Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gezondheidsgevaren van Kerstmis

De gezondheidsgevaren van Kerstmis





Kalkoen eten houdt steeds een gevaar op voedselvergiftiging in, een op de vijf gevallen is hier namelijk een gevolg van. Kerstmis betekent dus steeds een piek in het aantal zieken als gevolg van voeding.

Maar niet alleen je kalkoen kan je diarree en maagkrampen geven, ook het eten van restjes en buffetten houden gevaren in. Daarom enkele tips om veilig de kerstdagen door te raken.

Koelkast
Voordat je je koelkast vult met feestingrediënten kun je best de binnenkant met een vochtige doek en antibacteriële zeep poetsen. Zet bereid eten als koud vlees bovenaan zodat niets rauw er op kan lekken. Probeer ook niet de koelkast te vol te steken of de temperatuur te laten stijgen, waardoor het eten onveilig wordt. De juiste temperatuur voor een koelkast is tussen de 0 en 5 graden. Draai dit een beetje naar beneden als deze begint te stijgen.

Ontdooien
Het belooft te vriezen op Kerstmis, dus probeer niets buiten te ontdooien, want dat haalt weinig uit. Als je dit wel doet, zorg dan dat het goed afgedekt en buiten het bereik van dieren is. De juiste manier om iets te ontdooien met weinig bacteriën is het vlees te bedekken en dit op de bodem van de koelkast te zetten met een schotel dat het vocht opvangt. Je moet er op letten dat er geen ijskristallen meer aanwezig zijn binnenin als je begint te koken. 

Vleesthermometer
Een vleesthermometer is een goede manier om te controleren of je vlees voldoende gaar is. Breng deze aan in de binnendij dichtbij de borst van de kalkoen zonder het been te raken. Het vlees is veilig wanneer het 74 graden bereikt. Als je het gevuld hebt, moet de vulling deze temperatuur hebben.

Restjes
Wat je niet opkrijgt, en zeker in het geval van kalkoen, moet binnen de twee uur in de koelkast gezet worden, anders kunnen er bacteriën in ontstaan. Het eten mag ook niet warm hebben als je het in de koelkast zet, want hierdoor stijgt de temperatuur binnenin en komt alle voeding in je koelkast in gevaar. 

Twee dagen
Je moet de restjes binnen 48 uur opeten, als je het langer wil bewaren, stop het dan in de diepvries. Wanneer je het eten opnieuw opwarmt, doe je dit best snel en nauwkeurig, om de periode dat het  lauwwarm is zo kort mogelijk te maken, want dan groeien bacteriën namelijk het snelst.

Ringen uit
Was je handen regelmatig om de overdraging van bacteriën te voorkomen. Onderzoekers ontdekten namelijk dat er meer bacteriën van handen overgedragen worden bij het dragen van ringen. Vooral juwelen met stenen en groeven zijn gevaarlijk.





Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!