Bij het begin van het zomerweer is er niets fijner dan een verfrissende cocktail of een schijfje citroen in je water. Toch lijkt het vaak een enorme verspilling om een hele citroen aan te snijden voor één klein schijfje. Wij geven enkele tips om het maximum uit je citrusvruchten te halen.
Citrusvruchten zijn vaak grondig behandeld met allerlei chemische middeltjes. Wil je de schil graag gebruiken in een bereiding? Leg de citroen dan in lauwwarm water schrob hem lichtjes en spoel hem af met koud water.
Ben je op zoek naar een citroen met veel sap? Laat je dan vooral niet misleiden door de grootte van de citroen. Vaak hebben de grootste exemplaren namelijk een erg dikke schil en weinig sap. De kleinere exemplaren hebben meestal een dunnere schil en bevatten meer sap.
Wil je een beetje citroensap in je drankje? Dan kan je met een tandenstoker een gaatje prikken in de citroen en de nodige citroendruppeltjes uit de vrucht persen. Spoel de citroen daarna af met wat water en leg hem in de koelkast. Ben je een voorstander van echte schijfjes citroen ? (br.she)
Reacties op bericht (0)
Gastenboek
Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek