Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - To Where You Are

Josh Groban - To Where You Are

Klik op de foto om hem te beluisteren





Josh Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.



» Reageer (0)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half dolls

Half dolls



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dolls-1.jpg?t=1272200745




Half dolls zijn meestal porseleinen popjes die worden geproduceerd zonder beentjes, zodat ze kunnen worden bevestigd aan iets anders zoals aan speldenkussens, poederdozen, lampen en aan tal van andere zaken . Als er beentjes werden gebruikt dan werden ze er apart aan bevestigd .




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-3.jpg?t=1272200975




De meeste half dolls werden geproduceerd in Duitsland, door bedrijven zoals Dressel & Kister, FW Goebel, Ernst, Bohne & Söhne, Heubach, Hertwig, Karl Schnider en vele anderen. Japan overspoelden de markt met goedkopere modellen. Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht.
De meeste hoofdjes zijn tussen de 2 en 6 cm hoog, al zijn er ook kleiner en  grotere exemplaren te vinden.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/half-doll-6.jpg?t=1272201054




Half dolls zijn meestal gemaakt van porselein , maar er zijn ook modellen gemaakt in ongeglazuurde biscuit,  was en andere materialen.
Half dolls worden vaak gemarkeerd met " Made in Germany", of met een vier of vijf cijfer nummer. Modellen uit Japan kunnen worden gemarkeerd  met "Japan" of "Made in Japan."




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-4.jpg?t=1272201114



Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht. Zoals vele zaken trouwens.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenarts redt leven van 'zeverende' koala

Dierenarts redt leven van zeverende koala


Sprinkles in de armen van dokter Rod Straw. 


In een dierenkliniek in Australië heeft Sprinkles een levensreddende operatie ondergaan. Sprinkles is een koala die aan sialosis lijdt. Dit is een aandoening waarbij het buideldier overmatig zevert. Door het speeksel dat uit haar bek druipt, is haar huid voortdurend ontstoken.


Hierdoor kan Sprinkles amper eten. De verzorgers in het  Australia Zoo Wildlife Hospital in Queensland moeten haar voortdurend voeden zodat ze haar gewicht houdt. Deze toestand werd onhoudbaar.





Er werd een beroep gedaan op dokter Rod Straw, een dierenarts uit Brisbane, om de twee jaar oude koala te helpen. Die ontwikkelde een behandeling, gebaseerd op straling. De eerste resultaten wijzen erop dat Sprinkles van haar vervelende ziekte zal verlost raken. (br.hln - foto's epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?

Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?


http://img845.imageshack.us/img845/1231/zonnen.jpg


Een nieuw product beweert de kracht van de zon driemaal te versterken. Het was een instant succes: 14.000 mensen probeerden het in een mum van tijd te bestellen. Maar het product bestaat niet echt: het is een 'hoax' gelanceerd door een liefdadigheidsorganisatie tegen huidkanker. Wie probeerde het product te kopen, kreeg in de plaats mails over de gevaren van te veel zonnen.

De 'Sunny 3 Cream' werd voorgesteld als 'een succes uit Zweden dat nu ook gelanceerd wordt in Groot-Brittannië. Extracten van de kladjplant zorgen ervoor dat je huid beter zonlicht opvangt, waardoor je bruiner kan worden dan ooit'. Zweedse jongeren zouden het zomernachtlicht gebruiken om te zonnen "omdat zonnen overdag voor oude mensen is". 

Bij de website hoorde een fake promofilmpje, dat onderhand 250.000 keer werd bekeken. De organisatie Skcin publiceerde zelfs een valse reportage in een niet nader genoemde Britse tabloid, schakelde blogs, Facebook en Twitter in.

Genoeg kanalen dus om er informatie over te vinden, en aan te nemen dat het om een legitiem product gaat. Maar wie een tube van 8 of 12 Britse pond probeerde te bestellen, kreeg in de plaats informatie over huidkanker. De organisatie hoopt zo jongeren tussen 15 en 24 te bereiken voor wie verbranden een vast onderdeel is van het bruinproces.

Huidkanker is een zeer agressieve vorm van kanker en door onvoorzichtig zonnen zijn de gevallen de laatste jaren verdubbeld.

