Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella

Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella


http://img402.imageshack.us/img402/2193/kebaboorlog.jpg


In de noordelijke Italiaanse stad Cittadella woedt een heuse kebaboorlog: migranten zijn er niet over te spreken dat het stadsbestuur de verkoop van dit uit de Turkse en Arabische keukens bekende vlees heeft verboden.

Het gemeentebestuur besliste gisteren dat kebabverkopers geen vergunning meer krijgen. "Dit eten is bepaald niet een deel van onze traditie en onze identiteit", zei burgemeester Massimo Bitonci, lid van de Lega Nord die zich tegen immigratie kant. De burgervader gaf ook gezondheidsredenen aan.
 
Maar bij de migranten is de beslissing in het verkeerde keelgat geschoten. "Kebabs in Cittadella verbieden is als een pizza-verbod in Parijs of New York", zei volgens het Italiaanse persbureau Ansa Abdallah Khezraji van de voor de regio Venetië in het noordoosten van Italië bevoegde immigratieautoriteiten. "Venetië is aan het veranderen en aan bijna 600.000 immigranten kan men eigenlijk niet uitgerekend de zaken verbieden die zij lusten".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: Belgen minst tolerant voor migranten

Peiling: Belgen minst tolerant voor migranten



Maar liefst 72 procent van de Belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan. Daarmee scoort België het hoogst in een Ipsos-peiling waarin 23 landen wereldwijd bevraagd werden over hun gevoelens tegenover migranten.

Het onderzoeksbureau Ipsos bevroeg eind juni 17.601 volwassenen in 23 landen. Behalve België gaat het onder meer over Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden maar ook de VS, Canada, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en zelfs Saoedi-Arabië.
 
Bij zowat elke onderzoeksvraag blijkt de top vijf van landen die het negatiefst tegenover immigratie staan, hoofdzakelijk Europees te zijn. En binnen die groep valt niet naast de positie van België te kijken.

Zo vindt 94 procent van de Belgen dat er de laatste vijf jaar te veel migranten zijn bijgekomen. Ons land wordt daarin op de voet gevolgd door Italië (93 procent), Zuid-Afrika (91 procent) en Rusland (90 procent). Ook wanneer de vraag wordt gesteld of migratie nu goed of slecht is geweest voor het land, komt het grootste aantal negatieve stemmen uit België (72 procent), schrijft de krant De Morgen.
 
Belgen vinden dan weer minder dan andere landen dat migranten hun werk afpakken, maar we zijn het er grotendeels (68 procent) wel over eens dat ze de sociale voorzieningen te zwaar belasten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed

De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed


http://img20.imageshack.us/img20/9295/vampiervleermuizen.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt dat vampiervleermuizen de warmte in aders van prooien kunnen lokaliseren dankzij speciale zenuwen in hun gezicht. Het was al langer geweten dat de dieren, zoals enkele slangen, erg kleine temperatuurverschillen kunnen detecteren, maar nu is dus duidelijk waarmee ze dat precies doen.

De dieren kunnen lichaamstemperaturen zo laag als 32 graden Celcius detecteren, blijkt uit het onderzoek van onder andere Nicholas Ingolia van het Carnegie Institution of Science uit Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland. "De vampiervleermuis is duidelijk op een reeks ongewone manieren aangepast aan een erg ongewone levensstijl. Dit is daar nog maar eens een voorbeeld van," zegt Ingolia in het onderzoek dat gepubliceerd werd in Nature.

Mensen hebben gelijkaardige hittegevoelige kanalen, maar die worden enkel geactiveerd door pijnlijk hete stimuli zoals de aanraking met een hete oven. De vampiervleermuis heeft twee types van die hittegevoelige kanalen, het ene zoals het onze en een ander dat focust op de aders van prooien.

De evolutionaire aanpassing, die voordien enkel was waargenomen bij drie slangensoorten, is erg cruciaal voor de vampiervleermuis, die dagelijks of om de twee dagen een bloedmaaltijd moet bemachtigen om te overleven.

