Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




14-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ik keek hoe ze bewoog



De afbeelding “http://img89.imageshack.us/img89/9969/gypsydance1ur9.jpg” kan niet worden weergegeven, omdat hij fouten bevat.



ik keek hoe ze bewoog
doorheen lange stromen van muziek en ritme,
ze scheen als de vroege zomerzon
met de blik van een mooie zigeunerin

zij droeg om haar bleke hals
een hemelsblauwe sjaal gemaakt van teder zijde
op haar buik zag ik een tekening,
rond haar navel, van die gele zomerzon

ze had een blauw zijde kleed aan
bewoog zo goed zo behendig,
als een caroussel danste ze daar
in een ronde vloed van eindeloze
melodie

haar voeten waren zo soepel en zo sober
ze lieten na in de aarde
een afdruk van magie
en ik keek toe
hoe ze naar mij toe kwam
en heel zacht mijn hand vastnam

En ik danste dan met haar
doorheen lange beken van muziek en ritme
ik zag haar ogen nu, heldergroen
en haar rode krullen geurden in een bries

warm was haar fijne hand
en ze trok me mee doorheen haar fantasie
ik was in een vreemde magic spell
het was net als een wervelende wind

ik nam haar bij de heup in een zwaai
en voelde haar bewegen
als een caroussel nam ik haar mee
in een ronde gloed van zorgeloze harmonie

alles vervaagde langzaam rondom ons
er bleef alleen achter
een oneindig blauw
en ik genoot
van elke seconde
die eigenlijk niet voorbijging


 


» Reageer (0)
13-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen

Hoe minder calorieën, hoe beter je geheugen




Wanneer oudere mannen en vrouwen 30 procent minder calorieën opnemen, verbetert hun geheugen. Dat blijkt uit recent onderzoek.

Insuline
Het onderzoek liet 50 ouderen van gemiddeld 60 jaar drie maanden minder eten. Na deze periode bleek dat ze beter presteerden op geheugentests, meldt nu.nl. Eerder onderzoek bewees dit al bij dieren, maar dit is de eerste studie bij mensen. De oorzaak moet nog bestudeerd worden, maar het gehalte van insuline in het bloed zou een rol spelen. Dit is namelijk ook de oorzaak van geheugenproblemen bij suikerziekte.

Gevaarlijk
Drastische veranderingen in eetgewoonten kunnen echter wel met met gezondheidsrisico's gepaard gaan. Het is namelijk belangrijk dat je alle nodige voedingsstoffen opnemen. Als je al slank of te mager bent, kan een verminderde opname van calorieën gevaarlijk zijn. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klem in Kama Sutra-standje


Koppel raakt klem in Kama Sutra-standje en moet naar ziekenhuis


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/12/445678/koppel-raakt-klem-in-kama-sutra-standje-en-moet-naar-ziekenhuis_5_460x0.jpg



In het Russische Kalhuga heeft een koppel een bezoekje aan het ziekenhuis moeten brengen nadat een Kama Sutra-standje uit de hand gelopen was.

De 56-jarige Ivan Sokolov en zijn vrouw Valentina (51) raakten klem toen de vrouw spierkrampen kreeg.
Ambulance

De twee probeerden een uur lang zich uit hun netelige situatie te bevrijden. Tevergeefs, want uiteindelijk zat er niets anders op dan een ambulance te bellen.

Het koppel zat nog steeds in de houding van het standje toen ze in het ziekenhuis aankwamen.
Indriani

Het standje in kwestie, Indriani genaamd, houdt in dat de vrouw haar knieën optrekt zodat haar voeten onder de oksels van de partner terechtkomen.(br.Gazet van Antwerpen)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokito is vader geworden


Bokito is vader geworden




De beroemde gorilla Bokito is in het gorillaverblijf in het Nederlandse Blijdorp vader geworden. De verzorgers wisten zelf niet dat moeder Tamani zwanger was en hebben het geslacht van de baby nog niet kunnen achterhalen. Tamani is vrijdag bevallen. Voor Bokito is het de derde keer dat hij vader wordt.

