Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië

Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië


http://img32.imageshack.us/img32/2916/paardenj.jpg
Paarden werd duizenden jaren geleden al gedomesticeerd.

In het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn sporen ontdekt van een 9.000 jaar oude beschaving. Die beschaving kreeg de naam al-Maqar mee en kenmerkte zich onder meer door de domesticatie van paarden en balseming van doden, "op een totaal verschillende manier" dan de procedés die tot dan bekend waren.

Dat heeft Ali al-Ghabban gezegd, de vicevoorzitter van het Departement voor Musea en Antiquiteiten in Saoedi-Arabië, op een persconferentie. "Deze ontdekking maakt duidelijk dat de paarden meer dan 9.000 jaar geleden voor de eerste keer gedomesticeerd werden op het Arabisch schiereiland. Vorige studies gingen ervan uit dat de domesticatie van paarden in Centraal-Azië nog maar 5.000 jaar oud was", aldus Ghabban.

De resten van de beschaving werden gevonden in de buurt van Abha, in de provincie Asir. Er waren ook onder meer beeldjes van honden, geiten en valken maar ook de buste van een paard van ongeveer een meter. "Nergens ter wereld is ooit een dergelijk groot beeld ontdekt dat dateert uit die tijd", stelde Ghabban. De archeologen vonden ook pijlpunten, stenen werktuigen, weefinstrumenten en vijzels om graan te malen terug, wat wijst op de goede ontwikkeling van de beschaving.

De overblijfselen werden aangetroffen in een vallei die vroeger de bedding van een rivier was.

Onderzoek van een internationale groep wetenschappers dat in januari gepubliceerd werd, suggereerde al dat de aanwezigheid van de moderne mens op het Arabisch schiereiland tot 125.000 jaar kan teruggaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

http://img854.imageshack.us/img854/3360/navysealsjontumilson.jpg


Dierenliefde kent geen grenzen. Dat bewijst de Labrador-retriever Hawkeye die waakt bij de doodskist van zijn baasje. Dit pakkende beeld werd genomen tijdens de begrafenis van de Navy Seals Jon Tumilson.

Deze 35-jarige Amerikaanse soldaat kwam op 19 augustus om het leven tijdens een aanslag op een Chinook-helikopter in Afghanistan. Tumilson was één van de achttien gesneuvelde Seals tijdens dit bloedbad.



Jon Tumilson.
Jon Tumilson. 


Jon Tumilson werd begraven in zijn thuisstad Rockford in de staat Iowa. De plechtigheid werd door ruim 1.500 mensen bijgewoond. (br.hln - foto's getty - ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen papegaai herkent baasje op markt

Gestolen papegaai herkent baasje op markt


http://img714.imageshack.us/img714/8170/grijzeroodstaartpapegaa.jpg


Een grijze roodstaartpapegaai, die eerder deze maand werd gestolen uit een instelling in het Nederlandse Barneveld, heeft op een dierenmarkt zijn baasje herkend. De vogel kwam direct toen zijn baas hem bij de naam riep. Een 30-jarige man uit Hilversum, die de papegaai te koop aanbood, is ter plekke aangehouden.

Uit de instelling werden ongeveer 70 vogels gestolen. Behalve de roodstaartpapegaai had de Hilversummer een eveneens uit de instelling gestolen voorhoofdsamazonepapegaai bij zich. In zijn woning trof de politie nog eens een kaketoe en een papegaai aan, die ook werden gestolen.

De eigenaar van de vogels was getipt dat zijn dieren op de markt waren gezien. Hij nam de politie mee om poolshoogte te nemen. De man uit Hilversum zit vast, de politie zoekt nog naar de andere gestolen vogels.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht

Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht


http://img804.imageshack.us/img804/5261/cameratoezicht.jpg


Bewoners van de residentiële villawijk De Lint in Oud-Turnhout willen 30.000 euro betalen voor een digitale politiecamera die nummerplaten herkent. Het is allicht de eerste keer dat een overheid in Vlaanderen instemt met "betaalde veiligheid" voor een elitewijk. "Ongezond", luidt de kritiek in Het laatste Nieuws.
 
