Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De Wandelaars
    Wandel ervaringen uit Aalter, Frankrijk en verder
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds ongeveer 15 jaar gaan wij regelmatig op reis in B & B’s. Enkele jaren geleden hebben Lutgard en ik besloten eveneens een Bed and Breakfast te openen, met de bedoeling van alle leuke ervaringen die wij in B & B’s hadden gehad eveneens bij ons aan te bieden. Dit was het ontstaan van Little Princess (www.littleprincess.be). Een vredige plek in volle natuur, ideaal voor wandelaars en fietsers en gelegen halverwege Gent en Brugge.

    Met deze blog wens ik met jullie ervaringen te delen over onze laatste reizen en tevens leuke plekjes om te logeren voorstellen.

    Deze zomer (2009) zijn wij in Bretagne gegaan en zijn in Trédarzec geland op het schiereiland van Lézardieux. Dit is een prachtige omgeving voor wie van ruwe natuur en weidse zichten houdt. Het zicht tussen eb en vloed is volledig verschillend. Bij eb heb je de indruk een maanlandschap te zien, daar de zee ver weg trekt.

    Er zijn eveneens mooie tuinen in de omgeving zoals die van Kerdalo (http://www.apjb.org/fr/).

    Een aanrader op vlak van B & B is het Manoir van Troezel Vras (http://troezel-vras.com).

    Dit schiereiland is ideaal voor wie van rust en van mooie wandelingen houdt. Perros Guirec is eveneens in de buurt en zijn “côte de granite rose” is uitzonderlijk. In de buurt vind je eveneens een vallei met reusachtige stenen waarvan je je afvraagt hoe zij in evenwicht blijven.

    Het klimaat is zacht, je vind er palmbomen en het weer kan snel wisselen. Elke middag zijn wij ons picknick in de zon begonnen en nog geen half uur later vielen de eerste druppels om evenzeer weer te verdwijnen. Afwisseling gegarandeerd.

    In de paasvakantie zijn wij naar de Larzac (in Frankrijk de regio van Midi-Pyrénées) gaan wandelen. Voor wie van natuur en oude stenen houdt is dit zeker een aanrader (http://www.ot-larzac-vallees.fr/). In Saint Jean D’Alcapiès (http://domainealcapies.free.fr) was onze chambre d’hôtes. Het huis is mooi en wordt verder gerestaureerd; het is 500 jaar oud en dateert van de tijd van de Tempeliers. Overal in de streek vind men nog Tempelier tekens; de te bezichtigen dorpjes zijn: St. Jean d’Alcas, Viala-du-Pas-de-Jaux, la Couvertoirade (in volle restauratie en niet veel mensen die daar wonen), La Cavalerie,…en de stad van Millau.

    12-09-2009 om 18:34 geschreven door Jean-Philippe

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 07/09-13/09 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!