Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaming overleeft val van 50 meter in Peruaans ravijn

Vlaming overleeft val van 50 meter in Peruaans ravijn


http://img847.imageshack.us/img847/6782/carlcarpentier.jpg
Carl Carpentier was op trektocht in de Colca-canyon, één van 's werelds diepste ravijnen.


Carl Carpentier, een jonge Vlaming van 21 uit Hoboken, is ternauwernood aan de dood ontsnapt tijdens een bergwandeling in een canyon in Peru, Zuid-Amerika. De jongeman struikelde en maakte een val van goed vijftig meter diep in het ravijn. Pas na drie uur zoeken werd hij gered door de hulpdiensten. Hij had enkel een gebroken schouder en pols, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Carl, een student verpleegkunde, en vriendin Babsy zouden een maand lang door de streek trekken. Eergisteren ging de tocht naar de befaamde Colca-canyon, één van 's werelds diepste canyons maar geen aartsmoeilijke passage. "Wat er net foutgelopen is, weten we niet", zegt mama Conny. "Hij is wellicht domweg gestruikeld en dan van de rotsen naar beneden getuimeld. Volgens websites in Peru die een politieman interviewden, viel mijn zoon vijftig meter diep. Ongelofelijk dat hij dat overleefd heeft. Een goeie engelbewaarder."

Carl viel zo ver de diepte in dat zijn vriendin Babsy hem niet meer zag. Het meisje hield het hoofd koel en belde meteen de hulpdiensten. Pas na drie uur slaagden die erin om Carl te bereiken. De jongeman was bij bewustzijn en had enkel een pijnlijke arm en schouder en een half dozijn blauwe plekken. Met vereende krachten werd de jongeman in een draagberrie terug hogerop gebracht. Nadien werd Carl opgenomen in het ziekenhuis waar hij nog aan het herstellen is. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man doodgebliksemd terwijl hij as van broer uitstrooit

Man doodgebliksemd terwijl hij as van broer uitstrooit


http://img854.imageshack.us/img854/1034/bliksem.jpg


In Italië is een rouwende man doodgebliksemd terwijl hij de as van zijn overleden broer uitstrooide. Dat schrijft de krant Corriere Della Sera.

Federico Dean (41) vervulde de laatste wens van zijn jongere broer die in juni om het leven kwam bij een verkeersongeval. Die wilde dat zijn as zou uitgestrooid worden op de top van de Jof di Montasio, een schilderachtige berg in de Julische Alpen.

Nadat Federico zijn belofte was nagekomen en een laatste groet aan zijn broer had gebracht, brak er een storm los in de bergen. Het noodlot sloeg toe en de rouwende broer werd getroffen door een bliksem. De man uit Trieste laat een vrouw en een kind achter.



» Reageer (0)
02-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Last van puistjes? Dit bestrijd je met look of modder

Last van puistjes? Dit bestrijd je met look of modder


http://img52.imageshack.us/img52/3044/puistjes.jpg


Als puistjes of littekens van acne je storen, dan kun je dit proberen te bestrijden met sap van look of een moddermasker, aldus dermatologen. Wil je echt een drastische oplossing, ga dan voor een laserbehandeling of een chemische peeling.


De meesten krijgen last van acne tijdens de puberteit, maar bij velen duurt dit tot hun twintigste, pechhebbers kampen er zelfs hun hele leven mee. Bij tieners zijn er twee mogelijke oorzaken van acneproblemen. Het eerste zijn hormonale veranderingen in hun lichaam, bij jongens komt dit door een verhoogde productie van testosteron, bij meisjes komt er ook nog eens oestrogeen bij. Hierdoor maakt het lichaam meer olie an, waardoor de huid vet en gevoelig wordt voor acne en puistjes. Een andere oorzaak is een bacteriële infectie.


Toch zijn er heel wat natuurlijke middeltjes die helpen tegen acne, als looksap, kleimaskers en citroensap. Om acne te vermijden, is het belangrijk dat je je gezicht twee keer per dag wast. Doe dit met een milde zeep die speciaal ontwikkeld is voor je huidtype. Wanneer je je te vaak wast, zeker met sterke zepen, kan dit je probleem verergeren. Vermijd verwerkt voedsel als wit brood en pasta, deze kunnen een uitbraak uitlokken. Breng twee keer per week een modder- of kleimaskeraan. Dit verwijdert overtollige olie en is daarom een van de beste natuurlijk remedies tegen puistjes. Ook het aanbrengen van looksap kan helpen, laat deze vloeistof een keer per week ongeveer een uur trekken. Het doodt namelijk de bacteriën die acne veroorzaken, maar laat het ook niet te lang op je huid, want dan kan het je aandoening verergeren. Ook is het mogelijk zelf een mengeling te maken van room en citroensap. De combinatie van de melk- en citroenzuren helpen de littekens te verminderen.


