Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




08-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cyberpesten richt meer schade aan omdat het niet stopt

Cyberpesten richt meer schade aan omdat het niet stopt


http://img854.imageshack.us/img854/5262/cyberpesten.jpg


Slachtoffers van cyberpesten lijden meer dan wie via traditionele kanalen gestalkt wordt, dat blijkt uit recent onderzoek. Ook komt dit gedrag vaak voor bij online dating.

Doordat het niet mogelijk is te ontsnappen aan de eeuwig actieve online wereld en door de publieke aard van de dreigingen, is cypberpesten intenser. Vier op de tien vrouwen werden al via de computer of andere elektronische apparaten lastig gevallen na online dating, 20 procent van de stalkers gebruikt sociaalnetwerksites om hun slachtoffers te raken. Het gevolg is dat gepeste persoon te maken krijgen met symptomen als stress, angst, nachtmerries, maar het stoort ook hun eet- en slaappatroon.

Uit recent onderzoek blijkt dat 36 procent van de studenten in Zuid-Korea het afgelopen jaar minstens een keer online gepest werd. Professor YeoJu Chung: "De resultaten onthullen dat cyberpesten studenten sociaal gestresseerd maken, eenzaam, gefrustreerd, triest en hulpeloos. Velen hebben het moeilijk om dit te verwerken. We kunnen hen helpen door ze emotionele vaardigheden te leren ontwikkelen om dit te overwinnen, in plaats van dat ze zelf pesters worden."

Cyberpesten is vooral in het Verenigd Koninkrijk een groot probleem. Een vijfde van de kinderen tussen zes en negen jaar werd er al het slachtoffer van agressief of onaangenaam online gedrag. Dit komt deels doordat Britse kinderen het langst actief zijn op sociaalnetwerksites. Enkel in Spanje liggen deze cijfers hoger. 25 procent van de kinderen tussen zes en negen jaar gebruiken e-mail, 64 procent is actief op sociaalnetwerksites.

Onderzoekster Elizabeth Carll: "Steeds meer stalkers gebruiken de moderne technologie om hun slachtoffers te volgen en te pesten, een op de vier slachtoffers kreeg te maken met cyberstalking, zoals bedreigende mails of via chatprogramma's. De symptomen zijn intenser dan bij persoonlijke stalking, omdat de impact groter is doordat de online communicatie de klok rond gebeurt, je kunt niet ontsnappen naar een veilige plek, daarnaast is het overal toegankelijk." Maar de sterktes van het internet kunnen zich ook tegen de pesters keren. Dezelfde technologieën die gebruikt worden om lastig te vallen, kunnen ook gebruikt worden om misbruik te voorkomen. Zo kan een gsm-applicatie die meldt of de persoon die je belt dichtbij is levens redden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sport is beste kankermedicijn: voorkomt dat tumor terugkomt

Sport is beste kankermedicijn: voorkomt dat tumor terugkomt


http://img847.imageshack.us/img847/5812/sporten.jpg


Lichaamsbeweging is een wondermiddel voor patiënten die kanker hebben overwonnen, het kan ook de kans verkleinen dat de ziekte terugkomt.

De resultaten van dit onderzoek duiden aan dat artsen beter sport kunnen aanraden in plaats van patiënten rust voor te schrijven. De wetenschappers bestudeerden meer dan 60 onderzoeken, daaruit blijkt dat actief zijn tijdens de behandeling van kanker vermoeidheid niet verergert, het heeft daarnaast een positief effect op je stemming en je welzijn.

Eens de patiënten stopten met medicatie, beperkte sport de impact van de bijwerkingen als zwellingen, stress, depressie, vermoeidheid, beperkte mobiliteit en gewichtsveranderingen. Nog meer verrassend is dat sport een impact heeft op de terugkeer van enkele specifieke kankers. Dames met een borsttumor die gedurende 150 minuten per week aan een gematigde intensiteit sporten, lopen bijvoorbeeld 40 procent minder kans  op sterfte of om te hervallen in vergelijking met patiënten die minder dan een uur per week actief zijn. Onder gematigd sporten verstaan artsen een stevige wandeling, intensief poetsen, het gras maaien, fietsen en badminton.