De bewoners hopen zo hun buurt te beschermen tegen inbrekers. De politie zou er uit eigen beweging geen camera plaatsen, maar wil dat wel doen als de inwoners voor de kosten opdraaien.
 
Dirk Van Nuffel, voorzitter van de overkoepelende Vaste Commissie van de Lokale Politie, stelt zich vragen bij het initiatief. "Het is principeel ongezond als rijke mensen de overheid beginnen te betalen voor beveiliging. Het is aan de gemeentebesturen om te oordelen over de noodzaak van camera's, volgens de principes van legaliteit en proportionaliteit. Het is niet omdat er enkele inbraken zijn dat er plots overal camera's geplaatst moeten worden. Er zijn nog andere doeltreffende middelen tegen inbraken, zoals de technische beveiliging van woningen. Mensen verwachten doorgaans ook onredelijk veel van camera's. Het is niet omdat die er hangen, dat er plots geen misdrijven meer worden gepleegd."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld

Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld


http://img197.imageshack.us/img197/3750/angelamerkelt.jpg


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld, gevolgd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, en de president van Brazilië, Dilma Rouseff. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse rangschikking van de honderd machtigste vrouwen ter wereld, die woensdag gepubliceerd werd door het magazine Forbes.

De vrouwen tussen 25 en 85 jaar oud controleren samen 30.000 miljard dollar (bijna 21.000 miljard euro), luidt het. In de lijst staan onder meer politici, ceo's, mediavrouwen en artiesten. Hun invloed komt voort uit hun fortuin, maar ook uit hun macht en hun publiek dat ze bereiken via sociale netwerken.

De 25-jarige popster Lady Gaga is de jongste, en belandde op de elfde plaats. De oudste vrouw in de ranking is koningin Elizabeth met haar 85 jaar. Zij siert de 49ste plaats.

Vorig jaar stond de echtgenote van de Amerikaanse president Barack Obama, Michelle Obama, op nummer één van het klassement. In de nieuwe editie zakte ze tot op de achtste positie. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen reden voor prijsverhoging brood

"Geen reden voor prijsverhoging brood"


http://img220.imageshack.us/img220/2176/brood.jpg

De Boerenbond ziet geen reden waarom de prijs van het brood de komende weken de hoogte in zou gaan. Dat zegt de landbouworganisatie na berichten over een nakende prijsstijging omwille van de tegenvallende tarweoogst.

Het klopt dat het slechte weer de graanoogst in Vlaanderen geen goed heeft gedaan, maar er is geen reden om de broodprijs te verhogen. "De prijs van graan wordt niet bepaald door Vlaanderen, maar vooral door de oogstresultaten in de voornaamste exportgebieden, zoals de hele Europese Unie, de VS, Canada en Oost-Europa", aldus de Boerenbond.
 
"De recentste gegevens wijzen op een ruimere oogst dan vorig jaar."
De organisatie wijst er ook op dat de graanprijs momenteel niet hoger staat dan vorig jaar en zelfs gedaald is tegenover enkele maanden geleden, aldus de Boerenbond. "De verwachtingen op wereldvlak zijn ook dat de prijs op korte termijn niet zal stijgen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen

Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen





Een vrouw is in Hamburg aan een gruwelijke nachtmerrie ontsnapt. Ze riskeerde haar lijf en leden en sprong door een raam dat afgespannen was met prikkeldraad. Gehandboeid liep ze de straat op naar de politie. Die viel meteen binnen bij de sekskidnapper en arresteerde hem. De zwaarbewapende man had zijn woonst omgebouwd tot een folterkamer met een telefooncel waarin hij zijn slachtoffer opgesloten had. Aan de telefooncel waren bommen bevestigd en in de kelder van de woning vond de politie brandblussers met sporen van explosieven. De dader zwijgt en zit opgesloten in een isoleercel.