Bokito kwam in 2007 overal in het nieuws toen hij ontsnapte en op zijn tocht een bezoekster verwondde. De ontmoeting met de gorilla leverde de vrouw verschillende breuken, een verbrijzelde hand en ruim honderd beten over haar hele lichaam op.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg 'nee' tegen 'gezonde' ontbijtkoekjes


Zeg 'nee' tegen 'gezonde' ontbijtkoekjes





De reclameslogans liegen er niet om. Ontbijtkoekjes, zoals die van Lu of Vitalinea, zouden garant staan voor een voedzaam en evenwichtig ontbijt omdat ze barsten van de granen, vezels, magnesium en vitamines. De website gezondheid.be onderzocht of deze koekjes ook écht een gezond begin van de dag vormen.

Geen ontbijt of tussendoortje
Het antwoord luidt weinig verrassend beslist 'nee'. "Dit product kan geen ontbijt vervangen en geldt ook niet als een evenwichtig tussendoortje. Ook al bevat het minder suiker dan andere koekjes, het blijven koekjes. De toevoeging van calcium en magnesium is niet eens nodig", argumenteert het Dieetteam van het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikersorganisaties (OIVO). "Dit type koekjes mikt op mensen die geen tijd hebben om te ontbijten."

Als je er toch voor kiest deze koekjes te eten bij het ontbijt, eet er dan een zuivelproduct bij (een glas melk of een yoghurtje) én een stuk fruit. Gezondheid.be raadt ook af ze elke dag te eten. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egyptische dienst doet grote archeologische vondst


Egyptische dienst doet grote archeologische vondst


 
 

Een team Egyptische archeologen heeft ten zuiden van Kaïro een necropolis ontdekt met tientallen turquoise, oker en verguld geschilderde mummies ontdekt. Dat heeft Zahi Hawass van de Egyptische oudheidkundige dienst bekendgemaakt. Sommige van de mummies zijn 4.000 jaar oud.



  
 



Bij de mooiste ooit

"Het team heeft in 53 in de rotsen uitgehakte tombes tientallen mummies ontdekt", zei Hawass. "Vier van hen dateren van de 22ste dynastie (931 tot 725 v.Chr.) en sommige worden beschouwd als behorend tot de mooiste ooit ontdekt." Andere omwikkelde lijken dateren uit het Middenrijk (2061-1786 v.Chr). De mummies zijn goed bewaard, aldus nog Hawass.


 


Begrafeniskapel

De necropolis werd ontdekt nabij de piramide van Ilahun, in de Fayyum ten zuiden van de Egyptische hoofdstad. Er werd ook een begrafeniskapel ontdekt, die waarschijnlijk in gebruik is geweest tot de Romeinse bezetting (vanaf 30 voor Christus). Voorts werden ook geschilderde maskers, amuletten en aardewerk aangetroffen. (br.hln)




» Reageer (0)
12-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Simpele tips voor meer romantiek


Simpele tips voor meer romantiek


http://img22.imageshack.us/img22/6499/romantiek11.jpg



Elke relatie verdient af en toe een portie flinke romantiek. Dreigt de sleur te overheersen, is het tijd weer wat spanning en sensatie te zoeken. Romantiek vraagt immers weinig inspanning. Deze tips kunnen alvast elke dame bekoren.

-Een overnachting in een ander bed is een must om de sleur te doorbreken. Een overnachting elders hoeft niet eens zo duur te zijn.

-Ga je op bioscoopbezoek, kan je het restaurant afstemmen op de gekozen film. Een Italiaanse film vraagt een pasta nadien, een stevige curry bij een bollywood-film.

-Een alternatief voor de drukke cinema: neem je laptop mee en een film die jullie nog eens willen zoen. Ontvoer je partner, voorzie lekkers en ga op zoek naar een interessant plekje.

-Trek kleding aan die je partner sexy vindt. Vooral dames vinden het leuk als hij zich mooi kleedt.

