Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




30-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy

Dierenbeulen slaan paard op gruwelijke wijze dood in Ghoy

Gruwelijk...ik hoop dat ze de dader vinden !!!

http://img863.imageshack.us/img863/9430/paard.jpg


Een of meerdere dierenbeulen hebben in de nacht van woensdag op donderdag in een weide in Ghoy in de provincie Henegouwen op gruwelijke wijze een merrie doodgeslagen.

De eigenaars vonden hun merrie India donderdagochtend dood in de wei. Het dier was gruwelijk toegetakeld. Haar twee achterbenen waren gebroken en ze was gescalpeerd. Het dier had twee gaten in het hoofd en een wonde tussen de ogen. Overal had ze bloeduitstortingen. Een dierenarts gaat ervan uit dat het dier doodgeslagen werd.

"Ze moet verschrikkelijk geleden hebben", weet de eigenares. "Het martelen moet erg lang geduurd hebben. De dader verdient eigenlijk om hetzelfde lot te ondergaan." De familie diende een klacht in tegen onbekenden, schrijven de kranten Le Courrier de l'Escaut, Le Courrier.

Ook in de streek rond het Zuid-Limburgse Ulbeek en Zepperen werd de afgelopen weken een viertal paarden mishandeld door onbekenden. In het dorpje Dréhance bij Dinant zouden kajakkers begin deze maand twee paarden met stenen en stokken hebben bewerkt.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visolie doet minder naar alcohol verlangen

Visolie doet minder naar alcohol verlangen


http://img695.imageshack.us/img695/2523/alcohole.jpg


Omega 3-vetzuren, wat je in visolie vindt, zou het nieuwste middel tegen alcoholisme kunnen worden, dit kan namelijk het verlangen naar alcohol helpen beperken.


Per toeval ontdekten wetenschappers de verrassende voordelen van visolie na een studie naar de voordelen hiervan bij een manische depressie. Het vetzuur DHA maakt het gedrag bij muizen met deze mentale stoornis normaal. "Wanneer de dieren dit opnemen, zijn ze niet depressie en bij stress worden ze niet manisch", aldus professor Niculescu.


"Een verrassende ontdekking echter is dat dit het verlangen naar alcohol vermindert. Dieren met een bipolaire stoornis, net als hun menselijke lotgenoten, houden van alcohol. DHA deed hen minder drinken, deze stof minderde alcoholmisbruik. Een dieet rijk aan omega 3-vetzuren kan helpen bij de preventie en behandeling van zowel een bipolaire stoornis als alcoholisme."


Volgens de professor is er nu substantieel bewijs dat deze vetzuren een zelfde werking op het brein hebben als medicatie. Een volgende stap zouden studies bij mensen zijn. "Er moet nog veel onderzoek naar dit gebied gebeuren", besluit Niculescu.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe dieetpil helpt derde van gewicht kwijt te spelen


Nieuwe dieetpil helpt derde van gewicht kwijt te spelen


http://img545.imageshack.us/img545/4301/overgewicht1.jpg


Een dieetpil dat mensen met overgewicht en obesitas meer dan een derde van hun lichaamsgewicht helpt te verliezen zou binnen een paar jaar beschikbaar kunnen zijn, dat beweren wetenschappers althans.


De producenten van het medicijn Lorcaserin, wat het hongergevoel onderdrukt, onthulden dat dit het gewicht met gemiddeld 5,8 procent per jaar kan beperken, in sommige gevallen zorgde het zelfs voor een vermindering van lichaamsgewicht van 40 procent. Meer dan 7.500 mensen testten het middel, negen op de tien van hen die het namen, vielen af. Bij sommigen had het geen effect, anderen merkten een drastisch gewichtsverlies op.


Daarnaast zou het kleine maar significante gezondheidsvoordelen hebben, patiënten merkten een lagere cholesterol, bloeddruk op, daarnaast nam hun tailleomvang af. Het medicijn zal enkel gegeven worden aan mensen met gewichtsproblemen. Lorcaserin moet een laatste toevluchtsoord worden voor mensen die proberen af te vallen en een maagverkleining overwegen. 


Professor en vicepresident van Arena: "De obesitasepidemie swingt de pan uit, dieet en sport kan soms niet volstaan om af te vallen. Sommige patiënten hebben een beetje hulp nodig. Volgend jaar zullen we de goedkeuring van Lorcaserin in Europa aanvragen, dan kan het verkrijgbaar zijn in 2013."


Als dit goedgekeurd wordt, zal dit slechts het tweede middel worden om obesitas aan te pakken, aangezien verschillende pillen uit de handel werden genomen door ernstige bijwerkingen. Maar het middel kent ook wel problemen, de producenten geven toe dat het hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid kan veroorzaken. Vorig jaar zei een gezondheidsorgaan dat dit tumoren kan doen ontstaan. Daarom moet het bedrijf meer studies laten uitvoeren omtrent de veiligheid, de producenten zeggen dat de bezorgdheid overdreven is. 