Toen de ontvoerder vergat om de deur van de telefooncel te sluiten, zag het slachtoffer haar kans schoon om te ontsnappen. Haar ontvoerder, de 30-jarige Thomas Fischer had de telefooncel geluidswerend gemaakt. Hij wilde zo vermijden dat voorbijgangers haar geschreeuw om hulp konden horen. Aan de telefooncel waren ook bommen bevestigd. Fischer wou -eens hij klaar met haar was- zijn slachtoffer 'opruimen'. Volgens de politie lijkt het erop dat de dader de 26-jarige vrouw van Israëlische afkomst nog lang wilde opsluiten.

Fischer woonde in een huis met meerdere families in de Wachtelstrasse. Hij betrok er twee kamers die volgens de politie op een scène uit een horrorfilm leken. Ruim twee uur na haar ontvoering kon de vrouw ontsnappen en de politie verwittigen. "Het appartement met was ingericht als één grote martelkamer met daarin de telefooncel waarin zijn slachtoffer opgesloten werd", aldus een politiewoordvoerder. "Het is duidelijk dat het appartement ingericht was met de bedoeling om de vrouw een tijd lang op te sluiten", zegt aanklager Wilhelm Möllers. 

De politie trof in de gruwelplaats ook medisch materiaal aan dat gebruikt wordt door gynaecologen en een etalagepop waarop Thomas het materiaal uitgetest had. De springstoffen rond de telefooncel waren vrij krachtig. De politie nam geen risico en liet driehonderd omwonenden evacueren. Het opruimen van de 276 kilogram zware en 2,3 meter hoge telefooncel werd nog een hele klus voor de politie. Er moest een kraan aan te pas komen om de gele creatie langs de ramen van de woning naar buiten te brengen. Pas na drie uur werken kon de cel op een vrachtwagen weggevoerd worden.

De kidnapper werd opgepakt en was gewapend op het ogenblik van zijn arrestatie. "Hij droeg een zwaar wapen en een handgranaat", aldus de politie. In de kelder van het appartementsgebouw trof de politie ook 113 brandblusapparanten aan. Op negen ervan werden sporen van springstoffen aangetroffen. Ze werden voor technisch onderzoek naar het depot van de politie in het stadsdeel Bergedorf gebracht.

De dader verscheen intussen voor de onderzoeksrechter maar hield volgens aanklager Möllers de lippen stijf op elkaar. Fischer had het slachtoffer leren kennen via een gemeenschappelijke vriend maar de politie laat duidelijk verstaan dat de twee geen stel waren. Hij zit nu opgesloten in een isoleercel. Intussen zit de politie van de Duitse havenstad nog met een aantal vragen. Ze vermoedt immers dat Fuchs een handlanger had voor de installatie van de zware telefooncel in zijn woonst. Ook lijkt het de politie onwaarschijnlijk dat niemand iets gezien of gehoord heeft.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch

Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch


http://img23.imageshack.us/img23/4379/eten.jpg


Zou het échte geheim om te vermageren zo gemakkelijk kunnen zijn als 'een lichte lunch'? Volgens Amerikaanse onderzoekers wel, en de tactiek heeft enkele voordelen: je eet 250 calorieën minder per dag én je hebt geen honger of zin in snacks. "Onze lichamen zijn niet slim genoeg om die kleine daling in aantal calorieën waar te nemen", argumenteren de onderzoekers.

Het team onder leiding van professor David Levitsky volgde een groep mensen gedurende vijf weken. De eerste week mochten ze zoveel eten als ze wilden. Voor de tweede week werd de groep in twee verdeeld: een groep die 's middags een van zes gekochte maaltijden moest eten, en een groep die verder deed zoals in week 1. De maaltijden waren rijk aan proteïnen en vezels.

