Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




19-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst

"Noodweer vernietigde helft van peren- en appeloogst"


http://img16.imageshack.us/img16/5598/perenoogst.jpg


Het noodweer dat donderdag in de vooravond over ons land trok, heeft volgens de Boerenbond grote schade aangericht in de land- en tuinbouw en fruitteelt. Vooral de fruitteeltsector in Limburg en het Hageland is zwaar getroffen. De landbouworganisatie schat dat in deze gebieden minstens de helft van de peren- en appeloogst verloren is gegaan en vraagt dat de schade voor landbouwbedrijven mee wordt opgenomen in de erkenning van het noodweer als nationale ramp.

In Zuid-Limburgse gemeenten als Alken, Kortessem, Stevoort, Herk-de-Stad en Halen rukten hevige stormwinden hectares boomgaarden om en was er op een groot deel van de percelen sprake van zeer zware hagelschade. Ook in het Hageland was er stormschade. De hagel sloeg hier lokaal hard toe, onder meer in de gemeenten Kortenaken, Kersbeek-Miskom, Meensel-Kiezegem, Geetbets en Rummen. Door de zware neerslag raakt de tarweoogst ook verder achterop en is het gemaaide gras op de velden niet meer bruikbaar om er hooi van te maken. De hagelbuien beschadigden ook de maïs.

"Het menselijke leed dat gisteren werd veroorzaakt, is natuurlijke de eerste prioriteit", aldus de Boerenbond, die haar medeleven betuigt met de slachtoffers van de storm. De organisatie vraagt echter ook dat de overheid de procedure opstart om deze uitzonderlijke storm te laten erkennen als landbouwramp en algemene ramp. Dit is een bevoegdheid van de federale minister van Landbouw, maar Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft volgens de Boerenbond al toegezegd de procedure te starten. De organisatie vraagt burgemeesters om de commissies al te activeren die de schade moeten inventariseren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kijken 50 minuten tv per dag

"Honden kijken 50 minuten tv per dag"


http://img4.imageshack.us/img4/494/hondentv.jpg


We dachten eerst dat we een ééaprilgrap voor onze neus kregen, maar het ze blijken het serieus te menen: uit een enquête blijkt dat Britse honden wel 50 minuten per dag naar de televisie kijken. Iets wat nog 'erger' zou kunnen worden nu de overstap gemaakt wordt van analoge naar digitale tv. Het scherpere beeld zou gemakkelijker te bekijken zijn voor viervoeters.

Weinig verrassend is de bevraging uitgevoerd door de firma Digital UK, wat de informatie toch weer behoorlijk verdacht maakt. 1.800 hondenbaasjes zouden zijn ondervraagd.

Vreemd, verdacht, onwaarschijnlijk? Het zijn allemaal woorden die ons te binnen schieten, maar volgens de Daily Mail is er een dierenexperte die de gegevens bevestigt. Professor Alexandra Horowitz: "Analoge tv gaat niet snel genoeg voor de meeste honden, maar digitale tv wel. Dat maakt dat het beeld minder flikkert en beter bekijkbaar maakt voor honden."

De soap East Enders zou een van de favorieten te zijn, terwijl slecht 7 procent van de honden aandachtig blijft bij een voetbalmatch. Spelletjesprogramma's, met drukke kleurtjes en veel geluidjes, zijn een afknapper voor de trouwe viervoeter.

Volgens de baasjes heeft de helft van de honden een favoriet programma, en wordt één op drie 'duidelijk' enthousiast als ze het muziekje horen dat hun lievelingsprogramma aankondigt. Heel wat honden kwispelen ook als ze hun favoriete persoon horen: Philip Schofield, Jeremy Clarkson of Simon Cowell.

Labradors, spaniels, collies, Jack Russells en Staffordshire Bull Terriers zouden het meest geïnteresseerd zijn in het bakje op de wereld.

"We denken dat honden televisie kijken om zich te ontspannen, met of zonder hun baasje", legt Chris Laurence van Dog Trust uit. Hij raadt evenwel af om honden een hele dag voor de tv te laten zitten: "Honden zijn sociale wezens en hebben contact met mensen nodig." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden kunnen longkanker ruiken

"Honden kunnen longkanker ruiken"


http://img714.imageshack.us/img714/6922/labradorr.jpg


Honden kunnen getraind worden om de geur van longkanker te herkennen, nog lang voordat de eerste symptomen optreden. De geur van iemands adem zou al genoeg zijn om de kanker op te sporen. Tot die conclusie kwamen onderzoekers van het Schillerhoehe-ziekenhuis in Duitsland.