"Alle promotiecampagnes ten spijt, zijn er nog altijd jongeren die niet op de hoogte zijn van de gevaren, terwijl ze wel het meest risico lopen. Hen wilden we bereiken", zo verdedigt de organisatie haar 'valse' informatiestrategie.

In elk geval: u bent gewaarschuwd: een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt, bestaat niet.



» Reageer (0)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek

Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek




Van 9 september tot 13 november loopt in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik de tentoonstelling "Sleeping Beauties". De expo, die samengesteld wordt door gastcurator Ann Geeraerts, brengt een selectie werken van kunstenaars uit de hedendaagse kunstscène van de laatste dertig jaar die zich specifiek door slaap en droom laten inspireren, zoals Michael Borremans, Sophie Calle, David Claerbout, Desiree Dolron, Lily Dujourie en Jan Fabre.

Ook de installatie die het resultaat is van de naaktfotografie van de Amerikaanse beeldkunstenaar Spencer Tunick zal  tijdens de tentoonstellingi in het kasteel  te zien zijn. Meer dan 800 naakte personen participeerden aan het fotoproject.

Tunick is wereldwijd bekend om zijn naaktfotografie van grote groepen mensen in de open ruimte.
(br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte

Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte


http://img3.imageshack.us/img3/3866/brigittebardotw.jpg


Brigitte Bardot zorgt opnieuw voor controverse met haar dierenliefde: nu neemt ze de verdediging van een Bull Terrier op zich die op 16 juli een meisje van vier jaar in Boulogne-sur-Mer gruwelijk verminkte. De hond verdient volgens haar geen euthanasie, maar een plek in haar eigen dierenorganisatie.

"Die hond moet uit zijn hel bevrijd worden", verklaarde het voormalige Franse fotomodel in een interview met 'Voix du Nord'. "De omstandigheden waarin dat beest moet leven in het asiel zijn dier onwaardig. Hij zit er totaal geïsoleerd."

Bardot schreef al een brief naar de burgemeester van Boulogne-sur-Mer, met de vraag om een beetje menselijkheid. "Ik vraag niet om die hond vrij te laten, maar om hem in een kooi te steken met een beetje daglicht en af en toe iemand die hem eten komt brengen."

PS-burgemeester Frédéric Cuvillier antwoordde in diezelfde krant dat de levensomstandigheden van het beest wel degelijk aanvaardbaar zijn. "En als u dat niet gelooft, moet u maar eens zelf komen kijken. Zijn lot hangt trouwens af van het gerecht, dat een onderzoek geopend heeft naar 'onvrijwillige slagen en verwondingen'."

'BB' neemt daarmee echter geen genoegen. "Voor de mens werd de doodstraf afgeschaft. Waarom geldt dat dan nog wel voor dieren, die niet eens over hetzelfde bewustzijn als wij beschikken? Mijn stichting staat alvast klaar om die hond op te vangen. Ik vind het vreselijk voor dat meisje, maar de ouders gaan in dit geval ook niet vrijuit. Een kind mag nooit alleen gelaten worden bij honden." Bijna 11.000 mensen ondertekenden inmiddels ook al een internetpetitie om het dier te redden.

Met de Franse presidentsverkiezingen in zicht wil Bardot overigens nog een extra inspanning leveren. "Ik ga aan de kandidaten vragen wat ze van plan zijn inzake dierenbescherming. Op het gepaste tijdstip zal ik daarvoor campagne voeren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise politie redt duizend honden van kookpot

Thaise politie redt duizend honden van kookpot


http://img812.imageshack.us/img812/8408/slachthonden.jpg


De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De dieren waren in zeer kleine kooien opgesloten en op weg naar Vietnam, om er gekookt en opgegeten te worden.

De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie donderdagavond in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Een verantwoordelijke van de provincie preciseerde dat 1.011 honden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen.