De aderdetectie is een "extreme versie van een bestaand kenmerk," zegt Ingolia. Andere vleermuizen hebben wel de genen voor een dergelijk hypergevoelig kanaal, maar enkel het lichaam van de bloedzuigers lijkt het gen te activeren.

De zenuwcellen in het gezicht van de vampier bleken anatomisch ook verschillend van de zenuwcellen in de rest van het vleermuislijf, stelden Ingolia en zijn collega's vast. Aangezien de zenuwcellen anatomisch anders zijn dan de gewone pijngevoelige zenuwbanen, transporteren ze dus andere informatie, luidt het.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happenteller helpt ons minder te eten

'Happenteller' helpt ons minder te eten


http://img163.imageshack.us/img163/1296/happenteller.jpg


Voor iedereen die wel eens onbewust een volledige doos pralines verorbert, is er eindelijk hoop! Wetenschappers hebben namelijk een apparaatje ontwikkeld dat telt hoeveel happen je neemt, waardoor je meer controle krijgt over hoeveel je eet.

De 'happenteller' ziet eruit als een gewoon horloge en telt het aantal keer dat je je hand naar je mond brengt. Volgens de makers heeft het apparaatje een nauwkeurigheid van 90 procent.

De onderzoekers van de Clemson University in South Carolina zijn erg trots op hun 'stappenteller voor eten' en geloven dat het apparaat een grote impact kan hebben. "De huidige dieetprogramma's kunnen niet wat de happenteller kan, omdat die vertrouwen op zelfrapportering", zegt onderzoeksleider Eric Muth. "De meeste mensen zijn geneigd om sterk te onderschatten hoeveel ze eten."

"En dat is net de sterkte van onze happenteller", meent co-auteur Adam Hoover. "Omdat het apparaatje automatisch telt hoeveel happen je neemt, wordt de subjectieve rapportering buiten spel gezet." Bovendien kan je de happenteller altijd en overal gebruiken. "Niet alleen in restaurants, maar ook op het werk, waar het voor veel mensen moeilijk is om calorieën te tellen", zegt Hoover. (br.hln)



» Reageer (0)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten

Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten


http://img221.imageshack.us/img221/3720/voeten1q.jpg


Vrouwen met grote voeten schamen zich voor hun schoenmaat en kopen hun schoenen het liefst online. Dat blijkt uit een Britse enquête van schoenenfabrikant Debenhams. Nochtans hoeven vrouwen met grote voeten zich niet alleen te voelen, want de gemiddelde vrouwelijke voet wordt steeds groter.

Tijdens de voorbije koopjesmaand werd duidelijk dat de vraag naar schoenen van maat 43 met maar liefst 80% gestegen is. Ondanks deze groeiende trend, blijkt 82% van de vrouwen met schoenmaat 42 of 43 zich te schamen voor hun 'big feet'.

De uitbaters van Debenhams beseften dat er iets aan de hand was toen bleek dat zo'n 67% van alle schoenen met maat 43 online gekocht werden. "We besloten een enquête rond de sturen en waren verrast over het resultaat", zegt woordvoerster Carie Barkhuizen. "Vrouwen schamen zich voor hun grote voeten! Dat is raar, zeker als je weet dat ook celebrities zoals Michelle Obama en Nicole Kidman maat 43 hebben."

"Wanneer we hen vroegen wat ze precies vervelend vonden aan het shoppen in een schoenenwinkel, bleek dat maar liefst 64% geen grote maat durft te vragen aan de winkelbediende. Voor 36% van de ondervraagde vrouwen bleek het dan weer te moeilijk om hun blote voeten in het openbaar te tonen."

Om vrouwen met grote voeten toch naar hun winkels te lokken, besloot Debenhams om meer schoenen in maat 42 en 43 uit te stallen in de winkel. "Zo kunnen vrouwen toch de juiste maat passen zonder de hulp van een winkelbediende", geeft de woordvoerster aan.