Bij week 4 schakelde ook de tweede groep over op de gecontroleerde lunchmaaltijden. Tijdens de andere maaltijden en de weekends mochten ze eten wat ze wilden, inclusief snacks.

De vrijwilligers bleken na tien dagen portiecontrole gemiddeld 250 calorieën minder per dag te eten en waren 1,5 kilo kwijt. "Na een jaar zou dit een gewichtsverlies van 30 kilo kunnen betekenen", aldus professor Levitsky. Al zou dat enkel kunnen als je aan dezelfde snelheid blijft afvallen, wat onwaarschijnlijk is. Zoals diëters weten: in het begin gaan de kilo's er gemakkelijker af. 

"De studie bewijst wel dat mensen hun calorie-inname niet 'precies' meten. Door veel proteïnen en vezels te eten kan je dus afvallen, niet omdat het de honger onderdrukt maar wel omdat je minder calorieën opneemt."

De professor wijst erop dat ook een kleinere portie belangrijk blijft. Dus door gewoonweg een beetje minder te eten, neem je vanzelf minder calorieën op. Met de nadruk op een beetje, want overschakelen op twee blaadjes sla en een druif zal je uiteraard wél met honger opzadelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


http://img109.imageshack.us/img109/4977/levendesoorten.jpg


Onze planeet telt ongeveer 8,7 miljoen soorten planten, dieren en andere organismen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine PLoS Biology. Volgens de auteurs van de studie, wetenschappers van 'Census of Marine Life', gaat het om de meeste precieze berekening ooit.

Van de 8,7 miljoen soorten zouden slechts 1,23 miljoen (14,1 procent van het totaal) gecatalogiseerd zijn. Voorts zouden 6,5 miljoen soorten op aarde leven terwijl 2,2 miljoen in het water leven.
 
Er zouden 7,77 miljoen diersoorten zijn, waarvan er net geen miljoen beschreven zijn. Van de 298.000 plantensoorten zijn er 215.644 gecatalogiseerd.
 
De nieuwe berekening, het resultaat van analyses gebaseerd op de allerlaatste technieken in taxonomie, laat toe de cijfers uit het verleden bij te stellen. Die varieerden van drie tot honderd miljoen soorten. "De vraag hoeveel soorten er op onze planeet leven fascineert de wetenschap al eeuwen en deze resultaten, gekoppeld aan andere onderzoekingen over de verdeling en de rijkdom aan soorten, is zeer belangrijk aangezien de menselijke activiteit en de impact ervan verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van steeds meer soorten", zegt Camilo Mora, de belangrijkste auteur van de studie. Volgens hem riskeren talloze soorten te verdwijnen zonder dat we ze ooit gekend zullen hebben. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Non Blondes - What's Up

4 Non Blondes - What's Up

Klik op de foto om ze te beluisteren





4 Non Blondes was een alternatieve rock-groep uit de jaren 90 van de 20e eeuw. In 1993 scoorde de band in onder meer Nederland een nummer 1-hit met What's Up.

Het bekendste lid van de band was Linda Perry. Nadat zij de 4 Non Blondes had verlaten, legde zij zich toe op een solocarrière. Ook produceerde zij albums van onder meer Pink en Christina Aguilera.



» Reageer (0)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek

Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek


http://img685.imageshack.us/img685/5619/gibbons.jpg


Dat gibbons in staat zijn tot uitzonderlijke sprongen, hebben ze niet te danken aan specifieke fysieke eigenschappen, maar aan een speciale techniek waarbij ze hun lange armen naar voren zwaaien. Dat blijkt uit een studie van de kleine mensapen in dierenpark Planckendael door onderzoekers van de K.U.Leuven, University of Liverpool en Universiteit Antwerpen.