De getrainde speurhonden (waaronder een Australische Herder, een Labrador en een Duitse Herder) kregen 100 ademmonsters van mensen met longkanker voorgeschoteld, waarvan ze in 71 gevallen de kanker konden ruiken. Hiermee doen de dieren het een stuk beter dan de huidige chemische analysemethodes. Dat staat te lezen in European Respiratory Journal.

"Dankzij de honden ontdekten we dat de adem van longkankerpatiënten anders ruikt dan mensen die geen kanker hebben", vertelt Thorsten Walles, die de studie leidde. "Het speelt in ons nadeel dat de honden ons -uiteraard- niet kunnen vertellen welke specifieke geur ze precies waarnemen."

De Duitse wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de honden nog beter getraind kunnen worden en dus sneller en beter kanker kunnen opsporen. De 'proefhonden' die ze voor hun studie gebruikten, werden op 11 weken tijd klaargestoomd.

Het doel van de studie? Onderzoekers willen aan de hand van de resultaten een apparaat ontwikkelen dat, net zoals de speurhonden, kanker in een vroeger stadium kan detecteren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama

Vijf doden, drie in levensgevaar na Pukkelpop-drama


http://img713.imageshack.us/img713/2298/pukkelpopm.jpg


Vijf dodelijke slachtoffers, 10 zwaargewonden - van wie drie mensen nog voor hun leven vechten - en 140 'kleinere' verwondingen: dat is de recentste stand van zaken na het dodelijke drama dat gisteren op het Pukkelpop-terrein plaatsvond. Organisator Chokri Mahassine gaf op een persconferentie vandaag toelichting bij de beslissing om het verdere festival stop te zetten.

Hasselts burgemeester Hilde Claes (sp.a) verklaarde dat de identiteit uit respect voor de slachtoffers niet zal worden vrijgegeven, maar wilde wel kwijt dat alle slachtoffers de Belgische nationaliteit hebben en van uiteenlopende leeftijden zijn. Bij de gewonden werden zes Nederlanders geteld.

De organisatie had geen informatie dat dergelijk noodweer op komst was. "Dat weer was niet te voorzien", aldus Chokri. Op het ogenblik van de storm liep de organisator zelf de weide in. "Ik liep naar het podium om de mensen daar te waarschuwen en weg te halen. Het weer was heel uitzonderlijk, du jamais vu. We waren allemaal verrast."

Het interventieplan zou gisteren naar behoren hebben gewerkt. Alle diensten reageerden snel op het drama en konden de evacuaties daardoor volgens de plannen laten verlopen. Hierdoor kon grote paniek worden vermeden en was er geen druk op de verschillende doorgangen op het terrein. Met de hulp van bezoekers konden de slachtoffers worden geholpen: de mensen die er zwaarst aan toe waren konden allemaal binnen het halfuur naar een hulppost worden gebracht.

Claes vermeldde nog dat extra treinen en bussen de festivalgangers vandaag naar huis helpen brengen. Wie met de auto wordt afgehaald, wordt aangeraden om zich in centrum Hasselt te laten oppikken.

Vervolgens lichtte een zichtbaar zwaar aangeslagen Chokri Mahassine de beslissing toe om de hele editie van Pukkelpop 2011 af te gelasten. "Het is de zwartste festivaldag in België ooit", verklaarde hij. "We beslisten gisteren al om de eerste festivaldag stop te zetten, maar konden nog niet oordelen over het hele weekend. Er was nog niet genoeg informatie voor handen, en we wilden de tienduizenden mensen op het terrein niet verontrusten. Naarmate we concretere info kregen, konden we er ons niet mee verzoenen het festival te laten doorgaan op een plek waar slachtoffers zijn gevallen."

"We nemen de volle verantwoordelijkheid om het festival te doen stoppen", klonk het nog. "We namen deze beslissing in volledige samenspraak met de bevoegde instanties, uit respect voor de slachtoffers, hun families, vrienden en kennissen. Achteraf moet nog blijken hoe we hier mee omgaan, maar het financiële aspect mag niet primeren op het menselijke. We hebben nog met geen enkele artiest over mogelijke financiële gevolgen gesproken."