Artsen zijn wanhopig om een medische behandeling voor obesitas te bedenken, dit wordt beschouwd als een van de grootste gezondheidsproblemen. Een andere verkrijgbare pil tegen obesitas is Orlistat, de makers zeggen dat als je dit in combinatie met een caloriearm dieet neemt, je tot 50 procent meer gewicht kan verliezen. Als je echter vet blijft eten, kun je negatieve bijwerkingen als winderigheid en diarree ervaren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders sturen 600 berichtjes om kinderen te controleren

Ouders sturen 600 berichtjes om kinderen te controleren


http://img714.imageshack.us/img714/5729/berichtjessturen.jpg


Moeders en vaders sturen 600 berichtjes, 312 mails en bellen 28 uur per jaar om hun kinderen te controleren. Dat blijkt uit recente cijfers.

Een op de vijf van de 5.000 ondervraagde ouders geeft toe dat de beste manier om te ontdekken waar hun kind uithangt sosciaalnetwerksites als Facebook zijn. Meer dan de helft van de ouders denkt dat zijn kinderen te veel bezig zijn met hun gsm en sociaalnetwerksites. Driekwart gelooft dat moderne technologie een negatief effect heeft op het gezinsleven, vooral sms'en wordt als storend ervaren. 37 procent verbiedt gsm's of laptops aan de eettafel.

Voordelen
Gezinsexpert Nick Henry: "Je kinderen via deze wegen contacteren zijn een gevolg van het moderne leven. Maar deze vooruitgang heeft ook voordelen, 20 jaar geleden zou het moeilijker zijn om voor ouders hun kroost te controleren."

Tips voor mama's en papa's om om te gaan met nieuwe technologieën

- Maak regels over wanneer en waar je kinderen mogen sms'en: bij voorbeeld niet tijdens de maaltijden, de lessen of op gezinsuitstapjes. Laat ze ook 's nachts de telefoon uitzetten.

- Leg de straffen vast voor misbruik. Praat ook over ongepaste en seksueel getinte berichtjes, leg hen uit wat en kan, wat niet en vertel vooral waarom. Als ze een regel overtreden, neem hun telefoon dan voor een tijdje af. 

- Let ook op je eigen gedrag, jij moet het goede voorbeeld geven. Stuur je kinderen ook geen berichtjes als ze op school zijn, want dan geef je een gemengde boodschap.

- Wanneer je je kind ervan verdenkt ongepaste berichtjes te sturen, kun je altijd hun boodschappen controleren. Dit kan als verraad of schending van de privacy aanvoelen, maar je eerste taak als ouder is te verzekeren dat je kinderen veilig en verantwoord omgaan met deze machtige technologie.



» Reageer (0)
29-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie Bracquemond 1841 - 1916 was een Frans Impressionistische kunstenares

Marie Bracquemond  1841 - 1916 was een Franse Impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken



Op het terras van Sèvres, 1880


Marie Bracquemond (Argenton (Bretagne), 1 december 1841 - Parijs, 17 januari 1916) was een Franse impressionistische vrouwelijke kunstenaar, door Gustave Geffroy in 1894 beschreven als een van de trois grandes dames van het Impressionisme, naast Berthe Morisot en Mary Cassatt.


Zij wordt echter nauwelijks genoemd in boeken over vrouwelijke kunstenaars. Dit was het resultaat van de inspanningen van haar man, Félix Bracquemond, om haar ontwikkeling als kunstenaar te dwarsbomen. Felix had bezwaar tegen de impressionistische stijl die zij had aangenomen.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/marie-bacquemond-2.jpg?t=1262530472



Ze werd geboren als Marie Quivoron. Haar achtergrond staat in scherp contrast met de culturele, welvarende en stabiele omgeving van de andere vrouwelijke impressionisten - Cassatt, Morisot en Gonzalès. Ze was het kind uit een ongelukkig, gearrangeerd huwelijk. Haar vader, een zeekapitein, stierf kort na haar geboorte. Haar moeder hertrouwde snel met M. Pasquiou. Daarna leidde ze een onrustig bestaan, verhuizend van Bretagne naar de Jura, Zwitserland, en naar de provincie Auvergne voordat zij zich vestigde in Etampes, ten zuiden van Parijs. Ze had een zus, Louise, geboren terwijl het gezin woonde in Corrèze, in de buurt van Ussel, in de Auvergne, in de oude abdij van Bonnes-Aigues.


In haar tienerjaren begon ze haar lessen in het schilderen bij M. Wasser, door haar beschreven als een oude schilder die nu schilderijen restaureerde en les gaf aan de jonge vrouwen van de stad. Zij vorderde in zo'n snel tempo, dat het schilderij van haar moeder, zusje en oud-leraar poserend in de studio al in 1857 door het Salon werd aanvaard. Zij werd geïntroduceerd bij Ingres, die haar adviseerde en op zijn beurt introduceerde bij twee van zijn studenten, Flandrin en Signol. De criticus Philippe Burty noemde haar een van de meest intelligente leerlingen in Ingres' studio. Marie verliet Ingres' studio en begon met haar werk geld te verdienen. Het hof van keizerin Eugénie de Montijo gaf opdracht voor een schilderij van Cervantes in de gevangenis. Dit schilderij stemde kennelijk tot tevredenheid, want zij is toen door de Graaf de Nieuwerkerke, de directeur-generaal van de Franse musea, gevraagd om kopieën te maken van belangrijke werken in het Louvre.





http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Marie-Bracquemond-3.jpg?t=1262530310
De zoon en dochter van de kunstenares in de tuin van Sèvres, 1890



Het was tijdens het kopiëren van oude meesters in het Louvre, dat zij werd opgemerkt door Félix Bracquemond, die verliefd op haar werd. Zijn vriend, de criticus Montrosier, regelde een ontmoeting en vanaf toen waren Marie en Felix onafscheidelijk. Ze werden twee jaar verloofd voordat ze trouwden in 1869, ondanks de tegenwerpingen van Maries moeder.


