mijn parochie
weetje en watjes
15-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oud maar nog niet passief

Oud maar nog niet pasief.

Naar aanleiding van verschillende geruchten , ben ik even gaan na denken en heb besloten dit verhaaltje op mijn blog te plaatsen. Dit in de hoop dat hier toch wat reatie zouden op komen.
Het verhaal:

Zeker weten jullie dat de wegen in Gods wereldlijk begrip de dag van vandaag redelijk met bochten en hindernissen zijn bezaaid. Het is erg te moeten vast stellen dat de kerk zijn bezoekers sterk ziet vergrijzen. Het jonge bloed stroomd maar als een druppende kraan.Terwijl de oude waterput nog redelijk gevuld is.
Wat zou u dan doen mocht u dorst hebben ? water nemen aan een kraan die niet meer loopt of een emmertje putten aan de oude bron.Natuurlijk hangt het af van hoe dorstig men is.Als wij de nu volgende parabel goed willen lezen en even hardop lezen horen enzien wij wat ik u wil laten weten en wat ik voor reaties ik wens te ontvangen. Een aantal oudere mensen, relatief oudere bedoel ik dan.Hebben jaren en jaren hard gewerkt in de kapel van de heilige Jozef. Op een zeker dag moet de ouder pastoor op rust gaan toch zijn vrienden blijven hun lekenwerk dapper verder doen. Ondanks het tekorkt aan priester voorziet het Bisdomp toch nog voor een jonge priester.na een tijdje te hebben samen gewerkt met de diep gelovige oudjes wil de jonge herder nieuw en jong bloed in het kerk thaem. Elk jaar wordt het feest van Sint Jozef gevierd en moet en heel wat werk gebeuren in de kerk. Geplichts getrouw komen de oudjes het kerje opsmukken en worden de parochianen  bezocht om de vieringe  te komen bijwonen.Maar waar waren de jonge veulens .  neen die hadden geen tijd , veel werk, de kinderen moeten naar hun sport of hun andere cultuurbezigheden. Wanneer de vieringen door waren , wilden de jonge pastoor toch  de ouderen buiten het kerkgebeuren plaatsen. Te oud , niet atend genoeg  en zoveelmeer van kwaaltjes die alles praktich zouden hinderen. Na een weekje met het jonge geweld , mocht onze priester vast stellen dat zonder de oudjes de vieringen niet meer zo vlot verliepen.
De oma´´s en opa´s zijn er niet meer,was het afscheid dan definitief of zouden ze toch nog komen helpen. Neen , laat nu de jeugd zig maar bewijzen . Een ongelovig afscheid , is niet een bereid volle terug keer.



Geef hier uw reactie door
Uw naam *
Uw e-mail *
URL
Titel *
Reactie *
  Persoonlijke gegevens onthouden?
(* = verplicht!)
Reacties op bericht (0)



Inhoud blog
  • oud maar nog niet passief
  • portaal 2
  • de weetjes en watjes
  • Het portaal
  • opzoek naar een uur van thuiskomen
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Archief per week
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!