Een rondvraag bij artsen toonde echter aan dat de meesten niet met hun patiënten spreken over de mogelijk positieve effecten van sport. Ook raakte vandaag bekend dat Britse wetenschappers een gen ontdekten dat de kans bij een vrouw op eierstokkanker met zes keer verhoogt. Dankzij deze doorbraak kunnen artsen betere tests en behandelingen ontwikkelen, eierstokkanker is de vijfde meest voorkomende tumor bij dames.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmer aan Noordpool dan bij ons

Warmer aan Noordpool dan bij ons


http://img695.imageshack.us/img695/7914/warmeraannoordpool.jpg


Niet dat we uw druilerige maandagochtend nog wat triester willen maken, maar aan de Noordpool is het momenteel warmer dan bij ons. Op Resolute Bay, dat in arctisch gebied ligt ten noorden van Canada, zijn de voorbije week recordtemperaturen van liefst 18,7 graden gemeten. Bloemenvelden staan er in bloei en klimatologen lopen er in hemdsmouwen rond, zo staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

De warme wind uit Noord-Amerika én het feit dat het nu, hartje zomer, 24 uur op 24 licht is op de Noordpool, verklaren het fenomeen. Bij ons zal het kwik de komende twee à drie dagen amper 18 graden halen.

Al komt deze vaststelling met een aantal kanttekeningen. "Het woord 'noordpool' klinkt kouder dan het is", vertelt weerman Eddy De Mey. Bovendien werden de recordmetingen gedaan op Resolute Bay, dat ter hoogte van Groenland ligt, en niet in het midden van de Noordpool. Maar toch: 18,7 graden is op die plek een recordcijfer en ook voor de rest van de Noordpool wordt over een hittegolf gesproken.

Daarmee wordt ook het huidige ietwat bevreemdende landschap verklaard: geen barre sneeuwvlaktes, maar een streek met bloemen, waaronder poolpapavers. Lang zullen de klimatologen niet meer in T-shirt lopen op Resolute Bay, meent De Mey. "Zo'n hittegolf is doorgaans een erg plaatselijk en tijdelijk fenomeen". (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen 2014 geen ticket meer nodig op de bus

Tegen 2014 geen ticket meer nodig op de bus


http://img10.imageshack.us/img10/9494/delijn.jpg

Tegen 2014 moeten alle bussen van De Lijn met een boordcomputer zijn uitgerust. Dat toestel kan de lichten op groen laten springen, het precieze aantal reizigers tellen en de papieren tickets overbodig maken. Dat staat vandaag in de krant De Standaard.

De Vlaamse regering heeft haar fiat gegeven voor het systeem, dat 're-ti-bo' heet (registratie, ticketing en boordcomputer). "De werken kunnen nu van start gaan", zegt de Vlaamse minister van Mobiliteit, Hilde Crevits (CD&V). "De bedoeling is dat nog deze regeerperiode, die over drie jaar afloopt, alle bussen zo'n boordcomputer hebben."
 
Voor de reizigers is de grootste aanpassing dat ze binnenkort een chipkaart nodig hebben. Die kaart kunnen ze op voorhand opladen en moeten ze bij elke rit voor een afleesapparaat houden. Afhankelijk van hun tarief gaat het juiste bedrag van de kaart af.
 
"In de overgangsperiode zullen we waarschijnlijk de gewone tickets nog een tijdje laten bestaan, naast het elektronisch systeem", aldus nog Crevits.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Bob Dylan - Knocking on Heaven's Door

 Bob Dylan - Knocking on Heaven's Door

Klik op de foto om hem te beluisteren






Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Hebreeuws: Shabtai Zisel ben Avraham) (Duluth, Minnesota, 24 mei 1941) is een Joods-Amerikaans popmusicus. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van Amerika. Veel mensen beschouwen hem als de eerste singer-songwriter. Hij heeft een oeuvre bij elkaar gespeeld dat op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed.

