Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

http://img10.imageshack.us/img10/9494/delijn.jpg


Reizigers van De Lijn zullen vanaf eind 2014 enkel nog met een chipkaart de bus of tram kunnen nemen. Vanaf volgend jaar installeert de Vlaamse vervoersmaatschappij geleidelijk nieuwe kaartlezers op alle voertuigen. Het nieuwe systeem moet voor een betere registratie zorgen, waardoor De Lijn haar aanbod beter kan afstemmen op de wensen van de reizigers.

De invoering van het nieuwe systeem gebeurt stapsgewijs. Volgend jaar kunnen alle 65-plussers de nieuwe chipkaart, mobib-kaart genoemd, aanvragen. De abonnees en kaarthouders volgen in de loop van 2013. Eind 2014 worden de gele toestellen voor de ontwaarding van de huidige kaarten verwijderd.
 
De voertuigen van De Lijn worden vanaf september 2012 met de nodige infrastructuur uitgerust, eerst in Vlaams-Brabant. Tegen eind 2013 moeten alle voertuigen minstens één chipkaartlezer hebben. Het is de bedoeling dat de mobib-kaart op termijn zal gelden voor alle openbare vervoersmaatschappijen van het land, dus ook voor de NMBS-treinen en de bussen en trams van de Brusselse MIVB en de Waalse TEC. De bussen en trams krijgen ook boordcomputers. Die moeten het onder meer mogelijk maken om reizigers betere reistijdinformatie te geven en chauffeurs te helpen bij omleidingen.
 
Het nieuwe registratiesysteem vergt een hele investering. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) maakt 97 miljoen euro vrij voor de installatie en het onderhoud van kaartlezers, boordcomputers, verkoopsautomaten en de bijbehorende software. Een consortium rond de firma Prodata Mobility Systems uit Zaventem zal het systeem installeren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Feet mag naar huis

Happy Feet mag naar huis


http://img840.imageshack.us/img840/3118/happyfeeti.jpg


De lijdensweg van Happy Feet, de keizerspinguïn die eind juni in Nieuw-Zeeland werd aangetroffen, is bijna ten einde. Eind deze maand vaart een onderzoeksschip uit dat het dier zal meenemen. Vier dagen later, in volle zee, wordt Happy Feet vrijgelaten en kan het zijn weg naar de Zuidpool zelf zoeken.

De pinguïn werd eind juni op een strand in de buurt van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington gevonden, op duizenden kilometers van de Zuidpool. Happy Feet leed aan stress, maag- en ademhalingsproblemen. Tot overmaat van ramp at het zand omdat het zo dacht zijn oplopende lichaamstemperatuur te kunnen afkoelen.

Happy Feet werd in de dierentuin van Wellington opgenomen om te genezen en terug op krachten te komen. Op 29 augustus mag het de dierentuin verlaten. De pinguïn zal dan uitgerust worden met een gps-systeem zodat het dier verder opgevolgd kan worden. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Playwright Fate

I Blame Coco - Playwright Fate

Klik op de foto om ze te beluisteren






I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.



» Reageer (0)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?

Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?


http://img690.imageshack.us/img690/9115/huisdieren.jpg


Jij bent dol op je nieuwe partner, maar je huisdier lijkt jouw mening niet te delen. Wat doe je als je kat constant blaast of je hond voortdurend gromt naar je geliefde?

Elke verandering in de routine van je huisdier kan het overstuur maken. Wanneer je tijd met je nieuwe geliefde spendeert, mist je viervoeter je en voelt het zich eenzaam. Dieren kunnen beledigd zijn wanneer nieuwe mensen hun territorium betreden en kunnen dan erg bezitterig zijn ten opzichte van hun baasje.

Stel je huisdier op neutraal terrein aan deze nieuwe persoon in je leven voor zoals een park. Zo kunnen ze op een speelse wijze elkaar leren kennen en zal je hond een positieve associatie met deze persoon maken voordat hij of zij zijn territorium binnendringt.

Veel honden en katten zijn verlegen of angstig bij vreemdelingen. Geef je kat een verhoogd speelterrein als een krabpaal om hun zelfvertrouwen te stimuleren en een veilig gevoel te creëren. Vraag je gast om oogcontact te vermijden, het is beter het dier te negeren. Hierdoor creëer je nieuwsgierigheid en bouw je zelfvertrouwen op zodat het dier op onderzoek zal willen gaan.

