Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




26-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinesist kan blaasontsteking helpen voorkomen

Kinesist kan blaasontsteking helpen voorkomen


http://img840.imageshack.us/img840/3924/blaasontsteking.jpg


Veel vrouwen hebben kans om een blaasontsteking te krijgen. Een vervelende en vaak ook pijnlijke aandoening, die zou kunnen voorkomen worden door langs te gaan bij... de kinesist. Vooral vrouwen die chronisch last hebben van hun blaas en de daarbijhorende pijn bij het plassen, zouden daar baar bij kunnen hebben.

Een van de oorzaken van een blaasonsteking zou liggen bij overactieve bekkenbodemspieren, iets waar een kinesist bij kan helpen. Andere oorzaken kunnen zijn: bevallen, operaties of gewoonweg een infectie van de urinewegen.

De bekkenbodemspieren zijn een V-vormige spier die de blaas, de vagina, de baarmoeder, de lage rug en andere interne organen ondersteunen.  "De meeste mensen weten dat de bekkenbodem kan verslappen, maar de spier kan ook net strakker worden", legt urinoloog Vik Khullar uit.

"Die spanning kan ontstaan door allerlei oorzaken, bijvoorbeeld endometriose, darm- of blaasproblemen. De spanning kan zo hoog worden dat de spier begint samen te trekken, zowel bij het plassen als bijvoorbeeld bij seksuele betrekkingen."

Een te strakke bekkenbodemspier heeft nog nadelen: zo kan de blaas zich niet altijd volledig legen, waardoor ze ontstoken raakt en een vicieuze cirkel start.


Bekkenbodemspieroefeningen onder leiding van een kinesist, zou dit probleem grotendeels kunnen verhelpen, eventueel in combinatie met spierverslappers, ontstekingsremmers en antibiotica. Dat zou de cirkel van ontsteking en pijn moeten doorbreken.

Voor een adequate behandeling wordt ook een ultrasoundscan aangeraden, die de blaas en bekkenbodemspieren meet terwijl de patiënt staat, ligt en sport. De kinesist kan dan helpen om via de juiste oefeningen de bekkenbodemspieren en de weefsels errond te versterken.

Om de spanning uit de spieren te krijgen kan ook 'druktherapie' worden toegepast, waarbij op de opgespannen stukken spier geduwd wordt. Een beetje zoals nekpijn verlicht wordt door een massage. Ook ijs kan in bepaalde gevallen werken.


Het probleem is evenwel dat het niet eenvoudig is om een probleem met de bekkenbodem vast te stellen. Het gebeurt dat dokters niet aan dit probleem denken en vrouwen zeggen dat ze het zich inbeelden of dat er niets aan gedaan kan worden.

In Europa is het nog niet zo ingeburgerd, maar in de Verenigde Staten bewijzen verschillende studies al het nut van bovenstaande technieken. Onder andere een studie gepubliceerd in Journal of Urology toonde aan dat kinesitherapie de bekkenpijn van patiënten met chronische blaasontsteking kan verhelpen. De druktherapie maakt de pijn draaglijker.

Er wordt wel gewaarschuwd dat de therapie geen wondermiddel is, die het volledige probleem verhelpt. De symptomen verminderen, de pijn draaglijker maken en de cirkel doorbreken zijn wel een optie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteit in België dubbel zo duur als in buurlanden

Elektriciteit in België dubbel zo duur als in buurlanden


http://img13.imageshack.us/img13/7105/electrabel.jpg


Elektriciteit is in België tot twee keer zo duur als in de buurlanden. Dat concludeert consumentenorganisatie Test-Aankoop uit een grootschalige studie van de energiemarkt.

De verschillen zijn het grootst voor wie weinig elektriciteit verbruikt. Een alleenstaande met een jaarlijks verbruik van 1.200 kWh betaalt in België, afhankelijk van de regio, tussen 200 en 300 euro bij de goedkoopste energieleverancier. In Nederland en Groot-Brittannië is dat slechts 100 tot 150 euro.
 
De verklaring voor die enorme verschillen moet volgens Test-Aankoop worden gezocht bij het falende groenestroombeleid in België, maar ook en vooral bij de distributienetbeheerders. "Die zijn in België goed voor 30 tot 40 procent van de eindfactuur en hanteren onverklaarbaar grote prijsverschillen per regio", zegt Ivo Mechels van Test-Aankoop.
 