Felix en Marie werkten samen op de Haviland Studio in Auteuil, waar Felix artistiek directeur was geworden. Marie ontwierp borden voor serviezen en schilderde op grote panelen beeltenissen van muzen, die werden getoond op de Wereldtentoonstelling van 1878. Haar schilderijen werden vanaf 1874 op regelmatige basis aanvaard voor de Salon. Omdat zij zich tijdens het etsen te gebonden voelde, waren de inspanningen van Felix om haar deze kunst te leren slechts een matig succes. Toch heeft ze negen etsen geproduceerd, die getoond werden tijdens de tweede tentoonstelling van de Society of Painter-Etchers op de Galeries Durand-Ruel in 1890.


Felix introduceerde haar bij de media en de kunstenaars die hij bewonderde, maar ook bij oudere meesters, zoals Chardin. Ze werd vooral aangetrokken door de Belgische schilder Alfred Stevens. Tussen 1887 en 1890 begon haar stijl te veranderen, onder invloed van de impressionisten. Haar doeken werden groter en haar kleuren intenser. Ze verlegde haar blik naar buiten en tot Felix' afschuw werden Monet en Degas haar mentors.


Marie Bracquemond heeft deelgenomen aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880 en 1886. In 1879 en 1880 zijn een aantal van haar tekeningen gepubliceerd in La Vie Moderne. In 1881 zijn vijf werken tentoongesteld in de Dudley Gallery in Londen. Veel van haar bekendste werken zijn geschilderd in haar tuin in Sèvres.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/bracquemond_foto.jpg?t=1262530777



In 1886 ontmoette Felix Gauguin via Sisley en bracht de verarmde kunstenaar bij hem thuis. Deze had een beslissende invloed op Marie en in het bijzonder leerde hij haar hoe het doek voor te bereiden, met het oog op de verwezenlijking van de intense kleuren ze nu zo graag wilde.



Hoewel ze werd overschaduwd door haar bekende man, wordt het werk van de teruggetrokken Marie Bracquemond geacht dichter bij de idealen van het impressionisme te staan. Volgens hun zoon Pierre, was Felix Bracquemond vaak rancuneus naar zijn vrouw. Hij wees haar kritiek op zijn werk bruusk af en weigerde om haar schilderijen aan bezoekers te tonen. In 1890 gaf Marie het schilderen op, verdrietig door de voortdurende wrijving en ontmoedigd door gebrek aan belangstelling voor haar werk, met uitzondering van een paar particuliere werken. Een van haar laatste schilderijen was De dochter en zoon van de artiest in de tuin in Sèvres.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leica-camera uit 1923 verkocht voor recordbedrag van 1,32 miljoen euro

Leica-camera uit 1923 verkocht voor recordbedrag van 1,32 miljoen euro




Een Aziatische verzamelaar heeft een vintage Leica-camera uit 1923 op de kop getikt voor een recordbedrag van 1,32 miljoen euro. Dat meldde het Weense veilinghuis Westlicht.
Het fototoestel uit 1923 gaat de geschiedenis in als de duurste Leica ooit geveild.
 
"Er is een momenteel een Leica-boom aan de gang", verklaarde woordvoerster Karin Mueck van het veilinghuis Westlicht. Rijke verzamelaars worden aangetrokken door de legendarische reputatie en de technische kwaliteit van het product van Duitse makelij, zei ze. De verkochte Leica-camera, met serienummer 107, zou nog perfect werken.
 
De vorige camera die voor een recordbedrag onder de hamer ging, was een Franse daguerreotype. Westlicht veilde die camera vorig jaar voor 732.000 euro. (br.hln - foto ap)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.John Walker - By The Time I Get To Phoenix

John Walker - By The Time I Get To Phoenix

Klik op de foto om hem te beluisteren






John Walker( 1943-2011) is een van de oprichters van de Amerikaanse popgroep The Walker Brothers.

De zanger en gitarist richtte de groep in 1964 samen met Scott Engel, John Maus en Al Schneider op.
De groep scoorde in het Verenigd Koninkrijk een reeks top 10-albums, en een nummer 1-hit met "Make It Easy on Yourself" en "The Sun Ain't Gonna Shine (Anymore)", die beide ook de Amerikaanse top 20 bereikten.Vooral in Engeland was de groep erg populair. In 1978 viel de band uiteen. Walker werd gitaarbouwer en vestigde in Californië zijn eigen opnamestudio. In 2004 ging hij weer optreden.