Laat het dier de eerste stap zetten, dwing ze nergens toe. Je nieuwe partner kan een gesloten hand onder de kin houden zodat de hond eerst voorzicht zijn geur kan opsnuiven, ook bij katten kan dit helpen. Vermijd dat je partner het dier op zijn kop gaat strelen tenzij het erom vraagt.

Help je dier de nieuwe persoon in je leven te associëren met goede dingen. Laat je geliefde de voederbak vullen of leuke, interactieve spelletjes doen.

Als jij en je geliefde gezellig in de zetel knuffelen, maak dan plaats voor je huisdieren, zodat ze zich nog steeds gewaardeerd voelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met diëten: dik is beter dan constant op lijn letten

Stop met diëten: dik is beter dan constant op je lijn te letten


http://img651.imageshack.us/img651/9960/magerendik.jpg


Het is beter je overgewicht constant te houden dan voortdurend dieet na dieet uit te proberen, dat ontdekten wetenschappers.


Een Canadese studie van 16 jaar bij meer dan 6000 zwaarlijvige mannen en vrouwen toonde aan dat meer dan een op de drie perfect gezond waren of slechts met kleine gezondheidsproblemen kampten. Ze ondergingen medische en lichamelijke tests, hun resultaten werden vergeleken met duizenden met een normaal gewicht.


Uit de resultaten bleek dat mensen met het ideale gewicht niet minder kans hebben te sterven dan iemand met overgewicht. Dikkerds blijken zelfs minder vaak te bezwijken aan een hartziekte en ze hadden ook een betere gezondheid dan degenen die een eeuwige strijd tegen hun gewicht voeren door herhaaldelijk te diëten, om achteraf telkens opnieuw bij te komen.


Slanke mensen kunnen hun figuur aan hun genen te danken hebben, wie zwaarlijvig is kan meer sporten en gezonder eten dan slanke mensen die roken om hun hongergevoel in te perken. Een gestresseerde persoon met een normaal gewicht kan er slechter aan toe zijn dan iemand mollig die sport en zijn stressniveau onder controle houdt. De onderzoekers zeggen dat je gezondheid van veel meer afhangt dan enkel van je gewicht. In plaats van proberen te vermageren, kunnen mensen met overgewicht zich beter concentreren om niet meer bij te komen.


Voorgaand onderzoek toonde al aan dat gepensioneerden met een beetje overgewicht langer leven dan leeftijdsgenoten met een normaal gewicht. Dit zou volgens de onderzoekers voor reserves zorgen die nodig zijn om te herstellen van valpartijen en ziektes. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte

Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte


http://img814.imageshack.us/img814/3372/lilyclarke.jpg


De 21-jarige Lily Clarke heeft de zeldzame aandoening genaamd het Kleine-Levin syndroom. Hierdoor slaapt ze vaak gedurende lange periodes erg vast, zo miste ze al verschillende examens aan de universiteit en zelfs haar eigen achttiende verjaardag.


Wanneer Lily Clarke in een 'slaperige' periode zit, kan ze gedurende een maand slapen, ze wordt enkel wakker om te eten en te drinken. Haar ouders stonden lang voor een raadsel, na drie jaar van talloze bezoekjes aan artsen, medische tests bij specialisten werden ze stilaan wanhopig. Tot de 47-jarige Adele een krantenartikel las over een gelijkbaardig geval.


"We ontdekten in november 2007 dat Lily anders was. We ging schaatsen en ze bleef zeggen dat ze zich niet goed voelde, ik dacht dat ze verkouden was. Toen ze achteraf iets gingen eten, sliep Lily tijdens de hele maaltijd. Ze wilde gedurende 25 dagen niet uit haar bed komen, ze at en dronk nauwelijks. 23 uur per dag sliep ze en ze kon nauwelijks geluid of licht verdragen. Haar blik was afwezig, haar gezicht vertoonde geen expressie, ik maakte me ernstig zorgen."


Haar dokter zei dat het een virus was, maar hij kon Adele niet overtuigen. "Rond kerstmis werd Lily 'wakker', ze herinnerde zich weinig van haar 'winterslaap'.  Ze was plots helemaal anders, ze praatte veel, was emotioneel en wilde haar vrienden erg graag zien", aldus haar moeder. Een maand later begon Lily terug aan een slaapperiode van drie weken, om vervolgens weer op miraculeuze wijze te herstellen. Ook op haar achttiende verjaardag was ze aan het slapen, haar ouders moesten haar feestje annuleren. Dokters suggereerden tal van ziektes en aandoeningen: van migraine tot een depressie. Ze kreeg daarom antidepressiva en volgde gedragstherapie.