De netbeheerders hebben hun prijzen sinds de liberalisering van de markt in 2004 verhoogd met liefst 45 procent, terwijl de index slechts met 17 procent is gestegen. De consumentenorganisatie is voorstander van prijscontrole door de regulator. "Er is nog steeds een gebrek aan concurrentie op de Belgische energiemarkt, dus prijscontrole is geoorloofd" concludeert Mechels.
 
Op de website van Test-Aankoop is een prijsvergelijker per regio beschikbaar voor alle consumenten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Davignon wil crisisbelasting voor superrijken

Etienne Davignon wil crisisbelasting voor superrijken


http://img839.imageshack.us/img839/539/etiennedavignon.jpg


In navolging van de Amerikaan Warren Buffett en de Franse zakenwereld pleit ook Etienne Davignon voor een crisisbelasting voor de superrijken. "Het is niet zo dat mijn dagelijkse levensstijl zal veranderen door zo'n hogere belasting", stelt de bekende zakenman.

"In de eerste plaats moet de overheid natuurlijk zélf gaan besparen en saneren", stelt Davignon. "Maar ik besef ook dat we er daarmee alleen niet komen als we de begroting tegen 2015 in evenwicht willen krijgen. Daarom vind ik een tijdelijke belasting op de allerrijkste Belgen zeker aanvaardbaar".
 
Het pleidooi van Davignon is volgens de Coreliokranten opvallend. Hij is zowat de eerste bekende Belgische zakenman die zich aansluit bij de initiatieven van Buffet en de Franse superrijken. "Ik besef dat mijn mening niet door iedereen in dank aanvaard wordt. Maar ik vind dat ik oud genoeg ben om die te mogen uitspreken", zegt hij.
 
De formateursnota van Elio Di Rupo bevat al verschillende voorstellen voor belastingverhogingen, onder meer een tijdelijke crisisbelasting op vermogens van meer dan 1,25 miljoen euro. Davignon spreekt zich niet uit over het type belasting waarop hij doelt. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielzoekers in hotels kosten al 23 miljoen euro

Asielzoekers in hotels kosten al 23 miljoen euro


http://img27.imageshack.us/img27/7691/asielzoekers.jpg


De tijdelijke noodmaatregel om asielzoekers op te vangen in hotels heeft al ruim 23,5 miljoen euro gekost. Dat blijkt uit cijfers van N-VA-Kamerlid Sarah Smeyers. Fedasil startte midden 2009 met het onderbrengen van asielzoekers in hotels. Ondanks de tijdelijke aard van de maatregel zitten nog altijd meer dan driehonderd minderjarige asielzoekers in negen Brusselse hotels.
 
Een asielzoeker in een hotel opvangen kost de overheid 36 euro per dag, inclusief een maaltijdcheque van zes euro. De opvang in een centrum kost 38 euro, maar daarin zijn drie maaltijden en alle begeleiding inbegrepen, schrijft de krant De Tijd.
 
De Franstalige krant Le Soir meldt intussen dat La Ligue des droits de l'homme een klacht gaat indienen tegen Fedasil en de bevoegde ministers en staatssecretarissen omwille van de aanhoudende weigering om opvang te organiseren voor asielzoekers.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven

"Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven"



"Vlees eten haalt het slechtste in de mens naar boven. Mensen die graag vlees eten zijn egoïstischer, minder sociaal en 'hufteriger'". Dat concluderen drie Nederlandse hoogleraren uit Tilburg en Nijmegen, die verschillende onderzoeken hebben gedaan naar de psychologische betekenis van vlees en vlees eten.

Carnivoren voelen zich superieur aan anderen, zeggen de professoren; zij denken dat vegetariërs en flexitariërs - mensen die één of meer dagen in de week geen vlees en/of vis eten - beter in hun vel zitten en minder eenzaam zijn.

De onderzoeken zijn gedaan door economisch psycholoog Marcel Zeelenberg, consumentenwetenschapper Diederik Stapel van de Universiteit van Tilburg en sociaal psycholoog Roos Vonk van de Radboud Universiteit, die overigens tevens lid is van de Partij voor de Dieren  en voormalig voorzitter van de actiegroep Wakker Dier.