» Reageer (0)
28-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond veertig keer beschoten in kop en levend begraven, maar overleeft

Hond veertig keer beschoten in kop en levend begraven, maar overleeft

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De Maltese politie heeft een hond ontdekt dit levend werd begraven nadat hij veertig keer in het hoofd werd geschoten. Steeds meer Maltesen eisen strengere wetten voor het dierenwelzijn.


Het gaat om een bastaardhond, die door zijn redders Star werd genoemd. Bij de stad Birzebbuga hoorde de politie gejank vanonder een houten plank met een zware boomwortel op. De agenten troffen er een hond onder aan die begraven was onder het vuil. Toen ze het dier bevrijdden ontdekten ze dat zijn vier poten waren samengebonden en dat de hond herhaaldelijk was beschoten met een loodjesgeweer. Dierenartsen haalden 40 loodjes uit de schedel tijdens een spoedoperatie. Star overleefde de ingreep.


De zaak veroorzaakt heel wat ophef in Malta, want ondanks de ernst van de daad, is de maximumstraf voor dierenmishandeling een gevangenisstraf van een jaar of een boete van 46.500 euro. Een nieuwe wet zal de boete verhogen tot 50.000 euro, maar de straf van 1 jaar blijft. Dierenliefhebbers houden volgende week een stille protestactie in Sliema om hun walging uit te drukken. Ze steunen het dier ook op Facebookpagina's, de grootste heeft 7.000 volgers. Meer dan 1.000 mensen tekenden ook een onlinepetitie om de overtreder te helpen vatten, er wordt ook geld ingezameld om de rekening van de dierenarts van Star te betalen.


Een lokale juwelier belooft een waardebon van 250 euro als beloning voor wie de dader helpt te vatten. Star kreeg ook al een dekentje uit Canada en brieven uit Amsterdam. Twintig potentiële nieuwe eigenaars hebben al aangeboden het dier te adopteren. Maar uit angst voor een ernstig trauma zal Star niet in een gezin ondergebracht worden. "We hebben nog 110 andere honden die ook erge dingen hebben meegemaakt en een nieuwe thuis nodig hebben, misschien kunnen mensen hen helpen", aldus een woordvoerder van het dierenasiel in Malta. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto

Schildpad weer op de been door wiel van speelgoedauto



Tijdens haar winterslaap werd Tuly de schildpad aangevallen door een rat. Het knaagdier beet een poot af van de arme Tuly, maar daar hebben ze in de 'schilpaddenfarm' van haar baasje nu een spreekwoordelijke mouw aan gepast.

De ontbrekende poot van de 45-jarige schildpad werd vervangen door het wiel van een speelgoedtractor. Het chassis werd met behulp van Velcro aan het pantser van het dier bevestigd. "Dat pantser was vervaarlijk aan het afslijten doordat het over de grond sleepte", aldus schildpaddenvriend Philip Chubb uit het Engels Norwich. "Vandaar dit 'plan B' om Tuly een meer comfortabel bestaan te bezorgen".


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/1/8/14/media_l_4207304.jpg?20110526163316
Tuly en haar baasje Philip Chubb (64).


En Tuly heeft het uitstekend naar haar zin met haar hulpwieltje. Nu is ze met voorsprong de snelste van al haar soortgenoten op de schildpaddenfarm van Eleanor, de dochter van Philip Chubb. "Het belangrijkste is, dat Tuly nu haar evenwicht heeft teruggevonden en dat haar schild niet meer afslijt. Ze wordt nu zeker 90 jaar", aldus Eleanor.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zevende Duitse EHEC-dode, maar Spanje blijft komkommers exporteren

Zevende Duitse EHEC-dode, maar Spanje blijft komkommers exporteren


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


De Spaanse autoriteiten hebben ontkend dat ze tijdelijk twee boerderijen gesloten hebben die verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van komkommers met de gevaarlijke EHEC-bacterie. De bacterie heeft intussen al zeven doden gemaakt in Duitsland.
 

In een dikke week zijn al duizend mensen ziek geworden van de bacterie. Zij die het overleven, riskeren levenslang nierproblemen. Volgens de Duitse autoriteiten komen de komkommers aan de bron van de besmetting uit Spanje.
 
De Europese Commissie had vrijdag laten verstaan dat twee bedrijven in Almeria en Malaga tijdelijk gesloten waren, omdat ze vermoedelijk verantwoordelijk zouden zijn voor de verspreiding van de komkommers.
 

Maar het ministerie van Volksgezondheid in Sevilla ontkent dat nu. Volgens het ministerie is er enkel een staal van hun komkommers gevraagd voor laboratoriumtesten. Er werden ook water- en bodemstalen genomen, maar de productie en export gaan gewoon door.
 
Volgens de Spaanse overheid zijn er in Spanje geen EHEC-infecties gelinkt met de uitbraak in Duitsland.
 
In Duitsland is intussen een zevende vrouw omgekomen door de bacterie. Het gaat om een 38-jarige vrouw die donderdagnacht in kritieke toestand was binnengebracht in de noordelijke stad Kiel. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in vinden van kanker: straks snel op te sporen via bloedafname

Doorbraak in vinden van kanker: straks snel op te sporen via bloedafname


http://img14.imageshack.us/img14/9885/kankerl.jpg



Een ontdekking van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam maakt het mogelijk dat laboranten aan gewone bloedmonsters kunnen zien of iemand kanker heeft. Daarbij kunnen medici nu ook al meteen twee soorten identificeren: hersentumoren en prostaatkanker.