Nochtans zijn er steeds meer vrouwen met grote voeten en is schaamte dus nergens voor nodig. Terwijl de gemiddelde schoenmaat in 1990 nog 38,5 bedroeg, heeft de gemiddelde vrouw nu maat 40. Volgens experten gaat deze groei hand in hand met een stijging van het gemiddelde lichaamsgewicht bij vrouwen. "Als de trend zich voortzet, zullen we binnenkort ook schoenmaten 44 tot 46 voorzien in onze winkels", zegt Bakhuizen.

Zo lijken je voeten kleiner:
1. Kies voor hakken in plaats van platte schoenen. Dikke hakken zijn beter (en comfortabeler!) dan stiletto's

2. Ga voor ronde tippen in plaats van puntige schoenen. Blijf zeker uit de buurt van smalle schoenen met puntige tippen!

3. Koop donkere schoenen en vermijd lichte of pastelkleurige exemplaren. Dat wil niet zeggen dat je enkel zwarte schoenen kan dragen, ook donkere versies van rood, blauw, paars en groen zijn een optie.

4. Vermijd smalle en open sandalen! Om niet alleen gesloten schoenen te moeten dragen, kan je ook variëren met pumps die enkel je tenen laten zien.

5. Kies schoenen met leuke accenten, want die leiden de aandacht af van je grote voeten. Echt alles mag: strikjes, kralen, riempjes, kant...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ooievaar moet opgesloten blijven

 Belgische ooievaar moet opgesloten blijven


http://img811.imageshack.us/img811/4879/ooievaar.jpg


Een Nederlandse dierenliefhebster mag een ooievaar die ze heeft 'gered' niet vrijlaten. Jeannet Zwiers uit Rhee kocht het dier van een Belgische handelaar omdat ze tegen het houden van ooievaars als huisdier is.

Het verhandelen van ooievaars is legaal in Nederland, maar de wet staat niet toe dat in gevangenschap geboren vogels worden vrijgelaten.

Zwiers gaat nu om een uitzondering vragen, meldt ze op haar website. Desnoods spant ze samen met de Partij voor de Dieren een rechtszaak aan tegen de Staat. Ze pleit ervoor dat de Nederlandse en Europese wetgeving worden aangepast om dit soort praktijken te voorkomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenplaag op komst

Muggenplaag op komst


http://img812.imageshack.us/img812/3223/mugu.jpg


Er is een muggenplaag op komst. De natte maand juli zullen nog deze week zorgen voor een toevloed aan muggen.

Onderzoekers verwachten deze week nog „een explosie aan volwassen steekmuggen”. Op bepaalde plaatsen kan het probleem zelfs uitgroeien tot een ware plaag.

Vooral stilstaand water is de ideale broedplaats voor muggenlarven. U kan dus best lokale plasjes water, emmers, regentonnen en schaaltjes onder bloempotten opruimen.

Het water kan ook in dakgoten en op platte daken blijven staan. Het wordt angeraden  om ramen en deuren 's ochtends en 's avonds dicht te houden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!

Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!


http://img694.imageshack.us/img694/2131/moeilijkslapen.jpg


Aangezien zo'n 70 procent van de bevolking het moeilijk heeft om in slaap te vallen, is het logisch dat schaapjes tellen niet voor iedereen de ideale oplossing is. Heel wat mensen vinden rust door te luisteren naar geluiden uit de natuur. En jij?

Volgens een studie van het Britse Chessington World of Adventures Resort in Surrey liggen we gemiddeld zo'n 37 minuten te wachten tot we in slaap vallen. Logisch dat je dan op zoek gaat naar manieren om sneller rust te vinden, toch?


Zo'n 45 procent van de Britten probeert rust te vinden door een boek te lezen in bed. Voor 10 procent is een goede babbel met zijn of haar partner dan weer de ideale manier om de dag af te sluiten. Hetzelfde percentage kiest nog steeds voor het tellen van schaapjes, hopend op een snelle reis naar dromenland.