Twee Thai en een Vietnamees zijn beschuldigd van illegale handel en transport van dieren. De maximumstraf daarvoor bedraagt in Thailand een jaar cel en een boete tot 20.000 baht (470 euro). Volgens de politie brengen de honden in Vietnam zowat 23 euro per dier op. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur

Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur


http://img17.imageshack.us/img17/7091/berlijnsemuur.jpg

Berlijn herdenkt morgen de vijftigste verjaardag van de bouw van de Muur. Met vlaggen die halfmast wapperen, minuten van stilte en protestwakes is er ook hulde aan de slachtoffers van de opdeling van Duitsland. Onder meer Duits bondspresident Christian Wulff en -kanselier Angela Merkel zullen aanwezig zijn.

Op 13 augustus 1961 werd op bevel van de DDR-regering (Duitse Democratische Republiek, Oost-Duitsland) begonnen met de bouw van de Berlijnse Muur, die West-Berlijn van het oostelijk deel van de stad afsloot. Het bouwwerk verscheurde vele families en vriendengroepen.

Morgen wordt een tweede sector van een meer dan vier hectaren groot landschap ter herdenking van de voormalige grensstrook geopend. Vanaf middernacht start in de Verzoeningskapel in de Bernauer Straße de voorlezing van de biografiën van slachtoffers van de muur en worden kaarsen aangestoken. Door het grensbeleid van DDR kwamen aan de Berlijnse Muur namelijk minstens 136 mensen om het leven.

De Bernauer Straße in Berlijn geldt als symbool voor de opdeling van het land. Na de bouw van de Muur behoorden de huizen tot het oosten en de stoep tot het westen. Vele dramatische vluchtpogingen vonden hier plaats. Vertwijfelde mensen sprongen uit de ramen van hun appartementen naar het westen. De ramen en deuren van de huizen werden nadien dichtgemetseld. Het overblijfsel van de Muur in de Bernauer Straße werd in 1999 een gedenkteken. Na 28 jaar "viel" de Muur uiteindelijk in de nacht van 9 op 10 november 1989.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 redenen waarom je haar uitvalt

11 redenen waarom je haar uitvalt


http://img691.imageshack.us/img691/8901/haarverliezen.jpg


Heel wat vrouwen maken zich zorgen als ze na het wassen van hun lokken een flinke pluk haar aantreffen in de douche. Nochtans is dat niet meteen een reden tot paniek, want het verlies maakt deel uit van een normale haarcyclus. Toch zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haaruitval stimuleren.

Cyclus
Elk haartje op je hoofd maakt een bepaalde cyclus door: er is een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat van rust naar groei, wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe.

Door die cyclus verliezen we elke dag zo'n 50 tot 100 haren. "En op dagen dat we ons haar wassen, is dat zelfs nog meer", zegt dermatologe Amy McMichael. "Je hoeft dus absoluut niet verbaasd te zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche."

Kaalheid
Daarnaast zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haarverlies stimuleren, waarvan de voornaamste 'klassieke kaalheid' is. "Vijftig procent van de bevolking krijgt te maken met een zekere vorm van erfelijke kaalheid", weet dermatologe Paradi Mirmirani. "Daarbij word je niet geconfronteerd met een plots verlies van grote plukken haar, maar gaat het veeleer om een graduele verdunning."

11 andere redenen
Er zijn ook nog heel wat andere redenen die haarverlies kunnen stimuleren. "Soms wordt de schuldige nooit gevonden", zegt dr. Mirmirani. "Maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door één van de volgende 11 daders."

1. Haarverzorging
Ben je verslaafd aan het verven van je haar of is de stijltang jouw beste vriend? Dan is het zeker dat je je haar ernstig beschadigt! Zowel haarbehandelingen (zoals het bleken van je haar of het aanbrengen van een permanent) als haarproducten (zoals een stijltang, haardroger of krultang) maken je haar broos. Gelukkig is je haar niet voor altijd beschadigd en kan je er iets aan doen door je slechte gewoonten op te geven!

2. Strakke kapsels
Vrouwen die kiezen voor een kapsel die druk uitoefent op de hoofdhuid (zoals strakke vlechtjes, extensions of strakke paardenstaarten) denken best twee keer na. Door deze haarstijlen heb je namelijk een grote kans op 'traction alopecia', waardoor je kale plekken krijgt. Een gevaarlijke aandoening, zeker omdat de kaalheid onomkeerbaar kan zijn.