In een studie werd een groep proefpersonen onzeker gemaakt. Daarna moesten zij kiezen of ze een biefstuk, een omelet of vis wilden eten. In de onzekere groep koos 60 procent voor de biefstuk, terwijl in een controlegroep maar 20 procent het vlees prefereerde. Bij een ander onderzoek kregen sommige mensen een plaatje van een biefstuk te zien en anderen een afbeelding van een koe of een boom. Degenen die de biefstuk hadden gezien, reageerden daarna bij meerkeuzevragen egoïstischer, aldus de hoogleraren.

"Vleeseters denken meer in termen van dominantie en de baas zijn. Vlees eten is een manier om je te verheffen boven anderen", zo stelt Vonk.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heel zacht fluisterend








Heel zacht fluisterend

blaast de wind
een lint van rozengeur
strelend door haar haar
 
De maan kust zomersproetjes
op haar neus
en kleurt haar wangen roze
haar ogen
zachter dan fluweel
strelen sterrenpracht
 
Ze is mooi zo mooi
de koningin van de nacht
haar mond zo rood als karmozijn
parelt een lokkende lach
als ze wolvend
haar lieve schaduw kust
 
goede nacht
klinkt
als een fluistering
zo teder
en de slaap
vangt haar sluimerig
in morpheus armen
dommelig zacht



» Reageer (0)
25-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer dan 10 procent van Zuid-Afrikanen is seropositief

Meer dan 10 procent van Zuid-Afrikanen is seropositief


http://img856.imageshack.us/img856/1664/zuidafrikanen.jpg


De regering in Zuid-Afrika schat dat 5,38 miljoen Zuid-Afrikanen (op een totale bevolking van 50 miljoen) seropositief zijn. Dat zegt de Zuid-Afrikaanse vice-president Kgalema Motlanthe. Hij merkte op dat het aantal sterfgevallen door aids begint af te nemen.
 
De laatste bekende cijfers maakten gewag van ongeveer 5,7 miljoen seropositieve Zuid-Afrikanen. Het nieuwe cijfer van de regering vertaalt zich naar een percentage van 10 procent van de totale bevolking dat hiv heeft. "Voor de leeftijdsgroep tussen 15 en 29 jaar is dat zelfs 16,6 procent", aldus Motlanthe. "De jongeren grijpen steeds meer naar voorbehoedsmiddelen, wat tot een lichte daling van het aantal nieuwe infecties leidde."
 
Bij de geteste zwangere vrouwen viel het aantal besmettingen terug tot onder 30 procent. In 3,5 procent van de gevallen wordt het virus nog van de moeder op het kind overgedragen, zo blijkt. Drie jaar eerder was dat nog 10 procent. "Het is ook belangrijk op te merken dat het aantal sterfgevallen door aids traag begint te dalen dankzij de betere behandelingen", voegde Motlanthe er nog aan toe. In Zuid-Afrika worden meer dan 1,3 miljoen personen behandeld.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik eet als een paard, maar ben vel over been door zeldzame ziekte

"Ik eet als een paard, maar ben vel over been door zeldzame ziekte"


http://img641.imageshack.us/img641/6861/veloverbeen.jpg


Zoveel kunnen eten wat je wil klinkt voor veel vrouwen als de ultieme droom. Voor de Britse Carole French echter is het eerder een nachtmerrie, ze blijft ongezond graatmager, wat ze ook naar binnenspeelt.

Carole French heeft een erg zeldzame ziekte, in de hele wereld is er slechts een ander geval bekend, genaamd fibrositis disproportie. Hierdoor kan haar lichaam geen vet opslaan en is ze zo mager dat ze kinderkleding moet dragen omdat niets haar past. "Ik word voortdurend aangestaard omdat mensen denken dat ik anorexia heb. Velen zeggen me dat ik geluk heb zo mager te zijn, het enige wat ik wil is bijkomen. Ik eet als een paard en trakteer mezelf regelmatig op fastfood, maar ik blijf  vel over been. Mensen kunnen ontzettend wreed zijn, ik zie er anders uit, maar ik kies daar niet voor. Ze staren en nemen foto's van mij, dit maakt mij echt overstuur. Ik begin de dag met een warm ontbijt, eet een salade met kaas als lunch en 's avonds ga ik naar de afhaalchinees, dit spoel ik door met een bier."