Over de toekomst van Pukkelpop kon de organisator nog niet veel vertellen. "We hebben daar nog helemaal geen zicht op. We weten nog niet of Pukkelpop nog op deze locatie zal kunnen plaatsvinden. Ook inzake verzekeringen en fiscale consequenties kunnen we nog niets zeggen." Qua burgerlijke aansprakelijkheid wordt het noodweer wel als geval van overmacht gecatalogeerd. In het stadhuis van Hasselt wordt een rouwregister geopend. (br.hln - foto epa)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

The Hollies - He Ain't Heavy, He's My Brother

Klik op de foto om ze te beluisteren






The Hollies is een Britse band uit de jaren zestig. Ze behoorden tot de succesvolste bands uit de "Britse invasie"-periode. De band wordt vaak geassocieerd met Manchester, omdat enkele leden van de band uit (de omgeving van) deze stad komen. De band zou vernoemd zijn naar Buddy Holly. Bassist Eric Haydock en zanger Allan Clarke hebben echter in interviews met BBC-radio aangegeven dat zij hun band hadden vernoemd naar de hulst (Engels: holly). De hulst werd gebruikt als kerstversiering in de kleedkamer van de club The Oasis, waar de band in december 1962 hun eerste optreden gaf. The Hollies werd ter plaatse bedacht om te kunnen worden aangekondigd. Het feit dat de groep in de jaren 80 om contractuele verplichtingen een lp uitbracht met louter Buddy Holly-covers versterkt het idee dat er een relatie zou zijn tussen Buddy en The Hollies.

The Hollies is te herkennen aan de meerstemmige, harmonieuze zang. De groep was hierin duidelijk geïnspireerd door The Everly Brothers. Veel liedjes uit de begintijd zijn covers van rock-'n-rollhits, maar in de loop der jaren schreven ze vaker hun eigen teksten of werden tekstschrijvers van buitenaf (vooral Graham Gouldman, bekend van 10CC) aangetrokken.




» Reageer (0)
18-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind dit jaar zijn we met 7 miljard

Eind dit jaar zijn we met 7 miljard




Nog voor het eind van dit jaar zullen we met meer dan 7 miljard mensen op deze aardkloot rondlopen. Dat heeft de Franse onderzoeksinstelling INED berekend. In een tijdspanne van twaalf jaar zijn er nog eens een miljard mensen bijgekomen. De kaap van acht miljard mensen zal wellicht pas binnen veertien jaar genomen worden.

Tegen het eind van deze eeuw zal de wereldbevolking wat stagneren, maar tegen dan zullen er wel negen tot tien miljard mensen op de aarde rondlopen. Dat is vooral te danken aan Afrika, waar vrouwen gemiddeld ongeveer vijf kinderen krijgen.

China heeft het hoogste aantal inwoners met 1,33 miljard, maar zal zijn plek binnen enkele decennia verliezen aan buurland India waar nu 1,17 miljard mensen wonen. Op de derde plek volgen de VS met 306,8 miljoen mensen. Indonesië is met 243,3 miljoen mensen vierde en Brazilië vervolledigt de top vijf met 191,5 miljoen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

Wiskundig genie wint 4 keer miljoenenpot in Texaanse krasloterij

http://img233.imageshack.us/img233/7091/texaansekrasloterij.jpg


Joan Ginther, een 63-jarige vrouw uit Las Vegas, heeft voor de vierde keer een miljoenenjackpot gewonnen bij de krasloterij in de staat Texas. Het is niet duidelijk of het om geluk gaat of er een reukje aan de ganse zaak zit. De kans dat iemand vier keer een miljoenenjackpot wint is 1 op 18 septiljoen (een 1 gevolgd door 42 nullen of een getal dat de hoeveelheid zandkorrels die er op aarde zijn benadert).

Ondertussen is uitgelekt dat Ginther een wiskundig genie is van de Stanforduniversiteit, waar ze een doctoraat in statistiek behaalde. In totaal wist ze in een tijdsspanne van een twintigtal jaar 20 miljoen dollar te winnen met een kraslotenkansspel in de staat Texas. 3 van de 4 winnende loten kocht ze bij dezelfde kleine supermarkt in het stadje Bishop.

Sommigen noemen haar de grootste gelukzak ter wereld, maar anderen hebben hun twijfels. Een professor in de kansspelen aan de universiteit van Nevada in Reno zei in dat verband: ‘Wanneer zo iets in een casino gebeurt, arresteer je haar eerst en stel je daarna de vragen’.

Vermoed wordt dat de vrouw het algoritme van de winnende krasloten heeft kunnen ontcijferen. Eens ze wist waar de winnende tickets naar toe zouden worden gestuurd, moest ze enkel het juiste moment afwachten.  Dat was niet zo moeilijk omdat die verzendingen op regelmatige tijdstippen gebeuren en bepaalde mensen er weet van hebben.