Maar wie echt een drastisch resultaat wil, kan beter voor een medische behandeling gaan. "Je kunt voor een voorgeschreven crème aanbrengen op basis van benzoylperoxide, zwavel, resorcinol of salicylzuur. Als de aandoening verergert, kan je dokter orale antibiotica voorschrijven die een bacteriële infectie tegengaan, maar ook hormonale pillen of een lichttherapie met lasers kan helpen. Voor wie kampt met littekens van acne is er een chemische peeling of microdermabrasie. Dit helpt ook puistjes te voorkomen, de huid wordt hier door zuurder en bacteriën groeien niet goed in deze omgeving.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slang animeert autorit van gezin met drie kinderen

Slang animeert autorit van gezin met drie kinderen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Op YouTube circuleert de laatste dagen een leuk filmpje van een ongenode gast die een vrouwelijke chauffeur van haar melk heeft gebracht. De slang animeerde de vijf inzittenden van een SUV op weg van Cordova naar Tennessee.

Rachel Fisher, mama van drie jonge kindjes, kwam net van haar moeder toen ze de slang opmerkte. Ondanks de beangstigende situatie was ze in staat om de SUV op de baan te houden. Haar echtgenoot (en passagier) haalde als de bliksem zijn gsm boven om de vreemde taferelen vast te leggen. De slang verpoosde uiteindelijk een tweetal minuten op de wagen van de Fishers alvorens het ruime sop te kiezen. De video werd intussen al bijna 300.000 keer bekeken.(br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze pijnstiller stimuleert je geheugen én bestrijdt stress

Deze pijnstiller stimuleert je geheugen én bestrijdt stress


http://static0.hln.be/static/photo/2011/16/10/10/20110802115832/media_xl_4306195.jpg


Heel wat mensen weigeren om pijnstillers te nemen, uit angst voor de negatieve bijwerkingen. Maar wat blijkt nu? Paracetamol, de meest gebruikte pijnstiller ter wereld, heeft ook positieve neveneffecten. Onderzoekers zijn ervan overtuigd dat het middel ons geheugen stimuleert én dat het helpt tegen stress.

De gemiddelde Brit neemt zo'n 106 paracetamol tabletten per jaar, en dat zal in België niet veel minder zijn. Meestal gebruiken we het middel om koorts te bestrijden of om hoofdpijn te verlichten.

Maar dat is dus niet alles. Onderzoekers geloven dat paracetamol ook een positief effect heeft op het geheugen. Het middel zou de hippocampus - het gebied in onze hersenen dat in verband staat met leren, het geheugen en het oplossen van problemen - sterk stimuleren. Hoe dat precies komt, is voorlopig nog onduidelijk.

Een Frans onderzoeksteam van het ziekenhuis in Clermont-Ferrand hoopt daar nu verandering in te brengen. In een recent opgestart onderzoekt werd aan 44 gezonde mannen en vrouwen gevraagd om gedurende 9 maanden dagelijks 2 gram paracetamol in te nemen, het equivalent van 4 tabletten. Later zullen tests uitgevoerd worden, om na te gaan of er effectief een verband is tussen de pijnstiller en het geheugen.

Daarnaast is recent ook gebleken dat het innemen van paracetamol op lange termijn het risico op prostaatkanker drastisch doet dalen. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse Cancer Society bij 80.000 mannen - die gedurende 5 jaar 30 of meer pillen per maand namen - daalde het risico met maar liefst 48%.

Ten slotte doet paracetamol ook het feel good-hormoon serotonine vrijkomen. Dat heeft niet alleen een pijnstillend effect, maar helpt ook in de strijd tegen stress. Waarmee we niet gezegd hebben dat je vanaf nu massaal paracetamol moet innemen, want het is en blijft natuurlijk een geneesmiddel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak

Man haalt vrouw eindelijk in op huishoudelijk vlak


http://img593.imageshack.us/img593/8397/mannenenhuishoudelijkwe.jpg


De kloof tussen mannen en vrouwen verkleint wat gespendeerde tijd aan huishoudelijke taken betreft. Elke tien jaar neemt dit met 27 minuten af.