Dylans carrière begon in het midden van de jaren vijftig, nog in zijn middelbare schooltijd. Zijn muzikale en literaire faam zijn sindsdien uitgegroeid tot een welhaast filmisch en opstandig, maar ook onwillig boegbeeld van de onrust in de Amerikaanse samenleving. De beweging voor de burgerrechten kende geen beter volkslied dan zijn song Blowin' in the Wind (1963). Miljoenen jongeren omarmden The Times They Are A-Changin'.

Vaak wordt aan Dylan de verdienste toegekend het normale recept van simpele teksten in de popmuziek te hebben verheven naar het niveau van politiek-sociaal commentaar, en naar een complexe weergave van een actueel levensgevoel. Hiertoe introduceerde hij beeldspraak, 'stream of consciousness' (bewustzijnsstroom, een literaire techniek), losse gedachten en invallen, soms op absurdistisch-komische wijze. Dylans teksten onttrekken zich aldus vaak aan een eenvoudige omschrijving of uitleg. Polyinterpretabele teksten (teksten die op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden) waren tot dan in de popmuziek onbekend. Dylans songteksten en zeer eigen muziekopvatting hebben grote invloed gehad op de ontluiking van de popmuziek in de jaren zestig.

De tekstuele vernieuwing was te danken aan Dylans brede belangstelling voor de rijke tradities van het Amerikaanse lied, van folk en country/blues tot rock-'n-roll en rockabilly, tot aan Keltische balladen, zelfs jazz, swing en Broadway.





» Reageer (0)
07-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Séraphine de Senlis 1864 – 1942 was een Franse kunstenares

Séraphine de Senlis 1864 – 1942 was een Franse kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken






Séraphine de Senlis (Séraphine Louis) (1864 – 1942) was een Franse kunstenares. De moeder van Séraphine overleed op haar eerste verjaardag, haar hertrouwde vader overleed toen Séraphine zeven jaar oud was.

Eerst werkte ze als herder, waarna zij in 1881 in dienst kwam als dienster bij de Zusters van de Voorzienigheid in Clermont (Oise). In 1901 trad zij als schoonmaakster in dienst bij een midden-klasse gezin te Senlis.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/SeraphinedeSenlis1.jpg?t=1312718982



Op 40-jarige leeftijd begon zij met schilderen in de stijl van de naïeve kunst. Ze wordt ontdekt door de van oorsprong Duitse kunstverzamelaar Wilhelm Uhde die haar steunt en haar werken later tentoon zal stellen. In 1932 wordt Séraphine met een "chronische psychose" opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis en houdt zij op met schilderen. In 1942 overlijdt Séraphine in armoede tijdens de Duitse bezetting van Frankrijk.

Werken van Séraphine zijn te zien in het Maillol Museum te Parijs, het Musee d'Art van Senlis, het Museum van Naïeve Kunst te Nice en het Musée d'Art moderne Lille Métropole te Villeneuve-d'Ascq.



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Seraphine-de-Senlis-3.jpg?t=1312719018


In 2008 werd haar levensverhaal verfilmd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle Europese gezinnen op windenergie in 2030

"Alle Europese gezinnen op windenergie in 2030"

http://img600.imageshack.us/img600/2694/windenergie.jpg


Windenergie zal tegen 2030 genoeg produceren om alle Europese gezinnen van stroom te voorzien. Dat blijkt uit groeicijfers van de Europese Vereniging voor Windenergie (EWEA).

"Met 194 miljard euro aan investeringen in dit decennium zal de productie van windenergie verdrievoudigen tegen 2020", zegt Justin Wilkes, beleidsdirecteur van EWEA. "Het succes is vooral te danken aan een sterk Europees beleidskader en zal ook na 2020 cruciaal blijken."

De EWEA voorziet in het rapport 'Pure Power, Wind energy targets for 2020 and 2030', een stijging van de productie van 182 tot 581 terawattuur (TWh), of van 5,5 tot 15,7 procent van de totale Europese vraag in 2020. Dat is voldoende om alle gezinnen in Frankrijk, Duitsland, Polen, Spanje en Groot-Brittannië van elektriciteit te voorzien.

Tegen 2030 stijgt de productie verder tot 1,154 TWh, goed voor 28 procent van de totale vraag en meer dan voldoende voor de 241 miljoen gezinnen die de Europese Unie dan naar schatting zal tellen.