Toen Carole geboren werd, leek ze perfect normaal te zijn. Maar haar ouders merkten na een tijdje op dat het, in vergelijking met leeftijdsgenoten, langer duurde om te leren zitten, kruipen en wandelen. "In de lagere school bleek dat ik anders was, ik was klein en had erg magere armen en benen. Op mijn dertiende woog ik amper 25 kilo. Mijn ouders waren overtuigd dat ik met een eetstoornis kampte. Het enige wat ik wilde was net als mijn leeftijdsgenoten rondingen te krijgen. Als tiener werd ik voortdurend gepest, ze noemde me insect en zeiden dat ik anorexia had. Ik at voortdurend koolhydraten en at verschillende borden leeg bij het avondmaal, maar niets leek te helpen. Zelfs mijn moeder ging met me naar de dokter om zeker te zijn dat ik geen eetstoornis had. Het duurde een jaar voor dokters de juiste diagnose konden stellen."

"Door mijn ziekte heb ik niet evenveel spieren als anderen en haast geen lichaamsvet. De kans is groot dat ik met andere gezondheidsproblemen te kampen zal krijgen. Ik ben voortdurend vermoeid, de kans is groot dat ik osteoporose en artritis ontwikkel. Er bestaat geen medicijn voor, ik moet simpelweg met mijn aandoening leren leven. Mijn man Steve en mijn kinderen zeggen dat ik perfect ben, en veel vrienden willen met me ruilen, maar dan herinner ik ze aan het gestaar en de opmerkingen. Er is niets dat ik kan doen om mijn lichaam te veranderen", besluit Carole.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restauratie Carolus Borromeus kost 1,85 miljoen euro


Restauratie Carolus Borromeus kost 1,85 miljoen euro


http://img42.imageshack.us/img42/8540/carolusborromeus.jpg


De restauratie van de Antwerpse Carolus Borremeuskerk, waar twee jaar geleden brand uitbrak, gaat eind 2011 of begin 2012 van start. Tegelijk met de herstelling van de brandschade krijgt de kerk binnenin een opknapbeurt. De werken zullen twee jaar duren en 1,85 tot 2 miljoen euro kosten.


De Antwerpse cultuurschepen Philip Heylen (CD&V) maakte twee jaar na de brand een stand van zaken op. Dringende structurele werken - die ervoor moeten zorgen dat de gaanderijen niet meer moeten worden gestut - worden al binnen enkele maanden uitgevoerd, in afwachting van de definitieve toekenning van de Vlaamse restauratiepremie. Al na het afronden van die fase wordt de kerk weer optimaal inzetbaar voor erediensten en concerten.




In een tweede fase wordt het interieur gerestaureerd en in een derde fase de 41 schilderijen in de kerk, die allemaal roetschade hebben opgelopen. Ook twee jaar na de brand is in de kerk overigens een brandgeur waar te nemen. Heylen benadrukte dat het aan het voorzichtige bluswerk te danken is dat de schade niet groter is.

Architect Rutger Steenmeijer leidt de restauratie voor de stad, die alle werken prefinanciert, in samenwerking met de provincie Antwerpen en het Vlaams Gewest. Het interieur is met 1,55 miljoen euro de grootste kost. De Carolus Borromeuskerk brandde in 1718 al eens uit na een blikseminslag. Op 30 augustus 2009 was het weggehangen verlichting die voor oververhitting van de houten gaanderijvloeren zorgde.  (br.hln )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië

Sporen van 9.000 jaar oude beschaving ontdekt in Saoedi-Arabië


http://img32.imageshack.us/img32/2916/paardenj.jpg
Paarden werd duizenden jaren geleden al gedomesticeerd.

In het zuidwesten van Saoedi-Arabië zijn sporen ontdekt van een 9.000 jaar oude beschaving. Die beschaving kreeg de naam al-Maqar mee en kenmerkte zich onder meer door de domesticatie van paarden en balseming van doden, "op een totaal verschillende manier" dan de procedés die tot dan bekend waren.