Opvallend is dat één op vijf van de Britten zegt dat geluiden uit de natuur hen helpen om in te dutten. "Dat is niet zo verwonderlijk", vindt slaapexpert dr. Neil Stanley. "Door het luisteren naar de natuur kunnen je hersenen de storende geluiden wegfilteren." Vooral de ruisende golven van de zee (11 procent) en het gieren van de wind (8 procent) bleken een ideale manier om de slaap te vatten.


Uit de studie bleek ook dat de Britten gemiddeld om 11 uur 's avonds naar bed gaan. Hoewel dokters ongeveer 8 uur slaap per nacht aanraden, is dat bij de meeste Britten slechts 6 uur en 49 minuten. Nochtans heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een tekort aan slaap het risico op een hoge bloeddruk, diabetes, depressies en obesitas sterk verhoogt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag

CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag


http://img849.imageshack.us/img849/645/dokter.jpg


De Christelijke Mutualiteiten (CM) pleiten voor de afschaffing van het doktersbriefje voor één dag. Dat zou de werkdruk van huisartsen verlagen en een besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Werkgeversorganisatie VOKA schiet het voorstel vooralsnog niet af.

Vandaag hebben de meeste werknemers een doktersattest nodig om te bewijzen dat ze arbeidsongeschikt zijn, ook al is het maar voor een dag. Iemand die met een misselijke maag en hoofdpijn opstaat, moet dus eerst nog even een telefoontje plegen naar de dokter. Vervolgens gaat de werknemer naar het spreekuur of laat hij de dokter langskomen voor een doktersbriefje, met daarop de waarschijnlijke duur van de arbeidsongeschiktheid. Een vervelende routine, waar de CM een einde aan willen maken.
 
"Het zou niet alleen de werkdruk van huisartsen verlagen, maar ook een flinke besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Een doktersbriefje betekent immers een doktersbezoek, waarvoor de ziekteverzekering algauw 20 euro neertelt", zegt CM-voorzitter Marc Justaert.
 
De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka niet geheel weigerachtig tegenover het voorstel. "Wie graag thuisblijft, laat zich toch niet afschrikken door een doktersbriefje. Het is niet zo moeilijk om je huisdokter wijs te maken dat je je niet goed voelt", aldus woordvoerder Jochen Bessemans. (br.hln)



» Reageer (0)
04-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Manics - If You Tolerate This

Manics - If You Tolerate This

Klik op de foto om hem te beluisteren






Manic Street Preachers (vaak ook omschreven als The Manics) is een Welshe band die zich begeeft binnen het Britpop genre. Aan het eind van de jaren 90 stond de band bekend als één van de belangrijkste groepen in Engeland. De band heeft veel bekendheid opgebouwd door de wat ruigere eerste albums (later opgevolgd door rustiger en meer genuanceerd materiaal) en de mysterieuze verdwijning van gitarist en componist Richey James Edwards (mogelijk zelfmoord). Een deel van de songteksten gaan over de politiek, waarbij de nadruk ligt op het socialistische gedachtegoed. Dit werd onderstreept toen de band enkele jaren geleden een optreden deed in Cuba, wat geregistreerd is op de DVD 'Louder than War', inclusief een ontmoeting met Fidel Castro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiefactuur stijgt met een kwart in eerste helft 2011

Energiefactuur stijgt met een kwart in eerste helft 2011


http://img15.imageshack.us/img15/1225/energieh.jpg


Nooit stapten meer mensen over naar een andere energieleverancier. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator Vreg. Reden is de gestegen energieprijzen: over de eerste zes maanden van 2011 steeg de elektriciteitsfactuur met 20 à 25 procent.