De EWEA herinnert er in een persbericht aan dat windenergie er niet alleen mee helpt voor zorgen de Europese klimaatdoelstellingen te halen, maar ook de afhankelijkheid van dure fossiele brandstoffen vermindert, banen creëert en Europa competitiever maakt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Texanen drinken binnenkort urine door extreme droogte

Texanen drinken binnenkort urine door extreme droogte


http://img846.imageshack.us/img846/7623/texanen.jpg


Het is ondraaglijk heet en droog in Texas. Zo droog dat Texanen binnenkort wellicht hun urine zullen moeten beginnen drinken. Niet puur natuurlijk, de urine zal eerst worden behandeld in een grote afvalwaterfabriek in Big Spring, die momenteel wordt gebouwd. De technieken die er worden gebruikt zijn geïnspireerd op die van de ruimtevaartorganisatie NASA. (adb)

Enkele weetjes over de droogte in Texas:
• In vergelijking met vorig jaar vloeit er maar 1 procent water naar de Highlandmeren, die water geven aan Austin en andere steden. Het waterreservoir van Austin, Lake Travis, is halfleeg.
• Verschillende Texaanse rivieren stromen niet meer.
• Het is de duurste droogte ooit voor de landbouwers. Ranchers zeggen dat het tien jaar zal duren eer hun kuddes terug op het peil van voor de droogte zijn.
• Uitgedroogd vee dat naar betere weides gevoerd wordt, sterft door teveel water te drinken.
• Er zijn dit jaar al veertig dagen geweest waarop het meer dan 38 graden celsius was in Austin . Normaal zijn dat er twaalf.
• In alle 254 provincies van Texas is de situatie uitgeroepen tot natuurramp. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etta James - I just wanna make love to you

Etta James -  I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren





Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles (Californië), 25 januari 1938) is een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze staat ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van de kleine Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines. James was de regisseur van "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar familie naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze een contract tekende met Chess Records in 1960.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied, samen met andere hits zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", verschenen op haar eerste album "At Last!".

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd Rather Go Blind in Muscle Shoals". Haar zang wordt gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz invloeden. Ze won de Grammy voor haar cd Mystery Lady in 1994. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holliday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor de Coca-Cola-reclame.



» Reageer (0)
06-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf schoonheidsmythes ontkracht

Vijf schoonheidsmythes ontkracht


http://img24.imageshack.us/img24/4271/schoonheidsmythes.jpg


De laatste tijd werden al heel wat schoonheidsmythes weerlegd: water drinken hydrateert je huid niet, puistjes uitknijpen doet ze niet verdwijnen, ... Toch zijn er ook nog heel wat misvattingen die blijven standhouden. Werd jij ook misleid?

Mythe 1: Je kunt je poriën doen krimpen

Niet waar! Je kan je poriën er kleiner doen uitzien door ze te peelen en vrij te houden van afvalstoffen, maar dat verandert niets aan hun ware grootte. Ook gezichtsreinigers maken je huid enkel tijdelijk strakker en doen je poriën niet krimpen.

Mythe 2: De puistjes op je gezicht zijn altijd acne

De meeste mensen gaan ervan uit dat de onzuiverheden op het gezicht altijd te maken hebben met een acne-aanval. Nochtans zijn er heel wat andere huidaandoeningen die exact dezelfde symptomen veroorzaken. Wees dus voorzichtig bij de behandeling, want het kan even goed gaan om rosacea, eczeem, psoriasis of andere huidallergieën. Wanneer je die aandoeningen behandelt met producten tegen acne, raakt je huid enkel nog meer geïrriteerd.

Mythe 3: Bruinen houdt je huid zuiver

Dit lijkt juist te zijn, omdat bruinen (en zelfs verbranden) je huid droger maakt, waardoor puistjes lijken uit te drogen. Na een paar dagen gaan je poriën echter nog meer olie afscheiden dan normaal, waardoor je poriën verstopt kunnen geraken. Heel wat mensen gaan dan opnieuw bruinen om de schade te herstellen, maar beseffen niet dat ze de cyclus opnieuw in gang zetten.
     