Gezien over dertig jaar betekent dat een aanzienlijk verschil, de tijd die mannen aan het huishouden spenderen nam sinds dan met meer dan 60 procent toe. De gemiddelde dame spendeert dagelijks vijf uur en 55 minuten aan hun werk en taakjes, bij een man is dit vijf uur en 37 minuten. Als de stijging aan hetzelfde tempo verder gaat, zal de kloof tegen het einde van dit decennium gedicht zijn. Vrouwen slapen 14 minuten extra per nacht. Sinds de jaren '80 hebben vrouwen 40 minuten extra per dag verkregen. Toch blijken er nog steeds taakjes te zijn waar de moderne man zich niet aan wil wagen: zo spenderen ze gemiddeld slechts vier minuten per week aan de was en strijken.


Maar de kloof is wel groter wanneer er rekening wordt gehouden met betaald werk. Een werkende man is gemiddeld 38,4 uur per week bezig met zijn carrière, bij een vrouw is dat 33,3 uur. Een werkende man spendeert twee uur en 28 minuten aan huishoudelijke taken, bij een vrouw is dit vier uur en 40 minuten. Sinds de jaren '70 nam de tijd dat een man op zijn werk zit met bijna een uur toe.  Professor en psycholoog Colin Gill: "Vandaag de dag staan heren het meest onder druk. Ze maken zich meer zorgen over hun status. Ze verrichten meer taken thuis niet enkel om geld te besparen, maar ook om hun mannelijkheid te bewijzen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk

Curatoren klungelen met eeuwenoud Chinees aardewerk


http://img143.imageshack.us/img143/6782/chineesaardewerk.jpg


Curatoren van een bekend museum in het Chinese Beijing hebben geprobeerd om een 1.000 jaar oud bord van keramiek dat in zes stukken was gebroken opnieuw aan elkaar te lijmen. Dat heeft 'Longcan' gemeld, een anonieme blogger.

Een woordvoerder van het Forbidden City Palace Museum heeft intussen al gereageerd en toegegeven dat het eeuwenoude aardewerk vernield werd tijdens een onderzoek. Een wetenschapper van het museum zou een onderzoeksmachine "verkeerd geprogrammeerd" hebben waardoor het overblijfsel van de Song-dynastie verpletterd werd en in stukken brak.

Van het bord dat gemaakt werd tussen 960 en 1279 zouden nog maar een handvol exemplaren overblijven. In 1992 werd dergelijk stuk nog van de hand gedaan op een veiling in New York. Dat leverde toen 1,54 miljoen dollar op.

Het museum heeft verklaard dat het keramiek nog hersteld kan worden. Experts denken daar echter anders over.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruidegom blijkt vrouw

Bruidegom blijkt vrouw


http://img830.imageshack.us/img830/4232/bruidegomblijktvrouw.jpg


Tijdens de trouwceremonie heeft een Indonesische moslimbruid ontdekt dat haar aanstaande echtgenoot eigenlijk een vrouw was. Dat melden Aziatische media.

De 'bruidegom' kwam zonder familieleden opdagen op het huwelijk op West-Java en kon geen officiële documenten voorleggen. Hierdoor roken de bruid en haar familie onraad. De kandidaat-echtgenoot zag er mannelijk uit en had zijn toekomstige bruid zeven maanden geleden leren kennen.

De familieleden van de bruid wisten de ex-vriend van de vrouw te overtuigen om de plaats van 'bruidegom' in te nemen en ter plekke met haar te trouwen. Zo konden ze hun gezicht tegenover de gasten redden.

In het grootste islamitische land ter wereld is homoseksualiteit niet onwettelijk. Trouwen met een persoon van hetzelfde geslacht is evenwel niet toegestaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinda Carlisle - Vision Of You

Belinda Carlisle - Vision Of You

Klik op de foto om haar te beluisteren






Belinda Jo Carlisle (Hollywood (Californië), 17 augustus 1958) is een Amerikaanse zangeres. Zij is als Belinda Carlisle bekend als zangeres en oprichtster van de groep The Go-Go's. Na het verlaten ervan in 1984 werd ze bekend als solozangeres.

Carlisle is vernoemd naar de favoriete film van haar moeder, Johnny Belinda uit 1948. Nadat haar moeder hertrouwde werd Belinda bekend als Belinda Jo Kurcezski.