-De meeste vrouwen zijn helemaal in de wolken van een dansles. Wees galant en neem haar mee naar een danscursus.

-Een leuk cadeautje kan geen kwaad op tijd en stond. Ook hier geldt de attentie, niet de centjes. Iets zelfgemaakt, zelfgeschreven weet haar hart nog meer te veroveren.

-Heeft je partner het altijd te druk? Reserveer je eigen plaatsje in zijn agenda. Zorg dat hij of zij die dag vrijhoudt en verklap niet wat je wil doen.

-Spreek eens af tijdens de middag. Beschouw het als een speeddate. Handige tip: reserveer een klein tafeltje of een ligbankje, dan kan je al wat friemelen en volgt er 's avonds ongetwijfeld meer.

-Is er geen plaats voor romantiek met kinderen? Wel waar, doe iets wat ze leuk vinden zoals een pretpark of een bioscoopbezoek. Ongemerkt kan je elkaar zo makkelijk knuffelen.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echtgenoot Amy Winehouse wordt vader


Echtgenoot Amy Winehouse wordt vader


http://www.gva.be/imgpath/assets_img_gvl/2009/04/12/445628/echtgenoot-amy-winehouse-wordt-vader_7_235x280.jpg


Blake Fielder Civil, de echtgenoot van Amy Winehouse, wordt papa. Het is niet de zangeres die zwanger is, maar wel een onbekende Britse vrouw.

De 31-jarige Gilleen zou zes weken zwanger zijn. Ze had een kortstondige affaire met Civil in een afkickkliniek waar ze elkaar ontmoetten.

"Toen ik hem het nieuws vertelde, zei hij "Oh, fuck". Maar Blake beloofde me dat hij me bij zal staan. Ik wilde het kindje eigenlijk niet krijgen want ik heb er al twee. Ik ben enorm aan het twijfelen gebracht door Blake's belofte", aldus Gilleen.

Dat Civil niet blij is met de zwangerschap valt te begrijpen. De 27-jarige man eist bij de scheiding namelijk de helft van Amy's fortuin omdat zij vreemdgegaan zou zijn tijdens hun huwelijk.(br.she)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Wordt huisbezoek arts duurder ?

Wordt huisbezoek arts  duurder ?

Hopelijk worden we niet ziek in het weekend





Het syndicaat van Vlaamse huisartsen pleit ervoor om de huisbezoeken fors duurder te maken. Meer bepaald stelt ze een stijging voor van 15 euro, wat de huidige prijs van 35 euro op 50 euro zouden brengen. In het weekend wil het syndicaat de prijs opvoeren tot 100 euro.

Aanleiding voor de prijsstijging is het bericht dat het aantal huisbezoeken weer in 2008 weer is gestegen met ongeveer 7.000 bezoeken. Het is de eerste keer sinds 5 jaar dat het aantal huisbezoeken toeneemt.

15 miljoen
Het RIZIV telde vorig jaar meer dan 15 miljoen (15.067.049) huisbezoeken. Dat is opvallend, want sinds 2004 is het aantal huisbezoeken alleen maar afgenomen met zo'n 900.000 per jaar.

Mentaliteit
"We zien een mentaliteit bij onze bevolking om om comfortredenen de huisarts op bezoek te laten komen", zegt Herman Moeremans, voorzitter van het syndicaat van Vlaamse Huisartsen. "Ook omdat een huisbezoek nauwelijks duurder is dan een consultatie. Het verschil is zelfs te klein."

Duurder is noodzaak
Het syndicaat wil daarom de prijs van een huisbezoek fors opvoeren. "Dat is echt een noodzaak geworden", aldus Moeremans. "We stellen vast dat we twee huisbezoeken per uur kunnen doen. Aan de huidige tarieven is dat economisch niet meer rendabel."

Meer raadplegingen
Uit de cijfers van het RIZIV blijkt dat huisartsen vorig jaar 2 miljoen patiënten meer over de vloer kregen (31 miljoen raadplegingen in totaal).