De Texaanse kansspelautoriteit behoudt voorlopig haar vertrouwen in de gelukstheorie.

bron: http://www.express.be/joker/nl/platdujour/geluk-of-geflikt-wiskundig-genie-won-4-keer-de-krasloterij-in-de-staat-texas/150899.htm


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zara beschuldigd van slavernij

Zara beschuldigd van slavernij


http://img808.imageshack.us/img808/9606/zaraq.jpg


De Spaanse kledingketen Zara wordt ervan beschuldigd dat het in Sao Paulo, in het zuidoosten van Brazilië, mensen tewerk telt in omstandigheden die erg lijken op slavernij. Het parket voert een onderzoek naar de praktijken.

Het onderzoek ging in mei van start in Americana, op 130 km van Sao Paulo, waar eerder 52 Boliviaanse zwartwerkers waren aangetroffen die in lamentabele omstandigheden moesten werken. Tijdens het onderzoek werden "kledingstukken van het merk Zara gevonden en in beslag genomen", aldus een woordvoerder van de arbeidsinspectie, die toevoegde dat Zara enkele diensten uitbesteedde aan een Braziliaanse onderneming die op haar beurt beroep deed "op verschillende clandestiene naaiateliers".
 
De Bolivianen "werkten gemiddeld 14 uur per dag in onmenselijke condities", aldus de woordvoerder. De arbeiders woonden op de verdieping boven het atelier in erbarmelijke hygiënische omstandigheden.
 
De Spaanse modegigant Inditex, waarvan Zara een onderdeel is, gaf in een communiqué toe dat er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan en eist "dat de leverancier die verantwoordelijk is voor de illegale outsourcing zich onmiddellijk in regel stelt". (br.hln - foto reuters)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind

Nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind


http://img829.imageshack.us/img829/8318/naarschool.jpg


Het nieuwe schooljaar kost gemiddeld 785 euro per kind aan inschrijvingsgeld en schoolmateriaal, een lichte stijging van ruim tien euro in vergelijking met vorig jaar. Dat blijkt uit een rondvraag van consumentenorganisatie OIVO bij de Belgische gezinnen.

Wat het schoolmateriaal betreft varieert het verwachte bedrag dat ouders denken te zullen moeten uitgeven naargelang het onderwijstype. "Zo vertegenwoordigt het schoolmateriaal een kost van gemiddeld 67 euro in het kleuteronderwijs, 76 euro in het basisonderwijs, 119 euro in het secundair en 132 euro in het hoger onderwijs", aldus OIVO.
 
Goed nieuws is dat de prijzen globaal lager liggen dan in 2010, al is de kloof tussen de laagste en de hoogste prijzen wel toegenomen, zegt de consumentenorganisatie. Ouders hebben niettemin het idee dat het budget voor de schooluitgaven globaal toeneemt. Uitkijken en prijzen vergelijken is de boodschap want eenzelfde winkelmandje materiaal kan tot achtmaal meer kosten, naargelang de keuze van de winkel en het soort artikelen.
 
Nieuw dit jaar is dat nu ook in de categorie van de goedkoopste producten artikelen worden aangeboden met extra aandacht voor ergonomie of linkshandigen, daar waar dit soort specifieke producten vroeger enkel te vinden was bij de bekende merken. Milieuvriendelijk schoolmateriaal is dan weer minder prominent aanwezig in het aanbod dan vorig jaar.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Gerry & the Pacemakers - you'll never walk alone at wembley stadium

Klik op de foto om ze te beluisteren






Gerry & the Pacemakers is een groep uit de jaren 60 rond Gerry Marsden. In 1962 kregen Gerry and the Pacemakers een contract bij manager Brian Epstein als tweede groep naast de Beatles. Ze kregen hits als Ferry Cross the Mersey en Don't Let the Sun Catch You Crying. Een Rodgers & Hammerstein song, You'll Never Walk Alone, die indruk had gemaakt op Marsden, nadat hij de film Carousel had gezien in zijn jeugd, werd hun grootste hit. Dit lied is vele malen gecoverd en is al jaren het clublied van Liverpool, de titel van deze hit is ook verwerkt in het officiële embleem van Liverpool FC. Het Nederlandse FC Twente heeft deze versie van de destijds officiële Anfield stadionspeaker George Septhon uitgereikt gekregen op 22 april 1998 tijdens de afscheidswedstrijd van Stadion Het Diekman, de song wordt voor elke aftrap luidkeels meegezongen in het stadion.



» Reageer (0)
17-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erik Goris van 'Familie' naar 'Thuis'

Erik Goris gaat van 'Familie' naar 'Thuis'

http://img600.imageshack.us/img600/4338/erikgoris.jpg


De Eén-soap Thuis sloot vorig seizoen af met een verwoestende brand in Ter Smissen. Tijdens de bluswerken duikt Guy De Herdt op, een rol die Herentalsenaar Erik Goris voor zijn rekening neemt.