Mythe 4: Lippenbalsem hydrateert je lippen

Veel lippenbalsems bevatten menthol en kamfer, die je lippen eigenlijk nog meer doen uitdrogen. En zelfs het meermaals per dag aanbrengen van balsems die deze stoffen niet bevatten, kunnen de vochtigheidsgraad in de war brengen en de delicate huid van je lippen nog meer doen uitdrogen.

Mythe 5: Je haar knippen doet het sneller groeien

Het klopt wel dat het knippen van je haar gespleten haarpunten voorkomt en je haar gezond houdt, maar het heeft absoluut geen invloed op je haargroei. Dat wordt enkel en alleen beïnvloed door je genen, de omgeving, je voeding en zelfs door de tijd van het jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voormalige terrorist krijgt vluchtelingenstatuut in België

Voormalige terrorist krijgt vluchtelingenstatuut in België


http://img221.imageshack.us/img221/1051/voormaligterrorist.jpg


Een voormalige terrorist, veroordeeld in 2006 voor het sturen van "strijders" naar Irak, heeft in België het vluchtelingenstatuut verkregen. Dat meldt de RTBF.

De betrokkene, die eveneens banden zou hebben met de aanslagen in Madrid in 2004, had zijn asielaanvraag al verschillende keren afgewezen gezien door de Dienst Vreemdelingenzaken. De man zou vervolgens beroep hebben aangetekend bij de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen, en kreeg gelijk na een procedure van 16 maanden.
 
De man, wiens identiteit niet bekend werd gemaakt, rechtvaardigde zijn aanvraag op basis van het risico op foltering dat hij loopt in zijn land van herkomst. Volgens de RTBF heeft het commissariaat-generaal voor de vluchtelingen en de staatlozen besloten om tegen de beslissing beroep aan te tekenen bij de Raad van State. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella

Kebaboorlog in Italiaanse stad Cittadella


http://img402.imageshack.us/img402/2193/kebaboorlog.jpg


In de noordelijke Italiaanse stad Cittadella woedt een heuse kebaboorlog: migranten zijn er niet over te spreken dat het stadsbestuur de verkoop van dit uit de Turkse en Arabische keukens bekende vlees heeft verboden.

Het gemeentebestuur besliste gisteren dat kebabverkopers geen vergunning meer krijgen. "Dit eten is bepaald niet een deel van onze traditie en onze identiteit", zei burgemeester Massimo Bitonci, lid van de Lega Nord die zich tegen immigratie kant. De burgervader gaf ook gezondheidsredenen aan.
 
Maar bij de migranten is de beslissing in het verkeerde keelgat geschoten. "Kebabs in Cittadella verbieden is als een pizza-verbod in Parijs of New York", zei volgens het Italiaanse persbureau Ansa Abdallah Khezraji van de voor de regio Venetië in het noordoosten van Italië bevoegde immigratieautoriteiten. "Venetië is aan het veranderen en aan bijna 600.000 immigranten kan men eigenlijk niet uitgerekend de zaken verbieden die zij lusten".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: Belgen minst tolerant voor migranten

Peiling: Belgen minst tolerant voor migranten



Maar liefst 72 procent van de Belgen vindt dat de immigratie ons land geen goed heeft gedaan. Daarmee scoort België het hoogst in een Ipsos-peiling waarin 23 landen wereldwijd bevraagd werden over hun gevoelens tegenover migranten.

Het onderzoeksbureau Ipsos bevroeg eind juni 17.601 volwassenen in 23 landen. Behalve België gaat het onder meer over Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Spanje, Italië en Zweden maar ook de VS, Canada, Zuid-Korea, Zuid-Afrika en zelfs Saoedi-Arabië.
 
Bij zowat elke onderzoeksvraag blijkt de top vijf van landen die het negatiefst tegenover immigratie staan, hoofdzakelijk Europees te zijn. En binnen die groep valt niet naast de positie van België te kijken.

Zo vindt 94 procent van de Belgen dat er de laatste vijf jaar te veel migranten zijn bijgekomen. Ons land wordt daarin op de voet gevolgd door Italië (93 procent), Zuid-Afrika (91 procent) en Rusland (90 procent). Ook wanneer de vraag wordt gesteld of migratie nu goed of slecht is geweest voor het land, komt het grootste aantal negatieve stemmen uit België (72 procent), schrijft de krant De Morgen.
 