3. Voedseltekorten
Vooral een tekort aan ijzer en eiwitten kan leiden tot haarverlies.
Hoewel de exacte samenhang tussen ijzer en de haargroei nog niet bewezen is, werd wel aangetoond dat behandelingen tegen haarverlies effectiever zijn als ook het ijzertekort behandeld wordt. Het rechtstreekse verband tussen de aanmaak van eiwitten en de haarproductie werd wel al wetenschappelijk bewezen.

4. Gewichtsverlies
Volgens de American Academy of Dermatology krijgen mensen die meer dan 7 kilogram verliezen vaak te maken met haarverlies. Het goede nieuws is dat er bij dit type haarverlies geen behandelig nodig, omdat het lichaam zelf in staat is om de schade te herstellen.

Er is meer bezorgdheid over haarverlies dat veroorzaakt wordt door een eetstoornis, zoals anorexia of boulimie. Door deze eetstoornissen nemen we niet genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten op, die nodig zijn voor een gezonde werking van ons lichaam. "Anorexiapatiënten kunnen extreem veel haar verliezen", bevestigt dr. Cotsarelis.

5. Schildklierproblemen
Haarverlies is een veelvoorkomend symptoom bij een verstoring van de schildklierhormonen. Zowel een tekort als een teveel aan schildklierhormonen kan leiden tot excessief haarverlies. Als het evenwicht terug hersteld wordt, begint het haar meestal wel opnieuw te groeien.

6. Menopauze
Wetenschappers zijn nog steeds onzeker over het oorzakelijk verband tussen de menopauze en het haarverlies, maar het staat vast dat heel wat vrouwen in hun overgangsperiode te maken krijgen met een zekere haaruitval. Waarchijnlijk is dat toe te schrijven aan een combinatie van verschillende hormonale veranderingen.

7. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
Alopecia Areata is een autoimmuunstoornis, wat wil zeggen dat het lichaam zichzelf aanvalt. De ziekte wordt meestal gekenmerkt door het onstaan van ronde kale plekken op de hoofdhuid of op de rest van het lichaam. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen getroffen worden door de ziekte.

8. Stress
Ook trauma's en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden, al gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. "Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis", geeft dr. Cotsarelis aan.

9. Ziekte
Ook ziek zijn kan leiden tot haarverlies, zeker als er hoge koorts optreedt. Ziektes veroorzaken stress in ons lichaam, waardoor de haarcyclus verstoord wordt. Gelukkig zal die zich terug herstellen als je genezen bent.

10. Medicatie
Bij heel wat medicijnen is haarverlies een mogelijk neveneffect, hoewel iedereen daar anders op reageert. Vooral medicatie die een invloed heeft op de hormonen (zoals de pil), leiden tot haaruitval. Ook antidepressiva, medicijnen die de bloeddruk regelen en behandelingen tegen artritis kunnen haarverlies in de hand werken.

11. Trichotillomanie
Trichotillomanie is een stoornis in de impulsbeheersing, waarbij de patiënt niet kan weerstaan aan de drang om zijn eigen haar uit te trekken. Het gaat zelfs zo ver dat men hele stukken haar uittrekt, meestal hoofdhaar of wenkbrauwen. De ziekte is evenwel vrij zelfdzaam: in Amerika zou zo'n 4 procent van de bevolking erdoor getroffen worden.

Tot slot nog dit: als je bezorgd bent over je overmatige haarverlies, raadpleeg je best een dokter. Op die manier kan er zo snel mogelijk een aangepaste behandeling opgestart worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwin ringt duizenden trekvogels

Het Zwin ringt duizenden trekvogels


http://img713.imageshack.us/img713/4879/ooievaar.jpg


Vanaf vandaag worden in het natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist trekvogels gevangen, gewogen en geringd. Het vogelringstation is tijdens die periode ook toegankelijk voor het publiek, tot eind augustus dagelijks van 10 tot 12 uur, in september enkel op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Deze ringsessies voor trekvogels zijn uniek in Vlaanderen.