Haar universitaire studies leden onder haar ziekte, ze stapelde een hopeloze achterstand op. In februari 2010 las haar moeder voor het eerst over de aandoening en zocht ze contact met de KLS Foundation in Amerika. Deze organisatie stuurde haar door naar de Britse professor David Nuttin, die eindelijk de officiële diagnose stelde. Er is geen geneesmiddel voor de aandoening, maar er is wel enig bewijs dat het verdwijnt met het verouderen.


Ondertussen richtte de moeder een Britse steungroep op voor ouders van kinderen met dezelfde ziekte. "Door met lotgenoten te praten besef ik nu dat Lily periodes beleeft waarin ze het gevoel heeft in een horrorfilm gevangen te zitten. Haar brein kan geen informatie verwerken, haar dromen zijn levensecht wanneer ze slaapt. Ze hallucineert wanneer ze wakker is en niets voelt echt aan. Lily bekijkt dan steeds dezelfde kinderfilms. Tijdens een slaapperiode krijgen we geen bezoek en houden we ons erg rustig. Ook ons leven lijdt hier ontzettend onder."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De 23-jarige Michael Kemeter heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Elke waaghals is waarschijnlijk jaloers op wat de Australiër bereikte. Kemeter stapte op een slappe koord van bijna 46 meter lang tussen twee punten van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Het touw was amper 2 centimeter breed en hing 3.798 meter boven de grond. Halfweg stal hij nog de show door een sprongetje te maken op het touw.

Hoewel de waaghals een beveiliging droeg die een eventuele val zou opvangen, was er toch een dreigend gevaar bij zijn stunt. Het koord was dan wel stevig vastgemaakt aan de uiteinden, door de smeltende permafrost in de Alpen was er een verhoogd risico op vallende rotsblokken die het touw konden losrukken.

Kemeter is een expert in het zogenoemde 'slacklining', waar in tegenstelling tot bij koorddansen het touw niet strak gespannen is. Het koord kan bewegen en is in feite een lange, maar zeer smalle trampoline. Kemeter maakte de oversteek op blote voeten en in de vrieskou. Hij droeg ook geen t-shirt om zo minder beïnvloed te worden door te wind en minder gewicht mee te sleuren.

De ervaren sportman vond het geweldig om de hoogste berg van Oostenrijk te trotseren. "Deze stunt was geweldig, misschien wel de beste ooit. Anderen zullen het mij misschien nadoen, maar er kan maar één de eerste zijn en dat was ik", aldus Kemeter.

Vorige week schreef de Australiër nog het wereldrecord 'slacklining' op zijn naam. Toen maakte hij een oversteek van 160 meter in het Oostenrijkse Styria.



» Reageer (0)
15-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk zomer! Veel zon en hele week warmer dan 20°

Eindelijk zomer! Veel zon en hele week warmer dan 20°


http://img834.imageshack.us/img834/7114/zonx.jpg



Oef! De Belgische kwakkelzomer lijkt het dan toch een hele tijd voor bekeken te houden. De komende week zijn alle weercomputers het erover eens: de echte zomer breekt door. Voor zover de kaarten reiken (tien dagen), worden temperaturen boven de 20 graden en veel zon voorspeld. Enkel donderdag dreigt er nog een onweerachtig dipje, maar het weekend belooft heel zomers te worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel

Rembrandt gestolen uit Amerikaans hotel


http://img37.imageshack.us/img37/9555/rembrandtr.jpg
Rembrandt: een zelfportret. 

Een tekening van de 17e-eeuwse Nederlandse kunstenaar Rembrandt van Rijn is dit weekend gestolen tijdens een tentoonstelling in een hotel in Los Angeles, bericht de krant The Los Angeles Times op zijn website.
 
Het gaat om een tekening van circa 28 bij 15 centimeter genaamd 'Het Oordeel'. De waarde wordt geschat op circa 250.000 dollar (175.000 euro). Het werk werd tentoongesteld in de lobby van het hotel Ritz Carlton Marina del Rey. Het is eigendom van het Linearis Institute, een instantie die zich bezighoudt met het verzamelen van werk van oude meesters.
 