Een woordvoerster van het VUmc bevestigde zaterdag een bericht hierover in het Nederlands Dagblad. Het zou nog wel enkele jaren duren voordat de nieuwe techniek op grote schaal valt toe te passen, maar de ontdekking is volgens specialisten "zeer betekenisvol en veelbelovend". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laura Pausini - La Solitudine

Laura Pausini - La Solitudine

Klik op de foto om haar te beluisteren






Laura Pausini (Faenza, Ravenna, 16 mei 1974) is een Italiaanse zangeres die immens populair is in de Italiaans- en Spaanssprekende wereld. Ze heeft ook veel aanhang in België en Nederland. Ze zingt vooral romantische liedjes, niet alleen in het Italiaans maar ook in het Spaans, Portugees (met Gilberto Gil) en Engels. Zij heeft een warme krachtige stem met een groot stembereik. Haar nummers gaan vooral over de liefde, maar Laura zingt ook over vrede, armoede en racisme.




» Reageer (0)
27-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer zwaarlijvigen laten zich opereren

Steeds meer zwaarlijvigen laten zich opereren



In 2010 hebben in ons land dagelijks naar schatting 25 zwaarlijvigen een ingreep laten uitvoeren ter verkleining van de maaginhoud of vermindering van de voedselopname in de dunne darm. Dat is een stijging met 13 procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

De kosten voor het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) stegen met een zevende tot 16,6 miljoen euro. Dat maakte het kenniscentrum Eetexpert.be tijdens een studiedag in Leuven bekend.
 
Het RIZIV betaalt de ingreep terug onder strikte voorwaarden. Zo moet de beslissing genomen worden na multidisciplinair overleg tussen een chirurg, internist en psychiater of klinisch psycholoog, en moet de betrokkene gedurende 1 jaar zonder blijvend succes een dieetbehandeling gevolgd hebben. In aanmerking komen personen met een body mass index (BMI) gelijk aan of hoger dan 40 (of 35 onder voorwaarden).
 
Duidelijke richtlijnen
Volgens Eetexpert.be is er nood aan duidelijke richtlijnen. Zo is het onduidelijk wat verstaan wordt onder dieetbehandeling, wordt de selectieprocedure overgelaten aan het team en is de ingreep niet steeds ingebed in een behandeltraject.
 
Eetexpert.be pleit ervoor dat de ingreep steeds onderdeel moet zijn van een breed zorgtraject met een algemeen obesitasconsult en brede indicatiestelling vooraf, alsook een vervolgtraject nadien waarbij ook gewerkt wordt aan gedragsverandering. De diëtist dient actief betrokken te worden bij het hele proces en deel uit te maken van het vermelde multidisciplinaire overleg. Vaak treden een jaar na de ingreep immers complicaties op en wordt de diëtist slechts geraadpleegd als die zich voordoen. Naast de terugbetaling van de chirurgische ingreep moet ook werk worden gemaakt van een vergoeding van de zorg door diëtisten en psychologen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rendieren zien UV-licht

Rendieren zien UV-licht


http://img847.imageshack.us/img847/7120/rendierenzienuvlicht.jpg


Testen uitgevoerd door wetenschappers aan het University College van Londen hebben aangetoond dat rendieren in het Hoge Noorden ultraviolet (UV) licht kunnen zien. Hierdoor kunnen ze in het besneeuwde landschap makkelijker voedsel en vijanden herkennen. Dat meldt de website van het Engelse BBC News.


De testen werden uitgevoerd op het kadaver van een overleden rendier en op een rendier onder verdoving. De onderzoekers onderzochten eerst of ultraviolet licht door de ooglens van een rendier kon dringen. Toen werd vastgesteld dat het mogelijk was, werden testen op het rendier onder verdoving uitgevoerd. Daaruit bleek dat het rendier wel degelijk reageerde op prikkels met UV-licht.


De onderzoekers geloven dat rendieren het UV-licht kunnen gebruiken om makkelijk voedsel te vinden en natuurlijke vijanden te detecteren.  De vacht van onder meer wolven neemt UV-licht op, waardoor hun witte huid in de ogen van het rendieren veel donkerer lijkt dan de sneeuw. Hetzelfde geldt voor de korstmossen waar rendieren zich mee voeden. Door de laagstaande zon worden dieren zonder UV-zicht veel makkelijker verblind. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ezelmelk: het nieuwe afslankmiddel?

Ezelmelk: het nieuwe afslankmiddel?


http://img21.imageshack.us/img21/9373/ezelmelk.jpg


Drinken we straks allemaal ezelmelk in plaats van koeienmelk? Als we enkele Italiaanse vorsers mogen geloven, wel. Ezelmelk is niet alleen gezonder, het lijkt ook een perfect wondermiddel voor je gewicht.

Cleopatra's mooie uiterlijk wordt toegeschreven aan de melk van de ezel. Zo zou ze regelmatig een bad hebben genomen met ezelmelk, waardoor ze over een zachte en soepele huid beschikte. Italiaanse wetenschappers ontdekten waarom: het goedje bevat grotere hoeveelheden omega 3 en calcium, is beter voor het hart , gewicht en ons energiepeil. Ook allergieën krijgen weinig tot geen kans. Voor kinderen met een koemelkallergie is dat alvast goed nieuws.