Belgen vinden dan weer minder dan andere landen dat migranten hun werk afpakken, maar we zijn het er grotendeels (68 procent) wel over eens dat ze de sociale voorzieningen te zwaar belasten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed

De vampiervleermuis heeft echt een zesde zintuig voor bloed


http://img20.imageshack.us/img20/9295/vampiervleermuizen.jpg


Wetenschappers hebben ontdekt dat vampiervleermuizen de warmte in aders van prooien kunnen lokaliseren dankzij speciale zenuwen in hun gezicht. Het was al langer geweten dat de dieren, zoals enkele slangen, erg kleine temperatuurverschillen kunnen detecteren, maar nu is dus duidelijk waarmee ze dat precies doen.

De dieren kunnen lichaamstemperaturen zo laag als 32 graden Celcius detecteren, blijkt uit het onderzoek van onder andere Nicholas Ingolia van het Carnegie Institution of Science uit Baltimore in de Amerikaanse staat Maryland. "De vampiervleermuis is duidelijk op een reeks ongewone manieren aangepast aan een erg ongewone levensstijl. Dit is daar nog maar eens een voorbeeld van," zegt Ingolia in het onderzoek dat gepubliceerd werd in Nature.

Mensen hebben gelijkaardige hittegevoelige kanalen, maar die worden enkel geactiveerd door pijnlijk hete stimuli zoals de aanraking met een hete oven. De vampiervleermuis heeft twee types van die hittegevoelige kanalen, het ene zoals het onze en een ander dat focust op de aders van prooien.

De evolutionaire aanpassing, die voordien enkel was waargenomen bij drie slangensoorten, is erg cruciaal voor de vampiervleermuis, die dagelijks of om de twee dagen een bloedmaaltijd moet bemachtigen om te overleven.

De aderdetectie is een "extreme versie van een bestaand kenmerk," zegt Ingolia. Andere vleermuizen hebben wel de genen voor een dergelijk hypergevoelig kanaal, maar enkel het lichaam van de bloedzuigers lijkt het gen te activeren.

De zenuwcellen in het gezicht van de vampier bleken anatomisch ook verschillend van de zenuwcellen in de rest van het vleermuislijf, stelden Ingolia en zijn collega's vast. Aangezien de zenuwcellen anatomisch anders zijn dan de gewone pijngevoelige zenuwbanen, transporteren ze dus andere informatie, luidt het.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happenteller helpt ons minder te eten

'Happenteller' helpt ons minder te eten


http://img163.imageshack.us/img163/1296/happenteller.jpg


Voor iedereen die wel eens onbewust een volledige doos pralines verorbert, is er eindelijk hoop! Wetenschappers hebben namelijk een apparaatje ontwikkeld dat telt hoeveel happen je neemt, waardoor je meer controle krijgt over hoeveel je eet.

De 'happenteller' ziet eruit als een gewoon horloge en telt het aantal keer dat je je hand naar je mond brengt. Volgens de makers heeft het apparaatje een nauwkeurigheid van 90 procent.

De onderzoekers van de Clemson University in South Carolina zijn erg trots op hun 'stappenteller voor eten' en geloven dat het apparaat een grote impact kan hebben. "De huidige dieetprogramma's kunnen niet wat de happenteller kan, omdat die vertrouwen op zelfrapportering", zegt onderzoeksleider Eric Muth. "De meeste mensen zijn geneigd om sterk te onderschatten hoeveel ze eten."

"En dat is net de sterkte van onze happenteller", meent co-auteur Adam Hoover. "Omdat het apparaatje automatisch telt hoeveel happen je neemt, wordt de subjectieve rapportering buiten spel gezet." Bovendien kan je de happenteller altijd en overal gebruiken. "Niet alleen in restaurants, maar ook op het werk, waar het voor veel mensen moeilijk is om calorieën te tellen", zegt Hoover. (br.hln)



» Reageer (0)
05-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten

Veel vrouwen schamen zich voor hun grote voeten


http://img221.imageshack.us/img221/3720/voeten1q.jpg


Vrouwen met grote voeten schamen zich voor hun schoenmaat en kopen hun schoenen het liefst online. Dat blijkt uit een Britse enquête van schoenenfabrikant Debenhams. Nochtans hoeven vrouwen met grote voeten zich niet alleen te voelen, want de gemiddelde vrouwelijke voet wordt steeds groter.

