bepalen is niet gemakkelijk. Het is niet enkel leeftijdsafhankelijk, maar ook gewicht en lengte spelen een rol. De onderzoekers raden aan wat ook het gezond verstand dicteert: lees de bijsluiter en vraag eventueel raad aan de apotheker.

Een overdosis paracetamol kan, hoewel zeldzaam, zware leverschade veroorzaken. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!