Maar die stijging is volledig te wijten aan de zelfstandigen. Die zijn sinds 2008 verzekerd tegen kleine gezondheidsrisico's en gaan daarom sneller naar de huisarts.( br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeldzame orang-oetangs ontdekt op Borneo


Zeldzame orang-oetangs ontdekt op Borneo






Natuurbeschermers hebben een nieuwe populatie orang-oetangs ontdekt in een afgelegen en bergachtige hoek van het Indonesische eiland Borneo. Mogelijk gaat het om wel tweeduizend exemplaren van de ernstig bedreigde mensapensoort.

Bekogeld
Een team dat bossen inspecteert, telde tussen kliffen van kalksteen aan de oostelijke rand van het eiland 219 orang-oetangnesten. Dat houdt in dat daar een substantieel aantal van de diersoort aanwezig is, zei Erik Meijaard, een ecoloog van het Amerikaanse The Nature Conservancy. "We kunnen niet met zekerheid zeggen hoeveel het er zijn, maar zelfs de meest conservatieve schattingen komen uit op honderden, misschien wel duizend of tweeduizend."

Teamleden die een foto probeerden te maken van een vrouwtjesaap met kind, werden door een kwade mannetjesaap bekogeld met takken. De groep kwam tijdens de trip in december zeker drie exemplaren tegen, wat nogal uitzonderlijk is omdat ze erg schuw zijn.

Regenwoud
Wereldwijd leven naar schatting vijftig- tot zestigduizend orang-oetangs in het wild, waarvan negentig procent in Indonesië en de rest in buurland Maleisië. De dieren brengen hun hele leven door in het regenwoud, dat in die twee landen steeds vaker het veld moet ruimen voor palmolieplantages. De populatie was nog niet eerder ontdekt, volgens Meijaard door de ontoegankelijkheid van het bergachtige gebied en doordat de grond te arm is om te worden bewerkt.

Uitsterven
Birute Mary Galdikas, een Canadese wetenschapper die orang-oetangs al vier decennia bestudeert, zei dat de meeste populaties klein en verspreid zijn, waardoor ze extra risico lopen om uit te sterven. "Dus ja, een populatie vinden die voor de wetenschap tot nu toe onbekend was, is significant, vooral een groep van deze grootte", zei ze. Het gaat in dit geval om een zeldzame subsoort, de zwarte Borneose orang-oetang, of Pongo pygmaeus morio.

Brand
Het regenwoud waar de dieren leven, beslaat zo'n 2500 vierkante kilometer. Het gebied daaromheen is in de jaren negentig bijna volledig in vlammen opgegaan. Het vuur was aangestoken door plantage-eigenaren en kleine boeren, en werd aangewakkerd door aanhoudende droogte. Het kan zijn dat de dieren daardoor naar dit gebied zijn gevlucht.

De volgende stap van het team is in samenwerking met de lokale autoriteiten ervoor te zorgen dat het gebied wordt beschermd. Sommgie deskundigen denken dat orang-oetangs in het wild door het tempo van de vernietiging van hun natuurlijke leefomgeving binnen twintig jaar volledig zijn uitgestorven.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broers maken zich op voor 24 uur op top Everest


Broers maken zich op voor 24 uur op top Everest




Drie sjerpa's die van plan zijn een recordtijd van 24 uur door te brengen op de Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, zijn voor de expeditie vertrokken. De drie berggidsen Pemba Dorje (31 jaar), Nima Gyalzen (23) en Phurba Tenzing (20) stapten op het vliegtuig in de Nepalese hoofdstad Kathmandu en vlogen naar een klein vliegveld aan de voet van de Everest, om vanaf daar de komende dagen naar het basiskamp te vertrekken.

The death zone
Het record staat nu nog op naam van Babu Chhiri, die in 1999 21 uur op de top van de berg doorbracht. Hij overleed in 2001 tijdens een expeditie. De broers willen de top, op ongeveer 8850 meter, volgende maand bereiken en daar een etmaal doorbrengen. Door de extreme omstandigheden op die hoogte staat de top bekend als 'the death zone'. De meeste klimmers houden het er door de kou en lage druk maar een paar minuten uit, het gebrek aan zuurstof maakt denken nagenoeg onmogelijk.