Momenteel wisselen maandelijks zo'n 20.000 afnemers van elektriciteitsleverancier, en zo'n 12.000 aardgasafnemers. Dat is een record. Daarmee zet de trend van 2010 zich door, toen het 'switchpercentage' voor elektriciteit 6,68 procent bedroeg, en voor aardgas 7,06 procent. Voor elektriciteit veranderden vorig jaar 212.885 afnemers van leverancier, voor aardgas 127.873.

De Vreg merkt dat ook aan haar website, zegt gedelegeerd bestuurder André Pictoel. De website en de V-test, waarmee prijzen kunnen worden vergeleken, worden overspoeld met bezoekers. De reden daarvoor is ongetwijfeld de stijging van de energieprijzen. In 2010 steeg de aardgasfactuur met 20 procent. De eerste maanden van 2011 is de prijs al 10 à 11 procent gestegen.

De elektriciteitsfactuur steeg vorig jaar 5,5 à 6 procent. Maar: voor de eerste zes maanden van 2011 is de factuur (voor gezinnen en kmo's) al 20 à 25 procent gestegen. Zo steeg de gemiddelde contractprijs 22,7 procent. Dat heeft voor een groot deel te maken met de gestegen distributienettarieven. Die gingen omhoog door onder meer het succes van zonnepanelen.

De Vreg benadrukt dat kiezen voor de goedkoopste leverancier heel wat kan opleveren: het verschil tussen de gemiddelde prijs en de goedkoopste bedraagt 15 à 18 procent. Op een gemiddelde energiefactuur van 2.000 euro is dat 300 à 360 euro per jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf manieren om je deze zomer nuttig te voelen

Vijf manieren om je deze zomer nuttig te voelen


http://img801.imageshack.us/img801/6237/breien.jpg


Heb jij ook het gevoel dat juli voorbijgevlogen is zonder dat je iets nuttigs gedaan hebt? Hoog tijd om een aantal doelen te stellen voor augustus, zodat de zomer toch met een productief gevoel kunt beëindigen. Vijf slimme tips!

1. Probeer iets nieuws
Dat kan om het even wat zijn, gaande van je zoontje leren fietsen tot het volgen van zumbalessen. Je zal versteld staan van het goede gevoel dat je krijgt door iets nieuws te ondernemen!

2. Werk iets ouds af
Er is geen betere manier om je productief te voelen dan door iets af te werken dat je al een tijdje liet aanslepen. Het geeft een ontzettend goed gevoel als je iets kan doorstrepen op je 'to do-lijstje', toch?

3. Repareer iets in je huis
Of het nu gaat om het aanschroeven van een losse deurknop, het schilderen van een muur of het herschikken van je kleerkast, je zal achteraf ongetwijfeld een voldaan gevoel hebben!

4. Lees iets dat je normaal niet zou lezen
De zomer is ook een ideale gelegenheid om eens naar een nieuw boekengenre te grijpen. Lees je normaal enkel romantische boeken? Kies dan nu eens voor een non-fictie boek of een thriller. Je zal versteld staan hoeveel goede boeken je al die tijd gemist hebt!

5. Maak iets met je handen
Zelfs als je niet echt handig of artistiek bent, kan een handgemaakt project je ontzettend veel voldoening geven. Er is keuze genoeg: een sjaal breien, een handpop ontwerpen, een armbandje weven, ... Probeer het zeker uit!



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 voedingsmiddelen die de veroudering afremmen

7 voedingsmiddelen die de veroudering afremmen


http://img841.imageshack.us/img841/7063/voedingsmiddelen.jpg


Tegenwoordig vind je in de winkelrekken supervoedsel dat ons zogezegd helpt om onze huid jong te houden. Nochtans zijn er ook heel wat 'gewone' voedingsmiddelen die de veroudering tegengaan, zonder dat je een euro meer moet uitgeven! Enkele tips!

Volgens voedingsdeskundige Amanda Ursell is het heel simpel om je lichaam te behoeden tegen veroudering. "Er zijn een heleboel gewone groenten en fruit die ons kunnen helpen én bovendien erg lekker zijn."