Waarschijnlijk heeft een handlanger de curator van de expositie afgeleid zodat de dief zijn of haar slag kon slaan. De politie bestudeert bewakingsbeelden om de daders te achterhalen. "Het hotel heeft beveiliging van topkwaliteit. Wij denken dat dit een goed doordachte en goed voorbereide diefstal was", besluit een politiewoordvoerder. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hevige sneeuwval houdt Nieuw-Zeeland in de greep

Hevige sneeuwval houdt Nieuw-Zeeland in de greep


http://img191.imageshack.us/img191/547/newzeeland.jpg


In grote delen van Nieuw-Zeeland staat het leven stil door uitzonderlijk hevige sneeuwval. Die heeft heel wat wegen, luchthavens en scholen onbruikbaar gemaakt. Het zuidelijke eiland kreeg de volle lading, maar ook hoofdstad Wellington op het noordelijke deel raakte bedolven onder het dikste sneeuwtapijt in veertig jaar.
 
De autoriteiten hebben de inwoners van de zwaarst getroffen gebieden aangeraden om binnen te blijven. Weerkundigen waarschuwen intussen dat het extreme weer in de loop van de dag nog zal verslechteren.
 
Op het zuidelijke eiland zijn de meeste hoofdwegen onberijdbaar. De politie heeft ook de twee belangrijkste noordelijke snelwegen tussen Auckland en Wellington afgesloten. In Christchurch, Queenstown en Dunedin gingen de luchthavens dicht. Minstens 150 gestrande passagiers zagen zich genoodzaakt er de nacht door te brengen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Josh Groban - To Where You Are

Josh Groban - To Where You Are

Klik op de foto om hem te beluisteren





Josh Groban (Los Angeles, 27 februari 1981) is een Amerikaanse zanger van lichte populaire en klassieke muziek.

Nadat hij geaccepteerd was voor het prestigieuze Interlochen Arts Program begon hij met het volgen van muzieklessen en theater. Uiteindelijk wist hij zijn opleiding aan de Los Angeles County High School for the Arts succesvol af te ronden.

Eind 1998 volgde Josh Groban zanglessen bij een zangleraar die contacten onderhield met producer en tekstschrijver David Foster. Nadat Foster de demo van Groban had beluisterd, vroeg hij hem te komen repeteren voor het evenement. Dankzij zijn succesvolle uitvoering op de inauguratie, vroeg Foster hem in 1999 om in te vallen voor de wereldberoemde tenor Andrea Bocelli.

Groban werd toegelaten tot de prestigieuze muziek-/theateropleiding van Carnegie Mellon University. Echter, na een van zijn optredens kreeg hij een aanbod dat hij niet kon weigeren: een platencontract bij Reprise Records. Zijn eerste uitgebrachte nummer was het duet “For Always” met Lara Fabian voor de soundtrack van de film "Artificial Intelligence" (AI) die in de zomer van 2001 uitkwam. Grobans debuutalbum kwam uit in het najaar van 2001, gevolgd door enkele uitverkochte concerten voor een televisiespecial. Deze is later op dvd uitgebracht onder de naam “Josh Groban in Concert”. In 2003 werd zijn doorbraak definitief toen de dvd goud werd in januari en zijn debuutalbum goed was voor driemaal platina.

Groban speelde ook mee in twee afleveringen van de televisieserie Ally McBeal waar hij de rol speelde van een verlegen solozanger van een kerkkoor. Hij verzorgde tevens de titelsong 'Remember me' van de film 'Troy'. Dat werd geschreven door James Horner. Ook heeft hij in de concertversie van de musical 'Chess. Live at the Royal Hall, London' de hoofdrol gespeeld, als de Russische schaker Anatoly. Deze musical is geschreven door Tim Rice met de muziek van de mannen van Abba.



» Reageer (0)
14-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half dolls

Half dolls



http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dolls-1.jpg?t=1272200745




Half dolls zijn meestal porseleinen popjes die worden geproduceerd zonder beentjes, zodat ze kunnen worden bevestigd aan iets anders zoals aan speldenkussens, poederdozen, lampen en aan tal van andere zaken . Als er beentjes werden gebruikt dan werden ze er apart aan bevestigd .




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-3.jpg?t=1272200975




De meeste half dolls werden geproduceerd in Duitsland, door bedrijven zoals Dressel & Kister, FW Goebel, Ernst, Bohne & Söhne, Heubach, Hertwig, Karl Schnider en vele anderen. Japan overspoelden de markt met goedkopere modellen. Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht.
De meeste hoofdjes zijn tussen de 2 en 6 cm hoog, al zijn er ook kleiner en  grotere exemplaren te vinden.