Dat heeft Ali al-Ghabban gezegd, de vicevoorzitter van het Departement voor Musea en Antiquiteiten in Saoedi-Arabië, op een persconferentie. "Deze ontdekking maakt duidelijk dat de paarden meer dan 9.000 jaar geleden voor de eerste keer gedomesticeerd werden op het Arabisch schiereiland. Vorige studies gingen ervan uit dat de domesticatie van paarden in Centraal-Azië nog maar 5.000 jaar oud was", aldus Ghabban.

De resten van de beschaving werden gevonden in de buurt van Abha, in de provincie Asir. Er waren ook onder meer beeldjes van honden, geiten en valken maar ook de buste van een paard van ongeveer een meter. "Nergens ter wereld is ooit een dergelijk groot beeld ontdekt dat dateert uit die tijd", stelde Ghabban. De archeologen vonden ook pijlpunten, stenen werktuigen, weefinstrumenten en vijzels om graan te malen terug, wat wijst op de goede ontwikkeling van de beschaving.

De overblijfselen werden aangetroffen in een vallei die vroeger de bedding van een rivier was.

Onderzoek van een internationale groep wetenschappers dat in januari gepubliceerd werd, suggereerde al dat de aanwezigheid van de moderne mens op het Arabisch schiereiland tot 125.000 jaar kan teruggaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

Hond waakt aan doodskist van gesneuvelde soldaat

http://img854.imageshack.us/img854/3360/navysealsjontumilson.jpg


Dierenliefde kent geen grenzen. Dat bewijst de Labrador-retriever Hawkeye die waakt bij de doodskist van zijn baasje. Dit pakkende beeld werd genomen tijdens de begrafenis van de Navy Seals Jon Tumilson.

Deze 35-jarige Amerikaanse soldaat kwam op 19 augustus om het leven tijdens een aanslag op een Chinook-helikopter in Afghanistan. Tumilson was één van de achttien gesneuvelde Seals tijdens dit bloedbad.



Jon Tumilson.
Jon Tumilson. 


Jon Tumilson werd begraven in zijn thuisstad Rockford in de staat Iowa. De plechtigheid werd door ruim 1.500 mensen bijgewoond. (br.hln - foto's getty - ap)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gestolen papegaai herkent baasje op markt

Gestolen papegaai herkent baasje op markt


http://img714.imageshack.us/img714/8170/grijzeroodstaartpapegaa.jpg


Een grijze roodstaartpapegaai, die eerder deze maand werd gestolen uit een instelling in het Nederlandse Barneveld, heeft op een dierenmarkt zijn baasje herkend. De vogel kwam direct toen zijn baas hem bij de naam riep. Een 30-jarige man uit Hilversum, die de papegaai te koop aanbood, is ter plekke aangehouden.

Uit de instelling werden ongeveer 70 vogels gestolen. Behalve de roodstaartpapegaai had de Hilversummer een eveneens uit de instelling gestolen voorhoofdsamazonepapegaai bij zich. In zijn woning trof de politie nog eens een kaketoe en een papegaai aan, die ook werden gestolen.

De eigenaar van de vogels was getipt dat zijn dieren op de markt waren gezien. Hij nam de politie mee om poolshoogte te nemen. De man uit Hilversum zit vast, de politie zoekt nog naar de andere gestolen vogels.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht

Wijk in Oud-Turnhout betaalt zelf politietoezicht


http://img804.imageshack.us/img804/5261/cameratoezicht.jpg


Bewoners van de residentiële villawijk De Lint in Oud-Turnhout willen 30.000 euro betalen voor een digitale politiecamera die nummerplaten herkent. Het is allicht de eerste keer dat een overheid in Vlaanderen instemt met "betaalde veiligheid" voor een elitewijk. "Ongezond", luidt de kritiek in Het laatste Nieuws.
 
De bewoners hopen zo hun buurt te beschermen tegen inbrekers. De politie zou er uit eigen beweging geen camera plaatsen, maar wil dat wel doen als de inwoners voor de kosten opdraaien.
 