Tijdens de voorbije koopjesmaand werd duidelijk dat de vraag naar schoenen van maat 43 met maar liefst 80% gestegen is. Ondanks deze groeiende trend, blijkt 82% van de vrouwen met schoenmaat 42 of 43 zich te schamen voor hun 'big feet'.

De uitbaters van Debenhams beseften dat er iets aan de hand was toen bleek dat zo'n 67% van alle schoenen met maat 43 online gekocht werden. "We besloten een enquête rond de sturen en waren verrast over het resultaat", zegt woordvoerster Carie Barkhuizen. "Vrouwen schamen zich voor hun grote voeten! Dat is raar, zeker als je weet dat ook celebrities zoals Michelle Obama en Nicole Kidman maat 43 hebben."

"Wanneer we hen vroegen wat ze precies vervelend vonden aan het shoppen in een schoenenwinkel, bleek dat maar liefst 64% geen grote maat durft te vragen aan de winkelbediende. Voor 36% van de ondervraagde vrouwen bleek het dan weer te moeilijk om hun blote voeten in het openbaar te tonen."

Om vrouwen met grote voeten toch naar hun winkels te lokken, besloot Debenhams om meer schoenen in maat 42 en 43 uit te stallen in de winkel. "Zo kunnen vrouwen toch de juiste maat passen zonder de hulp van een winkelbediende", geeft de woordvoerster aan.

Nochtans zijn er steeds meer vrouwen met grote voeten en is schaamte dus nergens voor nodig. Terwijl de gemiddelde schoenmaat in 1990 nog 38,5 bedroeg, heeft de gemiddelde vrouw nu maat 40. Volgens experten gaat deze groei hand in hand met een stijging van het gemiddelde lichaamsgewicht bij vrouwen. "Als de trend zich voortzet, zullen we binnenkort ook schoenmaten 44 tot 46 voorzien in onze winkels", zegt Bakhuizen.

Zo lijken je voeten kleiner:
1. Kies voor hakken in plaats van platte schoenen. Dikke hakken zijn beter (en comfortabeler!) dan stiletto's

2. Ga voor ronde tippen in plaats van puntige schoenen. Blijf zeker uit de buurt van smalle schoenen met puntige tippen!

3. Koop donkere schoenen en vermijd lichte of pastelkleurige exemplaren. Dat wil niet zeggen dat je enkel zwarte schoenen kan dragen, ook donkere versies van rood, blauw, paars en groen zijn een optie.

4. Vermijd smalle en open sandalen! Om niet alleen gesloten schoenen te moeten dragen, kan je ook variëren met pumps die enkel je tenen laten zien.

5. Kies schoenen met leuke accenten, want die leiden de aandacht af van je grote voeten. Echt alles mag: strikjes, kralen, riempjes, kant...




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische ooievaar moet opgesloten blijven

 Belgische ooievaar moet opgesloten blijven


http://img811.imageshack.us/img811/4879/ooievaar.jpg


Een Nederlandse dierenliefhebster mag een ooievaar die ze heeft 'gered' niet vrijlaten. Jeannet Zwiers uit Rhee kocht het dier van een Belgische handelaar omdat ze tegen het houden van ooievaars als huisdier is.

Het verhandelen van ooievaars is legaal in Nederland, maar de wet staat niet toe dat in gevangenschap geboren vogels worden vrijgelaten.

Zwiers gaat nu om een uitzondering vragen, meldt ze op haar website. Desnoods spant ze samen met de Partij voor de Dieren een rechtszaak aan tegen de Staat. Ze pleit ervoor dat de Nederlandse en Europese wetgeving worden aangepast om dit soort praktijken te voorkomen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muggenplaag op komst

Muggenplaag op komst


http://img812.imageshack.us/img812/3223/mugu.jpg


Er is een muggenplaag op komst. De natte maand juli zullen nog deze week zorgen voor een toevloed aan muggen.