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/half-doll-6.jpg?t=1272201054




Half dolls zijn meestal gemaakt van porselein , maar er zijn ook modellen gemaakt in ongeglazuurde biscuit,  was en andere materialen.
Half dolls worden vaak gemarkeerd met " Made in Germany", of met een vier of vijf cijfer nummer. Modellen uit Japan kunnen worden gemarkeerd  met "Japan" of "Made in Japan."




http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-4.jpg?t=1272201114



Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht. Zoals vele zaken trouwens.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenarts redt leven van 'zeverende' koala

Dierenarts redt leven van zeverende koala


Sprinkles in de armen van dokter Rod Straw. 


In een dierenkliniek in Australië heeft Sprinkles een levensreddende operatie ondergaan. Sprinkles is een koala die aan sialosis lijdt. Dit is een aandoening waarbij het buideldier overmatig zevert. Door het speeksel dat uit haar bek druipt, is haar huid voortdurend ontstoken.


Hierdoor kan Sprinkles amper eten. De verzorgers in het  Australia Zoo Wildlife Hospital in Queensland moeten haar voortdurend voeden zodat ze haar gewicht houdt. Deze toestand werd onhoudbaar.





Er werd een beroep gedaan op dokter Rod Straw, een dierenarts uit Brisbane, om de twee jaar oude koala te helpen. Die ontwikkelde een behandeling, gebaseerd op straling. De eerste resultaten wijzen erop dat Sprinkles van haar vervelende ziekte zal verlost raken. (br.hln - foto's epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?

Bestaat er echt een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt?


http://img845.imageshack.us/img845/1231/zonnen.jpg


Een nieuw product beweert de kracht van de zon driemaal te versterken. Het was een instant succes: 14.000 mensen probeerden het in een mum van tijd te bestellen. Maar het product bestaat niet echt: het is een 'hoax' gelanceerd door een liefdadigheidsorganisatie tegen huidkanker. Wie probeerde het product te kopen, kreeg in de plaats mails over de gevaren van te veel zonnen.

De 'Sunny 3 Cream' werd voorgesteld als 'een succes uit Zweden dat nu ook gelanceerd wordt in Groot-Brittannië. Extracten van de kladjplant zorgen ervoor dat je huid beter zonlicht opvangt, waardoor je bruiner kan worden dan ooit'. Zweedse jongeren zouden het zomernachtlicht gebruiken om te zonnen "omdat zonnen overdag voor oude mensen is". 

Bij de website hoorde een fake promofilmpje, dat onderhand 250.000 keer werd bekeken. De organisatie Skcin publiceerde zelfs een valse reportage in een niet nader genoemde Britse tabloid, schakelde blogs, Facebook en Twitter in.

Genoeg kanalen dus om er informatie over te vinden, en aan te nemen dat het om een legitiem product gaat. Maar wie een tube van 8 of 12 Britse pond probeerde te bestellen, kreeg in de plaats informatie over huidkanker. De organisatie hoopt zo jongeren tussen 15 en 24 te bereiken voor wie verbranden een vast onderdeel is van het bruinproces.

Huidkanker is een zeer agressieve vorm van kanker en door onvoorzichtig zonnen zijn de gevallen de laatste jaren verdubbeld.

"Alle promotiecampagnes ten spijt, zijn er nog altijd jongeren die niet op de hoogte zijn van de gevaren, terwijl ze wel het meest risico lopen. Hen wilden we bereiken", zo verdedigt de organisatie haar 'valse' informatiestrategie.

In elk geval: u bent gewaarschuwd: een crème die de kracht van de zon verdrievoudigt, bestaat niet.



» Reageer (0)
13-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek

Naaktfotografie Spencer Tunick dit najaar in Kasteel van Gaasbeek




Van 9 september tot 13 november loopt in het Kasteel van Gaasbeek in Lennik de tentoonstelling "Sleeping Beauties". De expo, die samengesteld wordt door gastcurator Ann Geeraerts, brengt een selectie werken van kunstenaars uit de hedendaagse kunstscène van de laatste dertig jaar die zich specifiek door slaap en droom laten inspireren, zoals Michael Borremans, Sophie Calle, David Claerbout, Desiree Dolron, Lily Dujourie en Jan Fabre.

Ook de installatie die het resultaat is van de naaktfotografie van de Amerikaanse beeldkunstenaar Spencer Tunick zal  tijdens de tentoonstellingi in het kasteel  te zien zijn. Meer dan 800 naakte personen participeerden aan het fotoproject.