Dirk Van Nuffel, voorzitter van de overkoepelende Vaste Commissie van de Lokale Politie, stelt zich vragen bij het initiatief. "Het is principeel ongezond als rijke mensen de overheid beginnen te betalen voor beveiliging. Het is aan de gemeentebesturen om te oordelen over de noodzaak van camera's, volgens de principes van legaliteit en proportionaliteit. Het is niet omdat er enkele inbraken zijn dat er plots overal camera's geplaatst moeten worden. Er zijn nog andere doeltreffende middelen tegen inbraken, zoals de technische beveiliging van woningen. Mensen verwachten doorgaans ook onredelijk veel van camera's. Het is niet omdat die er hangen, dat er plots geen misdrijven meer worden gepleegd."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld

Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld


http://img197.imageshack.us/img197/3750/angelamerkelt.jpg


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is de machtigste vrouw ter wereld, gevolgd door de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, en de president van Brazilië, Dilma Rouseff. Dat blijkt uit de nieuwe jaarlijkse rangschikking van de honderd machtigste vrouwen ter wereld, die woensdag gepubliceerd werd door het magazine Forbes.

De vrouwen tussen 25 en 85 jaar oud controleren samen 30.000 miljard dollar (bijna 21.000 miljard euro), luidt het. In de lijst staan onder meer politici, ceo's, mediavrouwen en artiesten. Hun invloed komt voort uit hun fortuin, maar ook uit hun macht en hun publiek dat ze bereiken via sociale netwerken.

De 25-jarige popster Lady Gaga is de jongste, en belandde op de elfde plaats. De oudste vrouw in de ranking is koningin Elizabeth met haar 85 jaar. Zij siert de 49ste plaats.

Vorig jaar stond de echtgenote van de Amerikaanse president Barack Obama, Michelle Obama, op nummer één van het klassement. In de nieuwe editie zakte ze tot op de achtste positie. (br.vandaag.be)



» Reageer (0)
24-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen reden voor prijsverhoging brood

"Geen reden voor prijsverhoging brood"


http://img220.imageshack.us/img220/2176/brood.jpg

De Boerenbond ziet geen reden waarom de prijs van het brood de komende weken de hoogte in zou gaan. Dat zegt de landbouworganisatie na berichten over een nakende prijsstijging omwille van de tegenvallende tarweoogst.

Het klopt dat het slechte weer de graanoogst in Vlaanderen geen goed heeft gedaan, maar er is geen reden om de broodprijs te verhogen. "De prijs van graan wordt niet bepaald door Vlaanderen, maar vooral door de oogstresultaten in de voornaamste exportgebieden, zoals de hele Europese Unie, de VS, Canada en Oost-Europa", aldus de Boerenbond.
 
"De recentste gegevens wijzen op een ruimere oogst dan vorig jaar."
De organisatie wijst er ook op dat de graanprijs momenteel niet hoger staat dan vorig jaar en zelfs gedaald is tegenover enkele maanden geleden, aldus de Boerenbond. "De verwachtingen op wereldvlak zijn ook dat de prijs op korte termijn niet zal stijgen."



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen

Vrouw ontsnapt uit gruwelijke folterkamer met bommen





Een vrouw is in Hamburg aan een gruwelijke nachtmerrie ontsnapt. Ze riskeerde haar lijf en leden en sprong door een raam dat afgespannen was met prikkeldraad. Gehandboeid liep ze de straat op naar de politie. Die viel meteen binnen bij de sekskidnapper en arresteerde hem. De zwaarbewapende man had zijn woonst omgebouwd tot een folterkamer met een telefooncel waarin hij zijn slachtoffer opgesloten had. Aan de telefooncel waren bommen bevestigd en in de kelder van de woning vond de politie brandblussers met sporen van explosieven. De dader zwijgt en zit opgesloten in een isoleercel.

Toen de ontvoerder vergat om de deur van de telefooncel te sluiten, zag het slachtoffer haar kans schoon om te ontsnappen. Haar ontvoerder, de 30-jarige Thomas Fischer had de telefooncel geluidswerend gemaakt. Hij wilde zo vermijden dat voorbijgangers haar geschreeuw om hulp konden horen. Aan de telefooncel waren ook bommen bevestigd. Fischer wou -eens hij klaar met haar was- zijn slachtoffer 'opruimen'. Volgens de politie lijkt het erop dat de dader de 26-jarige vrouw van Israëlische afkomst nog lang wilde opsluiten.