1. Tomaat
Onlangs werd een nieuw supervoedingsmiddel ontdekt in tomaten: FNA. Die stof is 10 keer krachtiger dan vitamine C en zelfs 14 keer sterker dan de antioxidant in rode wijn, die volgens onderzoekers de veroudering van ons lichaam tegengaat.

Bovendien bevatten tomaten ook lycopeen, die ons helpen in de strijd tegen gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Lycopeen wordt overigens beter opgenomen als de tomaten gekookt werden, dus ook tomaten uit blik zijn een goede optie!

2. Wortel
Wortelen krijgen hun mooie oranje kleur doordat ze bètacaroteen bevatten. Volgens wetenschappers verzamelt deze stof zich onder onze huid, waardoor ze een natuurlijke bescherming tegen de zon bieden.

Als je regelmatig wortelen en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan bètacaroteen (zoals sinaasappels, zoete aardappelen, abrikozen en perziken) eet, zal je huid daar zeker van profiteren. Ook hier geldt: gekookte wortelen zijn beter dan rauwe, want dan kan ons lichaam het bètacaroteen makkelijker opnemen.

3. Appel
Het lijkt misschien ongelofelijk, maar appels bevatten maar liefst 150 goede voedingsstoffen! Eén van de antioxidanten, quercetine, zou helpen om virussen af te wenden. Let wel op dat je de appels volledig opeet, want de stof bevindt zich vlak onder de schil.

4. Bananen
Dit fruit is perfect om de honger te bestrijden, maar bevat toch slechts 100 calorieën, veel minder dan de meeste graanrepen. Bovendien zijn bananen rijk aan kalium, dat helpt om overtollig water af te scheiden. In combinatie met een zoutarm dieet, kan een dagelijkse banaan helpen om gezwollen enkels en polsen te doen krimpen en om dat opgeblazen gevoel in je buik te doen verdwijnen.

5. Groene bonen
Groene bonen bevatten een belangrijk sporenmineraal, silica, dat zich opstapelt in onze huid. Wetenschappers denken dat het de samenhang tussen het collageen in onze huid en de elastinevezels handhaaft.

6. Aardappelen
Hoewel je deze groente waarschijnlijk niet meteen zou bestempelen als 'supervoedsel', bevat een gemiddelde portie van 175 gram gekookte aardappelen toch zo'n 15 milligram vitamine C! Bovendien helpen aardappelen ook bij het opnemen van belangrijke voedingsvezels.

7. Sinaasappelsap
Eén glas versgeperst sinaasappelsap bevat minstens 170 voedingsmiddelen. Bovendien bezit het drankje ook de huidvriendelijke vitamine C, het waterafscheidende kalium, de belangrijke vitamine B én een heleboel immuniteitsverhogende vitamines.

Daarnaast bieden sinaasappels ons ook genoeg luteïne, een gele antioxidant die onze huid beschermt tegen schade door de zon. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden

Oekraïne gaat wodkadrinkende beren bevrijden


http://img88.imageshack.us/img88/1795/wodkadrinkendeberen.jpg


De Oekraïense minister van Milieu heeft bezworen dat hij alle beren gaat bevrijden die in restaurants worden gehouden ter vermaak van het publiek. De gasten dwingen de beren vaak alcohol te drinken.


"Op televisie zien we beelden van lijdende beren", citeerde het persbureau Interfax de minister. "Hoe lang kunnen we dierenmishandeling tolereren in hotels en restaurants, waar dronken gasten de beren voor de lol wodka laten drinken?"


De minister liet weten dat hij een groot verblijf laat bouwen in een wildreservaat. Daar kunnen ongeveer 80 beren terecht die in aanmerking komen om bevrijd te worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebroken spaarlamp tien weken lang gevaarlijk

Gebroken spaarlamp tien weken lang gevaarlijk


http://img37.imageshack.us/img37/5665/spaarlampen.jpg


Het gebruik van spaarlampen mag ons stroomverbruik dan wel fel inperken, zonder risico zijn ze niet. Volgens een nieuwe studie kunnen bij een breuk van een spaarlamp tot tien weken lang gevaarlijke kwikdampen vrijkomen, meldt de VRT-nieuwsdienst.