Tunick is wereldwijd bekend om zijn naaktfotografie van grote groepen mensen in de open ruimte.
(br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte

Brigitte Bardot wil hond redden die meisje (4) verminkte


http://img3.imageshack.us/img3/3866/brigittebardotw.jpg


Brigitte Bardot zorgt opnieuw voor controverse met haar dierenliefde: nu neemt ze de verdediging van een Bull Terrier op zich die op 16 juli een meisje van vier jaar in Boulogne-sur-Mer gruwelijk verminkte. De hond verdient volgens haar geen euthanasie, maar een plek in haar eigen dierenorganisatie.

"Die hond moet uit zijn hel bevrijd worden", verklaarde het voormalige Franse fotomodel in een interview met 'Voix du Nord'. "De omstandigheden waarin dat beest moet leven in het asiel zijn dier onwaardig. Hij zit er totaal geïsoleerd."

Bardot schreef al een brief naar de burgemeester van Boulogne-sur-Mer, met de vraag om een beetje menselijkheid. "Ik vraag niet om die hond vrij te laten, maar om hem in een kooi te steken met een beetje daglicht en af en toe iemand die hem eten komt brengen."

PS-burgemeester Frédéric Cuvillier antwoordde in diezelfde krant dat de levensomstandigheden van het beest wel degelijk aanvaardbaar zijn. "En als u dat niet gelooft, moet u maar eens zelf komen kijken. Zijn lot hangt trouwens af van het gerecht, dat een onderzoek geopend heeft naar 'onvrijwillige slagen en verwondingen'."

'BB' neemt daarmee echter geen genoegen. "Voor de mens werd de doodstraf afgeschaft. Waarom geldt dat dan nog wel voor dieren, die niet eens over hetzelfde bewustzijn als wij beschikken? Mijn stichting staat alvast klaar om die hond op te vangen. Ik vind het vreselijk voor dat meisje, maar de ouders gaan in dit geval ook niet vrijuit. Een kind mag nooit alleen gelaten worden bij honden." Bijna 11.000 mensen ondertekenden inmiddels ook al een internetpetitie om het dier te redden.

Met de Franse presidentsverkiezingen in zicht wil Bardot overigens nog een extra inspanning leveren. "Ik ga aan de kandidaten vragen wat ze van plan zijn inzake dierenbescherming. Op het gepaste tijdstip zal ik daarvoor campagne voeren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thaise politie redt duizend honden van kookpot

Thaise politie redt duizend honden van kookpot


http://img812.imageshack.us/img812/8408/slachthonden.jpg


De Thaise autoriteiten hebben een duizendtal honden van de dood gered. De dieren waren in zeer kleine kooien opgesloten en op weg naar Vietnam, om er gekookt en opgegeten te worden.

De politie onderschepte vier vrachtwagens vol honden tijdens een operatie donderdagavond in de provincie Nakhon Phanom, nabij de grens met Laos. Een verantwoordelijke van de provincie preciseerde dat 1.011 honden naar een asiel overgebracht zijn, 119 andere honden overleden door verstikking in de kleine kooien of omdat ze door de dierenhandelaars uit de vrachtwagens gesmeten werden toen die aan de politie trachtten te ontkomen.

Twee Thai en een Vietnamees zijn beschuldigd van illegale handel en transport van dieren. De maximumstraf daarvoor bedraagt in Thailand een jaar cel en een boete tot 20.000 baht (470 euro). Volgens de politie brengen de honden in Vietnam zowat 23 euro per dier op. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
12-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur

Duitsland herdenkt vijftigste verjaardag bouw van Berlijnse Muur


http://img17.imageshack.us/img17/7091/berlijnsemuur.jpg

Berlijn herdenkt morgen de vijftigste verjaardag van de bouw van de Muur. Met vlaggen die halfmast wapperen, minuten van stilte en protestwakes is er ook hulde aan de slachtoffers van de opdeling van Duitsland. Onder meer Duits bondspresident Christian Wulff en -kanselier Angela Merkel zullen aanwezig zijn.

Op 13 augustus 1961 werd op bevel van de DDR-regering (Duitse Democratische Republiek, Oost-Duitsland) begonnen met de bouw van de Berlijnse Muur, die West-Berlijn van het oostelijk deel van de stad afsloot. Het bouwwerk verscheurde vele families en vriendengroepen.