De ringsessies, uitgevoerd door gediplomeerd vogelringer Ivan Goethals, maken deel uit van een wetenschappelijk onderzoek naar de vogeltrek. Jaarlijks worden er in ons land vijfhonderdduizend vogels geringd en de gegevens die men via die ringsessies kan verzamelen, zijn belangrijk voor het afleiden van trekpatronen en -strategieën van de vogels.
 
Dat die ringsessies nu starten, heeft te maken met de trek van de vogels in het najaar. Miljoenen vogels uit het noorden, vooral zangvogels, trekken dan over ons land richting zuiden om te overwinteren in het Middellands zeegebied tot diep in Afrika. Onderweg komen heel wat vogels in Het Zwin uitrusten.
 
Het Zwin maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om, in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), er een paar duizend te vangen, te wegen en te ringen. Ze worden nadien onmiddellijk terug losgelaten om hun reis verder te zetten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koe loopt voor haar leven na ontsnapping uit slachthuis

Koe loopt voor haar leven na ontsnapping uit slachthuis

Klik op de foto om het filmpje te bekijken






Een koe die gisteren geslacht zou worden in de New Yorkse wijk Queens, vond dat niet zo'n mooi vooruitzicht. Ze besloot het op een lopen te zetten en verbaasde daarbij vele New Yorkers die zich plots op de stierenrennen in Pamplona waanden.

Een tiental politieagenten hadden de grootste moeite van de werekd om haar te vangen. Uiteindelijk werd het 230 kilo zware beest in een hoek gedreven, verdoofd en gevangen. Maar dat gebeurde niet voor het dier op haar weg schade had aangericht. Het had bijvoorbeeld al een politietrailer geramd.

De koe, die ondertussen de naam Molly gekregen heeft, zal onder druk van haar fans dan toch niet naar het slachthuis moeten. Door haar ontsnappingspoging heeft ze volgens de dierenbescherming het recht verworven om niet gedood en opgegeten te worden.

Het is overingens niet de eerste keer dat in de Verenigde Staten een rund op weg naar het slachthuis ontsnapt. In januari kon een 400 kilogram zware stier in Virginia ontsnappen van op een vrachtwagen. Hij rende door drie provincies voor hij kon worden gevangen. Hij had wel minder geluk dan Molly en werd achteraf alsnog geslacht.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant van koning James I dronk dagelijks 6 flessen wijn

Olifant van koning James I dronk dagelijks 6 flessen wijn


http://img585.imageshack.us/img585/8430/olifantjames.jpg


Volgens de kennisgravers van een Brits quizprogramma kreeg de olifant van de Engelse koning James I dagelijks 1 gallon wijn. Dat is ongeveer 4,5 liter water, wat wil zeggen dat het beest iedere dag zo'n zes flessen drank binnenkreeg. Dat hebben de makers van het programma QI getwitterd, aldus ad.nl.


Dat Engeland in de Middeleeuwen al een dierentuin had, is misschien nog opmerkelijker. De Royal Menagerie telde in 1204 ook al een lading wilde beesten. Koning John was de stichter van de zoo.


Henry III, zijn opvolger, liet de dierencollectie aanvullen met onder meer drie luipaarden. Hij kreeg die cadeau van keizer Frederick II van het Heilige Roomse Rijk als symbool van bescherming. Een Noorse vorst schonk de dierentuin in 1251 een ijsbeer, een teken van vriendschap. Het beest viste zelf zijn eten uit de Thames, die in directe verbinding stond met de koninklijke zoo.


Het letterlijk grootste cadeau kreeg Henry III van de Fransman Lodewijk IX. Die bezorgde zijn Britse collega een heuse olifant die in 1255 verscheept werd. De aankomst van het kolossale dier in de haven van Londen was een waar spektakel dat tal van toeschouwers lokte uit alle uithoeken van het land. Koning Henry liet meteen een kooi bouwen van twaalf bij zes meter.


Met Elisabeth I was de tuin zelfs toegankelijk voor het publiek. Haar vermaarde opvolger James I, die regeerde van 1603 tot 1625, gaf de olifant niet alleen wijn te drinken maar stond ook in voor de aanleg van een grote tuin met kooien en waterbassins. Er werd ook een muur gebouwd om de zoo van de Thames af te sluiten.