De onderzoekers analyseerden de sprongen van meer dan 5 meter - wat heel wat is voor een aapje van ongeveer 6 kilogram - en kwamen erachter de dieren tot deze opmerkelijke prestaties in staat zijn doordat ze hun lange armen naar voren zwaaien. Door deze armzwaai kunnen de gibbons de afstoottijd verlengen. Hierdoor is er meer tijd om kracht te leveren en kunnen ze een grotere afstand overbruggen tijdens een sprong.
 
De bijzondere springcapaciteiten zijn erg belangrijk voor gibbons die in het wild leven, meer bepaald in tropische regenwoud in Zuid-Oost-Azië, waar ze veelal op grote hoogte slingeren van de ene naar de andere boomkruin. Als de afstand tussen twee bomen te groot wordt moeten ze namelijk afdalen naar de woudbodem, waar ze kwetsbaar zijn voor roofdieren.
 
Door de toenemende ontbossing zijn vele gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. De onderzoeksresultaten helpen om een goede inschatting te maken van de afstand die gibbons kunnen overbruggen van boom tot boom.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beroerte tovert saaie man om tot excentrieke kunstenaar

Beroerte tovert saaie man om tot excentrieke kunstenaar


http://img696.imageshack.us/img696/8567/jonsarkin.jpg


De Amerikaanse Jon Sarkin werd uit een coma wakker als een compleet ander mens. Nadat hij een bloedklonter in de hersenen overleefde bleek de man een creatief talent te zijn en niet langer een saaie chiropractor.

De energieke, impulsieve, creatieve hippie lijkt in niets op de kalme, gereserveerde, nette chiropractor van vroeger. Jon Sarkin volgde geen artistieke opleiding, maar nu maakt hij surrealistsche en ingewikkelde werken, hij combineert vaak beelden met woorden. Na zijn beroerte herstelde Jon redelijk goed, hij had wel gehoorproblemen en was niet zo mobiel als voorheen, maar de grootste verandering was op het vlak van zijn persoonlijkheid. Er zijn nog maar drie gevallen bekend van andere patiënten die na een beroerte plots een artistiek talent bleken te hebben. Jon: "Na het drama was ik een andere man op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. De meest opmerkelijke was de behoefte om kunst te creëren."

Jon was als tiener wel in kunst geïnteresseerd en volgde even tekenles, maar hij heeft dit niet lang volgehouden. Hij besloot dan maar een carrière als chiropractor te beginnen. "Ik denk dat kunst altijd in mijn gesluimerd heeft, maar na mijn beroerte voelde ik plots de drang om met kunst bezig te zijn. Het was haast een automatisme." Het begon met eenvoudige schetsen, maar na een tijdje werden zijn ontwerpen complexer en begon hij ook woorden te gebruiken. Hij probeerde de eerste jaren nog zijn carrière als chiropractor verder te zetten, maar toen hij tussen patiënten door aan het tekenen was, besloot hij hiermee te stoppen.

Zijn vrouw steunde hem in zijn radicale nieuwe levensstijl. Zijn vrouw Kim moest leren leven met een vreemdeling, hij was niet langer de man waarmee ze trouwde. Toch doorstonden ze deze moeilijke test, na de beroerte kregen ze nog twee kinderen.  Na zijn beroerte moest een deel van zijn hersenen aan de linkerkant verwijderd worden. "Ik zeg niet dat ik blij ben dat ik dit heb meegemaakt, maar het heeft wel mijn leven veranderd, mogelijk in de betere zin. Ik ben interessanter dan vroeger. Vroeger waren uiterlijkheden belangrijk voor mij, maar daar stop ik nu geen energie meer in. Ik ben mijn vrouw ontzettend dankbaar dat ze bij mij is gebleven. Ik heb veel geluk gehad, het was niet makkelijk, maar ons huwelijk heeft het overleefd.  Ik vind mijn kunst erg bevredigend, ik krijg veel goede feedback", aldus de excentriekeling.