Morgen wordt een tweede sector van een meer dan vier hectaren groot landschap ter herdenking van de voormalige grensstrook geopend. Vanaf middernacht start in de Verzoeningskapel in de Bernauer Straße de voorlezing van de biografiën van slachtoffers van de muur en worden kaarsen aangestoken. Door het grensbeleid van DDR kwamen aan de Berlijnse Muur namelijk minstens 136 mensen om het leven.

De Bernauer Straße in Berlijn geldt als symbool voor de opdeling van het land. Na de bouw van de Muur behoorden de huizen tot het oosten en de stoep tot het westen. Vele dramatische vluchtpogingen vonden hier plaats. Vertwijfelde mensen sprongen uit de ramen van hun appartementen naar het westen. De ramen en deuren van de huizen werden nadien dichtgemetseld. Het overblijfsel van de Muur in de Bernauer Straße werd in 1999 een gedenkteken. Na 28 jaar "viel" de Muur uiteindelijk in de nacht van 9 op 10 november 1989.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 redenen waarom je haar uitvalt

11 redenen waarom je haar uitvalt


http://img691.imageshack.us/img691/8901/haarverliezen.jpg


Heel wat vrouwen maken zich zorgen als ze na het wassen van hun lokken een flinke pluk haar aantreffen in de douche. Nochtans is dat niet meteen een reden tot paniek, want het verlies maakt deel uit van een normale haarcyclus. Toch zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haaruitval stimuleren.

Cyclus
Elk haartje op je hoofd maakt een bepaalde cyclus door: er is een groeifase, een overgangsfase en een rustfase. Wanneer een haarfollikel overgaat van rust naar groei, wordt het oude haar weggeduwd door het nieuwe.

Door die cyclus verliezen we elke dag zo'n 50 tot 100 haren. "En op dagen dat we ons haar wassen, is dat zelfs nog meer", zegt dermatologe Amy McMichael. "Je hoeft dus absoluut niet verbaasd te zijn als je een serieuze pluk haar aantreft in de douche."

Kaalheid
Daarnaast zijn er ook een aantal bijkomende redenen die haarverlies stimuleren, waarvan de voornaamste 'klassieke kaalheid' is. "Vijftig procent van de bevolking krijgt te maken met een zekere vorm van erfelijke kaalheid", weet dermatologe Paradi Mirmirani. "Daarbij word je niet geconfronteerd met een plots verlies van grote plukken haar, maar gaat het veeleer om een graduele verdunning."

11 andere redenen
Er zijn ook nog heel wat andere redenen die haarverlies kunnen stimuleren. "Soms wordt de schuldige nooit gevonden", zegt dr. Mirmirani. "Maar meestal wordt haaruitval veroorzaakt door één van de volgende 11 daders."

1. Haarverzorging
Ben je verslaafd aan het verven van je haar of is de stijltang jouw beste vriend? Dan is het zeker dat je je haar ernstig beschadigt! Zowel haarbehandelingen (zoals het bleken van je haar of het aanbrengen van een permanent) als haarproducten (zoals een stijltang, haardroger of krultang) maken je haar broos. Gelukkig is je haar niet voor altijd beschadigd en kan je er iets aan doen door je slechte gewoonten op te geven!

2. Strakke kapsels
Vrouwen die kiezen voor een kapsel die druk uitoefent op de hoofdhuid (zoals strakke vlechtjes, extensions of strakke paardenstaarten) denken best twee keer na. Door deze haarstijlen heb je namelijk een grote kans op 'traction alopecia', waardoor je kale plekken krijgt. Een gevaarlijke aandoening, zeker omdat de kaalheid onomkeerbaar kan zijn.

3. Voedseltekorten
Vooral een tekort aan ijzer en eiwitten kan leiden tot haarverlies.
Hoewel de exacte samenhang tussen ijzer en de haargroei nog niet bewezen is, werd wel aangetoond dat behandelingen tegen haarverlies effectiever zijn als ook het ijzertekort behandeld wordt. Het rechtstreekse verband tussen de aanmaak van eiwitten en de haarproductie werd wel al wetenschappelijk bewezen.

4. Gewichtsverlies
Volgens de American Academy of Dermatology krijgen mensen die meer dan 7 kilogram verliezen vaak te maken met haarverlies. Het goede nieuws is dat er bij dit type haarverlies geen behandelig nodig, omdat het lichaam zelf in staat is om de schade te herstellen.

Er is meer bezorgdheid over haarverlies dat veroorzaakt wordt door een eetstoornis, zoals anorexia of boulimie. Door deze eetstoornissen nemen we niet genoeg vitaminen, mineralen en eiwitten op, die nodig zijn voor een gezonde werking van ons lichaam. "Anorexiapatiënten kunnen extreem veel haar verliezen", bevestigt dr. Cotsarelis.