Gewichtspeil

Bij het onderzoek werden ratten ofwel ezel- of koemelk gegeven. De ratten met de koemelk kwamen snel aan, degenen met de ezelmelk bleven perfect op gewicht. Die laatsten bleken ook over minder vetten in het bloed te beschikken, waardoor ook bloedvaten en het hart gezonder bleven. Zelfs hun energiepeil scheen stukken hoger.

Volgens de vorsers moet de consumptie aangemoedigd worden. In vroegere tijden scheen het gegeerd, maar voorlopig is de ezelmelk weinig of nergens te koop.
 
Nuttige weetjes:

-Al ten tijde van Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde, werd ezelmelk voor veel aandoeningen voorgeschreven van slangenbeten tot neusbloedingen.

-Poppaea Sabina, de tweede vrouw van Keizer Nero, waste haar handen zeven keer per dag in ezelmelk. De ezels dienden haar ook op elke trip te vergezellen.

-Een ezel produceert slechts twee glazen melk per dag, een koe minstens tien keer zoveel. Volgens de legende zouden er meer dan 700 ezels nodig zijn geweest om het bad van Cleopatra te vullen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer tientallen nieuwe EHEC-gevallen in Duitsland

Weer tientallen nieuwe EHEC-gevallen in Duitsland


http://imageshack.us/m/69/1429/komkommer.jpg


Spaanse komkommers zouden de verspreiding van de EHEC-bacterie in de hand hebben gewerkt.
De gevaarlijke EHEC-bacterie is verantwoordelijk voor zestig nieuwe ziektegevallen. Dat zegt de directeur van een gezondheidsinstituut, Reinhard Burger, vandaag in het Duitse televisieprogramma ARD Morgenmagazin.


De EHEC-bacterie, die resistent is voor veel soorten antibiotica, heeft sinds vorige week al honderden Duitsers ziek gemaakt. Patiënten kunnen last krijgen van darmbloedingen, diarree, braken, misselijkheid, koorts, buikkrampen en nierklachten.


Volgens onderzoek zouden Spaanse komkommers verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van de bacterie. Mensen wordt ook verzocht op te letten bij het eten van tomaten, sla en andere rauwkost. Inmiddels zijn mensen in Scandinavië ook ziek geworden van de bacterie en is ook een Nederlandse vrouw besmet. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaak handen ontsmetten kan leiden tot positieve alcoholtest

Vaak handen ontsmetten kan leiden tot positieve alcoholtest





Mensen die vaak een ontsmettende handgel met alcohol gebruiken, kunnen hierdoor positief testen op alcoholgebruik. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Florida.

Als je maar enkele keren per dag een ontsmettende gel met alcohol gebruikt, hoef je echter niets te vrezen. De waarschuwing is vooral bedoeld voor dokters en verpleegkundigen, die na elk contact met een patiënt hun handen reinigen. Zij maken per dag dus ontelbare keren gebruik van zo'n handalcohol.

Volgens professor Gary Reisfeld is deze ontsmettende gel overigens niet de enige verborgen bron van alcohol. "Ook mondspoelingen en diverse schoonheidsproducten kunnen positieve alcoholtesten veroorzaken. Het is hoog tijd dat men daarvoor gewaarschuwd wordt."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien fascinerende feiten over Facebook

Tien feiten over Facebook en wat ze over ons zeggen



http://img849.imageshack.us/img849/2903/facebookkq.jpg


Een onderzoek waarvan de resultaten deze week werden bekendgemaakt, stelt dat 47 procent van de Facebookgebruikers vloekwoorden op hun profiel hebben staan. Vorige week bleek uit een andere enquête van technologieblog Mashable dan weer dat studenten zonder diploma die op Facebook over alcohol praten meer vrienden hebben.

Facebook heeft wereldwijd meer dan 600 miljoen actieve gebruikers, en Pete Cashmore van Mashable vindt dan ook dat dergelijke onderzoeken ons een beter begrip geven van onze evoluerende culturele normen. Hij verzamelde tien fascinerende Facebookfeiten om dat te illustreren.

1. 56 procent van de Amerikanen vindt het onverantwoord om je baas toe te voegen als vriend
De enquête van februari 2010 toont aan dat, hoewel werk en privé steeds meer overlappen, we beide zaken toch graag gescheiden houden. 62 procent van de ondervraagden vond het bovendien verkeerd voor een manager om een werknemer als vriend te willen toevoegen op Facebook. Toch vond 76 procent van de respondenten het oké om iemand uit de peergroep toe te voegen, wat suggereert dat we echt willen dat ons werk wordt beoordeelt op de waarde ervan, in plaats van vooruit te willen komen op basis van persoonlijke relaties.