Onderzoekers verwachten deze week nog „een explosie aan volwassen steekmuggen”. Op bepaalde plaatsen kan het probleem zelfs uitgroeien tot een ware plaag.

Vooral stilstaand water is de ideale broedplaats voor muggenlarven. U kan dus best lokale plasjes water, emmers, regentonnen en schaaltjes onder bloempotten opruimen.

Het water kan ook in dakgoten en op platte daken blijven staan. Het wordt angeraden  om ramen en deuren 's ochtends en 's avonds dicht te houden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!

Kan je de slaap moeilijk vatten? Luister naar de natuur!


http://img694.imageshack.us/img694/2131/moeilijkslapen.jpg


Aangezien zo'n 70 procent van de bevolking het moeilijk heeft om in slaap te vallen, is het logisch dat schaapjes tellen niet voor iedereen de ideale oplossing is. Heel wat mensen vinden rust door te luisteren naar geluiden uit de natuur. En jij?

Volgens een studie van het Britse Chessington World of Adventures Resort in Surrey liggen we gemiddeld zo'n 37 minuten te wachten tot we in slaap vallen. Logisch dat je dan op zoek gaat naar manieren om sneller rust te vinden, toch?


Zo'n 45 procent van de Britten probeert rust te vinden door een boek te lezen in bed. Voor 10 procent is een goede babbel met zijn of haar partner dan weer de ideale manier om de dag af te sluiten. Hetzelfde percentage kiest nog steeds voor het tellen van schaapjes, hopend op een snelle reis naar dromenland.


Opvallend is dat één op vijf van de Britten zegt dat geluiden uit de natuur hen helpen om in te dutten. "Dat is niet zo verwonderlijk", vindt slaapexpert dr. Neil Stanley. "Door het luisteren naar de natuur kunnen je hersenen de storende geluiden wegfilteren." Vooral de ruisende golven van de zee (11 procent) en het gieren van de wind (8 procent) bleken een ideale manier om de slaap te vatten.


Uit de studie bleek ook dat de Britten gemiddeld om 11 uur 's avonds naar bed gaan. Hoewel dokters ongeveer 8 uur slaap per nacht aanraden, is dat bij de meeste Britten slechts 6 uur en 49 minuten. Nochtans heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat een tekort aan slaap het risico op een hoge bloeddruk, diabetes, depressies en obesitas sterk verhoogt.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag

CM vragen afschaffing doktersbriefje voor één dag


http://img849.imageshack.us/img849/645/dokter.jpg


De Christelijke Mutualiteiten (CM) pleiten voor de afschaffing van het doktersbriefje voor één dag. Dat zou de werkdruk van huisartsen verlagen en een besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Werkgeversorganisatie VOKA schiet het voorstel vooralsnog niet af.

Vandaag hebben de meeste werknemers een doktersattest nodig om te bewijzen dat ze arbeidsongeschikt zijn, ook al is het maar voor een dag. Iemand die met een misselijke maag en hoofdpijn opstaat, moet dus eerst nog even een telefoontje plegen naar de dokter. Vervolgens gaat de werknemer naar het spreekuur of laat hij de dokter langskomen voor een doktersbriefje, met daarop de waarschijnlijke duur van de arbeidsongeschiktheid. Een vervelende routine, waar de CM een einde aan willen maken.
 
"Het zou niet alleen de werkdruk van huisartsen verlagen, maar ook een flinke besparing opleveren voor de ziekteverzekering. Een doktersbriefje betekent immers een doktersbezoek, waarvoor de ziekteverzekering algauw 20 euro neertelt", zegt CM-voorzitter Marc Justaert.
 
De Vlaamse werkgeversorganisatie Voka niet geheel weigerachtig tegenover het voorstel. "Wie graag thuisblijft, laat zich toch niet afschrikken door een doktersbriefje. Het is niet zo moeilijk om je huisdokter wijs te maken dat je je niet goed voelt", aldus woordvoerder Jochen Bessemans. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!