Carlisle volgende onderwijs aan onder andere de Newbury Park High School in Thousand Oaks, Californië. Hier was ze tevens cheerleader.

Na een leven vol seks, drugs en rock-'n-roll, deed Carlisle het na haar periode met the Go-Go's rustiger aan. Ze ontmoette Morgan Mason, zoon van de Britse acteur James Mason, en op 12 april 1986 trouwden ze. Mason verscheen in de videoclips van Mad About You en Heaven Is a Place on Earth. Op 27 april 1992 werd hun zoon James Duke geboren.

In de jaren 90 is Carlisle met haar gezin verhuisd naar Cap d'Antibes in Zuid-Frankrijk.

Van huis uit is Carlisle christelijk opgevoed. Voor haarzelf heeft ze echter nooit een connectie met het christendom gevoeld. Op een gegeven moment is ze een aantal boeken van de veertiende dalai lama gaan lezen. Hierdoor is ze langzaam tot het boeddhisme gekomen, waar ze die connectie wel vond.

In 2001 poseerde een 43-jarige Carlisle naakt in de Playboy.



» Reageer (0)
01-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexia

Meer meisjes van vijf in ziekenhuis voor anorexia



Kinderen vanaf vijf jaar worden al in Britse ziekenhuizen behandeld voor extreme eetstoornissen. Schokkende beelden van celebs zorgen volgens artsen ervoor dat ze al op jonge leeftijd geobsedeerd raken door hun lichaam.

De laatste drie jaar werden in Groot-Brittannië in totaal 98 jongeren tussen vijf en zeven opgenomen met een eetstoornis die normaal gezien pas op latere leeftijd voorkomen. Nog eens 99 acht- en negenjarige werden in dezelfde periode opgenomen, bijna 400 tussen 10 en 12 en 1500 tussen 13 en 15 jaar. Het aantal patiënten jonger dan negen die een medische behandeling nodig hadden voor hun eetstoornis is verdubbeld in het laatste jaar. En deze cijfers duiden enkel op de meest ernstige gevallen, waarbij kinderen zo weinig wegen dat hun leven in gevaar is. De kans is groot dat er nog meer jongeren met een mildere vorm van eetstoornissen kampen, maar niet in het ziekenhuis terechtkomen.

Deze cijfers benadrukken dat steeds meer jongeren, en meisjes in het bijzonder, geobsedeerd raken door een slanke lijn. Velen zijn jaloers op ultraslanke modellen en celebs die ze in magazines en op tv zien. In een poging op hen te lijken, willen ze slank blijven. Voedingsexperts waarschuwen dat jonge kinderen een ongezonde relatie ontwikkelen met eten. Meisjes vergelijken zichzelf vaak met hun vrienden, in sommige gevallen strijden ze zelfs met elkaar om te kijken wie het meeste gewicht kan verliezen. Dit begint zelfs al in de lagere school. 

Susan Ringwood, directeur van een organisatie tegen eetstoornissen: "Sommige meisjes hebben zoveel schrik om rondingen te ontwikkelen wanneer ze de puberteit bereiken dat ze zichzelf uithongeren om zo hun slanke kinderlichaam te behouden. Het huidige schoonheidsideaal is dat van een meisje en niet van een volwassen vrouw. De puberteit kan hen afschrikken, ze proberen dit dan te vermijden door niet te eten. Heel wat factoren kunnen aan de basis van een eetstoornis liggen: lichaamsbouw en genetica spelen een belangrijke rol in hun ontwikkeling, maar ook de druk van de maatschappij en het schoonheidsideaal. Dit laatste lijkt jongere kinderen steeds vaker te beïnvloeden."

Een recent onderzoek suggereert dat bijna de helft van de Britse meisjes al voor haar veertiende verjaardag een dieet gevolgd heeft. Bijna een op de zeven zou overwegen afslankingspillen in te nemen, een op de twintig zou zelfs laxeermiddelen nemen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf


Planckendael verwelkomt nieuwe babygiraf

http://img696.imageshack.us/img696/1208/babygirafeplanckendael.jpg


Zondagavond heeft giraffenmoeder Diamant het leven geschonken aan een babygiraf in dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen. Waarschijnlijk gaat het om een hengstje. Bezoekers mogen binnenkort een naam kiezen voor de kleine spruit.