2. Facebooklinks over seks worden 90 procent meer gedeeld dan gemiddeld
Facebook bevestigt het adagium dat seks verkoopt. Van februari tot mei 2010 onderzocht socialemediawetenschapper Dan Zarella 12.000 links naar nieuwssites en blogs. Hij ontdekte dat links over seks op Facebook 90 procent meer kans maken om gedeeld te worden dan andere onderwerpen. Hij stelde ook vast dat links met een positief sentiment vaker worden gedeeld dan die met een negatieve invalshoek.

3. Mensen in een Facebookrelatie zijn gelukkiger dan vrijgezellen
In februari 2010 vergeleek Facebook de relatiestatussen van de gebruikers met de positieve of negatieve sentimenten die werden gedistilleerd uit hun statussen. Daaruit bleek dat mensen die op hun profiel aangaven bezet te zijn, iets gelukkiger waren dan vrijgezellen. Facebookers die aangaven in een open relatie te zitten, waren dan weer significant minder gelukkig dan alleenstaanden. Monogamie maakt ons dus blijkbaar gelukkig.

4. 21 procent gaat uit elkaar via Facebook
Een enquête bij 1.000 Facebookers - van wie 70 procent mannelijk was - uit juni 2010 onthulde dat 70 procent al was gedumpt via Facebook, nadat de (ex-)partner zijn of haar relatiestatus aanpaste van 'in een relatie' naar 'single'. 21 procent van de ondervraagden zei dat ze een relatie zouden beëindigen op die manier. Een vrij verontrustende praktijk, maar gelukkig gaat het om een minderheid. Een bevraging uit juli 2010 wees uit dat negen procent van de vrouwen al een breuk hadden ingezet via Facebook, tegenover 24 procent van de mannen.

5. 85 procent van de vrouwen krijgt het op de heupen van hun Facebookvrienden
Een enquête uit maart wees uit dat 85 procent van de ondervraagde vrouwen zich al heeft geërgerd aan Facebookvrienden. De meestvoorkomende oorzaak daarvoor was 'de hele tijd zagen' (63 procent), 'het uitdragen van ongevraagde politieke opvattingen' (42 procent) en 'het stoefen over ogenschijnlijk perfecte levens' (32 procent). Het onderzoek vond alleen plaats bij vrouwen, maar de resultaten zijn waarschijnlijk gelijkaardig bij mannen.

6. 25 procent van de gezinnen met een Facebookaccount gebruikt de privacy-instellingen niet
Bij een op vier gezinnen met een Facebookaccount zijn de gebruikers zich niet bewust van de privacy-instellingen van de sociaalnetwerksite, bleek uit een enquête van Consumer Reports uit juni 2010. De positieve kant is dat drie vierde zich er dan weer wel van bewust was, wat erop wijst dat privacy belangrijk is in onze samenleving. Datzelfde onderzoek stelde wel dat 26 procent van de Facebookers met kinderen die mogelijk had blootgesteld aan pedofielen door foto's en namen van hun kroost online te zetten.

7. 48 procent van de ouders bevrienden hun kinderen op Facebook
Hoewel 48 procent van de ondervraagde onders in mei 2010 aan Retrevo aangaf het oké te vinden je kinderen te bevrienden op Facebook, gaven de respondenten toch toe dat dat soms raar kan zijn. Over de minimumleeftijd die kinderen zouden moeten hebben om toegelaten te worden tot sociaalnetwerksites, zei 26 procent ouder dan 18, 36 procent vond '16 tot 18' oud genoeg, 30 procent zei '13 tot 15' en acht procent antwoordde 'jonger dan 13'. Meningen hierover kunnen echter snel veranderen. Deze maand bleek uit een enquête van Consumer Reports dat de meerderheid van de ouders van kinderen van tien en jonger grotendeels onbezorgd waren over het Facebookgebruik van hun kinderen.

8. 47 procent van de Facebookers heeft vuiligheid op profiel
Een nieuw onderzoek van reputatieonderzoeksdienst Reppler stelde vast dat 47 procent van de Facebookgebruikers vieze woorden op hun profiel hebben staan. In 56 procent van de gevallen werden die woorden geplaatst door een vriend. Met andere woorden heeft 56 procent van de Facebookers geen probleem met vloeken. Het 'F-woord' is het meestvoorkomende vieze woord.

9. 48 procent kijkt te vaak naar profiel van ex
In januari zei 48 procent van de respondenten aan YouTango dat ze te vaak naar het profiel van hun ex kijken. De cijfers wijzen op een van de gevaren van sociaalnetwerksites, dat ex-partners toegankelijker zijn dan ooit. Aan de andere kant wees de enquête ook op een zekere graad van zelfbewustzijn hierover bij de respondenten. Terwijl nieuwe technologieën nieuwe verleidingen met zich meebrengen, lijken velen dat gedrag ook wel te kunnen controleren.

10. 36 procent van de gebruikers onder 35 controleert Facebook, Twitter of gsm na seks
Sociaalnetwerksites worden steeds belangrijker in de levens van jonge mensen, bleek uit een onderzoek van Retrevo uit oktober 2009. Bij de respondenten jonger dan 35 gaf 36 procent toe zich na het vrijen te storten op Twitter, sms en Facebook. 40 procent van de ondervraagden gaf toe dat te doen tijdens het besturen van een voertuig, 64 procent doet het op het werk, en 65 procent houdt zich ermee bezig op vakantie. Een mogelijke conclusie is hier dat we gaan naar een wereld waar digitale toestellen nooit worden neergelegd, zelfs in de meest ongepaste situaties.