Snelste klim
"Het wordt moeilijk, maar we hebben er vertrouwen in, omdat we de top alle drie al vele malen hebben beklommen en we ervaren klimmers zijn", zei Dorje bij zijn vertrek. Hij heeft de snelste klim op de Everest op zijn naam staan sinds hij de weg van het basiskamp naar de top in acht uur en tien minuten aflegde.(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasgedicht


Ik wens iedereen een gezellig Pasen



http://img4.imageshack.us/img4/1858/easter500.jpg



tijd voor een paasgedicht
met liefde ben ik de eieren aan het schilderen
met geel, groen, blauw en oranje kleuren
om kleine eitjes op te fleuren
bij sommige teken ik bloempjes klein
het word hier een echt festijn
halsoverkop ga ik nestjes bouwen
alsook nog witte servietjes vouwen
mijn mooi serviesje en zilverwerk boven gehaald
op tafel een vaas met bloemen
enkele wilde wilgen takjes geeft toch een band
nog wat mooie bloempjes op tafel gelegd
heb er heel mijn ziel ingelegd
zo de tafel is mooi gedekt
maak nu nog warme chocomelk
en roep dan de kinderen het is Pasen kom snel




» Reageer (0)
11-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Paaseitjes rapen op een ludieke manier


Paaseitjes rapen op een ludieke manier


http://img10.imageshack.us/img10/874/eieren.jpg
 


Geen pasen zonder chocolade eitjes. Wie kinderen heeft, is 's ochtends al druk bezig met massa's paaseieren te verstoppen. Het kan ook anders, met enkele ludieke elementen maak je het familiefestijn nog gezelliger.

1. Chocolade is lekker, maar teveel is niet gezond. Daarom verstop je niet alleen eitjes, maar ook cadeautjes. Dan snoepen de kleintjes meteen een stuk minder, maar blijft het even leuk.

2. 's Nachts sluip je op de slaapkamer van de kinderen en drop je enkele exemplaren naast hun bed of op hun kamer.

3. Verstop gekookte eieren met een nummer op. Het nummer correspondeert met een bepaald cadeautje. Ook plastieken eitjes kunnen die taak vervullen.

4. Maak er een leuke wedstrijd van: wie het meeste eitjes gevonden heeft, mag als eerste een geschenkje kiezen.






5. Geloven de kinderen al lang niet meer in de paashaas, vul dan een plastic ei met geld. Nadat ze hebben gezocht naar hun ei, kan je het geld bij elkaar leggen en besteden aan een leuk uitstapje bijvoorbeeld.

6. Even leuk is de rollen om te draaien. Laat de kinderen de eieren verstoppen, de ouders moeten zoeken.

7. Stel een puzzeltocht samen. Geef je kroost 's ochtends een ei met een opdracht. Een raadsel, geheimschrift of rebus zijn ideaal. Hebben ze de opdracht opgelost, krijgen ze een nieuwe aanwijzing. Als ze zo alle aanwijzingen hebben samengelegd, kennen ze de oplossing. Hun prijs: een groot chocoladen ei.

8. Waarom geen picknick? Schijnt de zon, trek je erop uit met een goed gevulde picknickmand. Neem wat dekens mee en veel paaseitjes om te verstoppen.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bouwfirma zet ook huisjes voor honden

Bouwfirma zet ook huisjes voor honden






 


Het Amerikaanse bouwbedrijf Sullivan Construction in Bedford, New Hampshire heeft een jarenlange reputatie op het vlak van huizen bouwen, maar breidt nu zijn activiteiten uit naar... hondenhuisjes.