Een spaarlamp is een amalgaamlamp, die naast kwik ook andere ongezonde gassen bevat. Het is dan ook niet de eerste keer dat wordt gewaarschuwd voor schadelijke effecten ervan. Deze keer gebeurde dat door Environmental Engineering Science, dat concludeert dat bij een breuk de voor de mens gevaarlijke blootstelling aan kwik tot tien weken zou kunnen duren.

Op 1 september treedt een nieuwe fase in van het Europese gloeilampenverbod. Dan verdwijnen ook de gloeilampen van 60 watt uit de rekken, nadat dat eerder al gebeurd was voor die van 100 en 75 watt. Volgens tegenstanders van het verbod zou de lamp ook meer depressies veroorzaken omdat ze minder helder licht geeft dan een gloeilamp.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portretten van ouders Hitler volgende maand geveild

Portretten van ouders Hitler volgende maand geveild


http://img688.imageshack.us/img688/7452/ouderler.jpg



Een man uit Californië biedt volgende maand twee portretten van de ouders van Adolf Hitler te koop aan op het internet. Ken Biggs (72) uit Orange hoopt 100.000 dollar te krijgen voor de olieverfschilderijen waarop Alois en Klara Hitler zijn afgebeeld. Dat meldt The Orange County Register.


Biggs kocht de werken in de jaren '70 van een Franse neef van z'n vrouw. Die neef zou de schilderijen hebben gestolen uit de woning van Hitler aan de Duits-Oostenrijkse grens. De man was soldaat bij het Franse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij zou ook nog vijf andere schilderijen hebben meegegraaid uit het huis van de nazidictator. Ook die werken zullen geveild worden tussen 1 en 17 september.


Volgens veilingmeester Craig Gottlieb kunnen de afbeeldingen van Hitlers ouders op grote belangstelling rekenen van potentiële kopers. "Deze portretten waren tijdens de hoogdagen van het Derde Rijke ware iconen", aldus Gottlieb. "Ze prijkten op postkaarten, op het graf van Klara Hitler en in een catalogus van kunstvoorwerpen die Adolf Hitler in zijn  bezit had".  Tot voor kort was het onduidelijk waar de protretten zich bevonden. (br.hln - beeld photonews)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joss Stone and James Brown - Men's World

Joss Stone and James Brown - Men's World

Klik op de foto om ze te beluisteren





Joss Stone, artiestennaam van Joscelyn Eve Stoker, (Dover, 11 april 1987) is een Engelse soul-, R&B- en blueszangeres, songwriter en actrice.


James Joseph Brown (Barnwell, 3 mei 1933 - Atlanta, 25 december 2006) was een Amerikaanse zanger. Hij was een van de belangrijkste muzikanten van de 20e eeuw en had een belangrijke invloed op de ontwikkeling van gospel en rhythm and blues in soul en funk. Zijn bijnaam was de "Godfather of Soul".




» Reageer (0)
03-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag in het leven van ... je kat!

Een dag in het leven van ... je kat!


http://img804.imageshack.us/img804/4403/mijnkat.jpg


Een recent onderzoek heeft aangetoond dat we jaloers zijn op het leven van onze huisdieren. Vooral kattenbaasjes benijden de onafhankelijkheid, het gebrek aan verantwoordelijkheid, de vrijheid en de ontspannen levensstijl van hun viervoeter.


Aangezien wij steeds meer af te rekenen krijgen met stress en hard werken, is het niet zo verwonderlijk dat 90% van de kattenbaasjes wel eens hunkert naar het leventje van zijn huisdier. Dat blijkt althans uit een enquête van kattenvoedingfabrikant Whiskas.