Na een dracht van 15,5 maand, beviel mama Diamant zondagavond om 22.24 uur in alle rust in de stal. De weeën begonnen om 16 uur en de pootjes waren zichtbaar om 18.50 uur. Toen duurde het nog 3,5 uur voor het kleintje in de stal lag. "Over het algemeen een redelijk lange giraffenbevalling, maar voor Diamant een felle verbetering tot haar vorige bevalling", aldus de verzorgers.

"Al 20 minuten na de val van ongeveer 2 meter stond het jong recht op zijn lange stelten. Hoogstwaarschijnlijk gaat het om een hengstje van om en bij de 60 kilogram. We schatten hem op zo'n 1,80 meter groot. Met zijn lange, verleidelijke wimpers knippert het de wereld toe."

Van zodra het geslacht van het kleintje definitief bevestigd is, start Planckendael met een namenpoll op de website www.planckendael.be. Kies zelf mee:

Mannetjes:

- Masego = zegening
- Mwamba = sterk
- Masamba = bladeren
- Mulogo = tovenaar
- Mzuri = ik voel me goed
Vrouwtjes:

- Megara = parel
- Masozi = tranen
- Mirembe = vrede
- Mali = rijkdom
- Munira = stralend

De giraffenkudde in Planckendael telt nu zes leden: Sarah, Barbie, Diamant, Karega, Baridi en het kersverse kleintje. In april overleed babygiraf Mukiri nog onverwacht in het dierenpark. Mukiri werd amper drie maanden oud. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie voert raid uit op appartement voor egel

Politie voert raid uit op appartement voor egel

Dan laat men zijn goed hart al eens zien !


http://img560.imageshack.us/img560/2613/egeltje.jpg


De politie is het appartement van een vrouw in Zweden binnengevallen na een tip. Ze hield er egel en dat is verboden. "We hebben een raid uitgevoerd op het appartement en er was inderdaad een egel", zegt Hans-Olof Sundström van de politie in Gävle. De eigenares had het diertje in juni op straat gevonden en riskeert tot een jaar gevangenisstraf.

Ze had te doen met de egel en nam het mee naar haar woonst in Gävle waar ze zich over het beestje ontfermde. Haar lieveling leefde er in luxe, schrijft de krant Aftonbladet. "De egel werd verwend. Toen we arriveerden,  werden hem worstjes voorgeschoteld. Hij kreeg ook dierenvoeding, brood en water", aldus Sundström. Hoewel de zorg van de vrouw over de egel lovenswaardig was, riskeert ze nu vervolging. Volgens de wet op de dierenbescherming is het in Zweden verboden om wilde dieren te houden en daartoe wordt ook de egel gerekend.

De agenten vonden het beestje op het balkon van het appartement na een tip van de lokale autoriteiten. Er werden twee veeartsen opgeroepen. Ze moesten de soort vaststellen en nagaan of de egel fysiek geleden had onder zijn verblijf op het appartement. Nog volgens Sundström was het houden van egels tot voor een kort een rage. Wat er ook van zij, de Zweedse riskeert nu een boete tot een jaar gevangenisstraf. "Niemand heeft het recht om wilde dieren mee te nemen, ook geen vogels of eieren." Na de medische controle werd het beestje vrijgelaten in de natuur. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden

Immens eiland van ijs drijft verder naar het zuiden


http://img339.imageshack.us/img339/6237/groenlandsepetermanngle.jpg


Restanten van een enorme ijsschots, die in augustus vorig jaar afbrak van de Groenlandse Petermann-gletsjer, blijft verder afdrijven naar het zuiden van de Labradorzee. Dat hebben satellietbeelden van de NASA aangetoond. De Labradorzee is gelegen tussen Labrador en Groenland, een deel van de Noord-Atlantische Oceaan.

Het stuk ijs kreeg de naam Petermann Island Ice-A (PII-A) en is een overblijfsel van een eiland van ijs dat ooit 251 kilometer groot was, aldus het Nederlandse Discovery Channel. Dat is ongeveer vier keer zo groot als het Amerikaanse stadsdeel Manhattan. PII-A behoorde oorspronkelijk de gletsjer Petermann toe die terug te vinden is langs de noordwestkust van Groenland.

Het ijseiland dat ooit de grootste Arctische ijsberg was, meet nu nog maar een keer de oppervlakte van Manhattan. Volgens Canadese Ice service, die de afgedreven berg nauwlettend in de gaten houdt, zal het eiland verder uiteenvallen en smelten.