 


De firma krijgt naar eigen zeggen steeds vaker de vraag om in de tuin ook een optrekje neer te zetten voor de keffer des huizes. En dus zet Sullivan sinds kort ook Doggy Dream Homes. De muren en de vloer zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijke kunststof en je kan zelfs satelliet- of kabeltelevisie laten installeren. En als je echt houdt van je huisdier, leg je natuurlijk ook een zwembadje aan. Offertes beginnen vanaf 5.700 euro. (br.hln)









» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn mensen zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?


Zijn mensen zoektocht naar Rechtvaardige Rechters beu?





Volgens schrijver Patrick Bernauw, die een aantal boeken rond de mysteries van het Lam Gods schreef, is er een zekere "rechtersmoeheid" ontstaan. 75 jaar na de diefstal van het paneel "De Rechtvaardige Rechters" is er een overload aan boeken en theorieën.

Weinig geïnteresseerden
Bernauw organiseerde vandaag ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de diefstal van het paneel uit de Sint-Baafskathedraal een speciale editie van het stadsspel rond de zoektocht de Rechtvaardige Rechters, maar veel geïnteresseerden leek dat niet te lokken. Een andere activiteit, "WaterZooi met Rechtvaardige Rechters", waarbij een op maat gemaakte kopie van het bewuste paneel zou worden geveild, moest zelfs worden afgelast wegens te weinig inschrijvingen.

Talloze boeken en theorieën
"Ik had wel meer verwacht", geeft Bernauw toe. Volgens hem is er bij de mensen een zekere "rechtersmoeheid" ontstaan: "Het ene na het andere boek wordt gelanceerd en om de zoveel tijd komt iemand met een nieuwe theorie... Er bestaat wel nog steeds een harde kern van een paar duizend mensen die nog steeds hevig op zoek zijn, maar de gewone mensen vinden het allemaal niet meer zo nodig".





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw kruipt bij ijsberen in Berlijnse zoo

Vrouw kruipt bij ijsberen in Berlijnse zoo


http://img17.imageshack.us/img17/6333/knuto.jpg
Knut heeft de verwarde vrouw niet gezien.


Een verwarde vrouw heeft voor opschudding gezorgd in de dierentuin van Berlijn. Ze waagde zich na een klimpartij in het verblijf van de ijsberen. Volgens een woordvoerster van de politie liep de vrouw beetwonden op in haar arm, maar overleefde ze het avontuur.

Knut
Het incident had plaats toen de levensgevaarlijke roofdieren gevoederd werden. De dierentuin liet weten dat Knut, de beroemdste ijsbeer van Duitsland, zich afzijdig hield. Knut werd in december 2006 vlak na zijn geboorte verstoten door zijn moeder. Een verzorger bracht het donzige ijsbeertje met de fles groot. Het duo werd wereldberoemd, schrijft De Telegraaf. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt deze vrouw de heetste op aarde?


Wordt deze vrouw de heetste op aarde?


 


Een 26-jarige Indiase vrouw hoopt opgenomen te worden in het Guinness Book of Records als de "heetste vrouw ter wereld". Ze at op twee minuten tijd liefst 51 ultrasterke rode pepers. Daarnaast wreef ze in een minuut ook de pitten van 25 pepers op haar ogen. Dat meldden de organisatoren van het evenement.

Gordon Ramsay
Anandita Dutta Tamuly realiseerde haar huzarenstukje gisterenavond voor een publiek in Jorhat, een stad op 300 kilometer ten oosten van Guhawati, in het noordoosten van India. Het evenement vond plaats in aanwezigheid van de Britse topkok Gordon Ramsay, die commentaar gaf bij de prestatie van Tamuly.

Strafste
De gebruikte rode pepers, met de naam bhut jolokia, komen veel voor in de gerechten van de Indiase deelstaat Assam. Ze staan bekend als de sterkste pepers ter wereld.







Onafhankelijk persoon

De verantwoordelijken van het Guinness Book of Records "hadden aan ons gevraagd om het gebeuren vast te leggen onder het waakzaam oog van een onafhankelijk persoon. Wij hebben vervolgens aan Gordon Ramsay gevraagd om onze getuige te zijn", aldus Diganta Saikia, een van de organisatoren.