Nadat er een artikel in een magazine over hem verscheen in 1997, kocht Tom Cruise de filmrechten van het verhaal van Jon. Maar tot nu bleef het enkel bij plannen en zal de film niet meteen realiteit worden.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overlijdens door ziekenhuisbacterie worden zwaar overschat

"Overlijdens door ziekenhuisbacterie worden zwaar overschat"


http://img811.imageshack.us/img811/7026/ziekenhuisbacterie.jpg


Een UGent-onderzoeksteam van statistici en artsen, werkzaam binnen intensieve zorgen en onder leiding van professor Dominique Benoit, heeft een methode ontwikkeld om overlijdens ten gevolge van de ziekenhuisbacterie correcter in kaart te brengen. Dat aantal overlijdens wordt ernstig overschat, zo menen ze.

"De vraag is of een patiënt sterft ten gevolge van of eerder met de infectie," zegt Benoit. "Binnen de vakliteratuur bestaat heel wat onduidelijkheid door de complexe relatie tussen de infectie en het onderliggend ziektebeeld van de patiënt."

De nieuwe methode is de eerste die daarmee rekening houdt. Ze werd toegepast om de impact van de ernstigste infecties binnen een groep van 4.479 mechanisch beademende patiënten uit elf Franse eenheden voor intensieve zorgen te onderzoeken. "Gebaseerd op deze data stierf volgens onze berekening de meerderheid van de patiënten met de infectie en zouden er per jaar maar 7 patiënten gestorven zijn door de infectie. Door het ontbreken van kwaliteitsvolle data op Belgisch niveau kunnen we moeilijk uitspraken doen, maar duidelijk is dat het aantal van naar schatting 2.600 Belgen die jaarlijks overlijden door het oplopen van de ziekenhuisbacterie, ernstig overschat wordt."
 
Benoit merkt op dat de impact van de statistische formule niet levensreddend is, maar wel maatschappelijk en socio-economisch relevant. "Er moet een genuanceerder beeld komen over de impact van ziekenhuisbacterie, die gebaseerd is op gedetailleerde data en de correcte analyse ervan, wat momenteel in België niet het geval is." De wetenschappers pleiten ook voor een nauwere samenwerking tussen artsen en statistici om uit de data de juiste conclusies te trekken. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse herder is beste politiehond

Mechelse herder is beste politiehond


http://img171.imageshack.us/img171/8231/mechelseherder.jpg


De Mechelse herdershond is populairder dan ooit en vervangt stilaan wereldwijd de Duitse herder als de nummer één sport- en politiehond. Zelfs de Duitse politie dankt na 20 jaar al haar eigen, "dommere" Duitse honden af voor Mechelaars en de Amerikaanse special forces komen ze speciaal hier uitzoeken. Dat staat te lezen in Het Laatste Nieuws.

"Logisch. De Duitsers zijn overkweekt en hebben daardoor vaak heup- en rugproblemen", klinkt het bij politiediensten en fokkers. "Mechelaars zijn een veel zuiverder ras en ook veel leniger, heldhaftiger en slimmer."
 
Zo werkt de dienst Hondensteun van de Federale Politie voor het overgrote deel met deze herders, die voor het eerst officieel gekweekt werden in 1891 in de streek rond Mechelen en ook nu nog vooral in Vlaanderen en Nederland te vinden zijn.
 
Ook zowat alle nieuwe speur-, drugs- en patrouillehonden die de laatste tijd worden opgeleid, zijn Mechelaars. In het buitenland gooien de honden ook hoge ogen. In mei was Mechelaar Cairo dé grote held nadat hij de Amerikaanse Navy Seals hielp om Osama Bin Laden te pakken.
 
Het Amerikaanse leger heeft dan ook al 2.800 Mechelse herders in dienst. Ze komen de honden hier speciaal uitzoeken en hebben er tot 100.000 euro per hond voor over.
 