Petermann gletsjer is een van de twee grootste overgebleven gletsjers in Groenland. De ijsmassa verbindt de grote Groenlandse ijskap direct met de oceaan. Wetenschappers van de Universiteit van Delaware ontdekten dat de gletjser in een keer ongeveer een kwart van zijn totale massa is verloren.

Petermann Island Ice-A (PII-A) ligt momenteel zo'n 60 kilometer ten noordoosten van Newfoundland. Het eiland van ijs blijft een potentieel gevaar voor de scheepvaart en booreilanden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren

Horecazaken op de De Keyserlei sluiten de deuren


http://img52.imageshack.us/img52/423/dekeyserlei.jpg


Vanaf 5 september doen de meeste horecazaken op de De Keyserlei het licht uit. Alle buitenterrassen moeten worden afgebroken voor de straat kan worden heraangelegd.

De heraanleg van de mooiste stadsboulevard van Antwerpen, de De Keyserlei, begint in oktober. De eerste fase zal negen maanden duren.

Dan wordt de linkerkant aangepakt, waar zich de meeste horecazaken bevinden. Omdat de werken niet kunnen starten vooraleer alle cafés en restaurants aan die kant hun aangebouwde terrassen hebben afgebroken, sluiten de meeste zaken vanaf 5 september tijdelijk de deur.

De buitenterrassen moeten worden afgebroken en de gevel in de oorspronkelijke staat hersteld. Voor vele horecazaken zit er niets anders op dan gedurende de periode van de werken hun zaak dicht te doen. Sommige zaken blijven zelfs noodgedwongen maandenlang dicht. Ook een aantal andere café's of restaurant moeten zelf grote werken uitvoeren om aan de nieuwe voorschriften te voldoen.

De eigenaars vrezen dat de horeca op de De Keyserlei moeilijke tijden tegemoet gaat. De vrees bestaat dat vele zaken uiteindelijk zullen beslissen om weg te gaan of er de brui aan te geven. ( br.GVA  Daniel Campaert )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Keith Richards en Ronnie Wood - You Got the Silver

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
31-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse impressionist


Robert Reid 1862–1929 was een Amerikaanse  impressionist


http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-2.jpg?t=1312117854



Robert Reid werd geboren in Stockbridge, Massachusetts en studeerde aan de School van het Museum of Fine Arts, Boston onder leiding van Otto Grundmann. In 1884 verhuisde hij naar New York City, waar hij studeerde aan de Art Students League, en in 1885 ging hij naar Parijs om te studeren aan de Academie Julian in Gustave Boulanger en Jules Joseph Lefebvre. Zijn vroege werken waren afbeeldingen van de Franse boeren, geschilderd op Étaples.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-5.jpg?t=1312118194



Bij zijn terugkeer naar New York in 1889, werkte hij als portrettist en werd later een instructeur aan de Art Students League en de Cooper Union. Veel van zijn werk was gericht op de afbeelding van jonge vrouwen tussen de bloemen.  Hij werd bekend door muurschildering decoratie en ontwerpen voor glas in lood. Hij werkte o.a aan de fresco's van de koepel van de Liberal Arts Building op de Columbian Exposition, Chicago, in 1893.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Robert-Reid-1.jpg?t=1312117978



Reid was een lid van de tien Amerikaanse schilders, die afgescheiden van de Society of American Artists. In 1906 werd hij een volwaardig lid van de National Academy of Design.  Robert Reid werkte aan verschillende projecten . Zijn werk was zeer naturalistisch .



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/reid-robert.jpg?t=1312118023


Hij stierf in Clifton Springs, New York.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Blues Brothers - Soul Man

The Blues Brothers - Soul Man

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Blues Brothers is een Amerikaanse band, ontstaan uit de passie die Saturday Night Live-acteurs John Belushi en Dan Aykroyd deelden voor blues en R&B uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis. In de gelijknamige bar van Aykroyd werd muziek uitgewisseld en was vaak gelegenheid voor jamsessies met de blues als thema.



» Reageer (0)
30-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bryan Adams - Please Forgive Me

Bryan Adams - Please Forgive Me

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bryan  Adams (Kingston (Ontario), 5 november 1959) is een Canadese zanger. Hij wordt ook wel de Canadese Bruce Springsteen genoemd.