Voor de soapfans is Goris geen onbekende. Hij speelde 15 jaar Rob Gerits in Familie, tot hij er afgelopen winter vanwege aflopende verhaallijnen aan de deur werd gezet. Leuk detail: Rob stierf eind juni in Familie in een brand. Bij Thuis is hij vrijwilliger bij de brandweer die het vuur in Ter Smissen komt blussen. Snel zal hij integreren in de Thuis-wereld.
Gewenning

"Het is uiteindelijk hetzelfde werk als bij Familie, alleen de decors en tegenspelers zijn anders", zegt Erik. "De gewenning kwam vlug. Ik heb in het verleden meer dan enkel in Familie gespeeld. Ook in Aspe en Flikken had ik een aandeel. Met dat verschil dat dat gastrollen waren terwijl het nu om een rol voor een lange periode gaat."

Als het aan Erik had gelegen, was hij nog bij Familie gebleven. "Ik had niet de vraag gesteld om mij uit de reeks te schrijven. Er waren ook geen andere professionele plannen. Toen ik werd ontslagen had ik niet verwacht om meteen ander werk te krijgen. Na het telefoontje van Thuis heb ik niet getwijfeld. Dit was een geschenk uit de hemel. Het is niet evident om zo'n rol te bemachtigen nadat je jarenlang in een andere soap hebt gespeeld." (br.vandaag.be)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moegetergde beren plegen zelfmoord op galboerderijen

Moegetergde beren plegen zelfmoord op galboerderijen

Gewoonweg vreselijk !!!


http://img580.imageshack.us/img580/5230/bereningalboerderijen.jpg


In Aziatische galberenhouderijen leven meer dan 12.000 beren in gevangenschap volgens dierenrechtenorganisatie WSPA. De meeste beren worden gehouden in kooien zo groot als een telefooncel, waarin ze niet kunnen staan en zich alleen met moeite kunnen omdraaien. Hun gal wordt dagelijks afgetapt voor de alternatieve geneeskunde. Om te ontsnappen aan hun onnoemelijke lijden, zien de beren maar één uitweg: zelfmoord.


In China heeft een moederbeer haar welp en zichzelf gedood, om een einde te maken aan de dagelijkse marteling waaraan deze dieren werden blootgesteld, aldus het AD.


Volgens de berichten brak de moederbeer uit haar kooi toen ze haar jong hoorde gillen van de pijn toen zijn buik werd doorboord om gal af te tappen. De bewakers sloegen op de vlucht toen de moeder aan kwam rennen. Toen duidelijk werd dat ze haar jong niet kon bevrijden zou de moeder haar jong door de tralies hebben geknuffeld en uiteindelijk gewurgd. Hierna rende ze zelf met haar kop tegen een muur aan, waarna ze overleed. Een pijnlijk voorbeeld van hoe deze dieren wanhopig proberen een eind te maken aan hun triestige bestaan.


Berengal wordt in China verkocht als medicijn tegen onder andere koorts, lever- en oogklachten. Om de gal af te tappen wordt een permanent gat in de buik van de beer gemaakt. Hierdoor lopen de dieren volgens de NOS vaak infecties en ziektes op en lijden ze veel pijn. Bovendien voorkomen de houders dat de beren in winterslaap gaan - de vloeren van de kooi bestaan uit ijzeren staven, zodat de dieren niet op een vlakke grond kunnen liggen.


Het lijkt er op dat beren vaak zelfmoord proberen te plegen door zichzelf op hun buik te slaan. Om dit te voorkomen worden de beren doorgaans in een ijzeren harnas gestopt. Op deze manier kan bij een beer gemiddeld 20 jaar lang gal afgetapt worden, meldt de NOS op haar website. Er komt meer en meer kritiek op deze dieronvriendelijke praktijken. Steeds meer beoefenaars van de traditionele Aziatische geneeskunst zijn het daar gelukkig mee eens, en gaan over op plantaardige of synthetische alternatieven. Desalniettemin worden nog steeds 12.000 beren gruwelijk mishandeld in Azië. We kunnen alleen maar hopen dat er snel een eind komt aan dit dierenleed door er de nodige ruchtbaarheid aan te geven. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristen betalen 103 miljoen euro voor reis rond Maan

Toeristen betalen 103 miljoen euro voor reis rond Maan


http://img689.imageshack.us/img689/1339/demaan.jpg


Twee ondernemingen willen ten laatste in 2017 ruimtetoeristen in omgebouwde Russische Sojoez-capsules rond de Maan laten vliegen. De houders van de eerste twee tickets voor de negendaagse vlucht die zowat 103 miljoen euro zullen kosten, worden nog dit jaar bekendgemaakt, meldt Sergej Kostenko van het Amerikaanse privébedrijf Space Adventures.