5 jaar
Tamuly begon naar eigen zeggen al op 5-jarige leeftijd pepers te eten. "Ik had een tongontsteking en mijn moeder behandelde die ontsteking met pepers. Vanaf dat moment ontwikkelde ik een voorliefde voor pepers", aldus de Indiase vrouw. (br.hln)




» Reageer (0)
10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Depp

Johnny Depp favoriete acteur van Belgische filmliefhebbers


http://img24.imageshack.us/img24/5920/johnnydepp1.jpg



De populairste acteur van de Belgische filmliefhebbers is Johnny Depp, gevolgd door Will Smith en Al Pacino. Mannen verkiezen Angelina Jolie en Al Pacino, terwijl Johnny Depp en Julia Roberts vooral vrouwen naar de filmzaal lokken. De meest populaire Belgische acteur is Jan Decleir. Dat blijkt uit een enquête van Kinepolis.

Thrillers
In de top drie van gesmaakte filmgenres staan thrillers, actiefilms en komedies. Genres die minder aanslaan, zijn sciencefictionfilms en historische films. Mannen staan vooral voor thrillers en actiefilms in de rij, terwijl romantische films vooral bovenaan het lijstje van vrouwen staan.

In januari 2009 startte Kinepolis een grootschalig filmonderzoek op. Alle Kinepolis-bezoekers konden een aantal vragen beantwoorden die varieerden van het favoriete filmgenre tot het consumptiepatroon. In totaal namen 75.000 filmliefhebbers deel aan de enquête. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen zijn vaak de oorzaak van


Kinderen zijn vaak de oorzaak van ongelukkig huwelijk





Kinderen zijn geen zegen voor het huwelijksgeluk, dat blijkt uit een recente Amerikaanse enquête. Negen op de tien koppels zijn minder tevreden over hun relatie na de komst van hun eerste baby.

Huwelijksgeluk
Amerikaanse psychologen bestudeerden de huwelijken van 220 koppels gedurende een achtjarige periode. Daaruit bleek dat 90 procent zich minder tevreden voelden over hun relatie na de komst van hun eerste kind. De meerderheid van de ouders vonden ook dat het zowel hun financieel als hun seksleven veranderde. Kinderloze koppels hadden ook wel dezelfde problemen, ze hadden er alleen later mee te maken. Een baby versnelt dus de daling van je huwelijksgeluk, zeker tijdens de periode van aanpassing meteen na de geboorte van je kind. Koppels die al lang samenwoonden, hadden meer te kampen met problemen door de komst van de baby, waarschijnlijk doordat de koppels al een eigen routine hadden. Maar het huwelijk heeft blijkbaar ook een belangrijke invloed, koppels die langer getrouwd waren, bleken wel gelukkiger te zijn na hun de komst van hun kind.

Ander geluk
Vooral koppels met een lager inkomen hadden een grote kans om ontevreden te zijn na de geboorte, veel rijke koppels vonden dat hun relatie net sterker was na een baby. Professor Stanley benadrukt dat koppels niet te veel moeten zoeken achter het onderzoek. "Er zijn verschillende soorten geluk in het leven. Hoewel je tevrendenheid over je relatie afneemt na de komst van kinderen, komen er andere gevoelens als gezinsgeluk in de plaats. Dit gevoel kan krachtig en positief zijn, maar dit was niet de focus van het onderzoek (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland


Eikenprocessierups rukt weer op in Nederland





De eikenprocessierups is weer in opmars in Nederland. De beestjes die huid- en oogirritaties bij mensen kunnen veroorzaken, kropen afgelopen week op verscheidene plaatsen in Nederland uit hun ei. De koude winter deerde de rupsen niet.

"Ze wachten nu op de eikenblaadjes die de komende weken uitkomen", aldus bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit. "Pas eind van de maand krijgen ze de microscopisch kleine brandhaartjes. Die kunnen problemen met de huid, ogen en luchtwegen veroorzaken."

In Vlaanderen waren er in 2007 ook problemen met eikenprocessierupsen (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!