Als kind trok hij met zijn ouders door Europa en het Midden-Oosten. Op de leeftijd van tien jaar kreeg hij zijn eerste gitaar; twee jaar later kocht hij zijn eerste elektrische gitaar. Op 14-jarige leeftijd verhuisde hij naar Vancouver. Een jaar later verliet hij de school en trok hij door Canada om op te treden. Als 18-jarige kreeg hij zijn eerste platencontract aangeboden.

Zijn grootste successen behaalde Bryan Adams begin jaren '90 onder de productionele leiding van Robert John "Mutt" Lange, een Zuid-Afrikaanse topproducer. Zijn single (Everything I Do) I Do It for You werd een wereldwijde nummer 1-hit, waaronder in Nederland. In veel landen, waaronder Nederland, was het de bestverkochte single van 1991. In Nederland bleef het nummer 12 weken op de eerste positie staan in de Nationale Hitparade, destijds een record. Het nummer stond op de soundtrack van de film Robin Hood: Prince of Thieves.

Bryan Adams zong in die jaren vaker voor de soundtrack van grote films. Zo scoorde hij een hit met Have You Ever Really Loved A Woman? (afkomstig van de soundtrack van de film Don Juan DeMarco) en All For Love (van de soundtrack van de film The Three Musketeers). Dat laatste nummer zong hij met Rod Stewart en Sting. Andere bekende nummers van Bryan Adams zijn Summer of '69, It's Only Love (met Tina Turner) en When You're Gone (met Mel C.). In 2005 kwam er een greatest hits album (2-CD) uit waar al zijn grootste hits plus enkele live-opnames op staan, genaamd Anthology.

In de Nederlandse Top 2000 van Radio 2 staat Bryan Adams verschillende keren genoteerd. Summer of '69 scoort al jaren goed, evenals (Everything I Do) I Do It for You, Heaven en Run To You. In België stond het nummer Summer of '69 al jaren op de tweede plaats in de eindejaarshitlijst Donna's top aller tijden. Het moest enkel Bohemian Rhapsody van Queen laten voorgaan. Op vrijdag 14 december 2007 kwam daar verandering in. Summer of '69 liet na 6 jaar Bohemian Rhapsody achter zich.

In juni 2007 gaf Bryan Adams een concert in een uitverkochte Rotterdamse Ahoy en het Antwerpse Sportpaleis. Op 14 maart 2008 kwam zijn elfde album uit genaamd: "11". Ter promotie van dit album gaf Adams weer een reeks concerten waarbij opnieuw Ahoy en het Sportpaleis.

Bij de opening van de Olympische Spelen in Vancouver (2010) zong Bryan Adams samen met Nelly Furtado het nummer Bang the Drum. In 2011 kreeg hij een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame.



» Reageer (0)
29-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Wells - Trouble no more

Junior Wells - Trouble no more

Klik op de foto om hem te beluisteren





Junior Wells 1934 – 1998  was een  blues zanger uit Chicago



» Reageer (0)
28-07-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Verve - Bitter Sweet Symphony

The Verve - Bitter Sweet Symphony

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Verve was een in 1989 opgerichte britpopband. In juni 1997 maakte de band furore met het nummer 'Bitter sweet Symphony'.

The Verve werd in 1989 door Richard Ashcroft opgericht in de Britse stad Wigan. Al snel kreeg de band faam, voornamelijk dankzij de songwriting van Ashcroft en het gitaarspel van Nick McCabe. In 1992 kwam dan ook al de eerste LP van de Band, 'Verve EP' uit bij Hut Records, welke nog altijd wordt gezien als één van de meest experimentele Verve-albums. Nadien werden er albums uitgebracht die de strijd aanbonden met bands als Oasis, Blur en Radiohead.

Drugsdrama's, rechtszaken en gezondheidsproblemen passeerden de revue, maar The Verve bracht vier albums uit en had over de hele wereld diverse grote hits. Desondanks kondigde de band in 1999 aan te stoppen.

Nadat de band in april 1999 stopte, werd in juni 2007 een comeback aangekondigd. Aan het einde van de zomer van 2008 werd een nieuw album uitgebracht, en in november hield de band een tour door Engeland en Schotland. Tevens trad de band op zaterdag 31 mei 2008 op op Pinkpop en op 4 juli op Rock Werchter. Op 4 augustus 2008 verscheen de nieuwe single van The Verve, Love is Noise genaamd. Rather Be is de tweede single van het nieuwe album en verscheen in november 2008.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!