Partner bij dit project is het Russische publiekrechtelijke ruimtevaartbedrijf Energija dat het industriële hart vormt van de bemande Russische ruimtevaart.
 
Volgens het Russische persbureau Interfax werkt Energija nog aan een 'Premium-Variant' van de Maantrip. Die houdt ook een bezoek in aan het Internationaal Ruimtestation ISS dat op 350 km hoogte de Aarde omcirkelt. De kosten voor deze maximaal 21 dagen durende trip zijn nog nog niet bekend, aldus Space Adventures dat gevestigd is in Vienna in de Amerikaanse staat Virginia.
 
Hoge medewerkers van de Russische ruimtevaart hebben onlangs ertoe opgeroepen dat Moskou bij bemande ruimtereizen commerciëler moet worden.
 
Via Space Adventures werd de Amerikaanse ondernemer Dennis Tito zowat tien jaar geleden tegen betaling van 20 miljoen dollar de eerste echte ruimtetoerist. Hij vloog naar en met het ISS, zeer tegen de zin van de andere partners in het project. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

Eind 2014 enkel nog met chipkaart op tram en bus

http://img10.imageshack.us/img10/9494/delijn.jpg


Reizigers van De Lijn zullen vanaf eind 2014 enkel nog met een chipkaart de bus of tram kunnen nemen. Vanaf volgend jaar installeert de Vlaamse vervoersmaatschappij geleidelijk nieuwe kaartlezers op alle voertuigen. Het nieuwe systeem moet voor een betere registratie zorgen, waardoor De Lijn haar aanbod beter kan afstemmen op de wensen van de reizigers.

De invoering van het nieuwe systeem gebeurt stapsgewijs. Volgend jaar kunnen alle 65-plussers de nieuwe chipkaart, mobib-kaart genoemd, aanvragen. De abonnees en kaarthouders volgen in de loop van 2013. Eind 2014 worden de gele toestellen voor de ontwaarding van de huidige kaarten verwijderd.
 
De voertuigen van De Lijn worden vanaf september 2012 met de nodige infrastructuur uitgerust, eerst in Vlaams-Brabant. Tegen eind 2013 moeten alle voertuigen minstens één chipkaartlezer hebben. Het is de bedoeling dat de mobib-kaart op termijn zal gelden voor alle openbare vervoersmaatschappijen van het land, dus ook voor de NMBS-treinen en de bussen en trams van de Brusselse MIVB en de Waalse TEC. De bussen en trams krijgen ook boordcomputers. Die moeten het onder meer mogelijk maken om reizigers betere reistijdinformatie te geven en chauffeurs te helpen bij omleidingen.
 
Het nieuwe registratiesysteem vergt een hele investering. Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) maakt 97 miljoen euro vrij voor de installatie en het onderhoud van kaartlezers, boordcomputers, verkoopsautomaten en de bijbehorende software. Een consortium rond de firma Prodata Mobility Systems uit Zaventem zal het systeem installeren.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy Feet mag naar huis

Happy Feet mag naar huis


http://img840.imageshack.us/img840/3118/happyfeeti.jpg


De lijdensweg van Happy Feet, de keizerspinguïn die eind juni in Nieuw-Zeeland werd aangetroffen, is bijna ten einde. Eind deze maand vaart een onderzoeksschip uit dat het dier zal meenemen. Vier dagen later, in volle zee, wordt Happy Feet vrijgelaten en kan het zijn weg naar de Zuidpool zelf zoeken.

De pinguïn werd eind juni op een strand in de buurt van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington gevonden, op duizenden kilometers van de Zuidpool. Happy Feet leed aan stress, maag- en ademhalingsproblemen. Tot overmaat van ramp at het zand omdat het zo dacht zijn oplopende lichaamstemperatuur te kunnen afkoelen.

Happy Feet werd in de dierentuin van Wellington opgenomen om te genezen en terug op krachten te komen. Op 29 augustus mag het de dierentuin verlaten. De pinguïn zal dan uitgerust worden met een gps-systeem zodat het dier verder opgevolgd kan worden. (br.hln - foto ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I Blame Coco - Playwright Fate

I Blame Coco - Playwright Fate

Klik op de foto om ze te beluisteren






I blame coco ( Eliot Sumner ) is een Engelse  muzikante . Zij heeft ook gewerkt als model en actrice . Zij is de dochter van Sting en actrice Trudie Styler .
In twee jaar tijd heeft Coco gezocht naar een eigen geluid en schreef ze verschillende nummers. Inmiddels heeft ze in Groot-Brittanie drie diverse singles uitgebracht. 'Single Selfmachine' is een aardig disco popliedje.