De Royal Menagerie moest na een eeuwenlang bestaan uiteindelijk in 1830 de deuren sluiten, wegens concurrentie met de Zoo van Londen die in 1828 geopend werd. Een deel van de dieren werd verkocht aan een circusdirecteur in de VS. De overige dieren werden geschonken aan de Zoo van Londen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk

Tien Canadezen 's ochtends werkloos en 's avonds rijk


http://img641.imageshack.us/img641/7356/lottode.jpg


Tien Canadezen die deze week 's ochtends te horen kregen dat ze hun baan hadden verloren, vernamen enkele uren later dat ze bij een loterij de hoofdprijs hadden weggekaapt. Dat heeft hun (ex)werknemer bekendgemaakt. Achttien fabriekstechnici van SMART Technologies wonnen met de loterij de pot van 7 miljoen Canadese dollar.
 
Tien van die 'gelukkigen' hadden net hun ontslagbrief in handen gekregen. Het bedrijf, gespecialiseerd in de productie van elektrische schakelborden, had beslist een groot deel van de activiteiten naar Mexico te verplaatsen. Vanaf september zouden in Ottowa enkele tientallen medewerkers hun job verliezen.
 
Indien de loterijwinst gelijk over alle deelnemers wordt verdeeld, mogen de winnaars ieder zowat vier jaarlonen verwachten.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Lazy Diamonds - The Right

The Lazy Diamonds - The Right

Klik op de foto om ze te beluisteren







» Reageer (0)
11-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 simpele stappen om je kleerkast te herorganiseren

8 simpele stappen om je kleerkast te herorganiseren


http://img534.imageshack.us/img534/849/kleerkast.jpg


Door het slechte weer lijkt het alsof de herfst al terug in het land is. Echt lang duurt dat ook niet meer, dus is het hoog tijd om je kleerkast te herorganiseren. Krijg je door het idee alleen al hoofdpijn? Geen nood, met de volgende simpele tips is dat klusje in no time geklaard!

Stap 1: Gooi weg
Als je maar een beperkte plaats hebt om je kleren te bewaren, moet je eerst je zomeroutfits verhuizen naar de bovenste plank van je kleerkast. Leg daarna je herfstkleren op ooghoogte. Daardoor zal je 's morgens ongetwijfeld heel wat tijd besparen.
De herorganisatie van je kleerkast is ook het ideale moment om ongedragen kleren weg te smijten. Heb je dingen die je niet meer mooi vindt, niet meer passen of niet meer in de mode zijn? Gooi ze weg, want het is hoogst onwaarschijnlijk dat je ze ooit nog zult dragen.

Stap 2: Gebruik plaatsbesparende kleerhangers
Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in je kleerkast, kan je je huidige kleerhangers vervangen door plaatsbesparende, vilten hangers. Het is ook belangrijk dat alle hangers hetzelfde zijn!

Stap 3: Sorteer op stijl
Eens je de overgang naar herfstkleren gemaakt heb, is het tijd om je kledij op type en kleur te sorteren. Je kan hier zelf een stapje verder in gaan door per kleur ook nog eens te sorteren op stijl: maak een onderscheid tussen topjes, korte mouwen en lange mouwen.

Stap 4: Vouw op
Er is geen reden om kleerhangers te verspillen aan kleren die je ook gewoon kunt opvouwen, zoals truien, T-shirts en jeans. Zorg voor aparte compartimenten per soort, en zorg ervoor dat de opgevouwen kledingstukken niet kunnen omvallen of kreuken.

Stap 5: Hang jassen ergens anders
Als je een gebrek aan ruimte hebt, hang je de zware herfstjassen beter niet in je kleerkast. Verhuis ze naar de kapstok of naar een kast in de gang. Zo bespaar je plaats én kan je makkelijk een jas meenemen op weg naar buiten.

Stap 6: Sorteer je accessoires
Hang plastieken haakjes aan de binnenkant van je kast (of op een andere plaats in je kamer) om je accessoires te organiseren. Zo zie je onmiddellijk welke riemen, handtassen, sjaals en kettingen bij je outfit passen.