5. Schildklierproblemen
Haarverlies is een veelvoorkomend symptoom bij een verstoring van de schildklierhormonen. Zowel een tekort als een teveel aan schildklierhormonen kan leiden tot excessief haarverlies. Als het evenwicht terug hersteld wordt, begint het haar meestal wel opnieuw te groeien.

6. Menopauze
Wetenschappers zijn nog steeds onzeker over het oorzakelijk verband tussen de menopauze en het haarverlies, maar het staat vast dat heel wat vrouwen in hun overgangsperiode te maken krijgen met een zekere haaruitval. Waarchijnlijk is dat toe te schrijven aan een combinatie van verschillende hormonale veranderingen.

7. Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)
Alopecia Areata is een autoimmuunstoornis, wat wil zeggen dat het lichaam zichzelf aanvalt. De ziekte wordt meestal gekenmerkt door het onstaan van ronde kale plekken op de hoofdhuid of op de rest van het lichaam. Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen getroffen worden door de ziekte.

8. Stress
Ook trauma's en stress kunnen bij iedereen tot haarverlies leiden, al gebeurt het vaker bij vrouwen dan bij mannen. De meest voorkomende emotionele oorzaken zijn levensveranderende gebeurtenissen, zoals een scheiding of een overlijden. Die zorgen ervoor dat het haar overgaat naar de rustfase, terwijl het eigenlijk in de groeifase moet zitten. "Meestal begint het haarverlies maar twee tot vier maanden na de treffende gebeurtenis", geeft dr. Cotsarelis aan.

9. Ziekte
Ook ziek zijn kan leiden tot haarverlies, zeker als er hoge koorts optreedt. Ziektes veroorzaken stress in ons lichaam, waardoor de haarcyclus verstoord wordt. Gelukkig zal die zich terug herstellen als je genezen bent.

10. Medicatie
Bij heel wat medicijnen is haarverlies een mogelijk neveneffect, hoewel iedereen daar anders op reageert. Vooral medicatie die een invloed heeft op de hormonen (zoals de pil), leiden tot haaruitval. Ook antidepressiva, medicijnen die de bloeddruk regelen en behandelingen tegen artritis kunnen haarverlies in de hand werken.

11. Trichotillomanie
Trichotillomanie is een stoornis in de impulsbeheersing, waarbij de patiënt niet kan weerstaan aan de drang om zijn eigen haar uit te trekken. Het gaat zelfs zo ver dat men hele stukken haar uittrekt, meestal hoofdhaar of wenkbrauwen. De ziekte is evenwel vrij zelfdzaam: in Amerika zou zo'n 4 procent van de bevolking erdoor getroffen worden.

Tot slot nog dit: als je bezorgd bent over je overmatige haarverlies, raadpleeg je best een dokter. Op die manier kan er zo snel mogelijk een aangepaste behandeling opgestart worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Zwin ringt duizenden trekvogels

Het Zwin ringt duizenden trekvogels


http://img713.imageshack.us/img713/4879/ooievaar.jpg


Vanaf vandaag worden in het natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist trekvogels gevangen, gewogen en geringd. Het vogelringstation is tijdens die periode ook toegankelijk voor het publiek, tot eind augustus dagelijks van 10 tot 12 uur, in september enkel op zaterdag en zondag van 10 tot 12 uur. Deze ringsessies voor trekvogels zijn uniek in Vlaanderen.

De ringsessies, uitgevoerd door gediplomeerd vogelringer Ivan Goethals, maken deel uit van een wetenschappelijk onderzoek naar de vogeltrek. Jaarlijks worden er in ons land vijfhonderdduizend vogels geringd en de gegevens die men via die ringsessies kan verzamelen, zijn belangrijk voor het afleiden van trekpatronen en -strategieën van de vogels.
 
Dat die ringsessies nu starten, heeft te maken met de trek van de vogels in het najaar. Miljoenen vogels uit het noorden, vooral zangvogels, trekken dan over ons land richting zuiden om te overwinteren in het Middellands zeegebied tot diep in Afrika. Onderweg komen heel wat vogels in Het Zwin uitrusten.
 
Het Zwin maakt dan ook van de gelegenheid gebruik om, in samenwerking met het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), er een paar duizend te vangen, te wegen en te ringen. Ze worden nadien onmiddellijk terug losgelaten om hun reis verder te zetten. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!