» Reageer (0)
16-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?

Wat als je huisdier je nieuwe geliefde haat?


http://img690.imageshack.us/img690/9115/huisdieren.jpg


Jij bent dol op je nieuwe partner, maar je huisdier lijkt jouw mening niet te delen. Wat doe je als je kat constant blaast of je hond voortdurend gromt naar je geliefde?

Elke verandering in de routine van je huisdier kan het overstuur maken. Wanneer je tijd met je nieuwe geliefde spendeert, mist je viervoeter je en voelt het zich eenzaam. Dieren kunnen beledigd zijn wanneer nieuwe mensen hun territorium betreden en kunnen dan erg bezitterig zijn ten opzichte van hun baasje.

Stel je huisdier op neutraal terrein aan deze nieuwe persoon in je leven voor zoals een park. Zo kunnen ze op een speelse wijze elkaar leren kennen en zal je hond een positieve associatie met deze persoon maken voordat hij of zij zijn territorium binnendringt.

Veel honden en katten zijn verlegen of angstig bij vreemdelingen. Geef je kat een verhoogd speelterrein als een krabpaal om hun zelfvertrouwen te stimuleren en een veilig gevoel te creëren. Vraag je gast om oogcontact te vermijden, het is beter het dier te negeren. Hierdoor creëer je nieuwsgierigheid en bouw je zelfvertrouwen op zodat het dier op onderzoek zal willen gaan.

Laat het dier de eerste stap zetten, dwing ze nergens toe. Je nieuwe partner kan een gesloten hand onder de kin houden zodat de hond eerst voorzicht zijn geur kan opsnuiven, ook bij katten kan dit helpen. Vermijd dat je partner het dier op zijn kop gaat strelen tenzij het erom vraagt.

Help je dier de nieuwe persoon in je leven te associëren met goede dingen. Laat je geliefde de voederbak vullen of leuke, interactieve spelletjes doen.

Als jij en je geliefde gezellig in de zetel knuffelen, maak dan plaats voor je huisdieren, zodat ze zich nog steeds gewaardeerd voelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop met diëten: dik is beter dan constant op lijn letten

Stop met diëten: dik is beter dan constant op je lijn te letten


http://img651.imageshack.us/img651/9960/magerendik.jpg


Het is beter je overgewicht constant te houden dan voortdurend dieet na dieet uit te proberen, dat ontdekten wetenschappers.


Een Canadese studie van 16 jaar bij meer dan 6000 zwaarlijvige mannen en vrouwen toonde aan dat meer dan een op de drie perfect gezond waren of slechts met kleine gezondheidsproblemen kampten. Ze ondergingen medische en lichamelijke tests, hun resultaten werden vergeleken met duizenden met een normaal gewicht.


Uit de resultaten bleek dat mensen met het ideale gewicht niet minder kans hebben te sterven dan iemand met overgewicht. Dikkerds blijken zelfs minder vaak te bezwijken aan een hartziekte en ze hadden ook een betere gezondheid dan degenen die een eeuwige strijd tegen hun gewicht voeren door herhaaldelijk te diëten, om achteraf telkens opnieuw bij te komen.


Slanke mensen kunnen hun figuur aan hun genen te danken hebben, wie zwaarlijvig is kan meer sporten en gezonder eten dan slanke mensen die roken om hun hongergevoel in te perken. Een gestresseerde persoon met een normaal gewicht kan er slechter aan toe zijn dan iemand mollig die sport en zijn stressniveau onder controle houdt. De onderzoekers zeggen dat je gezondheid van veel meer afhangt dan enkel van je gewicht. In plaats van proberen te vermageren, kunnen mensen met overgewicht zich beter concentreren om niet meer bij te komen.


Voorgaand onderzoek toonde al aan dat gepensioneerden met een beetje overgewicht langer leven dan leeftijdsgenoten met een normaal gewicht. Dit zou volgens de onderzoekers voor reserves zorgen die nodig zijn om te herstellen van valpartijen en ziektes. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte

Britse slaapt vaak maand lang door zeldzame ziekte


http://img814.imageshack.us/img814/3372/lilyclarke.jpg


De 21-jarige Lily Clarke heeft de zeldzame aandoening genaamd het Kleine-Levin syndroom. Hierdoor slaapt ze vaak gedurende lange periodes erg vast, zo miste ze al verschillende examens aan de universiteit en zelfs haar eigen achttiende verjaardag.