Bij de Vlaamse kwekers neemt de vraag naar de Mechelse herders dan ook fel toe. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vrouw op vijf praat meer met hond dan met partner

Een vrouw op vijf praat meer met hond dan met partner


http://img808.imageshack.us/img808/618/honden.jpg


18 procent van de Britse dames praat meer met haar huisdier dan met haar partner. Ze nemen ook vrij van hun werk om voor hun zieke huisdier te zoeken en laten de televisie en radio voor hen aan.


Een Britse enquête bij 2.000 vrouwelijke baasjes van honden toonde aan dat 42 procent al een dag verlof nam om hun zieke huisdier te verzorgen, 34 procent liet de radio of televisie aanstaan om hun hond gezelschap te houden. 41 procent van de harige viervoeters kijkt graag naar soaps.


Richard Rockett, van het bedrijf gespecialiseerd in hondenvoeding Burgess Supadog Sensitive: "Veel baasjes delen alles met hun hond, van hun favoriet televisieprogramma, tot hun muzikale voorkeur, ze hebben geen schrik om affectie te vertonen ten opzichte van hun favoriet gezelschap. We zijn blij dat huisdiereigenaars de verantwoordelijkheid voor hun hond zo ernstig opnemen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Badfinger - No Matter What

Badfinger - No Matter What

Klik op de foto om ze te beluisteren






Badfinger was één van de eerste Britse powerpopgroepen. Hun grootste populariteit hadden ze begin jaren zeventig, tot de dood van leadzanger Pete Ham in 1975. De groep had hits met Come and get it, No matter what en Day after day, maar is vooral bekend van zijn tragische geschiedenis die wordt gekenmerkt door slechte promotie, oneerlijk management en de zelfmoord van twee leden. Hun nummer Without you werd wereldberoemd in de uitvoeringen van Nilsson en Mariah Carey.



» Reageer (0)
22-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietskar veiliger voor kindervervoer dan fietsstoeltje

Fietskar veiliger voor kindervervoer dan fietsstoeltje


http://img195.imageshack.us/img195/2928/fietskar.jpg


Een fietskar achteraan is veiliger dan een fietsstoeltje om kinderen per fiets te vervoeren. In een kar zitten kinderen dichter bij de grond, waardoor ze niet diep kunnen vallen. Karren kiepen bovendien minder vlug om dan een fiets en de veiligheidskooi biedt extra bescherming. Ook bakfietsen vooraan zijn veiliger. Ze zijn echter zwaarder, en daarom moeilijker manipuleerbaar en minder geschikt voor lange tochten. Dat schrijft het gezondheidsmagazine Bodytalk.

Bodytalk wijst naar recente vergelijkende onderzoeken waarin de fietskar er meestal beter uitkomt dan het stoeltje. In een fietsstoel bevindt het hoofd van het kindje zich op ongeveer 1,4 meter hoogte, wat bij een val tot een grotere impact leidt dan bij een fietskar. Zelfs als de fietser tegen de grond knalt, blijft de kar vaak overeind. Hoe lager het zwaartepunt, hoe breder de wielbasis en hoe stabieler de kar. Zelfs als de kar omtuimelt, zit het kind nog steeds vast in de veiligheidskooi, als die vastgemaakt werd met een veiligheidsgordel.
 
Bij een aanrijding met lage snelheid biedt de fietskar als veiligheidskooi en kreukelzone een behoorlijke bescherming. "De beelden van een crashtest met 25 kilometer per uur van de Duitse automobielclub ADAC tonen hoe de fietskar overeind blijft en het kind schijnbaar niet geraakt wordt, terwijl de fietser onderuitgaat", aldus Bodytalk.
 
De fietskarren zijn door hun opvallende kleuren en reflecterende stroken overigens meer zichtbaar dan heel wat fietsers. In een fietskar zitten kinderen ook comfortabeler dan in een fietsstoel en je kan er ten slotte ook veel gemakkelijker twee kinderen mee vervoeren dan met de fiets.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte

Orang-oetan gebruikt natte handdoek tegen de warmte

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Het is tijdens de zomer niet alleen voor mensen warm, ook dieren hebben onder de hitte te lijden. Deze orang-oetan heeft daar in de dierentuin van Tokio een oplossing voor gevonden.