Stap 7: Pronk met je schoenen
Zet je schoenen in open dozen en hou ze georganiseerd door je dozen te labelen of door er een foto van je schoenen op te kleven. Zet je favoriete schoenen op de meest zichtbare plaats, zodat je ze snel kan nemen.

Stap 8: Zorg voor licht
Het is belangrijk dat je voldoende licht hebt in je kast, zodat je kan zien wat er allemaal in hangt. Als je vindt dat het te donker is, hang er dan goedkope lichtjes op batterijen in. Succes!




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wenen leent 54 topwerken uit aan Brugse musea

Wenen leent 54 topwerken uit aan Brugse musea


http://img845.imageshack.us/img845/378/groeningenmuseum.jpg
Prinses Mathilde in het Brugse Groeningemuseum.


De Brugse musea en het Kunsthistorisches Museum in Wenen zijn tot een overeenkomst gekomen omtrent de uitlening van 54 topwerken door het Weense museum aan Brugge. De werken van onder meer Van Eyck, Memling, David, Van der Goes en Breugel zullen onderwerp uitmaken van de tentoonstelling Vorstelijk Verzameld, die van 5 oktober tot 15 januari zal lopen in het Groeningemuseum in Brugge. Dat is vernomen van de musea zelf.
 
Het museum in Wenen beschikt over één van de belangrijkste collecties oude meesters ter wereld. De topwerken werden door de eeuwen heen verzameld door de aartshertogen van Oostenrijk en de latere keizers van het Heilig Roomse Rijk. De 54 topwerken die Wenen nu uitleent, dateren uit de 15de en de 16de eeuw, zijn allemaal afkomstig uit de Zuidelijke Nederlanden en van een hoge kwaliteit. Het gaat onder meer om werken van Jan van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memling, Gerard David, Michiel Sittow, Juan de Flandes, Jan Gossaert, Joos van Cleve, Joachim Patinir, Hiëronymus Bosch en Pieter Breugel de Oude.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste cafés beboet voor rokers op stoep

Eerste cafés beboet voor rokers op stoep


http://img200.imageshack.us/img200/4759/rokersopstoep.jpg

In Antwerpen is voor het eerst een cafébaas beboet omdat zijn klanten voor zijn zaak stonden te roken en daarbij te veel lawaai maakten naar de zin van de buren. In het West-Vlaamse Koekelare worden twee cafés om dezelfde reden met sluiting bedreigd.

Sinds de invoering van het rookverbod in cafés op 1 juli, steken rokers noodgedwongen hun sigaretje buiten op. In het slechtste geval op de stoep voor het café. En dat zorgt voor irritatie bij de buren, die naar de politie bellen omdat hun nachtrust wordt verstoord.
 
De uitbater van het Antwerpse café 'De Vismijn' kreeg als eerste cafébaas in Vlaanderen van de politie een overlastboete van 250 euro omdat klanten op de stoep voor de zaak stonden te roken en te praten. (br.hln - beeld photonews)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren trouwen, maar niet voor eeuwig en altijd

Jongeren trouwen, maar niet voor eeuwig en altijd


http://img713.imageshack.us/img713/7389/trouwen.jpg


De tijd dat het huwelijk gold als 'voor altijd' loopt op zijn einde. Nu al geloven één op drie Vlaamse jongeren dat hun eventueel huwelijk niet zal blijven duren. Dat is ruim tien procent meer dan tien jaar geleden. Met de echtscheidingscijfers, de versoepeling en sociale aanvaarding van een scheiding in het achterhoofd is dat misschien ook niet zo verwonderlijk.

De studie, uitgevoerd in opdracht van de Vlaamse regering en de KU Leuven, bevroeg leerlingen van het middelbaar en van verschillende richtingen over heel Vlaanderen.

Trouwen zit in de lift, zo toonden eerdere onderzoeken aan, maar niet iedereen wil trouwen. Drie kwart wil samenwonen voor ze in het huwelijksbootje stappen. 'Slechts' 56 procent van de 18- tot 25-jarige samenwonende koppels is getrouwd, maar dat aantal kan nog stijgen aangezien de gemiddelde huwelijksleeftijd voor mannen 31 jaar is en voor vrouwen 29 jaar.