Fischer woonde in een huis met meerdere families in de Wachtelstrasse. Hij betrok er twee kamers die volgens de politie op een scène uit een horrorfilm leken. Ruim twee uur na haar ontvoering kon de vrouw ontsnappen en de politie verwittigen. "Het appartement met was ingericht als één grote martelkamer met daarin de telefooncel waarin zijn slachtoffer opgesloten werd", aldus een politiewoordvoerder. "Het is duidelijk dat het appartement ingericht was met de bedoeling om de vrouw een tijd lang op te sluiten", zegt aanklager Wilhelm Möllers. 

De politie trof in de gruwelplaats ook medisch materiaal aan dat gebruikt wordt door gynaecologen en een etalagepop waarop Thomas het materiaal uitgetest had. De springstoffen rond de telefooncel waren vrij krachtig. De politie nam geen risico en liet driehonderd omwonenden evacueren. Het opruimen van de 276 kilogram zware en 2,3 meter hoge telefooncel werd nog een hele klus voor de politie. Er moest een kraan aan te pas komen om de gele creatie langs de ramen van de woning naar buiten te brengen. Pas na drie uur werken kon de cel op een vrachtwagen weggevoerd worden.

De kidnapper werd opgepakt en was gewapend op het ogenblik van zijn arrestatie. "Hij droeg een zwaar wapen en een handgranaat", aldus de politie. In de kelder van het appartementsgebouw trof de politie ook 113 brandblusapparanten aan. Op negen ervan werden sporen van springstoffen aangetroffen. Ze werden voor technisch onderzoek naar het depot van de politie in het stadsdeel Bergedorf gebracht.

De dader verscheen intussen voor de onderzoeksrechter maar hield volgens aanklager Möllers de lippen stijf op elkaar. Fischer had het slachtoffer leren kennen via een gemeenschappelijke vriend maar de politie laat duidelijk verstaan dat de twee geen stel waren. Hij zit nu opgesloten in een isoleercel. Intussen zit de politie van de Duitse havenstad nog met een aantal vragen. Ze vermoedt immers dat Fuchs een handlanger had voor de installatie van de zware telefooncel in zijn woonst. Ook lijkt het de politie onwaarschijnlijk dat niemand iets gezien of gehoord heeft.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch

Gemakkelijke manier om te vermageren: lichte lunch


http://img23.imageshack.us/img23/4379/eten.jpg


Zou het échte geheim om te vermageren zo gemakkelijk kunnen zijn als 'een lichte lunch'? Volgens Amerikaanse onderzoekers wel, en de tactiek heeft enkele voordelen: je eet 250 calorieën minder per dag én je hebt geen honger of zin in snacks. "Onze lichamen zijn niet slim genoeg om die kleine daling in aantal calorieën waar te nemen", argumenteren de onderzoekers.

Het team onder leiding van professor David Levitsky volgde een groep mensen gedurende vijf weken. De eerste week mochten ze zoveel eten als ze wilden. Voor de tweede week werd de groep in twee verdeeld: een groep die 's middags een van zes gekochte maaltijden moest eten, en een groep die verder deed zoals in week 1. De maaltijden waren rijk aan proteïnen en vezels.

Bij week 4 schakelde ook de tweede groep over op de gecontroleerde lunchmaaltijden. Tijdens de andere maaltijden en de weekends mochten ze eten wat ze wilden, inclusief snacks.

De vrijwilligers bleken na tien dagen portiecontrole gemiddeld 250 calorieën minder per dag te eten en waren 1,5 kilo kwijt. "Na een jaar zou dit een gewichtsverlies van 30 kilo kunnen betekenen", aldus professor Levitsky. Al zou dat enkel kunnen als je aan dezelfde snelheid blijft afvallen, wat onwaarschijnlijk is. Zoals diëters weten: in het begin gaan de kilo's er gemakkelijker af. 

"De studie bewijst wel dat mensen hun calorie-inname niet 'precies' meten. Door veel proteïnen en vezels te eten kan je dus afvallen, niet omdat het de honger onderdrukt maar wel omdat je minder calorieën opneemt."