De aap dompelt een handdoek in een plas water om zijn hoofd verkoeling te bieden. Het dier gaat daarbij heel zorgvuldig te werk en wringt de natte handdoek eerst vakkundig uit. Een andere aap komt een kijkje nemen, maar delen wil deze slimme orang-oetan niet.

In de dierentuin stonden toeschouwers versteld en ook op het internet is de orang-oetan een hit. Eén fan van de video schreef: "Dit korte fragment is beter dan de hele nieuwe film van 'Planet of the Apes'."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel uit Zonhoven kondigt zelfmoord aan op Facebook

Koppel uit Zonhoven kondigt zelfmoord aan op Facebook


http://img808.imageshack.us/img808/4805/facebookpb.jpg

Voor het eerst heeft een dubbele zelfmoord zich open en bloot afgespeeld op Facebook. Op de onbeveiligde profielen van een jong koppel uit Zonhoven gingen een familieruzie, een afscheidsbericht én een aankondiging hun daden vooraf. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

De 28-jarige Davy Hendrix stapte donderdag uit het leven, nadat zijn vriendin Katrien Vanherle (30) hetzelfde had gedaan. Alles begon met een heftige ruzie op Facebook tussen Katrien en haar familie, met wie ze gebroken had. Het was een beladen conversatie, waarin Davy het opnam voor haar. Enkele dagen later postte Katrien emotioneel: "De nieuwe Katrien is sterker dan ooit. Ik zet een punt achter het verleden", schreef ze. Later zou blijken dat het afscheidswoorden waren.

Ook Davy kondigde zijn plannen aan op Facebook. "Katrien gaf haar leven voor mij, ik doe het nu voor haar", schreef hij op haar profiel. Zijn vrienden en familie wisten op dat moment van niets. Voor hij uit het leven stapte, was de twintiger virtueel op Facebook met Katrien getrouwd, als laatste eerbetoon.

De vrouw laat een zoontje uit een vorige relatie na. In het verleden kondigden nog mensen hun zelfdoding aan op Facebook, maar het is de eerste keer dat een koppel dat doet. (br.hln)

De Zelfmoordlijn is dag en nacht te bereiken via het gratis nummer 02/649.95.55 en zelfmoordlijn.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweedse koning geweigerd in Duits restaurant

Zweedse koning geweigerd in Duits restaurant


http://img706.imageshack.us/img706/1310/koningcarlgustafkoningi.jpg

Het zal je maar overkomen. Krijg je als restauranthouder eens royalty over de vloer, zet je hen zonder pardon buiten. Dat is wat Nadine Schellenberger van Zum Güldenen Stern in Ladenburg is overkomen toen de Zweedse koning Carl-Gustaf en koningin Silvia voor de deur stonden.

"Ik had ze niet herkend", verontschuldigt Schellenberger zich aan persagentschap AFP. "Zo zonder kroon en scepter ... ik bedoel, ik volg de royalty niet zo en ik heb al helemaal geen tijd om de boekjes te lezen", aldus de eigenares van de 16de-eeuwse herberg.

"Trouwens, vuilnisman of koning, we hadden simpelweg geen enkele tafel vrij en we kwamen sowieso handen tekort. De hele zaak zat afgeladen vol voor een trouwfeest", zegt Schellenberg, die wel van plan is een een brief te sturen naar het koningspaar om zich te verontschuldigen. "Eerst en vooral om te zeggen dat het ons spijt dat we ze niet meteen herkend hadden en dat er geen tafel vrij was, maar dat ze meer dan welkom zijn om een andere keer langs te komen", klinkt het.

Naar verluidt zouden de Zweedse koning en koningin en hun entourage later op de marktplaats van Ladenburg dan maar pizza gaan halen zijn.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!