Een verklaring voor die hoge huwelijksleeftijd wordt niet onmiddellijk gegeven, maar langer studeren, een relatie opbouwen en de kostprijs van het feest zijn zeker factoren die ervoor zorgen dat er niet te snel getrouwd wordt. Bovendien is het ook sociaal aanvaard om samen te wonen voor het huwelijk, wat de druk wegneemt.

Voor één groep jongeren geldt dat niet: jongeren met Turkse en Marokkaanse roots. Zij geloven over het algemeen niet in samenwonen voor het huwelijk, en stappen liever onmiddellijk in het huwelijksbootje.

Trouwen en kinderen krijgen staat nog altijd in verband met elkaar, maar niet noodzakelijk in die volgorde. 40 procent van de vrouwen woont ongehuwd samen bij het krijgen van het eerste kind, een verdubbeling tegenover tien jaar geleden.  Opvallend is dat de overgrote meerderheid wel kinderen wil: 97 procent.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colruyt introduceert glutenvrij bier in zijn gamma

Colruyt introduceert glutenvrij bier in zijn gamma


http://img638.imageshack.us/img638/7439/glutenvrijbier.jpg


Colruyt neemt als eerste supermarktketen in België een glutenvrij bier op in zijn gamma. Het gaat om de fairtrade, biologische en glutenvrije Mongozo premium pilsener van brouwerij Huyghe.
 
Volgens Colruyt blijkt uit onderzoek dat 1 op de 100 mensen coeliakie heeft, een intolerantie voor gluten. In het brouwproces van Mongozo pilsener worden de gluten uit het bier verwijderd, waarna het bier op gluten gecontroleerd wordt door een laboratorium.
 
Behalve in de Colruyt-supermarkten zal het bier ook bij Bio-Planet verkrijgbaar zijn.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lara Fabian - I will love again

Lara Fabian - I will love again

Klik op de foto om haar te beluisteren






Lara Fabian, echte naam Lara Crokaert (Etterbeek, 9 januari 1970) is een Belgische zangeres. Haar vader is geboren in Vlaanderen en haar moeder in Sicilië.


De eerste vijf jaar van haar leven bracht Lara door in Sicilië. Toen ze acht jaar was - ze woonde toen al in België - kreeg ze voor Sinterklaas een piano. Haar liefde voor muziek werd aangewakkerd en Lara nam meteen ook zangles. Dankzij haar vader kon ze in de omgeving van Brussel nu en dan een klein optreden geven en participeerde ze in verschillende amateurwedstrijden.

In 1986 won Lara de wedstrijd Le Tremplin de Bruxelles waardoor ze haar eerste single kon opnemen. Het werd het nummer L’Aziza est en pleurs. Ze werd ontdekt door producer Hubert Terheggen die haar vroeg om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival van 1988 in Dublin. Met het nummer Croire haalde ze de vierde plaats voor Luxemburg. Dit was de start van haar (internationale) carrière.

Om haar tweede single Je sais te promoten ging Lara naar de Canadese stad Québec. Samen met de pianist Rick Allison trok ze voorgoed naar Québec om daar een carrière uit de grond te stampen. Na haar eerste cd die uitkwam in 1991 ging alles heel snel en kende Lara veel succes. In 1996 werd ze officieel een Canadese burger.

In 1996 werd ze door de Walt Disney Studios uitgekozen om de stem van Esmeralda te vertolken in de film The Hunchback of Notre Dame. Algauw verscheen ze frequent in de pers en op televisie en mocht ze verschillende prijzen in ontvangst nemen.

In 2006 nam Lara Fabian voor het eerst deel aan Night of the Proms; ze kwam enkele keren als verrassingsact in Antwerpen en deed dan een tournée door Frankrijk met de Night of the Proms.

In september 2006 organiseerde ze een benefietconcert in het Casino de Paris voor de vereniging Assistance Médicale Toit du Monde waar zijn beschermvrouw van is. Hiermee haalde ze €49.000 op voor kinderen in Nepal en Tibet

Op 20 november 2007 is Lara voor het eerst (op 37-jarige leeftijd) mama geworden van een dochter: Lou. Partner is de 49-jarige filmregisseur Gerard Pullicino.  





» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!