Conclusie
Cashmore vindt toch dat onze culturele normen intact zijn gebleven. We blijven professionalisme op prijs stellen, en halen grote voldoening uit menselijke relaties. De meeste mensen proberen die ook eerbaar te beëindigen. Ook privacy blijven we op prijs stellen, en we proberen onze kinderen in het oog te houden. Sinds mensenheugenis zijn we ook al gefascineerd door seks, en dat blijft zo. Na het vrijen gaan we wel meteen kijken op Facebook wat onze ex aan het uitvreten is.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tom McRae - You Only Disappear

Tom McRae - You Only Disappear

Klik op de foto om hem te beluisteren






Tom McRae Blackall (Essex, 19 maart 1969) is een Engelse singer-songwriter. Tom McRae is bekend om zijn intelligente en gevoelige teksten, zijn meeslepende stem en de energie en warmte die hij tijdens zijn live optredens creëert.

Tom McRae groeide op in Chelmsford, waar zijn vader en moeder werkten als predikanten. Tom zong in het kerkkoor en leende vaak de gitaar van zijn moeder. Aanvankelijk speelde hij vooral muziek van artiesten waar hij naar opkeek zoals Bob Dylan, Paul Simon, Neil Young, Kate Bush en U2. Later begon hij zelf liedjes te schrijven en zijn eigen stijl te ontwikkelen. Op achttienjarige leeftijd begon hij aan zijn studie Politieke Wetenschappen aan de London Guildhall University. Tijdens zijn studie bleef hij zich echter ook muzikaal ontwikkelen en speelde in allerlei bandjes. Uiteindelijk ontmoette hij producent Roger Bechirian, (Elvis Costello, Squeeze, Carlene Carter, The Undertones). Roger Bechirian hielp hem om zijn stem verder te ontwikkelen, wat later resulteerde in een deal met Dave Bates van db Records, (db/BMG records).

Na zijn studie, besloot hij om voluit voor een muziek carrière te gaan. In 2000 kwam zijn zelfgetitelde debuutalbum uit. Dit debuut van de jonge singer-songwriter ging niet onopgemerkt voorbij. Hij werd genomineerd voor de Mercury Prize en voor een Brit Award. Hij wordt door muziekcritici wel eens vergeleken met Nick Drake. In die tijd begon Tom samen te werken met Oliver ("Oli") Kraus (Cello) en in 2003 werd Olli Cunningham (keyboard) ook toegevoegd aan het gezelschap. Just Like Blood, het tweede album, kwam in 2003 uit. Dit album werd geproduceerd door Ben Hillier. In 2004 werd Tom genomineerd voor een GRAMMY Award. Hierna verhuisde hij naar Californië, waar hij zijn derde album, All Maps Welcome, schreef en opnam. Hij heeft een aantal jaren in de VS gewoond, maar sinds kort is hij weer naar de UK verhuisd. In 2005 speelde hij nog op Rock Werchter en voor een uitverkochte AB. McRae's vierde album, King of Cards, opgenomen in Suffolk kwam uit in 2007. In 2008 verscheen het eerste live-album getiteld 'Live 2007'. McRae had tijdens deze tour niet de beschikking over een volledige band. Alleen Oliver Kraus en Olli Cunningham vergezellen hem. Het album wordt in eigen beheer uitgegeven en is alleen verkrijgbaar via McRae's website. Eind 2010 en begin 2011 speelde hij een tweetal concerten met een strijkkwartet Matangi Quartet in Nederland. De rest van noord europa en engeland zal hier nu ook kennis mee kunnen maken




» Reageer (0)
26-05-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koets van 1 miljoen euro voor de Queen wordt 'vermist

Koets van 1 miljoen euro voor de Queen wordt 'vermist'


http://imageshack.us/m/59/5962/koetsvan1miljoeneuro.jpg


In Australië wordt een koets van 900.000 pond (of ongeveer 1 miljoen euro) 'vermist'. Het gaat om een handgemaakt rijtuig dat de Australische overheid aan de Britse Queen wou schenken voor haar 80ste verjaardag ... in 2006.


Het met juwelen bezette rijtuig van 2,75 ton werd gefinancierd met ongeveer 185.000 euro van de Australische belastingbetalers. Normaal gezien moest het cadeau in 2006 aan de Queen gegeven worden, maar de Australische overheid bekent nu dat ze geen idee heeft waar de zwarte koets zich bevindt.


De koets werd de Britannia genoemd en is gedecoreerd met 24 diamanten, 130 saffieren en 400 boeken met gouden bladeren. Het luxueuze rijtuig werd gemaakt door monarchist Jim Frecklington en toont naar verluidt meer dan 100 taferelen uit de Britse geschiedenis.


Als eerste minister gaf John Howard een stuk van het belastinggeld aan het project, als steun voor het 'Australische vakmanschap'. Twee jaar geleden liet ontwerper Frecklington weten dat de koets klaar was en getransporteerd kon worden naar Engeland. Afgelopen dinsdag moest de Australische Senaat echter toegeven dat het rijtuig nergens meer te vinden is.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!