De professor wijst erop dat ook een kleinere portie belangrijk blijft. Dus door gewoonweg een beetje minder te eten, neem je vanzelf minder calorieën op. Met de nadruk op een beetje, want overschakelen op twee blaadjes sla en een druif zal je uiteraard wél met honger opzadelen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


Aarde telt 8,7 miljoen levende soorten


http://img109.imageshack.us/img109/4977/levendesoorten.jpg


Onze planeet telt ongeveer 8,7 miljoen soorten planten, dieren en andere organismen. Dat blijkt uit een onderzoek dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijke magazine PLoS Biology. Volgens de auteurs van de studie, wetenschappers van 'Census of Marine Life', gaat het om de meeste precieze berekening ooit.

Van de 8,7 miljoen soorten zouden slechts 1,23 miljoen (14,1 procent van het totaal) gecatalogiseerd zijn. Voorts zouden 6,5 miljoen soorten op aarde leven terwijl 2,2 miljoen in het water leven.
 
Er zouden 7,77 miljoen diersoorten zijn, waarvan er net geen miljoen beschreven zijn. Van de 298.000 plantensoorten zijn er 215.644 gecatalogiseerd.
 
De nieuwe berekening, het resultaat van analyses gebaseerd op de allerlaatste technieken in taxonomie, laat toe de cijfers uit het verleden bij te stellen. Die varieerden van drie tot honderd miljoen soorten. "De vraag hoeveel soorten er op onze planeet leven fascineert de wetenschap al eeuwen en deze resultaten, gekoppeld aan andere onderzoekingen over de verdeling en de rijkdom aan soorten, is zeer belangrijk aangezien de menselijke activiteit en de impact ervan verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van steeds meer soorten", zegt Camilo Mora, de belangrijkste auteur van de studie. Volgens hem riskeren talloze soorten te verdwijnen zonder dat we ze ooit gekend zullen hebben. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 Non Blondes - What's Up

4 Non Blondes - What's Up

Klik op de foto om ze te beluisteren





4 Non Blondes was een alternatieve rock-groep uit de jaren 90 van de 20e eeuw. In 1993 scoorde de band in onder meer Nederland een nummer 1-hit met What's Up.

Het bekendste lid van de band was Linda Perry. Nadat zij de 4 Non Blondes had verlaten, legde zij zich toe op een solocarrière. Ook produceerde zij albums van onder meer Pink en Christina Aguilera.



» Reageer (0)
23-08-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek

Uitzonderlijke springkracht gibbons kwestie van techniek


http://img685.imageshack.us/img685/5619/gibbons.jpg


Dat gibbons in staat zijn tot uitzonderlijke sprongen, hebben ze niet te danken aan specifieke fysieke eigenschappen, maar aan een speciale techniek waarbij ze hun lange armen naar voren zwaaien. Dat blijkt uit een studie van de kleine mensapen in dierenpark Planckendael door onderzoekers van de K.U.Leuven, University of Liverpool en Universiteit Antwerpen.

De onderzoekers analyseerden de sprongen van meer dan 5 meter - wat heel wat is voor een aapje van ongeveer 6 kilogram - en kwamen erachter de dieren tot deze opmerkelijke prestaties in staat zijn doordat ze hun lange armen naar voren zwaaien. Door deze armzwaai kunnen de gibbons de afstoottijd verlengen. Hierdoor is er meer tijd om kracht te leveren en kunnen ze een grotere afstand overbruggen tijdens een sprong.
 
De bijzondere springcapaciteiten zijn erg belangrijk voor gibbons die in het wild leven, meer bepaald in tropische regenwoud in Zuid-Oost-Azië, waar ze veelal op grote hoogte slingeren van de ene naar de andere boomkruin. Als de afstand tussen twee bomen te groot wordt moeten ze namelijk afdalen naar de woudbodem, waar ze kwetsbaar zijn voor roofdieren.
 
Door de toenemende ontbossing zijn vele gibbonsoorten met uitsterven bedreigd. De onderzoeksresultaten helpen om een goede inschatting te maken van de afstand die gibbons kunnen overbruggen van boom tot boom.



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!