Wanneer Lily Clarke in een 'slaperige' periode zit, kan ze gedurende een maand slapen, ze wordt enkel wakker om te eten en te drinken. Haar ouders stonden lang voor een raadsel, na drie jaar van talloze bezoekjes aan artsen, medische tests bij specialisten werden ze stilaan wanhopig. Tot de 47-jarige Adele een krantenartikel las over een gelijkbaardig geval.


"We ontdekten in november 2007 dat Lily anders was. We ging schaatsen en ze bleef zeggen dat ze zich niet goed voelde, ik dacht dat ze verkouden was. Toen ze achteraf iets gingen eten, sliep Lily tijdens de hele maaltijd. Ze wilde gedurende 25 dagen niet uit haar bed komen, ze at en dronk nauwelijks. 23 uur per dag sliep ze en ze kon nauwelijks geluid of licht verdragen. Haar blik was afwezig, haar gezicht vertoonde geen expressie, ik maakte me ernstig zorgen."


Haar dokter zei dat het een virus was, maar hij kon Adele niet overtuigen. "Rond kerstmis werd Lily 'wakker', ze herinnerde zich weinig van haar 'winterslaap'.  Ze was plots helemaal anders, ze praatte veel, was emotioneel en wilde haar vrienden erg graag zien", aldus haar moeder. Een maand later begon Lily terug aan een slaapperiode van drie weken, om vervolgens weer op miraculeuze wijze te herstellen. Ook op haar achttiende verjaardag was ze aan het slapen, haar ouders moesten haar feestje annuleren. Dokters suggereerden tal van ziektes en aandoeningen: van migraine tot een depressie. Ze kreeg daarom antidepressiva en volgde gedragstherapie.


Haar universitaire studies leden onder haar ziekte, ze stapelde een hopeloze achterstand op. In februari 2010 las haar moeder voor het eerst over de aandoening en zocht ze contact met de KLS Foundation in Amerika. Deze organisatie stuurde haar door naar de Britse professor David Nuttin, die eindelijk de officiële diagnose stelde. Er is geen geneesmiddel voor de aandoening, maar er is wel enig bewijs dat het verdwijnt met het verouderen.


Ondertussen richtte de moeder een Britse steungroep op voor ouders van kinderen met dezelfde ziekte. "Door met lotgenoten te praten besef ik nu dat Lily periodes beleeft waarin ze het gevoel heeft in een horrorfilm gevangen te zitten. Haar brein kan geen informatie verwerken, haar dromen zijn levensecht wanneer ze slaapt. Ze hallucineert wanneer ze wakker is en niets voelt echt aan. Lily bekijkt dan steeds dezelfde kinderfilms. Tijdens een slaapperiode krijgen we geen bezoek en houden we ons erg rustig. Ook ons leven lijdt hier ontzettend onder."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Waaghals maakt oversteek op touw tussen hoogste bergtoppen van Oostenrijk

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





De 23-jarige Michael Kemeter heeft voor een stunt van formaat gezorgd. Elke waaghals is waarschijnlijk jaloers op wat de Australiër bereikte. Kemeter stapte op een slappe koord van bijna 46 meter lang tussen twee punten van de Grossglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Het touw was amper 2 centimeter breed en hing 3.798 meter boven de grond. Halfweg stal hij nog de show door een sprongetje te maken op het touw.

Hoewel de waaghals een beveiliging droeg die een eventuele val zou opvangen, was er toch een dreigend gevaar bij zijn stunt. Het koord was dan wel stevig vastgemaakt aan de uiteinden, door de smeltende permafrost in de Alpen was er een verhoogd risico op vallende rotsblokken die het touw konden losrukken.

Kemeter is een expert in het zogenoemde 'slacklining', waar in tegenstelling tot bij koorddansen het touw niet strak gespannen is. Het koord kan bewegen en is in feite een lange, maar zeer smalle trampoline. Kemeter maakte de oversteek op blote voeten en in de vrieskou. Hij droeg ook geen t-shirt om zo minder beïnvloed te worden door te wind en minder gewicht mee te sleuren.

De ervaren sportman vond het geweldig om de hoogste berg van Oostenrijk te trotseren. "Deze stunt was geweldig, misschien wel de beste ooit. Anderen zullen het mij misschien nadoen, maar er kan maar één de eerste zijn en dat was ik", aldus Kemeter.

Vorige week schreef de Australiër nog het wereldrecord 'slacklining' op zijn naam. Toen maakte hij een oversteek van 160 meter in het Oostenrijkse Styria.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!