"De levensstijl van een kat aannemen zou zowel voordelen op korte als op lange termijn kunnen opleveren", denkt levenscoach Jenni Trent Hughes. "Het zou zorgen voor minder stress en meer ontspanning, want we zouden meer tijd hebben om te sporten, te slapen en onszelf te verwennen. Leven als een kat zou echt goed zijn voor onze algemene gezondheid en psychologisch welzijn", meent de levensbegeleidster.


Maar het is niet alleen de vrije levensstijl van onze kat die we benijden, we zouden ook graag een aantal eigenschappen van ons huisdier overnemen. Zo'n 41% wil net zo ontspannen zijn als zijn kat, terwijl 36% de lenigheid en snelheid van zijn huisdier wil overnemen.


Volgens de studie van Whiskas is de jaloezie echt groot. Het gaat zelfs zo ver dat maar liefst 75% kattenbaasjes ook echt graag een dagje zou willen ruilen met zijn of haar kat. Sounds like a plan? (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijen aarden beter in de stad

"Bijen aarden beter in de stad"


http://img853.imageshack.us/img853/1378/bijenindestad.jpg


Stadsbijen zouden het gemakkelijker hebben dan bijen die leven op het platteland. Dat is een van de conclusies van een Britse en een Franse studie, aldus de Nederlandse Volkskrant. Diversere voeding en een langere bloei- en groeitijd in de stad zijn daar onder meer verantwoordelijk voor.

Het onderzoek in Frankrijk bracht aan het licht dat bijen in de stad productiever zijn dan hun soortgenoten op het platteland, die vaker ten prooi vallen aan ziektes. Stadsbijen brengen meer honing op en zouden ook langer leven.

Wetenschappers van de Universiteit van Bristol schrijven dat toe aan een diverser dieet van stuifmeel en nectar in stedelijke gebieden. In kantoorgebouwen, stadsparken en woningen is immers telkens een andere soort beplanting te vinden. Op het platteland is de begroeiing veelal eentoniger.

De bloei- en groeitijd duurt in de stad ook veel langer. "Daar wordt niet geoogst, op het platteland wel", aldus Professor Jane Memmott. "Er is in de stad dus langere tijd meer voedsel te vinden." Dat stedelingen ook geneigd zijn om op hun balkon uitgebloeide bloemen sneller te vervangen, is ook positief voor de bijen.

Het is nu geweten dat bijen beter aarden in de stad. Hoeveel diertjes een stad precies aankan, moet echter nog onderzocht worden. John Chapple, voorzitter van de London Beekeepers' Association, waarschuwt alvast dat niet zomaar 50.000 bijen in een stad kunnen worden losgelaten. "De druk op de voedselbronnen wordt dan hoogstwaarschijnlijk te groot."

In Groot-Brittannië is het aantal bijen de laatste twintig jaar met de helft gedaald. Ook andere insecten, zoals vlinders, doen het daar slecht. Zo'n 75 procent van de 59 verschillende soorten is bedreigd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Harrods valt kerst vroeger dan ooit

In Harrods valt kerst vroeger dan ooit


http://img813.imageshack.us/img813/346/kerstbijharrods.jpg


Ook al is de zomer nog lang niet voorbij, dit feit heeft Harrods niet tegengehouden om de kerstafdeling vroeger dan ooit te openen. Een kerstman en elfjes verwelkomen bezoekers in een enorme grot. Een ijspiste op het dak creëert een winterse sfeer. En de shoppers? Die kopen al massaal kerstdecoratie.


Het beroemde Britse warenhuis toverde eind juli een afdeling van ruim 700 vierkante meter om in een kerstsprookje. Normaal gaat de kerstmarkt pas midden augustus van start maar Harrods wil met deze vroege opening naar eigen zeggen tegemoet komen aan de toenemende vraag van klanten. Nu al zijn 250.000 soorten decoratie te koop volgens de Daily Mail. Ook in Selfridges, het op één na grootste warenhuis, weerklinken reeds kerstliederen en vormen sparren het decor. (br.hln - foto getty)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!